DROPS / 111 / 8

Violet Petal Kids by DROPS Design

DROPS vest met raglanmouwen van DROPS Silke Alpaca of DROPS Paris. Maat 7 – 14 jaar.

DROPS design: Model nr. SA-002-bn
--------------------------------------------------------
Maat: 7/8 - 9/10 - 11/12 - 13/14 jaar
Maat in cm: 122/128-134/140-146/152-158/164
Materiaal: DROPS SILKE ALPACA
350-400-450-450 gr kleur nr. 4010, parelgrijs

Of gebruik:
DROPS PARIS van Garnstudio
300-350-400-400 g kleur nr 23, lichtgrijs

DROPS BREINLD ZONDER KNOP en RONDBREINLD (80 cm) 4.5 mm - of de maat die u nodig heeft voor een stekenverhouding van 17 st x 22 nld in tricotst = 10 x 10 cm.
DROPS BREINLD ZONDER KNOP en RONDBREINLD (80 cm) 4 mm – voor de ribbelst.
DROPS METALEN KNOOP nr. 542: 3 stuks.

Heeft u deze of een van onze andere ontwerpen gemaakt? Tag uw afbeeldingen in social media met #dropsdesign, zodat we ze kunnen zien!

Wilt u een ander garen gebruiken? Probeer de garenvervanger!

Instructies voor het patroon

RIBBELST (heen en weer gebreid op de nld):
brei alle nld recht.

RIBBELST (in de rondte):
brei 1 nld recht, brei 1 nld av

KNOOPSGAT:
Maak knoopsgaten op de rechter voorbies. 1 Knoopsgat = kant de 4e st af vanaf middenvoor en zet 1 nieuwe st op in de teruggaande naald.
Maak knoopsgaten bij een hoogte van:
MAAT 7/8 jaar: 25, 32 en 39 cm
MAAT 9/10 jaar: 27, 34 en 41 cm
MAAT 11/12 jaar: 29, 36 en 43 cm
MAAT 13/14 jaar: 31, 38 en 45 cm

TIP VOOR HET BREIEN:
Als uw stekenverhouding in de hoogte te strak is, zal de raglan te kort worden en de armsgaten te klein. U kunt dit compenseren door af en toe een nld te breien zonder minderingen tussen de nld met minderingen.

TIP VOOR HET MINDEREN (voor de raglan):
Maak alle minderingen aan de goede kant:
Voor de markeerdraad: 2 st r samenbreien
Na de markeerdraad: 1 st r afh, 1 st r, afgeh st overh.
--------------------------------------------------------

VEST:
Wordt heen en weer gebreid op de rondbreinld.
Zet 138-146-150-158 st op (inclusief 12 voorbies st aan iedere kant middenvoor) met rondbreinld 4 mm en Silke-Alpaca of Paris. Brei 6 nld ribbelst – zie boven. Plaats 2 markeerders in het werk, 37-39-40-42 st vanaf iedere kant middenvoor om de zijkanten aan te geven (achterpand = 64-68-70-74 st). Ga verder met rondbreinld 4.5 mm in tricotst met 12 ribbelst aan iedere kant (= voorbiezen). DENK OM DE STEKENVERHOUDING!
Minder bij een hoogte van 8 cm 1 st aan iedere kant van beide markeerders en herhaal dit minderen iedere 9-9-10-10 cm in totaal 3 keer (= 4 minderingen per nld) = 126-134-138-146 st. Denk om de KNOOPSGATEN op het rechter voorpand – zie boven. Kant bij een hoogte van 31-32-33-34 cm 8 st af aan iedere kant voor de armsgaten (= 4 st aan iedere kant van elke markeerdraad) = 110-118-122-130 st. Laat het werk rusten en brei de mouwen.

MOUW:
Wordt in de rondte gebreid op breinld zonder knop. Zet 46-50-52-56 st op met breinld zonder knop 4 mm. Plaats een markeerdraad aan het begin van de nld (= midden onder de arm). Brei ribbelst – zie boven. Kant bij een hoogte van 8 cm 4 st af aan iedere kant van de markeerdraad = 38-42-44-48 st. Laat het werk rusten en brei de andere mouw.

PAS:
ZIE TIP VOOR HET BREIEN! Zet de mouwen op dezelfde rondbreinld 4.5 mm als het lijf waar afgekant is voor de armsgaten = 186-202-210-226 st. Plaats een markeerdraad in alle overgangen tussen lijf en mouwen = 4 markeerders. Minder nu voor de raglan – ZIE TIP VOOR HET MINDEREN!
LET OP! Maak de eerste 2 minderingen alleen op het lijf en niet op de mouwen. Minder elke 4e nld 3-3-3-4 keer en dan om de nld 11-13-14-15 keer. Zet TEGELIJKERTIJD bij een hoogte van 38-40-42-44 cm 6 st aan iedere kant op hulpdraden voor de hals en kant af voor de hals aan het begin van iedere nld: 2 x 2 st en 2 x 1 st. Als alle minderingen gedaan zijn, staan er 58-58-58-58 st op de nld. Neem 18-18-20-20 st op (incl de st op de hulpdraden) langs de hals en boven de voorpanden = 94-94-98-98 st. Brei 10 nld ribbelst, minder TEGELIJKERTIJD 14-10-10-6 st gelijkmatig verdeeld over de eerste nld = 80-84-88-92 st. Denk om het laatste knoopsgat! Kant alle st af.

AFWERKING: Naai de openingen onder de armen. Naai de knopen aan.

Telpatroon


Heeft u hulp nodig voor dit patroon?

Bedankt dat u een patroon van DROPS Design kiest. We zijn er trots op dat we patronen aanbieden die correct en makkelijk te volgen zijn. Alle patronen zijn uit het Noors vertaald en u kunt altijd het origineel patroon controleren (DROPS 111-8) voor de afmetingen en de berekiningen.

Heeft u moeite met het volgen van het patroon? Hieronder vindt u een lijst met bronnen die u kunnen helpen om uw project vlot af te maken - of om eenvoudig iets nieuws te leren.

1) Waarom is de stekenverhouding zo belangrijk?

De stekenverhouding bepaalt de uiteindelijke afmetingen van uw werkstuk en wordt normaliter aangegeven in 10 x 10 cm. Het wordt als volgt aangegeven: het aantal steken in de breedte x het aantal naalden in de hoogte - dus: 19 steken x 26 naalden = 10 x 10 cm.

De stekenverhouding is heel erg individueel; sommige mensen breien/haken heel losjes, terwijl anderen vrij strak werken. De stekenverhouding past u aan met de naalddikte, wat de reden is waarom we slechts een suggestie voor de naalddikte geven! U moet deze aanpassen (naar boven of beneden) om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding overeenkomt met de stekenverhouding die aangegeven staat in het patroon. Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan zal het garenverbruik anders zijn, en zal uw werkstuk andere afmetingen krijgen dan het patroon aangeeft.

De stekenverhouding geeft tevens aan welk garen als vervanging kan dienen. U kunt verschillende garens met elkaar vervangen, zolang de stekenverhouding maar hetzelfde is.

Bekijk de DROPS les: Hoe u de stekenverhouding opmeet

Bekijk de DROPS video: Hoe u een proeflapje maakt

naar boven

2) Wat zijn de garengroepen?

Al onze garens zijn ondergebracht in garengroepen (van A tot F) volgens dikte en stekenverhouding – groep A bevat de dunste garens en groep F de dikste. Dit maakt het makkelijker voor u om alternatieve garens te vinden voor onze patronen, indien u graag ander garen wilt gebruiken. Alle garens binnen dezelfde groep hebben ongeveer eenzelfde stekenverhouding en kunnen elkaar vervangen. Het is wel zo dat verschillende garenkwaliteiten verschillende structuren en eigenschappen hebben, wat het uiteindelijke werkstuk een unieke 'look en feel' geeft.

Klik hier voor een overzicht van de garens in elke garengroep

naar boven

3) Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

Bij het kiezen van een ander garen is het belangrijk dat de stekenverhouding hetzelfde blijft. De afmetingen van het uiteindelijke werk zijn dan hetzelfde als aangegeven in de tekening bij het patroon. Het is makkelijker om dezelfde stekenverhouding te krijgen als u garen gebruikt uit dezelfde garengroep. Het is ook mogelijk om meerdere draden van een dunner garen te gebruiken om de stekenverhouding van een dikker garen te krijgen. Probeer onze garenvervanger. We raden u aan om altijd een proeflapje te maken.

LET OP: als u een ander garen neemt, kan het kledingstuk een andere 'look en feel' krijgen dan het kledingstuk op de foto, vanwege individuele eigenschappen en kwaliteiten van elk garen.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

naar boven

4) Hoe gebruik ik de garenvervanger?

Bovenaan al onze patronen vindt u een link naar onze garenvervanger, welke handig kan zijn als u een ander garen wilt gebruiken dan staat aangegeven in het patroon. Door het garen in te vullen dat u wilt vervangen, de hoeveelheid (in uw maat) en het aantal draden, stelt de vervanger geschikte alternatieven voor met dezelfde stekenverhouding. Daarnaast wordt aangegeven hoeveel u nodig heeft in de nieuwe kwaliteiten en of u met meerdere draden moet werken. De meeste bollen zijn 50 gram (sommige zijn 25 gram of 100 gram).

Als het patroon met meerdere kleuren wordt gebreid/gehaakt, moet elke kleur apart worden vervangen. Dit geldt ook als het patroon met verschillende draden van verschillende garens wordt gemaakt (bijvoorbeeld 1 draad Alpaca en 1 draad Kid-Silk) dan zult u voor elk individueel alternatieven moeten vinden.

Klik hier voor de garenvervanger

naar boven

5) Waarom krijg ik de verkeerde stekenverhouding met de aangegeven naalddikte?

De naalddikte die aangegeven is in het patroon geldt slechts als een richtlijn, het is van belang dat de stekenverhouding klopt. En omdat de stekenverhouding per persoon nogal verschillend is, zult u de naalddikte aan moeten passen om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding hetzelfde is als in het patroon – misschien is het nodig dat u 1 of zelfs 2 naalddiktes naar beneden of naar boven moet om de juiste stekenverhouding te krijgen. Daarom raden we ook aan om een proeflapje te maken.

Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan kunnen de afmetingen van het werkstuk afwijken van de afmetingen volgens de tekening.

Bekijk de DROPS les: Hoe meet u de stekenverhouding

Bekijk de DROPS video: Hoe maakt u een proeflapje voor de stekenverhouding

naar boven

6) Waarom wordt het patroon van boven naar beneden gereid?

Als u een kledingstuk van boven naar beneden breit, dan geeft dit meer flexibiliteit en mogelijkheden voor persoonlijke aanpassingen. Het is bijvoorbeeld makkelijker om het kledingstuk te passen terwijl u er mee bezig bent. U kunt ook makkelijker de lengte van de pas en de schouderkoppen aanpassen.

In de uitleg worden alle stappen zorgvuldig uitgelegd in de juiste volgorde. De telpatronen zijn aangepast aan de breirichting en worden zoals gebruikelijk gebreid.

naar boven

7) Waarom zijn de mouwen korter in de grotere maten?

De totale breedte van het kledingstuk (van pols tot pols) is groter in de grotere maten, ondanks dat de eigenlijke mouwen korter zijn. De grotere maten hebben langere mouwkoppen en bredere schouders, dus er is een goede pasvorm in alle maten.

naar boven

8) Wat is een herhaling?

Telpatronen worden vaak herhaald in de breedte op de naald en/of in de hoogte. 1 herhaling van het telpatroon is hoe het te zien is in het telpatroon. Als er staat dat u 5 herhalingen van A.1 op de naald moet breien, dan breit u het patroon in totaal 5 keer achter/na elkaar op de naald. Als er staat dat u 2 herhalingen van A.1 in de hoogte moet breien, dan breit u het hele telpatroon (dus alle naalden van het telpatroon) een keer en begint u opnieuw onderaan bij het begin en breit u het telpatroon nog een keer.

naar boven

9) Hoe brei ik volgens een telpatroon?

Het telpatroon laat alle naalden en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt gelezen van onder naar boven, van rechts naar links. 1 vierkant = 1 steek.

Als u heen en weer breit, wordt elke andere naald aan de goede kant gebreid en elke andere naald wordt aan de verkeerde kant gebreid. Als u aan de verkeerde kant breit, moet u het telpatroon omgekeerd breien, dus van links naar rechts. rechte steken worden dan averecht gebreid en averechte steken recht, etc.

Als u in de rondte breit wordt elke naald aan de goede kant gebreid en het telpatroon wordt dan van rechts naar links gebreid op alle naalden.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees ik de teltekening bij de patronen?

naar boven

10) Hoe haak ik volgens een telpatroon?

Het telpatroon laat alle toeren en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt van onder naar boven gehaakt en van rechts naar links.

Als u heen en weer haakt, wordt elke andere toer aan de goede kant gehaakt: van rechts naar links en elke andere toer wordt aan de verkeerde kant gehaakt: vank links naar rechts.

Als u in de rondte haakt, wordt elke toer in het telpatroon aan de goede kant gehaakt, van rechts naar links.

Als u een cirkelvormig telpatroon haakt, dan begint u in het midden en haakt u naar buiten toe, tegen de klok in, toer na toer.

Meestal beginnen de toeren met een opgegeven aantal lossen (overeenkomend met de hoogte van de volgende steek), deze zijn of in het telpatroon opgenomen, of uitgelegd in het patroon.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees je telpatronen voor haken

naar boven

11) Hoe brei/haak je verschillende telpatronen tegelijkertijd op dezelfde naald/toer

Instructies om verschillende telpatronen achter elkaar op dezelfde naald/toer te breien/haken, worden meestal als volgt beschreven: “brei/haak A.1, A.2, A.3 in totaal 0-0-2-3-4 keer". Dit betekent dat u A.1 een keer breit/haakt, daarna wordt A.2 een keer gebreid/gehaakt, en A.3 wordt het aantal aangegeven keren (in de breedte) in uw maat gebreid/gehaakt – in dit geval als volgt: S = 0 keer, M = 0 keer, L=2 keer, XL= 3 keer en XXL = 4 keer.

De telpatronen worden zoals gebruikelijk gebreid/gehaakt: begin met de eerste naald/toer in A.1, brei/haak dan de volgende naald/toer in A.2 etc.

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor breien leest

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor haken leest

naar boven

12) Waarom begint het werk met meer lossen dan waarmee gehaakt wordt?

Lossen zijn ietsje smaller dan andere steken en om te voorkomen dat de opzetrand te strak wordt, haken we eenvoudigweg meer lossen om mee te beginnen. Het aantal steken wordt in de volgende toer aangepast zodat het overeenkomt met het patroon en de afmetingen in de tekening.

naar boven

13) Waarom meerderen voor de boord als het werk van boven naar beneden gebreid wordt?

De rand in ribbelsteek is elastischer en zal ietwat samentrekken vergeleken met bijvoorbeeld tricotsteek. Door te meerderen voor de rand in ribbelsteek, voorkomt u een zichtbaar verschil in breedte tussen de rand in ribbelsteek en de rest van het lijf.

naar boven

14) Waarom meerderen in de afkantrand?

Het gebeurt vrij makkelijk dat u te strak afkant, en door omslagen te maken tijdens het afkanten (terwijl u deze tegelijkertijd afkant) voorkomt u dat de afkantrand te strak wordt.

Bekijk de DROPS video: Hoe kant u af met omslagen

naar boven

15) Hoe meerder/minder je afwisselend op elke 3e en 4e naald/toer?

Om gelijkmatig te meerderen (of te minderen) kunt u meerderen op, bijvoorbeeld: afwisselend elke 3e en 4e naald, als volgt: brei 2 naalden en meerder op de 3e naald, brei 3 naalden en meerder op de 4e naald. Herhaal dit tot het meerderen klaar is.

Bekijk de DROPS les: Meerder of minder 1 st afwisselend

naar boven

16) Waarom is het patroon een beetje anders dan wat ik op de foto zie?

Herhalingen van het patroon kunnen een beetje anders zijn in de verschillende maten, om de juiste verhoudingen te krijgen. Als u niet dezelfde maat maakt als het kledingstuk op de foto, wijkt uw werkstuk wellicht ietsje af. Dit is met zorg ontwikkeld en aangepaste zodat het totale beeld van het kledingstuk hetzelfde is in alle maten.

Zorg ervoor dat u de instructies en de telpatronen voor uw maat volgt!

naar boven

17) Hoe kan ik een vest in de rondte breien, in plaats van heen en weer?

Als u liever in de rondte breit dan heen en weer, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen. U moet dan steken midden voor toevoegen (meestal 5 steken) en de instructies volgen. Als u normaal het werk keert en aan de verkeerde kant breit, breit u nu over de extra steken en gaat u verder in de rondte. Aan het einde knipt u het werk open. Neem steken op voor de biezen en werk de afgeknipte randen af.

Bekijk de DROPS video: Hoe breit u knipbiezen en openknippen

naar boven

18) Kan ik een trui heen en weer breien in plaats van in de rondte?

Als u liever heen en weer breit dan in de rondt, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen zodat u de panden apart van elkaar breit en aan het eind aan elkaar naait. Deel de steken voor het lijf in tweeën en voeg 1 kantsteek toe aan elke kant (voor het in elkaar naaien) en brei het voor- en achterpand apart van elkaar.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een patroon aanpassen van rondbreinaalden naar rechte naalden?

naar boven

19) Waarom staan er garens in de patronen die niet meer leverbaar zijn?

Omdat de verschillende garens verschillende kwaliteiten en verschillend texturen hebben, hebben we ervoor gekozen om het originele garen in het patroon te laten staan. Maar u kunt vrij makkelijk andere opties vinden tussen de beschikbare garenkwaliteiten door onze garenvervanger te gebruiken, of door een garen uit dezelfde garengroep uit te kiezen.

Het is mogelijk dat sommige verkooppunten nog bollen op voorraad hebben van garens die niet meer leverbaar zijn, of dat iemand thuis nog een paar bollen heeft liggen en hier een patroon bij zoekt.

Degarenvervanger laat alternatieve garens zien en de hoeveelheid die u nodig heeft in de nieuwe kwaliteit.

naar boven

20) Hoe verander ik een kledingstuk voor dames in eentje voor heren?

Als u een patroon heeft gevonden doe alleen beschikbaar is in damesmaten, dan hoeft het niet heel moeilijk te zijn om deze aan te passen naar een herenmaat. Het grootste verschil is de lengte van de mouwen en het lijf. Begin met breien in de damesmaat die overeenkomt met de borstwijdte. De lengte die erbij komt wordt namelijk gebreid voordat u begint met afkanten voor de armsgaten. Als het patroon van boven naar beneden wordt gebreid, kunt u lengte toevoegen vlak na de armsgaten of voor de eerste mindering op de mouw.

Wat betreft de extra hoeveelheid garen wat u nodig heeft: dit hangt heel erg af van hoeveel lengte u toevoegt, maar het is vaak meter dat u een bol te veel hebt dan te weinig.

naar boven

21) Hoe voorkom ik dat een harig kledingstuk gaat pillen of pluizen?

Alle garens hebben vezels die uitsteken (door de productie) waardoor een kledingstuk gaat pluizen of pillen. Geborstelde garens (dus meer harige garens) hebben meer van deze losse, uitstekende vezels waardoor het eerder gaat pluizen of pillen.

Hoewel het niet mogelijk is om te garanderen dat geborsteld garen 100% pluisvrij is, is het wel mogelijk om dit drastisch af te laten nemen, door de volgende stappen te ondernemen:

1. Als het kledingstuk klaar is (voordat u het gaat wassen) schudt u het kledingstuk flink uit, zodat de losse haartjes eruit komen. LET OP: gebruik GEEN roller, borstel of andere methode, waardoor aan het kledingstuk getrokken wordt

2. Plaats het kledingstuk in een plastic zak en leg het in de vriezer - de temperatuur zorgt ervoor dat de vezels minder aan elkaar blijven zitten, en uitstekende vezels komen makkelijker los.

3. Laat een paar uur in de vriezer liggen, voordat u het eruit haalt en schudt het kledingstuk dan opnieuw uit.

4. Was het kledingstuk volgens de instructies op het garenlabel.

naar boven

22) Waar op het kledingstuk wordt de lengte gemeten??

De tekening/ het schema met de afmetingen geeft informatie over de volledige lengte van het kledingstuk. Als het een trui of een vest betreft, dan wordt deze vanaf het hoogste punt op de schouder gemeten (meestal het dichtst bij de halslijn), en recht naar beneden tot de onderkant van het kledingstuk. Het wordt NIET gemeten vanaf de punt van de schouder. Op gelijke wijze wordt ook de lengte van de pas gemeten, vanaf het hoogste punt op de schouder en naar beneden tot waar de pas gesplitst wordt voor het lijf en de mouwen.

Op een vest worden de afmetingen nooit over de biezen genomen, tenzij anders aangegeven. Meet altijd binnen de biessteken als u de lengte opmeet.

Bekijk de DROPS les: Maattekeningen lezen

naar boven

23) Hoe weet ik hoeveel bollen ik nodig heb?

De benodigde hoeveelheid garen wordt aangegeven in grammen, dus bijvoorbeeld: 450 g. Om uit te rekenen hoeveel bollen u nodig heeft, moet u eerst weten hoeveel gram er in 1 bol gaat (25 g, 50 g, of 100 g). Deze informatie vindt u door op de individuele garenkwaliteit te klikken op onze site. Deel de hoeveelheid benodigde garen door de hoeveelheid per bol. Bijvoorbeeld, als de bollen 50 gram wegen (de meest gebruikelijke hoeveelheid), ziet de berekening er als volgt uit: 450 / 50 = 9 bollen.

naar boven

Heeft u DROPS garen besteld om dit patroon te maken? Dan heeft u recht op hulp van de winkel waar u het garen gekocht heeft. Vind hier een lijst van DROPS winkels!
Kunt u het antwoord op uw vraag nog steeds niet vinden? Scroll dan naar beneden en laat een vraag achter zodat een van onze experts kan proberen u te helpen. Dit wordt normaal tussen 5 tot 10 werkdagen gedaan.. In de tussentijd kunt u de vragen en antwoorden lezen die anderen bij dit patroon achter hebben gelaten of doe mee met de DROPS Workshop op Facebook om hulp te krijgen van mede breisters en haaksters!

Opmerkingen / Vragen (35)

Nerea 01.02.2021 - 08:11:

Buongiorno. Modello 215-35. Lavorare il bordo del collo in piano? Confezione-2 Cucire il bordo del collo e l'ultima cucitura della spalla?

DROPS Design 01.02.2021 kl. 19:25:

Buonasera Nerea, se fa riferimento al modello 215-35 compili il modulo sotto quel modello, altrimenti facciamo fatica ad aiutarla. In ogni caso, nel modello 215-35 il bordo del collo si lavora in piano. Dopo aver lavorato il bordo si cuce l'altra spalla. Buon lavoro!

Nerea 01.02.2021 - 08:01:

Buongiorno Sto facendo il modello 215-35 Non capisco questo passaggio Confezione: cucire i margini delle spalle. Bordo del collo : riprendere i punti...... iniziando in cima alla spalla nel lato non cucito??? Cosa significa? Grazie

DROPS Design 01.02.2021 kl. 19:26:

Buonasera Nerea, a questo punto del lavoro è stata cucita solo una spalla: deve iniziare a riprendere i punti del bordo del collo dal lato non cucito. Buon lavoro!

Anne-Louise Severino 14.11.2020 - 21:36:

Could you kindly confirm that the repeat decreases after both markers are every 9 cms and not every 9 rows. Thank you.

DROPS Design 16.11.2020 kl. 08:41:

Dear Mrs Severino, that's right, you decreases at the both sides on every 9 cm a total of 3 times (= when piece measures 8 cm, 17 cm and 26 cm). Happy knitting!

Mara Giustini 04.08.2018 - 11:13:

Buongiorno, volevo sapere se è possibile usare il filato love you 8 per questo modello.Grazie

DROPS Design 04.08.2018 kl. 17:36:

Buongiorno Mara. Sì può usare la Drops loves you 8 come filato alternativo. Verifichi di ottenere la tensione corretta. Buon lavoro!

Judy 01.08.2016 - 17:32:

How many yards of yarn are needed for each size

DROPS Design 01.08.2016 kl. 18:27:

Dear Judy, you can find the yarn requirement for this pattern at the top of the page next to the picture on the right. Happy knitting!

Anette Brandt Schmidt 15.03.2016 - 08:11:

Det er altså de 6 første masker af den retstrikkedd forkanten der skal sættes af. Så må forkanten da blive skævt strikket?

Anette Brandt Schmidt 13.03.2016 - 17:04:

Jeg kan ikke finde ud af halsindtag - og hvor sættes de 6 masker af? Indenfor de 12 retmasker i kanten? Og hvor tages der så ind? Bliver der ikke et hul i strikketøjet? ?

DROPS Design 14.03.2016 kl. 08:46:

Hej Anette, Nej det er de yderste 6 m i starten af pindene du sætter på en tråd, og på pinden efter lukker du 2 m af 2 gange i hver side ifølge opskriften og til sidst 1 m 2 gange. Strik masker op og følg det sidste af opskriften. God fornøjelse!

Sylvie Brusini 14.02.2016 - 21:19:

Bonjour je tricote la taille 7/8 la 3 eme boutonniere doit etre faite a 39 cms total, mais les 6 mailles a mettre de côté a 38 cms, ou doit t on faire cette boutonniere? Merci de votre aide.

DROPS Design 15.02.2016 kl. 11:29:

Bonjour Mme Brusini, la dernière boutonnière sera faite dans le col, après avoir repris les mailles en attente et relevé celles de chaque côté des devants (dans les 10 rangs point mousse). Bon tricot!

Eva 08.12.2015 - 00:02:

Hallo Obwohl ich mir zuerst alle (deutschen) Fragen und Antworten durchgelesen habe, weiss ich immer noch nicht so genau, wo ich jeweils die 6 M stilllege. Jeweils am Beginn bzw. Ende der Blende? Aber dann verschiebt sich doch dad letzte Knopfloch, oder sehe ich das falsch? Und nehme ich dann ab den stillgelegten Maschen die Maschen gegen den Hals ab? Vielen dank schon mal im voraus.

DROPS Design 12.12.2015 kl. 20:58:

Sie legen die M jeweils an den Vorderteilen still, es sind die je 6 äußersten M an den beiden Vorderteilen, d.h. jeweils die Hälfte der Blenden-M. Das machten Sie für den Halsausschnitt statt die M abzuketten, damit Sie die M hinterher für die Blende wieder auffassen können. Das letzte Knopfloch arbeiten Sie erst dann ein, wenn Sie die M wieder für die Halsblende aufgefasst haben, also bei den 5 R kraus re.

Patricia Wallace 14.10.2015 - 03:08:

Yoke: slip 6 stitches each side. What stitches? Or how many in from the front ? Cast off to shape neckline at beginning of every row. Are those stitches after the stitch holders? Confused, sorry!

DROPS Design 14.10.2015 kl. 08:51:

Dear Mrs Wallace, you slip the first and last 6 sts on row on st holders (= 6 sts on each side = 6 sts on each front piece). Cast off then the sts for neckline, when all dec are complete, pick up sts from st holders + along neckline + remaining sts from yoke to work neck edge. Happy kitting!

Laat een opmerking achter voor DROPS 111-8

Wij horen graag wat u vindt van dit patroon!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.