DROPS / 183 / 29

Morgenfrost by DROPS Design

Strikkede votter med fletter og struktur. Arbeidet er strikket i DROPS Karisma

Stikkord: flette, varme hender, votter,
  • Morgenfrost / DROPS 183-29 - Strikkede votter med fletter og struktur.
Arbeidet er strikket i DROPS Karisma
DROPS Design: Modell u-828
Garngruppe B
-----------------------------------------------------------
Størrelse: S/M - L/XL
Materialer:
DROPS KARISMA fra Garnstudio (tilhører Garngruppe B)
100 g i begge størrelser i farge 01, naturhvit

Arbeidet kan også strikkes med garn fra:
"Alternative garn (Garngruppe B)" – se linken under.

DROPS SETTPINNER NR 3,5 – eller de pinnene du må bruke for å få 22 masker og 30 pinner glattstrikk på 10 cm i bredden og 10 cm i høyden.

DROPS SETTPINNER NR 3 til vrangbord - eller de pinnene du må bruke for å få 23 masker og 32 pinner glattstrikk på 10 cm i bredden og 10 cm i høyden.

DROPS FLETTEPINNE - til flettene.
----------------------------------------------------------

Har du strikket/heklet denne oppskriften, eller noen av våre andre design? Del bilder i sosiale medier og bruk taggen #dropsdesign slik at vi kan se dem!

Vil du bruke et alternativt garn? Prøv vår garnkalkulator!
Er du usikker på hvilken størrelse du skal velge? Da hjelper det kanskje å vite at modellen på bildet er ca 170 cm høy og bruker størrelse S eller M. Om du lager en genser, jakke, kjole eller lignende, kan du finne en målskisse av det ferdige plagget (i cm) nederst i oppskriften.

100% Ull
fra 28.00 kr /50g
DROPS Karisma uni colour DROPS Karisma uni colour 28.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Karisma mix DROPS Karisma mix 28.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
needles Pinner & Heklenåler Bestill
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 56kr. Les mer.

Instruksjoner

INFORMASJON TIL OPPSKRIFT:

MØNSTER:
Se diagram A.1 og A.2. Diagrammet viser alle pinnene i mønsteret sett fra retten.

ØKETIPS:
Det økes 1 maske ved å lage 1 kast om pinnen, på neste omgang strikkes kastet vridd rett slik at det ikke blir hull.

FELLETIPS:
Fell slik (start 3 masker før merket): 2 rett sammen, 2 rett (merket sitter midt mellom disse 2 maskene), ta 1 maske løs av pinnen som om den skulle strikkes rett, strikk 1 rett, løft den løse masken over masken som ble strikket.
----------------------------------------------------------

VOTTER:
Arbeidet strikkes rundt på settpinner.

HØYRE VOTT:
Legg opp 48-48 masker på settpinner 3 med Karisma og strikk 1 omgang rett. Deretter strikkes det slik: Strikk vrangbord (= 2 rett / 2 vrang) i 6-7 cm. Neste omgang strikkes slik: Strikk * 2 rett, 2 vrang sammen, 2 rett, 2 vrang *, gjenta fra *-* 2 ganger til, strikk 2 rett, 2 vrang, 2 rett, A.1 over de neste 14 maskene, strikk 2 rett, 2 vrang sammen = 50 masker. Bytt til settpinner 3,5 og strikk neste omgang slik: Strikk 26-26 masker rett (= inni hånden), A.2 (= 20 m) og 4 masker rett. Fortsett mønsteret slik. HUSK PÅ STRIKKEFASTHETEN! Når arbeidet måler 13-14 cm økes det 1 maske på hver side av første maske på omgangen til tommel – les ØKETIPS over. Øk slik på hver side av de økte maskene på hver 2.omgang, 4-5 ganger til = 60-62 masker. Nå settes de 11-13 tommel-maskene på 1 tråd. Fortsett rundt som før og legg opp 1 ny maske bak tommelen på neste omgang = 50-50 masker. Når votten måler ca 24-26 cm (prøv evt votten på, det gjenstår ca 3-3 cm til ferdig mål), settes det 1 merke etter den første masken på omgangen og 1 merke etter 24-24 masker. Nå felles det 1 maske på hver side av begge merketrådene – les FELLETIPS over. Fell slik på hver 2.omgang totalt 3-3 ganger og deretter på hver omgang totalt 2-2 ganger - fell i tillegg 2 masker over hver flette = 24-24 masker. Strikk maskene rett sammen 2 og 2 = 12-12 masker. Strikk maskene rett sammen 2 og 2 = 6 masker. Klipp tråden, trekk den gjennom de resterende maskene, snurp sammen og fest godt.

TOMMEL:
Sett de 11-13 tommel-maskene fra tråden tilbake på settpinner 3,5. Strikk i tillegg opp 4-3 masker bak tommelen = 15-16 masker. Strikk glattstrikk rundt til selve tommelen måler ca 4½-5 cm (prøv evt votten på, det gjenstår nå ca ½ cm til ferdig mål). Strikk 2 omganger rett og strikk alle maskene sammen 2 og 2 på begge omgangene = 4-4 masker tilbake på pinnene. Klipp tråden, trekk den gjennom de resterende maskene, snurp sammen og fest godt.

VENSTRE VOTT:
Legg opp og strikk som høyre, men øk til tommel på hver side av den 22.masken på omgangen.

Diagram

symbols = rett
symbols = vrang
symbols = sett 2 masker på flettepinne foran arbeidet, strikk 2 rett, strikk 2 rett fra flettepinnen
symbols = strikk 2 masker rett i samme maske (dvs strikk 1 maske i hvert ledd)
diagram
signature

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (13)

country flag Manuela Göllnitz 22.02.2021 - 21:13:

Hallo, ich habe jetzt zum 4. Mal diesen Handschuh angestrickt und habe endlich bemerkt das in der Anleitung ein Fehler ist. Ich soll 48 Maschen Anschlägen. Dann kommt der Abschnitt mit 2 re,2 links zusam, 2 re, 2 li...das ganze 2x wiederholen...dann sollen am Ende 50M auf der Nadel liegen??? Wie sollen denn mehr M auf der Nadel liegen wenn ich 3 abnehmen muss

user icon DROPS Design 23.02.2021 kl. 08:41:

Liebe Frau Göllnitz, es werden 4 Maschen in den Bündchen abgenommen aber gleichzeitig werden 6 Maschen in A.1 zugenommen (= siehe letzte Symbol), so haben Sie: 48-4+6= 50 Maschen. Viel Spaß beim stricken!

country flag Mira 08.02.2021 - 16:36:

I’m confused how to decrease the appropriate amount at the mitten top. The 2 stitch decreases over the cables, are they done on every decrease round or only on the last 2? Do you continue using A.2 while decreasing? Thanks for helping clarify!

user icon DROPS Design 08.02.2021 kl. 21:23:

Dear Mira, first you should decrease at the two sides of the pattern (you can continue the cables for now, then decrease stitches over the cables. Cabling pulls in the knitted fabric, and the decrease is done to balance this out, as from now on you should not knit the cables. This decrease is only done once. Then you do the knitting the stitches together in the round, twice. I hope this helps. Happy Knitting!

country flag Monique Ouimet 26.02.2020 - 21:26:

Pour les diminutions de ce modèle ce n'est pas claire. Faut-il commencer avec glisser 1 maille à l'endroit et puis les 2 mailles ensembles seraient peut-être au milieu des torsades?

user icon DROPS Design 27.02.2020 kl. 09:03:

Bonjour Mme Ouimet, de quelles diminutions parlez-vous? On diminue sur les côtés de la moufle comme indiqué sous DIMINUTIONS, autrement dit, en commençant 3 mailles avant le marqueur sur le 1er côté, on tricote 2 m ens à l'end, 2 m end (le marqueur est entre ces 2 m), puis on glisse 1 m à l'end, 1 m end, et on passe la m glissée par-dessus la m tricotée, on répète ces 2 diminutions à l'autre marqueur. puis on va diminuer 2 mailles dans chaque torsade (= tricotez les 4 mailles de chaque torsade ensemble 2 par 2 à l'endroit). Bon tricot!

country flag Lan Phan 17.10.2019 - 16:36:

Felling: a) markere etter 1.maske, men starte felling tre masker før det = starte felling på omgangen før på baksiden med flettene ? Eller på slutten av omgangen? b) markere etter 24. maske, det vil si at fellingen påvirker den første vrangmasken på baksiden, som da skal strikkes rett? Men flettingen skal egentlig fortsette som før? Blir ikke flettingen ødelagt? Takk på forhånd!

user icon DROPS Design 21.10.2019 kl. 14:33:

Hei Lan. A) Strikk 1 omgang, men på slutten av denne omgangen (1. omgang) – start 3 masker før merket, felles det. B). Ja, det vil påvirke vrangmaske og flettene vil bli litt «ødelagt». Det skal også felles 2 masker over hver flette. Se på bildet, så ser du at vottene snurper seg sammen. God Fornøyelse!

country flag Lan Phan 29.09.2019 - 23:33:

Jeg er ny til strikking og skjønner ikke hva A.1 og A.2 er og heller ikke hvordan jeg kan sørge for å strikke str S. Kan noen hjelpe meg?

user icon DROPS Design 30.09.2019 kl. 07:37:

Hei Lan, A.1 og A.2 er diagrammene i bunnen av oppskrift. For å strikke størrelse S, bruker du det første tallet når du må velge mellom to forskjellige tall med bindestrek. Håper dette hjelper og god fornøyelse!

country flag Selam 16.06.2019 - 21:52:

Hi, I have started with 48 and after the rib and the decreases I have ended up with less than 50sts did I miss something here? was I supposed to Increase after the Rib? or Decrease? Thanks

user icon DROPS Design 17.06.2019 kl. 08:44:

Dear Selam, you will decrease over the rib and at the same time increase in A.1: *K2,P2 tog, K2, P2*, repeat from *-* a total of 3 times (= 3 sts dec), then work K2, P2, K2, A.1 over the next 14 sts (= 6 sts inc - see last symbol in diagram), K2, P2 tog (= 1 st dec) = you have decreased 4 sts and increased 6 sts: 48-4+6= 50 sts. Happy knitting!

country flag Siss H Slydal 17.03.2019 - 12:21:

Skal A1 strikkes en eller to ganger på en omgang ? Får ikke maskeantallet til å stemme når jeg er kommet rundt !

user icon DROPS Design 18.03.2019 kl. 07:57:

Hei Siss, A.1 skal bare strikkes 1 gang. God fornøyelse!

country flag Merete 09.01.2019 - 19:08:

Skal man fortsette med fletter hele veien på votten, eller strikke glattstrikk når man starter med fellingene?

user icon DROPS Design 11.01.2019 kl. 08:12:

Hei Meret, Du strikker fletter hele veien. God fornøyelse!

country flag Peter 24.12.2018 - 09:26:

The nice game

country flag RachelleLoyer 07.11.2018 - 20:03:

Les explications ne sont pas claire, Comment réussir à obtenir 50 mailles, moi je n'y arrive pas.........au secours.

user icon DROPS Design 08.11.2018 kl. 09:06:

Bonjour Mme Loyer, en tricotant simplement ce tour où vous allez diminuer et augmenter: *2 mailles endroit, 2 mailles ensemble à l'envers (= 1 diminution), 2 mailles endroit, 2 mailles envers*, répétez de *-* encore 2 fois (= vous diminuez 3 m au total), 2 mailles endroit, 2 mailles envers, 2 mailles endroit, A.1 au-dessus des 14 mailles suivantes (= vous augmentez 6 m dans A.1), 2 mailles endroit, 2 mailles ensemble à l'envers (= vous diminuez 1 m) = vous aviez 48 m et diminuez 3 m, augmentez 6 m et diminuez 1 m soit 48 - 3 + 6 - 1 = 50 mailles. Bon tricot!

Kommentér oppskrift DROPS 183-29

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.

Fra #dropsfan galleriet

Morning frost

Martine, Norway

Morgenfrost

Zamotana, Poland