DROPS / 157 / 39

Sweet Chestnut by DROPS Design

Gebreide DROPS muts, halswarmer en polswarmers in valse patentsteek van ”Polaris”.

Trefwoorden: halswarmer, mutsen, patent, polswarmers, set,

DROPS design: Model nr. po-073
Garengroep F of E en E
-----------------------------------------------------------
MUTS:
Maat: één maat
Hoofdomtrek: 54/56 cm
Materiaal:
DROPS POLARIS van Garnstudio
200 gr. kleur nr. 06, lichtbeige

DROPS BREINLD ZONDER KNOP 12 mm - of de maat die u nodig hebt voor een stekenverhouding van 6 st in valse patentsteek = 10 cm breed of 8 st x 10 nld in tricotst = 10 x 10 cm.

HALSWARMER:
Maat: één maat
Maten:
Lengte: ongeveer 20 cm
Omtrek aan de bovenkant: 54 cm
Omtrek aan de onderkant: 73 cm
Materiaal:
DROPS POLARIS van Garnstudio
200 gr. kleur nr. 06, lichtbeige

DROPS RONDBREINLD 12 mm (50 en 60 cm) - of de maat die u nodig hebt voor een stekenverhouding van 6 st in valse patentsteek = 10 cm breed of 8 st x 10 nld in tricotst = 10 x 10 cm.

POLSWARMERS:
Maten:
Lengte: ongeveer 17 cm
Omtrek: 16 cm
Materiaal:
DROPS POLARIS van Garnstudio
100 gr. kleur nr. 06, lichtbeige

DROPS RECHTE BREINLD 12 mm - of de maat die u nodig hebt voor een stekenverhouding van 6 st in valse patentsteek = 10 cm breed of 8 st x 10 nld in tricotst = 10 x 10 cm.
----------------------------------------------------------

Heeft u deze of een van onze andere ontwerpen gemaakt? Tag uw afbeeldingen in social media met #dropsdesign, zodat we ze kunnen zien!

Wilt u een ander garen gebruiken? Probeer de garenvervanger!
Weet u niet zeker welke maat u moet kiezen? Dan is het misschien zinvol om te weten dat het model in de afbeelding ongeveer 170 cm is en maat S of M heeft. Wanneer u een trui, vest, jurk of vergelijkbaar kledingstuk maakt, dan kunt u onderaan het patroon een schema vinden met de afmetingen van het uiteindelijke kledingstuk (in cm).
Opmerkingen (4)

100% wol
vanaf 4.50 € /100g
DROPS Polaris uni colour DROPS Polaris uni colour 4.50 € /100g
Wolplein.nl
Bestel
DROPS Polaris mix DROPS Polaris mix 5.27 € /100g
Wolplein.nl
Bestel
Naalden & Haaknaalden
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 45.00€ krijgen. Lees meer.

Instructies voor het patroon

TIP VOOR HET WISSELEN VAN DRAAD:
Als u met een nieuwe bol Polaris begint, verbind dan de nieuwe draad en de oude draad als volgt: Splijt het uiteinde van de laatste 15 cm draad, knip een deel weg (dun de draad als het ware uit). Doe hetzelfde met de eerste 15 cm van de nieuwe draad. Leg de twee draadeinden op elkaar zodat ze samen even dik zijn als een normale draad en ga zo verder met breien. Zo is de overgang naar een nieuwe bol onzichtbaar.

VALSE PATENTSTEEK (heen en weer gebreid op de nld):
Nld 1: 1 st in ribbelst, * 1 av, 1 omsl, 1 av afh *, herhaal van *-* tot er 2 st over zijn en eindig met 1 av en 1 st in ribbelst.
Nld 2: 1 st in ribbelst, * 1 r, brei de omsl en de afgeh st av samen *, herhaal van *-* tot er 2 st over zijn, 1 r, brei de omsl en de afgeh st av samen en 1 st in ribbelst.
Herhaal steeds de 1e en 2e nld.

VALSE PATENTSTEEK (in de rondte op breinld zonder knop):
Nld 1: * 1 omsl, 1 av afh, 2 av *, herhaal van *-* de hele nld.
Nld 2: * brei de omsl en de afgeh st r samen, 2 av *, herhaal van *-* de hele nld.
Herhaal steeds de 1e en 2e nld.

TIP VOOR HET MEERDEREN:
Meerder door een omsl te maken na patentsteek st in het patroon.
Brei in de volgende nld de omsl gedraaid av (dus brei achter in de steek in plaats van voor in de steek) om gaatjes te voorkomen.

TIP VOOR HET MINDEREN:
Minder 1 st door 2 av samen te breien.
----------------------------------------------------------

MUTS:
Wordt in de rondte gebreid op breinld zonder knop. LEES TIP VOOR HET WISSELEN VAN DRAAD!
Zet 30 st op met breinld zonder knop 12 mm en Polaris. Brei 3 nld in tricotst. Brei dan VALSE PATENTSTEEK IN DE RONDTE - zie uitleg boven. Ga verder tot een totale hoogte van 20 cm. DENK OM DE STEKENVERHOUDING! Begin in de volgende nld met minderen - LEES TIP VOOR HET MINDEREN! Minder 1 st in de helft van de av delen, om en om (dus in 5 van de patroonherhalingen met av st op de nld) = 25 st. Ga verder met 4 nld in patroon. Herhaal dan dit minderen in de overgebleven delen met 2 av st (dus in 5 patroonherhalingen op de nld) = 20 st. Ga in de volgende 3 nld verder met recht boven recht en averecht boven averecht. Brei dan alle st 2 aan 2 r samen tot er 10 st over zijn.
Knip de draad af en haal deze door de overgebleven st, trek de draad aan en zet vast.
----------------------------------------------------------

HALSWARMER:
Wordt in de rondte gebreid op breinld zonder knop, van boven naar beneden. LEES TIP VOOR HET WISSELEN VAN DRAAD!
Zet losjes 33 st op met breinld zonder knop 12 mm en Polaris.
Brei in de volgende nld in VALSE PATENTSTEEK IN DE RONDTE op breinld zonder knop - zie uitleg boven. Ga zo verder tot het werk 7 cm meet in totaal. DENK OM DE STEKENVERHOUDING! Meerder dan 1 st door een omsl te maken na de patentsteek st in de helft van de herhalingen, om en om (dus in 5 van de 11 patroonherhalingen op de nld) - LEES TIP VOOR HET MEERDEREN! Er zijn nu 38 st op de nld. Ga verder tot een totale hoogte van 14 cm. Meerder in de volgende nld 1 st op dezelfde manier in elke van de 6 patroonherhalingen met 2 av st (dus 6 st meerderen op de nld) = 44 st op de nld. Brei tot een hoogte van 20 cm - pas zo aan dat de laatste nld een 1e nld in patroon is - en kant dan af met recht boven recht en averecht boven averecht. LET OP! Kant de omsl av af. Knip de draad af en zet vast.
----------------------------------------------------------

WRISTWARMER:
Wordt heen en weer gebreid op de nld.
Zet losjes 11 st op met nld 12 mm en Polaris. Brei de volgende nld (= goede kant) als volgt: brei VALSE PATENTSTEEK HEEN EN WEER - zie uitleg boven - over alle st. Ga zo verder tot het werk 17 cm meet – pas zo aan dat de laatste nld aan de goede kant is. DENK OM DE STEKENVERHOUDING! Kant dan af in patroon als volgt aan de verkeerde kant: kant af met recht boven recht en averecht boven averecht. LET OP! Kant de omsl av af. Knip de draad af en zet vast.
Brei nog een polswarmer op dezelfde manier.

AFWERKING:
Vouw de polswarmer in de lengte dubbel - naai de zijnaad netjes dicht, st voor st en zorg dat de naad niet te strak wordt. Knip de draad af en zet vast. Maak nog een polswarmer op dezelfde manier.

Anna 08.11.2015 - 23:33:

Ho capito grazie :)

Anna 08.11.2015 - 11:28:

Buongiorno, vorrei iniziare a fare il cappello; devo avviare 30 maglie che poi verranno diminuite fino ad arrivare a 10. C'è qualcosa che non va...non ci dovrebbero essere aumenti prima delle diminuzioni? grazie

DROPS Design 09.11.2015 kl. 18:09:

Buonasera Anna, siamo contente che sia riuscita a risolvere il problema, non ci sono aumenti in questo cappello, solo diminuzioni; gli aumenti sono sullo scaldacollo. Buon lavoro!

Dany 21.02.2015 - 19:55:

Bonjour, Après plusieurs essais, je n'arrive pas à reproduire ce motif? Les explications sont-elles exactes? Merci de votre aide. Cordialement

DROPS Design 23.02.2015 kl. 09:49:

Bonjour Dany, pour les fausses côtes anglaises en aller-retour, vous avez 1 m jersey env entre chaque m en côtes anglaises (alt. 1 jeté, glissez 1 m à l'env/tricotez ens à l'env le jeté et la m glissée), et en rond, on commence par 1/2 m env entre chaque m côte anglaise. Bon tricot!

RuthBodil 18.06.2014 - 01:07:

PERFEKT var ordet!

Laat een opmerking achter voor DROPS 157-39

Wij horen graag wat u vindt van dit patroon!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.