DROPS / 203 / 25

Fabled Cottage by DROPS Design

Gebreide sokken in DROPS Karisma. Het werk wordt van boven naar beneden gebreid met Scandinavisch patroon. Maten 35 - 43.

Trefwoorden: meerkleurig, scandinavisch, sokken,
DROPS Design: Patroon nr. u-878
Garengroep B
-------------------------------------------------------

MATEN:
35/37 - 38/40 - 41/43.
Voetlengte: 22-24-27 cm. Pijphoogte: ongeveer 14-14-14 cm.

MATERIAAL:
DROPS KARISMA van garnstudio (behoort tot garengroep B)
100-100-100 g kleur 73, petrol
100-100-100 g kleur 77, licht eiken

STEKENVERHOUDING:
22 steken in de breedte en 30 naalden in de hoogte met tricotsteek en Scandinavisch patroon = 10 x 10 cm.

NAALDEN:
DROPS NAALDEN ZONDER KNOP MAAT 3.5 MM: voor tricotsteek en Scandinavisch patroon.
DROPS NAALDEN ZONDER KNOP MAAT 3 MM: Voor de boordsteek.
De naalddikte is slechts een richtlijn. Als u te veel steken heeft op 10 cm, ga dan verder met een grotere naald. Als u te weinig steken heeft op 10 cm, ga dan verder met een kleinere naald.

Heeft u deze of een van onze andere ontwerpen gemaakt? Tag uw afbeeldingen in social media met #dropsdesign, zodat we ze kunnen zien!

Wilt u een ander garen gebruiken? Probeer de garenvervanger!
Weet u niet zeker welke maat u moet kiezen? Dan is het misschien zinvol om te weten dat het model in de afbeelding ongeveer 170 cm is en maat S of M heeft. Wanneer u een trui, vest, jurk of vergelijkbaar kledingstuk maakt, dan kunt u onderaan het patroon een schema vinden met de afmetingen van het uiteindelijke kledingstuk (in cm).

100% wol
vanaf 2.39 € /50g
DROPS Karisma uni colour DROPS Karisma uni colour 2.39 € /50g
Breiwebshop
Bestel
DROPS Karisma mix DROPS Karisma mix 2.39 € /50g
Breiwebshop
Bestel
Naalden & Haaknaalden
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 9.56€ krijgen. Lees meer.

Instructies voor het patroon

UITLEG VOOR HET PATROON:

-------------------------------------------------------

PATROON:
Zie telpatronen A.1 tot A.5. Kies het telpatroon voor uw maat. Het hele patroon wordt gebreid in tricotsteek.

TIP VOOR HET MINDEREN (verdeeld):
Om uit te rekenen hoe u verdeeld mindert, tel het totaal aantal steken op de naald (dus 60 steken) en deel deze door het aantal te maken minderingen (dus 4) = 15.
In dit voorbeeld mindert u door elke 14e en 15e steek samen te breien.

TIP VOOR HET BREIEN-1:
Om te voorkomen dat de stekenverhouding te strak wordt als u in patroon breit, is het belangrijk dat de draden op de achterkant van het werk niet te strak zijn; u kunt, indien nodig, met een naald in een halve maat groter breien.

TIP VOOR HET BREIEN-2 (voor de hiel):
Om de hiel sterker te maken, kunnen de hiel en de minderingen voor de hielen met 2 draden gebreid worden als volgt: Gebruik de draad vanaf zowel de binnenkant als de buitenkant van de bol en brei 1 steek afwisselend met de ene en de andere draad. Op deze manier krijgt u een ietwat dikkere hiel zonder een dubbel draad te gebruiken.

MINDERINGEN VOOR DE HIEL:
NAALD 1 (= goede kant): Brei recht tot er 7-7-9 steken over zijn, haal de volgende steek recht af, 1 recht en haal de afgehaalde steek over de gebreide steek, keer het werk.
NAALD 2 (= verkeerde kant): Brei averecht tot er 7-7-9 steken over zijn, 1 steek averecht afhalen, 1 averecht en haal de afgehaalde steek over de averechte steek, keer het werk.
NAALD 3 (= goede kant): Brei recht tot er 6-6-8 steken over zijn, haal de volgende steek recht af, 1 recht en haal de afgehaalde steek over de gebreide steek, keer het werk.
NAALD 4 (= verkeerde kant): Brei averecht tot er 6-6-8 steken over zijn, haal 1 steek averecht af, brei 1 averecht en haal de afgehaalde steek over de averechte steek, keer het werk.
Ga verder met minderen op deze manier, door te breien tot er 1 steek minder is voordat u een steek afhaalt en tot er 13-13-14 steken over zijn op de naald.

-------------------------------------------------------

BEGIN HET WERK HIER:

-------------------------------------------------------

SOKKEN – KORTE SAMENVATTING VAN HET WERK:
Het werk wordt in de rondte gebreid met breinaalden zonder knop, van boven naar beneden.

SOK:
Zet 60-64-68 steken op met breinaalden zonder knop maat 3 mm en petrol. Brei 1 naald recht.
Brei dan 3 cm boordsteek in de rondte (= 2 recht / 2 averecht).
Brei 1 naald recht terwijl u 4 steken verdeeld mindert in alle maten - lees TIP VOOR HET MINDEREN = 56-60-64 steken.
Ga verder met breinaalden zonder knop maat 3.5 mm. Lees TIP VOOR HET BREIEN-1 en brei de volgende naald als volgt:
Maat 35/37: Brei A.2 in de rondte (= 4 herhalingen van 14 steken).
Maten 38/40 en 41/43: Brei A.1 (= 2-4 steken), A.2 over de volgende 56 steken (= 4 herhalingen in de breedte van 14 steken) en eindig met A3 (= 2-4 steken).
ALLE MATEN:
Ga verder met dit patroon. DENK OM DE STEKENVERHOUDING!
Op de naald gemarkeerd met een pijl in A.2, mindert u 6-10-4 steken verdeeld = 50-50-60 steken. Brei A.4 in de rondte (= 5-5-6 herhalingen in de breedte van 10 steken).
Als A.4 klaar is, meet het werk ongeveer 14 cm in alle maten – gemeten vanaf de opzetrand. Brei nu de hiel zoals beschreven hieronder.
Houd de eerste 13-13-15 steken op de naalden voor de hiel, plaats de volgende 25-25-30 steken op 1 hulpdraad zonder ze te breien (= midden bovenkant van de voet) en houd de laatste 12-12-15 steken op de naalden voor de hiel = 25-25-30 steken in totaal op de naalden. Lees TIP VOOR HET BREIEN-2 en brei tricotsteek heen en weer gebreid over de hielsteken met petrol voor 5-5½-6 cm.
Voeg hier een markeerdraad in, in het midden van de laatste naald; het wordt later gebruikt om de voetlengte te meten.’
Brei MINDERINGEN VOOR DE HIEL met petrol – lees beschrijving hierboven. Na de minderingen voor de hiel breit u de volgende naald als volgt met petrol: Brei de 13-13-14 hielsteken, neem 11-12-13 steken op langs de kant van de hiel, brei de 25-25-30 steken van de hulpdraad aan de bovenkant van de voet en neem 11-12-13 steken op langs de andere kant van de hiel = 60-62-70 steken op de naald. Ga verder met de minderingen onder hiel; de naald begint nu hier.
Brei A.5 in de rondte. Minder TEGELIJKERTIJD op de eerste naald 0-2-0 steken verdeeld zodat er 60-60-70 steken op de naald zijn en er ruimte is voor 6-6-7 herhalingen in de breedte van 10 steken.
A.5 wordt in hoogte herhaald, maar de tweede keer dat het herhaald wordt, mindert u 10 steken verdeeld in alle maten op de naald gemarkeerd met een pijl in A.5 = 50-50-60 steken.
Herhaal de minderingen in de maten 35/37 en 41/43 de volgende keer dat A.5 in de hoogte herhaald wordt = 40-50-50 steken over.
Ga verder met A.5 zonder te minderen tot het werk ongeveer 18-19-22 cm meet vanaf de markeerdraad op de hiel, maar pas aan zodat u eindigt na een hele patroon rand, ga dan verder met petrol tot de juiste lengte (als het werk 18-19-22 cm meet vanaf de markeerdraad; er is ongeveer 4-5-5 cm over tot de gewenste lengte. U kunt de sok passen en verder breien tot de gewenste lengte indien nodig).
Voeg 1 markeerdraad in aan elke kant van de sok zodat er 20-25-25 steken op de bovenkant en onder de voet zijn. Brei in tricotsteek in de rondte met petrol en minder voor de teen aan elke kant van beide markeerdraden als volgt: Brei tot er 3 steken over zijn voor de markeerdraad, brei 2 recht samen, 2 recht (de markeerdraad zit tussen deze 2 steken), brei 2 steken gedraaid recht samen. Herhaal bij de andere markeerdraad (= 4 steken geminderd op de naald).
Minder aan elke kant van beide markeerdraden iedere 2e naald in totaal 4-5-5 keer en dan iedere naald in totaal 4-5-5 keer = 8-10-10 steken over. Knip de draad af, haal het door de overgebleven steken, trek aan en hecht goed af. De voet meet ongeveer 22-24-27 cm vanaf de markeerdraad op de hiel. Brei de andere sok op dezelfde manier.

Telpatroon

= petrol
= licht eiken
= mindernaald


Heeft u hulp nodig voor dit patroon?

Bedankt dat u een patroon van DROPS Design kiest. We zijn er trots op dat we patronen aanbieden die correct en makkelijk te volgen zijn. Alle patronen zijn uit het Noors vertaald en u kunt altijd het origineel patroon controleren (DROPS 203-25) voor de afmetingen en de berekiningen.

Heeft u moeite met het volgen van het patroon? Hieronder vindt u een lijst met bronnen die u kunnen helpen om uw project vlot af te maken - of om eenvoudig iets nieuws te leren.

1) Waarom is de stekenverhouding zo belangrijk?

De stekenverhouding bepaalt de uiteindelijke afmetingen van uw werkstuk en wordt normaliter aangegeven in 10 x 10 cm. Het wordt als volgt aangegeven: het aantal steken in de breedte x het aantal naalden in de hoogte - dus: 19 steken x 26 naalden = 10 x 10 cm.

De stekenverhouding is heel erg individueel; sommige mensen breien/haken heel losjes, terwijl anderen vrij strak werken. De stekenverhouding past u aan met de naalddikte, wat de reden is waarom we slechts een suggestie voor de naalddikte geven! U moet deze aanpassen (naar boven of beneden) om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding overeenkomt met de stekenverhouding die aangegeven staat in het patroon. Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan zal het garenverbruik anders zijn, en zal uw werkstuk andere afmetingen krijgen dan het patroon aangeeft.

De stekenverhouding geeft tevens aan welk garen als vervanging kan dienen. U kunt verschillende garens met elkaar vervangen, zolang de stekenverhouding maar hetzelfde is.

Bekijk de DROPS les: Hoe u de stekenverhouding opmeet

Bekijk de DROPS video: Hoe u een proeflapje maakt

naar boven

2) Wat zijn de garengroepen?

Al onze garens zijn ondergebracht in garengroepen (van A tot F) volgens dikte en stekenverhouding – groep A bevat de dunste garens en groep F de dikste. Dit maakt het makkelijker voor u om alternatieve garens te vinden voor onze patronen, indien u graag ander garen wilt gebruiken. Alle garens binnen dezelfde groep hebben ongeveer eenzelfde stekenverhouding en kunnen elkaar vervangen. Het is wel zo dat verschillende garenkwaliteiten verschillende structuren en eigenschappen hebben, wat het uiteindelijke werkstuk een unieke 'look en feel' geeft.

Klik hier voor een overzicht van de garens in elke garengroep

naar boven

3) Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

Bij het kiezen van een ander garen is het belangrijk dat de stekenverhouding hetzelfde blijft. De afmetingen van het uiteindelijke werk zijn dan hetzelfde als aangegeven in de tekening bij het patroon. Het is makkelijker om dezelfde stekenverhouding te krijgen als u garen gebruikt uit dezelfde garengroep. Het is ook mogelijk om meerdere draden van een dunner garen te gebruiken om de stekenverhouding van een dikker garen te krijgen. Probeer onze garenvervanger. We raden u aan om altijd een proeflapje te maken.

LET OP: als u een ander garen neemt, kan het kledingstuk een andere 'look en feel' krijgen dan het kledingstuk op de foto, vanwege individuele eigenschappen en kwaliteiten van elk garen.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

naar boven

4) Hoe gebruik ik de garenvervanger?

Bovenaan al onze patronen vindt u een link naar onze garenvervanger, welke handig kan zijn als u een ander garen wilt gebruiken dan staat aangegeven in het patroon. Door het garen in te vullen dat u wilt vervangen, de hoeveelheid (in uw maat) en het aantal draden, stelt de vervanger geschikte alternatieven voor met dezelfde stekenverhouding. Daarnaast wordt aangegeven hoeveel u nodig heeft in de nieuwe kwaliteiten en of u met meerdere draden moet werken. De meeste bollen zijn 50 gram (sommige zijn 25 gram of 100 gram).

Als het patroon met meerdere kleuren wordt gebreid/gehaakt, moet elke kleur apart worden vervangen. Dit geldt ook als het patroon met verschillende draden van verschillende garens wordt gemaakt (bijvoorbeeld 1 draad Alpaca en 1 draad Kid-Silk) dan zult u voor elk individueel alternatieven moeten vinden.

Klik hier voor de garenvervanger

naar boven

5) Waarom krijg ik de verkeerde stekenverhouding met de aangegeven naalddikte?

De naalddikte die aangegeven is in het patroon geldt slechts als een richtlijn, het is van belang dat de stekenverhouding klopt. En omdat de stekenverhouding per persoon nogal verschillend is, zult u de naalddikte aan moeten passen om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding hetzelfde is als in het patroon – misschien is het nodig dat u 1 of zelfs 2 naalddiktes naar beneden of naar boven moet om de juiste stekenverhouding te krijgen. Daarom raden we ook aan om een proeflapje te maken.

Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan kunnen de afmetingen van het werkstuk afwijken van de afmetingen volgens de tekening.

Bekijk de DROPS les: Hoe meet u de stekenverhouding

Bekijk de DROPS video: Hoe maakt u een proeflapje voor de stekenverhouding

naar boven

6) Waarom wordt het patroon van boven naar beneden gereid?

Als u een kledingstuk van boven naar beneden breit, dan geeft dit meer flexibiliteit en mogelijkheden voor persoonlijke aanpassingen. Het is bijvoorbeeld makkelijker om het kledingstuk te passen terwijl u er mee bezig bent. U kunt ook makkelijker de lengte van de pas en de schouderkoppen aanpassen.

In de uitleg worden alle stappen zorgvuldig uitgelegd in de juiste volgorde. De telpatronen zijn aangepast aan de breirichting en worden zoals gebruikelijk gebreid.

naar boven

7) Waarom zijn de mouwen korter in de grotere maten?

De totale breedte van het kledingstuk (van pols tot pols) is groter in de grotere maten, ondanks dat de eigenlijke mouwen korter zijn. De grotere maten hebben langere mouwkoppen en bredere schouders, dus er is een goede pasvorm in alle maten.

naar boven

8) Wat is een herhaling?

Telpatronen worden vaak herhaald in de breedte op de naald en/of in de hoogte. 1 herhaling van het telpatroon is hoe het te zien is in het telpatroon. Als er staat dat u 5 herhalingen van A.1 op de naald moet breien, dan breit u het patroon in totaal 5 keer achter/na elkaar op de naald. Als er staat dat u 2 herhalingen van A.1 in de hoogte moet breien, dan breit u het hele telpatroon (dus alle naalden van het telpatroon) een keer en begint u opnieuw onderaan bij het begin en breit u het telpatroon nog een keer.

naar boven

9) Hoe brei ik volgens een telpatroon?

Het telpatroon laat alle naalden en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt gelezen van onder naar boven, van rechts naar links. 1 vierkant = 1 steek.

Als u heen en weer breit, wordt elke andere naald aan de goede kant gebreid en elke andere naald wordt aan de verkeerde kant gebreid. Als u aan de verkeerde kant breit, moet u het telpatroon omgekeerd breien, dus van links naar rechts. rechte steken worden dan averecht gebreid en averechte steken recht, etc.

Als u in de rondte breit wordt elke naald aan de goede kant gebreid en het telpatroon wordt dan van rechts naar links gebreid op alle naalden.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees ik de teltekening bij de patronen?

naar boven

10) Hoe haak ik volgens een telpatroon?

Het telpatroon laat alle toeren en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt van onder naar boven gehaakt en van rechts naar links.

Als u heen en weer haakt, wordt elke andere toer aan de goede kant gehaakt: van rechts naar links en elke andere toer wordt aan de verkeerde kant gehaakt: vank links naar rechts.

Als u in de rondte haakt, wordt elke toer in het telpatroon aan de goede kant gehaakt, van rechts naar links.

Als u een cirkelvormig telpatroon haakt, dan begint u in het midden en haakt u naar buiten toe, tegen de klok in, toer na toer.

Meestal beginnen de toeren met een opgegeven aantal lossen (overeenkomend met de hoogte van de volgende steek), deze zijn of in het telpatroon opgenomen, of uitgelegd in het patroon.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees je telpatronen voor haken

naar boven

11) Hoe brei/haak je verschillende telpatronen tegelijkertijd op dezelfde naald/toer

Instructies om verschillende telpatronen achter elkaar op dezelfde naald/toer te breien/haken, worden meestal als volgt beschreven: “brei/haak A.1, A.2, A.3 in totaal 0-0-2-3-4 keer". Dit betekent dat u A.1 een keer breit/haakt, daarna wordt A.2 een keer gebreid/gehaakt, en A.3 wordt het aantal aangegeven keren (in de breedte) in uw maat gebreid/gehaakt – in dit geval als volgt: S = 0 keer, M = 0 keer, L=2 keer, XL= 3 keer en XXL = 4 keer.

De telpatronen worden zoals gebruikelijk gebreid/gehaakt: begin met de eerste naald/toer in A.1, brei/haak dan de volgende naald/toer in A.2 etc.

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor breien leest

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor haken leest

naar boven

12) Waarom begint het werk met meer lossen dan waarmee gehaakt wordt?

Lossen zijn ietsje smaller dan andere steken en om te voorkomen dat de opzetrand te strak wordt, haken we eenvoudigweg meer lossen om mee te beginnen. Het aantal steken wordt in de volgende toer aangepast zodat het overeenkomt met het patroon en de afmetingen in de tekening.

naar boven

13) Waarom meerderen voor de boord als het werk van boven naar beneden gebreid wordt?

De rand in ribbelsteek is elastischer en zal ietwat samentrekken vergeleken met bijvoorbeeld tricotsteek. Door te meerderen voor de rand in ribbelsteek, voorkomt u een zichtbaar verschil in breedte tussen de rand in ribbelsteek en de rest van het lijf.

naar boven

14) Waarom meerderen in de afkantrand?

Het gebeurt vrij makkelijk dat u te strak afkant, en door omslagen te maken tijdens het afkanten (terwijl u deze tegelijkertijd afkant) voorkomt u dat de afkantrand te strak wordt.

Bekijk de DROPS video: Hoe kant u af met omslagen

naar boven

15) Hoe meerder/minder je afwisselend op elke 3e en 4e naald/toer?

Om gelijkmatig te meerderen (of te minderen) kunt u meerderen op, bijvoorbeeld: afwisselend elke 3e en 4e naald, als volgt: brei 2 naalden en meerder op de 3e naald, brei 3 naalden en meerder op de 4e naald. Herhaal dit tot het meerderen klaar is.

Bekijk de DROPS les: Meerder of minder 1 st afwisselend

naar boven

16) Waarom is het patroon een beetje anders dan wat ik op de foto zie?

Herhalingen van het patroon kunnen een beetje anders zijn in de verschillende maten, om de juiste verhoudingen te krijgen. Als u niet dezelfde maat maakt als het kledingstuk op de foto, wijkt uw werkstuk wellicht ietsje af. Dit is met zorg ontwikkeld en aangepaste zodat het totale beeld van het kledingstuk hetzelfde is in alle maten.

Zorg ervoor dat u de instructies en de telpatronen voor uw maat volgt!

naar boven

17) Hoe kan ik een vest in de rondte breien, in plaats van heen en weer?

Als u liever in de rondte breit dan heen en weer, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen. U moet dan steken midden voor toevoegen (meestal 5 steken) en de instructies volgen. Als u normaal het werk keert en aan de verkeerde kant breit, breit u nu over de extra steken en gaat u verder in de rondte. Aan het einde knipt u het werk open. Neem steken op voor de biezen en werk de afgeknipte randen af.

Bekijk de DROPS video: Hoe breit u knipbiezen en openknippen

naar boven

18) Kan ik een trui heen en weer breien in plaats van in de rondte?

Als u liever heen en weer breit dan in de rondt, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen zodat u de panden apart van elkaar breit en aan het eind aan elkaar naait. Deel de steken voor het lijf in tweeën en voeg 1 kantsteek toe aan elke kant (voor het in elkaar naaien) en brei het voor- en achterpand apart van elkaar.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een patroon aanpassen van rondbreinaalden naar rechte naalden?

naar boven

19) Waarom staan er garens in de patronen die niet meer leverbaar zijn?

Omdat de verschillende garens verschillende kwaliteiten en verschillend texturen hebben, hebben we ervoor gekozen om het originele garen in het patroon te laten staan. Maar u kunt vrij makkelijk andere opties vinden tussen de beschikbare garenkwaliteiten door onze garenvervanger te gebruiken, of door een garen uit dezelfde garengroep uit te kiezen.

Het is mogelijk dat sommige verkooppunten nog bollen op voorraad hebben van garens die niet meer leverbaar zijn, of dat iemand thuis nog een paar bollen heeft liggen en hier een patroon bij zoekt.

Degarenvervanger laat alternatieve garens zien en de hoeveelheid die u nodig heeft in de nieuwe kwaliteit.

naar boven

20) Hoe verander ik een kledingstuk voor dames in eentje voor heren?

Als u een patroon heeft gevonden doe alleen beschikbaar is in damesmaten, dan hoeft het niet heel moeilijk te zijn om deze aan te passen naar een herenmaat. Het grootste verschil is de lengte van de mouwen en het lijf. Begin met breien in de damesmaat die overeenkomt met de borstwijdte. De lengte die erbij komt wordt namelijk gebreid voordat u begint met afkanten voor de armsgaten. Als het patroon van boven naar beneden wordt gebreid, kunt u lengte toevoegen vlak na de armsgaten of voor de eerste mindering op de mouw.

Wat betreft de extra hoeveelheid garen wat u nodig heeft: dit hangt heel erg af van hoeveel lengte u toevoegt, maar het is vaak meter dat u een bol te veel hebt dan te weinig.

naar boven

21) Hoe voorkom ik dat een harig kledingstuk gaat pillen of pluizen?

Alle garens hebben vezels die uitsteken (door de productie) waardoor een kledingstuk gaat pluizen of pillen. Geborstelde garens (dus meer harige garens) hebben meer van deze losse, uitstekende vezels waardoor het eerder gaat pluizen of pillen.

Hoewel het niet mogelijk is om te garanderen dat geborsteld garen 100% pluisvrij is, is het wel mogelijk om dit drastisch af te laten nemen, door de volgende stappen te ondernemen:

1. Als het kledingstuk klaar is (voordat u het gaat wassen) schudt u het kledingstuk flink uit, zodat de losse haartjes eruit komen. LET OP: gebruik GEEN roller, borstel of andere methode, waardoor aan het kledingstuk getrokken wordt

2. Plaats het kledingstuk in een plastic zak en leg het in de vriezer - de temperatuur zorgt ervoor dat de vezels minder aan elkaar blijven zitten, en uitstekende vezels komen makkelijker los.

3. Laat een paar uur in de vriezer liggen, voordat u het eruit haalt en schudt het kledingstuk dan opnieuw uit.

4. Was het kledingstuk volgens de instructies op het garenlabel.

naar boven

22) Waar op het kledingstuk wordt de lengte gemeten??

De tekening/ het schema met de afmetingen geeft informatie over de volledige lengte van het kledingstuk. Als het een trui of een vest betreft, dan wordt deze vanaf het hoogste punt op de schouder gemeten (meestal het dichtst bij de halslijn), en recht naar beneden tot de onderkant van het kledingstuk. Het wordt NIET gemeten vanaf de punt van de schouder. Op gelijke wijze wordt ook de lengte van de pas gemeten, vanaf het hoogste punt op de schouder en naar beneden tot waar de pas gesplitst wordt voor het lijf en de mouwen.

Op een vest worden de afmetingen nooit over de biezen genomen, tenzij anders aangegeven. Meet altijd binnen de biessteken als u de lengte opmeet.

Bekijk de DROPS les: Maattekeningen lezen

naar boven

23) Hoe weet ik hoeveel bollen ik nodig heb?

De benodigde hoeveelheid garen wordt aangegeven in grammen, dus bijvoorbeeld: 450 g. Om uit te rekenen hoeveel bollen u nodig heeft, moet u eerst weten hoeveel gram er in 1 bol gaat (25 g, 50 g, of 100 g). Deze informatie vindt u door op de individuele garenkwaliteit te klikken op onze site. Deel de hoeveelheid benodigde garen door de hoeveelheid per bol. Bijvoorbeeld, als de bollen 50 gram wegen (de meest gebruikelijke hoeveelheid), ziet de berekening er als volgt uit: 450 / 50 = 9 bollen.

naar boven

Heeft u DROPS garen besteld om dit patroon te maken? Dan heeft u recht op hulp van de winkel waar u het garen gekocht heeft. Vind hier een lijst van DROPS winkels!
Kunt u het antwoord op uw vraag nog steeds niet vinden? Scroll dan naar beneden en laat een vraag achter zodat een van onze experts kan proberen u te helpen. Dit wordt normaal tussen 5 tot 10 werkdagen gedaan.. In de tussentijd kunt u de vragen en antwoorden lezen die anderen bij dit patroon achter hebben gelaten of doe mee met de DROPS Workshop op Facebook om hulp te krijgen van mede breisters en haaksters!

Opmerkingen / Vragen (10)

Milou 22.10.2020 - 21:01:

Ik brei op maat 38 tot 40. als ik begin met a1 in het patroon, welk type steek moet ik dan gebruiken? Moet ik dan alleen rechte steken breien, alleen averechte steken of andere steken?

DROPS Design 25.10.2020 kl. 19:30:

Dag Milou,

Het patroon is in tricotsteek, dus recht aan de goede kant en averecht aan de goede kant. Aangezien je de sokken in de rondte breit aan de goede kant, brei je dus alle steken recht.

Lisbeth 16.04.2020 - 14:04:

Enig med Linda sin kommentar fra 2019 om at A.4. er feil mtp at det burde vært en trekant i øvre del av mønsteret der. Jeg brukte også godt under 50 gram i mønsterfargen, og det å handle inn 100 gram er derfor unødvendig.

Linda 14.12.2019 - 09:30:

Det ser ut som at det er feil på A4. Bildet av sokken og mønstret er ikke like. Jeg tenker att bord A4 og A5 skal være like, men det mangler 4 masker med mønsterfargen (danner en liten pil/trekant i øvre del).

REINE MARIE 14.10.2019 - 18:12:

UN GRAND MERCI .BONNE SOIREE

REINE MARIE 11.10.2019 - 20:46:

BONSOIR VOILA POUR RENFORCER UN TALON POUR CE MODELE ES CE QU IL FAUT TRAVAILLER 2FILS ENSEMBLENT JE COMPREND PAS .MERCI DE VOTRE REPONSE( CES CHAUSSETTES PLAISENT BEAUCOUP A MON PETIT FILS ALORS JE VAIS ESSAYER.MERCI

DROPS Design 14.10.2019 kl. 09:00:

Bonjour Reine Marie, cette vidéo montre comment tricoter un talon renforcé avec 2 fils en même temps, mais en ne tricotant qu'une maille sur deux avec chacun des fils. Bon tricot!

Birgitta Svaneblom 01.10.2019 - 13:51:

Hej det är inte rätt mönster till sockan

DROPS Design 03.10.2019 kl. 10:50:

Hej. Nu finns alla diagram med på mönstret. Lycka till!

Venche Aanes 29.08.2019 - 14:10:

Nydelige sokker midt i blinken for meg

Birgitta Svanelom 16.08.2019 - 18:21:

Hej Jag väntar fortfsrande på detta mönster . är jättesnyggt

Birgitta Svaneblom 06.08.2019 - 09:47:

Väntar på detta mönster

Barbara 20.06.2019 - 23:20:

Wow auch diese Socken möchte ich mir stricken 🧦 🧶 ich warte gespannt auf die Anleitung liebe Grüsse Barbara

Laat een opmerking achter voor DROPS 203-25

Wij horen graag wat u vindt van dit patroon!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.

Van de #dropsfan gallery

Winter Socks

Kelly Harmer, United Kingdom