DROPS Merino Extra Fine

Superwash kezelt extra finom merino gyapjú

ár:

1530Ft

/ 50 g

Összetétel: 100% gyapjú
Fonalcsoport: B (20 - 22 szem) / 8 ply / DK / worsted
Súly/hossz: 50 g = kb. 105 méter
Ajánlott tűméret: 4 mm
Kötéspróba: 10 x 10 cm = 21 szem x 28 sor
Kezelés: kímélő gépi mosás, max. 40°C / ne használjon öblítőt / fektetve szárítás
Superwash: yes

Made in: EU
Nyersanyag származási helye: Gyapjú Dél-Amerikából

Ez a fonal rendelkezik Oeko-Tex ® igazolással (az igazolás száma 25.3.0110), Standard 100 Class I. az INNOVATEXT TEXTILE ENGINEERING AND TESTING, HUNGARY. Ez azt jelenti, hogy bevizsgálák, és ártalmas vegyi anyagoktól teljesen mentesnek találták, és emberi felhasználásra teljesen biztonságos. Az I. osztály a legmagasabb szint, és azt jelenti, hogy kisbabáknak való holmikhoz is megfelelő (0-3 hónapos).

Fonaltípus
DROPS ár
Kezdő ár
DROPS Merino Extra Fine
uni colour
1530.00 HUF
n/a

Stores selling this yarn online

Kattintson a Rendelés gombra, és egyenesen a DROPD kereskedő webboltjába irányítjuk, ahol leadhatja a rendelését.

Bolt neve Online ár
Nordfonal.hu
Kecskemét
1530.00 HUF
50g
Rendelés
Baba Erka Fonalkuckó
Webstore
1530.00 HUF
50g
Rendelés
Anyafonja Fonalbolt
Webstore
1530.00 HUF
50g
Rendelés
FonalLak
Budapest
1530.00 HUF
50g
Rendelés

Ellenőrizze, hogy az Ön helyi üzlete tartja-e, itt

DROPS Merino Extra Fine
mix
1530.00 HUF
n/a

Stores selling this yarn online

Kattintson a Rendelés gombra, és egyenesen a DROPD kereskedő webboltjába irányítjuk, ahol leadhatja a rendelését.

Bolt neve Online ár
Nordfonal.hu
Kecskemét
1530.00 HUF
50g
Rendelés
Baba Erka Fonalkuckó
Webstore
1530.00 HUF
50g
Rendelés
Anyafonja Fonalbolt
Webstore
1530.00 HUF
50g
Rendelés
FonalLak
Budapest
1530.00 HUF
50g
Rendelés

Ellenőrizze, hogy az Ön helyi üzlete tartja-e, itt

46 Színek DROPS Merino Extra Fine

törtfehér
uni colour 01
világosbézs
uni colour 50
szürkésbézs
mix 08
világos barnásbézs
mix 07
barnásbézs
mix 06
tejeskávé
uni colour 51
csokoládé
uni colour 49
sötétbarna
uni colour 09
sötétszürke
mix 03
középszürke
mix 04
világosszürke
mix 05
világossárga
uni colour 24
mustár
uni colour 30
piros
uni colour 11
bordó
uni colour 48
cédrus
uni colour 42
pír
mix 45
sivatagi rózsa
mix 46
púderrózsaszín
uni colour 40
rózsaszín
uni colour 25
sötét rózsa
uni colour 32
sötét hanga
uni colour 35
hanga
uni colour 34
világos rózsaszín
uni colour 16
ametiszt
uni colour 36
középlila
uni colour 22
lila
uni colour 44
farmerkék
uni colour 13
tengerészkék
uni colour 27
sötétkék
uni colour 20
szürkéskék
uni colour 23
világos szürkéskék
uni colour 19
kék köd
uni colour 38
jégkék
uni colour 39
tengerkék
uni colour 43
türkiz
uni colour 29
északi tenger
uni colour 28
ködös erdő
uni colour 37
világos szürkészöld
uni colour 15
zsályazöld
mix 47
pisztácia
uni colour 26
erdőzöld
uni colour 31
levélzöld
uni colour 52
Kivonva
almazöld
uni colour 18
mohazöld
uni colour 53
fekete
uni colour 02

Termékadatok

A DROPS Merino Extra Fine e100%-ban különlegesen finom merinó szálakból készült fonal gyengéd a bőrhöz, ezért bébi és gyermek holmik készítésére tökéletes. A fonal nagyszámú, kifejezetten vékony szálból lett fonva, ami extra rugalmasságot nyújt, és szép, egyenletes kötésképet ad.A különleges szerkezete miatt rendkívül fontos, hogy megfelelően kezeljük a belőle készült holmikat, hogy megelőzzük a nyúlásukat: Győződj meg róla, hogy a kötéspróbád rendben van, és inkább kicsit szorosabban köss, mind kicsit is túl lazán.
A DROPS Merino Extra Fine isuperwash kezelt és mosógépben mosható, így mindennapi használatra is alkalmas akár, de ügyeljünk arra, hogy betratsuk a kezelési utasításokat. A fonalat szabadon tartott dél-amerikai állatokról származik, amelyeken nem hazsnéljál a mulesing technikát. a DROPS Merino Ectra fine fonala megkapta az Oeko Tex 100 igazolást.
A termék fenntarthatóságáról itt olvashat többet.


Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott színek monitoronként eltérhetnek hasonlóképp, a színek festésenként is eltérhetnek.

How do I care for this yarn?

yarn wash

kímélő gépi mosás, max. 40°C / ne használjon öblítőt / fektetve szárítás

A symbólumok magyarázatát keresse a táblázatban

Tudjon meg többet a fonalak mosásáról.

Do you have a question about this yarn?

See a list of frequently asked questions (FAQ) about our yarns.

1) Milyen elemi szálakból készülnek a DROPS fonalak?

Fonalat sokféle természetes és szintetikusúton előállított elemi szálból készíthetünk. DROPS nagyrészben természetes alapanyagokból, gyapjú, pamut, alpaca, len és selyemszálakból készült fonalakat gyárt. Minden elemi száltípusnak megvannak a sajátos tulajdonságai, és gyakran keverjük is őket, hogy mindenből a legjobbat használjuk ki. A durvább fonalak előnye, hogy erősebbek, tartósabbak, a finomabb szálak pedig puhábbak és kényelmesebbek. Az alábbiakban olvashat a legyakrabban használt elemi szálainkról:

Alpaka:
Az alpaca szösz egy természetes elemi szál, amit az alpaca állatról gyűjtenek be, szerkezetében a báránygyapjúhoz hasonló. Puhaságát a szál kis keresztmetszetének köszönheti, amely a merinóhoz hasonló. Puha, ellenálló, elegáns, selymes természetes szál. Az alpaca szálból készült fonalak nemnemezelődnek, és nem bolyhosodnak könnyen, és a sodrástól függően lehetnek könnyű vagy nehéz súlyúak. Miközben hasonlít a gyapjúra, annál melegebb, nem szúr, nem tartalmaz lanolin, ezért hipoallergén. Az alpakák 22 természetes színben léteznek, 300 természetes árnyalatban, a valódi feketéktől a fekete/ barna / szürke árnyalatokon át a fehér, az ezüst és a rózsaszínes-szürkés árnyalatokig. p>

Mohair:
Ez az elemi szál az angórakecskékről származik, és luxus-alapanyagnak számít. A Mohair fonalak olyan melegek, mint a gyapjúból készültek, de sokkal könnyebbek, könnyen festhetőek, de nehezen nemezelődnek. A mohair szálaknak jellegzetes fénye van, ami attól a különleges módtól származik, ahogyan a szálak visszaverik a fényt. Annak ellenére, hogy elemi szélként keményebb, könnyű levegős fonalakat fonnak belőle, amelyekből könnyed, fényes, elegánsdarabok készülnek.

Gyapjú:
A bárány testéről származó gyapjú viszonylag durvább elemi szál. Két jellegzetes tulajdonsága, a hőtárolás, és a nemezelhetősége. A bárány fajtájától függően a gyapjú megjelenése változó lehet.
A merinói bárányról származó gyapjú a legfinomabb, puha, és finoman hullámos felületű. A DROPS minden merinói gyapjúból készült fonala Dél Amerikából származik olyan bárányoktól, amelyeknél nem alkalmazták a “mulesing” technikát..
A tiszta élő gyapjú közvetlenül az élő állatról levágott gyapjúból készül, és nincs benne korábban elkészült ruhadarabokból származó, újrafeldolgozott gyapjúszál. A géppel mosható gyapjúszálakról kémiai úton eltávolítják a mikroszkopikus méretű pikkelyeket, így azok nem tudnak egymásba kapaszkodni, nemezelődni, ezzel a gyapjú alkalmas less a gépben mosásra. (see Superwash).

Selyem:
A selyemszál a selyemhernyóként ismert molyféle gubójából készült letekert, folyamatos hosszú szál. Ugyan a selyemhernyót tenyésztik is, a Tussah-selyem a vadon élő selyemhernyók gubójából készül. A selyemszál az egyik legerősebb természetes szál, és csodás kötőfonal készíthető belőle. Remekül keverhető más fonalakkal, különösen a gyapjúval. A selyemfonalat természetes anyagokkal is nagyon szépen lehet festeni.

Növényi rostok:
Több növényi rost ismert, amit bizonyos növények vagy zöldségek sejtfalában találhatók. Ezek közül kettő a legismertebb, mint a legfontosabb kötő és más textil-alapanyag a pamut és a len.
Pamut a pamutnövény magját körülvevő elemi szálak, s majdnem tisztán cellulózból állnak. A pamut színe általában fehér, de létezik barna és zöld változat is. A pamutszálakat gyakran sodorják puha fonallá vagy cérnává, amiből puha, légáteresztő textíliákat készítenek, amelyek nyári ruhának, kiegészítőknek is alkalmasak. A fonal a selyemnél vagy a lenfonalnál gyengébb, de a gyapjúnál erősebb.
Mercerizált pamut az a pamut, amely átesett a mercerizálás folyamatán. Ez a folyamat a hagyományos pamutnál simább, fényesebb fonalat eredményez, ami a “sima” pamutnál erősebb, könnyebben festhető, ellenál a penésznek, és a bolyhosodásnak, továbbá kevésbé megy össze, és jobban tartja a formáját. br /> Len ezt az elemi szálat a len-növény szárából nyerik, erősebb és tartósabb bármelyik más elemi szálnál. A len-szál viszonylag puha, fényes, és a korral, a mosásokkal egyre puhább és szebb less. A len kényelmesebb viselet a pamutnál, jobban magába szívja a nedvességet és gyorsabban szárad.

A fonalainkban használt egyéb műszálak között olyanokat találhatunk, mint az akril, viszkóz, poliamid (nejlon) és a poliészter. Ezekkel a a szálakkal erősítjük a fonalainkat (például a DROPS Fabel zoknifonalunkat), vagy különleges szerkezetet kölcsönzünk nekik (például a fújt fonalunknak, a DROPS Air fonalnak).

2) Mi a poliamid?

A poliamid szál, közismert nevén a nejlon rendkívül erős, könnyű súlyú, könnyen kezelhető, rugalmas szál (mosógépben is mosható és szárítható), amely tökéletesen alkalmassá teszi arra, hogy más elemi szálakkal összekeverve tartós fonalakat, pl. zoknifonalakat készítsenek belőle.

A poliészterrel összehasonlítva a poliamid lágyabb, puhább, rugalmasabb szál, ugyanakkor jobban magába szívja a nedvességet és lassabban szárad.

3) Milyen információk találhatók a DROPS fonalak címkéjén?

Minden DROPS fonal címkéjén megtalálhatók az információk alapanyagokról (gyapjú, pamut, etc), a gombolyag súlya grammokban és unciákban, a fonal hossza méterben és yardban, a mosási, kezelési útmutatók és szimbólumok (részletesen itt), a szín száma, a festési szám és a fonalcsoportra vonatkozó adatok.

4) Mik azok a DROPS fonalcsoportok?

Minden DROPS fonalat a vastagsága alapján 6 fonalcsoport egyikébe soroltuk. (A-tól F-ig). Az azonos fonalcsoportba sorolt fonalak kötéspróbája hasonló, ezért a mintákban többé-kevésbé egymással behelyettesíthetőek, azonban az egyes típusok hossza eltérhez, ezért behelyettesítéskor minding ellenőrizzük a szükséges fonalmennyiséget!

5) Használhatok a mintában megadottól eltérő fonalat?

Igen, ha a fonal a mintában megadott kötés / horgoláspróbával köthető / horgolható. Mindig készítsünk kötéspróbát, és ellenőrizzük, hogy ugyanannyi szemünk van egymás mellett és ugyanannyi sorunk egymás fölött, mint ami a mintában szerepel.

Ne feledjük, hogy az eltérő fonalak megkötve is eltérő struktúrájúak lesznek, így a darabunk külseje is más lesz. A fonal hossza is eltérhet, így behelyettesítéskor újra kell számolnunk a szükséges fonalmennyiséget.

Többer olvashat többet arról, hogyan kell kiszámolnia a behelyettesítő fonal mennyiségét, és hogyan helyettesíthet 1 szál fonalat 2 másik, vékonyabbal. here.

6) Mit jelent ha egy fonal „Szupermosott”?

A szupermosott gyapjú egy különleges gyapjútermék, amit úgy kezeltek, hogy mosógépben mosható legyen. Sokan félnek a gyapjútól, mert könnyen összemegy a mosásban (bár ezt a tulajdonságot egyesek kihasználják, és szándékosan mossák kisebbre) a szupermosott gyapjú lehetővé teszik, hogy probléma nélkül használják ezeket a remek anyagokat.(Ezen az oldalon többet is olvashat erről.).

7) Mit jelent az, hogy “Oeko-Tex® bizonyítvánnyal rendelkezik?

Az Oeko-Tex® Standard 100 szabványt az 1990-es évek elején vezették be, mert a vásárlóközönség igényelte az olyan textíliákat, amelyek nem jelentenek egészségügyi veszélyt. Az Oeko-Tex® Standard 100 egy globálisan egységes tesztelési és igazolási rendszer a textiekhez és a nyersanyagokhoz, az alapanyagoktól és végtermékekig a termelés minden állomásán. Tartalmazza még, egészségügyi biztonsági szempontból a törvények által tiltott vagy szabályozott károsanyagok jelenlétét vizsgáló teszteket és a paramétereket.

Még több információt talál a következő oldalakon: www.oeko-tex.com

8) Hol gyártják a DROPS fonalait?

Arról, hogy l gyártják a DROPS fonalait, az egyes fonalak színkártyáinál és árlistájánál olvashat többet.

9) Miért olyan olcsók a fonalak?

Mint Észak-Európalegnagyobb kézi-kötőfonal és minta márkája, különleges lehetőségeink vannak arra, hogy a legjobb nyersanyagokkal dolgozzunk, és olyan módon spóroljunk, amelyek önöknek is hasznos. Ezért lehet a DROPS fonalakat a hasonló termékeknél 20-30%-kal olcsóbban megvenni.

10) Mennyire pontosak a weboldalon található színkártyák színei?

Amikor a színkártyákhoz készítjük a képeket, mindent megteszünk azért, hogy azok a lehető legpontosabban adják vissza a színeket. Sajnos, azonban nem tudjuk garantálni, hogyan jelennek meg ezek a képek az ön számítógépének monitorján. Minden monitor másképp adja vissza a színeket, némely szín a valóságnál sötétebben, mások bizonyos képernyőkön telítettebben jelenhetnek meg. Ha azt veszi észre, hogy sok szín tér el attól, amit a monitorján lát, akkor a monitorbeállításain kell változtatnia.

11) Mi az a micron? Mit jelent a superfine / extrafine megjelölés?

A fonalakhoz használt elemi szálak finomságát micronban mérik (a milliméter ezredrésze). A szuperfinom alpaca 26 – 28 micronos, a finom merinói gyapjú 21,5 micronnál vékonyabb, az extrafinom merinó 19,5 micronnál is vékonyabb. Minél kisebb a micron szám, a szálakból készült fonalunk anál finomabb, annál puhább lesz, minél magasabb a micronszám, annál tartósabb lesz a fonal minősége.

Azért fontos a micronszám, mert a fonal alapanyaga, az elemi szálak átalakulnak, (fonal, kötött anyag, szövet, stb. lesz belőlük), és a finomsága meghatározza, mire a legalkalmasabb felhasználni. Ezért ajánljuk, hogy a legfinomabb fonalat (mint pl a DROPS Baby Merino) pl babaruhákhoz használjuk, a vastagabb elemi szálbóől készült, durvább, de tartósabb fonalakat, pl. a DROPS Snow fonalát ülőpárnákhoz vagy lábbelikhez használjuk).

12) Miért térnek el a mintás fonalak gombolyagainak színei?

Ugyanazon színes fonal gombolyagainak a színe eltérő lehet mert 1) a két gombolyag más festésből származik, más a festési száma. 2) a fonalat az úgynevezett „varázsfestés” technikával festettük (a DROPS Delight fonalnál például ezt használjuk), ami egyedi mintázatot, folyamatos színátmenetet eredményez, ugyanakkor egy festésen belül is előfordulhatnak sötétebb vagy világosabb árnyalatok. Ez nem hiba, hanem a fonal jellegzetessége.

13) Mit tehetek, ha abban a boltban, ahol vásárolni szoktam, nem kapható az a szín, mait szeretnék?

Ha abban a DROPS üzletben nem kapható az a szín, amit szeretne, keressen egy DROPS Superstore (az aranypecséttel ellátott üzletek), ők beszerzik azokat a fonalakat is, amiket épp nem tartanak raktáron. A DROPS üzletek listáját keresse itt..

14) Hol találhatok egy bizonyos színt vagy festést?

Először mindig keresse meg azt a DROPS üzletet, ahol vásárolni szokott. Ha nincs náluk az adott szín / festés, kérdezze meg a többi kézimunkázót a FB DROPS Magyarul vagy a DROPS Workshop in Facebook csoportban, vagy Ravelry oldalon, ahol lehetnek olyanok, akik hajlandók megválniuk a készleteikben megbújó gombolyagoktól.

15) Miért szöszök, bolyhosodik a fonalam?

Egy fonal azért szöszöl / bolyhosodik, mert nincs benne elég sodrat, hogy minden elemi szálat összetartson. Minden fonalban van egy kis plusz elemi szál (a gyártásból adódóan), ami szöszölés, bolyhosodás formájában távozik, ennek mennyisége attól függ, hogyan fonták a fonalat. A „brushed” típusú fonalak (a „szöszösebb” fonalak), mint a DROPS Melody, a többi fonalnál többlaza szálat tartalmaznak, és ezért jobban is szöszölnek. A szöszölés attól is függ, hogy mit viselünk a darab alatt vagy fölött, belekapaszkodik-e az anyag a sálakba, kihúzza-e azokat. Ezért nem garantálható, hogy egy fonal egyáltalán ne szöszöljön

Az alábbiakban néhány tanács, ahhoz, hogyan kaphatja a legjobb eredményt a szőrösebb, szöszösebb fonalakat használva:

  • Amikor elkészült a darabbal, (mielőtt kimosnánk) alaposan rázzuk ki, hogy a laza szálak lepotyogjanak. MEGJEGYZÉS: NE HASZNÁLJUNK szösz-hengert, kefét, vagy olyasmit, ami beleakadhat a szálakba.
  • Tegyük a darabot egy nejlon zacskóba és a fagyasztóba, így a szálak kevésbé tapadnak egymáshoz, és a fölösleges szálak könnyebben kipotyognak. Hagyjuk néhány órára a fagyasztóban és rázzuk ki újra.
  • A fonal címkéjén található utasítások szerint, mossuk ki a darabot. A szöszölősebb fonalakkal készült darabokat mosás és száradás után alaposan ki kell ráznunk, hogy a szálak fellazuljanak, és a fölöslegesek kipotyogjanak.

How can I replace this yarn?

If you are looking to replace this yarn with another DROPS yarn, you can use another yarn within the same yarn group, or try our yarn converter!

Have a problem with the DROPS yarn you purchased? When you purchase yarn from the shade cards or patterns on our site, you are not buying directly from DROPS but from one of the hundreds of DROPS stores around the world. It is therefore important that you take contact with the DROPS store where you bought the yarn, and that you save the labels of all the skeins you purchased (they are your warranty). The DROPS store you contact will assist you and escalate the claim if necessary. Find a list of DROPS stores here.

Megjegyzések / Kérdések (371)

country flag Martina wrote:

Hallo, welche Farben sind auf dem 5. Bild der Wolle abgebildet? Es sind zwei Knaeuel in Lilatoenen und zwei in Gruentoenen, ich moechte gerne wissen, welche beiden Lilafarben auf dem Bild sind? Vielen Dank!

05.09.2023 - 00:24

DROPS Design answered:

Liebe Martina, es handelt sich um Farben 44, 22, 26,31. Viel Spaß beim stricken!

05.09.2023 kl. 15:44

country flag Katja wrote:

Guten Tag, Ich benötige noch Garn eines bestimmten Färbebades (Türkis 29, Dyelot 83721). Gibt es eine Möglichkeit, irgendwo noch genau dieses Garn zu finden? Mein Händler hat es leider nicht mehr vorrätig.

09.08.2023 - 16:47

DROPS Design answered:

Liebe Katja, am besten fragen Sie die unterschiedlichen DROPS Händler, die nach Deutschland senden (siehe Liste hier) - oder fragen Sie auf unserer DROPS Workshop, vielleicht kann Ihnen eine andere Strickerin mal helfen. Viel Spaß beim stricken!

09.08.2023 kl. 17:07

country flag Aina Eide wrote:

Hei. Skal strikke genser drops children 22-44, starshine., i drops merinoull extra fin. Sender dere garnprøve fargekart, slik at jeg får satt sammen farger som passer. Og er det gratis eller betaler jeg noe for dette . Mvh Aina Eide

25.06.2023 - 00:41

country flag Rebecca Wigod wrote:

I'm knitting a child's sweater using several colours of Drops Merino Extra Fine. Most of the balls of yarn are fine, but the off-white (01) has broken strands in it, which forces me to cut the yarn, eliminate the damaged part and rejoin the yarn. Over all, Drops Merino Extra Fine is a lovely yarn, but the off-white ball I'm working with is flawed and I thought you should know.

04.06.2023 - 01:21

DROPS Design answered:

Dear Mrs Wigod, we are sorry to hear that, should you think there is something wrong with the yarn, please share to your store with all required informations so that they can forward us everything. Happy knitting!

05.06.2023 kl. 10:27

country flag MARTY Christiane wrote:

Hier, je vous ai adressé un message afin d'obtenir des informations concernant l'achat de plusieurs laine DROPS, lorsque je suis sur la page sélection des fils et couleurs, impossible de vous indiquer la couleur et le nombre de pelotes. Les manipulations que vous m'avez indiquées ne fonctionnent pas. Merci de m'expliquer plus explicitement ces dernières. Mme MARTY Christiane

17.05.2023 - 16:02

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Marty, vous devez commander votre laine en passant par l'un de nos revendeurs DROPS en France (ou dans votre pays), autrement dit: cliquez sur "commander" ci-dessus, vous verrez s'afficher une liste de magasin et un rectangle "commander" à droite du nom du magasin, cliquez sur ce rectangle à droite du magasin que vous aurez choisi pour ouvrir la boutique en ligne de ce magasin et passer votre commande. Si vous avez besoin d'aide avec la boutique en ligne, n'hésitez pas à contacter directement le magasin que vous avez choisi - cliquez sur son nom pour trouver ses coordonnées. Bon tricot!

19.05.2023 kl. 09:18

country flag Sara wrote:

Ho realizzato un maglione con questo filato e risulta troppo grande. Come posso ridurre il capo infeltrendolo leggermente?

19.04.2023 - 13:54

DROPS Design answered:

Buonasera Sara, purtroppo la lana merino tende ad allungarsi se non lavata seguendo le indicazioni corrette. Può provare ad usare la centrifuga, ma rischia di rovinare ancora di più il capo. Buon lavoro!

11.05.2023 kl. 21:16

country flag Maarit Lindqvist wrote:

Miksi lankakerässä on solmuja noin 2 metrin välein.Ostin 3 kerää eikä ensimmäisessä ollut yhtään solmua ,mutta toisessa on.Ei ole kiva kotoa sellaisesta.Kuittia ostopaikasta ei ole enään tallessa joten en voi edes palauttaa.

12.03.2023 - 19:29

DROPS Design answered:

Olemme pahoillamme, että kerässä on paljon solmuja. Tämä voi joskus tapahtua tuotannollisista syistä. Mikäli haluat tehdä reklamaation, voit tehdä sen liikkeessä, josta ostit langat.

20.03.2023 kl. 17:18

country flag Federica wrote:

Posso usare questo filato anche all'uncinetto?

15.02.2023 - 09:08

DROPS Design answered:

Buonasera Federica, certo che può utilizzarla anche per l'uncinetto. Buon lavoro!

15.02.2023 kl. 20:03

country flag Laura wrote:

Hallo, ab wann kann man die neuen Farben im Shop kaufen?

14.02.2023 - 12:58

DROPS Design answered:

Liebe Laura, diese Farben sind schon bei uns erhältlich, am besten fragen Sie mal Ihr DROPS Händler, dort will man Ihnen gerne - auch per Telefon oder per E-Mail weiterhelfen. Viel Spaß beim stricken!

14.02.2023 kl. 14:27

country flag Pirjo wrote:

Hei, ostin 6 kerää Drops Merino Extra fine lankaa. Neljäs kerä nyt menossa ja jokaisessa kerässä on ollut enemmän kuin yksi solmu (lanka poikki ja solmittu) sekä useita kohtia joissa yksi tai useampi säie poikki. Onko tämä normaalia? Tulee turhan monta langan päätä pääteltäväksi.

11.12.2022 - 13:55

country flag Malene wrote:

Hej Drops, jeg har netop strikket babycardiganen First Snow til en niece på 1 år - og oplever til min gru, at garnet helt mister sin formstabilitet, når det får vand!! Jeg har blot lige gjort en lille prøve våd - har IKKE lagt den i blød - kun lige dryppet noget vand på den og let centrifugeret, og den voksede i længde og bredde. Kan slet ikke kontrollere garnet. Jeg føler hele mit arbejde er spildt :-(

22.11.2022 - 11:04

DROPS Design answered:

Hei Malene. Den spesielle oppbyggingen av DROPS Merino Extra Fine, som er kabelspunnet av flere tråder for å få rundhet og volum, gjør garnet ekstra elastisk. Det er derfor viktig å ha riktig strikkefasthet for å unngå at plagget strekkes og det er veldig viktig å vaske etter vaskeanvisningen, finvask 40°C. Blir den vasket feil, vil den "vokse". Vi anbefaler at plagg i merino ull ikke skal i tørketrommel, men har lest at noen har brukt tørketrommel på et plagg som har "vokst" for å få plagget tilbake i fasong og har blitt kjempefin (men dette blir da på eget ansvar). mvh DROPS design

28.11.2022 kl. 07:50

country flag Helena Pěnková wrote:

Dobrý den, jaké jsou, prosím, odstíny modré na produktové fotografii se čtyřmi modrými klubíčky? Děkuji za odpověď

21.11.2022 - 13:02

DROPS Design answered:

Dobrý den, Heleno, měly by to být odstíny 39, 19, 23 a 27. Pěkný den! Hana

30.01.2023 kl. 16:25

country flag Paulina wrote:

Hej! Jag har stickat en tröja och tvättat exakt efter hänvisning (40 grader, lätt centrifugering, plantorkning) men ärmar och kropp har blivit väldigt långa. Hur kan man återfå formen igen? Kan man krympa superwash på något sätt?

17.11.2022 - 22:50

DROPS Design answered:

Hei Paulina Den spesielle oppbyggingen av DROPS Merino Extra Fine, som er kabelspunnet av flere tråder for å få rundhet og volum, gjør garnet ekstra elastisk. Det er derfor viktig å ha riktig strikkefasthet for å unngå at plagget strekkes og det er veldig viktig å vaske etter vaskeanvisningen, finvask 40°C. Blir den vasket feil, vil den "vokse". Vi anbefaler at plagget ikke skal i tørketrommel, men har sett og lest at noen bruker tørketrommel for å få et plagg strikket i Merino ull tilbake i fasong (men dette blir da på eget ansvar). mvh DROPS design

21.11.2022 kl. 07:46

country flag Aline wrote:

I really love the combination of 2 pinks and 1 grey on the 1st photo on the presentation page of DROPS Merino Extra Fine on your website. I would like to knit a shawl using this combo but I am not sure which colors they are... Is it desert rose mix 46, cedar uni colour 42 and medium grey mix 04? Could you please be so kind to confirm as my LYS is not stocking you anumore and I will have to order online? Thank you so much in advance for letting me know Best wishes from France

10.10.2022 - 15:32

DROPS Design answered:

Dear Aline, the colours in this picture are 45, 46 and 47. Happy knitting!

11.10.2022 kl. 13:06

country flag Christa Müller wrote:

Hallo, ist das Garn Merino Extrafine fürs Steeken geeignet, oder flutscht dann alles auseinander?

26.07.2022 - 23:55

DROPS Design answered:

Liebe Christa, Es kann möglich sein, aber wir empfehlen nicht, dies zum Steeken zu verwenden.

31.07.2022 kl. 23:05

country flag Lone Taftenberg wrote:

Hej Jeg søger Drops merino extra fine i farve 01 Indfarvning 36770. Mangler 2 bundter til baby tæppe jeg ikke kan færdiggøre. Håber I kan hjælpe mig. Mvh Lone Taftenberg

22.07.2022 - 22:06

DROPS Design answered:

Hei Lone. Vi selger bare kilovis til butikker. Men ta kontakt med en butikk / en nettbutikk og hør om de har denne innfargingen. Ellers så anbefaler jeg deg å bruke diverse sosiale medier for håndarbeid (f.eks DROPS Workshop), der er det mange brukere som hjelper hverandre med etterlysning av garn og partinr. mvh DROPS Design

08.08.2022 kl. 13:11

country flag Taylor wrote:

Is this yarn suitable for natural dyes? I am hoping to purchase the off-white color for my natural dyeing process.

19.07.2022 - 18:03

DROPS Design answered:

Dear Taylor, this is a natural yarn but it's not a special yarn for dyeing. We don't know if it would be suitable for dyes.

20.07.2022 kl. 17:17

country flag Josefine Svensson wrote:

Hej! Skulle vilja få tag på detta garn i färgen 01, färgbad 36200. Är detta något ni har på lager?

15.07.2022 - 16:59

DROPS Design answered:

Hei Josefine. Vi selger bare kilovis til butikker. Men ta kontakt med en butikk / en nettbutikk og hør om de har denne innfargingen. Ellers så anbefaler jeg deg å bruke diverse sosiale medier for håndarbeid (f.eks DROPS Workshop), der er det mange brukere som hjelper hverandre med etterlysning av garn og partinr. mvh DROPS Design

08.08.2022 kl. 13:08

country flag Carmen Rosa Zegarra wrote:

How can I buy the yarn from you. Looks like your web page is nat working. I can not find where to add the yarns to the baskets

10.07.2022 - 00:59

DROPS Design answered:

Der Mrs Zegarra, you will find the list of DROPS Stores shipping to the USA here - choose your store and visit their website to get more informations. Do not hesitate to contact them for any further help or assistance. Happy knitting!

11.07.2022 kl. 09:17

country flag Hege Werningsen wrote:

Hei, får et nøste forlite til denne jakken. Har dere inne blå nr 23. Parti 55949 Ønsker å få tilsendt 1 nøste.

08.07.2022 - 06:40

DROPS Design answered:

Hej Hege. Ta kontakt med den forhandler som du köpte garnet av (se orderbekräftelse/kvittering) så hjälper de dig. Mvh DROPS Design

12.07.2022 kl. 10:46

country flag Doris wrote:

Welche Farbe ist im Video zu sehen? Amethyst? Liebe Grüße, Doris

24.06.2022 - 20:01

DROPS Design answered:

Liebe Doris, im Video ist es Farbe 40, puderrosa. Viel Spaß beim stricken!

27.06.2022 kl. 11:56

country flag Kolbrun Helgadottir wrote:

I’m trying to orð er Marinu Extra Fine and it keeps kicking me over to ordering from UK

21.06.2022 - 19:03

DROPS Design answered:

Dear Kolbrun, you can choose your country below the photo; you can find here the link for the US version of the webpage, with USD prices and store links: https://www.garnstudio.com/yarn.php?show=drops-merino-extra-fine&cid=17

21.06.2022 kl. 19:57

country flag Maryse C wrote:

Après un premier lavage, un pull irlandais taille L en laine mérinos ultra fine s'est allongé corps et bras. Il a prix 2 tailles. J'ai relavé, pire. Que faire? Ce pull est immettable ... fidèle de vos laine drops, c'est ma première déception. Le défaire et recommencer ? La laine a perdu toute son élasticité. Pourtant si agréable à tricoter...

21.06.2022 - 14:21

DROPS Design answered:

Bonjour Maryse, avez-vous bien suivi les indications de lavage? En machine, à 40°c en cycle délicat (et surtout sans assouplissant) - vous trouverez également quelques astuces supplémentaires ici. N'hésitez pas à contacter votre magasin, il devrait pouvoir vous aider, même par mail ou téléphone. Bon tricot!

22.06.2022 kl. 08:27

country flag Christine wrote:

Is DROPS Merino extra fine wool - double knitting wool??

25.05.2022 - 14:41

DROPS Design answered:

Dear Christine, DROPS Merino extra fine is a DK/worsted wool.

25.05.2022 kl. 20:38

country flag Merklin Cécile wrote:

Si je tricote la laine Mérinos extra fine +kid silk extra fine le tricot fait avec ces 2 laines pourra t il se laver à la machine

25.05.2022 - 10:03

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Merklin, dans la mesure où Kid-Silk n'est pas superwash, alors non, il faudra laver l'ouvrage en respectant les consignes d'entretien de Kid-Silk. Bon tricot!

27.05.2022 kl. 09:29

Leave a comment to DROPS Merino Extra Fine

Örömmel hallanánk véleményét erről a fonalról.

Ha kérdést szeretne feltenni, ügyeljen arra, hogy a megfelelő kategóriát válassza ki, így fegyorsíthatja a válaszadás folyamatát. Það verður að merkja við svæði merktri með *.

DROPS Kid-Silk 28, tengerészkék
+ DROPS Merino Extra Fine 27, tengerészkék
DROPS Merino Extra Fine 26, pisztácia
+ DROPS Kid-Silk 18, almazöld