DROPS / 186 / 3

Hush Hush by DROPS Design

Gehaakte tas met kleurrijk patroon en kwasten, wordt in de rondte gehaakt vanaf het midden van de onderkant van de tas en in de hoogte. Het werk wordt gehaakt in DROPS Paris.

Trefwoorden: meerkleurig, tassen, zigzag,
  • Hush Hush / DROPS 186-3 - Gehaakte tas met kleurrijk patroon en kwasten, wordt in de rondte gehaakt vanaf het midden van de onderkant van de tas en in de hoogte. Het werk wordt gehaakt in DROPS Paris.
  • Hush Hush / DROPS 186-3 - Gehaakte tas met kleurrijk patroon en kwasten, wordt in de rondte gehaakt vanaf het midden van de onderkant van de tas en in de hoogte. Het werk wordt gehaakt in DROPS Paris.
DROPS Design: Patroon nr. w-717
Garengroep C of A + A
-----------------------------------------------------------
Afmetingen: Omtrek: 48 cm. Hoogte: 28 cm.
Materiaal:
DROPS PARIS van garnstudio (behoort tot garengroep C)
100 g kleur 17, naturel
100 g kleur 38, koraal
50 g kleur 37, roestrood

Het werk kan tevens gehaakt worden met garen van:
"Alternatief garen (Garengroep C)" – zie link hieronder.

DROPS HAAKNAALD 3 MM – of de maat die u nodig heeft voor een stekenverhouding van 20 stokjes en 11 toeren is 10 cm breed en 10 cm hoog.
----------------------------------------------------------

Heeft u deze of een van onze andere ontwerpen gemaakt? Tag uw afbeeldingen in social media met #dropsdesign, zodat we ze kunnen zien!

Wilt u een ander garen gebruiken? Probeer de garenvervanger!
Weet u niet zeker welke maat u moet kiezen? Dan is het misschien zinvol om te weten dat het model in de afbeelding ongeveer 170 cm is en maat S of M heeft. Wanneer u een trui, vest, jurk of vergelijkbaar kledingstuk maakt, dan kunt u onderaan het patroon een schema vinden met de afmetingen van het uiteindelijke kledingstuk (in cm).

100% katoen
vanaf 1.30 € /50g
DROPS Paris uni colour DROPS Paris uni colour 1.55 € /50g
Hobbydoos.nl
Bestel
DROPS Paris recycled denim DROPS Paris recycled denim 1.30 € /50g
Hobbydoos.nl
Bestel
needles Naalden & Haaknaalden
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 6.50€ krijgen. Lees meer.

Instructies voor het patroon

INFORMATIE VOOR HET PATROON:

INFORMATIE VOOR HET HAKEN:
Op het begin van elke toer van stokjes, vervangt u het eerste stokje met 3 lossen. De toer eindig met 1 halve vaste in de 3e losse op het begin van de toer.

KLEURPATROON:
Bij het wisselen van kleur op het begin van een toer, haakt u de halve vaste aan het einde van de vorige toer met de nieuwe kleur.
Als u met verschillende kleuren haakt op een toer van stokjes, haak dan als volgt: Haak het laatste stokje met de eerste kleur, maar wacht met de laatste doorhaling, ga verder met de volgende kleur en haak de laatste doorhaling met deze nieuwe kleur, haak dan het volgende stokje.
Als u met 2 kleuren haakt, leg dan de draad van de kleur waarmee u niet haakt over de steken van de vorige toer en haak om de draad zodat het verborgen wordt in de steken; de draad wordt tevens meegenomen op deze manier.

PATROON:
Zie telpatronen A.1 tot A.3. 1 vierkant = 1 stokje.
----------------------------------------------------------

TAS:
Het werk wordt in de rondte gehaakt vanaf het midden van de onderkant van de tas en in de hoogte.

Haak 5 lossen met haaknaald 3 mm en koraal en vorm deze tot een ring met 1 halve vaste in de eerst gehaakte losse. Haak dan stokjes en patroon in de rondte als volgt: * A.1, A.2 *, haak van *-* 6 keer op de toer - lees KLEURPATROON en INFORMATIE VOOR HET HAKEN:
TOER 1: Haak 12 stokjes om de ring.
TOER 2: Haak 2 stokjes in elk stokje = 24 stokjes.
TOER 3: Haak * 1 stokje in het eerste stokje, 2 stokjes in het volgende stokje *, haak van *-* tot het einde van de toer = 36 stokjes.
TOER 4: Haak * 1 stokje in elk van de eerste 2 stokjes, 2 stokjes in het volgende stokje *, haak van *-* tot het einde van de toer = 48 stokjes. DENK OM DE STEKENVERHOUDING!
TOEREN 5-8: Ga verder met meerderen en haak in patroon zoals hiervoor, dus op elke toer haakt u 1 stokje meer tussen de meerderingen dan op de vorige toer = 96 stokjes.
TOER 9: Ga verder met haken in de rondte, maar zonder meerderingen en haak volgens A.3 (= 6 herhalingen op de toer). Op de toer met de ster, haakt u een toer van gaatjes als volgt: * 1 stokje in elk van de eerste/volgende 3 stokjes, 1 losse, sla 1 stokje over *, haak van *-* tot het einde van de toer. Ga verder tot A.3 klaar is. Knip en hecht de draad af.

GEDRAAID KOORD EN KWASTEN:
1 gedraaid koord = knip 6 draden naturel van ongeveer 280 cm.
Draai ze samen tot ze beginnen te krullen, vouw het koord dubbel en laat het automatisch verder draaien. Maak een knoop in ieder einde. Rijg het koord naar binnen en buiten door de toer met gaatjes op de tas en eindig door de 2 einden samen te knopen met een grote knoop

Maak 2 grote decoratieve kwasten met naturel als volgt:
1 kwast = knip 50 draden naturel van 14 cm. Knip een andere draad van 20 cm, maak een knoop om de 50 draden. Vouw in 2-en bij de knoop, wikkel een draad 4 keer om de kwast, ongeveer 1.5 cm naar beneden vanaf de vouw en maak een knoop. Knip de draden af zodat de kwast gelijk is op de onderkant. Maak een andere kwast op dezelfde manier.

Haak nu de kwasten samen met 2 draden naturel als volgt: hecht de draad aan met een halve vaste om de draad, op de bovenkant van een van de kwasten haak 24 lossen, haak 1 halve vaste om de draad op de bovenkant van de andere kwast. Maak de draad vast aan elk van de kwasten. Deel het gedraaid koord in 2-en zodat een van de kwasten erin gestopt kan worden. De kwasten worden nu op hun plaats gehouden, omdat de lossen tussen de kwasten worden geklemd in het gedraaide koord.

Telpatroon

symbols = roestrood
symbols = koraal
symbols = naturel
symbols = op deze toer haakt u een toer van gaatjes om het koord door te rijgen- zie beschrijving in de tekst
diagram
signature

Heeft u hulp nodig voor dit patroon?

Bedankt dat u een patroon van DROPS Design kiest. We zijn er trots op dat we patronen aanbieden die correct en makkelijk te volgen zijn. Alle patronen zijn uit het Noors vertaald en u kunt altijd het origineel patroon controleren (DROPS 186-3) voor de afmetingen en de berekiningen.

Heeft u moeite met het volgen van het patroon? Hieronder vindt u een lijst met bronnen die u kunnen helpen om uw project vlot af te maken - of om eenvoudig iets nieuws te leren.

1) Waarom is de stekenverhouding zo belangrijk?

De stekenverhouding bepaalt de uiteindelijke afmetingen van uw werkstuk en wordt normaliter aangegeven in 10 x 10 cm. Het wordt als volgt aangegeven: het aantal steken in de breedte x het aantal naalden in de hoogte - dus: 19 steken x 26 naalden = 10 x 10 cm.

De stekenverhouding is heel erg individueel; sommige mensen breien/haken heel losjes, terwijl anderen vrij strak werken. De stekenverhouding past u aan met de naalddikte, wat de reden is waarom we slechts een suggestie voor de naalddikte geven! U moet deze aanpassen (naar boven of beneden) om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding overeenkomt met de stekenverhouding die aangegeven staat in het patroon. Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan zal het garenverbruik anders zijn, en zal uw werkstuk andere afmetingen krijgen dan het patroon aangeeft.

De stekenverhouding geeft tevens aan welk garen als vervanging kan dienen. U kunt verschillende garens met elkaar vervangen, zolang de stekenverhouding maar hetzelfde is.

Bekijk de DROPS les: Hoe u de stekenverhouding opmeet

Bekijk de DROPS video: Hoe u een proeflapje maakt

naar boven

2) Wat zijn de garengroepen?

Al onze garens zijn ondergebracht in garengroepen (van A tot F) volgens dikte en stekenverhouding – groep A bevat de dunste garens en groep F de dikste. Dit maakt het makkelijker voor u om alternatieve garens te vinden voor onze patronen, indien u graag ander garen wilt gebruiken. Alle garens binnen dezelfde groep hebben ongeveer eenzelfde stekenverhouding en kunnen elkaar vervangen. Het is wel zo dat verschillende garenkwaliteiten verschillende structuren en eigenschappen hebben, wat het uiteindelijke werkstuk een unieke 'look en feel' geeft.

Klik hier voor een overzicht van de garens in elke garengroep

naar boven

3) Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

Bij het kiezen van een ander garen is het belangrijk dat de stekenverhouding hetzelfde blijft. De afmetingen van het uiteindelijke werk zijn dan hetzelfde als aangegeven in de tekening bij het patroon. Het is makkelijker om dezelfde stekenverhouding te krijgen als u garen gebruikt uit dezelfde garengroep. Het is ook mogelijk om meerdere draden van een dunner garen te gebruiken om de stekenverhouding van een dikker garen te krijgen. Probeer onze garenvervanger. We raden u aan om altijd een proeflapje te maken.

LET OP: als u een ander garen neemt, kan het kledingstuk een andere 'look en feel' krijgen dan het kledingstuk op de foto, vanwege individuele eigenschappen en kwaliteiten van elk garen.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

naar boven

4) Hoe gebruik ik de garenvervanger?

Bovenaan al onze patronen vindt u een link naar onze garenvervanger, welke handig kan zijn als u een ander garen wilt gebruiken dan staat aangegeven in het patroon. Door het garen in te vullen dat u wilt vervangen, de hoeveelheid (in uw maat) en het aantal draden, stelt de vervanger geschikte alternatieven voor met dezelfde stekenverhouding. Daarnaast wordt aangegeven hoeveel u nodig heeft in de nieuwe kwaliteiten en of u met meerdere draden moet werken. De meeste bollen zijn 50 gram (sommige zijn 25 gram of 100 gram).

Als het patroon met meerdere kleuren wordt gebreid/gehaakt, moet elke kleur apart worden vervangen. Dit geldt ook als het patroon met verschillende draden van verschillende garens wordt gemaakt (bijvoorbeeld 1 draad Alpaca en 1 draad Kid-Silk) dan zult u voor elk individueel alternatieven moeten vinden.

Klik hier voor de garenvervanger

naar boven

5) Waarom krijg ik de verkeerde stekenverhouding met de aangegeven naalddikte?

De naalddikte die aangegeven is in het patroon geldt slechts als een richtlijn, het is van belang dat de stekenverhouding klopt. En omdat de stekenverhouding per persoon nogal verschillend is, zult u de naalddikte aan moeten passen om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding hetzelfde is als in het patroon – misschien is het nodig dat u 1 of zelfs 2 naalddiktes naar beneden of naar boven moet om de juiste stekenverhouding te krijgen. Daarom raden we ook aan om een proeflapje te maken.

Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan kunnen de afmetingen van het werkstuk afwijken van de afmetingen volgens de tekening.

Bekijk de DROPS les: Hoe meet u de stekenverhouding

Bekijk de DROPS video: Hoe maakt u een proeflapje voor de stekenverhouding

naar boven

6) Waarom wordt het patroon van boven naar beneden gereid?

Als u een kledingstuk van boven naar beneden breit, dan geeft dit meer flexibiliteit en mogelijkheden voor persoonlijke aanpassingen. Het is bijvoorbeeld makkelijker om het kledingstuk te passen terwijl u er mee bezig bent. U kunt ook makkelijker de lengte van de pas en de schouderkoppen aanpassen.

In de uitleg worden alle stappen zorgvuldig uitgelegd in de juiste volgorde. De telpatronen zijn aangepast aan de breirichting en worden zoals gebruikelijk gebreid.

naar boven

7) Waarom zijn de mouwen korter in de grotere maten?

De totale breedte van het kledingstuk (van pols tot pols) is groter in de grotere maten, ondanks dat de eigenlijke mouwen korter zijn. De grotere maten hebben langere mouwkoppen en bredere schouders, dus er is een goede pasvorm in alle maten.

naar boven

8) Wat is een herhaling?

Telpatronen worden vaak herhaald in de breedte op de naald en/of in de hoogte. 1 herhaling van het telpatroon is hoe het te zien is in het telpatroon. Als er staat dat u 5 herhalingen van A.1 op de naald moet breien, dan breit u het patroon in totaal 5 keer achter/na elkaar op de naald. Als er staat dat u 2 herhalingen van A.1 in de hoogte moet breien, dan breit u het hele telpatroon (dus alle naalden van het telpatroon) een keer en begint u opnieuw onderaan bij het begin en breit u het telpatroon nog een keer.

naar boven

9) Hoe brei ik volgens een telpatroon?

Het telpatroon laat alle naalden en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt gelezen van onder naar boven, van rechts naar links. 1 vierkant = 1 steek.

Als u heen en weer breit, wordt elke andere naald aan de goede kant gebreid en elke andere naald wordt aan de verkeerde kant gebreid. Als u aan de verkeerde kant breit, moet u het telpatroon omgekeerd breien, dus van links naar rechts. rechte steken worden dan averecht gebreid en averechte steken recht, etc.

Als u in de rondte breit wordt elke naald aan de goede kant gebreid en het telpatroon wordt dan van rechts naar links gebreid op alle naalden.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees ik de teltekening bij de patronen?

naar boven

10) Hoe haak ik volgens een telpatroon?

Het telpatroon laat alle toeren en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt van onder naar boven gehaakt en van rechts naar links.

Als u heen en weer haakt, wordt elke andere toer aan de goede kant gehaakt: van rechts naar links en elke andere toer wordt aan de verkeerde kant gehaakt: vank links naar rechts.

Als u in de rondte haakt, wordt elke toer in het telpatroon aan de goede kant gehaakt, van rechts naar links.

Als u een cirkelvormig telpatroon haakt, dan begint u in het midden en haakt u naar buiten toe, tegen de klok in, toer na toer.

Meestal beginnen de toeren met een opgegeven aantal lossen (overeenkomend met de hoogte van de volgende steek), deze zijn of in het telpatroon opgenomen, of uitgelegd in het patroon.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees je telpatronen voor haken

naar boven

11) Hoe brei/haak je verschillende telpatronen tegelijkertijd op dezelfde naald/toer

Instructies om verschillende telpatronen achter elkaar op dezelfde naald/toer te breien/haken, worden meestal als volgt beschreven: “brei/haak A.1, A.2, A.3 in totaal 0-0-2-3-4 keer". Dit betekent dat u A.1 een keer breit/haakt, daarna wordt A.2 een keer gebreid/gehaakt, en A.3 wordt het aantal aangegeven keren (in de breedte) in uw maat gebreid/gehaakt – in dit geval als volgt: S = 0 keer, M = 0 keer, L=2 keer, XL= 3 keer en XXL = 4 keer.

De telpatronen worden zoals gebruikelijk gebreid/gehaakt: begin met de eerste naald/toer in A.1, brei/haak dan de volgende naald/toer in A.2 etc.

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor breien leest

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor haken leest

naar boven

12) Waarom begint het werk met meer lossen dan waarmee gehaakt wordt?

Lossen zijn ietsje smaller dan andere steken en om te voorkomen dat de opzetrand te strak wordt, haken we eenvoudigweg meer lossen om mee te beginnen. Het aantal steken wordt in de volgende toer aangepast zodat het overeenkomt met het patroon en de afmetingen in de tekening.

naar boven

13) Waarom meerderen voor de boord als het werk van boven naar beneden gebreid wordt?

De rand in ribbelsteek is elastischer en zal ietwat samentrekken vergeleken met bijvoorbeeld tricotsteek. Door te meerderen voor de rand in ribbelsteek, voorkomt u een zichtbaar verschil in breedte tussen de rand in ribbelsteek en de rest van het lijf.

naar boven

14) Waarom meerderen in de afkantrand?

Het gebeurt vrij makkelijk dat u te strak afkant, en door omslagen te maken tijdens het afkanten (terwijl u deze tegelijkertijd afkant) voorkomt u dat de afkantrand te strak wordt.

Bekijk de DROPS video: Hoe kant u af met omslagen

naar boven

15) Hoe meerder/minder je afwisselend op elke 3e en 4e naald/toer?

Om gelijkmatig te meerderen (of te minderen) kunt u meerderen op, bijvoorbeeld: afwisselend elke 3e en 4e naald, als volgt: brei 2 naalden en meerder op de 3e naald, brei 3 naalden en meerder op de 4e naald. Herhaal dit tot het meerderen klaar is.

Bekijk de DROPS les: Meerder of minder 1 st afwisselend

naar boven

16) Waarom is het patroon een beetje anders dan wat ik op de foto zie?

Herhalingen van het patroon kunnen een beetje anders zijn in de verschillende maten, om de juiste verhoudingen te krijgen. Als u niet dezelfde maat maakt als het kledingstuk op de foto, wijkt uw werkstuk wellicht ietsje af. Dit is met zorg ontwikkeld en aangepaste zodat het totale beeld van het kledingstuk hetzelfde is in alle maten.

Zorg ervoor dat u de instructies en de telpatronen voor uw maat volgt!

naar boven

17) Hoe kan ik een vest in de rondte breien, in plaats van heen en weer?

Als u liever in de rondte breit dan heen en weer, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen. U moet dan steken midden voor toevoegen (meestal 5 steken) en de instructies volgen. Als u normaal het werk keert en aan de verkeerde kant breit, breit u nu over de extra steken en gaat u verder in de rondte. Aan het einde knipt u het werk open. Neem steken op voor de biezen en werk de afgeknipte randen af.

Bekijk de DROPS video: Hoe breit u knipbiezen en openknippen

naar boven

18) Kan ik een trui heen en weer breien in plaats van in de rondte?

Als u liever heen en weer breit dan in de rondt, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen zodat u de panden apart van elkaar breit en aan het eind aan elkaar naait. Deel de steken voor het lijf in tweeën en voeg 1 kantsteek toe aan elke kant (voor het in elkaar naaien) en brei het voor- en achterpand apart van elkaar.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een patroon aanpassen van rondbreinaalden naar rechte naalden?

naar boven

19) Waarom staan er garens in de patronen die niet meer leverbaar zijn?

Omdat de verschillende garens verschillende kwaliteiten en verschillend texturen hebben, hebben we ervoor gekozen om het originele garen in het patroon te laten staan. Maar u kunt vrij makkelijk andere opties vinden tussen de beschikbare garenkwaliteiten door onze garenvervanger te gebruiken, of door een garen uit dezelfde garengroep uit te kiezen.

Het is mogelijk dat sommige verkooppunten nog bollen op voorraad hebben van garens die niet meer leverbaar zijn, of dat iemand thuis nog een paar bollen heeft liggen en hier een patroon bij zoekt.

Degarenvervanger laat alternatieve garens zien en de hoeveelheid die u nodig heeft in de nieuwe kwaliteit.

naar boven

20) Hoe verander ik een kledingstuk voor dames in eentje voor heren?

Als u een patroon heeft gevonden doe alleen beschikbaar is in damesmaten, dan hoeft het niet heel moeilijk te zijn om deze aan te passen naar een herenmaat. Het grootste verschil is de lengte van de mouwen en het lijf. Begin met breien in de damesmaat die overeenkomt met de borstwijdte. De lengte die erbij komt wordt namelijk gebreid voordat u begint met afkanten voor de armsgaten. Als het patroon van boven naar beneden wordt gebreid, kunt u lengte toevoegen vlak na de armsgaten of voor de eerste mindering op de mouw.

Wat betreft de extra hoeveelheid garen wat u nodig heeft: dit hangt heel erg af van hoeveel lengte u toevoegt, maar het is vaak meter dat u een bol te veel hebt dan te weinig.

naar boven

21) Hoe voorkom ik dat een harig kledingstuk gaat pillen of pluizen?

Alle garens hebben vezels die uitsteken (door de productie) waardoor een kledingstuk gaat pluizen of pillen. Geborstelde garens (dus meer harige garens) hebben meer van deze losse, uitstekende vezels waardoor het eerder gaat pluizen of pillen.

Hoewel het niet mogelijk is om te garanderen dat geborsteld garen 100% pluisvrij is, is het wel mogelijk om dit drastisch af te laten nemen, door de volgende stappen te ondernemen:

1. Als het kledingstuk klaar is (voordat u het gaat wassen) schudt u het kledingstuk flink uit, zodat de losse haartjes eruit komen. LET OP: gebruik GEEN roller, borstel of andere methode, waardoor aan het kledingstuk getrokken wordt

2. Plaats het kledingstuk in een plastic zak en leg het in de vriezer - de temperatuur zorgt ervoor dat de vezels minder aan elkaar blijven zitten, en uitstekende vezels komen makkelijker los.

3. Laat een paar uur in de vriezer liggen, voordat u het eruit haalt en schudt het kledingstuk dan opnieuw uit.

4. Was het kledingstuk volgens de instructies op het garenlabel.

naar boven

22) Waar op het kledingstuk wordt de lengte gemeten??

De tekening/ het schema met de afmetingen geeft informatie over de volledige lengte van het kledingstuk. Als het een trui of een vest betreft, dan wordt deze vanaf het hoogste punt op de schouder gemeten (meestal het dichtst bij de halslijn), en recht naar beneden tot de onderkant van het kledingstuk. Het wordt NIET gemeten vanaf de punt van de schouder. Op gelijke wijze wordt ook de lengte van de pas gemeten, vanaf het hoogste punt op de schouder en naar beneden tot waar de pas gesplitst wordt voor het lijf en de mouwen.

Op een vest worden de afmetingen nooit over de biezen genomen, tenzij anders aangegeven. Meet altijd binnen de biessteken als u de lengte opmeet.

Bekijk de DROPS les: Maattekeningen lezen

naar boven

23) Hoe weet ik hoeveel bollen ik nodig heb?

De benodigde hoeveelheid garen wordt aangegeven in grammen, dus bijvoorbeeld: 450 g. Om uit te rekenen hoeveel bollen u nodig heeft, moet u eerst weten hoeveel gram er in 1 bol gaat (25 g, 50 g, of 100 g). Deze informatie vindt u door op de individuele garenkwaliteit te klikken op onze site. Deel de hoeveelheid benodigde garen door de hoeveelheid per bol. Bijvoorbeeld, als de bollen 50 gram wegen (de meest gebruikelijke hoeveelheid), ziet de berekening er als volgt uit: 450 / 50 = 9 bollen.

naar boven

Heeft u DROPS garen besteld om dit patroon te maken? Dan heeft u recht op hulp van de winkel waar u het garen gekocht heeft. Vind hier een lijst van DROPS winkels!
Kunt u het antwoord op uw vraag nog steeds niet vinden? Scroll dan naar beneden en laat een vraag achter zodat een van onze experts kan proberen u te helpen. Dit wordt normaal tussen 5 tot 10 werkdagen gedaan.. In de tussentijd kunt u de vragen en antwoorden lezen die anderen bij dit patroon achter hebben gelaten of doe mee met de DROPS Workshop op Facebook om hulp te krijgen van mede breisters en haaksters!

Opmerkingen / Vragen (20)

country flag Chiara 15.03.2021 - 22:12:

I cannot find the diagram. Could you please help me?

user icon DROPS Design 16.03.2021 kl. 08:03:

Hi Chiara, Drops are having temporary problems loading images, but will be up and running again soon. The diagrams will then be at the bottom of the pattern. Happy crafting!

country flag Angi 10.04.2020 - 13:22:

Hallo ich verstehe das nicht was bei runde 5-8 gemeint ist wie soll ich da Zunähmen

user icon DROPS Design 14.04.2020 kl. 10:30:

Liebe Angi, genauso wie zuvor, dh bei der 5. Runde häkeln Sie: * je 1 Stäbchen in die ersten 3 Stäbchen, 2 Stäbchen in das nächste Stäbchen *, bei der 6. Runde * je 1 Stäbchen in die ersten 4 Stäbchen, 2 Stäbchen in das nächste Stäbchen *, und so weiter, dh es ist immer 1 Stäbchen mehr zwischen 2 Stäbchen in das nächste Stäbchen. Viel Spaß beim häkeln!

country flag Louise 17.02.2020 - 15:42:

I dont understand A1 and A2, wich one of them are the pattern being used ? Drops pattern explainatons are very very difficult, you explain just half of everything

user icon DROPS Design 17.02.2020 kl. 16:00:

Dear Louise, both diagrams are worked, ie you repeat all the round: (A.1, A.2) - Read more about crochet diagrams here. Happy knitting!

country flag رحاب 08.12.2019 - 10:33:

اهلا عاوزة اتعلم

user icon DROPS Design 09.12.2019 kl. 09:12:

Hi, if you need some help, scroll down to the bottom of the page (after diagram to the bag), you will find some relevant videos to that pattern as well as some links that could be helpful. Please contact your yarn Store for any further individual assistance. Happy crocheting!

country flag Sadiah 04.10.2018 - 02:05:

Hi genau, das was ich gesucht habe von der grösse her. Hättest du auch dieselbe Anleitung ohne Muster? also unifarben? die musteranleitung verwirrt mich ein bisschen:) danke für die rückmeldung.

user icon DROPS Design 04.10.2018 kl. 10:21:

Liebe Sadiah, für eine unifarbige Tasche häkeln Sie von dem Boden einfach wie in der schriflichen Anleitung (also mit der Zunahmen bis es 96 Stb gibt), dann ab 9 Runde weiter ohne Zunahmen häkeln: die 23 Reihen in A.3 (die Reihe mit den Löchern aber nicht vergessen). Viel Spaß beim häkeln!

country flag Karen 22.09.2018 - 19:48:

Hi I love the item but I do not at all under stand how to read the a1 and a2 I would love to make the Norwegian mittens also but I have no idea how to read that pattern style , can some one direct me to a site with instructions. . Tyia

user icon DROPS Design 24.09.2018 kl. 11:02:

Dear Karen, 1 square in diagram = 1 stitch x 1 row. Start reading the diagram starting on the bottom corner on the right side towards the left on every row (when working in the round). Remember to read the pattern at the same time (eg here you will work A.1 following the increases at explained in the written pattern). You'll find with each pattern a list of videos to help you. Happy crocheting!

EMILY 08.08.2018 - 14:51:

YOU MEAN WE ASSAMBLE THE TASSELS IN THE MIDDLE OF TWISTED STRING....

user icon DROPS Design 08.08.2018 kl. 15:48:

Dear Emily, that's it! :)

EMILY 08.08.2018 - 11:34:

DEAR PATY, i'D LIKE TO SAY HOW MUCH I INJOY YOUR YOU PATTERNS TOO. I'VE FINISHED MANY OF THEM AND THEY LOOK BEAUTIFUL. I JUST FISNISHED THE HUSH HUSH BAG AND CANNOT UNDERSTAND HOW THE TWISTED CORD AND TASSELS ARE ASSEMBLED TOGETHER. YOU MEAN THAT THE EDGES OF TWISTED CORD ARE AT THE OTHER SIDE OF TASSELS?. IF THERE IS NOTDIFFICULT COUD YOU PLEASE MAKE E RELATIVE VIDEO??? THANKS FOR YOUR HELP.

user icon DROPS Design 08.08.2018 kl. 13:16:

Dear Emily, make first the twisted string. Then make 2 tassels. Crochet now both tassels together: start with 1 sl st at the top of one of the tassels (insert the hook around the thread that keep the threads together at the top), then crochet 24 chains, and join with 1 sl st at the top of 2nd tassel (as for 1st tassel). Insert one of the tassel through the threads of the twisted string so that the twisted string will keep the chain in place. Happy finishing!

country flag Lena 30.07.2018 - 16:55:

Hej! 100gr färg korall räckte inte för mig ☹️ Har 12 maskor på näst sista varvet och sista varvet kvar och färgen är slut. Trist att det var beräknat så tajt!

country flag Anne B 28.06.2018 - 17:44:

I diagramforklaringen på norsk står det korall på to av fargene. Går ut fra at den ene av disse skal være naturhvit?

user icon DROPS Design 02.07.2018 kl. 15:19:

Hej Anne, det stemmer og det er nu rettet. Tak for info :)

Laat een opmerking achter voor DROPS 186-3

Wij horen graag wat u vindt van dit patroon!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.