DROPS / 166 / 29

Twist & Shout by DROPS Design

Gevilte DROPS sloffen met franjes van "Snow" Maat 35 - 44

Trefwoorden: sloffen, vilten,
  • Twist & Shout / DROPS 166-29 - Gevilte DROPS sloffen met franjes van Snow Maat 35 - 44
DROPS design: Model nr. ee-546
Garengroep E of C en C
----------------------------------------------------------
Maat: 35/37 - 38/39 - 40/42 - 42/44
Voetlengte na vhet ilten: ongeveer 22 - 24 - 26 - 28 cm
Slofhoogte na het vilten: ongeveer 19 cm voor alle maten
Materiaal:
DROPS SNOW van Garnstudio
250-250-300-300 gr. kleur nr. 47, lichtbeige

DROPS RECHTE BREINLD 9 mm – of de maat die u nodig hebt voor een stekenverhouding van 10 st x 14 nld in tricotst = 10 x 10 cm voor het vilten (ongeveer 13 st x 26 nld in tricotst = 10 x 10 cm na het vilten).
DROPS HAAKNLD 7 mm - voor de lussen.
ACCESSOIRES: een panty voor het vilten
----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------
Stekenverhouding – Kijk hier hoe u deze moet opmeten en waarom
Alternatief garen – Bekijk hier hoe u een ander garen kiest
Garengroep A tot F – Bekijk hier hoe u hetzelfde patroon gebruikt met een ander garen
Garenverbruik als u een alternatief garen kiest – Gebruik onze garenvervanger
-------------------------------------------------------


100% wol
vanaf 2.35 € /50g
DROPS Snow uni colour DROPS Snow uni colour 2.35 € /50g
Hobbydoos.nl
Bestel
DROPS Snow mix DROPS Snow mix 2.70 € /50g
Hobbydoos.nl
Bestel
DROPS Snow print DROPS Snow print 2.90 € /50g
Hobbydoos.nl
Bestel
needles Naalden & Haaknaalden
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 11.75€ krijgen. Lees meer.

Instructies voor het patroon

RONDING VOOR DE ENKEL:
Aan de goede kant: * brei 6-6-7-7 st, keer - LEES TIP VOOR HET BREIEN - en brei 6-6-7-7 st. Brei 10-10-12-12 st, keer en brei 10-10-12-12 st. Brei 6-6-7-7 st, keer en brei 6-6-7-7 st *. Brei 1 nld over alle st, herhaal van *-* aan de andere kant, begin aan de verkeerde kant. Brei dan 1 nld terug over alle st aan de verkeerde kant.

TIP VOOR HET BREIEN:
Als u keert midden in het werk, haal dan de eerste steek af in plaats van hem te breien. Trek de draad aan en ga verder als hiervoor. Als er een klein gaatje ontstaat, dan is dat niet erg – het verdwijnt bij het vilten.

TIP VOOR DE FRANJE:
Om te zorgen dat de franjes mooi hangen, kunt u ze het best natmaken en uitschudden voordat u ze ophangt.
----------------------------------------------------------

SLOF:
De slof wordt heen en weer gebreid op de nld.
Begin aan de bovenkant van de pijp en eindig bij de teen.
Zet 38-42-44-44 st op met nld 9 mm en Snow. Brei 1 nld recht aan de verkeerde kant (1e nld = aan de verkeerde kant), 7 nld in tricotst, brei 1 nld recht aan de verkeerde kant (haak later de lussen in de av st van deze nld). DENK OM DE STEKENVERHOUDING! Brei dan in tricotst tot het werk klaar is. Brei als volgt (volgende nld = aan de goede kant): 2 r samen, 34-38-40-40 r, 2 r samen = 36-40-42-42 st. Brei de volgende nld als volgt (= aan de verkeerde kant): 2 av samen, 32-36-38-38 av, 2 av samen = 34-38-40-40 st. Brei de volgende nld als volgt (aan de goede kant): Brei RONDING VOOR DE ENKEL over de buitenste st aan elke kant – zie uitleg boven!
Brei 6 nld in tricotst over alle st, minder TEGELIJKERTIJD in de 1e nld 4-4-4-2 st gelijkmatig = 30-34-36-38 st.

MEERDER NU VOOR DE HIEL ALS VOLGT:
Aan de goede kant: * brei 10-10-11-12 st, keer en brei 9-9-10-11 st, brei 2 st in de laatste st op de nld. Brei 6-6-7-7 st, keer en brei 5-5-6-6 st, brei 2 st in de laatste st op de nld. Brei 1 nld over alle st *, herhaal van *-* aan de andere kant, begin aan de verkeerde kant. Herhaal van *-* nog 2 keer aan elke kant (= 3 keer in totaal aan elke kant) = 42-46-48-50 st.

MINDER NU VOOR DE HIEL ALS VOLGT:
Aan de goede kant: * brei 10-10-11-12 st, keer en brei 8-8-9-10 st, brei de laatste 2 st samen. Brei 6-6-7-7 st, keer en brei 4-4-5-5 st, brei de laatste 2 st samen. Brei 1 nld over alle st *, herhaal van *-* aan de andere kant, begin aan de verkeerde kant. Herhaal van *-* nog 2 keer aan elke kant (= 3 keer in totaal aan elke kant) = 30-34-36-38 st.

BREI NU DE VOET ALS VOLGT:
Plaats 1 markeerder in de buitenste st aan een kant, MEET NU HET WERK VANAF HIER. Minder dan aan de goede kant op de bovenkant van de voet als volgt: brei 8-8-9-10 st, brei de volgende 2 st r samen, brei tot er 10-10-11-12 st over zijn, 2 r samen, brei de overgebleven st op de nld, herhaal dit minderen elke nld aan de goede kant in totaal 3-3-4-4 keer = 24-28-28-30 st. Ga verder in tricotst zonder te minderen tot het werk ongeveer 18-21-25-29 cm meet vanaf de markeerder.

MINDER VOOR DE TEEN ALS VOLGT:
Minder 3-4-4-4 st gelijkmatig in de volgende nld aan de goede kant, herhaal dit minderen elke nld aan de goede kant 4-4-4-4 keer in totaal = 12-12-12-14 st op de nld. Brei in de volgende nld aan de goede kant alle st de hele nld 2 aan 2 r samen = 6-6-6-7 st. Knip de draad af en haal deze door de overgebleven st, trek de draad aan en zet vast.

LUSSEN:
Haak lussen om de franjes aan te bevestigen. Haak in de av st (dus 9e nld vanaf de opzetrand). Neem haaknld 7 mm en Snow en haak als volgt aan de goede kant: haak 1 v in eerste st, * 2 l (= lus), sla 1 st over, 1 v in volgende av-st *, herhaal van *-* de hele nld. Hecht af.

AFWERKING:
Naai samen midden onder de voet en omhoog tot de opzetrand, naai met de zijkanten tegen elkaar in de buitenste lusjes van de kant st om een dikke naad te voorkomen.

Brei nog een slof op dezelfde manier.

VILTEN:
Knip een panty in twee stukken en rijg elk stuk op en neer door de lusjes om te voorkomen dat ze aan elkaar vilten en knoop de uiteinde van de panty aan elkaar.

Plaats de sloffen in de wasmachine met een wasmiddel zonder enzymen of optische bleekmiddelen. Was op 40 graden op een normaal programma zonder voorwas. Vorm na het wassen de sloffen tot de juiste maat en vorm en laat ze plat drogen. Was ze vervolgens op een wolwasprogramma.

FRANJES:
maak 1 franje in elke lus na het vilten - LEES TIP VOOR DE FRANJE. 1 franje = knip 2 draden van 20 cm elk. Vouw ze dubbel, rijg de lus door de lus op de slof, haal de draadeindes door de lus en trek ze aan. Knip de franjes bij tot ze ongeveer 7 cm lang zijn.
signature

Heeft u hulp nodig voor dit patroon?

Bedankt dat u een patroon van DROPS Design kiest. We zijn er trots op dat we patronen aanbieden die correct en makkelijk te volgen zijn. Alle patronen zijn uit het Noors vertaald en u kunt altijd het origineel patroon controleren (DROPS 166-29) voor de afmetingen en de berekiningen.

Heeft u moeite met het volgen van het patroon? Hieronder vindt u een lijst met bronnen die u kunnen helpen om uw project vlot af te maken - of om eenvoudig iets nieuws te leren.

1) Waarom is de stekenverhouding zo belangrijk?

De stekenverhouding bepaalt de uiteindelijke afmetingen van uw werkstuk en wordt normaliter aangegeven in 10 x 10 cm. Het wordt als volgt aangegeven: het aantal steken in de breedte x het aantal naalden in de hoogte - dus: 19 steken x 26 naalden = 10 x 10 cm.

De stekenverhouding is heel erg individueel; sommige mensen breien/haken heel losjes, terwijl anderen vrij strak werken. De stekenverhouding past u aan met de naalddikte, wat de reden is waarom we slechts een suggestie voor de naalddikte geven! U moet deze aanpassen (naar boven of beneden) om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding overeenkomt met de stekenverhouding die aangegeven staat in het patroon. Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan zal het garenverbruik anders zijn, en zal uw werkstuk andere afmetingen krijgen dan het patroon aangeeft.

De stekenverhouding geeft tevens aan welk garen als vervanging kan dienen. U kunt verschillende garens met elkaar vervangen, zolang de stekenverhouding maar hetzelfde is.

Bekijk de DROPS les: Hoe u de stekenverhouding opmeet

Bekijk de DROPS video: Hoe u een proeflapje maakt

naar boven

2) Wat zijn de garengroepen?

Al onze garens zijn ondergebracht in garengroepen (van A tot F) volgens dikte en stekenverhouding – groep A bevat de dunste garens en groep F de dikste. Dit maakt het makkelijker voor u om alternatieve garens te vinden voor onze patronen, indien u graag ander garen wilt gebruiken. Alle garens binnen dezelfde groep hebben ongeveer eenzelfde stekenverhouding en kunnen elkaar vervangen. Het is wel zo dat verschillende garenkwaliteiten verschillende structuren en eigenschappen hebben, wat het uiteindelijke werkstuk een unieke 'look en feel' geeft.

Klik hier voor een overzicht van de garens in elke garengroep

naar boven

3) Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

Bij het kiezen van een ander garen is het belangrijk dat de stekenverhouding hetzelfde blijft. De afmetingen van het uiteindelijke werk zijn dan hetzelfde als aangegeven in de tekening bij het patroon. Het is makkelijker om dezelfde stekenverhouding te krijgen als u garen gebruikt uit dezelfde garengroep. Het is ook mogelijk om meerdere draden van een dunner garen te gebruiken om de stekenverhouding van een dikker garen te krijgen. Probeer onze garenvervanger. We raden u aan om altijd een proeflapje te maken.

LET OP: als u een ander garen neemt, kan het kledingstuk een andere 'look en feel' krijgen dan het kledingstuk op de foto, vanwege individuele eigenschappen en kwaliteiten van elk garen.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

naar boven

4) Hoe gebruik ik de garenvervanger?

Bovenaan al onze patronen vindt u een link naar onze garenvervanger, welke handig kan zijn als u een ander garen wilt gebruiken dan staat aangegeven in het patroon. Door het garen in te vullen dat u wilt vervangen, de hoeveelheid (in uw maat) en het aantal draden, stelt de vervanger geschikte alternatieven voor met dezelfde stekenverhouding. Daarnaast wordt aangegeven hoeveel u nodig heeft in de nieuwe kwaliteiten en of u met meerdere draden moet werken. De meeste bollen zijn 50 gram (sommige zijn 25 gram of 100 gram).

Als het patroon met meerdere kleuren wordt gebreid/gehaakt, moet elke kleur apart worden vervangen. Dit geldt ook als het patroon met verschillende draden van verschillende garens wordt gemaakt (bijvoorbeeld 1 draad Alpaca en 1 draad Kid-Silk) dan zult u voor elk individueel alternatieven moeten vinden.

Klik hier voor de garenvervanger

naar boven

5) Waarom krijg ik de verkeerde stekenverhouding met de aangegeven naalddikte?

De naalddikte die aangegeven is in het patroon geldt slechts als een richtlijn, het is van belang dat de stekenverhouding klopt. En omdat de stekenverhouding per persoon nogal verschillend is, zult u de naalddikte aan moeten passen om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding hetzelfde is als in het patroon – misschien is het nodig dat u 1 of zelfs 2 naalddiktes naar beneden of naar boven moet om de juiste stekenverhouding te krijgen. Daarom raden we ook aan om een proeflapje te maken.

Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan kunnen de afmetingen van het werkstuk afwijken van de afmetingen volgens de tekening.

Bekijk de DROPS les: Hoe meet u de stekenverhouding

Bekijk de DROPS video: Hoe maakt u een proeflapje voor de stekenverhouding

naar boven

6) Waarom wordt het patroon van boven naar beneden gereid?

Als u een kledingstuk van boven naar beneden breit, dan geeft dit meer flexibiliteit en mogelijkheden voor persoonlijke aanpassingen. Het is bijvoorbeeld makkelijker om het kledingstuk te passen terwijl u er mee bezig bent. U kunt ook makkelijker de lengte van de pas en de schouderkoppen aanpassen.

In de uitleg worden alle stappen zorgvuldig uitgelegd in de juiste volgorde. De telpatronen zijn aangepast aan de breirichting en worden zoals gebruikelijk gebreid.

naar boven

7) Waarom zijn de mouwen korter in de grotere maten?

De totale breedte van het kledingstuk (van pols tot pols) is groter in de grotere maten, ondanks dat de eigenlijke mouwen korter zijn. De grotere maten hebben langere mouwkoppen en bredere schouders, dus er is een goede pasvorm in alle maten.

naar boven

8) Wat is een herhaling?

Telpatronen worden vaak herhaald in de breedte op de naald en/of in de hoogte. 1 herhaling van het telpatroon is hoe het te zien is in het telpatroon. Als er staat dat u 5 herhalingen van A.1 op de naald moet breien, dan breit u het patroon in totaal 5 keer achter/na elkaar op de naald. Als er staat dat u 2 herhalingen van A.1 in de hoogte moet breien, dan breit u het hele telpatroon (dus alle naalden van het telpatroon) een keer en begint u opnieuw onderaan bij het begin en breit u het telpatroon nog een keer.

naar boven

9) Hoe brei ik volgens een telpatroon?

Het telpatroon laat alle naalden en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt gelezen van onder naar boven, van rechts naar links. 1 vierkant = 1 steek.

Als u heen en weer breit, wordt elke andere naald aan de goede kant gebreid en elke andere naald wordt aan de verkeerde kant gebreid. Als u aan de verkeerde kant breit, moet u het telpatroon omgekeerd breien, dus van links naar rechts. rechte steken worden dan averecht gebreid en averechte steken recht, etc.

Als u in de rondte breit wordt elke naald aan de goede kant gebreid en het telpatroon wordt dan van rechts naar links gebreid op alle naalden.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees ik de teltekening bij de patronen?

naar boven

10) Hoe haak ik volgens een telpatroon?

Het telpatroon laat alle toeren en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt van onder naar boven gehaakt en van rechts naar links.

Als u heen en weer haakt, wordt elke andere toer aan de goede kant gehaakt: van rechts naar links en elke andere toer wordt aan de verkeerde kant gehaakt: vank links naar rechts.

Als u in de rondte haakt, wordt elke toer in het telpatroon aan de goede kant gehaakt, van rechts naar links.

Als u een cirkelvormig telpatroon haakt, dan begint u in het midden en haakt u naar buiten toe, tegen de klok in, toer na toer.

Meestal beginnen de toeren met een opgegeven aantal lossen (overeenkomend met de hoogte van de volgende steek), deze zijn of in het telpatroon opgenomen, of uitgelegd in het patroon.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees je telpatronen voor haken

naar boven

11) Hoe brei/haak je verschillende telpatronen tegelijkertijd op dezelfde naald/toer

Instructies om verschillende telpatronen achter elkaar op dezelfde naald/toer te breien/haken, worden meestal als volgt beschreven: “brei/haak A.1, A.2, A.3 in totaal 0-0-2-3-4 keer". Dit betekent dat u A.1 een keer breit/haakt, daarna wordt A.2 een keer gebreid/gehaakt, en A.3 wordt het aantal aangegeven keren (in de breedte) in uw maat gebreid/gehaakt – in dit geval als volgt: S = 0 keer, M = 0 keer, L=2 keer, XL= 3 keer en XXL = 4 keer.

De telpatronen worden zoals gebruikelijk gebreid/gehaakt: begin met de eerste naald/toer in A.1, brei/haak dan de volgende naald/toer in A.2 etc.

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor breien leest

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor haken leest

naar boven

12) Waarom begint het werk met meer lossen dan waarmee gehaakt wordt?

Lossen zijn ietsje smaller dan andere steken en om te voorkomen dat de opzetrand te strak wordt, haken we eenvoudigweg meer lossen om mee te beginnen. Het aantal steken wordt in de volgende toer aangepast zodat het overeenkomt met het patroon en de afmetingen in de tekening.

naar boven

13) Waarom meerderen voor de boord als het werk van boven naar beneden gebreid wordt?

De rand in ribbelsteek is elastischer en zal ietwat samentrekken vergeleken met bijvoorbeeld tricotsteek. Door te meerderen voor de rand in ribbelsteek, voorkomt u een zichtbaar verschil in breedte tussen de rand in ribbelsteek en de rest van het lijf.

naar boven

14) Waarom meerderen in de afkantrand?

Het gebeurt vrij makkelijk dat u te strak afkant, en door omslagen te maken tijdens het afkanten (terwijl u deze tegelijkertijd afkant) voorkomt u dat de afkantrand te strak wordt.

Bekijk de DROPS video: Hoe kant u af met omslagen

naar boven

15) Hoe meerder/minder je afwisselend op elke 3e en 4e naald/toer?

Om gelijkmatig te meerderen (of te minderen) kunt u meerderen op, bijvoorbeeld: afwisselend elke 3e en 4e naald, als volgt: brei 2 naalden en meerder op de 3e naald, brei 3 naalden en meerder op de 4e naald. Herhaal dit tot het meerderen klaar is.

Bekijk de DROPS les: Meerder of minder 1 st afwisselend

naar boven

16) Waarom is het patroon een beetje anders dan wat ik op de foto zie?

Herhalingen van het patroon kunnen een beetje anders zijn in de verschillende maten, om de juiste verhoudingen te krijgen. Als u niet dezelfde maat maakt als het kledingstuk op de foto, wijkt uw werkstuk wellicht ietsje af. Dit is met zorg ontwikkeld en aangepaste zodat het totale beeld van het kledingstuk hetzelfde is in alle maten.

Zorg ervoor dat u de instructies en de telpatronen voor uw maat volgt!

naar boven

17) Hoe kan ik een vest in de rondte breien, in plaats van heen en weer?

Als u liever in de rondte breit dan heen en weer, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen. U moet dan steken midden voor toevoegen (meestal 5 steken) en de instructies volgen. Als u normaal het werk keert en aan de verkeerde kant breit, breit u nu over de extra steken en gaat u verder in de rondte. Aan het einde knipt u het werk open. Neem steken op voor de biezen en werk de afgeknipte randen af.

Bekijk de DROPS video: Hoe breit u knipbiezen en openknippen

naar boven

18) Kan ik een trui heen en weer breien in plaats van in de rondte?

Als u liever heen en weer breit dan in de rondt, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen zodat u de panden apart van elkaar breit en aan het eind aan elkaar naait. Deel de steken voor het lijf in tweeën en voeg 1 kantsteek toe aan elke kant (voor het in elkaar naaien) en brei het voor- en achterpand apart van elkaar.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een patroon aanpassen van rondbreinaalden naar rechte naalden?

naar boven

19) Waarom staan er garens in de patronen die niet meer leverbaar zijn?

Omdat de verschillende garens verschillende kwaliteiten en verschillend texturen hebben, hebben we ervoor gekozen om het originele garen in het patroon te laten staan. Maar u kunt vrij makkelijk andere opties vinden tussen de beschikbare garenkwaliteiten door onze garenvervanger te gebruiken, of door een garen uit dezelfde garengroep uit te kiezen.

Het is mogelijk dat sommige verkooppunten nog bollen op voorraad hebben van garens die niet meer leverbaar zijn, of dat iemand thuis nog een paar bollen heeft liggen en hier een patroon bij zoekt.

Degarenvervanger laat alternatieve garens zien en de hoeveelheid die u nodig heeft in de nieuwe kwaliteit.

naar boven

20) Hoe verander ik een kledingstuk voor dames in eentje voor heren?

Als u een patroon heeft gevonden doe alleen beschikbaar is in damesmaten, dan hoeft het niet heel moeilijk te zijn om deze aan te passen naar een herenmaat. Het grootste verschil is de lengte van de mouwen en het lijf. Begin met breien in de damesmaat die overeenkomt met de borstwijdte. De lengte die erbij komt wordt namelijk gebreid voordat u begint met afkanten voor de armsgaten. Als het patroon van boven naar beneden wordt gebreid, kunt u lengte toevoegen vlak na de armsgaten of voor de eerste mindering op de mouw.

Wat betreft de extra hoeveelheid garen wat u nodig heeft: dit hangt heel erg af van hoeveel lengte u toevoegt, maar het is vaak meter dat u een bol te veel hebt dan te weinig.

naar boven

21) Hoe voorkom ik dat een harig kledingstuk gaat pillen of pluizen?

Alle garens hebben vezels die uitsteken (door de productie) waardoor een kledingstuk gaat pluizen of pillen. Geborstelde garens (dus meer harige garens) hebben meer van deze losse, uitstekende vezels waardoor het eerder gaat pluizen of pillen.

Hoewel het niet mogelijk is om te garanderen dat geborsteld garen 100% pluisvrij is, is het wel mogelijk om dit drastisch af te laten nemen, door de volgende stappen te ondernemen:

1. Als het kledingstuk klaar is (voordat u het gaat wassen) schudt u het kledingstuk flink uit, zodat de losse haartjes eruit komen. LET OP: gebruik GEEN roller, borstel of andere methode, waardoor aan het kledingstuk getrokken wordt

2. Plaats het kledingstuk in een plastic zak en leg het in de vriezer - de temperatuur zorgt ervoor dat de vezels minder aan elkaar blijven zitten, en uitstekende vezels komen makkelijker los.

3. Laat een paar uur in de vriezer liggen, voordat u het eruit haalt en schudt het kledingstuk dan opnieuw uit.

4. Was het kledingstuk volgens de instructies op het garenlabel.

naar boven

22) Waar op het kledingstuk wordt de lengte gemeten??

De tekening/ het schema met de afmetingen geeft informatie over de volledige lengte van het kledingstuk. Als het een trui of een vest betreft, dan wordt deze vanaf het hoogste punt op de schouder gemeten (meestal het dichtst bij de halslijn), en recht naar beneden tot de onderkant van het kledingstuk. Het wordt NIET gemeten vanaf de punt van de schouder. Op gelijke wijze wordt ook de lengte van de pas gemeten, vanaf het hoogste punt op de schouder en naar beneden tot waar de pas gesplitst wordt voor het lijf en de mouwen.

Op een vest worden de afmetingen nooit over de biezen genomen, tenzij anders aangegeven. Meet altijd binnen de biessteken als u de lengte opmeet.

Bekijk de DROPS les: Maattekeningen lezen

naar boven

23) Hoe weet ik hoeveel bollen ik nodig heb?

De benodigde hoeveelheid garen wordt aangegeven in grammen, dus bijvoorbeeld: 450 g. Om uit te rekenen hoeveel bollen u nodig heeft, moet u eerst weten hoeveel gram er in 1 bol gaat (25 g, 50 g, of 100 g). Deze informatie vindt u door op de individuele garenkwaliteit te klikken op onze site. Deel de hoeveelheid benodigde garen door de hoeveelheid per bol. Bijvoorbeeld, als de bollen 50 gram wegen (de meest gebruikelijke hoeveelheid), ziet de berekening er als volgt uit: 450 / 50 = 9 bollen.

naar boven

Heeft u DROPS garen besteld om dit patroon te maken? Dan heeft u recht op hulp van de winkel waar u het garen gekocht heeft. Vind hier een lijst van DROPS winkels!
Kunt u het antwoord op uw vraag nog steeds niet vinden? Scroll dan naar beneden en laat een vraag achter zodat een van onze experts kan proberen u te helpen. Dit wordt normaal tussen 5 tot 10 werkdagen gedaan.. In de tussentijd kunt u de vragen en antwoorden lezen die anderen bij dit patroon achter hebben gelaten of doe mee met de DROPS Workshop op Facebook om hulp te krijgen van mede breisters en haaksters!

Opmerkingen / Vragen (25)

country flag Nicky 05.03.2021 - 12:38:

Can this pattern be adapted to fit a child size EU 31?

user icon DROPS Design 05.03.2021 kl. 13:15:

Dear Nicky, you will find our patterns for felted slippers for children here, this might help you to adapt this pattern for the desired size. Happy knitting!

country flag Helmi 18.02.2021 - 20:00:

Is there instructions for felted mittens with drops snow yarn

user icon DROPS Design 19.02.2021 kl. 12:13:

Dear Helmi, please find all our patterns for felted mittens here. Happy knitting!

country flag Cinzia 29.10.2020 - 15:03:

Scusate, per queste pantofole si devono usare ferri a doppia punta?

user icon DROPS Design 31.10.2020 kl. 14:11:

Buongiorno Cinzia, per questo modello può utilizzare i ferri dritti. Buon lavoro!

country flag Cindy 16.10.2020 - 17:23:

I opskriften står der arbejde strikkes i glatstrik til færdig mål. Men jeg kan simpelthen ikke finde de færdige mål? Er det mig der misforstår noget i opskriften?

country flag Mari 09.03.2020 - 18:47:

Hei! Jeg skulle gjerne visst hvor mange cm tøffelen skal måle før toving i de respektive størrelsene. Altså fra hæl til tå. Jeg skal nemlig prøve å lage en str. større, og trenger det for sammenlikningens skyld.

user icon DROPS Design 10.03.2020 kl. 10:55:

Hej Mari, du kan bruge målene til de store størrelser her: House Elves God fornøjelse!

country flag Nima Francine Guenin 20.12.2019 - 13:22:

Hallo, ich habe ein Paar gestrickt und gefilzt. Die Maschenprobe stimmte. Nach dem Filzen ist der Hausschuh eher ein grosses 42, ich brauche jedoch ein 40-41...habe die Angaben 40/42 gestrickt. Frage: kann ich den Hauschuh noch ein zweites Mal filzen oder riskiere ich da, dass er zu klein wird? Vielen Dank im voraus Nima

user icon DROPS Design 20.12.2019 kl. 16:25:

Liebe Frau Guenin, hier lesen Sie mehr über Filzen - gerne wird Ihnen Ihr DROPS Laden noch weiterhelfen - auch telefonisch oder per E-Mail. Viel Spaß beim stricken!

country flag Annette Westerberg 14.10.2019 - 21:17:

Hej! Jag undrar om det står rätt antal maskor i början då man stickar ihop maskor. Tycker inte jag får det att stämma vilket påverkar resten av mönstret. Det hoppar från 34 till 36 till 32 till 34 även om man ska sticka ihop två m för varje gång. Ska jag låta bli att titta på antalet maskor och bara följa det som står i texten? Kommer det då att stämma på slutet? Tack på förhand. MVh Annette

user icon DROPS Design 16.10.2019 kl. 15:12:

Hej Annette, du börjar med 38, minskar 1 i varje sida = 36, minskar 1 i varje sida igen = 34, sedan minskas det 4 maskor jämt fördelat. ... Lycka till :)

country flag Jan 06.11.2018 - 19:08:

How many stitches are cast on

user icon DROPS Design 06.11.2018 kl. 21:04:

Dear Jan! You have to cast on 38-42-44-44 sts, choose the number according to your size (ex. in size 35/37 you have to cast on 38 sts). Happy knitting!

Linda Haverkamp 03.11.2018 - 19:59:

Pattern states: "Then work in stocking st until finished measurements." What is the finished measurement before continuing with the ankle elevation?

user icon DROPS Design 05.11.2018 kl. 09:12:

Dear Mrs Haverkamp, you work now in stocking stitch until the slipper has been completed, ie to the end of the slipper. Happy knitting!

country flag Aksoy 17.03.2018 - 14:00:

Kann man die Hausschuhe nicht wie "normale" Socken stricken und dann filzen.?

user icon DROPS Design 19.03.2018 kl. 09:31:

Liebe Frau Aksoy, dafür haben wir keine Erfahrung, am besten folgen Sie die Anleitung dieser Hausschuhen wie sie erklärt wurde. Leider können wir keine individuellen Umrechnungen vornehmen, wenden Sie sich mit diesem Wunsch bitte an den Laden, in dem Sie die Wolle kaufen. Vielen Dank für Ihr Verständnis.

Laat een opmerking achter voor DROPS 166-29

Wij horen graag wat u vindt van dit patroon!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.