DROPS design: Model nr. fa-203
Garengroep A
-----------------------------------------------------------
Maten: ongeveer 70 cm in hoogte in het midden van de omslagdoek.
Materiaal:
DROPS FABEL van Garnstudio
150 gr. kleur nr. 602, silver fox
100 gr. kleur nr. 905, zout en peper
50 gr. kleur nr. 400, zwart
50 gr. kleur nr. 100, naturel

DROPS RONDBREINLD (80 cm) 4 mm - of de maat die u nodig hebt voor een stekenverhouding van 21 st x 27 nld in tricotst = 10 x 10 cm.
----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

Stekenverhouding – Kijk hier hoe u deze moet opmeten en waarom
Alternatief garen – Bekijk hier hoe u een ander garen kiest
Garengroep A tot F – Bekijk hier hoe u hetzelfde patroon gebruikt met een ander garen
Garenverbruik als u een alternatief garen kiest – Gebruik onze garenvervanger

-------------------------------------------------------


75% wol, 25% polyamide
vanaf 2.25 € /50g
DROPS Fabel uni colour DROPS Fabel uni colour 2.25 € /50g
Hobbydoos.nl
Bestel
DROPS Fabel print DROPS Fabel print 2.42 € /50g
Hobbydoos.nl
Bestel
DROPS Fabel long print DROPS Fabel long print 2.68 € /50g
Hobbydoos.nl
Bestel
needles Naalden & Haaknaalden
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 15.75€ krijgen. Lees meer.

Instructies voor het patroon

PATROON:
Zie telpatronen A.1 en A.2. De telpatronen geven de goede kant van het werk weer. Zowel de heengaande als de teruggaande naalden zijn weergegeven.

STREPEN:
* 2 cm zout en peper, 2 cm (= 6 nld) zwart, 5 cm silver fox, 1 cm naturel (= 2 nld), 10 cm zout en peper, 1½ cm (= 4 nld) zwart, 6 cm silver fox, 2 cm naturel (= 6 nld) *, herhaal van *-*. LET OP: meet in de breirichting.
----------------------------------------------------------

OMSLAGDOEK:
De omslagdoek wordt heen en weer gebreid op de rondbreinld zodat alle st goed op de nld passen.
Zet 11 st op met rondbreinld 4 mm en zout en peper Fabel. Brei 1 nld recht aan de goede kant en brei 1 nld av aan de verkeerde kant. Brei dan STREPEN – zie uitleg boven – brei TEGELIJKERTIJD in tricotst en meerder als volgt:
NLD 1 (= goede kant): 2 st r st in alle st = 22 st.
NLD 2 (en elke nld aan de verkeerde kant): brei alle st av (en alle omsl) maar brei de eerste en laatste st op de nld recht (= kant st).
NLD 3 (= goede kant): 1 st r, * 1 omsl, 5 st r *, herhaal van *-* in totaal 4 keer en eindig met 1 omsl en 1 st r = 27 st.
NLD 5 (= goede kant): 1 st r, * 1 omsl, 6 st r *, herhaal van *-* in totaal 4 keer en eindig met 1 omsl en 2 st r = 32 st.
NLD 7 (= goede kant): 1 st r, * 1 omsl, 7 st r *, herhaal van *-* in totaal 4 keer en eindig met 1 omsl en 3 st r = 37 st.
Ga zo verder en meerder tot er 82 st op de nld staan – dus elke nld aan de goede kant is er 1 st meer in tricotst tussen elke omsl in de patroonherhalingen (van *-*) en 1 st meer in tricotst na de laatste omsl. Het werk meet nu ongeveer 10 cm in het midden.
Brei 1 nld av aan de verkeerde kant en meerder TEGELIJKERTIJD 15 st gelijkmatig = 97 st.

Ga verder in strepen als hiervoor en brei TEGELIJKERTIJD in PATROON als volgt (ook zie telpatroon A.1):
NLD 1 (= goede kant): * 2 st r in de 1e st, 2 st r in de volgende st, 1 st r afh, 1 st r, afgeh st overh, 2 st r samen, 2 st r in de volgende st, 2 st r in de volgende st, plaats 1 markeerder *, herhaal van *-* nog 11 keer en eindig met 1 st r = 121 st op de nld en 12 markeerders in het werk (1 markeerder na elke herhaling).
NLD 2 (en elke nld aan de verkeerde kant): brei alle st av, maar brei de eerste en laatste st op de nld r (= kant st).
NLD 3 (= goede kant): * 2 st r in de 1e st, 2 st r, 1 st r afh, 1 st r, afgeh st overh, 2 st r samen, 2 st r, 2 st r in de volgende st *, herhaal van *-* en eindig met 1 st r = 121 st. (Deze 3 nld zijn gelijk aan de eerste 3 nld in A.1.)

Ga verder met 12 patroonherhalingen zo in A.1 en 1 st in tricotst aan het einde van de nld. Als A.1 een keer in de hoogte is gebreid, staan er 145 st op de nld. Werk vanaf hier verder volgens patroon A.2. Herhaal A.2 in de hoogte, maar elke keer als het patroon herhaald wordt, zijn er 6 st meer in tricotst aan elke kant van de minderingen in het midden van elke herhaling (dus 12 st meer in tricotst in elke herhaling). Brei zo door tot een hoogte van ongeveer 70 cm in het midden – LET OP: eindig na een 2e nld in A.2 (dus na een nld met gaatjes) en brei dan 1 nld recht aan de verkeerde kant. Kant losjes af met rechte st aan de goede kant.

Telpatroon

symbols = recht aan de goede kant, averecht aan de verkeerde kant
symbols = 1 omsl tussen 2 st
symbols = 1 st r afh, 1 st r, afgeh st overh
symbols = 2 st r samen
symbols = brei 2 st in 1 st
diagram
signature-image signature

Heeft u hulp nodig voor dit patroon?

Bedankt dat u een patroon van DROPS Design kiest. We zijn er trots op dat we patronen aanbieden die correct en makkelijk te volgen zijn. Alle patronen zijn uit het Noors vertaald en u kunt altijd het origineel patroon controleren (DROPS 140-14) voor de afmetingen en de berekiningen.

Heeft u moeite met het volgen van het patroon? Hieronder vindt u een lijst met bronnen die u kunnen helpen om uw project vlot af te maken - of om eenvoudig iets nieuws te leren.

1) Waarom is de stekenverhouding zo belangrijk?

De stekenverhouding bepaalt de uiteindelijke afmetingen van uw werkstuk en wordt normaliter aangegeven in 10 x 10 cm. Het wordt als volgt aangegeven: het aantal steken in de breedte x het aantal naalden in de hoogte - dus: 19 steken x 26 naalden = 10 x 10 cm.

De stekenverhouding is heel erg individueel; sommige mensen breien/haken heel losjes, terwijl anderen vrij strak werken. De stekenverhouding past u aan met de naalddikte, wat de reden is waarom we slechts een suggestie voor de naalddikte geven! U moet deze aanpassen (naar boven of beneden) om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding overeenkomt met de stekenverhouding die aangegeven staat in het patroon. Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan zal het garenverbruik anders zijn, en zal uw werkstuk andere afmetingen krijgen dan het patroon aangeeft.

De stekenverhouding geeft tevens aan welk garen als vervanging kan dienen. U kunt verschillende garens met elkaar vervangen, zolang de stekenverhouding maar hetzelfde is.

Bekijk de DROPS les: Hoe u de stekenverhouding opmeet

Bekijk de DROPS video: Hoe u een proeflapje maakt

naar boven

2) Wat zijn de garengroepen?

Al onze garens zijn ondergebracht in garengroepen (van A tot F) volgens dikte en stekenverhouding – groep A bevat de dunste garens en groep F de dikste. Dit maakt het makkelijker voor u om alternatieve garens te vinden voor onze patronen, indien u graag ander garen wilt gebruiken. Alle garens binnen dezelfde groep hebben ongeveer eenzelfde stekenverhouding en kunnen elkaar vervangen. Het is wel zo dat verschillende garenkwaliteiten verschillende structuren en eigenschappen hebben, wat het uiteindelijke werkstuk een unieke 'look en feel' geeft.

Klik hier voor een overzicht van de garens in elke garengroep

naar boven

3) Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

Bij het kiezen van een ander garen is het belangrijk dat de stekenverhouding hetzelfde blijft. De afmetingen van het uiteindelijke werk zijn dan hetzelfde als aangegeven in de tekening bij het patroon. Het is makkelijker om dezelfde stekenverhouding te krijgen als u garen gebruikt uit dezelfde garengroep. Het is ook mogelijk om meerdere draden van een dunner garen te gebruiken om de stekenverhouding van een dikker garen te krijgen. Probeer onze garenvervanger. We raden u aan om altijd een proeflapje te maken.

LET OP: als u een ander garen neemt, kan het kledingstuk een andere 'look en feel' krijgen dan het kledingstuk op de foto, vanwege individuele eigenschappen en kwaliteiten van elk garen.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

naar boven

4) Hoe gebruik ik de garenvervanger?

Bovenaan al onze patronen vindt u een link naar onze garenvervanger, welke handig kan zijn als u een ander garen wilt gebruiken dan staat aangegeven in het patroon. Door het garen in te vullen dat u wilt vervangen, de hoeveelheid (in uw maat) en het aantal draden, stelt de vervanger geschikte alternatieven voor met dezelfde stekenverhouding. Daarnaast wordt aangegeven hoeveel u nodig heeft in de nieuwe kwaliteiten en of u met meerdere draden moet werken. De meeste bollen zijn 50 gram (sommige zijn 25 gram of 100 gram).

Als het patroon met meerdere kleuren wordt gebreid/gehaakt, moet elke kleur apart worden vervangen. Dit geldt ook als het patroon met verschillende draden van verschillende garens wordt gemaakt (bijvoorbeeld 1 draad Alpaca en 1 draad Kid-Silk) dan zult u voor elk individueel alternatieven moeten vinden.

Klik hier voor de garenvervanger

naar boven

5) Waarom krijg ik de verkeerde stekenverhouding met de aangegeven naalddikte?

De naalddikte die aangegeven is in het patroon geldt slechts als een richtlijn, het is van belang dat de stekenverhouding klopt. En omdat de stekenverhouding per persoon nogal verschillend is, zult u de naalddikte aan moeten passen om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding hetzelfde is als in het patroon – misschien is het nodig dat u 1 of zelfs 2 naalddiktes naar beneden of naar boven moet om de juiste stekenverhouding te krijgen. Daarom raden we ook aan om een proeflapje te maken.

Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan kunnen de afmetingen van het werkstuk afwijken van de afmetingen volgens de tekening.

Bekijk de DROPS les: Hoe meet u de stekenverhouding

Bekijk de DROPS video: Hoe maakt u een proeflapje voor de stekenverhouding

naar boven

6) Waarom wordt het patroon van boven naar beneden gereid?

Als u een kledingstuk van boven naar beneden breit, dan geeft dit meer flexibiliteit en mogelijkheden voor persoonlijke aanpassingen. Het is bijvoorbeeld makkelijker om het kledingstuk te passen terwijl u er mee bezig bent. U kunt ook makkelijker de lengte van de pas en de schouderkoppen aanpassen.

In de uitleg worden alle stappen zorgvuldig uitgelegd in de juiste volgorde. De telpatronen zijn aangepast aan de breirichting en worden zoals gebruikelijk gebreid.

naar boven

7) Waarom zijn de mouwen korter in de grotere maten?

De totale breedte van het kledingstuk (van pols tot pols) is groter in de grotere maten, ondanks dat de eigenlijke mouwen korter zijn. De grotere maten hebben langere mouwkoppen en bredere schouders, dus er is een goede pasvorm in alle maten.

naar boven

8) Wat is een herhaling?

Telpatronen worden vaak herhaald in de breedte op de naald en/of in de hoogte. 1 herhaling van het telpatroon is hoe het te zien is in het telpatroon. Als er staat dat u 5 herhalingen van A.1 op de naald moet breien, dan breit u het patroon in totaal 5 keer achter/na elkaar op de naald. Als er staat dat u 2 herhalingen van A.1 in de hoogte moet breien, dan breit u het hele telpatroon (dus alle naalden van het telpatroon) een keer en begint u opnieuw onderaan bij het begin en breit u het telpatroon nog een keer.

naar boven

9) Hoe brei ik volgens een telpatroon?

Het telpatroon laat alle naalden en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt gelezen van onder naar boven, van rechts naar links. 1 vierkant = 1 steek.

Als u heen en weer breit, wordt elke andere naald aan de goede kant gebreid en elke andere naald wordt aan de verkeerde kant gebreid. Als u aan de verkeerde kant breit, moet u het telpatroon omgekeerd breien, dus van links naar rechts. rechte steken worden dan averecht gebreid en averechte steken recht, etc.

Als u in de rondte breit wordt elke naald aan de goede kant gebreid en het telpatroon wordt dan van rechts naar links gebreid op alle naalden.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees ik de teltekening bij de patronen?

naar boven

10) Hoe haak ik volgens een telpatroon?

Het telpatroon laat alle toeren en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt van onder naar boven gehaakt en van rechts naar links.

Als u heen en weer haakt, wordt elke andere toer aan de goede kant gehaakt: van rechts naar links en elke andere toer wordt aan de verkeerde kant gehaakt: vank links naar rechts.

Als u in de rondte haakt, wordt elke toer in het telpatroon aan de goede kant gehaakt, van rechts naar links.

Als u een cirkelvormig telpatroon haakt, dan begint u in het midden en haakt u naar buiten toe, tegen de klok in, toer na toer.

Meestal beginnen de toeren met een opgegeven aantal lossen (overeenkomend met de hoogte van de volgende steek), deze zijn of in het telpatroon opgenomen, of uitgelegd in het patroon.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees je telpatronen voor haken

naar boven

11) Hoe brei/haak je verschillende telpatronen tegelijkertijd op dezelfde naald/toer

Instructies om verschillende telpatronen achter elkaar op dezelfde naald/toer te breien/haken, worden meestal als volgt beschreven: “brei/haak A.1, A.2, A.3 in totaal 0-0-2-3-4 keer". Dit betekent dat u A.1 een keer breit/haakt, daarna wordt A.2 een keer gebreid/gehaakt, en A.3 wordt het aantal aangegeven keren (in de breedte) in uw maat gebreid/gehaakt – in dit geval als volgt: S = 0 keer, M = 0 keer, L=2 keer, XL= 3 keer en XXL = 4 keer.

De telpatronen worden zoals gebruikelijk gebreid/gehaakt: begin met de eerste naald/toer in A.1, brei/haak dan de volgende naald/toer in A.2 etc.

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor breien leest

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor haken leest

naar boven

12) Waarom begint het werk met meer lossen dan waarmee gehaakt wordt?

Lossen zijn ietsje smaller dan andere steken en om te voorkomen dat de opzetrand te strak wordt, haken we eenvoudigweg meer lossen om mee te beginnen. Het aantal steken wordt in de volgende toer aangepast zodat het overeenkomt met het patroon en de afmetingen in de tekening.

naar boven

13) Waarom meerderen voor de boord als het werk van boven naar beneden gebreid wordt?

De rand in ribbelsteek is elastischer en zal ietwat samentrekken vergeleken met bijvoorbeeld tricotsteek. Door te meerderen voor de rand in ribbelsteek, voorkomt u een zichtbaar verschil in breedte tussen de rand in ribbelsteek en de rest van het lijf.

naar boven

14) Waarom meerderen in de afkantrand?

Het gebeurt vrij makkelijk dat u te strak afkant, en door omslagen te maken tijdens het afkanten (terwijl u deze tegelijkertijd afkant) voorkomt u dat de afkantrand te strak wordt.

Bekijk de DROPS video: Hoe kant u af met omslagen

naar boven

15) Hoe meerder/minder je afwisselend op elke 3e en 4e naald/toer?

Om gelijkmatig te meerderen (of te minderen) kunt u meerderen op, bijvoorbeeld: afwisselend elke 3e en 4e naald, als volgt: brei 2 naalden en meerder op de 3e naald, brei 3 naalden en meerder op de 4e naald. Herhaal dit tot het meerderen klaar is.

Bekijk de DROPS les: Meerder of minder 1 st afwisselend

naar boven

16) Waarom is het patroon een beetje anders dan wat ik op de foto zie?

Herhalingen van het patroon kunnen een beetje anders zijn in de verschillende maten, om de juiste verhoudingen te krijgen. Als u niet dezelfde maat maakt als het kledingstuk op de foto, wijkt uw werkstuk wellicht ietsje af. Dit is met zorg ontwikkeld en aangepaste zodat het totale beeld van het kledingstuk hetzelfde is in alle maten.

Zorg ervoor dat u de instructies en de telpatronen voor uw maat volgt!

naar boven

17) Hoe kan ik een vest in de rondte breien, in plaats van heen en weer?

Als u liever in de rondte breit dan heen en weer, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen. U moet dan steken midden voor toevoegen (meestal 5 steken) en de instructies volgen. Als u normaal het werk keert en aan de verkeerde kant breit, breit u nu over de extra steken en gaat u verder in de rondte. Aan het einde knipt u het werk open. Neem steken op voor de biezen en werk de afgeknipte randen af.

Bekijk de DROPS video: Hoe breit u knipbiezen en openknippen

naar boven

18) Kan ik een trui heen en weer breien in plaats van in de rondte?

Als u liever heen en weer breit dan in de rondt, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen zodat u de panden apart van elkaar breit en aan het eind aan elkaar naait. Deel de steken voor het lijf in tweeën en voeg 1 kantsteek toe aan elke kant (voor het in elkaar naaien) en brei het voor- en achterpand apart van elkaar.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een patroon aanpassen van rondbreinaalden naar rechte naalden?

naar boven

19) Waarom staan er garens in de patronen die niet meer leverbaar zijn?

Omdat de verschillende garens verschillende kwaliteiten en verschillend texturen hebben, hebben we ervoor gekozen om het originele garen in het patroon te laten staan. Maar u kunt vrij makkelijk andere opties vinden tussen de beschikbare garenkwaliteiten door onze garenvervanger te gebruiken, of door een garen uit dezelfde garengroep uit te kiezen.

Het is mogelijk dat sommige verkooppunten nog bollen op voorraad hebben van garens die niet meer leverbaar zijn, of dat iemand thuis nog een paar bollen heeft liggen en hier een patroon bij zoekt.

Degarenvervanger laat alternatieve garens zien en de hoeveelheid die u nodig heeft in de nieuwe kwaliteit.

naar boven

20) Hoe verander ik een kledingstuk voor dames in eentje voor heren?

Als u een patroon heeft gevonden doe alleen beschikbaar is in damesmaten, dan hoeft het niet heel moeilijk te zijn om deze aan te passen naar een herenmaat. Het grootste verschil is de lengte van de mouwen en het lijf. Begin met breien in de damesmaat die overeenkomt met de borstwijdte. De lengte die erbij komt wordt namelijk gebreid voordat u begint met afkanten voor de armsgaten. Als het patroon van boven naar beneden wordt gebreid, kunt u lengte toevoegen vlak na de armsgaten of voor de eerste mindering op de mouw.

Wat betreft de extra hoeveelheid garen wat u nodig heeft: dit hangt heel erg af van hoeveel lengte u toevoegt, maar het is vaak meter dat u een bol te veel hebt dan te weinig.

naar boven

21) Hoe voorkom ik dat een harig kledingstuk gaat pillen of pluizen?

Alle garens hebben vezels die uitsteken (door de productie) waardoor een kledingstuk gaat pluizen of pillen. Geborstelde garens (dus meer harige garens) hebben meer van deze losse, uitstekende vezels waardoor het eerder gaat pluizen of pillen.

Hoewel het niet mogelijk is om te garanderen dat geborsteld garen 100% pluisvrij is, is het wel mogelijk om dit drastisch af te laten nemen, door de volgende stappen te ondernemen:

1. Als het kledingstuk klaar is (voordat u het gaat wassen) schudt u het kledingstuk flink uit, zodat de losse haartjes eruit komen. LET OP: gebruik GEEN roller, borstel of andere methode, waardoor aan het kledingstuk getrokken wordt

2. Plaats het kledingstuk in een plastic zak en leg het in de vriezer - de temperatuur zorgt ervoor dat de vezels minder aan elkaar blijven zitten, en uitstekende vezels komen makkelijker los.

3. Laat een paar uur in de vriezer liggen, voordat u het eruit haalt en schudt het kledingstuk dan opnieuw uit.

4. Was het kledingstuk volgens de instructies op het garenlabel.

naar boven

22) Waar op het kledingstuk wordt de lengte gemeten??

De tekening/ het schema met de afmetingen geeft informatie over de volledige lengte van het kledingstuk. Als het een trui of een vest betreft, dan wordt deze vanaf het hoogste punt op de schouder gemeten (meestal het dichtst bij de halslijn), en recht naar beneden tot de onderkant van het kledingstuk. Het wordt NIET gemeten vanaf de punt van de schouder. Op gelijke wijze wordt ook de lengte van de pas gemeten, vanaf het hoogste punt op de schouder en naar beneden tot waar de pas gesplitst wordt voor het lijf en de mouwen.

Op een vest worden de afmetingen nooit over de biezen genomen, tenzij anders aangegeven. Meet altijd binnen de biessteken als u de lengte opmeet.

Bekijk de DROPS les: Maattekeningen lezen

naar boven

23) Hoe weet ik hoeveel bollen ik nodig heb?

De benodigde hoeveelheid garen wordt aangegeven in grammen, dus bijvoorbeeld: 450 g. Om uit te rekenen hoeveel bollen u nodig heeft, moet u eerst weten hoeveel gram er in 1 bol gaat (25 g, 50 g, of 100 g). Deze informatie vindt u door op de individuele garenkwaliteit te klikken op onze site. Deel de hoeveelheid benodigde garen door de hoeveelheid per bol. Bijvoorbeeld, als de bollen 50 gram wegen (de meest gebruikelijke hoeveelheid), ziet de berekening er als volgt uit: 450 / 50 = 9 bollen.

naar boven

Heeft u DROPS garen besteld om dit patroon te maken? Dan heeft u recht op hulp van de winkel waar u het garen gekocht heeft. Vind hier een lijst van DROPS winkels!
Kunt u het antwoord op uw vraag nog steeds niet vinden? Scroll dan naar beneden en laat een vraag achter zodat een van onze experts kan proberen u te helpen. Dit wordt normaal tussen 5 tot 10 werkdagen gedaan.. In de tussentijd kunt u de vragen en antwoorden lezen die anderen bij dit patroon achter hebben gelaten of doe mee met de DROPS Workshop op Facebook om hulp te krijgen van mede breisters en haaksters!

Opmerkingen / Vragen (31)

country flag Margit Wenning wrote:

Har fået et svar, men det fremgår jo ikke hvor jeg skal starte igen efter diagram A2 er strikket 1 gang. Ved godt skal lave en vrang pind og derefter 2 sammen , 1 omslag osv. Men hvor i diagrammet går man videre. For der skal vel stadig tages ud i siderne. Og mønstret skal vel. Så forklar gerne hvordan man kommer videre Tak.

25.02.2021 - 09:02

DROPS Design answered:

Hej Margit, jo du gentager fra der hvor stregen går ind som beskriver starten af A.2, det er de første 2 pinde som vi har forklaret. Du tager ud ved at strikke 2 masker i en maske på samme måde som tidligere ifølge diagrammet - MEN du vil få flere masker på hver side af indtagningerne som skal fortsætte at ligge lige over hinanden hele vejen op. God fornøjelse!

25.02.2021 kl. 14:36

country flag Margit Wenning wrote:

Har nu strikket A1og A2 en gang i højden. Men hvordan kommer jeg videre. Hvor skal man starte på A2 igen.

24.02.2021 - 10:12

DROPS Design answered:

Hej Margit, du starter med 1 hel pind vrang fra vrangen, herefter 2 sammen, 1 omslag pinden ud og så videre :)

24.02.2021 kl. 15:35

country flag Cornelia wrote:

Habe von Maschenaufnahme 11 Maschen der Anleitung nach weiter gestrickt, bis ich 121 Maschen auf der Nadel habe. Nun Stecke ich beim folgenden Satz fest : Die 12 Rapporte im Muster A.1 weiterstricken und am Ende der R 1 Rand-M glatt re stricken. Bin bei der ersten Lochreihe von A1. Wie weiter? Erhöht sich die Zunahme automatisch, müssen Zu-/ Abnahmen auf gleicher Reihenhöhe sein? Kommentare+ Videos halfen nicht weiter 😕

06.01.2021 - 18:51

DROPS Design answered:

Liebe Cornelia, wenn Sie diese 3 Reihen gestricht haben und 121 Maschen haben, dann sind die ersten 3 Reihen in A.1 gestrickt, jetzt stricken Sie die Diagramme wie gezeigt (= 5. Reihe wird wie 3. Reihe gestrickt z.B.). Dann stricken Sie A.2 aber dann haben Sie immer mehr maschen zwischen den Zunahmen am Anfang/Ende vom Diagram und die Abnahmen in der Mitte. Viel Spaß beim stricken!

07.01.2021 kl. 09:50

country flag Małgorzata Skoczeń wrote:

Jeden z lepiej opisanych wzorów "zyg-zak". Robi sie bez problemu. Inne wzory tego typu są opisane nie zrozumiale. Pozdrawiam i dziękuję

21.10.2020 - 22:36

country flag Sonja wrote:

Hej nu er jeg gået i stå er færdig med mønster a2 og kan ikke finde ud af hvor jeg skal forsætte fra kan ikke få det til atpasse ved at slarte ved streg a2 der hvor der er 1 usammenhængende 2 gange og så 1 ret 1 løs af strik en træk den løse over osv kan ille få det til at passe over hakket det giver ligner et V håber på hjælp

20.03.2019 - 22:50

Betina Dybro Jensen wrote:

Hvornår starter A2 på mønstret. Synes ikke det fremgår tydeligt. Skal jeg starte A2 ved pind nr 16, eller gå tilbage som stregen viser. Så passer maskeantallet jo ikke med de 145.

15.03.2017 - 00:58

DROPS Design answered:

Hej Betina. Naar du har strikket A.1 één gang i höjden, saa fortsaetter du iflg. A.2. Du skal ikke haefte dig ved hvor mange m der i bredden, det er hvor i höjden du er - dvs, du starter med en r pind og derefter kommer strik sammen, slaa om osv. Der kommer hele tiden flere m paa hver side af midterindtagningen af diagrammet.

15.03.2017 kl. 14:55

country flag Betina Dybro Jensen wrote:

De videoer I henviser til, viser ikke hvordan diagrammet i Silver Cloud sjalet starter. Hvor finder jeg det? Hvor langt skal jeg strikke på A1, og hvornår begynder A2 ?

12.03.2017 - 06:45

DROPS Design answered:

Hej Betina. Du strikker A.1 één gan i höjden = 145 m paa pinden. Herefter gentager du A.2 i höjden til arbejdet maaler ca. 70 cm i höjden.

13.03.2017 kl. 12:03

country flag Susanne Petersen wrote:

Har srikket A1 og er nu i tvivl hvor jeg skal starte på A2???? Kan ikke få maskeantallet til at passe. Er vi enige om at A1 er over 15 pinde? Og skal A2 starte ved pind 16 eller????

26.02.2016 - 14:20

DROPS Design answered:

Hej Susanne, Her finder du en video på både hvordan man starter og fortsætter ifølge diagrammen. Diagram til 140-14!

29.02.2016 kl. 15:03

country flag Maria wrote:

Dzień dobry. Czy wzrór A2 nie powinien zaczynać się od 11 rzedu A1? Po przerobieniu całości wzoru A1 mamy rapot o szerokosci 12 oczek, a zakres A2 każe się cofnąć (czyli jak rozumiem powtórzyć rzedy wzoru A1) od 6 rzedu, kiedy rapot składa się z 10 oczek. Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.

02.04.2015 - 15:35

DROPS Design answered:

Schematy przechodzą płynnie, to oznacza, że schemat A.2 zaczniemy od rzędu 16, a nie od rzędu 6. W opisie również wprowadziłam stosowne wyjaśnienia. Pozdrawiam i powodzenia. DROPS Design

09.04.2015 kl. 07:54

country flag Galley Christiane wrote:

Bonjour, je voudrais juste une confirmation. Pour le modèle no 26 du Marianne décembre 2014. Il faut : tricoter 2 x à l'end ds la même m. À l'envers, on tricote aussi 2 m en env. ? Et le jeté entre 2 m, c'est le fil transv ou un jeté normal ?

15.01.2015 - 20:40

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Galley, toutes les m se tricotent à l'env sur l'envers - le jeté est 1 jeté normal. Retrouvez ci-dessous et dans l'onglet vidéo à droite de la photo comment commencer le châle et comment répéter ensuite A.2. Bon tricot!

16.01.2015 kl. 09:48

Laat een opmerking achter voor DROPS 140-14

Wij horen graag wat u vindt van dit patroon!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.