Beach Rite by DROPS Design

Gehaakte top in DROPS Muskat. Maat S-XL.

Trefwoorden: bikinis, halternek, topjes
DROPS 211-17
DROPS design: Patroon nr. r-754
Garengroep B
----------------------------------------------------------

MAAT:
S – M – L – XL

MATERIAAL:
DROPS MUSKAT van garnstudio (behoort tot garengroep B)
100-150-150-150 g kleur 76, licht denimblauw
50-50-50-50 g kleur 08, naturel
50-50-50-50 g kleur 19, lichtgrijs

STEKENVERHOUDING:
22 stokjes in de breedte en 11 toeren in de hoogte = 10 x 10 cm.

HAAKNAALD:
DROPS HAAKNAALD 3 mm
De haaknaald is slechts een richtlijn! Als u te veel steken heeft op 10 cm, haak dan verder met een grotere haaknaald. Als u te weinig steken heeft op 10 cm, haak dan verder met een kleinere haaknaald.

-------------------------------------------------------

Alternatief garen – Bekijk hier hoe u een ander garen kiest
Garengroep A tot F – Bekijk hier hoe u hetzelfde patroon gebruikt met een ander garen
Garenverbruik als u een alternatief garen kiest – Gebruik onze garenvervanger

-------------------------------------------------------


100% katoen
vanaf 1.97 € /50g
DROPS Muskat uni colour DROPS Muskat uni colour 1.97 € /50g
Breiwebshop
Bestel
needles Naalden & Haaknaalden Bestel
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 3.94€ krijgen. Lees meer.

Instructies voor het patroon

UITLEG VOOR HET PATROON:

----------------------------------------------------------

PATROON:
Zie telpatronen A.1 en A.2.

TIP VOOR HET MEERDEREN:
Meerder steken over de toer met stokjes door 2 steken in dezelfde steek te haken.

2 STOKJES SAMEN:
Haak 2 stokjes samen in dezelfde steek als volgt: Haak 1 stokje maar wacht met de laatste omslag en doorhaling (= 2 lussen op de haaknaald). Haak nog 1 stokje in dezelfde steek op dezelfde manier (= 3 lussen op de haaknaald). Maak een omslag en haal door alle lussen op de haaknaald.

----------------------------------------------------------

BEGIN HET WERK HIER:

----------------------------------------------------------

TOP - KORTE SAMENVATTING VAN HET WERK:
De top wordt gehaakt vanaf de onderkant, haak in de hoogte en naar buiten naar elke kant als een driehoek. Verdeel dan het werk op het midden, en haak naar boven en naar buiten aan elke kant apart. Haak een rand langs de bovenkant van het werk en haak strikbanden aan het einde.

TOP:
Gebruik haaknaald 3 mm en licht denimblauw. Haak volgens telpatroon A.1. Als het telpatroon is gehaakt, ga dan verder en meerder op dezelfde manier tot het werk ongeveer 14-16-18-20 cm meet vanaf de lossenring in het midden van A.1 en in de hoogte.
Haak nu heen en weer over een kant van het werk, begin aan de goede kant in de lossenlus in het midden van het werk (op het midden van telpatroon A.1).
Haak stokjes en meerder aan de buitenkant zoals te zien is in telpatroon A.2. Ga zo verder met haken en meerderen tot het werk 11-11-12-13 cm meet in de haakrichting vanaf waar het werk is verdeeld, het werk meet ongeveer 20-21-24-27 cm in totaal in de haakrichting vanaf de lossenring op het begin van A.1 en tot de laatste toer. Herhaal op dezelfde manier langs de andere kant van A.1 maar begin op de verkeerde kant.

RAND:
Haak nu een rand langs de 4 bovenkanten van het werk. Op de eerst gehaakte toer is het belangrijk dat u het aantal steken aanpast (pas liever naar boven toe aan dan naar beneden) zodat het aantal steken deelbaar is door 3 steken op elk van de eerste 3 kanten, over de laatste kant moet het aantal steken deelbaar zijn door 3 + 1 steek om het patroon aan beide kanten gelijk te maken - lees TIP VOOR HET MEERDEREN in de uitleg hierboven.

TOER 1:
Gebruik lichtgrijs, hecht de draad aan met 1 halve vaste op de rand in de zijkant van A.2 (punt E op de tekening). Haak vasten over alle 4 kanten en zorg ervoor dat het aantal steken deelbaar is zoals uitgelegd hierboven langs elke kant. Knip en hecht het garen af. Keer het werk niet, maar haak de volgende toer vanaf dezelfde kant.

TOER 2:
Gebruik licht denimblauw, hecht de draad aan met 1 halve vaste in de eerste steek, haak 3 lossen en 1 stokje in de eerste steek, * haak 2 lossen en sla 2 vasten over, in de volgende steek haakt u 2 STOKJES SAMEN - lees uitleg hierboven *, haak van *-* langs de eerste 2 kanten (de laatst gehaakte steek langs de 2e kant is 2 samengehaakte stokjes). Haak 1 losse (punt B op de tekening) en sla 4 vasten over. In de volgende steek haakt u 2 stokjes samen, haak van *-* over de laatste 2 kanten (de laatst gehaakte steek langs de 4e kant is 2 samengehaakte stokjes). Knip en hecht het garen af. Keer het werk niet, haak de volgende toer vanaf dezelfde kant.

TOER 3:
Gebruik naturel, hecht de draad aan met 1 halve vaste in de eerste steek, haak 1 vaste in ieder samengehaakt stokje en haak 2 vasten om iedere lossenlus tot de lossenlus op punt A. Haak 3 vasten in deze lossenlus. Haak zoals hiervoor tot de losse op punt B. Haak 1 vaste in deze losse. Haak zoals hiervoor tot punt C Haak 3 vasten in deze lossenlus. Haak zoals hiervoor over de rest van de toer. Knip en hecht het garen af.

STRIKBAND:
Maak 4 strikbanden met licht denimblauw.
De plaatsing van de strikbanden is aangegeven op de tekening.
De strikband op punt D en E zijn de strikbanden die op de achterkant vastgemaakt worden. De strikband op punt A en C zijn de strikbanden die aan de voorkant vastgemaakt worden.

Maak de strikbanden op punt A en C als volgt: Knip 9 draden met een lengte van ongeveer 140-150-160-170 cm. Haal de draden door de lossenlus op punt A en plaats ze dubbel = 18 draden. Verdeel de draden in 3 bosjes met 6 draden in elk. Maak een vlecht maar laat ongeveer 16-18 cm aan het einde over. Maak een knoop in de draden om de vlecht samen te houden. Verdeel de draden opnieuw in 3 gelijke bosjes, rijg een kraal aan het einde op elk van de bosjes indien gewenst en maak een knoop onder de kraal om af te hechten. Maak 3 vlechten en wikkel garen om elk van de vlechten. Herhaal op dezelfde manier op punt C.

Maak strikbanden op punt D en E als volgt: Knip 3 draden af met een lengte van ongeveer 120-130-140-150 cm. Haal de draden door het werk op punt D en plaats ze dubbel = 6 draden. Verdeel de draden in 3 bosjes met elk 2 draden. Maak een vlecht maar laat ongeveer 16 cm draadeinde over. Maak een knoop in de draden om de vlecht samen te houden. Rijg een kraal aan, indien gewenst en maak een nieuwe knoop aan de onderkant van de kraal zodat het blijft zitten. Herhaal op dezelfde manier op punt E.

Telpatroon

symbols = Begin hier – haak 5 lossen en vorm een ring met 1 halve vaste in de eerste losse - zie punt op de cirkel.
symbols = haakrichting op de eerste toer in de telpatronen
symbols = 4 lossen
symbols = dubbel stokje om de lossenring / dubbel stokje om de lossenlus
symbols = 1 losse – als u aan het uiteinde van de haaknaald haakt is de losse vaak te strak. 1 losse zou ongeveer even lang moeten zijn als 1 vaste/stokje/dubbel stokje breed is.
symbols = 3 lossen – als u aan het uiteinde van de haaknaald haakt is de losse vaak te strak. 1 losse zou ongeveer even lang moeten zijn als 1 vaste/stokje/dubbel stokje breed is.
symbols = stokje om de lossenring/stokje om de lossenlus
symbols = stokje in de steek
symbols = 4 lossen – als u aan het uiteinde van de haaknaald haakt, is de losse vaak te strak. 1 losse zou ongeveer even lang moeten zijn als 1 vaste/stokje/dubbel stokje breed is.
diagram

Heeft u hulp nodig voor dit patroon?

Bedankt dat u een patroon van DROPS Design kiest. We zijn er trots op dat we patronen aanbieden die correct en makkelijk te volgen zijn. Alle patronen zijn uit het Noors vertaald en u kunt altijd het origineel patroon controleren (DROPS 211-17) voor de afmetingen en de berekiningen.

Heeft u moeite met het volgen van het patroon? Hieronder vindt u een lijst met bronnen die u kunnen helpen om uw project vlot af te maken - of om eenvoudig iets nieuws te leren.

signature-image signature

Heeft u moeite met het volgen van het patroon? Hieronder vindt u een lijst met bronnen die u kunnen helpen om uw project vlot af te maken - of om eenvoudig iets nieuws te leren.

We hebben tevens een stap-voor-stap uitleg voor verschillende technieken, welke u hier kunt vinden.

1) Waarom is de stekenverhouding zo belangrijk?

De stekenverhouding bepaalt de uiteindelijke afmetingen van uw werkstuk en wordt normaliter aangegeven in 10 x 10 cm. Het wordt als volgt aangegeven: het aantal steken in de breedte x het aantal naalden in de hoogte - dus: 19 steken x 26 naalden = 10 x 10 cm.

De stekenverhouding is heel erg individueel; sommige mensen breien/haken heel losjes, terwijl anderen vrij strak werken. De stekenverhouding past u aan met de naalddikte, wat de reden is waarom we slechts een suggestie voor de naalddikte geven! U moet deze aanpassen (naar boven of beneden) om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding overeenkomt met de stekenverhouding die aangegeven staat in het patroon. Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan zal het garenverbruik anders zijn, en zal uw werkstuk andere afmetingen krijgen dan het patroon aangeeft.

De stekenverhouding geeft tevens aan welk garen als vervanging kan dienen. U kunt verschillende garens met elkaar vervangen, zolang de stekenverhouding maar hetzelfde is.

Bekijk de DROPS les: Hoe u de stekenverhouding opmeet

Bekijk de DROPS video: Hoe u een proeflapje maakt

naar boven

2) Wat zijn de garengroepen?

Al onze garens zijn ondergebracht in garengroepen (van A tot F) volgens dikte en stekenverhouding – groep A bevat de dunste garens en groep F de dikste. Dit maakt het makkelijker voor u om alternatieve garens te vinden voor onze patronen, indien u graag ander garen wilt gebruiken. Alle garens binnen dezelfde groep hebben ongeveer eenzelfde stekenverhouding en kunnen elkaar vervangen. Het is wel zo dat verschillende garenkwaliteiten verschillende structuren en eigenschappen hebben, wat het uiteindelijke werkstuk een unieke 'look en feel' geeft.

Klik hier voor een overzicht van de garens in elke garengroep

naar boven

3) Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

Bij het kiezen van een ander garen is het belangrijk dat de stekenverhouding hetzelfde blijft. De afmetingen van het uiteindelijke werk zijn dan hetzelfde als aangegeven in de tekening bij het patroon. Het is makkelijker om dezelfde stekenverhouding te krijgen als u garen gebruikt uit dezelfde garengroep. Het is ook mogelijk om meerdere draden van een dunner garen te gebruiken om de stekenverhouding van een dikker garen te krijgen. Probeer onze garenvervanger. We raden u aan om altijd een proeflapje te maken.

LET OP: als u een ander garen neemt, kan het kledingstuk een andere 'look en feel' krijgen dan het kledingstuk op de foto, vanwege individuele eigenschappen en kwaliteiten van elk garen.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

naar boven

4) Hoe gebruik ik de garenvervanger?

Bovenaan al onze patronen vindt u een link naar onze garenvervanger, welke handig kan zijn als u een ander garen wilt gebruiken dan staat aangegeven in het patroon. Door het garen in te vullen dat u wilt vervangen, de hoeveelheid (in uw maat) en het aantal draden, stelt de vervanger geschikte alternatieven voor met dezelfde stekenverhouding. Daarnaast wordt aangegeven hoeveel u nodig heeft in de nieuwe kwaliteiten en of u met meerdere draden moet werken. De meeste bollen zijn 50 gram (sommige zijn 25 gram of 100 gram).

Als het patroon met meerdere kleuren wordt gebreid/gehaakt, moet elke kleur apart worden vervangen. Dit geldt ook als het patroon met verschillende draden van verschillende garens wordt gemaakt (bijvoorbeeld 1 draad Alpaca en 1 draad Kid-Silk) dan zult u voor elk individueel alternatieven moeten vinden.

Klik hier voor de garenvervanger

naar boven

5) Waarom krijg ik de verkeerde stekenverhouding met de aangegeven naalddikte?

De naalddikte die aangegeven is in het patroon geldt slechts als een richtlijn, het is van belang dat de stekenverhouding klopt. En omdat de stekenverhouding per persoon nogal verschillend is, zult u de naalddikte aan moeten passen om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding hetzelfde is als in het patroon – misschien is het nodig dat u 1 of zelfs 2 naalddiktes naar beneden of naar boven moet om de juiste stekenverhouding te krijgen. Daarom raden we ook aan om een proeflapje te maken.

Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan kunnen de afmetingen van het werkstuk afwijken van de afmetingen volgens de tekening.

Bekijk de DROPS les: Hoe meet u de stekenverhouding

Bekijk de DROPS video: Hoe maakt u een proeflapje voor de stekenverhouding

naar boven

6) Waarom wordt het patroon van boven naar beneden gereid?

Als u een kledingstuk van boven naar beneden breit, dan geeft dit meer flexibiliteit en mogelijkheden voor persoonlijke aanpassingen. Het is bijvoorbeeld makkelijker om het kledingstuk te passen terwijl u er mee bezig bent. U kunt ook makkelijker de lengte van de pas en de schouderkoppen aanpassen.

In de uitleg worden alle stappen zorgvuldig uitgelegd in de juiste volgorde. De telpatronen zijn aangepast aan de breirichting en worden zoals gebruikelijk gebreid.

naar boven

7) Waarom zijn de mouwen korter in de grotere maten?

De totale breedte van het kledingstuk (van pols tot pols) is groter in de grotere maten, ondanks dat de eigenlijke mouwen korter zijn. De grotere maten hebben langere mouwkoppen en bredere schouders, dus er is een goede pasvorm in alle maten.

naar boven

8) Wat is een herhaling?

Telpatronen worden vaak herhaald in de breedte op de naald en/of in de hoogte. 1 herhaling van het telpatroon is hoe het te zien is in het telpatroon. Als er staat dat u 5 herhalingen van A.1 op de naald moet breien, dan breit u het patroon in totaal 5 keer achter/na elkaar op de naald. Als er staat dat u 2 herhalingen van A.1 in de hoogte moet breien, dan breit u het hele telpatroon (dus alle naalden van het telpatroon) een keer en begint u opnieuw onderaan bij het begin en breit u het telpatroon nog een keer.

naar boven

9) Hoe brei ik volgens een telpatroon?

Het telpatroon laat alle naalden en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt gelezen van onder naar boven, van rechts naar links. 1 vierkant = 1 steek.

Als u heen en weer breit, wordt elke andere naald aan de goede kant gebreid en elke andere naald wordt aan de verkeerde kant gebreid. Als u aan de verkeerde kant breit, moet u het telpatroon omgekeerd breien, dus van links naar rechts. rechte steken worden dan averecht gebreid en averechte steken recht, etc.

Als u in de rondte breit wordt elke naald aan de goede kant gebreid en het telpatroon wordt dan van rechts naar links gebreid op alle naalden.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees ik de teltekening bij de patronen?

naar boven

10) Hoe haak ik volgens een telpatroon?

Het telpatroon laat alle toeren en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt van onder naar boven gehaakt en van rechts naar links.

Als u heen en weer haakt, wordt elke andere toer aan de goede kant gehaakt: van rechts naar links en elke andere toer wordt aan de verkeerde kant gehaakt: vank links naar rechts.

Als u in de rondte haakt, wordt elke toer in het telpatroon aan de goede kant gehaakt, van rechts naar links.

Als u een cirkelvormig telpatroon haakt, dan begint u in het midden en haakt u naar buiten toe, tegen de klok in, toer na toer.

Meestal beginnen de toeren met een opgegeven aantal lossen (overeenkomend met de hoogte van de volgende steek), deze zijn of in het telpatroon opgenomen, of uitgelegd in het patroon.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees je telpatronen voor haken

naar boven

11) Hoe brei/haak je verschillende telpatronen tegelijkertijd op dezelfde naald/toer

Instructies om verschillende telpatronen achter elkaar op dezelfde naald/toer te breien/haken, worden meestal als volgt beschreven: “brei/haak A.1, A.2, A.3 in totaal 0-0-2-3-4 keer". Dit betekent dat u A.1 een keer breit/haakt, daarna wordt A.2 een keer gebreid/gehaakt, en A.3 wordt het aantal aangegeven keren (in de breedte) in uw maat gebreid/gehaakt – in dit geval als volgt: S = 0 keer, M = 0 keer, L=2 keer, XL= 3 keer en XXL = 4 keer.

De telpatronen worden zoals gebruikelijk gebreid/gehaakt: begin met de eerste naald/toer in A.1, brei/haak dan de volgende naald/toer in A.2 etc.

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor breien leest

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor haken leest

naar boven

12) Waarom begint het werk met meer lossen dan waarmee gehaakt wordt?

Lossen zijn ietsje smaller dan andere steken en om te voorkomen dat de opzetrand te strak wordt, haken we eenvoudigweg meer lossen om mee te beginnen. Het aantal steken wordt in de volgende toer aangepast zodat het overeenkomt met het patroon en de afmetingen in de tekening.

naar boven

13) Waarom meerderen voor de boord als het werk van boven naar beneden gebreid wordt?

De rand in ribbelsteek is elastischer en zal ietwat samentrekken vergeleken met bijvoorbeeld tricotsteek. Door te meerderen voor de rand in ribbelsteek, voorkomt u een zichtbaar verschil in breedte tussen de rand in ribbelsteek en de rest van het lijf.

naar boven

14) Waarom meerderen in de afkantrand?

Het gebeurt vrij makkelijk dat u te strak afkant, en door omslagen te maken tijdens het afkanten (terwijl u deze tegelijkertijd afkant) voorkomt u dat de afkantrand te strak wordt.

Bekijk de DROPS video: Hoe kant u af met omslagen

naar boven

15) Hoe meerder/minder je afwisselend op elke 3e en 4e naald/toer?

Om gelijkmatig te meerderen (of te minderen) kunt u meerderen op, bijvoorbeeld: afwisselend elke 3e en 4e naald, als volgt: brei 2 naalden en meerder op de 3e naald, brei 3 naalden en meerder op de 4e naald. Herhaal dit tot het meerderen klaar is.

Bekijk de DROPS les: Meerder of minder 1 st afwisselend

naar boven

16) Waarom is het patroon een beetje anders dan wat ik op de foto zie?

Herhalingen van het patroon kunnen een beetje anders zijn in de verschillende maten, om de juiste verhoudingen te krijgen. Als u niet dezelfde maat maakt als het kledingstuk op de foto, wijkt uw werkstuk wellicht ietsje af. Dit is met zorg ontwikkeld en aangepaste zodat het totale beeld van het kledingstuk hetzelfde is in alle maten.

Zorg ervoor dat u de instructies en de telpatronen voor uw maat volgt!

naar boven

17) Hoe kan ik een vest in de rondte breien, in plaats van heen en weer?

Als u liever in de rondte breit dan heen en weer, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen. U moet dan steken midden voor toevoegen (meestal 5 steken) en de instructies volgen. Als u normaal het werk keert en aan de verkeerde kant breit, breit u nu over de extra steken en gaat u verder in de rondte. Aan het einde knipt u het werk open. Neem steken op voor de biezen en werk de afgeknipte randen af.

Bekijk de DROPS video: Hoe breit u knipbiezen en openknippen

naar boven

18) Kan ik een trui heen en weer breien in plaats van in de rondte?

Als u liever heen en weer breit dan in de rondt, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen zodat u de panden apart van elkaar breit en aan het eind aan elkaar naait. Deel de steken voor het lijf in tweeën en voeg 1 kantsteek toe aan elke kant (voor het in elkaar naaien) en brei het voor- en achterpand apart van elkaar.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een patroon aanpassen van rondbreinaalden naar rechte naalden?

naar boven

19) Waarom staan er garens in de patronen die niet meer leverbaar zijn?

Omdat de verschillende garens verschillende kwaliteiten en verschillend texturen hebben, hebben we ervoor gekozen om het originele garen in het patroon te laten staan. Maar u kunt vrij makkelijk andere opties vinden tussen de beschikbare garenkwaliteiten door onze garenvervanger te gebruiken, of door een garen uit dezelfde garengroep uit te kiezen.

Het is mogelijk dat sommige verkooppunten nog bollen op voorraad hebben van garens die niet meer leverbaar zijn, of dat iemand thuis nog een paar bollen heeft liggen en hier een patroon bij zoekt.

Degarenvervanger laat alternatieve garens zien en de hoeveelheid die u nodig heeft in de nieuwe kwaliteit.

naar boven

20) Hoe verander ik een kledingstuk voor dames in eentje voor heren?

Als u een patroon heeft gevonden doe alleen beschikbaar is in damesmaten, dan hoeft het niet heel moeilijk te zijn om deze aan te passen naar een herenmaat. Het grootste verschil is de lengte van de mouwen en het lijf. Begin met breien in de damesmaat die overeenkomt met de borstwijdte. De lengte die erbij komt wordt namelijk gebreid voordat u begint met afkanten voor de armsgaten. Als het patroon van boven naar beneden wordt gebreid, kunt u lengte toevoegen vlak na de armsgaten of voor de eerste mindering op de mouw.

Wat betreft de extra hoeveelheid garen wat u nodig heeft: dit hangt heel erg af van hoeveel lengte u toevoegt, maar het is vaak meter dat u een bol te veel hebt dan te weinig.

naar boven

21) Hoe voorkom ik dat een harig kledingstuk gaat pillen of pluizen?

Alle garens hebben vezels die uitsteken (door de productie) waardoor een kledingstuk gaat pluizen of pillen. Geborstelde garens (dus meer harige garens) hebben meer van deze losse, uitstekende vezels waardoor het eerder gaat pluizen of pillen.

Hoewel het niet mogelijk is om te garanderen dat geborsteld garen 100% pluisvrij is, is het wel mogelijk om dit drastisch af te laten nemen, door de volgende stappen te ondernemen:

1. Als het kledingstuk klaar is (voordat u het gaat wassen) schudt u het kledingstuk flink uit, zodat de losse haartjes eruit komen. LET OP: gebruik GEEN roller, borstel of andere methode, waardoor aan het kledingstuk getrokken wordt

2. Plaats het kledingstuk in een plastic zak en leg het in de vriezer - de temperatuur zorgt ervoor dat de vezels minder aan elkaar blijven zitten, en uitstekende vezels komen makkelijker los.

3. Laat een paar uur in de vriezer liggen, voordat u het eruit haalt en schudt het kledingstuk dan opnieuw uit.

4. Was het kledingstuk volgens de instructies op het garenlabel.

naar boven

22) Waar op het kledingstuk wordt de lengte gemeten??

De tekening/ het schema met de afmetingen geeft informatie over de volledige lengte van het kledingstuk. Als het een trui of een vest betreft, dan wordt deze vanaf het hoogste punt op de schouder gemeten (meestal het dichtst bij de halslijn), en recht naar beneden tot de onderkant van het kledingstuk. Het wordt NIET gemeten vanaf de punt van de schouder. Op gelijke wijze wordt ook de lengte van de pas gemeten, vanaf het hoogste punt op de schouder en naar beneden tot waar de pas gesplitst wordt voor het lijf en de mouwen.

Op een vest worden de afmetingen nooit over de biezen genomen, tenzij anders aangegeven. Meet altijd binnen de biessteken als u de lengte opmeet.

Bekijk de DROPS les: Maattekeningen lezen

naar boven

23) Hoe weet ik hoeveel bollen ik nodig heb?

De benodigde hoeveelheid garen wordt aangegeven in grammen, dus bijvoorbeeld: 450 g. Om uit te rekenen hoeveel bollen u nodig heeft, moet u eerst weten hoeveel gram er in 1 bol gaat (25 g, 50 g, of 100 g). Deze informatie vindt u door op de individuele garenkwaliteit te klikken op onze site. Deel de hoeveelheid benodigde garen door de hoeveelheid per bol. Bijvoorbeeld, als de bollen 50 gram wegen (de meest gebruikelijke hoeveelheid), ziet de berekening er als volgt uit: 450 / 50 = 9 bollen.

naar boven

Heeft u DROPS garen besteld om dit patroon te maken? Dan heeft u recht op hulp van de winkel waar u het garen gekocht heeft. Vind hier een lijst van DROPS winkels!
Kunt u het antwoord op uw vraag nog steeds niet vinden? Scroll dan naar beneden en laat een vraag achter zodat een van onze experts kan proberen u te helpen. Dit wordt normaal tussen 5 tot 10 werkdagen gedaan.. In de tussentijd kunt u de vragen en antwoorden lezen die anderen bij dit patroon achter hebben gelaten of doe mee met de DROPS Workshop op Facebook om hulp te krijgen van mede breisters en haaksters!

Opmerkingen / Vragen (23)

country flag Carole wrote:

This is the second pattern which I’m trying fiercely to understand. I am an experienced crocheted and knitter but I just can’t understand your instructions. Is it not possible to write out the pattern rather than all the symbols. Both of the patterns which I chose are so pretty for a grand daughter but I’m at a standstill! Many tks again, Carole

30.03.2023 - 21:51

DROPS Design answered:

Dear Carole, the only version of this pattern available is the one you see online. If you have trouble understanding the crochet charts, you can check out the following lesson: https://www.garnstudio.com/lesson.php?id=69&cid=19. If there is a specific part which trouble you, you can indicate it to us and we will try to explain it to you differently. Happy crochetting!

02.04.2023 kl. 17:00

country flag Stachnick Stéphanie wrote:

Bonjour je ne comprends pas comment enchainer entre A1 et A2 . Dans quel rond de mailles s'insère la deuxième bride de A2 Par ailleurs dans A2 avons nous une augmentation de 2 mailles par rang ? ou De 3 ou de 4 .. en fait je ne comprends pas le début du premier rang de A2 je vosu remercie Corduialement

29.03.2023 - 16:15

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Stachnick, le diagramme A.2 ne se crochète que le long d'un côté de A.1, autrement dit, on continue comme avant en bas le long du côté (les rangs commencent et se terminent comme avant de ce côté), mais en haut de A.1, on continue tout droit, en brides, A.2 commence ainsi dans l'arceau de 4 ml de A.1: 3 ml (1ère bride) + 1 bride dans l'arceau de 4 ml de A.1, puis 1 bride dans chaque bride . Bon crochet!

11.04.2023 kl. 09:30

country flag Eva wrote:

Nun wird hin und zurück über die eine Seite der Arbeit gehäkelt, mit einer Hin-Reihe in dem Luftmaschenbogen in der Mitte der Arbeit beginnen (in der Mitte von Diagramm A.1). Verstehe ich das richtig, dass ich nun in der oberen Ecke mit meiner Wolle neu ansetzen muss?

18.07.2022 - 19:31

DROPS Design answered:

Liebe Eva, ja genau, und nun häkeln Sie A.2 auf eine Seite, dann häkeln Sie A.2 auf der anderen Seite. Viel Spaß beim häkeln!

01.08.2022 kl. 10:42

country flag Inge Madsen wrote:

Jeg har problemer med at komme igang med opskriften, efter de 5 luftmasker og 1 kantmaske hvad så. Vi er 4 mennesker der har kigget på opskriften og har givet op, hvorfor skriver I ikke bare hvor mange stangmasker og luftmasker der skal bruges i række. Vær venlig at hjælpe mig, jeg vil nødig skuffe mit 15 årlige barnebarn. Hilsen Inge Madsen

20.06.2022 - 12:56

country flag Mona Holmgren wrote:

Svårt att för att tå hur jag börjar

02.06.2022 - 15:36

DROPS Design answered:

Hej Mona, du börjar med själva diagrammet, vid ringen =Börja här - virka 5 luftmaskor .... när du har satt ihop till en ring, virkar du från där pilen är, 4+3 luftmaskor, stolpe, stolpe, stolpe, 4 luftmaskor, stolpe, stolpe, stolpe osv :)

03.06.2022 kl. 12:48

country flag Claudia wrote:

Buongiorno, per cortesia è possibile avere lo stesso modello lavorato ai ferri? Grazie

16.05.2022 - 14:46

DROPS Design answered:

Buonasera Claudia, questo modello è stato progettato per essere lavorato all'uncinetto, non può essere trasformato in un modello ai ferri. Provi a navigare tra i modelli del nostro sito per trovarne tanti altri lavorati ai ferri. Buon lavoro!

17.05.2022 kl. 19:00

country flag Claudia wrote:

Buongiorno, è possibile avere lo stesso modello lavorato ai ferri? Grazie

16.05.2022 - 14:45

DROPS Design answered:

Buonasera Claudia, questo modello è stato progettato per essere lavorato all'uncinetto, non può essere trasformato in un modello ai ferri. Provi a navigare tra i modelli del nostro sito per trovarne tanti altri lavorati ai ferri. Buon lavoro!

17.05.2022 kl. 19:00

country flag Sissel Nesse wrote:

Hei! Jeg er ferdig med A1 og skal begynne på A2. De tre første maskene skal være tre luftmasker, men hvordan starter jeg med med disse luftmaskene?

06.05.2022 - 12:24

DROPS Design answered:

Hej Sissel, du hæfter tråden med en kædemaske hvis du starter midt i arbejdet. God fornøjelse!

06.05.2022 kl. 14:22

country flag Sara wrote:

Dalla figura del modello sembra che la Riga 2 del bordo sia lavorata con il colore denim e non con il grigio chiaro come scritto nelle istruzioni. Potete confermare denim o grigio chiaro? Grazie.

06.05.2022 - 07:41

DROPS Design answered:

Buonasera Sara, grazie per la segnalazione, abbiamo corretto il testo. Buon lavoro!

06.05.2022 kl. 21:26

country flag Maike Klein wrote:

Hallo, Ich habe Probleme bei A1 am Anfang und am Ende mit den Luftmaschen. Es wird schon auf englisch erklärt, aber es hilft mir leider nicht. Ich würde mich über eine Erklärung freuen. Dankeschön

09.01.2022 - 17:38

DROPS Design answered:

Liebe Frau Klein, haben Sie die deutsche Anleitung gelesen? Oder wie kann ich Ihnen helfen? bei A.1 fangen Sie mit 3. Symbol = 4 Luftmaschen und enden Sie mit 1 Doppelstäbchen um den Luftmaschenring/in den Luftmaschenbogen (abwechslungsweise rechts und links im Diagram, je nach Hin- und Rückreihen). Kann das Ihnen helfen?

10.01.2022 kl. 09:02

Laat een opmerking achter voor DROPS 211-17

Wij horen graag wat u vindt van dit patroon!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.