Dit model heeft nog geen naam. Heeft u misschien een goede voorstel?
DROPS design: Model nr. U-582
--------------------------------------------------------
Maat: S - M/ L
Materiaal: DROPS KARISMA
100 gr voor beide maten kleur nr. 39, donkerroze
100 gr voor beide maten kleur nr. 01, naturel
50 gr voor beide maten kleur nr. 40, oudroze

DROPS BREINLD ZONDER KNOP 3 mm - of de maat die u nodig heeft voor een stekenverhouding van 23 st x 32 nld in tricotst = 10 x 10 cm.

-------------------------------------------------------

Stekenverhouding – Kijk hier hoe u deze moet opmeten en waarom
Alternatief garen – Bekijk hier hoe u een ander garen kiest
Garengroep A tot F – Bekijk hier hoe u hetzelfde patroon gebruikt met een ander garen
Garenverbruik als u een alternatief garen kiest – Gebruik onze garenvervanger

-------------------------------------------------------


100% wol
vanaf 2.12 € /50g
DROPS Karisma uni colour DROPS Karisma uni colour 2.12 € /50g
Hobbydoos.nl
Bestel
DROPS Karisma mix DROPS Karisma mix 2.12 € /50g
Hobbydoos.nl
Bestel
needles Naalden & Haaknaalden
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 10.60€ krijgen. Lees meer.

Instructies voor het patroon

PATROON: Zie telpatroon M.1 tot en met M.7. De telpatronen geven de goede kant van het werk weer. Het hele patroon wordt in tricotst gebreid.
--------------------------------------------------------

LINKER HANDSCHOEN:
Wordt in de rondte gebreid op BREINLD ZONDER KNOP. Zet 54-54 st op met BREINLD ZONDER KNOP 3 mm en donkerroze. Brei 1 nld recht en brei 4 nld boordsteek 1 st recht/ 1 st av. Ga nu verder in M.1 (= 6 st) over alle st en meerder TEGELIJKERTIJD 1 st in de laatste rondte van M.1= 55-55 st. DENK OM DE STEKENVERHOUDING! Ga verder in M.2 (= 11 st) over alle st, pas TEGELIJKERTIJD in de laatste nld van M.2 het aantal st aan naar 52-56. Ga verder in M.3 (= 52-56 st), de eerste 3 st en de middelste 3 st worden voor beide maten gebreid, zie het telpatroon voor de rest van het patroon voor de 2 maten.

Als u bij de 3 zwarte vierkantjes in het telpatroon aankomt (nld 4 in M.3), ga dan verder in M.4 over deze 3 st en M.3 over de overige st. Meerder in M.4 door 1 omsl te maken naast 1 st aan iedere zijkant, en brei in de volgende nld de omsl achter in de st om een gaatje te voorkomen. Zet na 5 nld met meerderen (= 10 st gemeerderd, dus 13 st voor de duimspie) de 13 duim st op een hulpdraad. Zet 3 nieuwe st op achter de st op de hulpdraad = 52 – 56 st.
Ga verder in M.3. Zet als M.3 klaar is de eerste 21-23 st voor de bovenkant hand op een hulpdraad, hou de volgende 14-14 st op de nld en zet de laatste 17-19 st voor de palm van de hand op nog hulpdraad.

PINK: = 14-14 st, zet 6-8 nieuwe st op in de richting van de st op de hulpdraad = 20-22 st. Brei M.5 over 13 st aan de bovenkant van de pink. LET OP! Begin de nld zo dat de 3 st aan het einde van M.5 boven de 3 st in het midden van M.3 komen en ga verder in het patroon van de onderkant hand aan de andere kant van de pink (= 7-9 st). Minder als volgt (aan iedere kant van de naturel st): Voor de naturel st: 2 st recht samen, na de naturel st: 1 st r afh, 1 st r, afgeh st overh. Ga verder met minderen tot er 8-10 st over zijn op de nld, knip de draden af, haal deze door de overgebleven st en zet vast.

RINGVINGER: Zet 6-6 st van iedere hulpdraad terug op nld, neem 4-5 st op richting de pink en zet 4-5 nieuwe st op naast de st op de hulpdraden = 20-22 st.
Brei M.6 over 11 st aan de bovenkant van de vinger. LET OP! Zorg dat de st van de hand boven het midden van M.6 komen en ga verder in het patroon van de onderkant hand aan de andere kant van de vinger (= 9-11 st). Minder als volgt (aan iedere kant van de naturel st): Voor de naturel st: 2 st recht samen, na de naturel st: 1 st r afh, 1 st r, afgeh st overh. Ga verder met minderen tot er 8-10 st over zijn op de nld, knip de draden af, haal deze door de overgebleven st en zet vast.

MIDDELVINGER: Zet 6-7 st van iedere hulpdraad terug op nld, neem 4-4 st op richting de pink en zet 4-4 nieuwe st op naast de st op de hulpdraden = 20-22 st.
Brei M.6 over 11 st aan de bovenkant van de vinger. LET OP! Zorg dat de st van de hand boven het midden van M.6 komen en ga verder in het patroon van de onderkant hand aan de andere kant van de vinger (= 9-11 st). Minder als volgt (aan iedere kant van de naturel st): Voor de naturel st: 2 st recht samen, na de naturel st: 1 st r afh, 1 st r, afgeh st overh. Ga verder met minderen tot er 8-10 st over zijn op de nld, knip de draden af, haal deze door de overgebleven st en zet vast.

WIJSVINGER: Zet de overgebleven 14-16 st van de hulpdraden terug op de nld, neem 6-6 st op in de richting van de middelvinger = 20-22 st.
Brei M.7 over 13 st aan de bovenkant van de vinger. LET OP! Begin M.7 in de eerste st van de st op de bovenkant hand en ga verder in het patroon van de onderkant hand aan de andere kant van de vinger. Minder als volgt (aan iedere kant van de naturel st): Voor de naturel st: 2 st recht samen, na de naturel st: 1 st r afh, 1 st r, afgeh st overh. Ga verder met minderen tot er 8-10 st over zijn op de nld, knip de draden af, haal deze door de overgebleven st en zet vast.

DUIM: Zet de 13 duim st terug op BREINLD ZONDER KNOP 3 mm. Neem 9 st op achter de duim = 22 st. Ga verder in M.4. en minder als volgt (aan iedere kant van de naturel st): Voor de naturel st: 2 st recht samen, na de naturel st: 1 st r afh, 1 st r, afgeh st overh. Ga verder met minderen tot er 10 st over zijn op de nld, knip de draden af, haal deze door de overgebleven st en zet vast.

RECHTER HANDSCHOEN: Zet op en brei als de linker handschoen, maar in spiegelbeeld, dus brei de duim spie over de 3 zwarte vierkantjes in het telpatroon in st 32, 33 en 34 voor maat S en in st 35, 36 en 37 voor maat M/L vanaf de rechterkant van het telpatroon en gebruik hulpdraden voor de vingers aan de tegengestelde kant. Zet st op de hulpdraden voor de vingers als volgt: hou de eerste 8-8 st en de laatste 6-6 st op de nld, zet de volgende 21-23 st op een hulpdraad (= bovenkant hand) en zet de volgende 17-19 st op nog hulpdraad (= palm van de hand).


Dit patroon is gecorrigeerd. .

Gewijzigd online: 18.08.2009
DUIM: Zet de 13 duim st terug op BREINLD ZONDER KNOP 3 mm.
Gewijzigd online: 18.08.2009
WIJSVINGER: Zet de overgebleven 14-16 st van de hulpdraden terug op de nld, neem 6-6 st op in de richting van de middelvinger = 20-22 st.

Telpatroon

symbols = naturel
symbols = donkerroze
symbols = oudroze
symbols = st voor de duim spie
diagram
diagram
signature-image signature

Heeft u hulp nodig voor dit patroon?

Bedankt dat u een patroon van DROPS Design kiest. We zijn er trots op dat we patronen aanbieden die correct en makkelijk te volgen zijn. Alle patronen zijn uit het Noors vertaald en u kunt altijd het origineel patroon controleren (DROPS 116-8) voor de afmetingen en de berekiningen.

Heeft u moeite met het volgen van het patroon? Hieronder vindt u een lijst met bronnen die u kunnen helpen om uw project vlot af te maken - of om eenvoudig iets nieuws te leren.

1) Waarom is de stekenverhouding zo belangrijk?

De stekenverhouding bepaalt de uiteindelijke afmetingen van uw werkstuk en wordt normaliter aangegeven in 10 x 10 cm. Het wordt als volgt aangegeven: het aantal steken in de breedte x het aantal naalden in de hoogte - dus: 19 steken x 26 naalden = 10 x 10 cm.

De stekenverhouding is heel erg individueel; sommige mensen breien/haken heel losjes, terwijl anderen vrij strak werken. De stekenverhouding past u aan met de naalddikte, wat de reden is waarom we slechts een suggestie voor de naalddikte geven! U moet deze aanpassen (naar boven of beneden) om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding overeenkomt met de stekenverhouding die aangegeven staat in het patroon. Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan zal het garenverbruik anders zijn, en zal uw werkstuk andere afmetingen krijgen dan het patroon aangeeft.

De stekenverhouding geeft tevens aan welk garen als vervanging kan dienen. U kunt verschillende garens met elkaar vervangen, zolang de stekenverhouding maar hetzelfde is.

Bekijk de DROPS les: Hoe u de stekenverhouding opmeet

Bekijk de DROPS video: Hoe u een proeflapje maakt

naar boven

2) Wat zijn de garengroepen?

Al onze garens zijn ondergebracht in garengroepen (van A tot F) volgens dikte en stekenverhouding – groep A bevat de dunste garens en groep F de dikste. Dit maakt het makkelijker voor u om alternatieve garens te vinden voor onze patronen, indien u graag ander garen wilt gebruiken. Alle garens binnen dezelfde groep hebben ongeveer eenzelfde stekenverhouding en kunnen elkaar vervangen. Het is wel zo dat verschillende garenkwaliteiten verschillende structuren en eigenschappen hebben, wat het uiteindelijke werkstuk een unieke 'look en feel' geeft.

Klik hier voor een overzicht van de garens in elke garengroep

naar boven

3) Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

Bij het kiezen van een ander garen is het belangrijk dat de stekenverhouding hetzelfde blijft. De afmetingen van het uiteindelijke werk zijn dan hetzelfde als aangegeven in de tekening bij het patroon. Het is makkelijker om dezelfde stekenverhouding te krijgen als u garen gebruikt uit dezelfde garengroep. Het is ook mogelijk om meerdere draden van een dunner garen te gebruiken om de stekenverhouding van een dikker garen te krijgen. Probeer onze garenvervanger. We raden u aan om altijd een proeflapje te maken.

LET OP: als u een ander garen neemt, kan het kledingstuk een andere 'look en feel' krijgen dan het kledingstuk op de foto, vanwege individuele eigenschappen en kwaliteiten van elk garen.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

naar boven

4) Hoe gebruik ik de garenvervanger?

Bovenaan al onze patronen vindt u een link naar onze garenvervanger, welke handig kan zijn als u een ander garen wilt gebruiken dan staat aangegeven in het patroon. Door het garen in te vullen dat u wilt vervangen, de hoeveelheid (in uw maat) en het aantal draden, stelt de vervanger geschikte alternatieven voor met dezelfde stekenverhouding. Daarnaast wordt aangegeven hoeveel u nodig heeft in de nieuwe kwaliteiten en of u met meerdere draden moet werken. De meeste bollen zijn 50 gram (sommige zijn 25 gram of 100 gram).

Als het patroon met meerdere kleuren wordt gebreid/gehaakt, moet elke kleur apart worden vervangen. Dit geldt ook als het patroon met verschillende draden van verschillende garens wordt gemaakt (bijvoorbeeld 1 draad Alpaca en 1 draad Kid-Silk) dan zult u voor elk individueel alternatieven moeten vinden.

Klik hier voor de garenvervanger

naar boven

5) Waarom krijg ik de verkeerde stekenverhouding met de aangegeven naalddikte?

De naalddikte die aangegeven is in het patroon geldt slechts als een richtlijn, het is van belang dat de stekenverhouding klopt. En omdat de stekenverhouding per persoon nogal verschillend is, zult u de naalddikte aan moeten passen om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding hetzelfde is als in het patroon – misschien is het nodig dat u 1 of zelfs 2 naalddiktes naar beneden of naar boven moet om de juiste stekenverhouding te krijgen. Daarom raden we ook aan om een proeflapje te maken.

Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan kunnen de afmetingen van het werkstuk afwijken van de afmetingen volgens de tekening.

Bekijk de DROPS les: Hoe meet u de stekenverhouding

Bekijk de DROPS video: Hoe maakt u een proeflapje voor de stekenverhouding

naar boven

6) Waarom wordt het patroon van boven naar beneden gereid?

Als u een kledingstuk van boven naar beneden breit, dan geeft dit meer flexibiliteit en mogelijkheden voor persoonlijke aanpassingen. Het is bijvoorbeeld makkelijker om het kledingstuk te passen terwijl u er mee bezig bent. U kunt ook makkelijker de lengte van de pas en de schouderkoppen aanpassen.

In de uitleg worden alle stappen zorgvuldig uitgelegd in de juiste volgorde. De telpatronen zijn aangepast aan de breirichting en worden zoals gebruikelijk gebreid.

naar boven

7) Waarom zijn de mouwen korter in de grotere maten?

De totale breedte van het kledingstuk (van pols tot pols) is groter in de grotere maten, ondanks dat de eigenlijke mouwen korter zijn. De grotere maten hebben langere mouwkoppen en bredere schouders, dus er is een goede pasvorm in alle maten.

naar boven

8) Wat is een herhaling?

Telpatronen worden vaak herhaald in de breedte op de naald en/of in de hoogte. 1 herhaling van het telpatroon is hoe het te zien is in het telpatroon. Als er staat dat u 5 herhalingen van A.1 op de naald moet breien, dan breit u het patroon in totaal 5 keer achter/na elkaar op de naald. Als er staat dat u 2 herhalingen van A.1 in de hoogte moet breien, dan breit u het hele telpatroon (dus alle naalden van het telpatroon) een keer en begint u opnieuw onderaan bij het begin en breit u het telpatroon nog een keer.

naar boven

9) Hoe brei ik volgens een telpatroon?

Het telpatroon laat alle naalden en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt gelezen van onder naar boven, van rechts naar links. 1 vierkant = 1 steek.

Als u heen en weer breit, wordt elke andere naald aan de goede kant gebreid en elke andere naald wordt aan de verkeerde kant gebreid. Als u aan de verkeerde kant breit, moet u het telpatroon omgekeerd breien, dus van links naar rechts. rechte steken worden dan averecht gebreid en averechte steken recht, etc.

Als u in de rondte breit wordt elke naald aan de goede kant gebreid en het telpatroon wordt dan van rechts naar links gebreid op alle naalden.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees ik de teltekening bij de patronen?

naar boven

10) Hoe haak ik volgens een telpatroon?

Het telpatroon laat alle toeren en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt van onder naar boven gehaakt en van rechts naar links.

Als u heen en weer haakt, wordt elke andere toer aan de goede kant gehaakt: van rechts naar links en elke andere toer wordt aan de verkeerde kant gehaakt: vank links naar rechts.

Als u in de rondte haakt, wordt elke toer in het telpatroon aan de goede kant gehaakt, van rechts naar links.

Als u een cirkelvormig telpatroon haakt, dan begint u in het midden en haakt u naar buiten toe, tegen de klok in, toer na toer.

Meestal beginnen de toeren met een opgegeven aantal lossen (overeenkomend met de hoogte van de volgende steek), deze zijn of in het telpatroon opgenomen, of uitgelegd in het patroon.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees je telpatronen voor haken

naar boven

11) Hoe brei/haak je verschillende telpatronen tegelijkertijd op dezelfde naald/toer

Instructies om verschillende telpatronen achter elkaar op dezelfde naald/toer te breien/haken, worden meestal als volgt beschreven: “brei/haak A.1, A.2, A.3 in totaal 0-0-2-3-4 keer". Dit betekent dat u A.1 een keer breit/haakt, daarna wordt A.2 een keer gebreid/gehaakt, en A.3 wordt het aantal aangegeven keren (in de breedte) in uw maat gebreid/gehaakt – in dit geval als volgt: S = 0 keer, M = 0 keer, L=2 keer, XL= 3 keer en XXL = 4 keer.

De telpatronen worden zoals gebruikelijk gebreid/gehaakt: begin met de eerste naald/toer in A.1, brei/haak dan de volgende naald/toer in A.2 etc.

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor breien leest

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor haken leest

naar boven

12) Waarom begint het werk met meer lossen dan waarmee gehaakt wordt?

Lossen zijn ietsje smaller dan andere steken en om te voorkomen dat de opzetrand te strak wordt, haken we eenvoudigweg meer lossen om mee te beginnen. Het aantal steken wordt in de volgende toer aangepast zodat het overeenkomt met het patroon en de afmetingen in de tekening.

naar boven

13) Waarom meerderen voor de boord als het werk van boven naar beneden gebreid wordt?

De rand in ribbelsteek is elastischer en zal ietwat samentrekken vergeleken met bijvoorbeeld tricotsteek. Door te meerderen voor de rand in ribbelsteek, voorkomt u een zichtbaar verschil in breedte tussen de rand in ribbelsteek en de rest van het lijf.

naar boven

14) Waarom meerderen in de afkantrand?

Het gebeurt vrij makkelijk dat u te strak afkant, en door omslagen te maken tijdens het afkanten (terwijl u deze tegelijkertijd afkant) voorkomt u dat de afkantrand te strak wordt.

Bekijk de DROPS video: Hoe kant u af met omslagen

naar boven

15) Hoe meerder/minder je afwisselend op elke 3e en 4e naald/toer?

Om gelijkmatig te meerderen (of te minderen) kunt u meerderen op, bijvoorbeeld: afwisselend elke 3e en 4e naald, als volgt: brei 2 naalden en meerder op de 3e naald, brei 3 naalden en meerder op de 4e naald. Herhaal dit tot het meerderen klaar is.

Bekijk de DROPS les: Meerder of minder 1 st afwisselend

naar boven

16) Waarom is het patroon een beetje anders dan wat ik op de foto zie?

Herhalingen van het patroon kunnen een beetje anders zijn in de verschillende maten, om de juiste verhoudingen te krijgen. Als u niet dezelfde maat maakt als het kledingstuk op de foto, wijkt uw werkstuk wellicht ietsje af. Dit is met zorg ontwikkeld en aangepaste zodat het totale beeld van het kledingstuk hetzelfde is in alle maten.

Zorg ervoor dat u de instructies en de telpatronen voor uw maat volgt!

naar boven

17) Hoe kan ik een vest in de rondte breien, in plaats van heen en weer?

Als u liever in de rondte breit dan heen en weer, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen. U moet dan steken midden voor toevoegen (meestal 5 steken) en de instructies volgen. Als u normaal het werk keert en aan de verkeerde kant breit, breit u nu over de extra steken en gaat u verder in de rondte. Aan het einde knipt u het werk open. Neem steken op voor de biezen en werk de afgeknipte randen af.

Bekijk de DROPS video: Hoe breit u knipbiezen en openknippen

naar boven

18) Kan ik een trui heen en weer breien in plaats van in de rondte?

Als u liever heen en weer breit dan in de rondt, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen zodat u de panden apart van elkaar breit en aan het eind aan elkaar naait. Deel de steken voor het lijf in tweeën en voeg 1 kantsteek toe aan elke kant (voor het in elkaar naaien) en brei het voor- en achterpand apart van elkaar.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een patroon aanpassen van rondbreinaalden naar rechte naalden?

naar boven

19) Waarom staan er garens in de patronen die niet meer leverbaar zijn?

Omdat de verschillende garens verschillende kwaliteiten en verschillend texturen hebben, hebben we ervoor gekozen om het originele garen in het patroon te laten staan. Maar u kunt vrij makkelijk andere opties vinden tussen de beschikbare garenkwaliteiten door onze garenvervanger te gebruiken, of door een garen uit dezelfde garengroep uit te kiezen.

Het is mogelijk dat sommige verkooppunten nog bollen op voorraad hebben van garens die niet meer leverbaar zijn, of dat iemand thuis nog een paar bollen heeft liggen en hier een patroon bij zoekt.

Degarenvervanger laat alternatieve garens zien en de hoeveelheid die u nodig heeft in de nieuwe kwaliteit.

naar boven

20) Hoe verander ik een kledingstuk voor dames in eentje voor heren?

Als u een patroon heeft gevonden doe alleen beschikbaar is in damesmaten, dan hoeft het niet heel moeilijk te zijn om deze aan te passen naar een herenmaat. Het grootste verschil is de lengte van de mouwen en het lijf. Begin met breien in de damesmaat die overeenkomt met de borstwijdte. De lengte die erbij komt wordt namelijk gebreid voordat u begint met afkanten voor de armsgaten. Als het patroon van boven naar beneden wordt gebreid, kunt u lengte toevoegen vlak na de armsgaten of voor de eerste mindering op de mouw.

Wat betreft de extra hoeveelheid garen wat u nodig heeft: dit hangt heel erg af van hoeveel lengte u toevoegt, maar het is vaak meter dat u een bol te veel hebt dan te weinig.

naar boven

21) Hoe voorkom ik dat een harig kledingstuk gaat pillen of pluizen?

Alle garens hebben vezels die uitsteken (door de productie) waardoor een kledingstuk gaat pluizen of pillen. Geborstelde garens (dus meer harige garens) hebben meer van deze losse, uitstekende vezels waardoor het eerder gaat pluizen of pillen.

Hoewel het niet mogelijk is om te garanderen dat geborsteld garen 100% pluisvrij is, is het wel mogelijk om dit drastisch af te laten nemen, door de volgende stappen te ondernemen:

1. Als het kledingstuk klaar is (voordat u het gaat wassen) schudt u het kledingstuk flink uit, zodat de losse haartjes eruit komen. LET OP: gebruik GEEN roller, borstel of andere methode, waardoor aan het kledingstuk getrokken wordt

2. Plaats het kledingstuk in een plastic zak en leg het in de vriezer - de temperatuur zorgt ervoor dat de vezels minder aan elkaar blijven zitten, en uitstekende vezels komen makkelijker los.

3. Laat een paar uur in de vriezer liggen, voordat u het eruit haalt en schudt het kledingstuk dan opnieuw uit.

4. Was het kledingstuk volgens de instructies op het garenlabel.

naar boven

22) Waar op het kledingstuk wordt de lengte gemeten??

De tekening/ het schema met de afmetingen geeft informatie over de volledige lengte van het kledingstuk. Als het een trui of een vest betreft, dan wordt deze vanaf het hoogste punt op de schouder gemeten (meestal het dichtst bij de halslijn), en recht naar beneden tot de onderkant van het kledingstuk. Het wordt NIET gemeten vanaf de punt van de schouder. Op gelijke wijze wordt ook de lengte van de pas gemeten, vanaf het hoogste punt op de schouder en naar beneden tot waar de pas gesplitst wordt voor het lijf en de mouwen.

Op een vest worden de afmetingen nooit over de biezen genomen, tenzij anders aangegeven. Meet altijd binnen de biessteken als u de lengte opmeet.

Bekijk de DROPS les: Maattekeningen lezen

naar boven

23) Hoe weet ik hoeveel bollen ik nodig heb?

De benodigde hoeveelheid garen wordt aangegeven in grammen, dus bijvoorbeeld: 450 g. Om uit te rekenen hoeveel bollen u nodig heeft, moet u eerst weten hoeveel gram er in 1 bol gaat (25 g, 50 g, of 100 g). Deze informatie vindt u door op de individuele garenkwaliteit te klikken op onze site. Deel de hoeveelheid benodigde garen door de hoeveelheid per bol. Bijvoorbeeld, als de bollen 50 gram wegen (de meest gebruikelijke hoeveelheid), ziet de berekening er als volgt uit: 450 / 50 = 9 bollen.

naar boven

Heeft u DROPS garen besteld om dit patroon te maken? Dan heeft u recht op hulp van de winkel waar u het garen gekocht heeft. Vind hier een lijst van DROPS winkels!
Kunt u het antwoord op uw vraag nog steeds niet vinden? Scroll dan naar beneden en laat een vraag achter zodat een van onze experts kan proberen u te helpen. Dit wordt normaal tussen 5 tot 10 werkdagen gedaan.. In de tussentijd kunt u de vragen en antwoorden lezen die anderen bij dit patroon achter hebben gelaten of doe mee met de DROPS Workshop op Facebook om hulp te krijgen van mede breisters en haaksters!

Opmerkingen / Vragen (21)

country flag Aarnaudina wrote:

Ik mis de regel van de hand als de pink klaar is moet je alle st opnemen enzv

16.12.2021 - 22:07

country flag Joya wrote:

The three black boxes on M3 are very confusing. It should continue up surely for the M4 to slow in and not just for one line? Thanks for your help in advance.

06.08.2019 - 15:39

DROPS Design answered:

Dear Joya, when you come to the 3 black boxes in M.3, work first row in M.4 over these 3 stitches. See also our video. Happy knitting!

07.08.2019 kl. 12:00

country flag Lydia wrote:

Having trouble with starting the fingers for the right hand. I do not undetstand the last paragraph on the pattern. I am reading the pattern from the left now for the right hand. Do i start with the index finger for the right hand or the little finger?

20.01.2018 - 18:47

DROPS Design answered:

Dear Lydia, diagram is worked the same way for both hands, just sts for thumb will be different on both hands, ie for left hand as in diagram and for right hand, work thumb in the 32nd to 34th st in size S/M and 35th to 37th in size M/L. Happy knitting!

22.01.2018 kl. 09:28

country flag Rebecca Reid wrote:

What are the sizes for these gloves? The pattern says S-M/L but what are the dimensions for these sizes?

28.11.2016 - 15:02

DROPS Design answered:

Dear Mrs Reid, with a tension of 23 sts = 10 cm gloves will be approx. 22-24 cm around hand. Happy knitting!

28.11.2016 kl. 15:22

country flag Christel Peters wrote:

Guten Tag. Ich habe ein Problem mit dem Daumenkeil. Laut Anleitung die gekennzeichneten Maschen mit M4 stricken, den Rest wieder mit M3. Heißt dass, die 3 Maschen müssen auf eine extra Nadel? Wie stricke ich denn sonst in der nächsten Runde M3 weiter? Danke für die Hilfe, Christel

25.06.2016 - 08:40

DROPS Design answered:

Hallo Christel, der Daumenkeil wird nicht auf eine extra Nadel genommen (erst wenn die Daumenmaschen stillgelegt werden). Sie stricken einfach über die Maschen des Daumenkeils M4 und über die anderen Maschen M3.

06.07.2016 kl. 10:03

Mariola wrote:

Can I please to translate the pattent to polish language?

28.11.2014 - 21:22

country flag Lorinda Troppmann wrote:

It's my first time knitting gloves, and I'm confused on where to decrease on the fingers if I made the smaller size. Decrease two...on back of finger?? or one on each side, wich would make the pattern non symmetrical

25.03.2014 - 23:37

DROPS Design answered:

Dear Mrs Trooppmann, you dec 1 st each side of finger, ie a total of 4 sts per dec round: K2 tog before the st in off-white and slip 1 as if to K, K1, psso before the st in off-white. Happy knitting!

26.03.2014 kl. 09:58

country flag Catherine wrote:

Bonjour j'ai noté une erreur dans la traduction française. Pour le pouce il faut reprendre les 13 m en attente , et relever 9 mailles on a alors 22m (ce qui correspond au diagramme)M4

13.01.2014 - 21:06

DROPS Design answered:

Bonjour Catherine et merci, les explications du pouce ont été corrigées. Bon tricot!

14.01.2014 kl. 10:43

country flag Siw-Elisabeth wrote:

Jeg er ganske fersk på strikking og lurer på hvor mange masker skal jeg legge opp på hver pinne når jeg begynner?

24.11.2013 - 11:28

DROPS Design answered:

Hei Siw-Elisabeth. Du skal legge op totalt 54 m. Dem fordeler du lige over 3 eller 4 pinde (hvad du selv synes er bedst). Dvs, du kan fordele med 18 m over 3 pinde eller 13-14 m over 4 pinde. Du bestemmer selv :-) God fornöjelse.

26.11.2013 kl. 15:36

country flag DROPS Design wrote:

Nei de 3 "svarte" masker strikkes "hvit, gammelrosa, hvit". Når du har kommet opp til 13. rad i M.4 har du 13 masker på pinnen. Når du strikker tommelen legger du opp masker og strikker over hele M.4

06.01.2010 - 13:02

Laat een opmerking achter voor DROPS 116-8

Wij horen graag wat u vindt van dit patroon!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.

Van de #dropsfan gallery

Christmas Gloves

Crafty Aigline, United Kingdom