DROPS / 183 / 29

Morgenfrost by DROPS Design

Gebreide wanten met kabels en structuurpatroon. Het werk wordt gebreid in DROPS Karisma.

DROPS Design: Patroon nr. u-828
Garengroep B
-----------------------------------------------------------
Maten: S/M - L/XL
Materiaal:
DROPS KARISMA van garnstudio (behoort tot garengroep B)
100 g voor beide maten in kleur 01, naturel

Het werk kan tevens gebreid worden met garen van:
"Alternatief garen (Garengroep B)" – zie link hieronder.

DROPS NAALDEN ZONDER KNOP MAAT 3.5 MM – of de maat die u nodig heeft voor een stekenverhouding van 22 steken en 30 naalden tricotsteek is 10 cm breed en 10 cm hoog.

DROPS NAALDEN ZONDER KNOP MAAT 3 MM voor de boordsteek - of de maat die u nodig heeft voor een stekenverhouding van 23 steken en 32 naalden tricotsteek is 10 cm breed en 10 cm hoog.
----------------------------------------------------------

Weet u niet zeker welke maat u moet kiezen? Dan is het misschien zinvol om te weten dat het model in de afbeelding ongeveer 170 cm is en maat S of M heeft. Wanneer u een trui, vest, jurk of vergelijkbaar kledingstuk maakt, dan kunt u onderaan het patroon een schema vinden met de afmetingen van het uiteindelijke kledingstuk (in cm).

(Ga verder naar het patroon...)

Trefwoorden: kabel, wanten,
Garen type
Deals vanaf
2.40 EUR
2.05 EUR
vanaf 1.35 EUR

Tips & Hulp

Bedankt dat u voor DROPS Design kiest!

We doen ons best om ervoor te zorgen dat onze patronen makkelijk te volgen zijn.

Daarom heeft elk patroon een specifieke video met handleiding, welke u onderaan de pagina kunt vinden.

Tevens hebben we stap-voor-stap lessen om u te helpen met een aantal technieken die in het patronen gebruikt worden. U kunt ze hier vinden!

INFORMATIE VOOR HET PATROON:

PATROON:
Zie telpatronen A.1 en A.2. De telpatronen laten alle naalden in het patroon aan de goede kant zien.

TIP VOOR HET MEERDEREN:
Meerder 1 steek door 1 omslag te maken, brei op de volgende naald de omslag gedraaid recht om een gaatje te voorkomen.

TIP VOOR HET MINDEREN:
Minder als volgt (begin 3 steken voor de markeerdraad): 2 recht samen, 2 recht (de markeerdraad zit in het midden van deze 2 steken), 1 steek recht afhalen, 1 recht, haal de afgehaalde steek over de gebreide steek.
----------------------------------------------------------

WANTEN:
Het werk wordt in de rondte gebreid met breinaalden zonder knop.

RECHTER WANT:
Zet 48-48 steken op met breinaalden zonder knop maat 3 mm en Karisma en brei 1 naald recht. Brei dan 6-7 cm boordsteek (= 2 recht / 2 averecht). Brei de volgende naald als volgt: * 2 recht, 2 averecht samen, 2 recht, 2 averecht *, herhaal van *-* 2 keer, 2 recht, 2 averecht, 2 recht, A.1 over de volgende 14 steken, 2 recht, 2 averecht samen = 50 steken. Ga verder met breinaalden zonder knop maat 3.5 mm en brei de volgende naald als volgt: 26-26 steken recht (= de handpalm), A.2 (= 20 steken) en 4 steken recht. Ga verder in patroon op deze manier. DENK OM DE STEKENVERHOUDING! Meerder bij een hoogte van 13-14 cm 1 steek aan elke kant van de eerste steek van de naald voor de duim – lees TIP VOOR HET MEERDEREN hierboven. Meerder op deze manier aan elke kant van de gemeerderde steken iedere 2e naald, 4-5 keer = 60-62 steken. Plaats nu de 11-13 duimsteken op 1 hulpdraad. Ga verder in de rondte zoals hiervoor en zet 1 nieuwe steek op achter de duim op de volgende naald = 50-50 steken. Als de want ongeveer 24-26 cm meet (u kunt de want passen; is er ongeveer 3-3 cm over tot de gewenste lengte) voeg 1 markeerdraad in na de eerste steek op de naald en 1 markeerdraad na 24-24 steken. Minder nu 1 steek aan elke kant van beide markeerdraden – lees TIP VOOR HET MINDEREN hierboven. Minder op deze manier iedere 2e naald in totaal 3-3 keer en dan iedere naald in totaal 2-2 keer - minder daarnaast 2 steken over elke kabel = 24-24 steken. Brei alle steken 2 aan 2 recht samen = 12-12 steken. Brei de overgebleven steken 2 aan 2 recht samen = 6 steken. Knip de draad af, haal het door de overgebleven steken, trek aan en hecht goed af.

DUIM:
Plaats de 11-13 duimsteken van de hulpdraad terug op breinaalden zonder knop maat 3.5 mm. Neem daarnaast 4-3 steken op achter de duim = 15-16 steken. Brei in tricotsteek in de rondte tot de duim ongeveer 4½-5 cm meet (u kunt de want passen; er is nu ongeveer ½ cm tot de gewenste lengte). Brei 2 naalden recht en brei alle steken 2 aan 2 recht samen op beide naalden = 4-4 steken over op de naalden. Knip de draad af, haal het door de overgebleven steken, trek aan en hecht goed af.

LINKER WANT:
Zet op en brei zoals voor de rechter want, maar meerder voor de duim aan elke kant van de 22e steek op de naald.

Telpatroon

= recht
= averecht
= plaats 2 steken op een kabelnaald en houd deze voor het werk, 2 recht, 2 recht van de kabelnaald
= 2 steken recht in dezelfde steek (dus 1 steek recht in elke lus)

Gerelateerde patronen

Heeft u hulp nodig? Hier zijn een paar instructievideo's die kunnen helpen!

Voor verdere hulp met een patroon, kunt u ook contact opnemen met het verkooppunt waar u het garen heeft gekocht. Heeft u DROPS garens gekocht, dan kunt u ook rekenen op vakkundige hulp en weet u dat de winkel kennis heeft van DROPS patronen.

De patronen worden zorgvuldig gecontroleerd, maar wij nemen een voorbehoud in acht voor eventuele fouten. De patronen zijn vertaald vanuit het Noors en u kunt ook altijd het originele patroon bekijken voor afmetingen en berekeningen.

Denkt u een fout te hebben gevonden in het patroon? Laat dan een opmerking of vraag achter in ons Opmerkingen gedeelte bovenaan het patroon. Ga naar het origineel patroon DROPS 183-29.