Clue #4 - Fejezzük be a pulóvert!

Elérkezett az idõ, hogy összeállítsuk a pulóvert, és a Télapónak arcot készítsünk? Kövesse tanácsainkat a Télapó arcának kialakításához, vagy tervezze meg a saját mikulását - nem létezik rossz megoldás!

Ne feledje, ha kétségei támadnak, a lap alján megtaláljuk azoknak a videóknak és leckéknek a listáját, amelyek megkönnyíthetik a pulóver elkészítését, a megjegyzés/ kérdés abélakban pedig segítséget kérhet szakértõinktõl!

Nagyon reméljük, hogy élvezte velünk az idei közöskötést,és nagyon szeretnénk látni, hogy sikerült az elkészült darab! Ne felejtse el elküldeni a képeket #dropsfan gallery -be!


Fogjunk hozzá!

ÖSSZEÁLLÍTÁS:
Varrjuk össze a raglánvonalakat, fentrõl lefelé, az ujja alsó középvonaláig - az 1 szélszem mellett.
Varrjuk össze az oldalakat az 1 szélszem mellett.

A NYAKKIVÁGÁS:
A SZO felõl szedjünk fel kb 67-71-75-68-68-72 szemet a nyakkivágás körül (az eleje közepén szemtartóra tett szemekkel együtt) a 4,5 mm vastag kéthegyû kötõtûkészletre a középszürke Air vagy a szürke színû Nepal fonallal.. Kössünk 1 kört S szemekkel, miközben, UGYANAKKOR, egyenletesen elosztva szaporítunk 60-60-64-64-68-68 szemet. Folytassuk a kötést bordás mintával körben (= 2 sima / 2 fordított szem) 2 cm-ig. Váltsunk a málna színû air vagy a mélyvörös színû Nepal fonalra (a b színre) és kössünk a bordásmintávak körben kb 1 cm-ig. Lazán láncoljuk le a szemeket: a S szemeket simán, a F szemeket fordítottan. A pulóver kb 36-40-44-48-52-56 cm-es a vállrésztõl lefelé mérve.

POMPOM (a sapkához):
A törtfehér színû fonalból készítsünk kb 5- 6 cm átmérõjû pompont- ne felejtsünk el meghagyni 2 szálat a pompon megkötéséhez. Rögzítsük a pompont az elején a szabadon lógó sapkához.

SZAKÁLL:
1 rojt: vágjunk 1 szál 45 cm hosszú fonalat a törtfehér színbõl (= c szín). 18 rojtot vágjunk le.
Minden rojtot a télapó nyakán levõ F szemekkel kötött sor fölé rögzítsünk. Hajtsuk félbe a rojtot, fûzzük a szembe, majd a keletkezett hurokba fûzzük a szálak vágott végeit és húzzuk meg. Rögzítsünk hasonló rojtot a megmaradt 17 F szem mindegyikére. Ezután kössünk a rojtok szálaira, kb félúton egy laza csomót. Vágjuk a szakállt a kívánt hosszra.

BAJUSZ:
1 rojt: vágjunk 1 szál 7 cm hosszú fonalat a törtfehér színbõl (= c szín). Vágjunk le 8 szálat:
Hajtsuk félbe a rojtot, fûzzük az F szem alatti szembe, majd a keletkezett hurokba fûzzük a szálak vágott végeit és húzzuk meg. Rögzítsünk hasonló rojtot a megmaradt F szemek mindegyikére. Vágjuk a bajuszt a kívánt hosszra.

SZEMEK:
Maradék fekete színnel, kötést utánzó öltésekkel 3 szemen hímezzünk szemet a télapónak, és varrjunk 1 öltést a köv szembe a közepe felé.


Elkészültünk!

A pulóverünk most már teljesen kész van! Alig várjuk, hogy megmutassák nekünk, hogyan sikerült az önök pulóvere! Ossza meg képeit az elkészólt karácsonyi puéóverérõl a #DROPSChristmasKAL és a #SleepySantaSweater tagekkel, ésküldje el a képeket a #dropsfan gallery -be!

A kedves télapó-sapka mintáját keresi? Megtalálja: gyermekekre való méretben éskisbabákra valóm éretben.


Segítségre van szüksége?

Itt van egy lista arról milyen segítséget találhat a pulóverek befejezésének elkészítéséhez!

Megjegyzések (3)

Elisabeth Peperkamp wrote:

De kerstkado'tjes zijn bijna klaar ben al aan de derde bezig met merino , basis groen, hartelijk dank voor het leuke patroon

01.12.2019 - 07:37

Csákvári Zsuzsanna wrote:

How can I make a face on the Jumpers backside ? Make a mustach and eyes or do just a long hair for Santa?

27.11.2019 - 16:56

DROPS Design answered:

Dear Mrs Csákvári, you can make a face on the jumper's back piece as we show on the front piece, or create your own, there is no bad way to make the face, just follow your inspiration. Happy knitting!

28.11.2019 - 10:26

Tina wrote:

Vielen Dank für einen weiteren tollen Pullover - es hat wie immer riesigen Spaß gemacht, bei einem KAL von Drops dabei zu sein :D

26.11.2019 - 22:07

Hagyjon megjegyzést, vagy tegye fel kérdéseit ehhez a kulcshoz.

Az e-mail címét nem tesszük nyilvánossá. A kötelező mezőket *-al jelöltük.