DROPS / 183 / 29

Morgenfrost by DROPS Design

Strikkede vanter med snoninger og struktur. Arbejdet er strikket i DROPS Karisma

  • Morgenfrost / DROPS 183-29 - Strikkede vanter med snoninger og struktur.
Arbejdet er strikket i DROPS Karisma
DROPS Design: Model u-828
Garngruppe B
-----------------------------------------------------------
Størrelse: S/M - L/XL
Materialer:
DROPS KARISMA fra Garnstudio (tilhører Garngruppe B)
100 g i begge størrelser i farve 01, naturhvid

Arbejdet kan også strikkes med garn fra:
"Alternativ garn (Garngruppe B)" – se link under.

DROPS STRØMPEPINDE nr 3,5 – eller de pinde du skal bruge for at få 22 masker og 30 pinde glatstrik på 10 cm i bredden og 10 cm i højden.

DROPS STRØMPEPINDE nr 3 til rib - eller de pinde du skal bruge for at få 23 masker og 32 pinde glatstrik på 10 cm i bredden og 10 cm i højden.
DROPS Snoningspind
----------------------------------------------------------

Har du lavet denne eller nogle af vore andre modeller? Del dine billeder i sociale medier og mærk dem med #dropsdesign, så vi kan se dem!

Vil du bruge et andet garn? Prøv vores omregner!
Er du usikker på hvilken størrelse du skal vælge? Da kan det hjælpe dig at vide, at modellen på billedet er ca 170 cm høj og bruger størrelse S eller M. Hvis du laver en trøje, bluse, kjole eller lignende, finder du tøjets mål i måleskitsen nederst i opskriften.

100% Uld
fra 16.95 kr /50g
DROPS Karisma uni colour DROPS Karisma uni colour 16.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
DROPS Karisma mix DROPS Karisma mix 16.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
needles Pinde & Hæklenåle Bestil
Garnet til denne opskrift koster fra 33.9kr. Læs mere.

Instruktioner

INFORMATION TIL OPSKRIFT:

MØNSTER:
Se diagram A.1 og A.2. Diagrammet viser alle pinde i mønsteret set fra retsiden.

UDTAGNINGSTIPS:
Der tages 1 maske ud ved at slå om, på næste omgang strikkes omslaget drejet ret så der ikke bliver hul.

INDTAGNINGSTIPS:
Tag ind således (start 3 masker før mærket): 2 ret sammen, 2 ret (mærket sidder midt mellem disse 2 masker), tag 1 maske løs af pinden som om den skulle strikkes ret, strik 1 ret, løft den løse maske over den som blev strikket.
----------------------------------------------------------

VANTER:
Arbejdet strikkes rundt på strømpepinde.

HØJRE VANTE:
Slå 48-48 masker op på strømpepinde 3 med Karisma og strik 1 omgang ret. Derefter strikkes der således: Strik rib (= 2 ret / 2 vrang) i 6-7 cm. Næste omgang strikkes således: Strik * 2 ret, 2 vrang sammen, 2 ret, 2 vrang *, gentag fra *-* 2 gange til, strik 2 ret, 2 vrang, 2 ret, A.1 over de næste 14 masker, strik 2 ret, 2 vrang sammen = 50 masker. Skift til strømpepinde 3,5 og strik næste omgang således: Strik 26-26 masker ret (= indeni hånden), A.2 (= 20 m) og 4 masker ret. Fortsæt mønsteret således. HUSK PÅ STRIKKEFASTHEDEN! Når arbejdet måler 13-14 cm tages der 1 maske ud på hver side af første maske på omgangen til tommelfinger – læs UDTAGNINGSTIPS over. Tag ud således på hver side af de nye masker på hver 2.omgang, 4-5 gange til = 60-62 masker. Nu sættes de 11-13 tommelfinger-masker på 1 tråd. Fortsæt rundt som før og slå 1 ny maske op bag tommelfingeren på næste omgang = 50-50 masker. Når vanten måler ca 24-26 cm (prøv evt vanten, der er ca 3-3 cm tilbage til færdig mål), sættes der 1 mærke efter den første maske på omgangen og 1 mærke efter 24-24 masker. Nu tages der 1 maske ind på hver side af begge mærketråde – læs INDTAGNINGSTIPS over. Tag ind således på hver 2.omgang totalt 3-3 gange og derefter på hver omgang totalt 2-2 gange - tag i tillæg 2 masker ind over hver snoning = 24-24 masker. Strik maskerne ret sammen 2 og 2 = 12-12 masker. Strik maskerne ret sammen 2 og 2 = 6 masker. Klip tråden, træk den gennem de resterende masker, træk sammen og hæft godt.

TOMMELFINGER:
Sæt de 11-13 tommelfinger-masker fra tråden tilbage på strømpepind 3,5. Strik i tillæg 4-3 masker op bag tommelfingeren = 15-16 masker. Strik rundt i glatstrik til selve tommelen måler ca 4½-5 cm (prøv evt vanten, der er nu ca ½ cm tilbage til færdig mål). Strik 2 omgange ret og strik alle masker sammen 2 og 2 på begge omgange = 4-4 masker tilbage på pindene. Klip tråden, træk den gennem de resterende masker, træk sammen og hæft godt.

VENSTRE VANTE:
Slå op og strik som højre, men tag ud til tommelfinger på hver side af den 22.maske på omgangen.

Diagram

symbols = ret
symbols = vrang
symbols = sæt 2 masker på snoningspind foran arbejdet, strik 2 ret, strik 2 ret fra snoningspinden
symbols = strik 2 masker ret i samme maske (dvs strik 1 maske i hvert led)
diagram
signature

Behøver du hjælp med opskriften?

Tak for at du vælger en opskrift fra DROPS Design. Vi arbejder hårdt for at udgive opskrifter som er korrekte og enkle at forstå. Alle opskrifter er oversat fra norsk og du kan altid se originalopskriften (DROPS 183-29) for mål og udregninger.

Har du problemer med at forstå opskriften? Se listen nedenfor med alternativer som kan hjælpe dig med at gøre dit projekt færdigt - eller hvorfor ikke lære dig noget nyt.

1) Hvorfor er strikkefasthed/hæklefasthed så vigtigt?

Strikkefastheden er afgørende for målene i dit færdige arbejde. Den bliver normalt måle pr 10 x 10 cm. Således bliver strikkefastheden opgivet: Antal masker i bredden x antal pinde i højden feks: 19 masker x 26 pinde = 10 x 10 cm.

Strikkefastheden er individuel; nogle strikker/hækler løst og andre fast. Du justerer strikkefastheden ved hjælp af tykkelsen på den nål/pind, som vi foreslår i opskriften som en guide! Prøv med en tykkere eller en tyndere pind for at få din strikkefasthed til at stemme med den som står i opskriften. Hvis du ikke overholder strikkefastheden, vil du få et andet garnforbrug og målene vil ikke stemme ifølge opskriften.

Strikkefastheden er også afgørende for hvilke garner som kan erstatte hinanden. Så længe du får samme strikkefasthed, så kan du erstatte garnet med noget andet.

Se DROPS lektion: Således måler du strikkefastheden

Se DROPS video: Strikkefasthed - Prøvelap

til toppen

2) Hvad er garngrupper?

Alle vore garner er sorteret i garngrupper fra A-F efter tykkelse og strikke-/hæklefasthed – A er de tyndeste garner, og F er de tykkeste. På den måde er det lettere for dig at finde et garnalternativ til hver opskrift om så ønskes. Alle garner i samme garngruppe har samme strikkefasthed og kan enkelt byttes ud med hinanden. Når det er sagt er det en god ide at bemærke at forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, som giver det færdige arbejde et unikt udseende.

Klik her for at få en oversigt over vore garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruge et andet garn end hvad der står i opskriften?

Det som er vigtigt når man bytter til et andet garn, er at strikke-/hæklefastheden forbliver den samme. Således får man samme mål som der står i valgt størrelse i måleskitsen nederst i opskriften. Det er lettere at opnå samme strikkefasthed hvis man bruger garn fra samme garngruppe. Det er også muligt at vælge flere tynde tråde for at erstatte et tykkere garn. Prøv vores garn-omregner. Vi anbefaler at altid lave en strikkeprøve.

Vær opmærksom på: at når du bytter til et andet garn, så vil tøjet både se og føles anderledes end det du ser på billedet, da alle garner har forskellige udtryk og egenskaber.

Se DROPS lektion: Kan jeg bruge et andet garn end hvad som står i opskriften?

til toppen

4) Hvordan bruger jeg DROPS garnomregner?

Øverst i hver opskrift finder du et link til vores garnomregner, som kan hjælpe dig med at skifte det garn ud som står i opskriften, med et andet garn. Ved at skrive den garnkvalitet ind du vil skifte ud, skrive garnforbruget (i din størrelse) og antal tråde som bruges i opskriften, så vil du få præsenteret nogle gode alternativer som kan bruges til samme strikkefasthed. Du vil også få information om hvor meget du skal bruge i de forskellige alternativer og om du skal bruge en eller flere tråde. De fleste nøgler er på 50g (nogle er på 25g eller 100g).

Hvis opskriften er med flere farver, skal du regne hver farve om separat. Og hvis opskriften er med flere garnkvaliteter (feks 1 tråd Alpaca og 1 tråd Kid-Silk) så skal du finde alternativer for hver kvalitet.

Klik her for at se vores omregner

til toppen

5) Hvorfor får jeg forkert strikkefasthed med anbefalede pinde.

Nummeret på pinden som bliver foreslået i opskriften, skal kun ses som en guide. Det som er vigtigt er er få samme strikkefasthed som der står i opskriften. Da strikkefastheden er meget individuel, så kan det være at du er nødt til at vælge et eller to numre tykkere eller en tyndere pind for at opnå korrekt strikkefasthed. Vi anbefaler altid at lave en strikkeprøve.

Arbejder du med en anden strikkefasthed end hvad der står i opskriften, vil du ikke få samme mål som der står i måleskitsen nederst i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan måler man strikkefastheden

See DROPS video: Hvordan laver man en strikkeprøve

til toppen

6) Hvorfor er arbejdet skrevet ovenfra og ned?

Når du strikker/hækler et arbejde ovenfra og ned, får du større fleksibilitet og det er lettere at lave personlige justeringer. Det er også lettere at prøve tøjet under arbejdets gang, samt at justere længden på ryg & forstykke og ærmer.

Opskriften er nøje forklaret i samme rækkefølge som den strikkes/hækles. Diagrammerne er justeret så de strikkes på samme måde som ellers.

til toppen

7) Hvorfor er ærmerne kortere i de større størrelser?

Den totale bredde fra (håndled til håndled) vil være længere i de større størrelser, også selvom selve ærmet er kortere. De større størrelser har længere ærmekuppel samt bredere skuldervidde. Dette resulterer i en god pasform i alle størrelser.

til toppen

8) Hvad er en rapport?

Diagrammer bliver ofte gentaget i både bredden og i højden. Et diagram består ofte af 1 rapport. Hvis der står at A.1/rapporten skal gentages 5 gange rundt på pinden, så følger du A.1 og starter forfra igen ialt 5 gange efter hinanden. Når der står at A.1/rapporten skal gentages 2 gange i højden, så følger man hele A.1 og starter forfra igen én gang til.

til toppen

9) Hvordan arbejder jeg efter et strikkediagram?

Diagrammet viser alle pinde/omgange og hver maske ses fra retsiden. Det skal strikkes nedenfra og op fra højre mod venstre. 1 rude = 1 maske.

Når man strikker frem og tilbage, strikkes hver 2. pind fra retsiden og hver 2. pind fra vrangen. Når man strikker fra vrangen skal diagrammet strikkes modsat, altså fra venstre mod højre, retmasker strikkes vrang og vrangmasker strikkes ret.

Når man strikker rundt skal alle omgange strikkes fra retsiden og diagrammet strikkes fra højre til venstre på alle omgange.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

til toppen

10) Hvordan arbejder jeg efter et hæklediagram?

Diagrammet viser alle rækker/omgange og hver maske ses fra retsiden. Der hækles nedenfra og op fra højre til venstre.

Når man hækler frem og tilbage er hver 2.række hæklet fra retsiden fra højre mod venstre og hver 2.række er hæklet fra vrangen, fra venstre mod højre.

Når der hækles rundt, skal alle omgange i diagrammet hækles fra retsiden, fra højre til venstre.

Når der hækles efter et cirkeldiagram starter man i midten af diagrammet og hækler sig udover, med uret, omgang efter omgang.

Normalt starter man altid en ny række med et antal luftmasker (modsvarer højden af følgende masker), disse vil enten blive vist i diagrammet eller forklaret i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

11) Hvordan strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden.

Når der skal strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden, vil der ofte stå således i opskrifterne: “strik/hækl A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gange". Det betyder at du skal strikke/hækle A.1 én gang, så A.2 én gang, og nu A.3 som skal gentages det antal gange som der står i bredden – i dette tilfælde: S = 0 gange, M = 0 gange, L=2 gange, XL= 3 gange og XXL = 4 gange.

Følg diagrammerne som du plejer, begynd med første række i A.1, så førtse række i A.2 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor starter man med flere luftmasker end hvad der skal hækles over?

Luftmasker bliver ofte lidt kortere og fylder ikke helt så meget som andre hæklede masker. For at kanten i rene luftmasker ikke skal blive for stram, slår vi derfor ofte flere luftmasker op til at begynde med. Antallet masker vil blive justere på næste række, så det passer til opskriften og til målene i måleskitsen.

til toppen

13) Hvorfor tager man ud før ribkanten når der arbejdes ovenfra og ned?

Ribkanten er mere elastisk og vil trække sig lidt sammen i forhold til det glatstrikkede. Ved at tage ud før ribben, så undgår du en for stor forskel mellem krop og kant.

til toppen

14) Hvorfor tager man ud i aflukningskanten?

Man kan let komme til at lukke af lidt for stramt. Ved at lave omslag om pinden samtidig som man lukker af (samtidigt som omslagene også bliver lukket af) så undgår man at aflukningskanten bliver for stram.

Se DROPS video: Hvordan lukkes der af med omslag

til toppen

15) Hvordan tager man ud/ind på skiftevis hver 3. og hver 4. pind/omgang?

For at få en jævn ud- eller indtagning, kan man tage ud på feks hver 3. og 4.pind således: Strik 2 pinde, tag ud på 3.pind, strik 3 pinde og tag ud på 4.pind. Gentag dette til udtagningen er færdig.

Se DROPS lektion: Tag ud/ind på skiftevis hver 3. og 4 pind

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret anderledes end hvad jeg kan se på billedet?

Antal rapporter i et mønster kan variere lidt i forhold til forskellige størrelser, for at få korrekt proportioner. Hvis du ikke laver nøjagtig samme størrelse som den du ser på billedet, så kan din model se lidt anderledes ud. Dette er nøje udregnet og justeret så helhedsindtrykket er det samme som på billedet i alle størrelse.

Sørg for at følge opskrift og diagrammer som passer til din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan man strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage?

Hvis du foretrækker at strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage, så kan du naturligvis selv justere det i opskriften. Du skal da lægge en klippekant til midt foran (normalt 5 masker) og følge opskriften. Når du ellers ville have vendt og strikket tilbage fra vrangen, strikker du helt enkelt over klippekanten og fortsætter rundt. Til sidst klipper du op i midten af sømmen, samler masker op på hver side til forkant som dækker de to sømme.

Se DROPS video: Hvordan strikkes sømkant og hvordan klippes der op

til toppen

18) Kan jeg strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt?

Foretrækker du at strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt? Du kan naturligvis justere opskriften og vælge at strikke stykkerne separat og sy dem sammen til sidst. Del antal masker på ryg & forstykke i to, læg en kantmaske til i begge sider (at sy sammen i) og strik hvert stykke frem og tilbage for sig.

Se DROPS lesson: Kan jeg tilpasse en opskrift på rundpind, så jeg kan strikke den frem og tilbage?

til toppen

19) Hvorfor viser i garn i opskrifterne som er udgået?

Da forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, så har vi valgt at beholde originalgarnet i vores opskrifter. Ved at bruge vores garn-omregner får du let et udvalg af aktuelle garner, eller så kan du enkelt vælge et garn fra samme garngruppe.

Det er også muligt at nogle af vore forhandlere stadigvæk har det udgået garn på lager. Eller hvis du selv har nogle nøgler, så er det også lettere at finde aktuelle opskrifter som passer til.

Vores garn-omregner vil foreslå både alternative kvaliteter samt garnforbrug.

til toppen

20) Hvordan laver jeg en damestørrelse om til en herrestørrelse?

Hvis du har fundet en opskrift på en fin damemodel, så er det enkelt at lave den om til herrestørrelse om man ønsker det. Den største forskel er længden på ærmerne og på ryg & forstykket. Vælg den størrelse i måleskitsen som har ønsket brystvidde/omkreds. Den ekstra længde kan du lægge til lige før ærmekuplen/ærmegabet. Hvis opskriften er strikket/hæklet ovenfra og ned kan du lægge den ekstra længde til lige efter ærmegabet eller før første indtagning på ærmet.

Hvor stort garnforbruget bliver er afhængig af hvor mange cm du lægger til, men husk, hellere et nøgle for meget end et for lidt.

til toppen

21) Hvordan undgår jeg at langhåret tøj fælder?

Alle garner indeholder overskudsfibre (fra produktionen) som gerne vil fælde eller fnuldre lidt. Børstet garn (håret garn) har flere af disse løse overskudsfibre, hvilket giver dem større tendenser til at fælde.

Selv om man naturligvis ikke kan garantere at børstede garner kan blive 100% fri for overskudsfibre, så er det muligt at få tøjet til at fælde mindre, ved at følge disse skridt:

1. Når tøjet er færdigt (før du vasker det) så kan du ryste det, så alle løse hår falder af. OBS: Brug ALDRIG en taperulle, børste eller lignende som trækker i garnet.

2. Put tøjet i en plasticpose og læg det i fryseren - temperaturen vil få fibrene til at holde mindre fast i hinanden, så løse fibre lettere vil falde af.

3. Lad det ligge i fryseren nogle timer før du tager det ud og ryster igen.

4. Vask tøjet ifølge vaskeanvisningen på banderolen.

til toppen

22) Hvor på tøjet måles længden?

Tøjets total længde som er opgivet i måleskitsen, måles fra inderst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederste kant på tøjet. Der måles altså IKKE yderst på skulderen.

På en jakke måles længden aldrig langs med forkanten, med mindre det er tydeligt forklaret. Mål altid længden indenfor forkantmaskerne.

Se DROPS lektion: Hvordan læses en måleskitse

til toppen

23) Hvordan ved jeg hvor mange nøgler jeg skal bruge?

Garnforbruget bliver altid opgivet i antal gram, for eksempel 450 g. For at regne antal nøgler ud skal du først vide hvor mange gram som er i 1 nøgle (25g, 50g eller 100g). Du finder information om nøglets vægt, når du klikker dig ind på garnet. Nu skal du dele antal gram du skal bruge, med antal gram i hvert nøgle. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøgler (som er det mest almindelige) tager du 450 / 50 = 9 nøgler.

til toppen

Har du købt DROPS garn til denne opskrift? Da kan du altid få hjælp i butikken hvor du købte garnet. Find en liste med DROPS forhandlere her!
Kan du stadigvæk ikke finde svar på dit spørgsmål? Scroll ned og skriv dit spørgsmål, så vil en af vore eksperter prøve at hjælpe dig. Normalt vil du få svar i løbet af 5-10 dage. Undertiden kan du læse tidligere spørgsmål og svar til denne opskrift eller gå med i DROPS Workshop på Facebook for at få hjælp af andre strikkere/hæklere!

Kommentarer / Spørgsmål (13)

country flag Manuela Göllnitz 22.02.2021 - 21:13:

Hallo, ich habe jetzt zum 4. Mal diesen Handschuh angestrickt und habe endlich bemerkt das in der Anleitung ein Fehler ist. Ich soll 48 Maschen Anschlägen. Dann kommt der Abschnitt mit 2 re,2 links zusam, 2 re, 2 li...das ganze 2x wiederholen...dann sollen am Ende 50M auf der Nadel liegen??? Wie sollen denn mehr M auf der Nadel liegen wenn ich 3 abnehmen muss

user icon DROPS Design 23.02.2021 kl. 08:41:

Liebe Frau Göllnitz, es werden 4 Maschen in den Bündchen abgenommen aber gleichzeitig werden 6 Maschen in A.1 zugenommen (= siehe letzte Symbol), so haben Sie: 48-4+6= 50 Maschen. Viel Spaß beim stricken!

country flag Mira 08.02.2021 - 16:36:

I’m confused how to decrease the appropriate amount at the mitten top. The 2 stitch decreases over the cables, are they done on every decrease round or only on the last 2? Do you continue using A.2 while decreasing? Thanks for helping clarify!

user icon DROPS Design 08.02.2021 kl. 21:23:

Dear Mira, first you should decrease at the two sides of the pattern (you can continue the cables for now, then decrease stitches over the cables. Cabling pulls in the knitted fabric, and the decrease is done to balance this out, as from now on you should not knit the cables. This decrease is only done once. Then you do the knitting the stitches together in the round, twice. I hope this helps. Happy Knitting!

country flag Monique Ouimet 26.02.2020 - 21:26:

Pour les diminutions de ce modèle ce n'est pas claire. Faut-il commencer avec glisser 1 maille à l'endroit et puis les 2 mailles ensembles seraient peut-être au milieu des torsades?

user icon DROPS Design 27.02.2020 kl. 09:03:

Bonjour Mme Ouimet, de quelles diminutions parlez-vous? On diminue sur les côtés de la moufle comme indiqué sous DIMINUTIONS, autrement dit, en commençant 3 mailles avant le marqueur sur le 1er côté, on tricote 2 m ens à l'end, 2 m end (le marqueur est entre ces 2 m), puis on glisse 1 m à l'end, 1 m end, et on passe la m glissée par-dessus la m tricotée, on répète ces 2 diminutions à l'autre marqueur. puis on va diminuer 2 mailles dans chaque torsade (= tricotez les 4 mailles de chaque torsade ensemble 2 par 2 à l'endroit). Bon tricot!

country flag Lan Phan 17.10.2019 - 16:36:

Felling: a) markere etter 1.maske, men starte felling tre masker før det = starte felling på omgangen før på baksiden med flettene ? Eller på slutten av omgangen? b) markere etter 24. maske, det vil si at fellingen påvirker den første vrangmasken på baksiden, som da skal strikkes rett? Men flettingen skal egentlig fortsette som før? Blir ikke flettingen ødelagt? Takk på forhånd!

user icon DROPS Design 21.10.2019 kl. 14:33:

Hei Lan. A) Strikk 1 omgang, men på slutten av denne omgangen (1. omgang) – start 3 masker før merket, felles det. B). Ja, det vil påvirke vrangmaske og flettene vil bli litt «ødelagt». Det skal også felles 2 masker over hver flette. Se på bildet, så ser du at vottene snurper seg sammen. God Fornøyelse!

country flag Lan Phan 29.09.2019 - 23:33:

Jeg er ny til strikking og skjønner ikke hva A.1 og A.2 er og heller ikke hvordan jeg kan sørge for å strikke str S. Kan noen hjelpe meg?

user icon DROPS Design 30.09.2019 kl. 07:37:

Hei Lan, A.1 og A.2 er diagrammene i bunnen av oppskrift. For å strikke størrelse S, bruker du det første tallet når du må velge mellom to forskjellige tall med bindestrek. Håper dette hjelper og god fornøyelse!

country flag Selam 16.06.2019 - 21:52:

Hi, I have started with 48 and after the rib and the decreases I have ended up with less than 50sts did I miss something here? was I supposed to Increase after the Rib? or Decrease? Thanks

user icon DROPS Design 17.06.2019 kl. 08:44:

Dear Selam, you will decrease over the rib and at the same time increase in A.1: *K2,P2 tog, K2, P2*, repeat from *-* a total of 3 times (= 3 sts dec), then work K2, P2, K2, A.1 over the next 14 sts (= 6 sts inc - see last symbol in diagram), K2, P2 tog (= 1 st dec) = you have decreased 4 sts and increased 6 sts: 48-4+6= 50 sts. Happy knitting!

country flag Siss H Slydal 17.03.2019 - 12:21:

Skal A1 strikkes en eller to ganger på en omgang ? Får ikke maskeantallet til å stemme når jeg er kommet rundt !

user icon DROPS Design 18.03.2019 kl. 07:57:

Hei Siss, A.1 skal bare strikkes 1 gang. God fornøyelse!

country flag Merete 09.01.2019 - 19:08:

Skal man fortsette med fletter hele veien på votten, eller strikke glattstrikk når man starter med fellingene?

user icon DROPS Design 11.01.2019 kl. 08:12:

Hei Meret, Du strikker fletter hele veien. God fornøyelse!

country flag Peter 24.12.2018 - 09:26:

The nice game

country flag RachelleLoyer 07.11.2018 - 20:03:

Les explications ne sont pas claire, Comment réussir à obtenir 50 mailles, moi je n'y arrive pas.........au secours.

user icon DROPS Design 08.11.2018 kl. 09:06:

Bonjour Mme Loyer, en tricotant simplement ce tour où vous allez diminuer et augmenter: *2 mailles endroit, 2 mailles ensemble à l'envers (= 1 diminution), 2 mailles endroit, 2 mailles envers*, répétez de *-* encore 2 fois (= vous diminuez 3 m au total), 2 mailles endroit, 2 mailles envers, 2 mailles endroit, A.1 au-dessus des 14 mailles suivantes (= vous augmentez 6 m dans A.1), 2 mailles endroit, 2 mailles ensemble à l'envers (= vous diminuez 1 m) = vous aviez 48 m et diminuez 3 m, augmentez 6 m et diminuez 1 m soit 48 - 3 + 6 - 1 = 50 mailles. Bon tricot!

Kommentere opskrift DROPS 183-29

Vi vil gerne høre din mening om denne model!

Hvis du ønsker at stille et spørgsmål, så husk at vælge rigtig kategori i menuen under - det vil give dig hurtigere svar. Obligatoriske felter er markeret med *.

#dropsfan gallery

Morning frost

Martine, Norway

Morgenfrost

Zamotana, Poland