Twirls and Braids by DROPS Design

Gebreide DROPS Sokken met kabels van ”Karisma”.

Trefwoorden: kabel, sokken
DROPS 121-16
DROPS design: Model nr. U-610
----------------------------------------------------------
Maat: 35/37 - 38/40 - 41/43
Soklengte: ongeveer 22 - 24 - 27 cm
Pijplengte: ongeveer 28 - 30 - 31 cm
Materiaal: DROPS KARISMA
150-150-200 gr, kleur nr. 30, lichtblauw

DROPS BREINLD ZONDER KNOP 3 mm - of de maat die u nodig heeft voor een stekenverhouding van 23 st x 32 nld in tricotst = 10 x 10 cm.

-------------------------------------------------------

Stekenverhouding – Kijk hier hoe u deze moet opmeten en waarom
Alternatief garen – Bekijk hier hoe u een ander garen kiest
Garengroep A tot F – Bekijk hier hoe u hetzelfde patroon gebruikt met een ander garen
Garenverbruik als u een alternatief garen kiest – Gebruik onze garenvervanger

-------------------------------------------------------


100% wol
vanaf 2.39 € /50g
DROPS Karisma uni colour DROPS Karisma uni colour 2.39 € /50g
Breiwebshop
Bestel
DROPS Karisma mix DROPS Karisma mix 2.39 € /50g
Breiwebshop
Bestel
needles Naalden & Haaknaalden Bestel
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 7.17€ krijgen. Lees meer.

Instructies voor het patroon

PATROON:
Zie telpatroon M.1 en M.2, De telpatronen geven de goede kant van het werk weer. De patronen worden in de rondte gebreid.

MINDEREN VOOR DE HIEL: Brei tricotst.
Nld 1 (= goede kant): Brei de nld tot er 7-8-9 st over zijn, 1 st r afh, 1 st r, afgeh st overh, keer het werk.
Nld 2 (= verkeerde kant): Brei de nld tot er 7-8-9 st over zijn, 1 st av afh, 1 st av, afgeh st overh, keer het werk.
Nld 3: Brei de nld tot er 6-7-8 st over zijn, 1 st r afh, 1 st r, afgeh st overh, keer het werk.
Nld 4: Brei de nld tot er 6-7-8 st over zijn, 1 st av afh, 1 st av, afgeh st overh, keer het werk.
Ga verder met zo minderen met steeds 1 st minder tussen iedere mindering tot er 10-12-14 st over zijn op de nld.

--------------------------------------------------------

SOKKEN:
Worden in de rondte gebreid. Zet 55-60-65 st op met breinld zonder knop 3 mm en Karisma. Brei 1 nld recht. Ga verder als volgt: M.1A (= 4 st), 3 st av, boordsteek 2 st recht/3 st av over de volgende 10-15-20 st, 2 st recht, 3 st av, M.1A, 3 st av, M.1A, 3 st av, M.2A (= 9 st), 3 st av, M.1A, 3 st av. Ga bij een hoogte van 5 cm verder in M.1B boven M.1A, M.2B boven M.2A en brei de overgebleven st als hiervoor.
Ga zo verder tot het werk 21-22-23 cm meet. Minder nu 1 st in iedere van de eerste 4-5-6 av-delen door de eerste 2 st av samen te breien = 51-55-59 st. Ga verder in boordsteek en M.1B/M.2B. Hou bij een hoogte van 23-24-25 cm de eerste 22-26-30 st op de nld voor de hiel en zet de overgebleven 29 st op een hulpdraad = midden bovenkant voet.
Brei nu ongeveer 5-5.5-6 cm tricotst heen en weer over de 22-26-30 hiel st. Plaats een markeerdraad. Minder nu voor de HIEL - zie MINDEREN VOOR DE HIEL!

Neem na het minderen voor de hiel 11-13-15 st op aan iedere kant van de hiel en zet de st van de hulpdraad terug op de nld = 61-67-73 st. Plaats een markeerdraad aan iedere kant van de 29 st midden bovenkant voet. Ga nu verder in patroon als hiervoor over de bovenkant voet en tricotst over de onderkant voet. Minder TEGELIJKERTIJD aan iedere kant als volgt: brei de 2 st voor de markeerdraad-1 recht samen achter in de st en brei de 2 st na de markeerdraad-2 recht samen – doe dit om de nld in totaal 8 keer = 45-51-57 st. Ga verder tot een totale hoogte van ongeveer 18-19-21 cm (= ongeveer 4-5-6 cm nog te breien) vanaf de markeerdraad op de hiel. Plaats een markeerdraad aan iedere kant van de voet, dus 22-25-28 st voor de bovenkant voet en 23-26-29 st voor de onderkant voet.

Ga verder in tricotst over alle st en minder TEGELIJKERTIJD voor de teen aan iedere kant van beide markeerders als volgt: Brei de 2 st voor de markeerdraad recht samen en brei de 2 st na de markeerdraad recht samen achter in de st. Herhaal dit minderen om de nld in totaal 4-6-7 keer en dan elke nld in totaal 5-4-5 keer = 9-11-9 st. Knip de draad af en haal deze door de overgebleven st, trek de draad aan en zet vast.


Telpatroon

symbols = Recht
symbols = Av
symbols = Zet 2 st op een kabelnld en hou deze voor het werk, 2 st recht, 2 st recht van de kabelnld
symbols = Zet 2 st op een kabelnld en hou deze achter het werk, 2 st recht, 2 st recht van de kabelnld
symbols = Zet 1 st op een kabelnld en hou deze achter het werk, 2 st recht, 1 st av van de kabelnld
symbols = Zet 2 st op een kabelnld en hou deze voor het werk, 1 st av, 2 st recht van de kabelnld
diagram

Heeft u hulp nodig voor dit patroon?

Bedankt dat u een patroon van DROPS Design kiest. We zijn er trots op dat we patronen aanbieden die correct en makkelijk te volgen zijn. Alle patronen zijn uit het Noors vertaald en u kunt altijd het origineel patroon controleren (DROPS 121-16) voor de afmetingen en de berekiningen.

Heeft u moeite met het volgen van het patroon? Hieronder vindt u een lijst met bronnen die u kunnen helpen om uw project vlot af te maken - of om eenvoudig iets nieuws te leren.

signature-image signature

Heeft u moeite met het volgen van het patroon? Hieronder vindt u een lijst met bronnen die u kunnen helpen om uw project vlot af te maken - of om eenvoudig iets nieuws te leren.

Elk van onze patronen hebben specifieke instructievideo's om u te helpen.

We hebben tevens een stap-voor-stap uitleg voor verschillende technieken, welke u hier kunt vinden.

1) Waarom is de stekenverhouding zo belangrijk?

De stekenverhouding bepaalt de uiteindelijke afmetingen van uw werkstuk en wordt normaliter aangegeven in 10 x 10 cm. Het wordt als volgt aangegeven: het aantal steken in de breedte x het aantal naalden in de hoogte - dus: 19 steken x 26 naalden = 10 x 10 cm.

De stekenverhouding is heel erg individueel; sommige mensen breien/haken heel losjes, terwijl anderen vrij strak werken. De stekenverhouding past u aan met de naalddikte, wat de reden is waarom we slechts een suggestie voor de naalddikte geven! U moet deze aanpassen (naar boven of beneden) om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding overeenkomt met de stekenverhouding die aangegeven staat in het patroon. Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan zal het garenverbruik anders zijn, en zal uw werkstuk andere afmetingen krijgen dan het patroon aangeeft.

De stekenverhouding geeft tevens aan welk garen als vervanging kan dienen. U kunt verschillende garens met elkaar vervangen, zolang de stekenverhouding maar hetzelfde is.

Bekijk de DROPS les: Hoe u de stekenverhouding opmeet

Bekijk de DROPS video: Hoe u een proeflapje maakt

naar boven

2) Wat zijn de garengroepen?

Al onze garens zijn ondergebracht in garengroepen (van A tot F) volgens dikte en stekenverhouding – groep A bevat de dunste garens en groep F de dikste. Dit maakt het makkelijker voor u om alternatieve garens te vinden voor onze patronen, indien u graag ander garen wilt gebruiken. Alle garens binnen dezelfde groep hebben ongeveer eenzelfde stekenverhouding en kunnen elkaar vervangen. Het is wel zo dat verschillende garenkwaliteiten verschillende structuren en eigenschappen hebben, wat het uiteindelijke werkstuk een unieke 'look en feel' geeft.

Klik hier voor een overzicht van de garens in elke garengroep

naar boven

3) Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

Bij het kiezen van een ander garen is het belangrijk dat de stekenverhouding hetzelfde blijft. De afmetingen van het uiteindelijke werk zijn dan hetzelfde als aangegeven in de tekening bij het patroon. Het is makkelijker om dezelfde stekenverhouding te krijgen als u garen gebruikt uit dezelfde garengroep. Het is ook mogelijk om meerdere draden van een dunner garen te gebruiken om de stekenverhouding van een dikker garen te krijgen. Probeer onze garenvervanger. We raden u aan om altijd een proeflapje te maken.

LET OP: als u een ander garen neemt, kan het kledingstuk een andere 'look en feel' krijgen dan het kledingstuk op de foto, vanwege individuele eigenschappen en kwaliteiten van elk garen.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

naar boven

4) Hoe gebruik ik de garenvervanger?

Bovenaan al onze patronen vindt u een link naar onze garenvervanger, welke handig kan zijn als u een ander garen wilt gebruiken dan staat aangegeven in het patroon. Door het garen in te vullen dat u wilt vervangen, de hoeveelheid (in uw maat) en het aantal draden, stelt de vervanger geschikte alternatieven voor met dezelfde stekenverhouding. Daarnaast wordt aangegeven hoeveel u nodig heeft in de nieuwe kwaliteiten en of u met meerdere draden moet werken. De meeste bollen zijn 50 gram (sommige zijn 25 gram of 100 gram).

Als het patroon met meerdere kleuren wordt gebreid/gehaakt, moet elke kleur apart worden vervangen. Dit geldt ook als het patroon met verschillende draden van verschillende garens wordt gemaakt (bijvoorbeeld 1 draad Alpaca en 1 draad Kid-Silk) dan zult u voor elk individueel alternatieven moeten vinden.

Klik hier voor de garenvervanger

naar boven

5) Waarom krijg ik de verkeerde stekenverhouding met de aangegeven naalddikte?

De naalddikte die aangegeven is in het patroon geldt slechts als een richtlijn, het is van belang dat de stekenverhouding klopt. En omdat de stekenverhouding per persoon nogal verschillend is, zult u de naalddikte aan moeten passen om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding hetzelfde is als in het patroon – misschien is het nodig dat u 1 of zelfs 2 naalddiktes naar beneden of naar boven moet om de juiste stekenverhouding te krijgen. Daarom raden we ook aan om een proeflapje te maken.

Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan kunnen de afmetingen van het werkstuk afwijken van de afmetingen volgens de tekening.

Bekijk de DROPS les: Hoe meet u de stekenverhouding

Bekijk de DROPS video: Hoe maakt u een proeflapje voor de stekenverhouding

naar boven

6) Waarom wordt het patroon van boven naar beneden gereid?

Als u een kledingstuk van boven naar beneden breit, dan geeft dit meer flexibiliteit en mogelijkheden voor persoonlijke aanpassingen. Het is bijvoorbeeld makkelijker om het kledingstuk te passen terwijl u er mee bezig bent. U kunt ook makkelijker de lengte van de pas en de schouderkoppen aanpassen.

In de uitleg worden alle stappen zorgvuldig uitgelegd in de juiste volgorde. De telpatronen zijn aangepast aan de breirichting en worden zoals gebruikelijk gebreid.

naar boven

7) Waarom zijn de mouwen korter in de grotere maten?

De totale breedte van het kledingstuk (van pols tot pols) is groter in de grotere maten, ondanks dat de eigenlijke mouwen korter zijn. De grotere maten hebben langere mouwkoppen en bredere schouders, dus er is een goede pasvorm in alle maten.

naar boven

8) Wat is een herhaling?

Telpatronen worden vaak herhaald in de breedte op de naald en/of in de hoogte. 1 herhaling van het telpatroon is hoe het te zien is in het telpatroon. Als er staat dat u 5 herhalingen van A.1 op de naald moet breien, dan breit u het patroon in totaal 5 keer achter/na elkaar op de naald. Als er staat dat u 2 herhalingen van A.1 in de hoogte moet breien, dan breit u het hele telpatroon (dus alle naalden van het telpatroon) een keer en begint u opnieuw onderaan bij het begin en breit u het telpatroon nog een keer.

naar boven

9) Hoe brei ik volgens een telpatroon?

Het telpatroon laat alle naalden en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt gelezen van onder naar boven, van rechts naar links. 1 vierkant = 1 steek.

Als u heen en weer breit, wordt elke andere naald aan de goede kant gebreid en elke andere naald wordt aan de verkeerde kant gebreid. Als u aan de verkeerde kant breit, moet u het telpatroon omgekeerd breien, dus van links naar rechts. rechte steken worden dan averecht gebreid en averechte steken recht, etc.

Als u in de rondte breit wordt elke naald aan de goede kant gebreid en het telpatroon wordt dan van rechts naar links gebreid op alle naalden.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees ik de teltekening bij de patronen?

naar boven

10) Hoe haak ik volgens een telpatroon?

Het telpatroon laat alle toeren en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt van onder naar boven gehaakt en van rechts naar links.

Als u heen en weer haakt, wordt elke andere toer aan de goede kant gehaakt: van rechts naar links en elke andere toer wordt aan de verkeerde kant gehaakt: vank links naar rechts.

Als u in de rondte haakt, wordt elke toer in het telpatroon aan de goede kant gehaakt, van rechts naar links.

Als u een cirkelvormig telpatroon haakt, dan begint u in het midden en haakt u naar buiten toe, tegen de klok in, toer na toer.

Meestal beginnen de toeren met een opgegeven aantal lossen (overeenkomend met de hoogte van de volgende steek), deze zijn of in het telpatroon opgenomen, of uitgelegd in het patroon.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees je telpatronen voor haken

naar boven

11) Hoe brei/haak je verschillende telpatronen tegelijkertijd op dezelfde naald/toer

Instructies om verschillende telpatronen achter elkaar op dezelfde naald/toer te breien/haken, worden meestal als volgt beschreven: “brei/haak A.1, A.2, A.3 in totaal 0-0-2-3-4 keer". Dit betekent dat u A.1 een keer breit/haakt, daarna wordt A.2 een keer gebreid/gehaakt, en A.3 wordt het aantal aangegeven keren (in de breedte) in uw maat gebreid/gehaakt – in dit geval als volgt: S = 0 keer, M = 0 keer, L=2 keer, XL= 3 keer en XXL = 4 keer.

De telpatronen worden zoals gebruikelijk gebreid/gehaakt: begin met de eerste naald/toer in A.1, brei/haak dan de volgende naald/toer in A.2 etc.

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor breien leest

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor haken leest

naar boven

12) Waarom begint het werk met meer lossen dan waarmee gehaakt wordt?

Lossen zijn ietsje smaller dan andere steken en om te voorkomen dat de opzetrand te strak wordt, haken we eenvoudigweg meer lossen om mee te beginnen. Het aantal steken wordt in de volgende toer aangepast zodat het overeenkomt met het patroon en de afmetingen in de tekening.

naar boven

13) Waarom meerderen voor de boord als het werk van boven naar beneden gebreid wordt?

De rand in ribbelsteek is elastischer en zal ietwat samentrekken vergeleken met bijvoorbeeld tricotsteek. Door te meerderen voor de rand in ribbelsteek, voorkomt u een zichtbaar verschil in breedte tussen de rand in ribbelsteek en de rest van het lijf.

naar boven

14) Waarom meerderen in de afkantrand?

Het gebeurt vrij makkelijk dat u te strak afkant, en door omslagen te maken tijdens het afkanten (terwijl u deze tegelijkertijd afkant) voorkomt u dat de afkantrand te strak wordt.

Bekijk de DROPS video: Hoe kant u af met omslagen

naar boven

15) Hoe meerder/minder je afwisselend op elke 3e en 4e naald/toer?

Om gelijkmatig te meerderen (of te minderen) kunt u meerderen op, bijvoorbeeld: afwisselend elke 3e en 4e naald, als volgt: brei 2 naalden en meerder op de 3e naald, brei 3 naalden en meerder op de 4e naald. Herhaal dit tot het meerderen klaar is.

Bekijk de DROPS les: Meerder of minder 1 st afwisselend

naar boven

16) Waarom is het patroon een beetje anders dan wat ik op de foto zie?

Herhalingen van het patroon kunnen een beetje anders zijn in de verschillende maten, om de juiste verhoudingen te krijgen. Als u niet dezelfde maat maakt als het kledingstuk op de foto, wijkt uw werkstuk wellicht ietsje af. Dit is met zorg ontwikkeld en aangepaste zodat het totale beeld van het kledingstuk hetzelfde is in alle maten.

Zorg ervoor dat u de instructies en de telpatronen voor uw maat volgt!

naar boven

17) Hoe kan ik een vest in de rondte breien, in plaats van heen en weer?

Als u liever in de rondte breit dan heen en weer, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen. U moet dan steken midden voor toevoegen (meestal 5 steken) en de instructies volgen. Als u normaal het werk keert en aan de verkeerde kant breit, breit u nu over de extra steken en gaat u verder in de rondte. Aan het einde knipt u het werk open. Neem steken op voor de biezen en werk de afgeknipte randen af.

Bekijk de DROPS video: Hoe breit u knipbiezen en openknippen

naar boven

18) Kan ik een trui heen en weer breien in plaats van in de rondte?

Als u liever heen en weer breit dan in de rondt, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen zodat u de panden apart van elkaar breit en aan het eind aan elkaar naait. Deel de steken voor het lijf in tweeën en voeg 1 kantsteek toe aan elke kant (voor het in elkaar naaien) en brei het voor- en achterpand apart van elkaar.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een patroon aanpassen van rondbreinaalden naar rechte naalden?

naar boven

19) Waarom staan er garens in de patronen die niet meer leverbaar zijn?

Omdat de verschillende garens verschillende kwaliteiten en verschillend texturen hebben, hebben we ervoor gekozen om het originele garen in het patroon te laten staan. Maar u kunt vrij makkelijk andere opties vinden tussen de beschikbare garenkwaliteiten door onze garenvervanger te gebruiken, of door een garen uit dezelfde garengroep uit te kiezen.

Het is mogelijk dat sommige verkooppunten nog bollen op voorraad hebben van garens die niet meer leverbaar zijn, of dat iemand thuis nog een paar bollen heeft liggen en hier een patroon bij zoekt.

Degarenvervanger laat alternatieve garens zien en de hoeveelheid die u nodig heeft in de nieuwe kwaliteit.

naar boven

20) Hoe verander ik een kledingstuk voor dames in eentje voor heren?

Als u een patroon heeft gevonden doe alleen beschikbaar is in damesmaten, dan hoeft het niet heel moeilijk te zijn om deze aan te passen naar een herenmaat. Het grootste verschil is de lengte van de mouwen en het lijf. Begin met breien in de damesmaat die overeenkomt met de borstwijdte. De lengte die erbij komt wordt namelijk gebreid voordat u begint met afkanten voor de armsgaten. Als het patroon van boven naar beneden wordt gebreid, kunt u lengte toevoegen vlak na de armsgaten of voor de eerste mindering op de mouw.

Wat betreft de extra hoeveelheid garen wat u nodig heeft: dit hangt heel erg af van hoeveel lengte u toevoegt, maar het is vaak meter dat u een bol te veel hebt dan te weinig.

naar boven

21) Hoe voorkom ik dat een harig kledingstuk gaat pillen of pluizen?

Alle garens hebben vezels die uitsteken (door de productie) waardoor een kledingstuk gaat pluizen of pillen. Geborstelde garens (dus meer harige garens) hebben meer van deze losse, uitstekende vezels waardoor het eerder gaat pluizen of pillen.

Hoewel het niet mogelijk is om te garanderen dat geborsteld garen 100% pluisvrij is, is het wel mogelijk om dit drastisch af te laten nemen, door de volgende stappen te ondernemen:

1. Als het kledingstuk klaar is (voordat u het gaat wassen) schudt u het kledingstuk flink uit, zodat de losse haartjes eruit komen. LET OP: gebruik GEEN roller, borstel of andere methode, waardoor aan het kledingstuk getrokken wordt

2. Plaats het kledingstuk in een plastic zak en leg het in de vriezer - de temperatuur zorgt ervoor dat de vezels minder aan elkaar blijven zitten, en uitstekende vezels komen makkelijker los.

3. Laat een paar uur in de vriezer liggen, voordat u het eruit haalt en schudt het kledingstuk dan opnieuw uit.

4. Was het kledingstuk volgens de instructies op het garenlabel.

naar boven

22) Waar op het kledingstuk wordt de lengte gemeten??

De tekening/ het schema met de afmetingen geeft informatie over de volledige lengte van het kledingstuk. Als het een trui of een vest betreft, dan wordt deze vanaf het hoogste punt op de schouder gemeten (meestal het dichtst bij de halslijn), en recht naar beneden tot de onderkant van het kledingstuk. Het wordt NIET gemeten vanaf de punt van de schouder. Op gelijke wijze wordt ook de lengte van de pas gemeten, vanaf het hoogste punt op de schouder en naar beneden tot waar de pas gesplitst wordt voor het lijf en de mouwen.

Op een vest worden de afmetingen nooit over de biezen genomen, tenzij anders aangegeven. Meet altijd binnen de biessteken als u de lengte opmeet.

Bekijk de DROPS les: Maattekeningen lezen

naar boven

23) Hoe weet ik hoeveel bollen ik nodig heb?

De benodigde hoeveelheid garen wordt aangegeven in grammen, dus bijvoorbeeld: 450 g. Om uit te rekenen hoeveel bollen u nodig heeft, moet u eerst weten hoeveel gram er in 1 bol gaat (25 g, 50 g, of 100 g). Deze informatie vindt u door op de individuele garenkwaliteit te klikken op onze site. Deel de hoeveelheid benodigde garen door de hoeveelheid per bol. Bijvoorbeeld, als de bollen 50 gram wegen (de meest gebruikelijke hoeveelheid), ziet de berekening er als volgt uit: 450 / 50 = 9 bollen.

naar boven

Heeft u DROPS garen besteld om dit patroon te maken? Dan heeft u recht op hulp van de winkel waar u het garen gekocht heeft. Vind hier een lijst van DROPS winkels!
Kunt u het antwoord op uw vraag nog steeds niet vinden? Scroll dan naar beneden en laat een vraag achter zodat een van onze experts kan proberen u te helpen. Dit wordt normaal tussen 5 tot 10 werkdagen gedaan.. In de tussentijd kunt u de vragen en antwoorden lezen die anderen bij dit patroon achter hebben gelaten of doe mee met de DROPS Workshop op Facebook om hulp te krijgen van mede breisters en haaksters!

Opmerkingen / Vragen (9)

country flag Sabine Motti wrote:

Danke für diese wirklich leichte Anleitung! :-) Anmerkung: Nach meinem Verständnis muss es nach der Fersenabnahme lauten: "die 2 letzten M. vor der ersten Markierung verschränkt re. zusammenstricken und die 2 ERSTEN M. NACH der zweiten Markierung re. zusammenstricken."

15.02.2021 - 18:29

country flag Patty Lou wrote:

Can you do these socks in a worsted weight yarn?

28.01.2019 - 21:02

DROPS Design answered:

Dear Prety Lou, these socks are worked with DROPS Karisma, which is a worsted yarn - read more about the yarn here. Happy knitting!

29.01.2019 kl. 09:06

country flag Mari wrote:

Når det står «Når arb måler 5 cm strikkes det videre med M.1B over M.1A, M.2B over M.2A og de resterende m som før», skal M1B kunne ses høyere opp på sokken enn M1A når sokken er ferdig strikket? Får ikke mønsteret til å bli fire små og en stor flette når jeg strikker.

30.11.2018 - 13:29

DROPS Design answered:

Hei Mari. Flettemønstrene begynner på samme sted, men fordi M.1B er en mindre flette gjentas denne oftere i høyden og det vil virke som den flettes tidligere. Du vil se at når du har strikket M.2B et par ganger i høyden blir dette også et tydelig flettemønster. God fornøyelse.

03.12.2018 kl. 10:20

country flag Emmi Soinisalo wrote:

Aloitetaanko tuo ruutupiirros (esim. M.2A) siten että ensin neulon kaksi oikein vai ensin yhden nurjan? En nyt ihan saa kiinne siitä kummin päin. Ja ilmeisesti alhaalta ylös?

20.09.2018 - 10:00

DROPS Design answered:

Hei, piirros luetaan alhaalta ylös ja oikealta vasemmalle, eli neulot aluksi 2 oikeaa silmukkaa.

21.09.2018 kl. 14:15

country flag Cajach wrote:

Hallo! Ich möchte mich an diese Socke herantrauen, verstehe aber zwei Dinge nicht: a) was ist gemeint mit Partie ( Jetzt in den ersten 4-5-6 li.-Partien 1 M. abn.) und b) ich wundere mich über die ungeraden Maschenzahlen, z.B. sollen 55 Ma. aufgenommen werden, und das auf vier Nadeln?\r\nIch bedanke mich für Ihre Antwort! \r\nLiebe Grüße\r\nCajach

15.07.2018 - 11:47

DROPS Design answered:

Liebe Cajach, die "li.-Partie" sind die Maschen,, die links gestrickt werden, dh es wird in einigen 3-li-Maschen abgenommen = es gibt dann nur noch 2 li. Maschen an diesen Stellen (und immer noch 3 li Maschen wie zuvor an den anderen). Es wird hier 55 M in die 1. Größe angeschlagen, dh so können Sie die Maschen auf 4 Nadel verteilen: 13-14-13-15. Viel Spaß beim stricken!

16.07.2018 kl. 09:31

Aka wrote:

There is an error i think! the main sts are 55.and there is no increasing in the pattern(but there is dec), you see that it says now you have 61 sts!(paragraph 4-row 1)

10.12.2013 - 01:24

DROPS Design answered:

Dear Aka, in 1st size, you dec to 51 sts when piece measures 21 cm. Then you work heel and pick up 11 sts each side of heel, you will then have a total of 61 sts and start dec for instep. Happy knitting!

10.12.2013 kl. 09:39

country flag Drops Design wrote:

Det stemmer, de siste 2 symboler er feil. Skal rette så fort som mugelig.

15.07.2010 - 11:48

country flag Heidi-Kristin wrote:

Er akkurat startet på disse sokkene. Det er feil i forklaringen til diagram. Det er tegnet inn over fire masker og ikke likt som i mønsteret hvor det i tillegg bare er over tre masker. Tekstforklaringen bak er riktig men dette er litt forvirrende.

13.07.2010 - 19:08

country flag Sue Roth wrote:

I see these on my feet!

26.06.2010 - 15:00

Laat een opmerking achter voor DROPS 121-16

Wij horen graag wat u vindt van dit patroon!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.