DROPS Muskat
DROPS Muskat
100% Bomull
från 27.00 kr /50g
Garnet till detta mönstret kostar 54.00kr.

Garnkostnaden beräknas utifrån mönstrets minsta storlek och garnets billigaste variant. Letar du efter ett ännu bättre pris? Du kanske hittar det i DROPS Deals!

DROPS Super Sale
DROPS 211-17
DROPS Design: Modell r-754
Garngrupp B
-------------------------------------------------------

STORLEK:
S – M – L – XL

GARNÅTGÅNG:
DROPS MUSKAT från Garnstudio (tillhör garngrupp B)
100-150-150-150 g färg 76, ljus denim
50-50-50-50 g färg 08, naturvit
50-50-50-50 g färg 19, ljus grå

VIRKFASTHET:
22 stolpar på bredden och 11 varv på höjden = 10 x 10 cm.

VIRKNÅL:
DROPS VIRKNÅL NR 3.
Nålnumret är endast rekommenderat. Får du för många maskor på 10 cm, byt till tjockare virknål. Får du för få maskor på 10 cm, byt till tunnare virknål.

-------------------------------------------------------

Alternativt garn – Se hur du kan byta garn här
Garngrupp A till F – Använd samma mönster och byt garn här
Garnåtgång vid alternativt garn – Använd vår garn-konverterare här

-------------------------------------------------------

DROPS Muskat
DROPS Muskat
100% Bomull
från 27.00 kr /50g
Garnet till detta mönstret kostar 54.00kr.

Garnkostnaden beräknas utifrån mönstrets minsta storlek och garnets billigaste variant. Letar du efter ett ännu bättre pris? Du kanske hittar det i DROPS Deals!

Instruktioner

-------------------------------------------------------

FÖRKLARING TILL BESKRIVNINGEN:

-------------------------------------------------------

MÖNSTER:
Se diagram A.1 och A.2.

ÖKNINGSTIPS:
Öka maskor längs varvet med stolpar genom att virka 2 maskor i samma maska.

2 STOLPAR TILLSAMMANS:
Virka 2 stolpar tillsammans i samma maska så här: Virka 1 stolpe, men vänta med sista omslaget och genomdragningen (= 2 öglor på nålen). Virka 1 stolpe till i samma maska på samma sätt (= 3 öglor på nålen). Gör ett omslag om nålen och drag genom alla öglorna på nålen.

-------------------------------------------------------

BÖRJA ARBETET HÄR:

-------------------------------------------------------

TOPP – KORT ÖVERSIKT ÖVER ARBETET:
Toppen virkas nerifrån, det virkas uppåt och utåt till varje sida som en trekant. Sedan delas arbetet vid mitten, och det virkas vidare uppåt och utåt i varje sida var för sig. Det virkas en kant längs översidan av arbetet och knytband görs till sist.

TOPP:
Använd virknål 3 och ljus denim. Virka efter diagram A.1. När diagrammet är färdigvirkat virkas det och ökas på samma sätt till arbetet mäter ca 14-16-18-20 cm mätt från luftmaskringen i mitten av A.1 och uppåt.
Nu ska det virkas fram och tillbaka över den ena sidan av arbetet, börja från rätsidan i luftmaskbågen på mitten av arbetet (vid mitten av diagram A.1).
Virka stolpar och öka i yttersidan som visat i diagram A.2. Fortsätt att virka och öka på detta sättet till arbetet mäter 11-11-12-13 cm mätt i virkriktningen från där arbetet delades, arbetet mäter totalt ca 20-21-24-27 cm i virkriktningen från luftmaskringen i början av A.1 och upp till sista varvet. Upprepa på samma sätt längs den andra sidan av A.1, men börja från avigsidan.

KANT:
Nu virkas en kant längs de 4 översidorna av arbetet. På första varvet som virkas är det viktigt att maskantalet justeras (justera hellre upp än ner) så att maskantalet är delbart med 3 maskor på var och en av de 3 första sidorna, längs den sista sidan ska maskantalet vara delbart med 3 + 1 maska för att mönstret ska bli likadant i båda sidorna – Läs ÖKNINGSTIPS i förklaringen ovan.

VARV 1:
Använd ljus grå, fäst tråden med 1 smygmaska ytterst i sidan av A.2 (punkt E på skissen). Virka fastmaskor längs alla de 4 sidorna och se till att maskantalet blir delbart som förklarat ovan längs varje sida. Klipp av tråden och fäst den. Vänd inte arbetet, nästa varv virkas från samma sida.

VARV 2:
Använd ljus denim, fäst tråden med 1 smygmaska i första maskan, virka 3 luftmaskor och 1 stolpe i första maskan, * virka 2 luftmaskor och hoppa över 2 fastmaskor, i nästa maska virkas 2 STOLPAR TILLSAMMANS – läs förklaring ovan *, virka *-* över de 2 första sidorna (sista maskan som virkas längs den 2:a sidan är 2 stolpar som virkas tillsammans). Virka 1 luftmaska (= punkt B på skissen) och hoppa över 4 fastmaskor. I nästa maska virkas 2 stolpar tillsammans, virka sedan *-* längs de 2 sista sidorna (sista maskan som virkas längs den 4:e sidan är 2 stolpar som virkas tillsammans). Klipp av tråden och fäst den. Vänd inte arbetet, nästa varv virkas från samma sida.

VARV 3:
Använd naturvit, fäst tråden med 1 smygmaska i första maskan, virka 1 fastmaska i varje hopvirkad stolpe och virka 2 fastmaskor om varje luftmaskbåge fram till luftmaskbågen vid punkt A. Virka 3 fastmaskor om denna luftmaskbågen. Virka som förut fram till luftmaskan vid punkt B. Virka 1 fastmaska om denna luftmaskan. Virka som förut fram till punkt C. Virka 3 fastmaskor om denna luftmaskbågen. Virka som förut varvet ut. Klipp av tråden och fäst den.

KNYTBAND:
Det görs 4 knytband med ljus denim.
På skissen är det markerat var knytbanden ska fästas.
Knytbandet vid punkt D och E är banden som knyts på ryggen. Knytbanden vid punkt A och C är banden som knyts runt nacken.

Knytband vid punkt A och C görs så här: Klipp 9 trådar som är ca 140-150-160-170 cm långa. Drag trådarna genom luftmaskbågen vid punkt A och lägg dem så att de ligger dubbelt = 18 trådar. Fördela trådarna så att det blir 3 buntar med 6 trådar i varje. Gör en fläta, men låt det vara kvar ca 16-18 cm längst ner. Knyt en tråd runt trådarna så att flätan håller sig samlad. Fördela trådarna i 3 lika stora buntar igen, om man vill kan man trä på en rund träpärla på var och en av buntarna nu och gör eventuellt en knut på undersidan av pärlan för att fästa den. Gör 3 flätor och knyt en tråd runt varje fläta. Upprepa på samma sätt vid punkt C

Knytband vid punkt D och E görs så här: Klipp av 3 trådar som är ca 120-130-140-150 cm långa. Drag tråden genom arbetet vid punkt D och lägg dem så att de ligger dubbelt = 6 trådar. Fördela trådarna så att det är 3 buntar med 2 trådar i varje. Gör en fläta, men låt det vara kvar ca 16 cm tråd längst ner. Knyt en tråd runt trådarna så att flätan håller sig samlad. Om man vill kan det träs på en rund träpärla nu och gör eventuellt en ny knut på undersidan av pärlan så att den sitter fast. Upprepa på samma sätt vid punkt E.

Diagram

symbols = Börja här – virka 5 luftmaskor och sätt ihop dem till en ring med 1 smygmaska i första luftmaskan - se punkt på cirkeln.
symbols = virkriktning på första varvet av diagrammen
symbols = 4 luftmaskor
symbols = dubbelstolpe om luftmaskringen / dubbelstolpe i luftmaskbågen
symbols = 1 luftmaska - om du virkar ytterst på virknålen kommer luftmaskan ofta att bli för stram. 1 luftmaska ska vara lika lång som 1 fastmaska/stolpe/dubbelstolpe är bred.
symbols = 3 luftmaskor - om du virkar ytterst på virknålen kommer luftmaskan ofta att bli för stram. 1 luftmaska ska vara lika lång som 1 fastmaska/stolpe/dubbelstolpe är bred.
symbols = stolpe om luftmaskringen / stolpe om luftmaskbågen
symbols = stolpe i maskan
symbols = 4 luftmaskor - om du virkar ytterst på virknålen kommer luftmaskan ofta att bli för stram. 1 luftmaska ska vara lika lång som 1 fastmaska/stolpe/dubbelstolpe är bred.
diagram
Har du en fråga? Se en lista på ofta ställda frågor (F&Q)

Stickfasthet är det som avgör de slutliga måtten på ditt arbetet, och mäts ofta per 10 x 10 cm. Det anges såhär: antal maskor på bredden x antal varv på höjden - till exempel: 19 maskr x 26 varv i slätstickning = 10 x 10 cm.

Stickfasthet är väldigt individuellt; vissa stickar löst och andra stickar stramt. Du justerar din stickfastheten med storleken på stickorna, det är därför som den storleken på stickor som uppges endast är vägledande! Du måste själv justera detta upp eller ner så att DIN stickfasthet stämmer överens med stickfastheten i mönstret. Om du stickar med en annan stickfasthet än den angivna så kommer du att få en annan garnåtgång och andra mått på ditt arbetet än det som står i mönstret.

Stickfasthet är också det som avgör vilka garn som kan bytas mot varandra: så länge du uppnår samma stickfasthet kan du utan problem byta garn.

Se DROPS leksjon: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Stickfasthet - provlapp

Garnåtgången uppges alltid i antal gram, t.ex. 450 g. För att räkna ut hur många nystan du behöver måste du först veta hur många gram det är i 1 nystan (25 g, 50 g eller 100 g). Du hittar information om vikten på varje nystan om du klickar dig in på varje garn. Sedan kan du dela antal gram du behöver på antal gram i varje nystan. T.ex.: Om du stickar med garn i 50 g-nystan (vilket är det vanligaste) tar du 450 / 50 = 9 nystan.

Det som är viktigt när man byter till ett annat garn är att stickfastheten hålls. Så länge du uppnår samma stickfasthet får du samma mått som står i måttskissen. Det är lättare att uppnå samma stickfasthet med garn från samma garngrupp. Du kan också använda fler trådar av ett tunnare garn för att uppnå samma stickfasthet som med ett tjockare garn.Här kan du prova vår konverterare. Vi rekommenderar att du alltid stickar en provlapp.

Var OBS på att vid byte av garn kan plagget få ett annat utseende än på bilden då olika garn ofta har olika struktur och egenskaper.

Se DROPS lektion: Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

Alla våra garn är uppdelade i garngrupper (från A till F) efter tjocklek och stickfasthet – grupp A innehåller de tunnaste garnerna och grupp F de tjockaste. Detta gör det enklare för dig att hitta ett alternativt garn till våra mönster, om du skulle vilja det. Alla garner inom samma grupp har samma stickfasthet och kan enkelt ersätta varandra. Olika garn har dock olika struktur och egenskaper vilket kommer att ge slutresultatet ett unikt utseende och känsla.

Klicka här för en översikt över garnen i de olika garngrupperna

Längst upp på alla våra mönster hittar du en länk till vår konverterare, som är ett verktyg du kan använda om du vill använda ett annat garn än det som föreslås i mönstret. Genom att fylla i det garn som du önskar ersätta, antal gram (i din storlek) och antal trådar så får du fram alternativa garn med samma stickfasthet. Du får besked om hur mycket du behöver i de alternativa garnen och om du behöver använda fler trådar. De flesta nystan innehåller 50 g (vissa 25 g eller 100 g).

Om det är fler färger i mönstret så måste varje färg konverteras separat. Ifall mönstret stickas eller virkas med fler trådar av olika garner (t.ex. 1 tråd Alpaca och 1 tråd Kid-Silk) får du konvertera varje garn individuellt för att hitta alternativ.

Klicka här för att se vår konverterare

Eftersom de olika garnen har olika egenskaper och struktur har vi valt att behålla originalgarnet i våra mönster. Du kan enkelt hitta bra alternativ till varje mönster genom att antingen välja ett annat garn i samma garngrupp, eller använda vår garnkalkulator.

Det är också möjligt att garn som har utgått fortfarande finns kvar hos vissa återförsäljare, eller att någon har ett par nystan liggande som de gärna vill hitta ett mönster till.

Genom att använda vår garnkalkulator får du upp både alternativa garn, och mängd du behöver i den nya kvaliteten.

Om du tycker att det är svårt att bestämma vilken storlek du ska göra kan det vara en bra idé att mäta ett plagg du redan har och gillar storleken på. Jämför sedan måtten med måtten i mönstrets måttskiss och välj den storlek som passar bäst.

Du hittar måttskissen längst ner i mönstret.

Se DROPS-lektion: Så här läser du en måttskiss

Storleken på stickan som står uppgivet i mönstret är endast vägledande, det som är viktigt är att den uppgivna stickfastheten stämmer. Eftersom stickfasthet är väldigt individuellt så måste du själv justera storleken så att DIN stickfasthet stämmer överens med det som står i mönstret – kanske måste du avvika en eller två storlekar från det som står i mönstret, och det gör ingenting. Vi rekommenderar att du stickar provlappar.

Om du har fel stickfasthet så riskerar du att måtten på plagget inte stämmer överens med måtten på måttskissen.

Se DROPS lektion: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Hur kontrollerar man stickfastheten / gör provlapp

Att sticka ovanifrån och ner ger mer flexibilitet och plats för personliga justeringar. Det är också enklare att prova plagget under arbetets gång, samt att justera längden på fram- och bakstycke och ärmar.

Mönstret är noga förklarat i den ordning det stickas/virkas i. Om mönstret innehåller diagram är dessa i stickriktningen och ska läsas på vanligt sätt.

Ett stickdiagram visar varje varv och varje maska från rätsidan. Det ska stickas nerifrån och upp från höger till vänster. 1 ruta = 1 maska.

När man stickar fram och tillbaka, stickas vartannat varv i diagrammet från rätsidan och vartannat från avigsidan. När det stickas från avigsidan måste diagrammet stickas motsatt: alltså från vänster till höger, rätmaskor stickas avigt och avigmaskor stickas räta osv.

När det stickas runt på rundsticka/strumpsticka stickas varje varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster).

Se DROPS lektion: Hur man läser stickdiagram

Det är enkelt att virka enligt diagram, varje symbol virkas i den ordning som det visas i diagrammet. Det virkas från vänster till höger, nedifrån och upp eller i cirkel från mitten och ut.

När man virkar fram och tillbaka virkas vartannat varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster) och vartannat varv virkas från avigsidan (från vänster till höger).

När man virkar runt, virkas varje varv i diagrammet från rätsidan - alltså från höger till vänster.

När man virkar enligt ett cirkeldiagram börjar man i mitten av cirkeln och jobbar sig från höger till vänster, varv efter varv utåt.

Varven börjar gärna med x antal luftmaskor (som motsvarar höjden på nästa maska), detta är antingen inritat i diagrammet, eller så står det förklarat i mönstret.

Se DROPS lektion: Hur man läser virkdiagram

Om ett mönster har flera diagram som stickas efter varandra på bredden, kan det ofta vara skrivet på detta sätt: ”Sticka A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gånger”. Detta betyder att A.1 och A.2 stickas en gång i alla storlekar och A.3 stickas det antal gånger som står i varje storlek (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 gånger).

Diagrammen läses som vanligt: börja med första varvet i A.1, sedan första varvet i A.2, första varvet i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hur läser man stickdiagram

Se DROPS lektion: Hur läser man virkdiagram

I de större storlekarna kommer den totala vidden (från handled till handled) att vara större än i de mindre storlekarna, även om själva ärmen är kortare. De större storlekarna har längre ärmkupa samt bredare axelvidd. Detta resulterar i en bra passform i alla storlekar.

Hela plaggets längd, som är uppgivet på måttskissen, mäts från innerst vid halskanten (på axeln) och ner till nederkanten på plagget. Det mäts alltså INTE från ytterst på axeln.

På en kofta mäts längden aldrig längs framkanten, om inte detta är tydligt förklarat. Mät alltid längden på insidan av framkantmaskorna.

Se DROPS lektion: Hur man läser en måttskiss

Diagram upprepas ofta både på bredden och på höjden. Ett diagram består ofta av 1 rapport. Om det står att A.1/rapporten ska upprepas 5 gånger på varvet så följer du A.1 och börjar från början igen totalt 5 gånger efter varandra. Om det står att det ska stickas 2 rapporter av A.1 på höjden så ska du sticka hela diagram A.1 färdigt och sedan börja på nytt och sticka hela diagrammet en gång till.

Luftmaskor fyller lite mindre än andra maskor, så för att uppläggningskanten inte ska bli för stram så gör vi fler luftmaskor i början av arbetet. Detta antal justeras redan på nästa varv.

Resår är mer elastiskt än slätstickning och drar därför ihop sig mer. Genom att öka maskor före resåren undviker man att det blir en markant skillnad på bredden på resåren jämfört med resten av fram- och bakstycket.

Det är lätt hänt att avmaska för stramt, och för att kompensera för detta lägger vi ofta in omslag som också avmaskas för att nederkanten inte ska bli för stram.

Se DROPS video: Hur man maskar av med omslag

För att få en jämn ökning kan det t.ex ökas på växelvis var 3:e och var 4:e varv så här: Sticka 2 varv och öka på det 3:e, sticka 3 varv och öka på det 4:e. Detta upprepas till ökningarna är färdiga.

Se DROPS leksjon: Öka/Minska växelvis på var 3:e och 4:e varv

Om du föredrar att sticka runt istället för att sticka fram och tillbaka kan du självklart göra det. Då måste du själv lägga in uppklippningsmaskor (vanligtvis 5 st) mitt fram, förutom det så kan du följa mönstret som vanligt. När du egentligen skulle ha vänt arbetet och stickat tillbaka, stickar du istället över uppklippningsmaskorna och fortsätter att sticka runt.

Se DROPS video: Hur man klipper upp för ärmhål

Om du föredrar att sticka tröjan fram och tillbaka i flera delar och sy ihop den till slut kan du göra det även om mönstret är skrivet för att sticka på rundsticka. Dela maskantalet på 2 och lägg till en kantmaska på varje sida som du kan sy ihop den i.

Se DROPS leksjon: Kan jag anpassa ett mönster för rundsticka så att jag kan sticka fram och tillbaka?

Mönsterrapporterna på plagget kan vara lite olika i de olika storlekarna pga. olika proportioner. Om du inte gör samma storlek som på bilden, kan det kanske avvika något – detta är noga övervägt och justerat så att det totala intrycket av plagget är samma i alla storlekar.

Följ mönster och diagram för din storlek!

Har du hittat ett mönster på en fin dammodell, så är de inte så svårt att göra om den till herrstorlek om du önskar det. Den största skillnaden är längden på ärmar och fram- och bakstycke. Välj den storlek i måttskissen som passar bäst över bröstet. Den extra längden stickas/virkas precis innan man maskar av till ärmkulle/ärmhål. Om arbetet är stickat/virkat ovanifrån och ned så stickas/virkas ärmen lite längre innan man gör den första minskningen på ärmen.

När det gäller extra garnåtgång så är detta väldigt individuellt, men köp hellre ett nystan för mycket än ett för lite.

Alla garner innehåller överskottsfibrer (från produktionen) som kommer att fälla eller ludda lite. Borstat garn har flera av dessa lösa överskottsfibrer, vilket ger dem större tendenser till att fälla.

Även om man naturligtvis inte kan garantera att borstade garner kan bli 100 % fria från överskottsfibrer så är det möjligt att få plagget att fälla mindre genom att följa dessa steg:

1. När plagget är färdigt (innan du tvättar det) kan du skaka det, så att alla lösa fibrer faller av. OBS: Använd ALDRIG en klädrulle, borste eller liknande som drar i garnet.

2. Lägg plagget i en plastpåse i frysen – temperaturen kommer att få fibrerna att hålla fast mindre i varandra, så de lösa fibrerna kommer att ramla av.

3. Låt det ligga i frysen några timmar innan du tar ut det och skakar det igen.

4. Tvätta plagget enligt tvättråden på banderollen.

Pilling/noppor är en naturlig process som händer även med de mest fina och exklusiva fibrerna. Det är ett naturligt tecken på användning och slitage som är svårt att undvika. Det är mest synligt i områden med hög friktion av ditt plagg som under ärmarna och på handlederna.

Du kan få ditt plagg att se ut som nytt genom att ta bort pilling/noppor med en elektrisk noppborttagare.

Hittar du fortfarande inte svar på din fråga? Scrolla då ner och ställ en fråga så att en av våra experter kan försöka hjälpa dig. Du får vanligtvis svar inom 5-10 dagar..
Under tiden kan du läsa tidigare frågor och svar till detta mönster eller gå med i DROPS Workshop på Facebook för att få hjälp av andra stickare/virkare!

Du kanske även tycker om...

Kommentér oppskrift DROPS 211-17

Vi vill gärna ha din åsikt om denna modell!

Om du har en fråga kring den, kom ihåg att välja rätt kategori i menyn under, så får du snabbare svar! Obligatoriska fält är markerade med *.

Kommentarer / Frågor (32)

country flag Raquel wrote:

Ya he acabado el diagrama A.1 y ahora he empezado con el 2 pero tengo dudas. Empieza con - - - que entiendo que son tres cadenas y después un punto alto dentro de la cadena. Una vez he hecho el derecho y el revés, tengo que volver a empezar por - - - no? Después de las tres cadenas no entiendo donde tengo que hacer el siguiente punto alto porque es dentro del arco de cadena pero de esas tres cadenetas que acabo de hacer o de la vuelta anterior?

21.05.2024 - 12:12

DROPS Design answered:

Hola Raquel, A.2 se trabaja sobre A.1, a cada lado de A.1. Es decir, trabajarías en el otro lado el inverso del diagrama mostrado. Comienzas con 3 p.de cad y 1 p.a en el arco central de 4 p.de cad, después sigues con 1 p.a en cada punto y terminas con el arco de 3 p.de cad y el p.a. Ahora trabajas los 4 p.de cad para subir y sigues trabajando de vuelta. Al trabajar la tercera fila, trabajas los p.de cad y el p.a sobre los 2 p.a del final de la fila anterior.

27.05.2024 - 01:27

country flag Maria Jose Rocha wrote:

Bom dia Muito agradecia que me enviasse uma explicação mais simples de como fazer este top. É muito bonito . Parabens pelas vossa peças que são especiais. obrigada

17.05.2024 - 12:30

DROPS Design answered:

Bom dia, Aconselhamos a que veja os vídeos na página do modelo pois podem ajudá-la a fazer este top! Bons crochés!

22.05.2024 - 11:45

country flag CHRISTINE D'AUBIGNY wrote:

Bonjour Je ne comprends pas comment commencer l'ouvrage Faut-il monter une maille chaînette et combien de mailles pour la taille S? Ou faut il comm6par le milieu en suivant l'indication " commencer ici"? Comment faire une double bride quand on n'a pas de rond ou de mailles en l'air? Merci d'avance votre aide car je suis totalement bloquée Cordialement

16.05.2024 - 18:22

country flag CHRISTINE D'AUBIGNY wrote:

Bonjour Pouvez-vous m'aider à commencer l'ouvrage? Faut-il commencer par le milieu en suivant l'indication " commencer ici" ou Faut-il faire une maille chaînette et dans ce cas combien de mailles pour la taille S Difficile de faire une double bride quand on n'a pas de rond ou de maille en l'air Merci d'avance de votre aide

16.05.2024 - 18:17

DROPS Design answered:

Bonjour Mme D'aubigny, cette leçon explique comment lire des diagrammes crochet, elle pourra peut-être vous aider en plus de la réponse précédente; Bon crochet!

17.05.2024 - 09:02

country flag CHRISTINE D'AUBIGNY wrote:

Bonjour En regardant le diagramme A1 je ne comprends pas comment il faut commencer l'ouvrage Faut-il commencer par une maille chaînette? Combien de mailles pour la taille S? Ou faut il commencer par le milieu suivant le symbole "commencer ici"? En début d'ouvrage comment faire une double bride quand ni rond de maille ou ni arceau? Merci d'avance pour votre aide Cordialement

16.05.2024 - 18:12

DROPS Design answered:

Bonjour Mme D'aubigny, le diagramme A.1 se lit de la même façon dans toutes les tailles: vous commencez par 1 rond de mailles en l'air (cf 1er symbole), puis vous crochetez le 1er rang en le lisant de droite à gauche en commençant par 4 mailles en l'air (3ème symbole de la légende), lisez ensuite le 2ème rang de gauche à droite et ainsi de suite. Bon crochet!

17.05.2024 - 09:01

country flag Raquel wrote:

Hola. No entiendo el diagrama A.1. Empiezo con una cadena de 5 y lo uno en circulo. ¿La primera vuelta empieza con 4 cadenas y luego 3 más? un total de 7 cadenas, luego 3 puntos altos dentro del la cadena de 3 anterior? Luego 3 puntos de cadeneta y un punto alto doble dentro de la cadeneta? En la segundo vuelta se empieza con 4 cadenas y se sigue de izquierda a derecha?

09.05.2024 - 20:07

DROPS Design answered:

Hola Raquel, el anillo inicial es correcto. Después comienzas con 4 + 3 p.de cad y después trabajas 3 p.a dentro del anillo de 5 p.de cad. Después trabajas 4 p.de cad y 3 p.a dentro del anillo de 5 p.de cad. Después 3 p.de cad y 1 p.a.d dentro del anillo. Girar. En la 2ª fila comienzas con 4 p.de cad y sigues de izquierda a derecha: 3 p. de cad, 2 p.a dentro del arco de 3 p.de cad de la fila anterior, 1 p.a en cada p.a de la fila anterior, en el arco de 4 p.de cad trabaja (2 p.a, 4 p.de cad, 2 p.a), 1 p.a en cada p.a, 2 p.a en el arco de 3 p.de cad, 3 p.de cad y 1 p.a.d en el 4ª p.de cad del inicio de la fila anterior.

12.05.2024 - 23:19

country flag Charlotte wrote:

Hej, jeg har lidt problemer med, hvordan jeg skal starte A.2. Har færdiggjort A.1 og er derfor i bunden ved E, og forstår ikke helt, hvordan jeg skal komme op til toppen af A.1, så jeg kan starte A.2?

01.04.2024 - 23:20

DROPS Design answered:

Hej Charlotte, du klipper tråden og starter med 3 luftmasker i øverste stangmaske :)

09.04.2024 - 09:29

country flag Vicky1970 wrote:

Hi. I have never worked with a crochet pattern diagram and can't work it out when referring to the info you have on the website about reading a pattern. Do I start with the chain stitch ring and then do as follows? Chain 4, chain 3 (do I slip stitch into the ring between these?) 3 treble crochets, 4 chain stitches, 3 treble crochets, chain 3, 1 double treble crochet. And then work back? Also why are there two different symbols for '4 chain stitches'? Many thanks

09.07.2023 - 08:39

DROPS Design answered:

Dear Vicky, you start with 5 chain stitches. Work back and forth, turning after every row in A.1. Work as follows: Chain 4, chain 3, 3 treble crochets, 4 chain stitches, 3 treble crochets, chain 3, 1 double treble crochet. Now turn and work: chain 4, chain 3, 2 treble crochet in the chain 3 space, 3 treble crochet, in the middle chain-4 space work 2 treble crochet, chain 4, 2 treble crochet, 3 treble crochet, 2 treble crochet in the chain 3 space, chain 3, 1 double treble crochet. The 2 symbols are to differentiate their functions: the blackened symbol is for those that replace a double treble crochet and the cross is for those that are used as middle chain spaces. Happy crocheting!

10.07.2023 - 17:32

country flag Tanja Goense wrote:

Wat bedoel je met de opmerking: haak dan verder en meerder op dezelfde manier? Moet ik patroon A1 meerderen?

28.06.2023 - 08:17

country flag Carole wrote:

This is the second pattern which I’m trying fiercely to understand. I am an experienced crocheted and knitter but I just can’t understand your instructions. Is it not possible to write out the pattern rather than all the symbols. Both of the patterns which I chose are so pretty for a grand daughter but I’m at a standstill! Many tks again, Carole

30.03.2023 - 21:51

DROPS Design answered:

Dear Carole, the only version of this pattern available is the one you see online. If you have trouble understanding the crochet charts, you can check out the following lesson: https://www.garnstudio.com/lesson.php?id=69&cid=19. If there is a specific part which trouble you, you can indicate it to us and we will try to explain it to you differently. Happy crochetting!

02.04.2023 - 17:00