DROPS Muskat
DROPS Muskat
100% katoen
vanaf 2.10 € /50g
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 4.20€ krijgen.

De garenkosten worden berekend op basis van het benodigde materiaal voor de kleinste maat en het goedkoopste producttype. Op zoek naar nog een scherpere prijs? Deze vindt u wellicht bij de DROPS Deals!

DROPS Super Sale
DROPS 211-17
DROPS design: Patroon nr. r-754
Garengroep B
----------------------------------------------------------

MAAT:
S – M – L – XL

MATERIAAL:
DROPS MUSKAT van garnstudio (behoort tot garengroep B)
100-150-150-150 g kleur 76, licht denimblauw
50-50-50-50 g kleur 08, naturel
50-50-50-50 g kleur 19, lichtgrijs

STEKENVERHOUDING:
22 stokjes in de breedte en 11 toeren in de hoogte = 10 x 10 cm.

HAAKNAALD:
DROPS HAAKNAALD 3 mm
De haaknaald is slechts een richtlijn! Als u te veel steken heeft op 10 cm, haak dan verder met een grotere haaknaald. Als u te weinig steken heeft op 10 cm, haak dan verder met een kleinere haaknaald.

-------------------------------------------------------

Alternatief garen – Bekijk hier hoe u een ander garen kiest
Garengroep A tot F – Bekijk hier hoe u hetzelfde patroon gebruikt met een ander garen
Garenverbruik als u een alternatief garen kiest – Gebruik onze garenvervanger

-------------------------------------------------------

DROPS Muskat
DROPS Muskat
100% katoen
vanaf 2.10 € /50g
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 4.20€ krijgen.

De garenkosten worden berekend op basis van het benodigde materiaal voor de kleinste maat en het goedkoopste producttype. Op zoek naar nog een scherpere prijs? Deze vindt u wellicht bij de DROPS Deals!

Instructies voor het patroon

UITLEG VOOR HET PATROON:

----------------------------------------------------------

PATROON:
Zie telpatronen A.1 en A.2.

TIP VOOR HET MEERDEREN:
Meerder steken over de toer met stokjes door 2 steken in dezelfde steek te haken.

2 STOKJES SAMEN:
Haak 2 stokjes samen in dezelfde steek als volgt: Haak 1 stokje maar wacht met de laatste omslag en doorhaling (= 2 lussen op de haaknaald). Haak nog 1 stokje in dezelfde steek op dezelfde manier (= 3 lussen op de haaknaald). Maak een omslag en haal door alle lussen op de haaknaald.

----------------------------------------------------------

BEGIN HET WERK HIER:

----------------------------------------------------------

TOP - KORTE SAMENVATTING VAN HET WERK:
De top wordt gehaakt vanaf de onderkant, haak in de hoogte en naar buiten naar elke kant als een driehoek. Verdeel dan het werk op het midden, en haak naar boven en naar buiten aan elke kant apart. Haak een rand langs de bovenkant van het werk en haak strikbanden aan het einde.

TOP:
Gebruik haaknaald 3 mm en licht denimblauw. Haak volgens telpatroon A.1. Als het telpatroon is gehaakt, ga dan verder en meerder op dezelfde manier tot het werk ongeveer 14-16-18-20 cm meet vanaf de lossenring in het midden van A.1 en in de hoogte.
Haak nu heen en weer over een kant van het werk, begin aan de goede kant in de lossenlus in het midden van het werk (op het midden van telpatroon A.1).
Haak stokjes en meerder aan de buitenkant zoals te zien is in telpatroon A.2. Ga zo verder met haken en meerderen tot het werk 11-11-12-13 cm meet in de haakrichting vanaf waar het werk is verdeeld, het werk meet ongeveer 20-21-24-27 cm in totaal in de haakrichting vanaf de lossenring op het begin van A.1 en tot de laatste toer. Herhaal op dezelfde manier langs de andere kant van A.1 maar begin op de verkeerde kant.

RAND:
Haak nu een rand langs de 4 bovenkanten van het werk. Op de eerst gehaakte toer is het belangrijk dat u het aantal steken aanpast (pas liever naar boven toe aan dan naar beneden) zodat het aantal steken deelbaar is door 3 steken op elk van de eerste 3 kanten, over de laatste kant moet het aantal steken deelbaar zijn door 3 + 1 steek om het patroon aan beide kanten gelijk te maken - lees TIP VOOR HET MEERDEREN in de uitleg hierboven.

TOER 1:
Gebruik lichtgrijs, hecht de draad aan met 1 halve vaste op de rand in de zijkant van A.2 (punt E op de tekening). Haak vasten over alle 4 kanten en zorg ervoor dat het aantal steken deelbaar is zoals uitgelegd hierboven langs elke kant. Knip en hecht het garen af. Keer het werk niet, maar haak de volgende toer vanaf dezelfde kant.

TOER 2:
Gebruik licht denimblauw, hecht de draad aan met 1 halve vaste in de eerste steek, haak 3 lossen en 1 stokje in de eerste steek, * haak 2 lossen en sla 2 vasten over, in de volgende steek haakt u 2 STOKJES SAMEN - lees uitleg hierboven *, haak van *-* langs de eerste 2 kanten (de laatst gehaakte steek langs de 2e kant is 2 samengehaakte stokjes). Haak 1 losse (punt B op de tekening) en sla 4 vasten over. In de volgende steek haakt u 2 stokjes samen, haak van *-* over de laatste 2 kanten (de laatst gehaakte steek langs de 4e kant is 2 samengehaakte stokjes). Knip en hecht het garen af. Keer het werk niet, haak de volgende toer vanaf dezelfde kant.

TOER 3:
Gebruik naturel, hecht de draad aan met 1 halve vaste in de eerste steek, haak 1 vaste in ieder samengehaakt stokje en haak 2 vasten om iedere lossenlus tot de lossenlus op punt A. Haak 3 vasten in deze lossenlus. Haak zoals hiervoor tot de losse op punt B. Haak 1 vaste in deze losse. Haak zoals hiervoor tot punt C Haak 3 vasten in deze lossenlus. Haak zoals hiervoor over de rest van de toer. Knip en hecht het garen af.

STRIKBAND:
Maak 4 strikbanden met licht denimblauw.
De plaatsing van de strikbanden is aangegeven op de tekening.
De strikband op punt D en E zijn de strikbanden die op de achterkant vastgemaakt worden. De strikband op punt A en C zijn de strikbanden die aan de voorkant vastgemaakt worden.

Maak de strikbanden op punt A en C als volgt: Knip 9 draden met een lengte van ongeveer 140-150-160-170 cm. Haal de draden door de lossenlus op punt A en plaats ze dubbel = 18 draden. Verdeel de draden in 3 bosjes met 6 draden in elk. Maak een vlecht maar laat ongeveer 16-18 cm aan het einde over. Maak een knoop in de draden om de vlecht samen te houden. Verdeel de draden opnieuw in 3 gelijke bosjes, rijg een kraal aan het einde op elk van de bosjes indien gewenst en maak een knoop onder de kraal om af te hechten. Maak 3 vlechten en wikkel garen om elk van de vlechten. Herhaal op dezelfde manier op punt C.

Maak strikbanden op punt D en E als volgt: Knip 3 draden af met een lengte van ongeveer 120-130-140-150 cm. Haal de draden door het werk op punt D en plaats ze dubbel = 6 draden. Verdeel de draden in 3 bosjes met elk 2 draden. Maak een vlecht maar laat ongeveer 16 cm draadeinde over. Maak een knoop in de draden om de vlecht samen te houden. Rijg een kraal aan, indien gewenst en maak een nieuwe knoop aan de onderkant van de kraal zodat het blijft zitten. Herhaal op dezelfde manier op punt E.

Telpatroon

symbols = Begin hier – haak 5 lossen en vorm een ring met 1 halve vaste in de eerste losse - zie punt op de cirkel.
symbols = haakrichting op de eerste toer in de telpatronen
symbols = 4 lossen
symbols = dubbel stokje om de lossenring / dubbel stokje om de lossenlus
symbols = 1 losse – als u aan het uiteinde van de haaknaald haakt is de losse vaak te strak. 1 losse zou ongeveer even lang moeten zijn als 1 vaste/stokje/dubbel stokje breed is.
symbols = 3 lossen – als u aan het uiteinde van de haaknaald haakt is de losse vaak te strak. 1 losse zou ongeveer even lang moeten zijn als 1 vaste/stokje/dubbel stokje breed is.
symbols = stokje om de lossenring/stokje om de lossenlus
symbols = stokje in de steek
symbols = 4 lossen – als u aan het uiteinde van de haaknaald haakt, is de losse vaak te strak. 1 losse zou ongeveer even lang moeten zijn als 1 vaste/stokje/dubbel stokje breed is.
diagram
Heeft u een vraag? Bekijk een lijst met vaak gestelde vragen (FAQ)

De stekenverhouding bepaalt de uiteindelijke afmetingen van uw werkstuk en wordt normaliter aangegeven in 10 x 10 cm. Het wordt als volgt aangegeven: het aantal steken in de breedte x het aantal naalden in de hoogte - dus: 19 steken x 26 naalden = 10 x 10 cm.

De stekenverhouding is heel erg individueel; sommige mensen breien/haken heel losjes, terwijl anderen vrij strak werken. De stekenverhouding past u aan met de naalddikte, wat de reden is waarom we slechts een suggestie voor de naalddikte geven! U moet deze aanpassen (naar boven of beneden) om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding overeenkomt met de stekenverhouding die aangegeven staat in het patroon. Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan zal het garenverbruik anders zijn, en zal uw werkstuk andere afmetingen krijgen dan het patroon aangeeft.

De stekenverhouding geeft tevens aan welk garen als vervanging kan dienen. U kunt verschillende garens met elkaar vervangen, zolang de stekenverhouding maar hetzelfde is.

Bekijk de DROPS les: Hoe u de stekenverhouding opmeet

Bekijk de DROPS video: Hoe u een proeflapje maakt

De benodigde hoeveelheid garen wordt aangegeven in grammen, dus bijvoorbeeld: 450 g. Om uit te rekenen hoeveel bollen u nodig heeft, moet u eerst weten hoeveel gram er in 1 bol gaat (25 g, 50 g, of 100 g). Deze informatie vindt u door op de individuele garenkwaliteit te klikken op onze site. Deel de hoeveelheid benodigde garen door de hoeveelheid per bol. Bijvoorbeeld, als de bollen 50 gram wegen (de meest gebruikelijke hoeveelheid), ziet de berekening er als volgt uit: 450 / 50 = 9 bollen.

Bij het kiezen van een ander garen is het belangrijk dat de stekenverhouding hetzelfde blijft. De afmetingen van het uiteindelijke werk zijn dan hetzelfde als aangegeven in de tekening bij het patroon. Het is makkelijker om dezelfde stekenverhouding te krijgen als u garen gebruikt uit dezelfde garengroep. Het is ook mogelijk om meerdere draden van een dunner garen te gebruiken om de stekenverhouding van een dikker garen te krijgen. Probeer onze garenvervanger. We raden u aan om altijd een proeflapje te maken.

LET OP: als u een ander garen neemt, kan het kledingstuk een andere 'look en feel' krijgen dan het kledingstuk op de foto, vanwege individuele eigenschappen en kwaliteiten van elk garen.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

Al onze garens zijn ondergebracht in garengroepen (van A tot F) volgens dikte en stekenverhouding – groep A bevat de dunste garens en groep F de dikste. Dit maakt het makkelijker voor u om alternatieve garens te vinden voor onze patronen, indien u graag ander garen wilt gebruiken. Alle garens binnen dezelfde groep hebben ongeveer eenzelfde stekenverhouding en kunnen elkaar vervangen. Het is wel zo dat verschillende garenkwaliteiten verschillende structuren en eigenschappen hebben, wat het uiteindelijke werkstuk een unieke 'look en feel' geeft.

Klik hier voor een overzicht van de garens in elke garengroep

Bovenaan al onze patronen vindt u een link naar onze garenvervanger, welke handig kan zijn als u een ander garen wilt gebruiken dan staat aangegeven in het patroon. Door het garen in te vullen dat u wilt vervangen, de hoeveelheid (in uw maat) en het aantal draden, stelt de vervanger geschikte alternatieven voor met dezelfde stekenverhouding. Daarnaast wordt aangegeven hoeveel u nodig heeft in de nieuwe kwaliteiten en of u met meerdere draden moet werken. De meeste bollen zijn 50 gram (sommige zijn 25 gram of 100 gram).

Als het patroon met meerdere kleuren wordt gebreid/gehaakt, moet elke kleur apart worden vervangen. Dit geldt ook als het patroon met verschillende draden van verschillende garens wordt gemaakt (bijvoorbeeld 1 draad Alpaca en 1 draad Kid-Silk) dan zult u voor elk individueel alternatieven moeten vinden.

Klik hier voor de garenvervanger

Omdat de verschillende garens verschillende kwaliteiten en verschillend texturen hebben, hebben we ervoor gekozen om het originele garen in het patroon te laten staan. Maar u kunt vrij makkelijk andere opties vinden tussen de beschikbare garenkwaliteiten door onze garenvervanger te gebruiken, of door een garen uit dezelfde garengroep uit te kiezen.

Het is mogelijk dat sommige verkooppunten nog bollen op voorraad hebben van garens die niet meer leverbaar zijn, of dat iemand thuis nog een paar bollen heeft liggen en hier een patroon bij zoekt.

Degarenvervanger laat alternatieve garens zien en de hoeveelheid die u nodig heeft in de nieuwe kwaliteit.

Als u het lastig vindt om te bepalen welke maat u moet maken, dan is het wellicht een goed idee om een bestaand kledingstuk dat goed zit, op te meten. Vervolgens kunt u de maat kiezen door de afmetingen te vergelijken met de afmetingen in de maattekening bij het patroon.

U kunt de maattekening onderaan het patroon vinden.

Bekijk DROPS les: Maattekeningen lezen

De naalddikte die aangegeven is in het patroon geldt slechts als een richtlijn, het is van belang dat de stekenverhouding klopt. En omdat de stekenverhouding per persoon nogal verschillend is, zult u de naalddikte aan moeten passen om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding hetzelfde is als in het patroon – misschien is het nodig dat u 1 of zelfs 2 naalddiktes naar beneden of naar boven moet om de juiste stekenverhouding te krijgen. Daarom raden we ook aan om een proeflapje te maken.

Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan kunnen de afmetingen van het werkstuk afwijken van de afmetingen volgens de tekening.

Bekijk de DROPS les: Hoe meet u de stekenverhouding

Bekijk de DROPS video: Hoe maakt u een proeflapje voor de stekenverhouding

Als u een kledingstuk van boven naar beneden breit, dan geeft dit meer flexibiliteit en mogelijkheden voor persoonlijke aanpassingen. Het is bijvoorbeeld makkelijker om het kledingstuk te passen terwijl u er mee bezig bent. U kunt ook makkelijker de lengte van de pas en de schouderkoppen aanpassen.

In de uitleg worden alle stappen zorgvuldig uitgelegd in de juiste volgorde. De telpatronen zijn aangepast aan de breirichting en worden zoals gebruikelijk gebreid.

Het telpatroon laat alle naalden en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt gelezen van onder naar boven, van rechts naar links. 1 vierkant = 1 steek.

Als u heen en weer breit, wordt elke andere naald aan de goede kant gebreid en elke andere naald wordt aan de verkeerde kant gebreid. Als u aan de verkeerde kant breit, moet u het telpatroon omgekeerd breien, dus van links naar rechts. rechte steken worden dan averecht gebreid en averechte steken recht, etc.

Als u in de rondte breit wordt elke naald aan de goede kant gebreid en het telpatroon wordt dan van rechts naar links gebreid op alle naalden.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees ik de teltekening bij de patronen?

Het telpatroon laat alle toeren en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt van onder naar boven gehaakt en van rechts naar links.

Als u heen en weer haakt, wordt elke andere toer aan de goede kant gehaakt: van rechts naar links en elke andere toer wordt aan de verkeerde kant gehaakt: vank links naar rechts.

Als u in de rondte haakt, wordt elke toer in het telpatroon aan de goede kant gehaakt, van rechts naar links.

Als u een cirkelvormig telpatroon haakt, dan begint u in het midden en haakt u naar buiten toe, tegen de klok in, toer na toer.

Meestal beginnen de toeren met een opgegeven aantal lossen (overeenkomend met de hoogte van de volgende steek), deze zijn of in het telpatroon opgenomen, of uitgelegd in het patroon.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees je telpatronen voor haken

Instructies om verschillende telpatronen achter elkaar op dezelfde naald/toer te breien/haken, worden meestal als volgt beschreven: “brei/haak A.1, A.2, A.3 in totaal 0-0-2-3-4 keer". Dit betekent dat u A.1 een keer breit/haakt, daarna wordt A.2 een keer gebreid/gehaakt, en A.3 wordt het aantal aangegeven keren (in de breedte) in uw maat gebreid/gehaakt – in dit geval als volgt: S = 0 keer, M = 0 keer, L=2 keer, XL= 3 keer en XXL = 4 keer.

De telpatronen worden zoals gebruikelijk gebreid/gehaakt: begin met de eerste naald/toer in A.1, brei/haak dan de volgende naald/toer in A.2 etc.

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor breien leest

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor haken leest

De totale breedte van het kledingstuk (van pols tot pols) is groter in de grotere maten, ondanks dat de eigenlijke mouwen korter zijn. De grotere maten hebben langere mouwkoppen en bredere schouders, dus er is een goede pasvorm in alle maten.

De tekening/ het schema met de afmetingen geeft informatie over de volledige lengte van het kledingstuk. Als het een trui of een vest betreft, dan wordt deze vanaf het hoogste punt op de schouder gemeten (meestal het dichtst bij de halslijn), en recht naar beneden tot de onderkant van het kledingstuk. Het wordt NIET gemeten vanaf de punt van de schouder. Op gelijke wijze wordt ook de lengte van de pas gemeten, vanaf het hoogste punt op de schouder en naar beneden tot waar de pas gesplitst wordt voor het lijf en de mouwen.

Op een vest worden de afmetingen nooit over de biezen genomen, tenzij anders aangegeven. Meet altijd binnen de biessteken als u de lengte opmeet.

Bekijk de DROPS les: Maattekeningen lezen

Telpatronen worden vaak herhaald in de breedte op de naald en/of in de hoogte. 1 herhaling van het telpatroon is hoe het te zien is in het telpatroon. Als er staat dat u 5 herhalingen van A.1 op de naald moet breien, dan breit u het patroon in totaal 5 keer achter/na elkaar op de naald. Als er staat dat u 2 herhalingen van A.1 in de hoogte moet breien, dan breit u het hele telpatroon (dus alle naalden van het telpatroon) een keer en begint u opnieuw onderaan bij het begin en breit u het telpatroon nog een keer.

Lossen zijn ietsje smaller dan andere steken en om te voorkomen dat de opzetrand te strak wordt, haken we eenvoudigweg meer lossen om mee te beginnen. Het aantal steken wordt in de volgende toer aangepast zodat het overeenkomt met het patroon en de afmetingen in de tekening.

De rand in ribbelsteek is elastischer en zal ietwat samentrekken vergeleken met bijvoorbeeld tricotsteek. Door te meerderen voor de rand in ribbelsteek, voorkomt u een zichtbaar verschil in breedte tussen de rand in ribbelsteek en de rest van het lijf.

Het gebeurt vrij makkelijk dat u te strak afkant, en door omslagen te maken tijdens het afkanten (terwijl u deze tegelijkertijd afkant) voorkomt u dat de afkantrand te strak wordt.

Bekijk de DROPS video: Hoe kant u af met omslagen

Om gelijkmatig te meerderen (of te minderen) kunt u meerderen op, bijvoorbeeld: afwisselend elke 3e en 4e naald, als volgt: brei 2 naalden en meerder op de 3e naald, brei 3 naalden en meerder op de 4e naald. Herhaal dit tot het meerderen klaar is.

Bekijk de DROPS les: Meerder of minder 1 st afwisselend

Als u liever in de rondte breit dan heen en weer, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen. U moet dan steken midden voor toevoegen (meestal 5 steken) en de instructies volgen. Als u normaal het werk keert en aan de verkeerde kant breit, breit u nu over de extra steken en gaat u verder in de rondte. Aan het einde knipt u het werk open. Neem steken op voor de biezen en werk de afgeknipte randen af.

Bekijk de DROPS video: Hoe breit u knipbiezen en openknippen

Als u liever heen en weer breit dan in de rondt, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen zodat u de panden apart van elkaar breit en aan het eind aan elkaar naait. Deel de steken voor het lijf in tweeën en voeg 1 kantsteek toe aan elke kant (voor het in elkaar naaien) en brei het voor- en achterpand apart van elkaar.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een patroon aanpassen van rondbreinaalden naar rechte naalden?

Herhalingen van het patroon kunnen een beetje anders zijn in de verschillende maten, om de juiste verhoudingen te krijgen. Als u niet dezelfde maat maakt als het kledingstuk op de foto, wijkt uw werkstuk wellicht ietsje af. Dit is met zorg ontwikkeld en aangepaste zodat het totale beeld van het kledingstuk hetzelfde is in alle maten.

Zorg ervoor dat u de instructies en de telpatronen voor uw maat volgt!

Als u een patroon heeft gevonden doe alleen beschikbaar is in damesmaten, dan hoeft het niet heel moeilijk te zijn om deze aan te passen naar een herenmaat. Het grootste verschil is de lengte van de mouwen en het lijf. Begin met breien in de damesmaat die overeenkomt met de borstwijdte. De lengte die erbij komt wordt namelijk gebreid voordat u begint met afkanten voor de armsgaten. Als het patroon van boven naar beneden wordt gebreid, kunt u lengte toevoegen vlak na de armsgaten of voor de eerste mindering op de mouw.

Wat betreft de extra hoeveelheid garen wat u nodig heeft: dit hangt heel erg af van hoeveel lengte u toevoegt, maar het is vaak meter dat u een bol te veel hebt dan te weinig.

Alle garens hebben vezels die uitsteken (door de productie) waardoor een kledingstuk gaat pluizen of pillen. Geborstelde garens (dus meer harige garens) hebben meer van deze losse, uitstekende vezels waardoor het eerder gaat pluizen of pillen.

Hoewel het niet mogelijk is om te garanderen dat geborsteld garen 100% pluisvrij is, is het wel mogelijk om dit drastisch af te laten nemen, door de volgende stappen te ondernemen:

1. Als het kledingstuk klaar is (voordat u het gaat wassen) schudt u het kledingstuk flink uit, zodat de losse haartjes eruit komen. LET OP: gebruik GEEN roller, borstel of andere methode, waardoor aan het kledingstuk getrokken wordt

2. Plaats het kledingstuk in een plastic zak en leg het in de vriezer - de temperatuur zorgt ervoor dat de vezels minder aan elkaar blijven zitten, en uitstekende vezels komen makkelijker los.

3. Laat een paar uur in de vriezer liggen, voordat u het eruit haalt en schudt het kledingstuk dan opnieuw uit.

4. Was het kledingstuk volgens de instructies op het garenlabel.

Pillen is een natuurlijk proces dat zelfs bij de meest exclusieve vezels voorkomt. Het is een natuurlijk teken van dragen dat lastig is te voorkomen en het meest zichtbaar is in gebieden waar de meeste wrijving optreedt, zoals bij de mouwen en de manchetten.

U kunt uw kledingstuk er als nieuw uit laten zien door het pillen te verwijderen met een pluizenkam of pillenverwijderaar.

Kunt u het antwoord op uw vraag nog steeds niet vinden? Scroll dan naar beneden en laat een vraag achter zodat een van onze experts kan proberen u te helpen. Dit wordt normaal tussen 5 tot 10 werkdagen gedaan..
In de tussentijd kunt u de vragen en antwoorden lezen die anderen bij dit patroon achter hebben gelaten of doe mee met de DROPS Workshop op Facebook om hulp te krijgen van mede breisters en haaksters!

Misschien vindt u deze ook leuk...

Laat een opmerking achter voor DROPS 211-17

Wij horen graag wat u vindt van dit patroon!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.

Opmerkingen / Vragen (32)

country flag Raquel wrote:

Ya he acabado el diagrama A.1 y ahora he empezado con el 2 pero tengo dudas. Empieza con - - - que entiendo que son tres cadenas y después un punto alto dentro de la cadena. Una vez he hecho el derecho y el revés, tengo que volver a empezar por - - - no? Después de las tres cadenas no entiendo donde tengo que hacer el siguiente punto alto porque es dentro del arco de cadena pero de esas tres cadenetas que acabo de hacer o de la vuelta anterior?

21.05.2024 - 12:12

DROPS Design answered:

Hola Raquel, A.2 se trabaja sobre A.1, a cada lado de A.1. Es decir, trabajarías en el otro lado el inverso del diagrama mostrado. Comienzas con 3 p.de cad y 1 p.a en el arco central de 4 p.de cad, después sigues con 1 p.a en cada punto y terminas con el arco de 3 p.de cad y el p.a. Ahora trabajas los 4 p.de cad para subir y sigues trabajando de vuelta. Al trabajar la tercera fila, trabajas los p.de cad y el p.a sobre los 2 p.a del final de la fila anterior.

27.05.2024 - 01:27

country flag Maria Jose Rocha wrote:

Bom dia Muito agradecia que me enviasse uma explicação mais simples de como fazer este top. É muito bonito . Parabens pelas vossa peças que são especiais. obrigada

17.05.2024 - 12:30

DROPS Design answered:

Bom dia, Aconselhamos a que veja os vídeos na página do modelo pois podem ajudá-la a fazer este top! Bons crochés!

22.05.2024 - 11:45

country flag CHRISTINE D'AUBIGNY wrote:

Bonjour Je ne comprends pas comment commencer l'ouvrage Faut-il monter une maille chaînette et combien de mailles pour la taille S? Ou faut il comm6par le milieu en suivant l'indication " commencer ici"? Comment faire une double bride quand on n'a pas de rond ou de mailles en l'air? Merci d'avance votre aide car je suis totalement bloquée Cordialement

16.05.2024 - 18:22

country flag CHRISTINE D'AUBIGNY wrote:

Bonjour Pouvez-vous m'aider à commencer l'ouvrage? Faut-il commencer par le milieu en suivant l'indication " commencer ici" ou Faut-il faire une maille chaînette et dans ce cas combien de mailles pour la taille S Difficile de faire une double bride quand on n'a pas de rond ou de maille en l'air Merci d'avance de votre aide

16.05.2024 - 18:17

DROPS Design answered:

Bonjour Mme D'aubigny, cette leçon explique comment lire des diagrammes crochet, elle pourra peut-être vous aider en plus de la réponse précédente; Bon crochet!

17.05.2024 - 09:02

country flag CHRISTINE D'AUBIGNY wrote:

Bonjour En regardant le diagramme A1 je ne comprends pas comment il faut commencer l'ouvrage Faut-il commencer par une maille chaînette? Combien de mailles pour la taille S? Ou faut il commencer par le milieu suivant le symbole "commencer ici"? En début d'ouvrage comment faire une double bride quand ni rond de maille ou ni arceau? Merci d'avance pour votre aide Cordialement

16.05.2024 - 18:12

DROPS Design answered:

Bonjour Mme D'aubigny, le diagramme A.1 se lit de la même façon dans toutes les tailles: vous commencez par 1 rond de mailles en l'air (cf 1er symbole), puis vous crochetez le 1er rang en le lisant de droite à gauche en commençant par 4 mailles en l'air (3ème symbole de la légende), lisez ensuite le 2ème rang de gauche à droite et ainsi de suite. Bon crochet!

17.05.2024 - 09:01

country flag Raquel wrote:

Hola. No entiendo el diagrama A.1. Empiezo con una cadena de 5 y lo uno en circulo. ¿La primera vuelta empieza con 4 cadenas y luego 3 más? un total de 7 cadenas, luego 3 puntos altos dentro del la cadena de 3 anterior? Luego 3 puntos de cadeneta y un punto alto doble dentro de la cadeneta? En la segundo vuelta se empieza con 4 cadenas y se sigue de izquierda a derecha?

09.05.2024 - 20:07

DROPS Design answered:

Hola Raquel, el anillo inicial es correcto. Después comienzas con 4 + 3 p.de cad y después trabajas 3 p.a dentro del anillo de 5 p.de cad. Después trabajas 4 p.de cad y 3 p.a dentro del anillo de 5 p.de cad. Después 3 p.de cad y 1 p.a.d dentro del anillo. Girar. En la 2ª fila comienzas con 4 p.de cad y sigues de izquierda a derecha: 3 p. de cad, 2 p.a dentro del arco de 3 p.de cad de la fila anterior, 1 p.a en cada p.a de la fila anterior, en el arco de 4 p.de cad trabaja (2 p.a, 4 p.de cad, 2 p.a), 1 p.a en cada p.a, 2 p.a en el arco de 3 p.de cad, 3 p.de cad y 1 p.a.d en el 4ª p.de cad del inicio de la fila anterior.

12.05.2024 - 23:19

country flag Charlotte wrote:

Hej, jeg har lidt problemer med, hvordan jeg skal starte A.2. Har færdiggjort A.1 og er derfor i bunden ved E, og forstår ikke helt, hvordan jeg skal komme op til toppen af A.1, så jeg kan starte A.2?

01.04.2024 - 23:20

DROPS Design answered:

Hej Charlotte, du klipper tråden og starter med 3 luftmasker i øverste stangmaske :)

09.04.2024 - 09:29

country flag Vicky1970 wrote:

Hi. I have never worked with a crochet pattern diagram and can't work it out when referring to the info you have on the website about reading a pattern. Do I start with the chain stitch ring and then do as follows? Chain 4, chain 3 (do I slip stitch into the ring between these?) 3 treble crochets, 4 chain stitches, 3 treble crochets, chain 3, 1 double treble crochet. And then work back? Also why are there two different symbols for '4 chain stitches'? Many thanks

09.07.2023 - 08:39

DROPS Design answered:

Dear Vicky, you start with 5 chain stitches. Work back and forth, turning after every row in A.1. Work as follows: Chain 4, chain 3, 3 treble crochets, 4 chain stitches, 3 treble crochets, chain 3, 1 double treble crochet. Now turn and work: chain 4, chain 3, 2 treble crochet in the chain 3 space, 3 treble crochet, in the middle chain-4 space work 2 treble crochet, chain 4, 2 treble crochet, 3 treble crochet, 2 treble crochet in the chain 3 space, chain 3, 1 double treble crochet. The 2 symbols are to differentiate their functions: the blackened symbol is for those that replace a double treble crochet and the cross is for those that are used as middle chain spaces. Happy crocheting!

10.07.2023 - 17:32

country flag Tanja Goense wrote:

Wat bedoel je met de opmerking: haak dan verder en meerder op dezelfde manier? Moet ik patroon A1 meerderen?

28.06.2023 - 08:17

country flag Carole wrote:

This is the second pattern which I’m trying fiercely to understand. I am an experienced crocheted and knitter but I just can’t understand your instructions. Is it not possible to write out the pattern rather than all the symbols. Both of the patterns which I chose are so pretty for a grand daughter but I’m at a standstill! Many tks again, Carole

30.03.2023 - 21:51

DROPS Design answered:

Dear Carole, the only version of this pattern available is the one you see online. If you have trouble understanding the crochet charts, you can check out the following lesson: https://www.garnstudio.com/lesson.php?id=69&cid=19. If there is a specific part which trouble you, you can indicate it to us and we will try to explain it to you differently. Happy crochetting!

02.04.2023 - 17:00