DROPS / 183 / 29

Morgenfrost by DROPS Design

Stickade vantar med flätor och struktur. Arbetet är stickat i DROPS Karisma

  • Morgenfrost / DROPS 183-29 - Stickade vantar med flätor och struktur.
Arbetet är stickat i DROPS Karisma
DROPS Design: Modell u-828
Garngrupp B
-----------------------------------------------------------
Storlek: S/M - L/XL
Garnåtgång:
DROPS KARISMA från Garnstudio (tillhör Garngrupp B)
100 g i båda storlekar i färg 01, natur

Arbetet kan också stickas med garn från:
"Alternativa garn (Garngrupp B)" – se länken nedan.

DROPS STRUMPSTICKOR NR 3,5 – eller de stickor du måste använda för att få 22 maskor och 30 varv slätstickning på 10 cm på bredden och 10 cm på höjden.

DROPS STRUMPSTICKOR NR 3 till resår - eller de stickor du måste använda för att få 23 maskor och 32 varv slätstickning på 10 cm på bredden och 10 cm på höjden.

DROPS Flätsticka
----------------------------------------------------------

Har du stickat/virkat detta mönster, eller några av våra andra designs? Dela dina bilder i sociala medier och använd taggen #dropsdesign så vi också kan se dem!

Vill du använda ett annat garn? Testa vår konverterare!
Är du osäker på vilken storlek du skall välja? Då kanske det kan hjälpa dig att veta, att modellen på bilden är ca 170 cm lång och använder storlek S eller M. Om du gör en tröja, kofta, klänning eller liknande, hittar du plaggets mått i måttskissen nederst i mönstret.

100% Ull
från 24.95 kr /50g
DROPS Karisma uni colour DROPS Karisma uni colour 24.95 kr /50g
LindeHobby
Beställ 
DROPS Karisma mix DROPS Karisma mix 24.95 kr /50g
LindeHobby
Beställ 
needles Stickor och virknålar Beställ 
Garnet till detta mönstret kostar 49.9kr. Läs mer.

Instruktioner

INFORMATION TILL MÖNSTER:

MÖNSTER:
Se diagram A.1 och A.2. Diagrammet visar alla varv i mönstret sett från rätsidan.

ÖKNINGSTIPS:
Det ökas 1 maska genom att göra 1 omslag om stickan, på nästa varv stickas omslaget vridet rät så att det inte blir hål.

MINSKNINGSTIPS:
Minska så här (börja 3 maskor före markören): 2 maskor räta tillsammans, 2 rätmaskor (markören sitter mitt emellan dessa 2 maskorna), lyft 1 maska som om den skulle stickas rät, sticka 1 rätmaska, drag den lyfta maskan över maskan som stickades.
----------------------------------------------------------

VANTAR:
Arbetet stickas runt på strumpstickor.

HÖGER VANTE:
Lägg upp 48-48 maskor på strumpstickor 3 med Karisma och sticka 1 varv rätt. Sedan stickas det så här: Sticka resår (= 2 rätmaskor, 2 avigmaskor) i 6-7 cm. Nästa varv stickas så här: Sticka * 2 rätmaskor, 2 maskor aviga tillsammans, 2 rätmaskor, 2 avigmaskor *, upprepa *-* 2 ggr till, sticka 2 rätmaskor, 2 avigmaskor, 2 rätmaskor, A.1 över de nästa 14 maskorna, sticka 2 rätmaskor, 2 maskor aviga tillsammans = 50 maskor. Byt till strumpstickor 3,5 och sticka nästa varv så här: Sticka 26-26 rätmaskor (= inuti handen), A.2 (= 20 m) och 4 rätmaskor. Fortsätt mönstret så. KONTROLLERA STICKFASTHETEN! När arbetet mäter 13-14 cm ökas det 1 maska på varje sida av första maskan på varvet till tumme – läs ÖKNINGSTIPS ovan. Öka så på varje sida av de ökade maskorna på vartannat varv, 4-5 ggr till = 60-62 maskor. Nu sätts de 11-13 tummaskorna på 1 tråd. Fortsätt runt som förut och lägg upp 1 ny maska bakom tummen på nästa varv = 50-50 maskor. När vanten mäter ca 24-26 cm (prova ev vanten på, det återstår ca 3-3 cm till färdigt mått), sätts det 1 markör efter den första maskan på varvet och 1 markör efter 24-24 maskor. Nu minskas det 1 maska på varje sida av båda markörerna – läs MINSKNINGSTIPS ovan. Minska så på vartannat varv totalt 3-3 ggr och sedan på varje varv totalt 2-2 ggr - minska dessutom 2 maskor över varje fläta = 24-24 maskor. Sticka maskorna räta tillsammans 2 och 2 = 12-12 maskor. Sticka maskorna räta tillsammans 2 och 2 = 6 maskor. Klipp av tråden, drag den genom de resterande maskorna, drag åt och fäst ordentligt.

TUMME:
Sätt tillbaka de 11-13 tummaskorna från tråden på strumpstickor 3,5. Sticka dessutom upp 4-3 maskor bakom tummen = 15-16 maskor. Sticka slätstickning runt till själva tummen mäter ca 4½-5 cm (prova ev vanten på, det återstår nu ca ½ cm till färdigt mått). Sticka 2 räta varv och sticka alla maskorna tillsammans 2 och 2 på båda varven = 4-4 maskor kvar på stickan. Klipp av tråden, drag den genom de resterande maskorna, drag åt och fäst ordentligt.

VÄNSTER VANTE:
Lägg upp och sticka som höger, men öka till tumme på varje sida av den 22:a maskan på varvet.

Diagram

symbols = rätmaska
symbols = avigmaska
symbols = sätt 2 maskor på flätsticka framför arbetet, sticka 2 rätmaskor, sticka 2 rätmaskor från flätstickan
symbols = sticka 2 rätmaskor i samma maska (dvs sticka 1 maska i varje maskbåge)
diagram
signature

Behöver du hjälp med mönstret?

Tack för att du väljer ett mönster från DROPS Design. Vi arbetar hårt för att ge ut mönster som är korrekta och enkla att förstå. Alla mönster är översatta från norska och du kan alltid se originalmönstret (DROPS 183-29) för mått och uträkningar.

Har du problem med att läsa mönstret? Se listan av alternativ som kan hjälpa dig att göra färdigt ditt projekt - eller varför inte lära dig något nytt.

1) Varför är stickfasthet/virkfasthet viktig?

Stickfasthet är det som avgör de slutliga måtten på ditt arbetet, och mäts ofta per 10 x 10 cm. Det anges såhär: antal maskor på bredden x antal varv på höjden - till exempel: 19 maskr x 26 varv i slätstickning = 10 x 10 cm.

Stickfasthet är väldigt individuellt; vissa stickar löst och andra stickar stramt. Du justerar din stickfastheten med storleken på stickorna, det är därför som den storleken på stickor som uppges endast är vägledande! Du måste själv justera detta upp eller ner så att DIN stickfasthet stämmer överens med stickfastheten i mönstret. Om du stickar med en annan stickfasthet än den angivna så kommer du att få en annan garnåtgång och andra mått på ditt arbetet än det som står i mönstret.

Stickfasthet är också det som avgör vilka garn som kan bytas mot varandra: så länge du uppnår samma stickfasthet kan du utan problem byta garn.

Se DROPS leksjon: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Stickfasthet - provlapp

till toppen

2) Vad är garngrupper?

Alla våra garn är uppdelade i garngrupper (från A till F) efter tjocklek och stickfasthet – grupp A innehåller de tunnaste garnerna och grupp F de tjockaste. Detta gör det enklare för dig att hitta ett alternativt garn till våra mönster, om du skulle vilja det. Alla garner inom samma grupp har samma stickfasthet och kan enkelt ersätta varandra. Olika garn har dock olika struktur och egenskaper vilket kommer att ge slutresultatet ett unikt utseende och känsla.

Klicka här för en översikt över garnen i de olika garngrupperna

till toppen

3) Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

Det som är viktigt när man byter till ett annat garn är att stickfastheten hålls. Så länge du uppnår samma stickfasthet får du samma mått som står i måttskissen. Det är lättare att uppnå samma stickfasthet med garn från samma garngrupp. Du kan också använda fler trådar av ett tunnare garn för att uppnå samma stickfasthet som med ett tjockare garn.Här kan du prova vår konverterare. Vi rekommenderar att du alltid stickar en provlapp.

Var OBS på att vid byte av garn kan plagget få ett annat utseende än på bilden då olika garn ofta har olika struktur och egenskaper.

Se DROPS lektion: Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

till toppen

4) Hur använder man konverteraren för garn?

Längst upp på alla våra mönster hittar du en länk till vår konverterare, som är ett verktyg du kan använda om du vill använda ett annat garn än det som föreslås i mönstret. Genom att fylla i det garn som du önskar ersätta, antal gram (i din storlek) och antal trådar så får du fram alternativa garn med samma stickfasthet. Du får besked om hur mycket du behöver i de alternativa garnen och om du behöver använda fler trådar. De flesta nystan innehåller 50 g (vissa 25 g eller 100 g).

Om det är fler färger i mönstret så måste varje färg konverteras separat. Ifall mönstret stickas eller virkas med fler trådar av olika garner (t.ex. 1 tråd Alpaca och 1 tråd Kid-Silk) får du konvertera varje garn individuellt för att hitta alternativ.

Klicka här för att se vår konverterare

till toppen

5) Varför får jag fel stickfasthet med rekommenderad sticka?

Storleken på stickan som står uppgivet i mönstret är endast vägledande, det som är viktigt är att den uppgivna stickfastheten stämmer. Eftersom stickfasthet är väldigt individuellt så måste du själv justera storleken så att DIN stickfasthet stämmer överens med det som står i mönstret – kanske måste du avvika en eller två storlekar från det som står i mönstret, och det gör ingenting. Vi rekommenderar att du stickar provlappar.

Om du har fel stickfasthet så riskerar du att måtten på plagget inte stämmer överens med måtten på måttskissen.

Se DROPS lektion: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Hur kontrollerar man stickfastheten / gör provlapp

till toppen

6) Varför är arbetet skrivit uppifrån och ner?

Att sticka ovanifrån och ner ger mer flexibilitet och plats för personliga justeringar. Det är också enklare att prova plagget under arbetets gång, samt att justera längden på fram- och bakstycke och ärmar.

Mönstret är noga förklarat i den ordning det stickas/virkas i. Om mönstret innehåller diagram är dessa i stickriktningen och ska läsas på vanligt sätt.

till toppen

7) Varför är ärmarna kortare i större storlekar?

I de större storlekarna kommer den totala vidden (från handled till handled) att vara större än i de mindre storlekarna, även om själva ärmen är kortare. De större storlekarna har längre ärmkupa samt bredare axelvidd. Detta resulterar i en bra passform i alla storlekar.

till toppen

8) Vad är 1 rapport?

Diagram upprepas ofta både på bredden och på höjden. Ett diagram består ofta av 1 rapport. Om det står att A.1/rapporten ska upprepas 5 gånger på varvet så följer du A.1 och börjar från början igen totalt 5 gånger efter varandra. Om det står att det ska stickas 2 rapporter av A.1 på höjden så ska du sticka hela diagram A.1 färdigt och sedan börja på nytt och sticka hela diagrammet en gång till.

till toppen

9) Hur stickar man enligt ett stickdiagram?

Ett stickdiagram visar varje varv och varje maska från rätsidan. Det ska stickas nerifrån och upp från höger till vänster. 1 ruta = 1 maska.

När man stickar fram och tillbaka, stickas vartannat varv i diagrammet från rätsidan och vartannat från avigsidan. När det stickas från avigsidan måste diagrammet stickas motsatt: alltså från vänster till höger, rätmaskor stickas avigt och avigmaskor stickas räta osv.

När det stickas runt på rundsticka/strumpsticka stickas varje varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster).

Se DROPS lektion: Hur man läser stickdiagram

till toppen

10) Hur virkar jag enligt ett virkdiagram?

Det är enkelt att virka enligt diagram, varje symbol virkas i den ordning som det visas i diagrammet. Det virkas från vänster till höger, nedifrån och upp eller i cirkel från mitten och ut.

När man virkar fram och tillbaka virkas vartannat varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster) och vartannat varv virkas från avigsidan (från vänster till höger).

När man virkar runt, virkas varje varv i diagrammet från rätsidan - alltså från höger till vänster.

När man virkar enligt ett cirkeldiagram börjar man i mitten av cirkeln och jobbar sig från höger till vänster, varv efter varv utåt.

Varven börjar gärna med x antal luftmaskor (som motsvarar höjden på nästa maska), detta är antingen inritat i diagrammet, eller så står det förklarat i mönstret.

Se DROPS lektion: Hur man läser virkdiagram

till toppen

11) Hur stickas/virkas flera diagram efter varandra på ett varv?

Om ett mönster har flera diagram som stickas efter varandra på bredden, kan det ofta vara skrivet på detta sätt: ”Sticka A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gånger”. Detta betyder att A.1 och A.2 stickas en gång i alla storlekar och A.3 stickas det antal gånger som står i varje storlek (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 gånger).

Diagrammen läses som vanligt: börja med första varvet i A.1, sedan första varvet i A.2, första varvet i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hur läser man stickdiagram

Se DROPS lektion: Hur läser man virkdiagram

till toppen

12) Varför börjar man med fler luftmaskor än det ska virkas med?

Luftmaskor fyller lite mindre än andra maskor, så för att uppläggningskanten inte ska bli för stram så gör vi fler luftmaskor i början av arbetet. Detta antal justeras redan på nästa varv.

till toppen

13) Varför ökas det maskor innan resåren när plagget stickas ovanifrån och ner?

Resår är mer elastiskt än slätstickning och drar därför ihop sig mer. Genom att öka maskor före resåren undviker man att det blir en markant skillnad på bredden på resåren jämfört med resten av fram- och bakstycket.

till toppen

14) Varför ökas det i avmaskningskanten?

Det är lätt hänt att avmaska för stramt, och för att kompensera för detta lägger vi ofta in omslag som också avmaskas för att nederkanten inte ska bli för stram.

Se DROPS video: Hur man maskar av med omslag

till toppen

15) Hur ökar man växelvis på var 3:e och 4:e varv?

För att få en jämn ökning kan det t.ex ökas på växelvis var 3:e och var 4:e varv så här: Sticka 2 varv och öka på det 3:e, sticka 3 varv och öka på det 4:e. Detta upprepas till ökningarna är färdiga.

Se DROPS leksjon: Öka/Minska växelvis på var 3:e och 4:e varv

till toppen

16) Varför är mönstret lite annorlunda än det man ser på bilden?

Mönsterrapporterna på plagget kan vara lite olika i de olika storlekarna pga. olika proportioner. Om du inte gör samma storlek som på bilden, kan det kanske avvika något – detta är noga övervägt och justerat så att det totala intrycket av plagget är samma i alla storlekar.

Följ mönster och diagram för din storlek!

till toppen

17) Hur kan jag sticka en kofta runt istället för fram och tillbaka?

Om du föredrar att sticka runt istället för att sticka fram och tillbaka kan du självklart göra det. Då måste du själv lägga in uppklippningsmaskor (vanligtvis 5 st) mitt fram, förutom det så kan du följa mönstret som vanligt. När du egentligen skulle ha vänt arbetet och stickat tillbaka, stickar du istället över uppklippningsmaskorna och fortsätter att sticka runt.

Se DROPS video: Hur man klipper upp för ärmhål

till toppen

18) Kan man sticka tröjan fram och tillbaka istället för att sticka runt?

Om du föredrar att sticka tröjan fram och tillbaka i flera delar och sy ihop den till slut kan du göra det även om mönstret är skrivet för att sticka på rundsticka. Dela maskantalet på 2 och lägg till en kantmaska på varje sida som du kan sy ihop den i.

Se DROPS leksjon: Kan jag anpassa ett mönster för rundsticka så att jag kan sticka fram och tillbaka?

till toppen

19) Varför visar ni garn i era mönster som har utgått?

Eftersom de olika garnen har olika egenskaper och struktur har vi valt att behålla originalgarnet i våra mönster. Du kan enkelt hitta bra alternativ till varje mönster genom att antingen välja ett annat garn i samma garngrupp, eller använda vår garnkalkulator.

Det är också möjligt att garn som har utgått fortfarande finns kvar hos vissa återförsäljare, eller att någon har ett par nystan liggande som de gärna vill hitta ett mönster till.

Genom att använda vår garnkalkulator får du upp både alternativa garn, och mängd du behöver i den nya kvaliteten.

till toppen

20) Hur gör jag om en damstorlek till en herrstorlek?

Har du hittat ett mönster på en fin dammodell, så är de inte så svårt att göra om den till herrstorlek om du önskar det. Den största skillnaden är längden på ärmar och fram- och bakstycke. Välj den storlek i måttskissen som passar bäst över bröstet. Den extra längden stickas/virkas precis innan man maskar av till ärmkulle/ärmhål. Om arbetet är stickat/virkat ovanifrån och ned så stickas/virkas ärmen lite längre innan man gör den första minskningen på ärmen.

När det gäller extra garnåtgång så är detta väldigt individuellt, men köp hellre ett nystan för mycket än ett för lite.

till toppen

21) Hur undviker jag att långhårigt garn fäller?

Alla garner innehåller överskottsfibrer (från produktionen) som kommer att fälla eller ludda lite. Borstat garn har flera av dessa lösa överskottsfibrer, vilket ger dem större tendenser till att fälla.

Även om man naturligtvis inte kan garantera att borstade garner kan bli 100 % fria från överskottsfibrer så är det möjligt att få plagget att fälla mindre genom att följa dessa steg:

1. När plagget är färdigt (innan du tvättar det) kan du skaka det, så att alla lösa fibrer faller av. OBS: Använd ALDRIG en klädrulle, borste eller liknande som drar i garnet.

2. Lägg plagget i en plastpåse i frysen – temperaturen kommer att få fibrerna att hålla fast mindre i varandra, så de lösa fibrerna kommer att ramla av.

3. Låt det ligga i frysen några timmar innan du tar ut det och skakar det igen.

4. Tvätta plagget enligt tvättråden på banderollen.

till toppen

22) Var på plagget mäts längden?

Hela plaggets längd, som är uppgivet på måttskissen, mäts från innerst vid halskanten (på axeln) och ner till nederkanten på plagget. Det mäts alltså INTE från ytterst på axeln.

På en kofta mäts längden aldrig längs framkanten, om inte detta är tydligt förklarat. Mät alltid längden på insidan av framkantmaskorna.

Se DROPS lektion: Hur man läser en måttskiss

till toppen

23) Hur vet jag hur många nystan jag behöver?

Garnåtgången uppges alltid i antal gram, t.ex. 450 g. För att räkna ut hur många nystan du behöver måste du först veta hur många gram det är i 1 nystan (25 g, 50 g eller 100 g). Du hittar information om vikten på varje nystan om du klickar dig in på varje garn. Sedan kan du dela antal gram du behöver på antal gram i varje nystan. T.ex.: Om du stickar med garn i 50 g-nystan (vilket är det vanligaste) tar du 450 / 50 = 9 nystan.

till toppen

Har du köpt DROPS garn för att göra detta mönster? Då kan du få hjälp av butiken där du köpte garnet. Hitta en lista på DROPS återförsäljare här!
Hittar du fortfarande inte svar på din fråga? Scrolla då ner och ställ en fråga så att en av våra experter kan försöka hjälpa dig. Du får vanligtvis svar inom 5-10 dagar.. Under tiden kan du läsa tidigare frågor och svar till detta mönster eller gå med i DROPS Workshop på Facebook för att få hjälp av andra stickare/virkare!

Kommentarer / Frågor (13)

country flag Manuela Göllnitz 22.02.2021 - 21:13:

Hallo, ich habe jetzt zum 4. Mal diesen Handschuh angestrickt und habe endlich bemerkt das in der Anleitung ein Fehler ist. Ich soll 48 Maschen Anschlägen. Dann kommt der Abschnitt mit 2 re,2 links zusam, 2 re, 2 li...das ganze 2x wiederholen...dann sollen am Ende 50M auf der Nadel liegen??? Wie sollen denn mehr M auf der Nadel liegen wenn ich 3 abnehmen muss

user icon DROPS Design 23.02.2021 kl. 08:41:

Liebe Frau Göllnitz, es werden 4 Maschen in den Bündchen abgenommen aber gleichzeitig werden 6 Maschen in A.1 zugenommen (= siehe letzte Symbol), so haben Sie: 48-4+6= 50 Maschen. Viel Spaß beim stricken!

country flag Mira 08.02.2021 - 16:36:

I’m confused how to decrease the appropriate amount at the mitten top. The 2 stitch decreases over the cables, are they done on every decrease round or only on the last 2? Do you continue using A.2 while decreasing? Thanks for helping clarify!

user icon DROPS Design 08.02.2021 kl. 21:23:

Dear Mira, first you should decrease at the two sides of the pattern (you can continue the cables for now, then decrease stitches over the cables. Cabling pulls in the knitted fabric, and the decrease is done to balance this out, as from now on you should not knit the cables. This decrease is only done once. Then you do the knitting the stitches together in the round, twice. I hope this helps. Happy Knitting!

country flag Monique Ouimet 26.02.2020 - 21:26:

Pour les diminutions de ce modèle ce n'est pas claire. Faut-il commencer avec glisser 1 maille à l'endroit et puis les 2 mailles ensembles seraient peut-être au milieu des torsades?

user icon DROPS Design 27.02.2020 kl. 09:03:

Bonjour Mme Ouimet, de quelles diminutions parlez-vous? On diminue sur les côtés de la moufle comme indiqué sous DIMINUTIONS, autrement dit, en commençant 3 mailles avant le marqueur sur le 1er côté, on tricote 2 m ens à l'end, 2 m end (le marqueur est entre ces 2 m), puis on glisse 1 m à l'end, 1 m end, et on passe la m glissée par-dessus la m tricotée, on répète ces 2 diminutions à l'autre marqueur. puis on va diminuer 2 mailles dans chaque torsade (= tricotez les 4 mailles de chaque torsade ensemble 2 par 2 à l'endroit). Bon tricot!

country flag Lan Phan 17.10.2019 - 16:36:

Felling: a) markere etter 1.maske, men starte felling tre masker før det = starte felling på omgangen før på baksiden med flettene ? Eller på slutten av omgangen? b) markere etter 24. maske, det vil si at fellingen påvirker den første vrangmasken på baksiden, som da skal strikkes rett? Men flettingen skal egentlig fortsette som før? Blir ikke flettingen ødelagt? Takk på forhånd!

user icon DROPS Design 21.10.2019 kl. 14:33:

Hei Lan. A) Strikk 1 omgang, men på slutten av denne omgangen (1. omgang) – start 3 masker før merket, felles det. B). Ja, det vil påvirke vrangmaske og flettene vil bli litt «ødelagt». Det skal også felles 2 masker over hver flette. Se på bildet, så ser du at vottene snurper seg sammen. God Fornøyelse!

country flag Lan Phan 29.09.2019 - 23:33:

Jeg er ny til strikking og skjønner ikke hva A.1 og A.2 er og heller ikke hvordan jeg kan sørge for å strikke str S. Kan noen hjelpe meg?

user icon DROPS Design 30.09.2019 kl. 07:37:

Hei Lan, A.1 og A.2 er diagrammene i bunnen av oppskrift. For å strikke størrelse S, bruker du det første tallet når du må velge mellom to forskjellige tall med bindestrek. Håper dette hjelper og god fornøyelse!

country flag Selam 16.06.2019 - 21:52:

Hi, I have started with 48 and after the rib and the decreases I have ended up with less than 50sts did I miss something here? was I supposed to Increase after the Rib? or Decrease? Thanks

user icon DROPS Design 17.06.2019 kl. 08:44:

Dear Selam, you will decrease over the rib and at the same time increase in A.1: *K2,P2 tog, K2, P2*, repeat from *-* a total of 3 times (= 3 sts dec), then work K2, P2, K2, A.1 over the next 14 sts (= 6 sts inc - see last symbol in diagram), K2, P2 tog (= 1 st dec) = you have decreased 4 sts and increased 6 sts: 48-4+6= 50 sts. Happy knitting!

country flag Siss H Slydal 17.03.2019 - 12:21:

Skal A1 strikkes en eller to ganger på en omgang ? Får ikke maskeantallet til å stemme når jeg er kommet rundt !

user icon DROPS Design 18.03.2019 kl. 07:57:

Hei Siss, A.1 skal bare strikkes 1 gang. God fornøyelse!

country flag Merete 09.01.2019 - 19:08:

Skal man fortsette med fletter hele veien på votten, eller strikke glattstrikk når man starter med fellingene?

user icon DROPS Design 11.01.2019 kl. 08:12:

Hei Meret, Du strikker fletter hele veien. God fornøyelse!

country flag Peter 24.12.2018 - 09:26:

The nice game

country flag RachelleLoyer 07.11.2018 - 20:03:

Les explications ne sont pas claire, Comment réussir à obtenir 50 mailles, moi je n'y arrive pas.........au secours.

user icon DROPS Design 08.11.2018 kl. 09:06:

Bonjour Mme Loyer, en tricotant simplement ce tour où vous allez diminuer et augmenter: *2 mailles endroit, 2 mailles ensemble à l'envers (= 1 diminution), 2 mailles endroit, 2 mailles envers*, répétez de *-* encore 2 fois (= vous diminuez 3 m au total), 2 mailles endroit, 2 mailles envers, 2 mailles endroit, A.1 au-dessus des 14 mailles suivantes (= vous augmentez 6 m dans A.1), 2 mailles endroit, 2 mailles ensemble à l'envers (= vous diminuez 1 m) = vous aviez 48 m et diminuez 3 m, augmentez 6 m et diminuez 1 m soit 48 - 3 + 6 - 1 = 50 mailles. Bon tricot!

Kommentér oppskrift DROPS 183-29

Vi vill gärna ha din åsikt om denna modell!

Om du har en fråga kring den, kom ihåg att välja rätt kategori i menyn under, så får du snabbare svar! Obligatoriska fält är markerade med *.

#dropsfan gallery

Morning frost

Martine, Norway

Morgenfrost

Zamotana, Poland