DROPS Muskat
DROPS Muskat
100% Bomull
fra 23.95 kr /50g
Garnet til denne oppskriften koster fra 48.00kr.

Garnprisen er kalkulert fra oppskriftens minste størrelse og garnets billigste produkttype. Ser du etter en enda bedre pris? Du finner det kanskje i DROPS Deals!

DROPS Super Sale
DROPS 211-17
DROPS Design: Modell r-754
Garngruppe B
-------------------------------------------------------

STØRRELSE:
S – M – L – XL

MATERIALER:
DROPS MUSKAT fra Garnstudio (tilhører garngruppe B)
100-150-150-150 g farge 76, lys denim
50-50-50-50 g farge 08, naturhvit
50-50-50-50 g farge 19, lys grå

HEKLEFASTHET:
22 staver i bredden og 11 rader i høyden = 10 x 10 cm.

HEKLENÅL:
DROPS HEKLENÅL NR 3.
Nål nr er kun veiledende. Får du for mange masker på 10 cm, bytt til tykkere heklenål. Får du for få masker på 10 cm, bytt til tynnere heklenål.

-------------------------------------------------------

Alternativt garn – Se hvordan du kan bytte garn her
Garngruppe A til F – Bruk samme oppskrift og bytt garn her
Garnforbruk ved alternativt garn – Bruk vår garnkalkulator her

-------------------------------------------------------

DROPS Muskat
DROPS Muskat
100% Bomull
fra 23.95 kr /50g
Garnet til denne oppskriften koster fra 48.00kr.

Garnprisen er kalkulert fra oppskriftens minste størrelse og garnets billigste produkttype. Ser du etter en enda bedre pris? Du finner det kanskje i DROPS Deals!

Instruksjoner

-------------------------------------------------------

FORKLARING TIL OPPSKRIFTEN:

-------------------------------------------------------

MØNSTER:
Se diagrammene A.1 og A.2.

ØKETIPS:
Øk masker langs raden med staver ved å hekle 2 masker i samme maske.

2 STAVER SAMMEN:
Hekle 2 staver sammen i samme maske slik: Hekle 1 stav, men vent med siste kast og gjennomtrekning (= 2 løkker på nålen). Hekle 1 stav til i samme maske på samme måte (= 3 løkker på nålen). Lag et kast om nålen og trekk gjennom alle løkkene på nålen.

-------------------------------------------------------

START ARBEIDET HER:

-------------------------------------------------------

TOPP – KORT OVERSIKT OVER ARBEIDET:
Toppen hekles nedenfra, det hekles oppover og utover til hver side som en trekant. Deretter splittes arbeidet ved midten, og det hekles videre oppover og utover i hver side hver for seg. Det hekles en kant langs oversiden av arbeidet og lages knytebånd til sist.

TOPP:
Bruk heklenål 3 og lys denim. Hekle etter diagram A.1. Når diagrammet er heklet ferdig hekles det videre og økes på samme måte til arbeidet måler ca 14-16-18-20 cm målt fra luftmaskeringen i midten av A.1 og oppover.
Nå skal det hekles frem og tilbake over den ene siden av arbeidet, start fra retten i luftmaskebuen på midten av arbeidet (ved midten av diagram A.1).
Hekle staver og øk i yttersiden som vist i diagram A.2. Fortsett å hekle og øke på denne måten til arbeidet måler 11-11-12-13 cm målt i hekleretningen fra der arbeidet ble delt av, arbeidet måler totalt ca 20-21-24-27 cm i hekleretningen fra luftmaskeringen i starten av A.1 og opp til siste rad. Gjenta på samme måte langs den andre siden av A.1, men start fra vrangen.

KANT:
Nå hekles en kant langs de 4 oversidene av arbeidet. På første rad som hekles er det viktig at maskeantallet justeres (juster heller opp enn ned) slik at maskeantallet er delbart med 3 masker på hver av de 3 første sidene, langs den siste siden skal maskeantallet være delbart med 3 + 1 maske for at mønsteret skal bli likt i begge sider – Les ØKETIPS i forklaringen over.

1.RAD:
Bruk lys grå, fest tråden med 1 kjedemaske ytterst i siden av A.2 (punkt E på skissen). Hekle fastmasker langs alle de 4 sidene og pass på at maskeantallet blir delbart som forklart over langs hver side. Klipp og fest tråden. Ikke snu arbeidet, neste rad hekles fra samme side.

2.RAD:
Bruk lys denim, fest tråden med 1 kjedemaske i første maske, hekle 3 luftmasker og 1 stav i første maske, * hekle 2 luftmasker og hopp over 2 fastmasker, i neste maske hekles 2 STAVER SAMMEN – les forklaring over *, hekle fra *-* over de 2 første sidene (siste maske som hekles langs den 2.siden er 2 staver som hekles sammen). Hekle 1 luftmaske (= punkt B på skissen) og hopp over 4 fastmasker. I neste maske hekles 2 staver sammen, hekle videre fra *-* langs de 2 siste sidene (siste maske som hekles langs den 4.siden er 2 staver som hekles sammen). Klipp og fest tråden. Ikke snu arbeidet, neste rad hekles fra samme side.

3.RAD:
Bruk naturhvit, fest tråden med 1 kjedemaske i første maske, hekle 1 fastmaske i hver sammenheklede stav og hekle 2 fastmasker om hver luftmaskebue frem til luftmaskebuen ved punkt A. Hekle 3 fastmasker om denne luftmaskebuen. Hekle som før frem til luftmasken ved punkt B. Hekle 1 fastmaske om denne luftmasken. Hekle som før frem til punkt C. Hekle 3 fastmasker om denne luftmaskebuen. Hekle som før ut raden. Klipp og fest tråden.

KNYTEBÅND:
Det lages 4 knytebånd med lys denim.
På skissen er det markert hvor knytebåndene skal festes.
Knytebåndet ved punkt D og E er båndene som knytes på ryggen. Knytebåndene ved punkt A og C er båndene som knytes rundt nakken.

Knytebånd ved punkt A og C lages slik: Klipp 9 tråder som er ca 140-150-160-170 cm lange. Trekk trådene gjennom luftmaskebuen ved punkt A og legg dem slik at de ligger dobbelt = 18 tråder. Fordel trådene slik at det blir 3 bunker med 6 tråder i hver. Lag en flette, men la det gjenstå ca 16-18 cm nederst. Knyt en tråd rundt trådene slik at fletten holder seg samlet. Fordel trådene i 3 like store bunker igjen, om ønskelig kan det tres på en rund treperle på hver av bunkene nå og lag evt en knute på undersiden av perlen for å feste den. Lag 3 fletter og knyt en tråd rundt hver av flettene. Gjenta på samme måte ved punkt C

Knytebånd ved punkt D og E lages slik: Klipp 3 tråder som er ca 120-130-140-150 cm lange. Trekk tråden gjennom arbeidet ved punkt D og legg dem slik at de ligger dobbelt = 6 tråder. Fordel trådene slik at det er 3 bunker med 2 tråder i hver. Lag en flette, men la det gjenstå ca 16 cm tråd nederst. Knyt en tråd rundt trådene slik at fletten holder seg samlet. Om ønskelig kan det tres på en rund treperle nå og lag evt en ny knute på undersiden av perlen slik at den sitter fast. Gjenta på samme måte ved punkt E.

Diagram

symbols = Start her – hekle 5 luftmasker og sett dem sammen til en ring med 1 kjedemaske i første luftmaske - se punkt på sirkelen.
symbols = hekleretning på første rad av diagrammene
symbols = 4 luftmasker
symbols = dobbelstav om luftmaskering / dobbelstav i luftmaskebue
symbols = 1 luftmaske - dersom du hekler ytterst på heklenålen vil luftmasken ofte bli for stram. 1 luftmaske skal være like lang som 1 fastmaske/stav/dobbelstav er bred.
symbols = 3 luftmasker - dersom du hekler ytterst på heklenålen vil luftmasken ofte bli for stram. 1 luftmaske skal være like lang som 1 fastmaske/stav/dobbelstav er bred.
symbols = stav om luftmaskering / stav om luftmaskebue
symbols = stav i maske
symbols = 4 luftmasker - dersom du hekler ytterst på heklenålen vil luftmasken ofte bli for stram. 1 luftmaske skal være like lang som 1 fastmaske/stav/dobbelstav er bred.
diagram
Har du et spørsmål? Se listen over ofte stilte spørsmål (FAQ)

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatt er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

Hvis du synes det er vanskelg å velge hvilken størrelse du skal lage, kan det være en god ide å måle et plagg du har og liker størrelsen på. Sammenlign målene med målskissen og velg den størrelsen som passer deg best.

Du finner målskissen nederst i oppskriften.

See DROPS lesson: Hvordan man leser en målskisse

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

Foretrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen til slutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

Nupper er en naturlig prosess som skjer til og med på de mest fine og ekslusive fibre. Det er et naturlig tegn på bruk og slitasjone og er vanskelig å unngå. Det blir mest tydelig der hvor det er mest friksjon på plagget, som under armene og på håndleddene.

Du kan få ditt plagg til å se ut som nytt igjen ved å fjerne nuppene med en nuppefjerner.

Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg. Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager.
I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Du vil kanskje også like...

Kommenter oppskrift DROPS 211-17

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.

Kommentarer / Spørsmål (32)

country flag Raquel wrote:

Ya he acabado el diagrama A.1 y ahora he empezado con el 2 pero tengo dudas. Empieza con - - - que entiendo que son tres cadenas y después un punto alto dentro de la cadena. Una vez he hecho el derecho y el revés, tengo que volver a empezar por - - - no? Después de las tres cadenas no entiendo donde tengo que hacer el siguiente punto alto porque es dentro del arco de cadena pero de esas tres cadenetas que acabo de hacer o de la vuelta anterior?

21.05.2024 - 12:12

country flag Maria Jose Rocha wrote:

Bom dia Muito agradecia que me enviasse uma explicação mais simples de como fazer este top. É muito bonito . Parabens pelas vossa peças que são especiais. obrigada

17.05.2024 - 12:30

DROPS Design answered:

Bom dia, Aconselhamos a que veja os vídeos na página do modelo pois podem ajudá-la a fazer este top! Bons crochés!

22.05.2024 - 11:45

country flag CHRISTINE D'AUBIGNY wrote:

Bonjour Je ne comprends pas comment commencer l'ouvrage Faut-il monter une maille chaînette et combien de mailles pour la taille S? Ou faut il comm6par le milieu en suivant l'indication " commencer ici"? Comment faire une double bride quand on n'a pas de rond ou de mailles en l'air? Merci d'avance votre aide car je suis totalement bloquée Cordialement

16.05.2024 - 18:22

country flag CHRISTINE D'AUBIGNY wrote:

Bonjour Pouvez-vous m'aider à commencer l'ouvrage? Faut-il commencer par le milieu en suivant l'indication " commencer ici" ou Faut-il faire une maille chaînette et dans ce cas combien de mailles pour la taille S Difficile de faire une double bride quand on n'a pas de rond ou de maille en l'air Merci d'avance de votre aide

16.05.2024 - 18:17

DROPS Design answered:

Bonjour Mme D'aubigny, cette leçon explique comment lire des diagrammes crochet, elle pourra peut-être vous aider en plus de la réponse précédente; Bon crochet!

17.05.2024 - 09:02

country flag CHRISTINE D'AUBIGNY wrote:

Bonjour En regardant le diagramme A1 je ne comprends pas comment il faut commencer l'ouvrage Faut-il commencer par une maille chaînette? Combien de mailles pour la taille S? Ou faut il commencer par le milieu suivant le symbole "commencer ici"? En début d'ouvrage comment faire une double bride quand ni rond de maille ou ni arceau? Merci d'avance pour votre aide Cordialement

16.05.2024 - 18:12

DROPS Design answered:

Bonjour Mme D'aubigny, le diagramme A.1 se lit de la même façon dans toutes les tailles: vous commencez par 1 rond de mailles en l'air (cf 1er symbole), puis vous crochetez le 1er rang en le lisant de droite à gauche en commençant par 4 mailles en l'air (3ème symbole de la légende), lisez ensuite le 2ème rang de gauche à droite et ainsi de suite. Bon crochet!

17.05.2024 - 09:01

country flag Raquel wrote:

Hola. No entiendo el diagrama A.1. Empiezo con una cadena de 5 y lo uno en circulo. ¿La primera vuelta empieza con 4 cadenas y luego 3 más? un total de 7 cadenas, luego 3 puntos altos dentro del la cadena de 3 anterior? Luego 3 puntos de cadeneta y un punto alto doble dentro de la cadeneta? En la segundo vuelta se empieza con 4 cadenas y se sigue de izquierda a derecha?

09.05.2024 - 20:07

DROPS Design answered:

Hola Raquel, el anillo inicial es correcto. Después comienzas con 4 + 3 p.de cad y después trabajas 3 p.a dentro del anillo de 5 p.de cad. Después trabajas 4 p.de cad y 3 p.a dentro del anillo de 5 p.de cad. Después 3 p.de cad y 1 p.a.d dentro del anillo. Girar. En la 2ª fila comienzas con 4 p.de cad y sigues de izquierda a derecha: 3 p. de cad, 2 p.a dentro del arco de 3 p.de cad de la fila anterior, 1 p.a en cada p.a de la fila anterior, en el arco de 4 p.de cad trabaja (2 p.a, 4 p.de cad, 2 p.a), 1 p.a en cada p.a, 2 p.a en el arco de 3 p.de cad, 3 p.de cad y 1 p.a.d en el 4ª p.de cad del inicio de la fila anterior.

12.05.2024 - 23:19

country flag Charlotte wrote:

Hej, jeg har lidt problemer med, hvordan jeg skal starte A.2. Har færdiggjort A.1 og er derfor i bunden ved E, og forstår ikke helt, hvordan jeg skal komme op til toppen af A.1, så jeg kan starte A.2?

01.04.2024 - 23:20

DROPS Design answered:

Hej Charlotte, du klipper tråden og starter med 3 luftmasker i øverste stangmaske :)

09.04.2024 - 09:29

country flag Vicky1970 wrote:

Hi. I have never worked with a crochet pattern diagram and can't work it out when referring to the info you have on the website about reading a pattern. Do I start with the chain stitch ring and then do as follows? Chain 4, chain 3 (do I slip stitch into the ring between these?) 3 treble crochets, 4 chain stitches, 3 treble crochets, chain 3, 1 double treble crochet. And then work back? Also why are there two different symbols for '4 chain stitches'? Many thanks

09.07.2023 - 08:39

DROPS Design answered:

Dear Vicky, you start with 5 chain stitches. Work back and forth, turning after every row in A.1. Work as follows: Chain 4, chain 3, 3 treble crochets, 4 chain stitches, 3 treble crochets, chain 3, 1 double treble crochet. Now turn and work: chain 4, chain 3, 2 treble crochet in the chain 3 space, 3 treble crochet, in the middle chain-4 space work 2 treble crochet, chain 4, 2 treble crochet, 3 treble crochet, 2 treble crochet in the chain 3 space, chain 3, 1 double treble crochet. The 2 symbols are to differentiate their functions: the blackened symbol is for those that replace a double treble crochet and the cross is for those that are used as middle chain spaces. Happy crocheting!

10.07.2023 - 17:32

country flag Tanja Goense wrote:

Wat bedoel je met de opmerking: haak dan verder en meerder op dezelfde manier? Moet ik patroon A1 meerderen?

28.06.2023 - 08:17

country flag Carole wrote:

This is the second pattern which I’m trying fiercely to understand. I am an experienced crocheted and knitter but I just can’t understand your instructions. Is it not possible to write out the pattern rather than all the symbols. Both of the patterns which I chose are so pretty for a grand daughter but I’m at a standstill! Many tks again, Carole

30.03.2023 - 21:51

DROPS Design answered:

Dear Carole, the only version of this pattern available is the one you see online. If you have trouble understanding the crochet charts, you can check out the following lesson: https://www.garnstudio.com/lesson.php?id=69&cid=19. If there is a specific part which trouble you, you can indicate it to us and we will try to explain it to you differently. Happy crochetting!

02.04.2023 - 17:00