DROPS Alpaca

Örökös kedvenc, tiszta alpakából

ár:

1489Ft

/ 50 g

Összetétel: 100% alpaka
Fonalcsoport: A (23 - 26 szem) / 5 ply / sport
Súly/hossz: 50 g = kb. 167 méter
Ajánlott tűméret: 3 mm
Kötéspróba: 10 x 10 cm = 24 szem x 32 sor
Kezelés: kézi mosás, max. 30°C / fektetve szárítás / Nemezelhető

Made in: Peru
Nyersanyag származási helye: Alpaka Peruból

Fonaltípus
Kezdő ár
DROPS Alpaca
uni colour
1489.00 HUF
n/a

Stores selling this yarn online

Kattintson a Rendelés gombra, és egyenesen a DROPD kereskedő webboltjába irányítjuk, ahol leadhatja a rendelését.

Bolt neve Online ár
Nordfonal.hu
Webstore
1489.00 HUF
50g
Rendelés
Baba Erka Fonalkuckó
Webstore
1489.00 HUF
50g
Rendelés
Anyafonja Fonalbolt
Webstore
1489.00 HUF
50g
Rendelés

Ellenőrizze, hogy az Ön helyi üzlete tartja-e, itt

DROPS Alpaca
mix
1571.00 HUF
n/a

Stores selling this yarn online

Kattintson a Rendelés gombra, és egyenesen a DROPD kereskedő webboltjába irányítjuk, ahol leadhatja a rendelését.

Bolt neve Online ár
Nordfonal.hu
Webstore
1571.00 HUF
50g
Rendelés
Baba Erka Fonalkuckó
Webstore
1571.00 HUF
50g
Rendelés
Anyafonja Fonalbolt
Webstore
1571.00 HUF
50g
Rendelés

Ellenőrizze, hogy az Ön helyi üzlete tartja-e, itt

51 Színek DROPS Alpaca

fehér
uni colour 101
törtfehér
uni colour 100
világos gyöngyszürke
mix 9020
világosszürke
mix 501
középszürke
mix 517
acélszürke
mix 506
barna
mix 607
világosbézs
mix 618
világos teveszín
mix 2020
teveszín
uni colour 302
mandula
uni colour 9031
aranyvessző
uni colour 2923
fáradt narancs
uni colour 2915
rozsda
mix 2925
mogyoró
mix 9025
pír
mix 9026
korall
uni colour 9022
piros
uni colour 3620
sötétpiros
uni colour 3900
gesztenyevörös
mix 3650
világos bordó
mix 5565
sötét pír
mix 9024
málnarózsa
uni colour 3770
vadrózsa
uni colour 3720
világos rózsaszín
uni colour 3140
fáradtrózsaszín
uni colour 3112
gyöngyszürke
uni colour 4010
mályvarózsaszín
uni colour 3800
lila
mix 4434
lila köd
mix 9023
sötétlila
uni colour 4400
tengerészkék
uni colour 5575
sötét indigó
uni colour 4305
kék
mix 6360
világoskék
uni colour 6205
köd
mix 9021
petrolkék
uni colour 6309
sötét petrol
mix 7240
sötét türkiz
uni colour 2918
világos türkiz
uni colour 2917
szürkészöld
uni colour 7139
kékesszürke
mix 7323
pisztáciafagyi
uni colour 9030
limezöld
uni colour 2916
citrompite
uni colour 9028
búzamező
mix 9029
világos olajzöld
mix 7233
olajzöld
mix 7238
türkizzöld
mix 7815
sötétzöld
uni colour 7895
fekete
uni colour 8903

Termékadatok

A DROPS Alpaca egy 100% alpaka gyapjúból font, 3 ágú kellemes fonal, a szokásosnál nagyobb sodratszámmal, amivel tartósabb felületet kapunk. Az alpaka gyapja kezeletlen, ami azt jelenti, hogy a lenyírt gyapjat megmossák, de vegyi kezelésnek nem vetik alá a festés előtt. Ez kiemeli a gyapjú természetes tulajdonságait, ugyanakkor jobb formát és szebb textúrát eredményez.

A DROPS Alpaca fonalhoz széles, átfogó és válogatott mintaválaszték tartozik, melyet a DROPS kollekciókban találhatunk meg. Ebből a fonalból készült holmik könnyűek és kényelmesek, puha érzetet nyújtanak a bőrön, és egy kellemes, jellegzetes fényük van.

A termék fenntarthatóságáról itt olvashat többet.


Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott színek monitoronként eltérhetnek hasonlóképp, a színek festésenként is eltérhetnek.

How do I care for this yarn?

yarn wash

kézi mosás, max. 30°C / fektetve szárítás

A symbólumok magyarázatát keresse a táblázatban

Tudjon meg többet a fonalak mosásáról.

How can I replace this yarn?

If you are looking to replace this yarn with another DROPS yarn, you can use another yarn within the same yarn group, or try our yarn converter!

What other yarns can I combine this one with?

Many of our yarns can be combined together to get a different tension, texture or feel. Here's a few combination ideas to inspire you.

DROPS Alpaca 6309 sz. közepes petrol szín + DROPS Kid Silk 27 sz. világos farmerkék szín
DROPS Alpaca 4010 sz. világos levendula szín + DROPS Kid Silk 9 sz. világos levendula szín
DROPS Alpaca 3112 sz. fáradt rózsa szín + DROPS Kid Silk 3 sz. világos rózsaszín

Thinking about felting this yarn?

See how this yarn looks before and after felting:

Utána
Minta

Needles: 5.50 mm
Utána: 16 szem x 20 sor
Minta: 21 szem x 32 sor

Read more about felting here

Do you have a question about this yarn?

See a list of frequently asked questions (FAQ) about our yarns.

1) Milyen elemi szálakból készülnek a DROPS fonalak?

Fonalat sokféle természetes és szintetikusúton előállított elemi szálból készíthetünk. DROPS nagyrészben természetes alapanyagokból, gyapjú, pamut, alpaca, len és selyemszálakból készült fonalakat gyárt. Minden elemi száltípusnak megvannak a sajátos tulajdonságai, és gyakran keverjük is őket, hogy mindenből a legjobbat használjuk ki. A durvább fonalak előnye, hogy erősebbek, tartósabbak, a finomabb szálak pedig puhábbak és kényelmesebbek. Az alábbiakban olvashat a legyakrabban használt elemi szálainkról:

Alpaka:
Az alpaca szösz egy természetes elemi szál, amit az alpaca állatról gyűjtenek be, szerkezetében a báránygyapjúhoz hasonló. Puhaságát a szál kis keresztmetszetének köszönheti, amely a merinóhoz hasonló. Puha, ellenálló, elegáns, selymes természetes szál. Az alpaca szálból készült fonalak nemnemezelődnek, és nem bolyhosodnak könnyen, és a sodrástól függően lehetnek könnyű vagy nehéz súlyúak. Miközben hasonlít a gyapjúra, annál melegebb, nem szúr, nem tartalmaz lanolin, ezért hipoallergén. Az alpakák 22 természetes színben léteznek, 300 természetes árnyalatban, a valódi feketéktől a fekete/ barna / szürke árnyalatokon át a fehér, az ezüst és a rózsaszínes-szürkés árnyalatokig. p>

Mohair:
Ez az elemi szál az angórakecskékről származik, és luxus-alapanyagnak számít. A Mohair fonalak olyan melegek, mint a gyapjúból készültek, de sokkal könnyebbek, könnyen festhetőek, de nehezen nemezelődnek. A mohair szálaknak jellegzetes fénye van, ami attól a különleges módtól származik, ahogyan a szálak visszaverik a fényt. Annak ellenére, hogy elemi szélként keményebb, könnyű levegős fonalakat fonnak belőle, amelyekből könnyed, fényes, elegánsdarabok készülnek.

Gyapjú:
A bárány testéről származó gyapjú viszonylag durvább elemi szál. Két jellegzetes tulajdonsága, a hőtárolás, és a nemezelhetősége. A bárány fajtájától függően a gyapjú megjelenése változó lehet.
A merinói bárányról származó gyapjú a legfinomabb, puha, és finoman hullámos felületű. A DROPS minden merinói gyapjúból készült fonala Dél Amerikából származik olyan bárányoktól, amelyeknél nem alkalmazták a “mulesing” technikát..
A tiszta élő gyapjú közvetlenül az élő állatról levágott gyapjúból készül, és nincs benne korábban elkészült ruhadarabokból származó, újrafeldolgozott gyapjúszál. A géppel mosható gyapjúszálakról kémiai úton eltávolítják a mikroszkopikus méretű pikkelyeket, így azok nem tudnak egymásba kapaszkodni, nemezelődni, ezzel a gyapjú alkalmas less a gépben mosásra. (see Superwash).

Selyem:
A selyemszál a selyemhernyóként ismert molyféle gubójából készült letekert, folyamatos hosszú szál. Ugyan a selyemhernyót tenyésztik is, a Tussah-selyem a vadon élő selyemhernyók gubójából készül. A selyemszál az egyik legerősebb természetes szál, és csodás kötőfonal készíthető belőle. Remekül keverhető más fonalakkal, különösen a gyapjúval. A selyemfonalat természetes anyagokkal is nagyon szépen lehet festeni.

Növényi rostok:
Több növényi rost ismert, amit bizonyos növények vagy zöldségek sejtfalában találhatók. Ezek közül kettő a legismertebb, mint a legfontosabb kötő és más textil-alapanyag a pamut és a len.
Pamut a pamutnövény magját körülvevő elemi szálak, s majdnem tisztán cellulózból állnak. A pamut színe általában fehér, de létezik barna és zöld változat is. A pamutszálakat gyakran sodorják puha fonallá vagy cérnává, amiből puha, légáteresztő textíliákat készítenek, amelyek nyári ruhának, kiegészítőknek is alkalmasak. A fonal a selyemnél vagy a lenfonalnál gyengébb, de a gyapjúnál erősebb.
Mercerizált pamut az a pamut, amely átesett a mercerizálás folyamatán. Ez a folyamat a hagyományos pamutnál simább, fényesebb fonalat eredményez, ami a “sima” pamutnál erősebb, könnyebben festhető, ellenál a penésznek, és a bolyhosodásnak, továbbá kevésbé megy össze, és jobban tartja a formáját. br /> Len ezt az elemi szálat a len-növény szárából nyerik, erősebb és tartósabb bármelyik más elemi szálnál. A len-szál viszonylag puha, fényes, és a korral, a mosásokkal egyre puhább és szebb less. A len kényelmesebb viselet a pamutnál, jobban magába szívja a nedvességet és gyorsabban szárad.

A fonalainkban használt egyéb műszálak között olyanokat találhatunk, mint az akril, viszkóz, poliamid (nejlon) és a poliészter. Ezekkel a a szálakkal erősítjük a fonalainkat (például a DROPS Fabel zoknifonalunkat), vagy különleges szerkezetet kölcsönzünk nekik (például a fújt fonalunknak, a DROPS Air fonalnak).

2) Mi a poliamid?

A poliamid szál, közismert nevén a nejlon rendkívül erős, könnyű súlyú, könnyen kezelhető, rugalmas szál (mosógépben is mosható és szárítható), amely tökéletesen alkalmassá teszi arra, hogy más elemi szálakkal összekeverve tartós fonalakat, pl. zoknifonalakat készítsenek belőle.

A poliészterrel összehasonlítva a poliamid lágyabb, puhább, rugalmasabb szál, ugyanakkor jobban magába szívja a nedvességet és lassabban szárad.

3) Milyen információk találhatók a DROPS fonalak címkéjén?

Minden DROPS fonal címkéjén megtalálhatók az információk alapanyagokról (gyapjú, pamut, etc), a gombolyag súlya grammokban és unciákban, a fonal hossza méterben és yardban, a mosási, kezelési útmutatók és szimbólumok (részletesen itt), a szín száma, a festési szám és a fonalcsoportra vonatkozó adatok.

4) Mik azok a DROPS fonalcsoportok?

Minden DROPS fonalat a vastagsága alapján 6 fonalcsoport egyikébe soroltuk. (A-tól F-ig). Az azonos fonalcsoportba sorolt fonalak kötéspróbája hasonló, ezért a mintákban többé-kevésbé egymással behelyettesíthetőek, azonban az egyes típusok hossza eltérhez, ezért behelyettesítéskor minding ellenőrizzük a szükséges fonalmennyiséget!

5) Használhatok a mintában megadottól eltérő fonalat?

Igen, ha a fonal a mintában megadott kötés / horgoláspróbával köthető / horgolható. Mindig készítsünk kötéspróbát, és ellenőrizzük, hogy ugyanannyi szemünk van egymás mellett és ugyanannyi sorunk egymás fölött, mint ami a mintában szerepel.

Ne feledjük, hogy az eltérő fonalak megkötve is eltérő struktúrájúak lesznek, így a darabunk külseje is más lesz. A fonal hossza is eltérhet, így behelyettesítéskor újra kell számolnunk a szükséges fonalmennyiséget.

Többer olvashat többet arról, hogyan kell kiszámolnia a behelyettesítő fonal mennyiségét, és hogyan helyettesíthet 1 szál fonalat 2 másik, vékonyabbal. here.

6) Mit jelent ha egy fonal „Szupermosott”?

A szupermosott gyapjú egy különleges gyapjútermék, amit úgy kezeltek, hogy mosógépben mosható legyen. Sokan félnek a gyapjútól, mert könnyen összemegy a mosásban (bár ezt a tulajdonságot egyesek kihasználják, és szándékosan mossák kisebbre) a szupermosott gyapjú lehetővé teszik, hogy probléma nélkül használják ezeket a remek anyagokat.(Ezen az oldalon többet is olvashat erről.).

7) Mit jelent az, hogy “Oeko-Tex® bizonyítvánnyal rendelkezik?

Az Oeko-Tex® Standard 100 szabványt az 1990-es évek elején vezették be, mert a vásárlóközönség igényelte az olyan textíliákat, amelyek nem jelentenek egészségügyi veszélyt. Az Oeko-Tex® Standard 100 egy globálisan egységes tesztelési és igazolási rendszer a textiekhez és a nyersanyagokhoz, az alapanyagoktól és végtermékekig a termelés minden állomásán. Tartalmazza még, egészségügyi biztonsági szempontból a törvények által tiltott vagy szabályozott károsanyagok jelenlétét vizsgáló teszteket és a paramétereket.

Még több információt talál a következő oldalakon: www.oeko-tex.com

8) Hol gyártják a DROPS fonalait?

Arról, hogy l gyártják a DROPS fonalait, az egyes fonalak színkártyáinál és árlistájánál olvashat többet.

9) Miért olyan olcsók a fonalak?

Mint Észak-Európalegnagyobb kézi-kötőfonal és minta márkája, különleges lehetőségeink vannak arra, hogy a legjobb nyersanyagokkal dolgozzunk, és olyan módon spóroljunk, amelyek önöknek is hasznos. Ezért lehet a DROPS fonalakat a hasonló termékeknél 20-30%-kal olcsóbban megvenni.

10) Mennyire pontosak a weboldalon található színkártyák színei?

Amikor a színkártyákhoz készítjük a képeket, mindent megteszünk azért, hogy azok a lehető legpontosabban adják vissza a színeket. Sajnos, azonban nem tudjuk garantálni, hogyan jelennek meg ezek a képek az ön számítógépének monitorján. Minden monitor másképp adja vissza a színeket, némely szín a valóságnál sötétebben, mások bizonyos képernyőkön telítettebben jelenhetnek meg. Ha azt veszi észre, hogy sok szín tér el attól, amit a monitorján lát, akkor a monitorbeállításain kell változtatnia.

11) Mi az a micron? Mit jelent a superfine / extrafine megjelölés?

A fonalakhoz használt elemi szálak finomságát micronban mérik (a milliméter ezredrésze). A szuperfinom alpaca 26 – 28 micronos, a finom merinói gyapjú 21,5 micronnál vékonyabb, az extrafinom merinó 19,5 micronnál is vékonyabb. Minél kisebb a micron szám, a szálakból készült fonalunk anál finomabb, annál puhább lesz, minél magasabb a micronszám, annál tartósabb lesz a fonal minősége.

Azért fontos a micronszám, mert a fonal alapanyaga, az elemi szálak átalakulnak, (fonal, kötött anyag, szövet, stb. lesz belőlük), és a finomsága meghatározza, mire a legalkalmasabb felhasználni. Ezért ajánljuk, hogy a legfinomabb fonalat (mint pl a DROPS Baby Merino) pl babaruhákhoz használjuk, a vastagabb elemi szálbóől készült, durvább, de tartósabb fonalakat, pl. a DROPS Snow fonalát ülőpárnákhoz vagy lábbelikhez használjuk).

12) Miért térnek el a mintás fonalak gombolyagainak színei?

Ugyanazon színes fonal gombolyagainak a színe eltérő lehet mert 1) a két gombolyag más festésből származik, más a festési száma. 2) a fonalat az úgynevezett „varázsfestés” technikával festettük (a DROPS Delight fonalnál például ezt használjuk), ami egyedi mintázatot, folyamatos színátmenetet eredményez, ugyanakkor egy festésen belül is előfordulhatnak sötétebb vagy világosabb árnyalatok. Ez nem hiba, hanem a fonal jellegzetessége.

13) Mit tehetek, ha abban a boltban, ahol vásárolni szoktam, nem kapható az a szín, mait szeretnék?

Ha abban a DROPS üzletben nem kapható az a szín, amit szeretne, keressen egy DROPS Superstore (az aranypecséttel ellátott üzletek), ők beszerzik azokat a fonalakat is, amiket épp nem tartanak raktáron. A DROPS üzletek listáját keresse itt..

14) Hol találhatok egy bizonyos színt vagy festést?

Először mindig keresse meg azt a DROPS üzletet, ahol vásárolni szokott. Ha nincs náluk az adott szín / festés, kérdezze meg a többi kézimunkázót a FB DROPS Magyarul vagy a DROPS Workshop in Facebook csoportban, vagy Ravelry oldalon, ahol lehetnek olyanok, akik hajlandók megválniuk a készleteikben megbújó gombolyagoktól.

15) Miért szöszök, bolyhosodik a fonalam?

Egy fonal azért szöszöl / bolyhosodik, mert nincs benne elég sodrat, hogy minden elemi szálat összetartson. Minden fonalban van egy kis plusz elemi szál (a gyártásból adódóan), ami szöszölés, bolyhosodás formájában távozik, ennek mennyisége attól függ, hogyan fonták a fonalat. A „brushed” típusú fonalak (a „szöszösebb” fonalak), mint a DROPS Melody, a többi fonalnál többlaza szálat tartalmaznak, és ezért jobban is szöszölnek. A szöszölés attól is függ, hogy mit viselünk a darab alatt vagy fölött, belekapaszkodik-e az anyag a sálakba, kihúzza-e azokat. Ezért nem garantálható, hogy egy fonal egyáltalán ne szöszöljön

Az alábbiakban néhány tanács, ahhoz, hogyan kaphatja a legjobb eredményt a szőrösebb, szöszösebb fonalakat használva:

  • Amikor elkészült a darabbal, (mielőtt kimosnánk) alaposan rázzuk ki, hogy a laza szálak lepotyogjanak. MEGJEGYZÉS: NE HASZNÁLJUNK szösz-hengert, kefét, vagy olyasmit, ami beleakadhat a szálakba.
  • Tegyük a darabot egy nejlon zacskóba és a fagyasztóba, így a szálak kevésbé tapadnak egymáshoz, és a fölösleges szálak könnyebben kipotyognak. Hagyjuk néhány órára a fagyasztóban és rázzuk ki újra.
  • A fonal címkéjén található utasítások szerint, mossuk ki a darabot. A szöszölősebb fonalakkal készült darabokat mosás és száradás után alaposan ki kell ráznunk, hogy a szálak fellazuljanak, és a fölöslegesek kipotyogjanak.
Have a problem with the DROPS yarn you purchased? When you purchase yarn from the shade cards or patterns on our site, you are not buying directly from DROPS but from one of the hundreds of DROPS stores around the world. It is therefore important that you take contact with the DROPS store where you bought the yarn, and that you save the labels of all the skeins you purchased (they are your warranty). The DROPS store you contact will assist you and escalate the claim if necessary. Find a list of DROPS stores here.

Megjegyzések / Kérdések (483)

country flag Jensen wrote:

Hi, how are these dyed? Are they dyed with natural ingredients? Also, are the OEKO-TEX certified? I'm looking for completely eco-friendly materials if you can suggest any other products? Thanks!

06.05.2023 - 01:52:

country flag Yolande wrote:

Bonjour, pouvez-vous m'aider ? Je dois monter 106 mailles aiguilles 2,5 en côtes 2/2 drops alpaca pour obtenir une largeur de 52 cm mais je n'obtiens que 40cm. Je ne sais comment faire car je dois garder ce nombre de mailles pour le point de riz aiguilles 4 qui lui est juste pour la largeur.merci d'avance pour vos réponses

24.04.2023 - 19:06:

DROPS Design answered:

Bonjour Yolande, pourriez-vous nous indiquer le numéro du modèle que vous tricotez? Ce serait ainsi plus facile pour nous de vérifier pour pouvoir vous répondre. Merci pour votre compréhension!

25.04.2023 kl. 09:02:

country flag Annabelle wrote:

Bonjour, Quand est prévu un réassort en noir ? Merci !

05.04.2023 - 23:16:

DROPS Design answered:

Bonjour, nous n'avons pas d'informations d'inventaire. Si la couleur n'est pas indiquée comme discontinuée, elle sera renouvelée dès que possible. Bon tricot!

09.04.2023 kl. 12:30:

country flag Wollfuehlladen wrote:

Ich habe fast alle Farben vorrätig, Bestellen Sie einfach bei mir, wenn Sie nicht so lange warten wollen, bis die Farben wieder lieferbar sind.

14.02.2023 - 02:36:

country flag Gina wrote:

Hallo liebes Team. Wann sind wieder Alpaka Wochen? GLG

09.02.2023 - 00:31:

DROPS Design answered:

Liebe Gina, bisher ist noch nichts geplant - bleiben Sie dran - mit unserem Newsletter und/oder den socialen Medien. Viel Spaß beim stricken!

09.02.2023 kl. 10:29:

country flag Gea Van Der Laan wrote:

Op uw site staat Alpaca kleur 9030 voor 2,73. Als ik deze wil bestellen wordt de prijs ineens veel hoger. Hoe kan ik deze wil bestellen voor 2,73?

30.01.2023 - 19:30:

DROPS Design answered:

Dag Gea,

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat de prijs ineens veel hoger wordt bij het bestellen. Het beste kun je even contact opnemen met de betreffende webshop hierover. De prijzen zouden normaliter met elkaar overeen moeten komen.

31.01.2023 kl. 21:45:

country flag Kasia wrote:

Dzień dobry, do włóczki Alpaca kolor 9023 (fioletowa mgiełka) chciałabym dopasować włóczkę Safran, do przerabiania dwiema nitkami. Który kolor z fioletowych lub różowych będzie najlepiej pasował? Dziękuję za pomoc i pozdrawiam!

11.01.2023 - 10:40:

DROPS Design answered:

Witaj Kasiu, idealne dopasowanie kolorystyczne nie istnieje, Safran nie ma podobnego odcienia w swojej palecie kolorów. Ale to wszystko zależy od tego jaki efekt chcesz osiągnąć. Radzę Ci skontaktować się ze sklepem, w którym zaopatrujesz się we włóczki, na pewno będą w stanie Ci pomóc. Pozdrawiamy!

11.01.2023 kl. 14:00:

country flag Pia wrote:

Hej Har drops alpacka nr 601 brun utgått? Hittar den ingenstans

26.12.2022 - 20:21:

DROPS Design answered:

Hei pia. Ja, farge 601 mørk brun er utgått fra vårt sortiment. mvh DROPS Design

02.01.2023 kl. 09:32:

country flag Sandra Brandt wrote:

Liebes Drops-Team, bringen Sie auch Farben wieder ins Sortiment, die es früher gab aber aktuell nicht auf der Website angezeigt werden? Es wäre schön die Drops Alpaca Wolle in einem dunkleren Braun wiederzusehen, so wie die Farbnummer 0601 - Dunkelbraun (ähnlich der Merino Extra Fine in Dunkelbraun uni colour 09). Sie war sehr schön und wird schwer vermisst..

04.12.2022 - 16:56:

DROPS Design answered:

Liebe Frau Brandt, danke für Ihre Anfrage, die weitergeleitet wird . Viel Spaß beim stricken!

06.12.2022 kl. 13:07:

country flag Hänßler wrote:

Ich habe die Drops Alaska Farbe 66 gekauft und würde sie gern mit der Drops Alaska Frabe haselnus mix 9025 oder Farbe mandel 9031 zusammen verarbeiten. Alternativ die Drops Kid-Silk Farbe schokolade 35 oder mandel 42. Welches Garn und vorallem welche Farbe wäre für mich die beste Wahl, um ein harmonisches Farbbild zu erreichen?

03.12.2022 - 13:48:

DROPS Design answered:

Liebe Frau Hänßler, am besten wenden Sie sich bitte an Ihrem DROPS Händler, dort wird man Ihnen die besten passenden Farben empfehlen. Viel Spaß beim stricken!

06.12.2022 kl. 13:02:

country flag Cinzia Fiorelli wrote:

Können sie mir Auskunft geben, welche der Drops-Alpaka-Garne in Naturtönen ungefärbt & ungebleicht sind?

16.11.2022 - 11:15:

DROPS Design answered:

Liebe Frau Fiorelli, nur Farben 0100, 607 und 618 sind ungefärbt und ungebleicht. Viel Spaß beim stricken!

18.11.2022 kl. 14:45:

country flag Anne Wirth wrote:

Liebes Drops-Team Wenn eine Farbe momentan nicht lieferbar ist: was bedeutet Lieferzeitpunkt 43?

27.10.2022 - 07:41:

DROPS Design answered:

Liebe Frau Wirth, es bedeutet, daß wir diese Farbe im Laufen der 43. Woche des Jahres erwarten. Viel Spaß beim stricken!

27.10.2022 kl. 10:07:

country flag Marie wrote:

Bonjour, Après lavage d'un châle en Alpaca noisette et rouille il présente une très mauvaise odeur, semblable à celle des produits de permanentes des coiffeurs d'autrefois. Elle persiste même après plusieurs lavages. J'ai eu la même expérience avec la laine Lima (qui contient de l'alpaga). Mais jamais avec Snow ni avec Brushed Alpaga Silk. Ce fil est dit non traité avant teinture, donc cela viendrait-il de l'alpaga ou de la teinture...? Merci

28.08.2022 - 14:40:

DROPS Design answered:

Bonjour Marie, nous n'avons pas eu de retour similaire, il est ainsi difficile de savoir ce qui a pu causer cette odeur; retrouvez nos conseils pour l'entretien des vêtements ici et n'hésitez pas à contacter votre magasin - même par mail ou téléphone, pour toute assistance personnalisée. Bon tricot!

06.09.2022 kl. 10:40:

country flag Cece wrote:

Does this yarn bloom when it is blocked?

29.07.2022 - 23:26:

DROPS Design answered:

Dear Cece, when you block this yarn, it simply softens slightly.

31.07.2022 kl. 17:02:

country flag Nicole wrote:

Quelle couleur de drop kid silk utiliser pour tricoter avec la alpaca turquoise #2917 ? Merci!

15.07.2022 - 01:50:

DROPS Design answered:

Bonjour Nicole. Le plus similaire peut être la couleur 06 de kid silk.

15.07.2022 kl. 12:33:

country flag Jan Russ wrote:

What kind of dye do you use on your dyed yarn? Chemical dye or natural plant based dye? Thank you

05.07.2022 - 21:04:

DROPS Design answered:

Dear Mrs Russ, please read more about this here. Happy knitting!

06.07.2022 kl. 09:18:

country flag Isabel Gold wrote:

Hallo:) Ich würde aus der Drops Alpaca Wolle gerne eine Baby Decke (ca. 75x100cm) stricken. Jetzt bin ich mir allerdings unsicher wie viele Knäuel ich dafür benötige. Könnten Sie mir diesbezüglich behilflich sein ? Vielen Dank und viele Grüße Isabel

27.06.2022 - 10:58:

DROPS Design answered:

Liebe Frau Gold, je nach Maschenprobe und Muster wird die Garnmengen unterschiedlich sein, hier finden Sie alle unsere Babydecken, die mit einem Garn der Garngruppe A (wie Alpaca) gestrickt werden, sicher kann es Ihnen helfen oder inspirieren. Viel Spaß beim stricken!

28.06.2022 kl. 08:40:

country flag Naklé wrote:

Bonjour, Je n’ai pas reçu de mail de commande en registrée, j’ai peut être fait deux fois la même commande? Ce serait une erreur de ma part, est ce possible d’envoyer 6 pelotes alpage et non 12. Merci beaucoup Bonne journée

21.06.2022 - 08:09:

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Naklé, merci de bien vouloir contacter directement le magasin où vous avez passé votre commande, ils pourront ainsi vous aider. Bon tricot!

21.06.2022 kl. 10:39:

country flag Mrs Elaine Whitmore wrote:

Please could tell me if Drobs alpaca is sold in shade 403 Dark Brown . I am hoping to knit a baby rabbit and this is the first colour on the list of requirements.Many thanks\r\nElaine Whitmore

17.06.2022 - 15:07:

DROPS Design answered:

Dear Elaine, if the colour is not included in our colour list, then it has been discontinued. We recommend you contact our DROPS retailers to check if they have any stock left of this colour. Happy knitting!

18.06.2022 kl. 15:45:

country flag Ute Tiedemann wrote:

Wie kann ich das Garn bestellen,wenn ich eine bestimmte Farbe möchte? Vielen Dank.

13.06.2022 - 10:04:

DROPS Design answered:

Liebe Frau Tiedemann, klicken Sie auf "Bestellen" oben über die Farbkarte, so lesen Sie die ganze Liste vom Händlern, die dieses Garn führen, wählen Sie Ihr Laden und klicken Sie auf "Bestellen" rechts - DROPS Superstores haben meistens alle Farben. Viel Spaß beim stricken!

13.06.2022 kl. 12:20:

country flag Ashley wrote:

Do you have any retailers I can purchase from in Australia? Thank you

12.06.2022 - 14:54:

DROPS Design answered:

Dear Ashley, we currently have no stores in Australia, but you will find the list of DROPS Stores shipping to Australia here. Happy knitting!

13.06.2022 kl. 12:13:

country flag Kaja Samuelsson wrote:

Jeg er ved at strikke en vest i striber med bl.a. brun nr. 601. Jeg kan se farven er udgået og jeg håber jo sådan at der lige ligger en nøgle som ikke er solgt. Jeg mangler bare lige en nøgle. Håber I kan hjælpe mig? Med venlig hilsen Kaja Samuelsson

09.06.2022 - 19:30:

DROPS Design answered:

Hej Kaja, Du kan prøve at spørge i DROPS Workshop på Facebook, her er det gode chancer til at få fat i et ekstra nøgle :)

10.06.2022 kl. 09:02:

country flag Angela McCafferty wrote:

I am looking for one ball of Drops Alpaca knockout Wheat 2110. Has it been discontinued as I cannot find it anywhere?

03.06.2022 - 14:46:

DROPS Design answered:

Dear Mrs McCafferty, correct, this colour has been now discontinued, you can try asking other knitters in our DROPS Workshop if they have still some. Happy knitting!

03.06.2022 kl. 16:16:

country flag Carmel Hogan wrote:

Does this yarn get pilling? I knit a beautiful sweater using another brand of Alpaca and it was dreadful for shedding and pilling, made me not want to wear my sweater.

31.05.2022 - 04:40:

DROPS Design answered:

Dear Carmel, generally, if treated as stated in the yarn page, they should not shed and pill; it may have a bit of pilling because it's a natural yarn, but it shouldn't be too much.

31.05.2022 kl. 17:11:

country flag Lee wrote:

Can I know the shipping cost to Korea?

30.05.2022 - 07:07:

DROPS Design answered:

Dear Mrs Lee, you will find the list of DROPS stores shipping worldwide here - visit their website to read more and feel free to contact them per mail for any further information. Happy knitting!

30.05.2022 kl. 08:42:

Leave a comment to DROPS Alpaca

Örömmel hallanánk véleményét erről a fonalról.

Ha kérdést szeretne feltenni, ügyeljen arra, hogy a megfelelő kategóriát válassza ki, így fegyorsíthatja a válaszadás folyamatát. Það verður að merkja við svæði merktri með *.