DROPS / 192 / 18

Horizon Highlights by DROPS Design

Gebreide muts in DROPS BabyAlpaca Silk. Het werk wordt gebreid met kantpatroon, strepen en ribbelsteek. Gebreide polswarmers in DROPS BabyAlpaca Silk. Het werk wordt gebreid met kantpatroon, strepen en ribbelsteek.

DROPS design: Patroon bs-145
Garengroep A
----------------------------------------------------------

GAREN VOOR DE HELE SET:
Maat: S/M – L/XL
Materiaal:
DROPS BABYALPACA SILK van garnstudio (behoort tot garengroep A)
100-100 g kleur 8465, grijs
100-100 g kleur 3250, licht oudroze

GAREN VOOR DE MUTS:
Maat: S/M – L/XL
Hoofdomtrek: ongeveer 54/56 - 58/60 cm
Materiaal:
DROPS BABYALPACA SILK van garnstudio (behoort tot garengroep A)
100-100 g kleur 8465, grijs
50-50 g kleur 3250, licht oudroze

GAREN VOOR DE POLSWARMERS:
Maat: S/M – L/XL
Afmetingen lengte: ongeveer 18-20 cm. Omtrek: ongeveer 17-19 cm
Materiaal:
DROPS BABYALPACA SILK van garnstudio (behoort tot garengroep A)
50-50 g kleur 8465, grijs
50-50 g kleur 3250, licht oudroze

----------------------------------------------------------
BENODIGDHEDEN VOOR HET WERK:

MUTS:

STEKENVERHOUDING:
24 steken in de breedte en 48 naalden in de hoogte in ribbelsteek = 10 x 10 cm.

NAALDEN:
DROPS NAALDEN MAAT 3 mm
DROPS NAALDEN MAAT 2.5 mm voor de boordsteek
De naalddikte is slechts een richtlijn! Als u te veel steken heeft op 10 cm, ga dan verder met een grotere naald. Als u te weinig steken heeft op 10 cm, ga dan verder met een kleinere naald.

POLSWARMERS:

STEKENVERHOUDING:
24 steken in de breedte en 48 naalden in de hoogte in ribbelsteek = 10 x 10 cm.

DROPS RONDBREINAALD 3 mm, lengte 60 of 80 cm.
De naalddikte is slechts een richtlijn! Als u te veel steken heeft op 10 cm, ga dan verder met een grotere naald. Als u te weinig steken heeft op 10 cm, ga dan verder met een kleinere naald.

Heeft u deze of een van onze andere ontwerpen gemaakt? Tag uw afbeeldingen in social media met #dropsdesign, zodat we ze kunnen zien!

Wilt u een ander garen gebruiken? Probeer de garenvervanger!
Weet u niet zeker welke maat u moet kiezen? Dan is het misschien zinvol om te weten dat het model in de afbeelding ongeveer 170 cm is en maat S of M heeft. Wanneer u een trui, vest, jurk of vergelijkbaar kledingstuk maakt, dan kunt u onderaan het patroon een schema vinden met de afmetingen van het uiteindelijke kledingstuk (in cm).

70% alpaca, 30% zijde
vanaf 5.40 € /50g
DROPS BabyAlpaca Silk uni colour DROPS BabyAlpaca Silk uni colour 5.40 € /50g
Breiwebshop
Bestel
Naalden & Haaknaalden
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 21.60€ krijgen. Lees meer.

Instructies voor het patroon

UITLEG VOOR HET PATROON:

----------------------------------------------------------

RIBBEL/RIBBELSTEEK (heen en weer gebreid):
1 ribbel = 2 naalden recht.

STREPEN (geldt voor de muts):
Brei * 1 ribbel met licht oudroze, brei 1 ribbel met grijs *, brei van *-* 5 keer in totaal. Brei dan het werk in grijs tot de gewenste afmetingen.

TIP VOOR HET MEERDEREN (geldt voor de muts):
Alle meerderingen worden aan de goede kant gemaakt!
Meerder 1 steek door 1 omslag te maken, brei op de volgende naald de omslag gedraaid recht om gaatjes te voorkomen.

TIP VOOR HET MINDEREN (geldt voor de muts):
Alle minderingen worden aan de goede kant gemaakt!
Minder 1 steek na de markeerdraad als volgt: 2 recht samen.

PATROON:
Muts: Zie telpatroon A.1.
Polswarmers: Zie telpatronen A.1 tot A.3.

----------------------------------------------------------

BEGIN HET WERK HIER:

----------------------------------------------------------

MUTS - KORTE SAMENVATTING VAN HET WERK:
Wordt heen en weer gebreid op de naald, van onder naar boven. Naai dan de muts samen midden achter.

MUTS:
Zet losjes 122-143 steken op (inclusief 1 kantsteek aan elke kant) op naald 2.5 mm met grijs. Brei 1 naald averecht op de verkeerde kant, brei dan boordsteek (= 1 recht/2 averecht) met 1 kantsteek in RIBBELSTEEK - lees uitleg hierboven, aan elke kant.
Ga bij een hoogte van 5 cm, pas zo aan dat volgende naald aan de goede kant is, verder met naald 3 mm en brei 1 ribbel. Brei dan verder met licht oudroze en brei dan als volgt: Brei 1 kantsteek in ribbelsteek, A.1 (= 2 steken) tot er 1 steek over is en eindig met 1 kantsteek in ribbelsteek. Als A.1 een keer in de hoogte is gebreid, meet de muts ongeveer 7 cm. Brei nu in STREPEN - lees uitleg hierboven, en voeg 5 markeerdraden in het werk aan de goede kant als volgt: Voeg 1 markeerdraad in na 1 steek, voeg de volgende 4 in met 24-28 steken tussen elke markeerdraad, er zijn 25-30 steken over na de laatste markeerdraad. Meerder op de volgende naald aan de goede kant, 1 steek na iedere markeerdraad (= 5 steken gemeerderd) – lees TIP VOOR HET MEERDEREN! DENK OM DE STEKENVERHOUDING! Meerder zo iedere andere naald 3 keer en dan iedere 4e naald 7 keer in totaal = 177-198 steken. Minder bij een hoogte van 11-12 cm vanaf de boordsteek, 1 steek na iedere markeerdraad op de volgende naald aan de goede kant (= 5 steken geminderd) - lees TIP VOOR HET MINDEREN. Minder zo iedere andere naald 17-19 keer in totaal = 92-103 steken.
Brei alle steken 2 aan 2 samen op iedere naald aan de goede kant 3 keer in totaal = 12-13 steken. De muts meet ongeveer 25-26 cm.
Haal een draad door de overgebleven steken en trek samen. Naai de muts samen midden achter aan de binnenkant van de 1 kantsteek aan elke kant.

----------------------------------------------------------

POLSWARMERS - KORTE SAMENVATTING VAN HET WERK:
Brei het werk heen en weer op de rondbreinaald. Naai de polswarmers op het einde samen.

POLSWARMERS:
Zet 22-24 steken op rondbreinaald 3 mm met grijs. Brei 1 ribbel in RIBBELSTEEK - lees uitleg hierboven.
NAALD 1 (= goede kant): Brei recht tot er 1 steek over is op de naald, brei 2 steken recht in de volgende steek (dus brei in de voorste en achterste lus van de steek), neem 1 steek op in de buitenste steek van de ribbel die op de vorige naald gebreid is, neem dan steken op naar beneden over de opzetrand als volgt: 2 steken recht in de eerste steek, 1 steek recht in elk van de volgende 21-23 steken = 47-51 steken.
NAALD 2: Brei alle steken recht. Voeg een markeerdraad in, in de 23e-25e steek en de 25e-27e steek. Meerder dan aan elke kant van deze 2 steken.

1e DEEL (met ribbels in grijs):
NAALD 1 (= goede kant): Brei de steken recht, maak tegelijkertijd 1 omslag aan elke kant van de steken met de markeerdraad (= 4 steken gemeerderd).
NAALD 2: Brei alle steken recht, brei de omslagen altijd gedraaid recht om gaatjes te voorkomen.
Herhaal naalden 1 en 2. Voor iedere meerdering komen er 2 steken meer tussen de 2 steken met de markeerdraad en 4 steken meer in totaal op de naald.
Als er ongeveer 3 cm vanaf de opzetrand is gebreid (dus 6 cm in totaal) – pas zo aan dat de volgende naald aan de goede kant wordt gebreid, brei dan kantpatroon als volgt:

2e DEEL (met kantpatroon in grijs):
Brei 2 kantsteken in ribbelsteek, brei A.1 (= 2 steken) tot er 1 steek over is voor de steek met de markeerdraad, A.2 (= 2 steken), A.3 (= 2 steken), brei A.1 (= 2 steken) tot er 2 steken over zijn, eindig met 2 kantsteken in ribbelsteek. Als A.1 tot A.3 een keer in de hoogte zijn gebreid, meet het werk ongeveer 5 cm vanaf de opzetrand (dus 10 cm in totaal).

3e DEEL (strepen en ribbelsteek):
Brei de 1e en 2e naald in ribbelsteek en meerder zoals op het 1e deel, maar brei strepen als volgt:
Brei 1 ribbel met licht oudroze, brei 1 ribbel met grijs.
Ga zo verder tot het werk 8½-9½ cm meet vanaf de opzetrand (dus 17-19 cm in totaal). Kant af met recht aan de goede kant.

Vouw het werk in 2-en zodat de vouw over de opzetrand komt. Naai samen in de zijkant vanaf de onderkant van de polswarmer en 11-12 cm in de hoogte. Naai de steken een voor een in de afkantrand. Hecht af. Sla ongeveer 6-7 cm over (er blijft 1½ cm over op de bovenkant van de polswarmer) naai de steken een voor een samen in de zijkant over de laatste 1½ cm. Hecht af.
Brei de andere polswarmer op dezelfde manier.

Telpatroon

= recht aan de goede kant, averecht aan de verkeerde kant
= recht aan de verkeerde kant
= 2 recht samen
= 1 steek recht afhalen, 1 recht, haal de afgehaalde steek over de gebreide steek
= maak 1 omslag tussen 2 steken

Heeft u hulp nodig voor dit patroon?

Bedankt dat u een patroon van DROPS Design kiest. We zijn er trots op dat we patronen aanbieden die correct en makkelijk te volgen zijn. Alle patronen zijn uit het Noors vertaald en u kunt altijd het origineel patroon controleren (DROPS 192-18) voor de afmetingen en de berekiningen.

Heeft u moeite met het volgen van het patroon? Hieronder vindt u een lijst met bronnen die u kunnen helpen om uw project vlot af te maken - of om eenvoudig iets nieuws te leren.

1) Waarom is de stekenverhouding zo belangrijk?

De stekenverhouding bepaalt de uiteindelijke afmetingen van uw werkstuk en wordt normaliter aangegeven in 10 x 10 cm. Het wordt als volgt aangegeven: het aantal steken in de breedte x het aantal naalden in de hoogte - dus: 19 steken x 26 naalden = 10 x 10 cm.

De stekenverhouding is heel erg individueel; sommige mensen breien/haken heel losjes, terwijl anderen vrij strak werken. De stekenverhouding past u aan met de naalddikte, wat de reden is waarom we slechts een suggestie voor de naalddikte geven! U moet deze aanpassen (naar boven of beneden) om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding overeenkomt met de stekenverhouding die aangegeven staat in het patroon. Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan zal het garenverbruik anders zijn, en zal uw werkstuk andere afmetingen krijgen dan het patroon aangeeft.

De stekenverhouding geeft tevens aan welk garen als vervanging kan dienen. U kunt verschillende garens met elkaar vervangen, zolang de stekenverhouding maar hetzelfde is.

Bekijk de DROPS les: Hoe u de stekenverhouding opmeet

Bekijk de DROPS video: Hoe u een proeflapje maakt

naar boven

2) Wat zijn de garengroepen?

Al onze garens zijn ondergebracht in garengroepen (van A tot F) volgens dikte en stekenverhouding – groep A bevat de dunste garens en groep F de dikste. Dit maakt het makkelijker voor u om alternatieve garens te vinden voor onze patronen, indien u graag ander garen wilt gebruiken. Alle garens binnen dezelfde groep hebben ongeveer eenzelfde stekenverhouding en kunnen elkaar vervangen. Het is wel zo dat verschillende garenkwaliteiten verschillende structuren en eigenschappen hebben, wat het uiteindelijke werkstuk een unieke 'look en feel' geeft.

Klik hier voor een overzicht van de garens in elke garengroep

naar boven

3) Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

Bij het kiezen van een ander garen is het belangrijk dat de stekenverhouding hetzelfde blijft. De afmetingen van het uiteindelijke werk zijn dan hetzelfde als aangegeven in de tekening bij het patroon. Het is makkelijker om dezelfde stekenverhouding te krijgen als u garen gebruikt uit dezelfde garengroep. Het is ook mogelijk om meerdere draden van een dunner garen te gebruiken om de stekenverhouding van een dikker garen te krijgen. Probeer onze garenvervanger. We raden u aan om altijd een proeflapje te maken.

LET OP: als u een ander garen neemt, kan het kledingstuk een andere 'look en feel' krijgen dan het kledingstuk op de foto, vanwege individuele eigenschappen en kwaliteiten van elk garen.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

naar boven

4) Hoe gebruik ik de garenvervanger?

Bovenaan al onze patronen vindt u een link naar onze garenvervanger, welke handig kan zijn als u een ander garen wilt gebruiken dan staat aangegeven in het patroon. Door het garen in te vullen dat u wilt vervangen, de hoeveelheid (in uw maat) en het aantal draden, stelt de vervanger geschikte alternatieven voor met dezelfde stekenverhouding. Daarnaast wordt aangegeven hoeveel u nodig heeft in de nieuwe kwaliteiten en of u met meerdere draden moet werken. De meeste bollen zijn 50 gram (sommige zijn 25 gram of 100 gram).

Als het patroon met meerdere kleuren wordt gebreid/gehaakt, moet elke kleur apart worden vervangen. Dit geldt ook als het patroon met verschillende draden van verschillende garens wordt gemaakt (bijvoorbeeld 1 draad Alpaca en 1 draad Kid-Silk) dan zult u voor elk individueel alternatieven moeten vinden.

Klik hier voor de garenvervanger

naar boven

5) Waarom krijg ik de verkeerde stekenverhouding met de aangegeven naalddikte?

De naalddikte die aangegeven is in het patroon geldt slechts als een richtlijn, het is van belang dat de stekenverhouding klopt. En omdat de stekenverhouding per persoon nogal verschillend is, zult u de naalddikte aan moeten passen om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding hetzelfde is als in het patroon – misschien is het nodig dat u 1 of zelfs 2 naalddiktes naar beneden of naar boven moet om de juiste stekenverhouding te krijgen. Daarom raden we ook aan om een proeflapje te maken.

Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan kunnen de afmetingen van het werkstuk afwijken van de afmetingen volgens de tekening.

Bekijk de DROPS les: Hoe meet u de stekenverhouding

Bekijk de DROPS video: Hoe maakt u een proeflapje voor de stekenverhouding

naar boven

6) Waarom wordt het patroon van boven naar beneden gereid?

Als u een kledingstuk van boven naar beneden breit, dan geeft dit meer flexibiliteit en mogelijkheden voor persoonlijke aanpassingen. Het is bijvoorbeeld makkelijker om het kledingstuk te passen terwijl u er mee bezig bent. U kunt ook makkelijker de lengte van de pas en de schouderkoppen aanpassen.

In de uitleg worden alle stappen zorgvuldig uitgelegd in de juiste volgorde. De telpatronen zijn aangepast aan de breirichting en worden zoals gebruikelijk gebreid.

naar boven

7) Waarom zijn de mouwen korter in de grotere maten?

De totale breedte van het kledingstuk (van pols tot pols) is groter in de grotere maten, ondanks dat de eigenlijke mouwen korter zijn. De grotere maten hebben langere mouwkoppen en bredere schouders, dus er is een goede pasvorm in alle maten.

naar boven

8) Wat is een herhaling?

Telpatronen worden vaak herhaald in de breedte op de naald en/of in de hoogte. 1 herhaling van het telpatroon is hoe het te zien is in het telpatroon. Als er staat dat u 5 herhalingen van A.1 op de naald moet breien, dan breit u het patroon in totaal 5 keer achter/na elkaar op de naald. Als er staat dat u 2 herhalingen van A.1 in de hoogte moet breien, dan breit u het hele telpatroon (dus alle naalden van het telpatroon) een keer en begint u opnieuw onderaan bij het begin en breit u het telpatroon nog een keer.

naar boven

9) Hoe brei ik volgens een telpatroon?

Het telpatroon laat alle naalden en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt gelezen van onder naar boven, van rechts naar links. 1 vierkant = 1 steek.

Als u heen en weer breit, wordt elke andere naald aan de goede kant gebreid en elke andere naald wordt aan de verkeerde kant gebreid. Als u aan de verkeerde kant breit, moet u het telpatroon omgekeerd breien, dus van links naar rechts. rechte steken worden dan averecht gebreid en averechte steken recht, etc.

Als u in de rondte breit wordt elke naald aan de goede kant gebreid en het telpatroon wordt dan van rechts naar links gebreid op alle naalden.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees ik de teltekening bij de patronen?

naar boven

10) Hoe haak ik volgens een telpatroon?

Het telpatroon laat alle toeren en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt van onder naar boven gehaakt en van rechts naar links.

Als u heen en weer haakt, wordt elke andere toer aan de goede kant gehaakt: van rechts naar links en elke andere toer wordt aan de verkeerde kant gehaakt: vank links naar rechts.

Als u in de rondte haakt, wordt elke toer in het telpatroon aan de goede kant gehaakt, van rechts naar links.

Als u een cirkelvormig telpatroon haakt, dan begint u in het midden en haakt u naar buiten toe, tegen de klok in, toer na toer.

Meestal beginnen de toeren met een opgegeven aantal lossen (overeenkomend met de hoogte van de volgende steek), deze zijn of in het telpatroon opgenomen, of uitgelegd in het patroon.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees je telpatronen voor haken

naar boven

11) Hoe brei/haak je verschillende telpatronen tegelijkertijd op dezelfde naald/toer

Instructies om verschillende telpatronen achter elkaar op dezelfde naald/toer te breien/haken, worden meestal als volgt beschreven: “brei/haak A.1, A.2, A.3 in totaal 0-0-2-3-4 keer". Dit betekent dat u A.1 een keer breit/haakt, daarna wordt A.2 een keer gebreid/gehaakt, en A.3 wordt het aantal aangegeven keren (in de breedte) in uw maat gebreid/gehaakt – in dit geval als volgt: S = 0 keer, M = 0 keer, L=2 keer, XL= 3 keer en XXL = 4 keer.

De telpatronen worden zoals gebruikelijk gebreid/gehaakt: begin met de eerste naald/toer in A.1, brei/haak dan de volgende naald/toer in A.2 etc.

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor breien leest

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor haken leest

naar boven

12) Waarom begint het werk met meer lossen dan waarmee gehaakt wordt?

Lossen zijn ietsje smaller dan andere steken en om te voorkomen dat de opzetrand te strak wordt, haken we eenvoudigweg meer lossen om mee te beginnen. Het aantal steken wordt in de volgende toer aangepast zodat het overeenkomt met het patroon en de afmetingen in de tekening.

naar boven

13) Waarom meerderen voor de boord als het werk van boven naar beneden gebreid wordt?

De rand in ribbelsteek is elastischer en zal ietwat samentrekken vergeleken met bijvoorbeeld tricotsteek. Door te meerderen voor de rand in ribbelsteek, voorkomt u een zichtbaar verschil in breedte tussen de rand in ribbelsteek en de rest van het lijf.

naar boven

14) Waarom meerderen in de afkantrand?

Het gebeurt vrij makkelijk dat u te strak afkant, en door omslagen te maken tijdens het afkanten (terwijl u deze tegelijkertijd afkant) voorkomt u dat de afkantrand te strak wordt.

Bekijk de DROPS video: Hoe kant u af met omslagen

naar boven

15) Hoe meerder/minder je afwisselend op elke 3e en 4e naald/toer?

Om gelijkmatig te meerderen (of te minderen) kunt u meerderen op, bijvoorbeeld: afwisselend elke 3e en 4e naald, als volgt: brei 2 naalden en meerder op de 3e naald, brei 3 naalden en meerder op de 4e naald. Herhaal dit tot het meerderen klaar is.

Bekijk de DROPS les: Meerder of minder 1 st afwisselend

naar boven

16) Waarom is het patroon een beetje anders dan wat ik op de foto zie?

Herhalingen van het patroon kunnen een beetje anders zijn in de verschillende maten, om de juiste verhoudingen te krijgen. Als u niet dezelfde maat maakt als het kledingstuk op de foto, wijkt uw werkstuk wellicht ietsje af. Dit is met zorg ontwikkeld en aangepaste zodat het totale beeld van het kledingstuk hetzelfde is in alle maten.

Zorg ervoor dat u de instructies en de telpatronen voor uw maat volgt!

naar boven

17) Hoe kan ik een vest in de rondte breien, in plaats van heen en weer?

Als u liever in de rondte breit dan heen en weer, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen. U moet dan steken midden voor toevoegen (meestal 5 steken) en de instructies volgen. Als u normaal het werk keert en aan de verkeerde kant breit, breit u nu over de extra steken en gaat u verder in de rondte. Aan het einde knipt u het werk open. Neem steken op voor de biezen en werk de afgeknipte randen af.

Bekijk de DROPS video: Hoe breit u knipbiezen en openknippen

naar boven

18) Kan ik een trui heen en weer breien in plaats van in de rondte?

Als u liever heen en weer breit dan in de rondt, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen zodat u de panden apart van elkaar breit en aan het eind aan elkaar naait. Deel de steken voor het lijf in tweeën en voeg 1 kantsteek toe aan elke kant (voor het in elkaar naaien) en brei het voor- en achterpand apart van elkaar.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een patroon aanpassen van rondbreinaalden naar rechte naalden?

naar boven

19) Waarom staan er garens in de patronen die niet meer leverbaar zijn?

Omdat de verschillende garens verschillende kwaliteiten en verschillend texturen hebben, hebben we ervoor gekozen om het originele garen in het patroon te laten staan. Maar u kunt vrij makkelijk andere opties vinden tussen de beschikbare garenkwaliteiten door onze garenvervanger te gebruiken, of door een garen uit dezelfde garengroep uit te kiezen.

Het is mogelijk dat sommige verkooppunten nog bollen op voorraad hebben van garens die niet meer leverbaar zijn, of dat iemand thuis nog een paar bollen heeft liggen en hier een patroon bij zoekt.

Degarenvervanger laat alternatieve garens zien en de hoeveelheid die u nodig heeft in de nieuwe kwaliteit.

naar boven

20) Hoe verander ik een kledingstuk voor dames in eentje voor heren?

Als u een patroon heeft gevonden doe alleen beschikbaar is in damesmaten, dan hoeft het niet heel moeilijk te zijn om deze aan te passen naar een herenmaat. Het grootste verschil is de lengte van de mouwen en het lijf. Begin met breien in de damesmaat die overeenkomt met de borstwijdte. De lengte die erbij komt wordt namelijk gebreid voordat u begint met afkanten voor de armsgaten. Als het patroon van boven naar beneden wordt gebreid, kunt u lengte toevoegen vlak na de armsgaten of voor de eerste mindering op de mouw.

Wat betreft de extra hoeveelheid garen wat u nodig heeft: dit hangt heel erg af van hoeveel lengte u toevoegt, maar het is vaak meter dat u een bol te veel hebt dan te weinig.

naar boven

21) Hoe voorkom ik dat een harig kledingstuk gaat pillen of pluizen?

Alle garens hebben vezels die uitsteken (door de productie) waardoor een kledingstuk gaat pluizen of pillen. Geborstelde garens (dus meer harige garens) hebben meer van deze losse, uitstekende vezels waardoor het eerder gaat pluizen of pillen.

Hoewel het niet mogelijk is om te garanderen dat geborsteld garen 100% pluisvrij is, is het wel mogelijk om dit drastisch af te laten nemen, door de volgende stappen te ondernemen:

1. Als het kledingstuk klaar is (voordat u het gaat wassen) schudt u het kledingstuk flink uit, zodat de losse haartjes eruit komen. LET OP: gebruik GEEN roller, borstel of andere methode, waardoor aan het kledingstuk getrokken wordt

2. Plaats het kledingstuk in een plastic zak en leg het in de vriezer - de temperatuur zorgt ervoor dat de vezels minder aan elkaar blijven zitten, en uitstekende vezels komen makkelijker los.

3. Laat een paar uur in de vriezer liggen, voordat u het eruit haalt en schudt het kledingstuk dan opnieuw uit.

4. Was het kledingstuk volgens de instructies op het garenlabel.

naar boven

22) Waar op het kledingstuk wordt de lengte gemeten??

De tekening/ het schema met de afmetingen geeft informatie over de volledige lengte van het kledingstuk. Als het een trui of een vest betreft, dan wordt deze vanaf het hoogste punt op de schouder gemeten (meestal het dichtst bij de halslijn), en recht naar beneden tot de onderkant van het kledingstuk. Het wordt NIET gemeten vanaf de punt van de schouder. Op gelijke wijze wordt ook de lengte van de pas gemeten, vanaf het hoogste punt op de schouder en naar beneden tot waar de pas gesplitst wordt voor het lijf en de mouwen.

Op een vest worden de afmetingen nooit over de biezen genomen, tenzij anders aangegeven. Meet altijd binnen de biessteken als u de lengte opmeet.

Bekijk de DROPS les: Maattekeningen lezen

naar boven

23) Hoe weet ik hoeveel bollen ik nodig heb?

De benodigde hoeveelheid garen wordt aangegeven in grammen, dus bijvoorbeeld: 450 g. Om uit te rekenen hoeveel bollen u nodig heeft, moet u eerst weten hoeveel gram er in 1 bol gaat (25 g, 50 g, of 100 g). Deze informatie vindt u door op de individuele garenkwaliteit te klikken op onze site. Deel de hoeveelheid benodigde garen door de hoeveelheid per bol. Bijvoorbeeld, als de bollen 50 gram wegen (de meest gebruikelijke hoeveelheid), ziet de berekening er als volgt uit: 450 / 50 = 9 bollen.

naar boven

Heeft u DROPS garen besteld om dit patroon te maken? Dan heeft u recht op hulp van de winkel waar u het garen gekocht heeft. Vind hier een lijst van DROPS winkels!
Kunt u het antwoord op uw vraag nog steeds niet vinden? Scroll dan naar beneden en laat een vraag achter zodat een van onze experts kan proberen u te helpen. Dit wordt normaal tussen 5 tot 10 werkdagen gedaan.. In de tussentijd kunt u de vragen en antwoorden lezen die anderen bij dit patroon achter hebben gelaten of doe mee met de DROPS Workshop op Facebook om hulp te krijgen van mede breisters en haaksters!

Opmerkingen / Vragen (10)

Rigmor 10.01.2020 - 21:27:

Hej, inte heller jag kommer förbi rad 3 av pulsvärmarna. När jag följer instruktionen hamnar nålarna på var sin sida och pekar åt var sitt håll om det lilla 2radiga arbetet; det hela sitter fast! Hur får jag upp de 21-23 nya maskorna från uppläggningskanten på samma sticka som rad 2 redan sitter på?

DROPS Design 10.02.2020 kl. 15:53:

Hej Rigmor, du stickar runt om de førsta 2 varven, alltså i varje maska av uppläggningskanten. När du har kommit varvet runt, vänder du och stickar tillbaka varvet runt.

How to begin working the wrist warmers in DROPS 192-18 from Garnstudio Drops design on Vimeo.

Lycka till :)

Marion 15.11.2019 - 14:33:

Bonjour. Pour le rang 1 des mitaines, une fois qu'on a tricoté 2 fois l'avant dernière maille et relevé 1 maille dans la cote de mousse dessous, comment relever les mailles du rang de montage alors que toutes les mailles sont sur l'aiguilles? J'avoue que je suis perdue... Merci pour votre aide.

DROPS Design 15.11.2019 kl. 14:46:

Bonjour Marion, vous tournez l'ouvrage (car vous tricotez en rangs) et vous tricotez le rang suivant (= sur l'envers) à l'endroit. Vous continuez ensuite en allers et retours en suivant les sections, vous allez augmenter le nombre de mailles de chaque côté des marqueurs. Bon tricot!

Bodil 30.10.2019 - 12:14:

Hei! Forstår oppskriften slik at i 2. parti (med hullmønster i mellomgrå) på pulsvantene skal diagram A2 og A3 kun skal strikkes en gang, stemmer det?

DROPS Design 31.10.2019 kl. 07:50:

Hei Bodil, Ja det er riktig. A.2 og A.3 skal strikkes 1 gang i høyden. God fornøyelse!

Vibe Dahlmoes 19.08.2019 - 12:55:

Jeg er færdig med Hue. Jeg kan simpelthen ikke finde ud af pulsvarmere, hverken det med at slå op, eller de tre partier, håber jeg kan få hjælp

DROPS Design 20.08.2019 kl. 13:51:

Hei Vibe. Når du har lagt opp og strikket 2 pinner, skal du øke i siste maske på 2. pinne ved å strikke 2 masker i 1 maske. Se evnt video under oppskriften: Udtagning - strik 2 m i 1 m. Deretter vri du arbeidet litt (ikke snu som vanlig), men strikk i ytterste maske/rille i den 2. pinne du strikket (kortsiden av arbeidet ditt), vri arbeidet litt mer (nå skal du strikke i oppleggskanten). Strikk slik: strikk 2 masker i første maske, strikk 1 maske i hver av de neste 21-23 maskene = 47-51 masker. God Fornøyelse!

Jacqui 06.05.2019 - 05:35:

I look forward to knitting this!

Lilly 21.02.2019 - 08:04:

Ich habe eine Frage zum 2. Bereich: strickt man ab der 1. markierten Masche A2 und A3 abwechselnd bis zur 2. markierten Masche und danach wieder A1? Bzw. in welcher Abfolge strickt man die beiden Diagramme A2 und A3 zwischen den markierten Maschen und ab wo wieder A1?

DROPS Design 21.02.2019 kl. 10:28:

Liebe Lilly, Sie stricken 2 kraus rechts, dann wiederholen Sie A.1 (= 2 M) bis 1 M vor der Masche mit dem Markierer übrig ist, dann stricken Sie A.2 (= 2 M) über die 2 nächsten Maschen, dann A.3 (= 2 M) über die nächsten 2 Maschen, dann wiederholen Sie A.1 (= 2 M) bis 2 Maschen übrig sind, und die 2 letzen Maschen kraus rechts stricken. Viel Spaß beim stricken!

Agneta Holm Herou 15.12.2018 - 21:53:

Var är diagrammet? Jag hittar bara en tom, liten ruta

DROPS Design 17.12.2018 kl. 11:28:

Hei Agneta. Diagrammene ligger nederste på siden. Vi har nå kontrollert at de også er synlige på den svenske siden, og det er de. Har du probelmer med å se dem uasnett hvslags enhet du bruker? God fornøyelse.

Fredrika Erenhall 06.11.2018 - 03:09:

Kan man få köpa mönstret 192-18 ? Har så svårt att ha det i mobilen, vill ha det framför mig. Mvh Fredrika

DROPS Design 06.11.2018 kl. 07:34:

Hei Fredrika. Vi har alle våreoppskrifter online, og ikke i papirformat dessverre. Men du kan skrive den ut om du trykker på printerikonet rett under boksen med materialer, rett før selve oppskirften starter. God fornøyelse.

Radwa 23.06.2018 - 14:26:

This looks easy, simple, quick and useful ❤

Isabel Pinho 05.06.2018 - 16:19:

Modelo e cores fantásticas

Laat een opmerking achter voor DROPS 192-18

Wij horen graag wat u vindt van dit patroon!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.