DROPS / 98 / 3

DROPS 98-3 by DROPS Design

DROPS Polswarmers met kabels in ”Alpaca”.

Dit model heeft nog geen naam. Heeft u misschien een goede voorstel?

Afmetingen: Lengte: ca 22 cm.
Omtrek: ca 25 cm
Materialen: DROPS Alpaca van Garnstudio
50 gr nr. 0100, gebroken wit
En gebruik: DROPS Puddel van Garnstudio
50 gr nr. 01, gebroken wit (voor de randen)
DROPS Breinld nr. 2,5 – of de breinld, die u nodig heeft voor de volgende steekverhouding: 26 st x 34 nld tricotst met Alpaca = 10 x 10 cm.
DROPS Haaknld nr. 6 (voor de rand).

Weet u niet zeker welke maat u moet kiezen? Dan is het misschien zinvol om te weten dat het model in de afbeelding ongeveer 170 cm is en maat S of M heeft. Wanneer u een trui, vest, jurk of vergelijkbaar kledingstuk maakt, dan kunt u onderaan het patroon een schema vinden met de afmetingen van het uiteindelijke kledingstuk (in cm).

(Ga verder naar het patroon...)

Trefwoorden: kabel, polswarmers,
Garen type
Deals vanaf
3.75 EUR
3.39 EUR
vanaf 1.35 EUR

Tips & Hulp

Bedankt dat u voor DROPS Design kiest!

We doen ons best om ervoor te zorgen dat onze patronen makkelijk te volgen zijn.

Daarom heeft elk patroon een specifieke video met handleiding, welke u onderaan de pagina kunt vinden.

Tevens hebben we stap-voor-stap lessen om u te helpen met een aantal technieken die in het patronen gebruikt worden. U kunt ze hier vinden!

Ribbelst: Alle naalden recht breien.

Patroon: zie teltekening M.1 De teltekening geeft de goede kant van het werk weer. Zowel de heengaande als de teruggaande naalden zijn weergegeven.

Linker polswarmer: De polswarmer wordt heen en weer gebreid. Zet 66 st losjes op met breinld 2,5mm en Alpaca en brei 2 nld ribbelst.
Brei de volgende nld op de goede kant als volgt:
3 ribbelst, 4 av, 2 r, 4 av, M.1 (= 16 st), 4 av, M.2 (= 8 st), 4 av, 2 r, 4 av, 2 r, 4 av, 2 r, 4 av en 3 ribbelst. Brei door volgens dit patroon met r boven r en av boven av en met 3 ribbelst aan weerskanten. Brei vanaf een hoogte van ca 22 cm – d.w.z. na 1 volledige herhaling van M.1 – 2 nld ribbelst en kant vervolgens losjes af.

Rechter polswarmer: Als de linker polswarmer breien, maar in spiegelbeeld. Dwz 3 ribbelst, 4 av, 2 r, 4 av, 2 r, 4 av, 2 r, 4 av, M.2 (=8 st), 4 av, M.1 (= 16 st), 4 av, 2 r, 4 av en 3 ribbelst.

Gehaakte rand: Haak 1 toer langs de boven- en onderrand van de polswarmers met haaknld 6mm en Puddel als volgt, * 3 l, 1 cm overslaan, 1 v in de volgende st *, herhaal steeds *-*.

Afwerken: Sluit de zijnaad van elke polswarmer in de eerste ribbelst. Maar maak een opening voor de duim van ca 3,5 – 4 cm in de zijkant, maak deze opening ca 5 cm vanaf de bovenkant.

Telpatroon

= recht op de goede kant, averecht op de verkeerde kant
= averecht op de goede kant, recht op de verkeerde kant
= zet 2 st op een hulpnld voor het werk, 2 av, 2 r van de hulpnld
= zet 2 st op een hulpnld achter het werk, 2 r, 2 av van de hulpnld
= zet 2 st op een hulpnld achter het werk, 2 r, 2 r van de hulpnld
= zet 2 st op een hulpnld voor het werk, 2 r, 2 r van de hulpnld

Heeft u hulp nodig? Hier zijn een paar instructievideo's die kunnen helpen!

Voor verdere hulp met een patroon, kunt u ook contact opnemen met het verkooppunt waar u het garen heeft gekocht. Heeft u DROPS garens gekocht, dan kunt u ook rekenen op vakkundige hulp en weet u dat de winkel kennis heeft van DROPS patronen.

De patronen worden zorgvuldig gecontroleerd, maar wij nemen een voorbehoud in acht voor eventuele fouten. De patronen zijn vertaald vanuit het Noors en u kunt ook altijd het originele patroon bekijken voor afmetingen en berekeningen.

Denkt u een fout te hebben gevonden in het patroon? Laat dan een opmerking of vraag achter in ons Opmerkingen gedeelte bovenaan het patroon. Ga naar het origineel patroon DROPS 98-3.