Like it? Share it!
Like it? Share it!
-------------------------------------------------------
Stekenverhouding – Kijk hier hoe u deze moet opmeten en waarom
Alternatief garen – Bekijk hier hoe u een ander garen kiest
Garengroep A tot F – Bekijk hier hoe u hetzelfde patroon gebruikt met een ander garen
Garenverbruik als u een alternatief garen kiest – Gebruik onze garenvervanger
-------------------------------------------------------
![]() |
DROPS Alpaca 100% alpaca |
vanaf 3.50 € /50g | Bestel | ||||||||
|
|||||||||||
![]() |
Naalden & Haaknaalden | Bestel |
Dit patroon is gecorrigeerd. Klik hier om de correcties te bekijken..
![]() |
= recht op de goede kant, averecht op de verkeerde kant |
![]() |
= recht op de verkeerde kant |
![]() |
= 1 omsl |
![]() |
= haal 1 st r van de breinld af, 2 st r samen, haal de afgeh st daarover |
Bedankt dat u een patroon van DROPS Design kiest. We zijn er trots op dat we patronen aanbieden die correct en makkelijk te volgen zijn. Alle patronen zijn uit het Noors vertaald en u kunt altijd het origineel patroon controleren (DROPS 86-3) voor de afmetingen en de berekiningen.
Heeft u moeite met het volgen van het patroon? Hieronder vindt u een lijst met bronnen die u kunnen helpen om uw project vlot af te maken - of om eenvoudig iets nieuws te leren.
Heeft u moeite met het volgen van het patroon? Hieronder vindt u een lijst met bronnen die u kunnen helpen om uw project vlot af te maken - of om eenvoudig iets nieuws te leren.
Elk van onze patronen hebben specifieke instructievideo's om u te helpen.
Deze stap-voor-stap instructie kan tevens behulpzaam zijn:
We hebben tevens een stap-voor-stap uitleg voor verschillende technieken, welke u hier kunt vinden.
1) Waarom is de stekenverhouding zo belangrijk?
De stekenverhouding bepaalt de uiteindelijke afmetingen van uw werkstuk en wordt normaliter aangegeven in 10 x 10 cm. Het wordt als volgt aangegeven: het aantal steken in de breedte x het aantal naalden in de hoogte - dus: 19 steken x 26 naalden = 10 x 10 cm.
De stekenverhouding is heel erg individueel; sommige mensen breien/haken heel losjes, terwijl anderen vrij strak werken. De stekenverhouding past u aan met de naalddikte, wat de reden is waarom we slechts een suggestie voor de naalddikte geven! U moet deze aanpassen (naar boven of beneden) om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding overeenkomt met de stekenverhouding die aangegeven staat in het patroon. Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan zal het garenverbruik anders zijn, en zal uw werkstuk andere afmetingen krijgen dan het patroon aangeeft.
De stekenverhouding geeft tevens aan welk garen als vervanging kan dienen. U kunt verschillende garens met elkaar vervangen, zolang de stekenverhouding maar hetzelfde is.
Bekijk de DROPS les: Hoe u de stekenverhouding opmeet
Bekijk de DROPS video: Hoe u een proeflapje maakt
Al onze garens zijn ondergebracht in garengroepen (van A tot F) volgens dikte en stekenverhouding – groep A bevat de dunste garens en groep F de dikste. Dit maakt het makkelijker voor u om alternatieve garens te vinden voor onze patronen, indien u graag ander garen wilt gebruiken. Alle garens binnen dezelfde groep hebben ongeveer eenzelfde stekenverhouding en kunnen elkaar vervangen. Het is wel zo dat verschillende garenkwaliteiten verschillende structuren en eigenschappen hebben, wat het uiteindelijke werkstuk een unieke 'look en feel' geeft.
Klik hier voor een overzicht van de garens in elke garengroep
3) Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?
Bij het kiezen van een ander garen is het belangrijk dat de stekenverhouding hetzelfde blijft. De afmetingen van het uiteindelijke werk zijn dan hetzelfde als aangegeven in de tekening bij het patroon. Het is makkelijker om dezelfde stekenverhouding te krijgen als u garen gebruikt uit dezelfde garengroep. Het is ook mogelijk om meerdere draden van een dunner garen te gebruiken om de stekenverhouding van een dikker garen te krijgen. Probeer onze garenvervanger. We raden u aan om altijd een proeflapje te maken.
LET OP: als u een ander garen neemt, kan het kledingstuk een andere 'look en feel' krijgen dan het kledingstuk op de foto, vanwege individuele eigenschappen en kwaliteiten van elk garen.
Bekijk de DROPS les: Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?
4) Hoe gebruik ik de garenvervanger?
Bovenaan al onze patronen vindt u een link naar onze garenvervanger, welke handig kan zijn als u een ander garen wilt gebruiken dan staat aangegeven in het patroon. Door het garen in te vullen dat u wilt vervangen, de hoeveelheid (in uw maat) en het aantal draden, stelt de vervanger geschikte alternatieven voor met dezelfde stekenverhouding. Daarnaast wordt aangegeven hoeveel u nodig heeft in de nieuwe kwaliteiten en of u met meerdere draden moet werken. De meeste bollen zijn 50 gram (sommige zijn 25 gram of 100 gram).
Als het patroon met meerdere kleuren wordt gebreid/gehaakt, moet elke kleur apart worden vervangen. Dit geldt ook als het patroon met verschillende draden van verschillende garens wordt gemaakt (bijvoorbeeld 1 draad Alpaca en 1 draad Kid-Silk) dan zult u voor elk individueel alternatieven moeten vinden.
5) Waarom krijg ik de verkeerde stekenverhouding met de aangegeven naalddikte?
De naalddikte die aangegeven is in het patroon geldt slechts als een richtlijn, het is van belang dat de stekenverhouding klopt. En omdat de stekenverhouding per persoon nogal verschillend is, zult u de naalddikte aan moeten passen om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding hetzelfde is als in het patroon – misschien is het nodig dat u 1 of zelfs 2 naalddiktes naar beneden of naar boven moet om de juiste stekenverhouding te krijgen. Daarom raden we ook aan om een proeflapje te maken.
Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan kunnen de afmetingen van het werkstuk afwijken van de afmetingen volgens de tekening.
Bekijk de DROPS les: Hoe meet u de stekenverhouding
Bekijk de DROPS video: Hoe maakt u een proeflapje voor de stekenverhouding
6) Waarom wordt het patroon van boven naar beneden gereid?
Als u een kledingstuk van boven naar beneden breit, dan geeft dit meer flexibiliteit en mogelijkheden voor persoonlijke aanpassingen. Het is bijvoorbeeld makkelijker om het kledingstuk te passen terwijl u er mee bezig bent. U kunt ook makkelijker de lengte van de pas en de schouderkoppen aanpassen.
In de uitleg worden alle stappen zorgvuldig uitgelegd in de juiste volgorde. De telpatronen zijn aangepast aan de breirichting en worden zoals gebruikelijk gebreid.
Telpatronen worden vaak herhaald in de breedte op de naald en/of in de hoogte. 1 herhaling van het telpatroon is hoe het te zien is in het telpatroon. Als er staat dat u 5 herhalingen van A.1 op de naald moet breien, dan breit u het patroon in totaal 5 keer achter/na elkaar op de naald. Als er staat dat u 2 herhalingen van A.1 in de hoogte moet breien, dan breit u het hele telpatroon (dus alle naalden van het telpatroon) een keer en begint u opnieuw onderaan bij het begin en breit u het telpatroon nog een keer.
9) Hoe brei ik volgens een telpatroon?
Het telpatroon laat alle naalden en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt gelezen van onder naar boven, van rechts naar links. 1 vierkant = 1 steek.
Als u heen en weer breit, wordt elke andere naald aan de goede kant gebreid en elke andere naald wordt aan de verkeerde kant gebreid. Als u aan de verkeerde kant breit, moet u het telpatroon omgekeerd breien, dus van links naar rechts. rechte steken worden dan averecht gebreid en averechte steken recht, etc.
Als u in de rondte breit wordt elke naald aan de goede kant gebreid en het telpatroon wordt dan van rechts naar links gebreid op alle naalden.
Bekijk de DROPS les: Hoe lees ik de teltekening bij de patronen?
10) Hoe haak ik volgens een telpatroon?
Het telpatroon laat alle toeren en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt van onder naar boven gehaakt en van rechts naar links.
Als u heen en weer haakt, wordt elke andere toer aan de goede kant gehaakt: van rechts naar links en elke andere toer wordt aan de verkeerde kant gehaakt: vank links naar rechts.
Als u in de rondte haakt, wordt elke toer in het telpatroon aan de goede kant gehaakt, van rechts naar links.
Als u een cirkelvormig telpatroon haakt, dan begint u in het midden en haakt u naar buiten toe, tegen de klok in, toer na toer.
Meestal beginnen de toeren met een opgegeven aantal lossen (overeenkomend met de hoogte van de volgende steek), deze zijn of in het telpatroon opgenomen, of uitgelegd in het patroon.
Bekijk de DROPS les: Hoe lees je telpatronen voor haken
11) Hoe brei/haak je verschillende telpatronen tegelijkertijd op dezelfde naald/toer
Instructies om verschillende telpatronen achter elkaar op dezelfde naald/toer te breien/haken, worden meestal als volgt beschreven: “brei/haak A.1, A.2, A.3 in totaal 0-0-2-3-4 keer". Dit betekent dat u A.1 een keer breit/haakt, daarna wordt A.2 een keer gebreid/gehaakt, en A.3 wordt het aantal aangegeven keren (in de breedte) in uw maat gebreid/gehaakt – in dit geval als volgt: S = 0 keer, M = 0 keer, L=2 keer, XL= 3 keer en XXL = 4 keer.
De telpatronen worden zoals gebruikelijk gebreid/gehaakt: begin met de eerste naald/toer in A.1, brei/haak dan de volgende naald/toer in A.2 etc.
Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor breien leest
Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor haken leest
12) Waarom begint het werk met meer lossen dan waarmee gehaakt wordt?
Lossen zijn ietsje smaller dan andere steken en om te voorkomen dat de opzetrand te strak wordt, haken we eenvoudigweg meer lossen om mee te beginnen. Het aantal steken wordt in de volgende toer aangepast zodat het overeenkomt met het patroon en de afmetingen in de tekening.
13) Waarom meerderen voor de boord als het werk van boven naar beneden gebreid wordt?
De rand in ribbelsteek is elastischer en zal ietwat samentrekken vergeleken met bijvoorbeeld tricotsteek. Door te meerderen voor de rand in ribbelsteek, voorkomt u een zichtbaar verschil in breedte tussen de rand in ribbelsteek en de rest van het lijf.
14) Waarom meerderen in de afkantrand?
Het gebeurt vrij makkelijk dat u te strak afkant, en door omslagen te maken tijdens het afkanten (terwijl u deze tegelijkertijd afkant) voorkomt u dat de afkantrand te strak wordt.
Bekijk de DROPS video: Hoe kant u af met omslagen
15) Hoe meerder/minder je afwisselend op elke 3e en 4e naald/toer?
Om gelijkmatig te meerderen (of te minderen) kunt u meerderen op, bijvoorbeeld: afwisselend elke 3e en 4e naald, als volgt: brei 2 naalden en meerder op de 3e naald, brei 3 naalden en meerder op de 4e naald. Herhaal dit tot het meerderen klaar is.
Bekijk de DROPS les: Meerder of minder 1 st afwisselend
16) Waarom is het patroon een beetje anders dan wat ik op de foto zie?
Herhalingen van het patroon kunnen een beetje anders zijn in de verschillende maten, om de juiste verhoudingen te krijgen. Als u niet dezelfde maat maakt als het kledingstuk op de foto, wijkt uw werkstuk wellicht ietsje af. Dit is met zorg ontwikkeld en aangepaste zodat het totale beeld van het kledingstuk hetzelfde is in alle maten.
Zorg ervoor dat u de instructies en de telpatronen voor uw maat volgt!
17) Hoe kan ik een vest in de rondte breien, in plaats van heen en weer?
Als u liever in de rondte breit dan heen en weer, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen. U moet dan steken midden voor toevoegen (meestal 5 steken) en de instructies volgen. Als u normaal het werk keert en aan de verkeerde kant breit, breit u nu over de extra steken en gaat u verder in de rondte. Aan het einde knipt u het werk open. Neem steken op voor de biezen en werk de afgeknipte randen af.
Bekijk de DROPS video: Hoe breit u knipbiezen en openknippen
18) Kan ik een trui heen en weer breien in plaats van in de rondte?
Als u liever heen en weer breit dan in de rondt, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen zodat u de panden apart van elkaar breit en aan het eind aan elkaar naait. Deel de steken voor het lijf in tweeën en voeg 1 kantsteek toe aan elke kant (voor het in elkaar naaien) en brei het voor- en achterpand apart van elkaar.
Bekijk de DROPS les: Kan ik een patroon aanpassen van rondbreinaalden naar rechte naalden?
19) Waarom staan er garens in de patronen die niet meer leverbaar zijn?
Omdat de verschillende garens verschillende kwaliteiten en verschillend texturen hebben, hebben we ervoor gekozen om het originele garen in het patroon te laten staan. Maar u kunt vrij makkelijk andere opties vinden tussen de beschikbare garenkwaliteiten door onze garenvervanger te gebruiken, of door een garen uit dezelfde garengroep uit te kiezen.
Het is mogelijk dat sommige verkooppunten nog bollen op voorraad hebben van garens die niet meer leverbaar zijn, of dat iemand thuis nog een paar bollen heeft liggen en hier een patroon bij zoekt.
Degarenvervanger laat alternatieve garens zien en de hoeveelheid die u nodig heeft in de nieuwe kwaliteit.
20) Hoe verander ik een kledingstuk voor dames in eentje voor heren?
Als u een patroon heeft gevonden doe alleen beschikbaar is in damesmaten, dan hoeft het niet heel moeilijk te zijn om deze aan te passen naar een herenmaat. Het grootste verschil is de lengte van de mouwen en het lijf. Begin met breien in de damesmaat die overeenkomt met de borstwijdte. De lengte die erbij komt wordt namelijk gebreid voordat u begint met afkanten voor de armsgaten. Als het patroon van boven naar beneden wordt gebreid, kunt u lengte toevoegen vlak na de armsgaten of voor de eerste mindering op de mouw.
Wat betreft de extra hoeveelheid garen wat u nodig heeft: dit hangt heel erg af van hoeveel lengte u toevoegt, maar het is vaak meter dat u een bol te veel hebt dan te weinig.
21) Hoe voorkom ik dat een harig kledingstuk gaat pillen of pluizen?
Alle garens hebben vezels die uitsteken (door de productie) waardoor een kledingstuk gaat pluizen of pillen. Geborstelde garens (dus meer harige garens) hebben meer van deze losse, uitstekende vezels waardoor het eerder gaat pluizen of pillen.
Hoewel het niet mogelijk is om te garanderen dat geborsteld garen 100% pluisvrij is, is het wel mogelijk om dit drastisch af te laten nemen, door de volgende stappen te ondernemen:
1. Als het kledingstuk klaar is (voordat u het gaat wassen) schudt u het kledingstuk flink uit, zodat de losse haartjes eruit komen. LET OP: gebruik GEEN roller, borstel of andere methode, waardoor aan het kledingstuk getrokken wordt
2. Plaats het kledingstuk in een plastic zak en leg het in de vriezer - de temperatuur zorgt ervoor dat de vezels minder aan elkaar blijven zitten, en uitstekende vezels komen makkelijker los.
3. Laat een paar uur in de vriezer liggen, voordat u het eruit haalt en schudt het kledingstuk dan opnieuw uit.
4. Was het kledingstuk volgens de instructies op het garenlabel.
22) Waar op het kledingstuk wordt de lengte gemeten??
De tekening/ het schema met de afmetingen geeft informatie over de volledige lengte van het kledingstuk. Als het een trui of een vest betreft, dan wordt deze vanaf het hoogste punt op de schouder gemeten (meestal het dichtst bij de halslijn), en recht naar beneden tot de onderkant van het kledingstuk. Het wordt NIET gemeten vanaf de punt van de schouder. Op gelijke wijze wordt ook de lengte van de pas gemeten, vanaf het hoogste punt op de schouder en naar beneden tot waar de pas gesplitst wordt voor het lijf en de mouwen.
Op een vest worden de afmetingen nooit over de biezen genomen, tenzij anders aangegeven. Meet altijd binnen de biessteken als u de lengte opmeet.
Bekijk de DROPS les: Maattekeningen lezen
23) Hoe weet ik hoeveel bollen ik nodig heb?
De benodigde hoeveelheid garen wordt aangegeven in grammen, dus bijvoorbeeld: 450 g. Om uit te rekenen hoeveel bollen u nodig heeft, moet u eerst weten hoeveel gram er in 1 bol gaat (25 g, 50 g, of 100 g). Deze informatie vindt u door op de individuele garenkwaliteit te klikken op onze site. Deel de hoeveelheid benodigde garen door de hoeveelheid per bol. Bijvoorbeeld, als de bollen 50 gram wegen (de meest gebruikelijke hoeveelheid), ziet de berekening er als volgt uit: 450 / 50 = 9 bollen.
Dit patroon is gecorrigeerd. Klik hier om de correcties te bekijken..
![]() |
= recht op de goede kant, averecht op de verkeerde kant |
![]() |
= recht op de verkeerde kant |
![]() |
= 1 omsl |
![]() |
= haal 1 st r van de breinld af, 2 st r samen, haal de afgeh st daarover |
Met meer dan 30 jaar ervaring in brei- en haakdesign biedt DROPS Design één van de meest uitgebreide collecties van gratis patronen aan op internet vertaald in 299 talen. Tot en met vandaag hebben wij 11076 boeken en 10782 patronen gepubliceerd.
Wij werken hard om u het beste van haken en breien te bieden; patronen, inspiratie, advies en natuurlijk garens van uitstekende kwaliteit voor de allerbeste prijzen! Wilt u onze patronen gebruiken voor meer dan privégebruik? U kunt lezen wat wel en niet is toegestaan is in de Copyright tekst, die u onderaan elk patroon kunt vinden. Veel handwerkplezier!
Können Sie bitte folgenden Satz korrigieren: „ Wenn die Arbeit eine Gesamtlänge von 20 cm hat - daran angepasst, dass 1 ganzer Rapport anpassen gestrickt wurde.“ Es muss heißen: „... daran angepasst, dass 1 ganzer Rapport gestrickt wurde.“, das Wort „anpassen“ ist zuviel und verwirrt ungeübte Strickerinnen. . Die englische Version ist richtig. Ich finde in einer „komplett neu formulierten“ Anleitung, die so kurz ist, sollten solche Fehler nicht passieren.
01.05.2022 - 16:58DROPS Design answered:
Liebe Sabine, vielen Dank für Ihre Rückmeldung. Auch wenn wir uns um Sorgfalt bemühen, kann sich der Fehlerteufel leider immer mal wieder einschleichen, selbst wenn die Anleitung kurz ist. Wir freuen uns dann, wenn sich aufmerksame Menschen wie Sie die Zeit nehmen, uns auf Fehler und/oder verwirrende Formulierungen hinzuweisen. Die Anleitung wurde nun korrigiert. Viel Spaß beim Weiterstricken und beim Tragen Ihrer neuen Pulswärmer!
02.05.2022 kl. 10:57Hallo, Ist das denn richtig das sich das Muster nach rechts dreht woe eine Spirale am Anfang? Das sieht so aus als wenn sich das Muster in einer spirale hoch schlängelt obwohl ich es genau so stricke wie auf dem Rapport angegeben von rechts nach links lese ich es ich möchte gerne meinen Fehler finden bei jeden klappt es nur bei mir nicht liebe Grüße
12.04.2022 - 08:30DROPS Design answered:
Liebe Pamela, vielleicht probieren Sie Folgendes: Statt direkt den Pulswärmer in Runden zu stricken, stricken Sie als Probestück einen einzigen Muster-Rapport hin und zurück, um ein Gefühl für das Muster zu bekommen. Sie sollten am Anfang und am Ende ein paar Maschen kraus rechts stricken (d.h. Sie können z.B. 20 M anschlagen und wie folgt stricken: 5 M kraus rechts, 1 Markierungsfaden setzen, 1 Muster-Rapport (= 10 M) stricken, 1 Markierungsfaden setzen, 5 M kraus rechts). Vielleicht entdecken Sie auf diese Weise, warum sich Ihr Muster spiralförmig dreht. Beachten Sie, dass Sie dann die Rück-Reihen von links nach rechts lesen.
13.04.2022 kl. 11:23La grille est fait pour 60 mailles au lieu de 50
11.04.2022 - 22:29Après les diminutions, il me reste 51 mailles au lieu de 50. Est ce normal? Merci à l’avance
11.04.2022 - 22:17DROPS Design answered:
Bonjour France. La répétition du diagramme est de 10 m. Le diagramme se tricote sur les 50 m.
15.04.2022 kl. 19:31Hallo nochmal, Wenn ich das Muster stricke Dreht sich das ist das normal? und sieht auch gar nicht so aus wie auf dem foto ich habe da irgendwie ziemliche probleme mit. Ich fange an mit : 1 re ,1umschlag 3re, dann eine woe zum re stricken abheben 2 zus. Und die gehobene drüber ziehen ,3re, 1umschlag,1re 1umschlag 3re und immer so weiter ist da vllt schon ein Fehler drin ? Liebe Grüße
11.04.2022 - 08:49DROPS Design answered:
Liebe Pamela, so wie Sie das Muster beschreiben, ist es korrekt und "auf die Ferne" ist kein Fehler erkennbar. Vielleicht versuchen Sie, sich jeden einzelnen Rapport mit einem Faden zu markieren (also immer nach jedem 2. Umschlag, bezogen auf die 1. Muster-Reihe), sodass Sie genau sehen, wo ein Muster-Rapport beginnt und aufhört.
13.04.2022 kl. 11:11Super vielen Dank für die Antwort nur komme ich mit noch etwas nicht zurecht und zwar nach den 10 Maschen im Rapport pro mustersatz ende ich dann immer mit einem Umschlag? Sonst habe ich entweder immer Maschen zu wenig oder zu viel auf den Nadeln ? Also 10 M stricken und dann geht es auf der anderen nadel mit einem Umschlag weiter? Liebe Grüße
07.04.2022 - 18:31DROPS Design answered:
Liebe Pamela, ja genau, 1 Muster wird über 10 Maschen gestrickt, und nach der 1. + 9. Reihe enden Sie mit 1 Umschlag, dh 1. Reihe =*1 re, 1 Umschlag, 3 re, 1 M. re. abheben, 2 re. zusammen, die abgehobene über die gestrickte ziehen, 3 re, 1 Umschlag* = 10 M. von *bis* insgesamt 5 Mal stricken = 50 Maschen. Viel Spaß beim stricken!
08.04.2022 kl. 08:34Hallo liebes drops Team, ich habe eine Frage in dem Diagramm sind ja 30 M abgebildet laut muster ich habe aber 50 M auf der Nadel wie stricke ich das denn nun ? Da komme ich irgendwie nicht weiter liebe Grüße Pamela
07.04.2022 - 10:22DROPS Design answered:
Liebe Pamela, nach den 30 Maschen im Diagram stricken Sie dann die ersten 20 Maschen im Diagram, so haben Sie insgesamt 5 Muster mit einem Lochmuser im Dreieck und 50 Maschen. Viel Spaß beim stricken!
07.04.2022 kl. 12:21Wie verteile ich am günstigsten die 50 Maschen auf die 4 Nadeln ?
20.02.2022 - 19:22DROPS Design answered:
Liebe Frau Ender, Sie können die Maschen so verteilen, daß jeweils 1 Lochmuster (= 10 Maschen) in der Breite ist, dh z.B. Ndl 1 = 10 M, Ndl 2 = 10 M, Ndl 3 = 10 M, Ndl 4 = 20 M oder auf 3 Nadeln: Ndl 1 = 20 M, Ndl 2 = 10 M, Ndl 3 = 20 M. Viel Spaß beim stricken!
21.02.2022 kl. 10:04Thank you for your timely response. I was not clear in my question. After i have decreased to the 50 stitches i look and the pattern and it is only 30... i don't understand how it all lines up if you have 50 stitches and the pattern only shows 30... if it knit yarn over knit 3 and the slip think two together and psso do you do that 10 times?
12.11.2021 - 17:41DROPS Design answered:
Dear Mary Anne, as you may notice, M.1 has 3 repeats of a motif of 10 stitches. Since you have 50 stitches, you'd need to work 5 repeats in total of the 10 stitch motif (that is, work the 30 stitches of M.1 and repeat the first 20 stitches of M.1). Happy knitting!
14.11.2021 kl. 20:19Need help understanding when decreasing to 50 stitches and pattern indicates 30 Stitches
12.11.2021 - 06:38DROPS Design answered:
Dear Mrs Crookes, work this row: K 5, sl 1, K 2 tog, psso (= 2 sts decreased), *K 9, sl 1, K 2 tog, psso*, repeat *-* 3 more (will be added in the pattern) times (=2 sts decreased 4 times = 8 sts decreased) and finish with K 4. You have decreased (= 2 + 8) 10 sts = 50 sts. Happy knitting!
12.11.2021 kl. 07:54