Rosevest by DROPS Design

Gehaakte DROPS bolero met bloemen vierkantjes op het achterpand van ”Delight”. Maat: XS - XXL

DROPS 129-10
DROPS design: Model nr. DE-054
--------------------------------------------------------
Maat: XS/S - M/L - XL/XXL
Materiaal: DROPS DELIGHT
200-250-250 gr. kleur nr. 07, beige/blauw mix.

DROPS HAAKNLD 3.5 mm – of de maat die u nodig heeft voor een stekenverhouding van 22 stk x 10 toeren = 10 x 10 cm. 1 Vierkant meet ongeveer 8 x 8 cm.

-------------------------------------------------------

Alternatief garen – Bekijk hier hoe u een ander garen kiest
Garengroep A tot F – Bekijk hier hoe u hetzelfde patroon gebruikt met een ander garen
Garenverbruik als u een alternatief garen kiest – Gebruik onze garenvervanger

-------------------------------------------------------


75% wol, 25% polyamide
vanaf 2.95 € /50g
DROPS Delight print DROPS Delight print 2.95 € /50g
Breiwebshop
Bestel
needles Naalden & Haaknaalden Bestel
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 11.80€ krijgen. Lees meer.

Instructies voor het patroon

INFORMATIE VOOR HET HAKEN:
Vervang het eerste stk op elke toer door 3 l. Eindig iedere toer met 1 hv in de 3e l van het begin van de toer.

TIP VOOR HET MEERDEREN:
Meerder 1 stk door 2 stk in het 1 stk te haken.

GEHAAKT VIERKANT MET BLOEM:
Haak 4 l met haaknld 3.5 mm en vorm een ring met 1 hv in de eerste l.
TOER 1: * 1 v in de l-ring, 3 l *, herhaal van *-* in totaal 3 keer en eindig de toer met 1 hv in de eerste v van het begin van de toer = 3 l-lussen.
TOER 2: Haak als volgt in iedere l-lus: 1 v, 3 stk en 1 v, eindig met 1 hv in de eerste v = 3 blaadjes. Keer het werk - haak de volgende toer aan de achterkant van de bloem.
TOER 3: 1 l, 1 v in de 1e v van de 1e toer, 4 l, 1 v aan de onderkant van het 2e stk op het eerste blaadje van de 2e toer, 4 l, 1 v in de 2e v van de 1e toer, 4 l, 1 v aan de onderkant van het 2e stk op het tweede blaadje van de 2e toer, 4 l, 1 v in de 3e v van de 1e toer, 4 l, 1 v aan de onderkant van het 2e stk op het derde blaadje van de 2e toer, 4 l, 1 hv in de eerste l van het begin van de toer = 6 l-lussen. Keer het werk - haak de volgende toer aan de voorkant van de bloem.
TOER 4: Haak als volgt in iedere l-lus: 1 v, 5 stk en 1 v, eindig de toer met 1 hv in de eerste v van het begin van de toer = 6 blaadjes. Keer het werk - haak de volgende toer aan de achterkant van de bloem.

TOER 5: 1 l, 1 v in de 1e v van de 3e toer, 5 l, 1 v aan de onderkant van het 4e stk op het eerste blaadje van de 4e toer, 5 l, 1 v aan de onderkant van het 3e stk op het tweede blaadje van de 4e toer, 5 l, 1 v aan de onderkant van het 2e stk op het derde blaadje van de 4e toer, 5 l, 1 v tussen het 3e en 4e blaadje van de 4e toer, 5 l, 1 v aan de onderkant van het 4e stk op het vierde blaadje van de 4e toer, 5 l, 1 v aan de onderkant van het 3e stk met het vijfde blaadje van de 4e toer, 5 l, 1 v aan de onderkant van het 2e stk op het zesde blaadje van de 4e toer, 5 l, 1 hv in de eerste l van het begin van de toer = 8 l-lussen. Keer het werk - haak de volgende toer aan de voorkant van de bloem.
TOER 6: Haak als volgt in iedere l-lus: 1 v, 1 stk, 4 dstk, 1 stk en 1 v, eindig de toer met 1 hv in de eerste v van het begin van de toer = 8 blaadjes. Keer het werk - haak de volgende toer aan de achterkant van de bloem.
TOER 7: 1 l, 1 v in de 1e v op de 5e toer, * 10 l, 1 v in de volgende v op de 5e toer *, herhaal van *-* in totaal 7 keer en eindig met 10 l en 1 hv in de eerste l van het begin van de toer = 8 l-lussen.
Keer het werk, eindig het vierkant aan de voorkant.
TOER 8: Haak hv tot het midden van de eerste l-lus, * 12 l, 1 v in de volgende l-lus, 5 l, 1 v in de volgende l-lus *, herhaal van *-* in totaal 3 keer, 12 l, 1 v in de volgende l-lus, 5 l, 1 hv in de hv aan de bovenkant van het eerste l-lus van de vorige toer.

TOER 9: haak in iedere grote l-lus als volgt: 5 v, 2 l en 5 v en haak in iedere van de kleine l-lussen 5 v, eindig met 1 hv in de eerste v van het begin van de toer.
--------------------------------------------------------

ACHTERPAND:
Haak 9-12-16 GEHAAKTE VIERKANTJES MET BLOEM - zie uitleg boven.
Plaats de vierkantjes met 3-4-4 vierkantjes in de breedte en 3-3-4 vierkantjes in de hoogte. Haak de vierkantjes samen - haak de vierkantjes samen in de lengte en dan in de breedte als volgt:
Plaats 2 vierkantjes samen met de verkeerde kant tegen de verkeerde kant en haak samen aan de goede kant als volgt:
1 v in de hoek van het eerste vierkant, 1 l, 1 v in de hoek van het volgende vierkant, 1 l, 1 v in de volgende st op het eerste vierkant, 1 l, 1 v in de volgende st op het tweede vierkant, 1 l, 1 v in de volgende st op het eerste vierkant, 1 l, 1 v in de volgende st op het tweede vierkant etc., eindig als er 1 v in de laatste hoek op beide vierkantjes is gehaakt, knip de draad af en zet vast. LET OP: Zorg dat de overgangen tussen ieder vierkant netjes worden als de vierkantjes in de breedte aan elkaar worden gehaakt.

Haak dan 1 toer met stk langs het hele achterpand als volgt (start aan de bovenkant in de rechter hoek):
1 v in de hoek, 3 l (= 1 stk), haak dan 75-83-91 stk langs de bovenkant, haak dan 56-56-74 stk naar beneden langs de zijkant (zorg dat de hoeken losjes worden), dan 72-78-86 stk langs de onderkant en 56-56-74 stk omhoog langs de andere kant. Eindig met 1 hv in de 3e l van het begin van de toer. Knip de draad af en zet vast.

KANTEN RAND AAN DE ZIJKANT:
Start middenachter op het achterpand voor de hals. Haak 1 stk in iedere van de 38-42-46 stk aan de bovenkant langs het achterpand, haak dan 45-49-53 l (= armsgat).
Keer het werk. Haak 1 stk in de 4e l van de haak, haak dan 1 stk in iedere l en 1 stk in ieder stk aan de bovenkant van het achterpand tot middenachter van de hals = 81-89-97 stk. Ga verder en haak heen en weer als volgt:
TOER 1: 3 l (= 1 stk), * 1 l, sla 1 stk over, 1 stk in het volgende stk *, herhaal van *-*.
TOER 2: 1 stk in ieder stk en 1 stk in iedere l.
Herhaal deze 2 toeren steeds en meerder TEGELIJKERTIJD als de rand ongeveer 4 cm (pas zo aan dat de volgende toer een toer is met alleen stk), meet 16 stk gelijkmatig - LEES TIP VOOR HET MEERDEREN - Herhaal dit meerderen bij een hoogte van ongeveer 8, 12 en 16 cm = 145-153-161 stk.
MAAT XL/XXL: Herhaal dit meerderen bij een hoogte van 20 cm = 177 stk.
Haak tot de zijkant ongeveer 18-20-22 cm meet – pas zo aan dat het na 1 toer met stk is. Knip de draad af en zet vast. Haak op dezelfde manier aan de andere zijkant.

KANTEN RAND MIDDENACHTER ONDERKANT:
Start met 1 v in een hoek aan de onderkant van de zijkant. Haak 3 l (= 1 stk), haak dan 1 stk in iedere van de 71-77-85 stk aan de onderkant van het achterpand = 72-78-86 stk. Ga verder met de 1e toer en 2e toer heen en weer als beschreven voor de zijkanten tot het werk ongeveer 13-17-13 cm meet vanaf de vierkantjes – pas zo aan dat het na 1 toer met stk is. Knip de draad af en zet vast.

AFWERKING:
Naai de hals samen middenachter. Naai met de zijkanten tegen elkaar in de buitenste lusjes van de st om een dikke naad te voorkomen.
Naai de onderkant van de zijkant vast aan de onderkant middenachter, begin aan de buitenrand en naai naar het midden van de bolero. Naai het overgebleven onderste deel van de zijkant aan de zijkant van het achterpand. Naai de andere kant op de dezelfde manier vast.

PICOTRAND:
Haak met haaknld 3.5 mm langs de buitenrand van de gehele bolero.
Start middenachter aan de hals en haak als volgt: 1 v, * sla 2 st over, 3 stk in de volgende st, 1 l, 1 stk in dezelfde st, 1 l, 3 stk in dezelfde st, sla 2 st over, 1 v in de volgende st *, herhaal van *-* langs de hele buitenrand en eindig met 1 hv in de v van het begin van de toer.
Haak op dezelfde manier langs de armsgaten.

Telpatroon

diagram measurements

Heeft u hulp nodig voor dit patroon?

Bedankt dat u een patroon van DROPS Design kiest. We zijn er trots op dat we patronen aanbieden die correct en makkelijk te volgen zijn. Alle patronen zijn uit het Noors vertaald en u kunt altijd het origineel patroon controleren (DROPS 129-10) voor de afmetingen en de berekiningen.

Heeft u moeite met het volgen van het patroon? Hieronder vindt u een lijst met bronnen die u kunnen helpen om uw project vlot af te maken - of om eenvoudig iets nieuws te leren.

signature-image signature

Heeft u moeite met het volgen van het patroon? Hieronder vindt u een lijst met bronnen die u kunnen helpen om uw project vlot af te maken - of om eenvoudig iets nieuws te leren.

We hebben tevens een stap-voor-stap uitleg voor verschillende technieken, welke u hier kunt vinden.

1) Waarom is de stekenverhouding zo belangrijk?

De stekenverhouding bepaalt de uiteindelijke afmetingen van uw werkstuk en wordt normaliter aangegeven in 10 x 10 cm. Het wordt als volgt aangegeven: het aantal steken in de breedte x het aantal naalden in de hoogte - dus: 19 steken x 26 naalden = 10 x 10 cm.

De stekenverhouding is heel erg individueel; sommige mensen breien/haken heel losjes, terwijl anderen vrij strak werken. De stekenverhouding past u aan met de naalddikte, wat de reden is waarom we slechts een suggestie voor de naalddikte geven! U moet deze aanpassen (naar boven of beneden) om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding overeenkomt met de stekenverhouding die aangegeven staat in het patroon. Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan zal het garenverbruik anders zijn, en zal uw werkstuk andere afmetingen krijgen dan het patroon aangeeft.

De stekenverhouding geeft tevens aan welk garen als vervanging kan dienen. U kunt verschillende garens met elkaar vervangen, zolang de stekenverhouding maar hetzelfde is.

Bekijk de DROPS les: Hoe u de stekenverhouding opmeet

Bekijk de DROPS video: Hoe u een proeflapje maakt

naar boven

2) Wat zijn de garengroepen?

Al onze garens zijn ondergebracht in garengroepen (van A tot F) volgens dikte en stekenverhouding – groep A bevat de dunste garens en groep F de dikste. Dit maakt het makkelijker voor u om alternatieve garens te vinden voor onze patronen, indien u graag ander garen wilt gebruiken. Alle garens binnen dezelfde groep hebben ongeveer eenzelfde stekenverhouding en kunnen elkaar vervangen. Het is wel zo dat verschillende garenkwaliteiten verschillende structuren en eigenschappen hebben, wat het uiteindelijke werkstuk een unieke 'look en feel' geeft.

Klik hier voor een overzicht van de garens in elke garengroep

naar boven

3) Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

Bij het kiezen van een ander garen is het belangrijk dat de stekenverhouding hetzelfde blijft. De afmetingen van het uiteindelijke werk zijn dan hetzelfde als aangegeven in de tekening bij het patroon. Het is makkelijker om dezelfde stekenverhouding te krijgen als u garen gebruikt uit dezelfde garengroep. Het is ook mogelijk om meerdere draden van een dunner garen te gebruiken om de stekenverhouding van een dikker garen te krijgen. Probeer onze garenvervanger. We raden u aan om altijd een proeflapje te maken.

LET OP: als u een ander garen neemt, kan het kledingstuk een andere 'look en feel' krijgen dan het kledingstuk op de foto, vanwege individuele eigenschappen en kwaliteiten van elk garen.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

naar boven

4) Hoe gebruik ik de garenvervanger?

Bovenaan al onze patronen vindt u een link naar onze garenvervanger, welke handig kan zijn als u een ander garen wilt gebruiken dan staat aangegeven in het patroon. Door het garen in te vullen dat u wilt vervangen, de hoeveelheid (in uw maat) en het aantal draden, stelt de vervanger geschikte alternatieven voor met dezelfde stekenverhouding. Daarnaast wordt aangegeven hoeveel u nodig heeft in de nieuwe kwaliteiten en of u met meerdere draden moet werken. De meeste bollen zijn 50 gram (sommige zijn 25 gram of 100 gram).

Als het patroon met meerdere kleuren wordt gebreid/gehaakt, moet elke kleur apart worden vervangen. Dit geldt ook als het patroon met verschillende draden van verschillende garens wordt gemaakt (bijvoorbeeld 1 draad Alpaca en 1 draad Kid-Silk) dan zult u voor elk individueel alternatieven moeten vinden.

Klik hier voor de garenvervanger

naar boven

5) Waarom krijg ik de verkeerde stekenverhouding met de aangegeven naalddikte?

De naalddikte die aangegeven is in het patroon geldt slechts als een richtlijn, het is van belang dat de stekenverhouding klopt. En omdat de stekenverhouding per persoon nogal verschillend is, zult u de naalddikte aan moeten passen om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding hetzelfde is als in het patroon – misschien is het nodig dat u 1 of zelfs 2 naalddiktes naar beneden of naar boven moet om de juiste stekenverhouding te krijgen. Daarom raden we ook aan om een proeflapje te maken.

Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan kunnen de afmetingen van het werkstuk afwijken van de afmetingen volgens de tekening.

Bekijk de DROPS les: Hoe meet u de stekenverhouding

Bekijk de DROPS video: Hoe maakt u een proeflapje voor de stekenverhouding

naar boven

6) Waarom wordt het patroon van boven naar beneden gereid?

Als u een kledingstuk van boven naar beneden breit, dan geeft dit meer flexibiliteit en mogelijkheden voor persoonlijke aanpassingen. Het is bijvoorbeeld makkelijker om het kledingstuk te passen terwijl u er mee bezig bent. U kunt ook makkelijker de lengte van de pas en de schouderkoppen aanpassen.

In de uitleg worden alle stappen zorgvuldig uitgelegd in de juiste volgorde. De telpatronen zijn aangepast aan de breirichting en worden zoals gebruikelijk gebreid.

naar boven

7) Waarom zijn de mouwen korter in de grotere maten?

De totale breedte van het kledingstuk (van pols tot pols) is groter in de grotere maten, ondanks dat de eigenlijke mouwen korter zijn. De grotere maten hebben langere mouwkoppen en bredere schouders, dus er is een goede pasvorm in alle maten.

naar boven

8) Wat is een herhaling?

Telpatronen worden vaak herhaald in de breedte op de naald en/of in de hoogte. 1 herhaling van het telpatroon is hoe het te zien is in het telpatroon. Als er staat dat u 5 herhalingen van A.1 op de naald moet breien, dan breit u het patroon in totaal 5 keer achter/na elkaar op de naald. Als er staat dat u 2 herhalingen van A.1 in de hoogte moet breien, dan breit u het hele telpatroon (dus alle naalden van het telpatroon) een keer en begint u opnieuw onderaan bij het begin en breit u het telpatroon nog een keer.

naar boven

9) Hoe brei ik volgens een telpatroon?

Het telpatroon laat alle naalden en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt gelezen van onder naar boven, van rechts naar links. 1 vierkant = 1 steek.

Als u heen en weer breit, wordt elke andere naald aan de goede kant gebreid en elke andere naald wordt aan de verkeerde kant gebreid. Als u aan de verkeerde kant breit, moet u het telpatroon omgekeerd breien, dus van links naar rechts. rechte steken worden dan averecht gebreid en averechte steken recht, etc.

Als u in de rondte breit wordt elke naald aan de goede kant gebreid en het telpatroon wordt dan van rechts naar links gebreid op alle naalden.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees ik de teltekening bij de patronen?

naar boven

10) Hoe haak ik volgens een telpatroon?

Het telpatroon laat alle toeren en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt van onder naar boven gehaakt en van rechts naar links.

Als u heen en weer haakt, wordt elke andere toer aan de goede kant gehaakt: van rechts naar links en elke andere toer wordt aan de verkeerde kant gehaakt: vank links naar rechts.

Als u in de rondte haakt, wordt elke toer in het telpatroon aan de goede kant gehaakt, van rechts naar links.

Als u een cirkelvormig telpatroon haakt, dan begint u in het midden en haakt u naar buiten toe, tegen de klok in, toer na toer.

Meestal beginnen de toeren met een opgegeven aantal lossen (overeenkomend met de hoogte van de volgende steek), deze zijn of in het telpatroon opgenomen, of uitgelegd in het patroon.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees je telpatronen voor haken

naar boven

11) Hoe brei/haak je verschillende telpatronen tegelijkertijd op dezelfde naald/toer

Instructies om verschillende telpatronen achter elkaar op dezelfde naald/toer te breien/haken, worden meestal als volgt beschreven: “brei/haak A.1, A.2, A.3 in totaal 0-0-2-3-4 keer". Dit betekent dat u A.1 een keer breit/haakt, daarna wordt A.2 een keer gebreid/gehaakt, en A.3 wordt het aantal aangegeven keren (in de breedte) in uw maat gebreid/gehaakt – in dit geval als volgt: S = 0 keer, M = 0 keer, L=2 keer, XL= 3 keer en XXL = 4 keer.

De telpatronen worden zoals gebruikelijk gebreid/gehaakt: begin met de eerste naald/toer in A.1, brei/haak dan de volgende naald/toer in A.2 etc.

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor breien leest

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor haken leest

naar boven

12) Waarom begint het werk met meer lossen dan waarmee gehaakt wordt?

Lossen zijn ietsje smaller dan andere steken en om te voorkomen dat de opzetrand te strak wordt, haken we eenvoudigweg meer lossen om mee te beginnen. Het aantal steken wordt in de volgende toer aangepast zodat het overeenkomt met het patroon en de afmetingen in de tekening.

naar boven

13) Waarom meerderen voor de boord als het werk van boven naar beneden gebreid wordt?

De rand in ribbelsteek is elastischer en zal ietwat samentrekken vergeleken met bijvoorbeeld tricotsteek. Door te meerderen voor de rand in ribbelsteek, voorkomt u een zichtbaar verschil in breedte tussen de rand in ribbelsteek en de rest van het lijf.

naar boven

14) Waarom meerderen in de afkantrand?

Het gebeurt vrij makkelijk dat u te strak afkant, en door omslagen te maken tijdens het afkanten (terwijl u deze tegelijkertijd afkant) voorkomt u dat de afkantrand te strak wordt.

Bekijk de DROPS video: Hoe kant u af met omslagen

naar boven

15) Hoe meerder/minder je afwisselend op elke 3e en 4e naald/toer?

Om gelijkmatig te meerderen (of te minderen) kunt u meerderen op, bijvoorbeeld: afwisselend elke 3e en 4e naald, als volgt: brei 2 naalden en meerder op de 3e naald, brei 3 naalden en meerder op de 4e naald. Herhaal dit tot het meerderen klaar is.

Bekijk de DROPS les: Meerder of minder 1 st afwisselend

naar boven

16) Waarom is het patroon een beetje anders dan wat ik op de foto zie?

Herhalingen van het patroon kunnen een beetje anders zijn in de verschillende maten, om de juiste verhoudingen te krijgen. Als u niet dezelfde maat maakt als het kledingstuk op de foto, wijkt uw werkstuk wellicht ietsje af. Dit is met zorg ontwikkeld en aangepaste zodat het totale beeld van het kledingstuk hetzelfde is in alle maten.

Zorg ervoor dat u de instructies en de telpatronen voor uw maat volgt!

naar boven

17) Hoe kan ik een vest in de rondte breien, in plaats van heen en weer?

Als u liever in de rondte breit dan heen en weer, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen. U moet dan steken midden voor toevoegen (meestal 5 steken) en de instructies volgen. Als u normaal het werk keert en aan de verkeerde kant breit, breit u nu over de extra steken en gaat u verder in de rondte. Aan het einde knipt u het werk open. Neem steken op voor de biezen en werk de afgeknipte randen af.

Bekijk de DROPS video: Hoe breit u knipbiezen en openknippen

naar boven

18) Kan ik een trui heen en weer breien in plaats van in de rondte?

Als u liever heen en weer breit dan in de rondt, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen zodat u de panden apart van elkaar breit en aan het eind aan elkaar naait. Deel de steken voor het lijf in tweeën en voeg 1 kantsteek toe aan elke kant (voor het in elkaar naaien) en brei het voor- en achterpand apart van elkaar.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een patroon aanpassen van rondbreinaalden naar rechte naalden?

naar boven

19) Waarom staan er garens in de patronen die niet meer leverbaar zijn?

Omdat de verschillende garens verschillende kwaliteiten en verschillend texturen hebben, hebben we ervoor gekozen om het originele garen in het patroon te laten staan. Maar u kunt vrij makkelijk andere opties vinden tussen de beschikbare garenkwaliteiten door onze garenvervanger te gebruiken, of door een garen uit dezelfde garengroep uit te kiezen.

Het is mogelijk dat sommige verkooppunten nog bollen op voorraad hebben van garens die niet meer leverbaar zijn, of dat iemand thuis nog een paar bollen heeft liggen en hier een patroon bij zoekt.

Degarenvervanger laat alternatieve garens zien en de hoeveelheid die u nodig heeft in de nieuwe kwaliteit.

naar boven

20) Hoe verander ik een kledingstuk voor dames in eentje voor heren?

Als u een patroon heeft gevonden doe alleen beschikbaar is in damesmaten, dan hoeft het niet heel moeilijk te zijn om deze aan te passen naar een herenmaat. Het grootste verschil is de lengte van de mouwen en het lijf. Begin met breien in de damesmaat die overeenkomt met de borstwijdte. De lengte die erbij komt wordt namelijk gebreid voordat u begint met afkanten voor de armsgaten. Als het patroon van boven naar beneden wordt gebreid, kunt u lengte toevoegen vlak na de armsgaten of voor de eerste mindering op de mouw.

Wat betreft de extra hoeveelheid garen wat u nodig heeft: dit hangt heel erg af van hoeveel lengte u toevoegt, maar het is vaak meter dat u een bol te veel hebt dan te weinig.

naar boven

21) Hoe voorkom ik dat een harig kledingstuk gaat pillen of pluizen?

Alle garens hebben vezels die uitsteken (door de productie) waardoor een kledingstuk gaat pluizen of pillen. Geborstelde garens (dus meer harige garens) hebben meer van deze losse, uitstekende vezels waardoor het eerder gaat pluizen of pillen.

Hoewel het niet mogelijk is om te garanderen dat geborsteld garen 100% pluisvrij is, is het wel mogelijk om dit drastisch af te laten nemen, door de volgende stappen te ondernemen:

1. Als het kledingstuk klaar is (voordat u het gaat wassen) schudt u het kledingstuk flink uit, zodat de losse haartjes eruit komen. LET OP: gebruik GEEN roller, borstel of andere methode, waardoor aan het kledingstuk getrokken wordt

2. Plaats het kledingstuk in een plastic zak en leg het in de vriezer - de temperatuur zorgt ervoor dat de vezels minder aan elkaar blijven zitten, en uitstekende vezels komen makkelijker los.

3. Laat een paar uur in de vriezer liggen, voordat u het eruit haalt en schudt het kledingstuk dan opnieuw uit.

4. Was het kledingstuk volgens de instructies op het garenlabel.

naar boven

22) Waar op het kledingstuk wordt de lengte gemeten??

De tekening/ het schema met de afmetingen geeft informatie over de volledige lengte van het kledingstuk. Als het een trui of een vest betreft, dan wordt deze vanaf het hoogste punt op de schouder gemeten (meestal het dichtst bij de halslijn), en recht naar beneden tot de onderkant van het kledingstuk. Het wordt NIET gemeten vanaf de punt van de schouder. Op gelijke wijze wordt ook de lengte van de pas gemeten, vanaf het hoogste punt op de schouder en naar beneden tot waar de pas gesplitst wordt voor het lijf en de mouwen.

Op een vest worden de afmetingen nooit over de biezen genomen, tenzij anders aangegeven. Meet altijd binnen de biessteken als u de lengte opmeet.

Bekijk de DROPS les: Maattekeningen lezen

naar boven

23) Hoe weet ik hoeveel bollen ik nodig heb?

De benodigde hoeveelheid garen wordt aangegeven in grammen, dus bijvoorbeeld: 450 g. Om uit te rekenen hoeveel bollen u nodig heeft, moet u eerst weten hoeveel gram er in 1 bol gaat (25 g, 50 g, of 100 g). Deze informatie vindt u door op de individuele garenkwaliteit te klikken op onze site. Deel de hoeveelheid benodigde garen door de hoeveelheid per bol. Bijvoorbeeld, als de bollen 50 gram wegen (de meest gebruikelijke hoeveelheid), ziet de berekening er als volgt uit: 450 / 50 = 9 bollen.

naar boven

Heeft u DROPS garen besteld om dit patroon te maken? Dan heeft u recht op hulp van de winkel waar u het garen gekocht heeft. Vind hier een lijst van DROPS winkels!
Kunt u het antwoord op uw vraag nog steeds niet vinden? Scroll dan naar beneden en laat een vraag achter zodat een van onze experts kan proberen u te helpen. Dit wordt normaal tussen 5 tot 10 werkdagen gedaan.. In de tussentijd kunt u de vragen en antwoorden lezen die anderen bij dit patroon achter hebben gelaten of doe mee met de DROPS Workshop op Facebook om hulp te krijgen van mede breisters en haaksters!

Opmerkingen / Vragen (37)

country flag Susan Latham wrote:

Love this pattern but I am confused with round 5 on the flower motif. I have 7 petals when it states I should have 8. What am I doing wrong? Have pulled out so many times. Is it a printing error?

23.10.2016 - 12:32

DROPS Design answered:

Dear Mrs Latham, make sure you are crocheting a total of 8 times "5 ch, 1 dc" as written under this round. Happy crocheting!

24.10.2016 kl. 14:36

country flag Petea wrote:

Vid kantstycket i sidan, vart ska man mäta "kanten"? I mitten vid nacken eller ute vid ärmhålan?

22.07.2016 - 18:43

DROPS Design answered:

Hej Petea. Det er vel lige meget da jeg vil mene du haekler det samme over alle maskerne? Ellers maal paa det breddeste stykke.

26.07.2016 kl. 16:45

country flag Jenny Miller wrote:

I love the pattern, but it is confusing because the printed directions are different than the directions online. I am working on the flowers, and I worked the initial flowers while sitting in front of the computer. I then printed the directions so that I could crochet on the go, only to find that there are many differences

25.09.2015 - 02:55

DROPS Design answered:

Dear Mrs Miller, crochet terminology is different in UK-English and in US-English, check you print the US-English pattern. Happy crocheting!

25.09.2015 kl. 09:51

country flag Christine Lecoq wrote:

Bonjour Si les carrés mesurent 8 cm, la e dos mesure donc en taille xl : 4 x 8 = 32 cm. Cela me paraît petit. N'y a t'il pas une erreur sur l'echantillon ? Il me faut au moins 50 cm pour le dos. Je vous remercie pour votre réponse.

17.08.2015 - 07:10

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Lecoq, chaque carré doit bien mesurer 8 cm de côté, l'assemblage se fait avec 1 ms dans 1 carré, 1 ml, 1 ms dans l'autre carré et ajoutera de la largeur et de la longueur. Le tour de brides crocheté ensuite tout autour du dos donnera les mesures finales du schéma. Bon crochet!

17.08.2015 kl. 09:58

country flag Ellen Davidson wrote:

Drops. 129-10 xxl size not write not enough loops at sides for extra lenth please correct good pattern just needs adjusting

19.04.2015 - 01:28

DROPS Design answered:

Dear Mrs Davidson, pattern is correct: the edge on the side is worked on each side starting from mid top of back + 53 ch, inc 16 tr evenly when piece measures 4, 8, 12, 16 and 20 cm = 177 tr. Piece is then sewn to edge piece mid back then remaining sts are sew to the back piece (= armhole). Happy crocheting!

20.04.2015 kl. 13:51

country flag Jani wrote:

Das verstehe ich leider überhaupt nicht. 4 cm ab wo? Ab der 1. genau erklärten Reihe oder erst ab sozusagen 3.? Und in welcher Reihe soll ich nun die Stäbchen gleichmäßig aufnehmen, in einer 1. oder 2. ?

15.10.2013 - 21:10

DROPS Design answered:

Liebe Jani, es sind 4 cm Gesamthöhe des Seitenteils gemeint (also ab dem neuen Lm-Anschlag gemessen) und es wird in einer Stb-Reihe zugenommen.

16.10.2013 kl. 07:46

country flag Batoul Fawaz wrote:

Plz reply iwant to ask about increasing dc :where i start inceasing? in the biginning of the row??

30.09.2013 - 18:15

Batoul Fawaz wrote:

I want to ask about increasing dc i don't know where starting in the begining of the row??

30.09.2013 - 18:07

DROPS Design answered:

Deear Mrs Fawaz, Increase have to be done evenly on the row, ie work approx same number of sts on the row between each inc. Happy crocheting!

01.10.2013 kl. 08:39

Valeria wrote:

Lo terminé y quedó muy lindo, las explicaciones son claras y se puede hacer con facilidad. La lana se apelmaza demasiado para mi gusto, aunque los colores son muy lindos.

11.12.2012 - 20:54

Lara wrote:

This is a great piece, casual with a twist... I love it! Would very much appreciate diagrams for flower grannies; like so many others I prefer working from a diagram rather then from a written sequence.

09.08.2012 - 18:07

Laat een opmerking achter voor DROPS 129-10

Wij horen graag wat u vindt van dit patroon!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.