DROPS / 158 / 6

Chloe by DROPS Design

Gebreide DROPS muts, halswarmer en polswarmers in ribbelst met boordsteek van ”Alpaca”.

DROPS design: Model nr. z-687
Garengroep A
-----------------------------------------------------------

HALSWARMER:
Maat: S/M - L/XL
Omtrek gemeten als het werk plat ligt: 40-44 cm aan de bovenkant en 104-112 cm aan de onderkant
Materiaal:
DROPS ALPACA van Garnstudio
150-150 gr. kleur nr. 4434, paars/violet

DROPS RONDBREINLD (40 en 60 cm) 3 mm - of de maat die u nodig hebt voor een stekenverhouding van 24 st x 32 nld in tricotst = 10 x 10 cm.

MUTS:
Maat: S/M - L/XL
Hoofdomtrek: 54/56 - 56/58 cm
Materiaal:
DROPS ALPACA van Garnstudio
100-100 gr. kleur nr. 4434, paars/violet

DROPS BREINLD ZONDER KNOP en RONDBREINLD (40 cm) 3 mm - of de maat die u nodig hebt voor een stekenverhouding van 24 st x 32 nld in tricotst = 10 x 10 cm.

POLSWARMERS:
Maat: één maat
Omtrek: ongeveer 20 cm
Materiaal:
DROPS ALPACA van Garnstudio
50 gr. kleur nr. 4434, paars/violet

DROPS BREINLD ZONDER KNOP 3 mm - of de maat die u nodig hebt voor een stekenverhouding van 24 st x 32 nld in tricotst = 10 x 10 cm.
----------------------------------------------------------

Heeft u deze of een van onze andere ontwerpen gemaakt? Tag uw afbeeldingen in social media met #dropsdesign, zodat we ze kunnen zien!

Wilt u een ander garen gebruiken? Probeer de garenvervanger!
Weet u niet zeker welke maat u moet kiezen? Dan is het misschien zinvol om te weten dat het model in de afbeelding ongeveer 170 cm is en maat S of M heeft. Wanneer u een trui, vest, jurk of vergelijkbaar kledingstuk maakt, dan kunt u onderaan het patroon een schema vinden met de afmetingen van het uiteindelijke kledingstuk (in cm).

100% alpaca
vanaf 3.50 € /50g
DROPS Alpaca uni colour DROPS Alpaca uni colour 3.50 € /50g
Breiwebshop
Bestel
DROPS Alpaca mix DROPS Alpaca mix 3.69 € /50g
Breiwebshop
Bestel
Naalden & Haaknaalden
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 21.00€ krijgen. Lees meer.

Instructies voor het patroon

BREED RIBBELPATROON 1:
* 3 nld av, 4 nld r *, herhaal van *-*, 1 ribbel = 7 nld.

BREED RIBBELPATROON 2:
* 3 nld av, 8 nld r *, herhaal van *-*, 1 ribbel = 11 nld.

TIP VOOR HET MINDEREN:
Minder voor elke markeerder als volgt: brei tot er 3 st over zijn voor de markeerder, 1 r afh, 1 r, afgeh st overh, 1 r.
Minder na elke markeerder als volgt: 2 r samen.
----------------------------------------------------------

HALSWARMER:
Wordt in de rondte gebreid op de rondbreinld van onderen naar boven. Zet losjes 253-273 st op met rondbreinld 3 mm en Alpaca. Brei dan BREED RIBBELPATROON 1 - zie uitleg boven, over de eerste 120-130 st, brei de volgende 12 st als volgt: 2 r, 3 av, 2 r (= middenvoor), 3 av en 2 r, breed RIBBELPATROON 1 over de volgende 121-131 st. Plaats een markeerder aan het begin van de nld en ga verder met breed RIBBELPATROON en boordsteek op deze manier tot er 1 ribbel gebreid is in breed RIBBELPATROON in de hoogte. DENK OM DE STEKENVERHOUDING en LEES ALLE ONDERSTAANDE AANWIJZINGEN DOOR VOOR U VERDERGAAT! Brei na een hele ribbel in breed RIBBELPATROON in de hoogte, 5 st aan elke kant van de boordsteek aan de voorkant mee in het boordsteekpatroon, dus brei 5 st voor de boordsteek 2 r, 3 av en brei na de boordsteek 3 av en 2 r. Plaats TEGELIJKERTIJD 6 markeerders in het werk. Plaats de eerste markeerder 45 st voor het begin van de nld en plaats de volgende dan steeds met 18 st ertussen. Minder bij deze markeerders in de eerste nld van elk deel in tricotst, maar minder afwisselend 6 en 12 st. Als u 6 st mindert, minder dan afwisselend voor en na de markeerders (dus minder 1 st bij elke markeerder). Als u 12 st mindert, minder dan voor en na de markeerders (dus minder 2 st bij elke markeerder).
Ga verder en minder bij de markeerders en brei steeds meer st mee in boordsteek. Minder 10 keer in totaal, Als alle minderingen gedaan zijn, zijn er nog 3 st over tussen elke markeerder. Ga verder en brei de st mee in boordsteek tot er geen st meer zijn in het brede ribbelpatroon. Ga verder en brei in boordsteek tot de boordsteek ongeveer 8 cm hoog is, gemeten vanaf het laatste stuk in breed ribbelpatroon (= middenachter). Kant af met recht boven recht en averecht boven averecht.

MUTS:
Wordt in de rondte gebreid op de rondbreinld en dan op breinld zonder knop.
Zet 120-130 st op met rondbreinld 3 mm en Alpaca en brei 1 nld recht. Brei dan boordsteek met 3 av en 2 r tot het werk 3-4 cm meet. Brei 1 nld recht en minder 1-4 st gelijkmatig = 119-126 st. Brei nu BREED RIBBELPATROON 1 - zie uitleg boven, 4 keer in totaal. Brei dan 4 nld r. Brei BREED RIBBELPATROON 2 - zie uitleg boven, 4 keer of tot het werk ongeveer 22 cm meet in de hoogte als u het licht oprekt, pas zo aan dat eindigt na 1 hele ribbel in breed RIBBELPATROON. Brei dan 3 nld av. Plaats 7 markeerders in het werk 17-18 st tussen elke markeerder. Brei nu in tricotst vanaf hier en minder TEGELIJKERTIJD 2 st bij elke markeerder - zie TIP VOOR HET MINDEREN boven. Minder zo elke 3e nld 4 keer in totaal, dan om de nld 3 keer in totaal = 21-28 st over op de nld. Brei in de volgende nld 1-0 r en brei dan alle st 2 aan 2 r samen = 11-14 st over op de nld. Knip de draad af en haal deze door de st, trek de draad aan en zet vast.

POLSWARMERS:
Worden in de rondte gebreid op breinld zonder knop.
Zet losjes 48 st op met breinld zonder knop 3 mm en Alpaca. Brei BREED RIBBELPATROON 1 - zie uitleg boven, 7 keer in totaal, dan 4 nld r. Brei dan BREED RIBBELPATROON 2 - zie uitleg boven, 6 keer in totaal. Eindig met 3 nld av, brei 1 nld recht en kant losjes af met rechte st. Brei nog een polswarmer op dezelfde manier.

Dit patroon is gecorrigeerd. .

Gewijzigd online: 01.10.2014
Onder MUTS (Zet 120-130 st op EN minder 1-4 st gelijkmatig): Zet 120-130 st op met rondbreinld 3 mm en Alpaca en brei 1 nld recht. Brei dan boordsteek met 3 av en 2 r tot het werk 3-4 cm meet. Brei 1 nld recht en minder 1-4 st gelijkmatig = 119-126 st.

Telpatroon


Heeft u hulp nodig voor dit patroon?

Bedankt dat u een patroon van DROPS Design kiest. We zijn er trots op dat we patronen aanbieden die correct en makkelijk te volgen zijn. Alle patronen zijn uit het Noors vertaald en u kunt altijd het origineel patroon controleren (DROPS 158-6) voor de afmetingen en de berekiningen.

Heeft u moeite met het volgen van het patroon? Hieronder vindt u een lijst met bronnen die u kunnen helpen om uw project vlot af te maken - of om eenvoudig iets nieuws te leren.

1) Waarom is de stekenverhouding zo belangrijk?

De stekenverhouding bepaalt de uiteindelijke afmetingen van uw werkstuk en wordt normaliter aangegeven in 10 x 10 cm. Het wordt als volgt aangegeven: het aantal steken in de breedte x het aantal naalden in de hoogte - dus: 19 steken x 26 naalden = 10 x 10 cm.

De stekenverhouding is heel erg individueel; sommige mensen breien/haken heel losjes, terwijl anderen vrij strak werken. De stekenverhouding past u aan met de naalddikte, wat de reden is waarom we slechts een suggestie voor de naalddikte geven! U moet deze aanpassen (naar boven of beneden) om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding overeenkomt met de stekenverhouding die aangegeven staat in het patroon. Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan zal het garenverbruik anders zijn, en zal uw werkstuk andere afmetingen krijgen dan het patroon aangeeft.

De stekenverhouding geeft tevens aan welk garen als vervanging kan dienen. U kunt verschillende garens met elkaar vervangen, zolang de stekenverhouding maar hetzelfde is.

Bekijk de DROPS les: Hoe u de stekenverhouding opmeet

Bekijk de DROPS video: Hoe u een proeflapje maakt

naar boven

2) Wat zijn de garengroepen?

Al onze garens zijn ondergebracht in garengroepen (van A tot F) volgens dikte en stekenverhouding – groep A bevat de dunste garens en groep F de dikste. Dit maakt het makkelijker voor u om alternatieve garens te vinden voor onze patronen, indien u graag ander garen wilt gebruiken. Alle garens binnen dezelfde groep hebben ongeveer eenzelfde stekenverhouding en kunnen elkaar vervangen. Het is wel zo dat verschillende garenkwaliteiten verschillende structuren en eigenschappen hebben, wat het uiteindelijke werkstuk een unieke 'look en feel' geeft.

Klik hier voor een overzicht van de garens in elke garengroep

naar boven

3) Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

Bij het kiezen van een ander garen is het belangrijk dat de stekenverhouding hetzelfde blijft. De afmetingen van het uiteindelijke werk zijn dan hetzelfde als aangegeven in de tekening bij het patroon. Het is makkelijker om dezelfde stekenverhouding te krijgen als u garen gebruikt uit dezelfde garengroep. Het is ook mogelijk om meerdere draden van een dunner garen te gebruiken om de stekenverhouding van een dikker garen te krijgen. Probeer onze garenvervanger. We raden u aan om altijd een proeflapje te maken.

LET OP: als u een ander garen neemt, kan het kledingstuk een andere 'look en feel' krijgen dan het kledingstuk op de foto, vanwege individuele eigenschappen en kwaliteiten van elk garen.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

naar boven

4) Hoe gebruik ik de garenvervanger?

Bovenaan al onze patronen vindt u een link naar onze garenvervanger, welke handig kan zijn als u een ander garen wilt gebruiken dan staat aangegeven in het patroon. Door het garen in te vullen dat u wilt vervangen, de hoeveelheid (in uw maat) en het aantal draden, stelt de vervanger geschikte alternatieven voor met dezelfde stekenverhouding. Daarnaast wordt aangegeven hoeveel u nodig heeft in de nieuwe kwaliteiten en of u met meerdere draden moet werken. De meeste bollen zijn 50 gram (sommige zijn 25 gram of 100 gram).

Als het patroon met meerdere kleuren wordt gebreid/gehaakt, moet elke kleur apart worden vervangen. Dit geldt ook als het patroon met verschillende draden van verschillende garens wordt gemaakt (bijvoorbeeld 1 draad Alpaca en 1 draad Kid-Silk) dan zult u voor elk individueel alternatieven moeten vinden.

Klik hier voor de garenvervanger

naar boven

5) Waarom krijg ik de verkeerde stekenverhouding met de aangegeven naalddikte?

De naalddikte die aangegeven is in het patroon geldt slechts als een richtlijn, het is van belang dat de stekenverhouding klopt. En omdat de stekenverhouding per persoon nogal verschillend is, zult u de naalddikte aan moeten passen om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding hetzelfde is als in het patroon – misschien is het nodig dat u 1 of zelfs 2 naalddiktes naar beneden of naar boven moet om de juiste stekenverhouding te krijgen. Daarom raden we ook aan om een proeflapje te maken.

Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan kunnen de afmetingen van het werkstuk afwijken van de afmetingen volgens de tekening.

Bekijk de DROPS les: Hoe meet u de stekenverhouding

Bekijk de DROPS video: Hoe maakt u een proeflapje voor de stekenverhouding

naar boven

6) Waarom wordt het patroon van boven naar beneden gereid?

Als u een kledingstuk van boven naar beneden breit, dan geeft dit meer flexibiliteit en mogelijkheden voor persoonlijke aanpassingen. Het is bijvoorbeeld makkelijker om het kledingstuk te passen terwijl u er mee bezig bent. U kunt ook makkelijker de lengte van de pas en de schouderkoppen aanpassen.

In de uitleg worden alle stappen zorgvuldig uitgelegd in de juiste volgorde. De telpatronen zijn aangepast aan de breirichting en worden zoals gebruikelijk gebreid.

naar boven

7) Waarom zijn de mouwen korter in de grotere maten?

De totale breedte van het kledingstuk (van pols tot pols) is groter in de grotere maten, ondanks dat de eigenlijke mouwen korter zijn. De grotere maten hebben langere mouwkoppen en bredere schouders, dus er is een goede pasvorm in alle maten.

naar boven

8) Wat is een herhaling?

Telpatronen worden vaak herhaald in de breedte op de naald en/of in de hoogte. 1 herhaling van het telpatroon is hoe het te zien is in het telpatroon. Als er staat dat u 5 herhalingen van A.1 op de naald moet breien, dan breit u het patroon in totaal 5 keer achter/na elkaar op de naald. Als er staat dat u 2 herhalingen van A.1 in de hoogte moet breien, dan breit u het hele telpatroon (dus alle naalden van het telpatroon) een keer en begint u opnieuw onderaan bij het begin en breit u het telpatroon nog een keer.

naar boven

9) Hoe brei ik volgens een telpatroon?

Het telpatroon laat alle naalden en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt gelezen van onder naar boven, van rechts naar links. 1 vierkant = 1 steek.

Als u heen en weer breit, wordt elke andere naald aan de goede kant gebreid en elke andere naald wordt aan de verkeerde kant gebreid. Als u aan de verkeerde kant breit, moet u het telpatroon omgekeerd breien, dus van links naar rechts. rechte steken worden dan averecht gebreid en averechte steken recht, etc.

Als u in de rondte breit wordt elke naald aan de goede kant gebreid en het telpatroon wordt dan van rechts naar links gebreid op alle naalden.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees ik de teltekening bij de patronen?

naar boven

10) Hoe haak ik volgens een telpatroon?

Het telpatroon laat alle toeren en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt van onder naar boven gehaakt en van rechts naar links.

Als u heen en weer haakt, wordt elke andere toer aan de goede kant gehaakt: van rechts naar links en elke andere toer wordt aan de verkeerde kant gehaakt: vank links naar rechts.

Als u in de rondte haakt, wordt elke toer in het telpatroon aan de goede kant gehaakt, van rechts naar links.

Als u een cirkelvormig telpatroon haakt, dan begint u in het midden en haakt u naar buiten toe, tegen de klok in, toer na toer.

Meestal beginnen de toeren met een opgegeven aantal lossen (overeenkomend met de hoogte van de volgende steek), deze zijn of in het telpatroon opgenomen, of uitgelegd in het patroon.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees je telpatronen voor haken

naar boven

11) Hoe brei/haak je verschillende telpatronen tegelijkertijd op dezelfde naald/toer

Instructies om verschillende telpatronen achter elkaar op dezelfde naald/toer te breien/haken, worden meestal als volgt beschreven: “brei/haak A.1, A.2, A.3 in totaal 0-0-2-3-4 keer". Dit betekent dat u A.1 een keer breit/haakt, daarna wordt A.2 een keer gebreid/gehaakt, en A.3 wordt het aantal aangegeven keren (in de breedte) in uw maat gebreid/gehaakt – in dit geval als volgt: S = 0 keer, M = 0 keer, L=2 keer, XL= 3 keer en XXL = 4 keer.

De telpatronen worden zoals gebruikelijk gebreid/gehaakt: begin met de eerste naald/toer in A.1, brei/haak dan de volgende naald/toer in A.2 etc.

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor breien leest

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor haken leest

naar boven

12) Waarom begint het werk met meer lossen dan waarmee gehaakt wordt?

Lossen zijn ietsje smaller dan andere steken en om te voorkomen dat de opzetrand te strak wordt, haken we eenvoudigweg meer lossen om mee te beginnen. Het aantal steken wordt in de volgende toer aangepast zodat het overeenkomt met het patroon en de afmetingen in de tekening.

naar boven

13) Waarom meerderen voor de boord als het werk van boven naar beneden gebreid wordt?

De rand in ribbelsteek is elastischer en zal ietwat samentrekken vergeleken met bijvoorbeeld tricotsteek. Door te meerderen voor de rand in ribbelsteek, voorkomt u een zichtbaar verschil in breedte tussen de rand in ribbelsteek en de rest van het lijf.

naar boven

14) Waarom meerderen in de afkantrand?

Het gebeurt vrij makkelijk dat u te strak afkant, en door omslagen te maken tijdens het afkanten (terwijl u deze tegelijkertijd afkant) voorkomt u dat de afkantrand te strak wordt.

Bekijk de DROPS video: Hoe kant u af met omslagen

naar boven

15) Hoe meerder/minder je afwisselend op elke 3e en 4e naald/toer?

Om gelijkmatig te meerderen (of te minderen) kunt u meerderen op, bijvoorbeeld: afwisselend elke 3e en 4e naald, als volgt: brei 2 naalden en meerder op de 3e naald, brei 3 naalden en meerder op de 4e naald. Herhaal dit tot het meerderen klaar is.

Bekijk de DROPS les: Meerder of minder 1 st afwisselend

naar boven

16) Waarom is het patroon een beetje anders dan wat ik op de foto zie?

Herhalingen van het patroon kunnen een beetje anders zijn in de verschillende maten, om de juiste verhoudingen te krijgen. Als u niet dezelfde maat maakt als het kledingstuk op de foto, wijkt uw werkstuk wellicht ietsje af. Dit is met zorg ontwikkeld en aangepaste zodat het totale beeld van het kledingstuk hetzelfde is in alle maten.

Zorg ervoor dat u de instructies en de telpatronen voor uw maat volgt!

naar boven

17) Hoe kan ik een vest in de rondte breien, in plaats van heen en weer?

Als u liever in de rondte breit dan heen en weer, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen. U moet dan steken midden voor toevoegen (meestal 5 steken) en de instructies volgen. Als u normaal het werk keert en aan de verkeerde kant breit, breit u nu over de extra steken en gaat u verder in de rondte. Aan het einde knipt u het werk open. Neem steken op voor de biezen en werk de afgeknipte randen af.

Bekijk de DROPS video: Hoe breit u knipbiezen en openknippen

naar boven

18) Kan ik een trui heen en weer breien in plaats van in de rondte?

Als u liever heen en weer breit dan in de rondt, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen zodat u de panden apart van elkaar breit en aan het eind aan elkaar naait. Deel de steken voor het lijf in tweeën en voeg 1 kantsteek toe aan elke kant (voor het in elkaar naaien) en brei het voor- en achterpand apart van elkaar.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een patroon aanpassen van rondbreinaalden naar rechte naalden?

naar boven

19) Waarom staan er garens in de patronen die niet meer leverbaar zijn?

Omdat de verschillende garens verschillende kwaliteiten en verschillend texturen hebben, hebben we ervoor gekozen om het originele garen in het patroon te laten staan. Maar u kunt vrij makkelijk andere opties vinden tussen de beschikbare garenkwaliteiten door onze garenvervanger te gebruiken, of door een garen uit dezelfde garengroep uit te kiezen.

Het is mogelijk dat sommige verkooppunten nog bollen op voorraad hebben van garens die niet meer leverbaar zijn, of dat iemand thuis nog een paar bollen heeft liggen en hier een patroon bij zoekt.

Degarenvervanger laat alternatieve garens zien en de hoeveelheid die u nodig heeft in de nieuwe kwaliteit.

naar boven

20) Hoe verander ik een kledingstuk voor dames in eentje voor heren?

Als u een patroon heeft gevonden doe alleen beschikbaar is in damesmaten, dan hoeft het niet heel moeilijk te zijn om deze aan te passen naar een herenmaat. Het grootste verschil is de lengte van de mouwen en het lijf. Begin met breien in de damesmaat die overeenkomt met de borstwijdte. De lengte die erbij komt wordt namelijk gebreid voordat u begint met afkanten voor de armsgaten. Als het patroon van boven naar beneden wordt gebreid, kunt u lengte toevoegen vlak na de armsgaten of voor de eerste mindering op de mouw.

Wat betreft de extra hoeveelheid garen wat u nodig heeft: dit hangt heel erg af van hoeveel lengte u toevoegt, maar het is vaak meter dat u een bol te veel hebt dan te weinig.

naar boven

21) Hoe voorkom ik dat een harig kledingstuk gaat pillen of pluizen?

Alle garens hebben vezels die uitsteken (door de productie) waardoor een kledingstuk gaat pluizen of pillen. Geborstelde garens (dus meer harige garens) hebben meer van deze losse, uitstekende vezels waardoor het eerder gaat pluizen of pillen.

Hoewel het niet mogelijk is om te garanderen dat geborsteld garen 100% pluisvrij is, is het wel mogelijk om dit drastisch af te laten nemen, door de volgende stappen te ondernemen:

1. Als het kledingstuk klaar is (voordat u het gaat wassen) schudt u het kledingstuk flink uit, zodat de losse haartjes eruit komen. LET OP: gebruik GEEN roller, borstel of andere methode, waardoor aan het kledingstuk getrokken wordt

2. Plaats het kledingstuk in een plastic zak en leg het in de vriezer - de temperatuur zorgt ervoor dat de vezels minder aan elkaar blijven zitten, en uitstekende vezels komen makkelijker los.

3. Laat een paar uur in de vriezer liggen, voordat u het eruit haalt en schudt het kledingstuk dan opnieuw uit.

4. Was het kledingstuk volgens de instructies op het garenlabel.

naar boven

22) Waar op het kledingstuk wordt de lengte gemeten??

De tekening/ het schema met de afmetingen geeft informatie over de volledige lengte van het kledingstuk. Als het een trui of een vest betreft, dan wordt deze vanaf het hoogste punt op de schouder gemeten (meestal het dichtst bij de halslijn), en recht naar beneden tot de onderkant van het kledingstuk. Het wordt NIET gemeten vanaf de punt van de schouder. Op gelijke wijze wordt ook de lengte van de pas gemeten, vanaf het hoogste punt op de schouder en naar beneden tot waar de pas gesplitst wordt voor het lijf en de mouwen.

Op een vest worden de afmetingen nooit over de biezen genomen, tenzij anders aangegeven. Meet altijd binnen de biessteken als u de lengte opmeet.

Bekijk de DROPS les: Maattekeningen lezen

naar boven

23) Hoe weet ik hoeveel bollen ik nodig heb?

De benodigde hoeveelheid garen wordt aangegeven in grammen, dus bijvoorbeeld: 450 g. Om uit te rekenen hoeveel bollen u nodig heeft, moet u eerst weten hoeveel gram er in 1 bol gaat (25 g, 50 g, of 100 g). Deze informatie vindt u door op de individuele garenkwaliteit te klikken op onze site. Deel de hoeveelheid benodigde garen door de hoeveelheid per bol. Bijvoorbeeld, als de bollen 50 gram wegen (de meest gebruikelijke hoeveelheid), ziet de berekening er als volgt uit: 450 / 50 = 9 bollen.

naar boven

Heeft u DROPS garen besteld om dit patroon te maken? Dan heeft u recht op hulp van de winkel waar u het garen gekocht heeft. Vind hier een lijst van DROPS winkels!
Kunt u het antwoord op uw vraag nog steeds niet vinden? Scroll dan naar beneden en laat een vraag achter zodat een van onze experts kan proberen u te helpen. Dit wordt normaal tussen 5 tot 10 werkdagen gedaan.. In de tussentijd kunt u de vragen en antwoorden lezen die anderen bij dit patroon achter hebben gelaten of doe mee met de DROPS Workshop op Facebook om hulp te krijgen van mede breisters en haaksters!

Opmerkingen / Vragen (27)

Maria Walczak 30.01.2020 - 11:03:

Dear Drops, do I get the desreasing right? I decrease each knitting section 6-12-6-12-6-12-6-12-6-12 sticthes? And 6 decrease row I decrease once right, once left side of the marker? Thanks in advance for the clarification. BR/Maria

DROPS Design 30.01.2020 kl. 16:58:

Witaj Mario! Zamykamy na przemian 6 i 12 o., tzn. w jednym okrążeniu zamykamy 6 o., a w drugim 12 o. i powtarzamy tę sekwencję 5 razy (w 5 okrążeniach zamykamy 6 o. i w 5 okr. zamykamy 12 o.). Gdy zamykamy 6 o., zamykać na przemian przed i za markerami (tzn. w jednym okrążeniu zamykać 1 oczko przed każdym markerem, a w kolejnym okrążeniu, czyli tam gdzie zamykamy 6 o., zamknąć 1 oczko za każdym markerem; zamykamy 1 o. w miejscu każdego markera). Gdy zamykamy 12 o., zamykać przed i za markerami jednocześnie (zamknąć 2 o. w miejscu każdego markera). Pozdrawiamy!

Trine Nielsen 14.10.2019 - 10:18:

Venligst svar, sendte mit spørgsmål for 14 dage siden: Hvor OFTE skal jeg inkl 2X5 m mere i ribben? På HVER omgang eller KUN på de omgange, hvor jeg tager ind - altså på hvert glatstriksparti. Sætter jeg mærketrådene rigtigt: find midt bag, 9 m til højre, mærketråd, 18 m til højre, mærketråd, 18 m til højre og mærketråd. Det samme til venstre. Mange har tilsyneladende problemer - kan ikke forstå, at I ikke opdaterer opskriften, så den bliver til at forstå

Trine Nielsen 02.10.2019 - 08:39:

Hvor OFTE skal jeg inkl 2X5 m mere i ribben? På HVER omgang eller KUN på de omgange, hvor jeg tager ind - altså på hvert glatstriksparti. Sætter jeg mærketrådene rigtigt: find midt bag, 9 m til højre, mærketråd, 18 m til højre, mærketråd, 18 m til højre og mærketråd. Det samme til venstre. Kan se, at jeg ikke er den eneste, der har problemer - kan ikke forstå, at I ikke opdaterer opskriften, så den bliver til at forstå

Trine Nielsen 28.09.2019 - 09:12:

Hvor ofte, skal man strikke flere masker med ind i ribben (5 masker før og efter rib) - står ikke i opskriften, så vidt jeg kan se

DROPS Design 01.10.2019 kl. 15:36:

Hej Trine, det gør du til der ikke er flere masker i pølserillerne. God fornøjelse!

Solveig 06.02.2019 - 10:11:

I beskrivningen till halsvärmaren står det inte om det ska vara bullig rätstickning 1 eller 2?

DROPS Design 08.02.2019 kl. 15:38:

Hej Solveig, nu är det lagt till, det skall vara bullig rätstickning 1. Lycka till!

Monica 30.11.2018 - 21:35:

Buonasera, sto realizzando una taglia L/XL del cappello, è corretto mettere il primo segnapunti dopo 18 m? Grazie, saluti.

DROPS Design 30.11.2018 kl. 22:49:

Buonasera Monica, è corretto inserire il primo segnapunti dopo 18 maglie. Sono 7 segnapunti compreso quello di inizio giro. Buon lavoro!

Lucy 19.11.2018 - 20:31:

On what row should I start decreasing sts?

Mila 14.02.2018 - 14:54:

Ich glaube, bei der Pulswärmeranleitung fehlt die Angabe für das Daumenloch. Wie stricke ich das?

DROPS Design 14.02.2018 kl. 18:49:

Liebe Mila, diese Pulswärmer haben kein Loch für das Daumen. Viel Spaß beim stricken!

Anja Velure 06.12.2017 - 13:58:

Hei. Jeg er ferdig med halsen men passformen er ikke lik den på bildet. Den er alt for trang for å nå over skuldrene og fellingen bak gjøre at det bølger seg. Jeg er str M men strikket str L. Den passer til min 11år gml datter, men sitter ikke pent . Hva kan jeg endre for å få en like den på bildet? Fasongen ligner heller ikke på den tegnede når jeg legger halsen flatt.

DROPS Design 07.12.2017 kl. 14:12:

Hej Anja, det er svært at svare på hvor det er gået galt... men har du målt strikkefastheden så du har 24 m i bredden og 32 pinde glatstrik i højden på 10x10 cm?

Eli Sola Erga 28.11.2017 - 00:04:

Hei. Har problemer med å plassere merketrådene (for fellingene) riktig på halsen. Kommer skjevt ut fra første merketråd.... Mener dere første merktråd ved de siste 45 m før der omg startet (altså midt bak)? Eller skal det være 45 m ut etter omg start? Og hvor skal jeg så telle de neste 18 m fra? Fra første merketråd (45 siste før starten/evt. 45 m ut etter starten) eller 18 m etter der omgangen starter? De seks merktrådene kommer alle uansett kun på den ene siden av halsen.....

DROPS Design 13.12.2017 kl. 10:59:

Hej, Hvis du begynder med at markere starten av omg. Tæller 45 masker til højre for starten og sætter 1 mærketråd, tæller 18 m og sætter næste mærketråd, tæller 18 m og sætter 3. mærketråd, fortsæt til du har sat 6 mærketråde (ud over den som markerer starten af omgangen). Nu har du 6 mærketråde som er jævnt fordelt over den halve stykke og det er her du foretager dine indtagninger. God fornøjelse!

Laat een opmerking achter voor DROPS 158-6

Wij horen graag wat u vindt van dit patroon!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.