DROPS / 129 / 11

Petit Canari by DROPS Design

Gebreide DROPS omslagdoek met kantpatroon van "Alpaca".

DROPS design: Model nr. Z-548
---------------------------------------------------------
Maten:
Lengte middenachter: ongeveer 65 cm
Breedte aan de bovenkant: ongeveer 140 cm
Materiaal: DROPS ALPACA
200 gr. kleur nr. 2110, maïsgeel

DROPS RONDBREINLD 3 mm (80 cm) - of de maat die u nodig heeft voor een stekenverhouding van 24 st x 32 nld in tricotst = 10 x 10 cm.

Weet u niet zeker welke maat u moet kiezen? Dan is het misschien zinvol om te weten dat het model in de afbeelding ongeveer 170 cm is en maat S of M heeft. Wanneer u een trui, vest, jurk of vergelijkbaar kledingstuk maakt, dan kunt u onderaan het patroon een schema vinden met de afmetingen van het uiteindelijke kledingstuk (in cm).

(Ga verder naar het patroon...)

Garen type
Deals vanaf
DROPS ALPACA UNI COLOUR (50g)
DROPS Alpaca Party! / 30% OFF!
3.55 EUR
2.50 EUR
2.49 EUR
DROPS ALPACA MIX (50g)
DROPS Alpaca Party! / 30% OFF!
3.75 EUR
2.65 EUR
2.64 EUR
vanaf 1.35 EUR

Tips & Hulp

Bedankt dat u voor DROPS Design kiest!

We doen ons best om ervoor te zorgen dat onze patronen makkelijk te volgen zijn.

Daarom heeft elk patroon een specifieke video met handleiding, welke u onderaan de pagina kunt vinden.

Tevens hebben we stap-voor-stap lessen om u te helpen met een aantal technieken die in het patronen gebruikt worden. U kunt ze hier vinden!

PATROON: Zie telpatroon M.1.
Het telpatroon geeft de goede kant van het werk weer. Zowel de heengaande als de teruggaande naalden zijn weergegeven.
Fig. 1 geeft weer hoe het begin van de omslagdoek wordt gebreid.

RIBBELST (heen en weer gebreid op de nld):
brei alle nld recht.

TIP VOOR HET MEERDEREN: Alle meerderingen worden aan de goede kant gemaakt. Meerder 4 st elke nld aan de goede kant tot het werk klaar is als volgt:
Meerder 1 st aan het begin van de nld als volgt: 3 st in ribbelst, 1 omsl. Brei in de volgende nld de omsl av.
Meerder 2 st in het midden van het werk als volgt: 1 omsl, 1 st in tricotst (= st met de markeerdraad), 1 omsl. Brei in de volgende nld de omsl av.
Meerder 1 st aan het einde van de nld als volgt: 1 omsl, 3 st in ribbelst. Brei in de volgende nld de omsl av.
---------------------------------------------------------

OMSLAGDOEK:
Wordt heen en weer gebreid op de rondbreinld zodat alle de st goed op de nld passen. De omslagdoek wordt vanaf de hals middenachter naar beneden gebreid. LET OP! Zorg dat u met een nieuwe bol begint aan de zijkant en niet in het midden van de omslagdoek.
Zet 7 st op met rondbreinld 3 mm en Alpaca. Plaats een markeerdraad in de 4e st (= het midden van de omslagdoek) Brei de eerste nld als volgt (aan de goede kant): 3 st in ribbelst, 1 omsl, 1 st recht, 1 omsl, 3 st in ribbelst = 9 st. Ga verder en brei in tricotst met 3 st in ribbelst aan iedere kant en meerder TEGELIJKERTIJD 4 st elke nld aan de goede kant - Lees TIP VOOR HET MEERDEREN!

Ga zo verder tot er 17 st op de nld staan. Denk om de stekenverhouding! Ga verder als volgt - begin aan de goede kant: 3 st in ribbelst, 1 omsl, M.1A, M.1C, 1 omsl, 1 st recht (= middelste st), 1 omsl, M.1A, M.1C en eindig met 1 omsl en 3 st in ribbelst. Ga verder en meerder aan iedere zijkant en in het midden van de omslagdoek - zie Fig. 1. Ga als M.1A-C eenmaal in de hoogte is gebreid (= 37 st) verder als volgt: 3 st in ribbelst, 1 omsl, M.1A, M.1B over de volgende 10 st, M.1C, 1 omsl, 1 st recht (= mid st), 1 omsl, M.1A, M.1B over de volgende 10 st, M.1C, 1 omsl, 3 st in ribbelst. Ga verder in patroon maar brei iedere keer dat M.1 eenmaal in de hoogte is gebreid een extra herhaling van M.1B aan iedere kant van het midden.

Brei bij een hoogte van ongeveer 64 cm middenachter op de omslagdoek (pas zo aan dat het na een volledige patroonherhaling is), 6 nld recht (ga verder met 4 meerderingen om de nld). Kant losjes af.Telpatroon

= Recht aan de goede kant, averecht aan de verkeerde kant
= 2 st recht samen
= 1 st r afh, 1 st recht, afgeh st overh
= 1 st r afh, 2 st recht samen, afgeh st overh
= 1 omsl tussen 2 st
= Recht aan de verkeerde kant

Heeft u hulp nodig? Hier zijn een paar instructievideo's die kunnen helpen!

Voor verdere hulp met een patroon, kunt u ook contact opnemen met het verkooppunt waar u het garen heeft gekocht. Heeft u DROPS garens gekocht, dan kunt u ook rekenen op vakkundige hulp en weet u dat de winkel kennis heeft van DROPS patronen.

De patronen worden zorgvuldig gecontroleerd, maar wij nemen een voorbehoud in acht voor eventuele fouten. De patronen zijn vertaald vanuit het Noors en u kunt ook altijd het originele patroon bekijken voor afmetingen en berekeningen.

Denkt u een fout te hebben gevonden in het patroon? Laat dan een opmerking of vraag achter in ons Opmerkingen gedeelte bovenaan het patroon. Ga naar het origineel patroon DROPS 129-11.