DROPS Merino Extra Fine

Superwash kezelt extra finom merino gyapjú

ár:

1530Ft

/ 50 g

Összetétel: 100% gyapjú
Fonalcsoport: B (20 - 22 szem) / 8 ply / DK / worsted
Súly/hossz: 50 g = kb. 105 méter
Ajánlott tűméret: 4 mm
Kötéspróba: 10 x 10 cm = 21 szem x 28 sor
Kezelés: kímélő gépi mosás, max. 40°C / ne használjon öblítőt / fektetve szárítás

Made in: EU
Nyersanyag származási helye: Gyapjú Dél-Amerikából

Ez a fonal rendelkezik Oeko-Tex ® igazolással (az igazolás száma 25.3.0110) Standard 100 Class I. az INNOVATEXT TEXTILE ENGINEERING AND TESTING, HUNGARY.Ez azt jelenti, hogy bevizsgálák, és ártalmas vegyi anyagoktól teljesen mentesnek találták, és emberi felhasználásra teljesen biztonságos. Az I. osztály a legmagasabb szint, és azt jelenti, hogy kisbabáknak való holmikhoz is megfelelő (0-3 hónapos).

Fonaltípus
Kezdő ár
DROPS Merino Extra Fine
uni colour
1530.00 HUF
n/a

Stores selling this yarn online

Kattintson a Rendelés gombra, és egyenesen a DROPD kereskedő webboltjába irányítjuk, ahol leadhatja a rendelését.

Bolt neve Online ár
Nordfonal.hu
Webstore
1530.00 HUF
50g
Rendelés
Baba Erka Fonalkuckó
Webstore
1530.00 HUF
50g
Rendelés

Ellenőrizze, hogy az Ön helyi üzlete tartja-e, itt

DROPS Merino Extra Fine
mix
1530.00 HUF
n/a

Stores selling this yarn online

Kattintson a Rendelés gombra, és egyenesen a DROPD kereskedő webboltjába irányítjuk, ahol leadhatja a rendelését.

Bolt neve Online ár
Nordfonal.hu
Webstore
1530.00 HUF
50g
Rendelés
Baba Erka Fonalkuckó
Webstore
1530.00 HUF
50g
Rendelés

Ellenőrizze, hogy az Ön helyi üzlete tartja-e, itt

43 Színek DROPS Merino Extra Fine

off white
uni colour 01
light grey
mix 05
medium grey
mix 04
dark grey
mix 03
dark brown
uni colour 09
chocolate
uni colour 49
taupe
mix 06
light taupe
mix 07
greige
mix 08
light yellow
uni colour 24
mustard
uni colour 30
bordeaux
uni colour 48
cedar
uni colour 42
blush
mix 45
desert rose
mix 46
dark rose
uni colour 32
red
uni colour 11
dark heather
uni colour 35
heather
uni colour 34
pink
uni colour 25
powder pink
uni colour 40
light pink
uni colour 16
amethyst
uni colour 36
medium purple
uni colour 22
royal purple
uni colour 44
navy blue
uni colour 27
dark blue
uni colour 20
denim blue
uni colour 13
grey blue
uni colour 23
light grey blue
uni colour 19
ice blue
uni colour 39
blue fog
uni colour 38
north sea
uni colour 28
turquoise
uni colour 29
sea blue
uni colour 43
light greyish green
uni colour 15
misty forest
uni colour 37
sage green
mix 47
pistachio
uni colour 26
forest green
uni colour 31
green
uni colour 18
olive
uni colour 41
black
uni colour 02

Termékadatok

A DROPS Merino Extra Fine e100%-ban különlegesen finom merinó szálakból készült fonal gyengéd a bőrhöz, ezért bébi és gyermek holmik készítésére tökéletes. A fonal nagyszámú, kifejezetten vékony szálból lett fonva, ami extra rugalmasságot nyújt, és szép, egyenletes kötésképet ad.A különleges szerkezete miatt rendkívül fontos, hogy megfelelően kezeljük a belőle készült holmikat, hogy megelőzzük a nyúlásukat: Győződj meg róla, hogy a kötéspróbád rendben van, és inkább kicsit szorosabban köss, mind kicsit is túl lazán.
A DROPS Merino Extra Fine isuperwash kezelt és mosógépben mosható, így mindennapi használatra is alkalmas akár, de ügyeljünk arra, hogy betratsuk a kezelési utasításokat. A fonalat szabadon tartott dél-amerikai állatokról származik, amelyeken nem hazsnéljál a mulesing technikát. a DROPS Merino Ectra fine fonala megkapta az Oeko Tex 100 igazolást.
A termék fenntarthatóságáról itt olvashat többet.


Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott színek monitoronként eltérhetnek hasonlóképp, a színek festésenként is eltérhetnek.

How do I care for this yarn?

yarn wash

kímélő gépi mosás, max. 40°C / ne használjon öblítőt / fektetve szárítás

A symbólumok magyarázatát keresse a táblázatban

Tudjon meg többet a fonalak mosásáról.

How can I replace this yarn?

If you are looking to replace this yarn with another DROPS yarn, you can use another yarn within the same yarn group, or try our yarn converter!

Want to get a closer look?

Take a closer look at the yarn and see how a knitted sample looks in this video:

What other yarns can I combine this one with?

Many of our yarns can be combined together to get a different tension, texture or feel. Here's a few combination ideas to inspire you.

DROPS Kid-Silk 29. sz. vanília + DROPS Merino Extra Fine 24. sz. világos sárga.
DROPS Kid-Silk 18. sz. almazöld + DROPS Merino Extra Fine 26. sz. pisztácia.

Do you have a question about this yarn?

See a list of frequently asked questions (FAQ) about our yarns.

1) Milyen elemi szálakból készülnek a DROPS fonalak?

Fonalat sokféle természetes és szintetikusúton előállított elemi szálból készíthetünk. DROPS nagyrészben természetes alapanyagokból, gyapjú, pamut, alpaca, len és selyemszálakból készült fonalakat gyárt. Minden elemi száltípusnak megvannak a sajátos tulajdonságai, és gyakran keverjük is őket, hogy mindenből a legjobbat használjuk ki. A durvább fonalak előnye, hogy erősebbek, tartósabbak, a finomabb szálak pedig puhábbak és kényelmesebbek. Az alábbiakban olvashat a legyakrabban használt elemi szálainkról:

Alpaka:
Az alpaca szösz egy természetes elemi szál, amit az alpaca állatról gyűjtenek be, szerkezetében a báránygyapjúhoz hasonló. Puhaságát a szál kis keresztmetszetének köszönheti, amely a merinóhoz hasonló. Puha, ellenálló, elegáns, selymes természetes szál. Az alpaca szálból készült fonalak nemnemezelődnek, és nem bolyhosodnak könnyen, és a sodrástól függően lehetnek könnyű vagy nehéz súlyúak. Miközben hasonlít a gyapjúra, annál melegebb, nem szúr, nem tartalmaz lanolin, ezért hipoallergén. Az alpakák 22 természetes színben léteznek, 300 természetes árnyalatban, a valódi feketéktől a fekete/ barna / szürke árnyalatokon át a fehér, az ezüst és a rózsaszínes-szürkés árnyalatokig. p>

Mohair:
Ez az elemi szál az angórakecskékről származik, és luxus-alapanyagnak számít. A Mohair fonalak olyan melegek, mint a gyapjúból készültek, de sokkal könnyebbek, könnyen festhetőek, de nehezen nemezelődnek. A mohair szálaknak jellegzetes fénye van, ami attól a különleges módtól származik, ahogyan a szálak visszaverik a fényt. Annak ellenére, hogy elemi szélként keményebb, könnyű levegős fonalakat fonnak belőle, amelyekből könnyed, fényes, elegánsdarabok készülnek.

Gyapjú:
A bárány testéről származó gyapjú viszonylag durvább elemi szál. Két jellegzetes tulajdonsága, a hőtárolás, és a nemezelhetősége. A bárány fajtájától függően a gyapjú megjelenése változó lehet.
A merinói bárányról származó gyapjú a legfinomabb, puha, és finoman hullámos felületű. A DROPS minden merinói gyapjúból készült fonala Dél Amerikából származik olyan bárányoktól, amelyeknél nem alkalmazták a “mulesing” technikát..
A tiszta élő gyapjú közvetlenül az élő állatról levágott gyapjúból készül, és nincs benne korábban elkészült ruhadarabokból származó, újrafeldolgozott gyapjúszál. A géppel mosható gyapjúszálakról kémiai úton eltávolítják a mikroszkopikus méretű pikkelyeket, így azok nem tudnak egymásba kapaszkodni, nemezelődni, ezzel a gyapjú alkalmas less a gépben mosásra. (see Superwash).

Selyem:
A selyemszál a selyemhernyóként ismert molyféle gubójából készült letekert, folyamatos hosszú szál. Ugyan a selyemhernyót tenyésztik is, a Tussah-selyem a vadon élő selyemhernyók gubójából készül. A selyemszál az egyik legerősebb természetes szál, és csodás kötőfonal készíthető belőle. Remekül keverhető más fonalakkal, különösen a gyapjúval. A selyemfonalat természetes anyagokkal is nagyon szépen lehet festeni.

Növényi rostok:
Több növényi rost ismert, amit bizonyos növények vagy zöldségek sejtfalában találhatók. Ezek közül kettő a legismertebb, mint a legfontosabb kötő és más textil-alapanyag a pamut és a len.
Pamut a pamutnövény magját körülvevő elemi szálak, s majdnem tisztán cellulózból állnak. A pamut színe általában fehér, de létezik barna és zöld változat is. A pamutszálakat gyakran sodorják puha fonallá vagy cérnává, amiből puha, légáteresztő textíliákat készítenek, amelyek nyári ruhának, kiegészítőknek is alkalmasak. A fonal a selyemnél vagy a lenfonalnál gyengébb, de a gyapjúnál erősebb.
Mercerizált pamut az a pamut, amely átesett a mercerizálás folyamatán. Ez a folyamat a hagyományos pamutnál simább, fényesebb fonalat eredményez, ami a “sima” pamutnál erősebb, könnyebben festhető, ellenál a penésznek, és a bolyhosodásnak, továbbá kevésbé megy össze, és jobban tartja a formáját. br /> Len ezt az elemi szálat a len-növény szárából nyerik, erősebb és tartósabb bármelyik más elemi szálnál. A len-szál viszonylag puha, fényes, és a korral, a mosásokkal egyre puhább és szebb less. A len kényelmesebb viselet a pamutnál, jobban magába szívja a nedvességet és gyorsabban szárad.

A fonalainkban használt egyéb műszálak között olyanokat találhatunk, mint az akril, viszkóz, poliamid (nejlon) és a poliészter. Ezekkel a a szálakkal erősítjük a fonalainkat (például a DROPS Fabel zoknifonalunkat), vagy különleges szerkezetet kölcsönzünk nekik (például a fújt fonalunknak, a DROPS Air fonalnak).

2) Mi a poliamid?

A poliamid szál, közismert nevén a nejlon rendkívül erős, könnyű súlyú, könnyen kezelhető, rugalmas szál (mosógépben is mosható és szárítható), amely tökéletesen alkalmassá teszi arra, hogy más elemi szálakkal összekeverve tartós fonalakat, pl. zoknifonalakat készítsenek belőle.

A poliészterrel összehasonlítva a poliamid lágyabb, puhább, rugalmasabb szál, ugyanakkor jobban magába szívja a nedvességet és lassabban szárad.

3) Milyen információk találhatók a DROPS fonalak címkéjén?

Minden DROPS fonal címkéjén megtalálhatók az információk alapanyagokról (gyapjú, pamut, etc), a gombolyag súlya grammokban és unciákban, a fonal hossza méterben és yardban, a mosási, kezelési útmutatók és szimbólumok (részletesen itt), a szín száma, a festési szám és a fonalcsoportra vonatkozó adatok.

4) Mik azok a DROPS fonalcsoportok?

Minden DROPS fonalat a vastagsága alapján 6 fonalcsoport egyikébe soroltuk. (A-tól F-ig). Az azonos fonalcsoportba sorolt fonalak kötéspróbája hasonló, ezért a mintákban többé-kevésbé egymással behelyettesíthetőek, azonban az egyes típusok hossza eltérhez, ezért behelyettesítéskor minding ellenőrizzük a szükséges fonalmennyiséget!

5) Használhatok a mintában megadottól eltérő fonalat?

Igen, ha a fonal a mintában megadott kötés / horgoláspróbával köthető / horgolható. Mindig készítsünk kötéspróbát, és ellenőrizzük, hogy ugyanannyi szemünk van egymás mellett és ugyanannyi sorunk egymás fölött, mint ami a mintában szerepel.

Ne feledjük, hogy az eltérő fonalak megkötve is eltérő struktúrájúak lesznek, így a darabunk külseje is más lesz. A fonal hossza is eltérhet, így behelyettesítéskor újra kell számolnunk a szükséges fonalmennyiséget.

Többer olvashat többet arról, hogyan kell kiszámolnia a behelyettesítő fonal mennyiségét, és hogyan helyettesíthet 1 szál fonalat 2 másik, vékonyabbal. here.

6) Mit jelent ha egy fonal „Szupermosott”?

A szupermosott gyapjú egy különleges gyapjútermék, amit úgy kezeltek, hogy mosógépben mosható legyen. Sokan félnek a gyapjútól, mert könnyen összemegy a mosásban (bár ezt a tulajdonságot egyesek kihasználják, és szándékosan mossák kisebbre) a szupermosott gyapjú lehetővé teszik, hogy probléma nélkül használják ezeket a remek anyagokat.(Ezen az oldalon többet is olvashat erről.).

7) Mit jelent az, hogy “Oeko-Tex® bizonyítvánnyal rendelkezik?

Az Oeko-Tex® Standard 100 szabványt az 1990-es évek elején vezették be, mert a vásárlóközönség igényelte az olyan textíliákat, amelyek nem jelentenek egészségügyi veszélyt. Az Oeko-Tex® Standard 100 egy globálisan egységes tesztelési és igazolási rendszer a textiekhez és a nyersanyagokhoz, az alapanyagoktól és végtermékekig a termelés minden állomásán. Tartalmazza még, egészségügyi biztonsági szempontból a törvények által tiltott vagy szabályozott károsanyagok jelenlétét vizsgáló teszteket és a paramétereket.

Még több információt talál a következő oldalakon: www.oeko-tex.com

8) Hol gyártják a DROPS fonalait?

Arról, hogy l gyártják a DROPS fonalait, az egyes fonalak színkártyáinál és árlistájánál olvashat többet.

9) Miért olyan olcsók a fonalak?

Mint Észak-Európalegnagyobb kézi-kötőfonal és minta márkája, különleges lehetőségeink vannak arra, hogy a legjobb nyersanyagokkal dolgozzunk, és olyan módon spóroljunk, amelyek önöknek is hasznos. Ezért lehet a DROPS fonalakat a hasonló termékeknél 20-30%-kal olcsóbban megvenni.

10) Mennyire pontosak a weboldalon található színkártyák színei?

Amikor a színkártyákhoz készítjük a képeket, mindent megteszünk azért, hogy azok a lehető legpontosabban adják vissza a színeket. Sajnos, azonban nem tudjuk garantálni, hogyan jelennek meg ezek a képek az ön számítógépének monitorján. Minden monitor másképp adja vissza a színeket, némely szín a valóságnál sötétebben, mások bizonyos képernyőkön telítettebben jelenhetnek meg. Ha azt veszi észre, hogy sok szín tér el attól, amit a monitorján lát, akkor a monitorbeállításain kell változtatnia.

11) Mi az a micron? Mit jelent a superfine / extrafine megjelölés?

A fonalakhoz használt elemi szálak finomságát micronban mérik (a milliméter ezredrésze). A szuperfinom alpaca 26 – 28 micronos, a finom merinói gyapjú 21,5 micronnál vékonyabb, az extrafinom merinó 19,5 micronnál is vékonyabb. Minél kisebb a micron szám, a szálakból készült fonalunk anál finomabb, annál puhább lesz, minél magasabb a micronszám, annál tartósabb lesz a fonal minősége.

Azért fontos a micronszám, mert a fonal alapanyaga, az elemi szálak átalakulnak, (fonal, kötött anyag, szövet, stb. lesz belőlük), és a finomsága meghatározza, mire a legalkalmasabb felhasználni. Ezért ajánljuk, hogy a legfinomabb fonalat (mint pl a DROPS Baby Merino) pl babaruhákhoz használjuk, a vastagabb elemi szálbóől készült, durvább, de tartósabb fonalakat, pl. a DROPS Snow fonalát ülőpárnákhoz vagy lábbelikhez használjuk).

12) Miért térnek el a mintás fonalak gombolyagainak színei?

Ugyanazon színes fonal gombolyagainak a színe eltérő lehet mert 1) a két gombolyag más festésből származik, más a festési száma. 2) a fonalat az úgynevezett „varázsfestés” technikával festettük (a DROPS Delight fonalnál például ezt használjuk), ami egyedi mintázatot, folyamatos színátmenetet eredményez, ugyanakkor egy festésen belül is előfordulhatnak sötétebb vagy világosabb árnyalatok. Ez nem hiba, hanem a fonal jellegzetessége.

13) Mit tehetek, ha abban a boltban, ahol vásárolni szoktam, nem kapható az a szín, mait szeretnék?

Ha abban a DROPS üzletben nem kapható az a szín, amit szeretne, keressen egy DROPS Superstore (az aranypecséttel ellátott üzletek), ők beszerzik azokat a fonalakat is, amiket épp nem tartanak raktáron. A DROPS üzletek listáját keresse itt..

14) Hol találhatok egy bizonyos színt vagy festést?

Először mindig keresse meg azt a DROPS üzletet, ahol vásárolni szokott. Ha nincs náluk az adott szín / festés, kérdezze meg a többi kézimunkázót a FB DROPS Magyarul vagy a DROPS Workshop in Facebook csoportban, vagy Ravelry oldalon, ahol lehetnek olyanok, akik hajlandók megválniuk a készleteikben megbújó gombolyagoktól.

15) Miért szöszök, bolyhosodik a fonalam?

Egy fonal azért szöszöl / bolyhosodik, mert nincs benne elég sodrat, hogy minden elemi szálat összetartson. Minden fonalban van egy kis plusz elemi szál (a gyártásból adódóan), ami szöszölés, bolyhosodás formájában távozik, ennek mennyisége attól függ, hogyan fonták a fonalat. A „brushed” típusú fonalak (a „szöszösebb” fonalak), mint a DROPS Melody, a többi fonalnál többlaza szálat tartalmaznak, és ezért jobban is szöszölnek. A szöszölés attól is függ, hogy mit viselünk a darab alatt vagy fölött, belekapaszkodik-e az anyag a sálakba, kihúzza-e azokat. Ezért nem garantálható, hogy egy fonal egyáltalán ne szöszöljön

Az alábbiakban néhány tanács, ahhoz, hogyan kaphatja a legjobb eredményt a szőrösebb, szöszösebb fonalakat használva:

  • Amikor elkészült a darabbal, (mielőtt kimosnánk) alaposan rázzuk ki, hogy a laza szálak lepotyogjanak. MEGJEGYZÉS: NE HASZNÁLJUNK szösz-hengert, kefét, vagy olyasmit, ami beleakadhat a szálakba.
  • Tegyük a darabot egy nejlon zacskóba és a fagyasztóba, így a szálak kevésbé tapadnak egymáshoz, és a fölösleges szálak könnyebben kipotyognak. Hagyjuk néhány órára a fagyasztóban és rázzuk ki újra.
  • A fonal címkéjén található utasítások szerint, mossuk ki a darabot. A szöszölősebb fonalakkal készült darabokat mosás és száradás után alaposan ki kell ráznunk, hogy a szálak fellazuljanak, és a fölöslegesek kipotyogjanak.
Have a problem with the DROPS yarn you purchased? When you purchase yarn from the shade cards or patterns on our site, you are not buying directly from DROPS but from one of the hundreds of DROPS stores around the world. It is therefore important that you take contact with the DROPS store where you bought the yarn, and that you save the labels of all the skeins you purchased (they are your warranty). The DROPS store you contact will assist you and escalate the claim if necessary. Find a list of DROPS stores here.

Megjegyzések / Kérdések (362)

country flag Pirjo wrote:

Hei, ostin 6 kerää Drops Merino Extra fine lankaa. Neljäs kerä nyt menossa ja jokaisessa kerässä on ollut enemmän kuin yksi solmu (lanka poikki ja solmittu) sekä useita kohtia joissa yksi tai useampi säie poikki. Onko tämä normaalia? Tulee turhan monta langan päätä pääteltäväksi.

11.12.2022 - 13:55:

country flag Malene wrote:

Hej Drops, jeg har netop strikket babycardiganen First Snow til en niece på 1 år - og oplever til min gru, at garnet helt mister sin formstabilitet, når det får vand!! Jeg har blot lige gjort en lille prøve våd - har IKKE lagt den i blød - kun lige dryppet noget vand på den og let centrifugeret, og den voksede i længde og bredde. Kan slet ikke kontrollere garnet. Jeg føler hele mit arbejde er spildt :-(

22.11.2022 - 11:04:

DROPS Design answered:

Hei Malene. Den spesielle oppbyggingen av DROPS Merino Extra Fine, som er kabelspunnet av flere tråder for å få rundhet og volum, gjør garnet ekstra elastisk. Det er derfor viktig å ha riktig strikkefasthet for å unngå at plagget strekkes og det er veldig viktig å vaske etter vaskeanvisningen, finvask 40°C. Blir den vasket feil, vil den "vokse". Vi anbefaler at plagg i merino ull ikke skal i tørketrommel, men har lest at noen har brukt tørketrommel på et plagg som har "vokst" for å få plagget tilbake i fasong og har blitt kjempefin (men dette blir da på eget ansvar). mvh DROPS design

28.11.2022 kl. 07:50:

country flag Helena Pěnková wrote:

Dobrý den, jaké jsou, prosím, odstíny modré na produktové fotografii se čtyřmi modrými klubíčky? Děkuji za odpověď

21.11.2022 - 13:02:

DROPS Design answered:

Dobrý den, Heleno, měly by to být odstíny 39, 19, 23 a 27. Pěkný den! Hana

30.01.2023 kl. 16:25:

country flag Paulina wrote:

Hej! Jag har stickat en tröja och tvättat exakt efter hänvisning (40 grader, lätt centrifugering, plantorkning) men ärmar och kropp har blivit väldigt långa. Hur kan man återfå formen igen? Kan man krympa superwash på något sätt?

17.11.2022 - 22:50:

DROPS Design answered:

Hei Paulina Den spesielle oppbyggingen av DROPS Merino Extra Fine, som er kabelspunnet av flere tråder for å få rundhet og volum, gjør garnet ekstra elastisk. Det er derfor viktig å ha riktig strikkefasthet for å unngå at plagget strekkes og det er veldig viktig å vaske etter vaskeanvisningen, finvask 40°C. Blir den vasket feil, vil den "vokse". Vi anbefaler at plagget ikke skal i tørketrommel, men har sett og lest at noen bruker tørketrommel for å få et plagg strikket i Merino ull tilbake i fasong (men dette blir da på eget ansvar). mvh DROPS design

21.11.2022 kl. 07:46:

country flag Aline wrote:

I really love the combination of 2 pinks and 1 grey on the 1st photo on the presentation page of DROPS Merino Extra Fine on your website. I would like to knit a shawl using this combo but I am not sure which colors they are... Is it desert rose mix 46, cedar uni colour 42 and medium grey mix 04? Could you please be so kind to confirm as my LYS is not stocking you anumore and I will have to order online? Thank you so much in advance for letting me know Best wishes from France

10.10.2022 - 15:32:

DROPS Design answered:

Dear Aline, the colours in this picture are 45, 46 and 47. Happy knitting!

11.10.2022 kl. 13:06:

country flag Christa Müller wrote:

Hallo, ist das Garn Merino Extrafine fürs Steeken geeignet, oder flutscht dann alles auseinander?

26.07.2022 - 23:55:

DROPS Design answered:

Liebe Christa, Es kann möglich sein, aber wir empfehlen nicht, dies zum Steeken zu verwenden.

31.07.2022 kl. 23:05:

country flag Lone Taftenberg wrote:

Hej Jeg søger Drops merino extra fine i farve 01 Indfarvning 36770. Mangler 2 bundter til baby tæppe jeg ikke kan færdiggøre. Håber I kan hjælpe mig. Mvh Lone Taftenberg

22.07.2022 - 22:06:

DROPS Design answered:

Hei Lone. Vi selger bare kilovis til butikker. Men ta kontakt med en butikk / en nettbutikk og hør om de har denne innfargingen. Ellers så anbefaler jeg deg å bruke diverse sosiale medier for håndarbeid (f.eks DROPS Workshop), der er det mange brukere som hjelper hverandre med etterlysning av garn og partinr. mvh DROPS Design

08.08.2022 kl. 13:11:

country flag Taylor wrote:

Is this yarn suitable for natural dyes? I am hoping to purchase the off-white color for my natural dyeing process.

19.07.2022 - 18:03:

DROPS Design answered:

Dear Taylor, this is a natural yarn but it's not a special yarn for dyeing. We don't know if it would be suitable for dyes.

20.07.2022 kl. 17:17:

country flag Josefine Svensson wrote:

Hej! Skulle vilja få tag på detta garn i färgen 01, färgbad 36200. Är detta något ni har på lager?

15.07.2022 - 16:59:

DROPS Design answered:

Hei Josefine. Vi selger bare kilovis til butikker. Men ta kontakt med en butikk / en nettbutikk og hør om de har denne innfargingen. Ellers så anbefaler jeg deg å bruke diverse sosiale medier for håndarbeid (f.eks DROPS Workshop), der er det mange brukere som hjelper hverandre med etterlysning av garn og partinr. mvh DROPS Design

08.08.2022 kl. 13:08:

country flag Carmen Rosa Zegarra wrote:

How can I buy the yarn from you. Looks like your web page is nat working. I can not find where to add the yarns to the baskets

10.07.2022 - 00:59:

DROPS Design answered:

Der Mrs Zegarra, you will find the list of DROPS Stores shipping to the USA here - choose your store and visit their website to get more informations. Do not hesitate to contact them for any further help or assistance. Happy knitting!

11.07.2022 kl. 09:17:

country flag Hege Werningsen wrote:

Hei, får et nøste forlite til denne jakken. Har dere inne blå nr 23. Parti 55949 Ønsker å få tilsendt 1 nøste.

08.07.2022 - 06:40:

DROPS Design answered:

Hej Hege. Ta kontakt med den forhandler som du köpte garnet av (se orderbekräftelse/kvittering) så hjälper de dig. Mvh DROPS Design

12.07.2022 kl. 10:46:

country flag Doris wrote:

Welche Farbe ist im Video zu sehen? Amethyst? Liebe Grüße, Doris

24.06.2022 - 20:01:

DROPS Design answered:

Liebe Doris, im Video ist es Farbe 40, puderrosa. Viel Spaß beim stricken!

27.06.2022 kl. 11:56:

country flag Kolbrun Helgadottir wrote:

I’m trying to orð er Marinu Extra Fine and it keeps kicking me over to ordering from UK

21.06.2022 - 19:03:

DROPS Design answered:

Dear Kolbrun, you can choose your country below the photo; you can find here the link for the US version of the webpage, with USD prices and store links: https://www.garnstudio.com/yarn.php?show=drops-merino-extra-fine&cid=17

21.06.2022 kl. 19:57:

country flag Maryse C wrote:

Après un premier lavage, un pull irlandais taille L en laine mérinos ultra fine s'est allongé corps et bras. Il a prix 2 tailles. J'ai relavé, pire. Que faire? Ce pull est immettable ... fidèle de vos laine drops, c'est ma première déception. Le défaire et recommencer ? La laine a perdu toute son élasticité. Pourtant si agréable à tricoter...

21.06.2022 - 14:21:

DROPS Design answered:

Bonjour Maryse, avez-vous bien suivi les indications de lavage? En machine, à 40°c en cycle délicat (et surtout sans assouplissant) - vous trouverez également quelques astuces supplémentaires ici. N'hésitez pas à contacter votre magasin, il devrait pouvoir vous aider, même par mail ou téléphone. Bon tricot!

22.06.2022 kl. 08:27:

country flag Christine wrote:

Is DROPS Merino extra fine wool - double knitting wool??

25.05.2022 - 14:41:

DROPS Design answered:

Dear Christine, DROPS Merino extra fine is a DK/worsted wool.

25.05.2022 kl. 20:38:

country flag Merklin Cécile wrote:

Si je tricote la laine Mérinos extra fine +kid silk extra fine le tricot fait avec ces 2 laines pourra t il se laver à la machine

25.05.2022 - 10:03:

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Merklin, dans la mesure où Kid-Silk n'est pas superwash, alors non, il faudra laver l'ouvrage en respectant les consignes d'entretien de Kid-Silk. Bon tricot!

27.05.2022 kl. 09:29:

country flag Erika Hellmuth wrote:

Sehr geehrte Damen und Herren, ich benötige von "Drops Merino Extra fine uni color" noch 1 Knäuel (50 g) von der Farbe 01 Partie Nr. 64557. Wäre dies möglich?

31.03.2022 - 13:21:

DROPS Design answered:

Liebe Frau Hellmuth, am besten fragen Sie direkt Ihr DROPS Laden oder andere, die in Ihrem Land schicken; bei unserem DROPS Workshop können Sie auch gerne andere Kundinen fragen, ob Sie helfen können. Viel Spaß beim stricken!

31.03.2022 kl. 13:23:

country flag Lotte Westh wrote:

Hej Er det muligt, at i har Merino ekstra fine farve 04 i indfarvning 46253 Og farve 31 i indfarvnig 51377 Mvh lotte

21.03.2022 - 14:01:

DROPS Design answered:

Hej Lotte. Vi har dessvärre inte översikt över vilka partier våra forhandlere har på lager, men ta gärna kontakt med de direkt för att se om de har det på lager. Du hittar lista över våra butiker här. Mvh DROPS Design

22.03.2022 kl. 14:56:

country flag Samantha Geen wrote:

Hello first I have been using your yarn for many years, I make soft dolls…. I am seeking the extra fine merino and cannot locate a shop in Canada who Carrie’s many of them colours….interesting in all greys, beige to taupes, pink and blue and yellow. Would consider purchasing in bulk as I teach classes with only drops.. Samantha

10.03.2022 - 16:14:

DROPS Design answered:

Dear Mrs Geen, you will find the list of DROPS stores shipping to Canada here; contact Nordic Yarn to get list of Stores in Canada where you can ask. Happy knitting!

10.03.2022 kl. 18:43:

country flag Marina Jakobsen wrote:

Er ute etter merino extra fine nr 05 innfarging 93548 må ha 5 nøster

04.03.2022 - 14:14:

DROPS Design answered:

Hei Marina. Vi selger bare kilovis til butikker. Men ta kontakt med din butikk / en nettbutikk og hør om de har denne innfargingen. Ellers så anbefaler jeg deg å bruke diverse sosiale medier for håndarbeid (f.eks DROPS Workshop), der er det mange brukere som hjelper hverandre med etterlysning av garn og partinr. mvh DROPS design

07.03.2022 kl. 08:29:

country flag Monika wrote:

What is the micron count of this yarn (Merino Extra Fine)?

02.03.2022 - 15:05:

DROPS Design answered:

Dear Monica, Merino Extra Fine is 19.5 micron. Happy knitting!

04.03.2022 kl. 13:38:

country flag Betty Kirstein wrote:

Jeg har strikket en kørepose l Drop merino ekstra fine i farve 01 Dyelot 64294, men jeg mangler 2 nøgler er de på lager, jeg har fået et andet parti sendt desværre, men det er ikke samme farve.

01.03.2022 - 11:10:

DROPS Design answered:

Hei Betty. Vi selger bare kilovis til butikker. Men ta kontakt med butikken du kjøpte garnet hos en annen butikk / en nettbutikk og hør om de har denne innfargingen. Ellers så anbefaler jeg deg å bruke diverse sosiale medier for håndarbeid (f.eks DROPS Workshop), der er det mange brukere som hjelper hverandre med etterlysning av garn og partinr. mvh DROPS design

07.03.2022 kl. 08:17:

country flag Signe wrote:

Hej Jeg mangler garn til en sweater jeg er ved at strikke. Det er merino - extra fine 100 % wool. Fabre 01, parti 58677. Har i denne ?

24.02.2022 - 14:00:

DROPS Design answered:

Hei Signe Vi selger bare kilovis til butikker. Men ta kontakt med din butikk / en nettbutikk og hør om de har denne innfargingen. Ellers så anbefaler jeg deg å bruke diverse sosiale medier for håndarbeid (f.eks DROPS Workshop), der er det mange brukere som hjelper hverandre med etterlysning av garn og partinr. mvh DROPS design

28.02.2022 kl. 10:35:

country flag Lotte Rosgård wrote:

Hvilken farve Kid Mohair passer til Merino Extra Fine farve nr. 37?

20.02.2022 - 14:28:

DROPS Design answered:

Hei Lotte. Fargevalg er ganske personlig, så det er vanskelig å gi et 100% rikitg svar. Men DROPS Kid-Silk farge nr. 37 nordsjøen har lik fargenyanse som DROPS Merino Extra Fine farge nr. 37, men om du ønsker en litt lysere Kid-Silk slik at det blir en litt meleringseffekt kan du ta en titt på Kid-Silk farge nr 34, salvie grønn. mvh DROPS Design

21.02.2022 kl. 07:49:

country flag BOLLON CHARVIEUX Françoise wrote:

Bonjour, Je cherche une pelote de "Drops merino extra fine uni colour 20" du bain 84688. En auriez-vous en stock ? Par avance je vous remercie. Bien à vous, Françoise BOLLON CHARVIEUX

12.02.2022 - 08:07:

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Bollon Charvieux, contactez nos différents magasins DROPS pour leur demander s'ils ont ce bain encore en stock, et/ou bien demandez dans notre DROPS Workshop si quelqu'un en a encore en stock. Bon tricot!

14.02.2022 kl. 11:26:

Leave a comment to DROPS Merino Extra Fine

Örömmel hallanánk véleményét erről a fonalról.

Ha kérdést szeretne feltenni, ügyeljen arra, hogy a megfelelő kategóriát válassza ki, így fegyorsíthatja a válaszadás folyamatát. Það verður að merkja við svæði merktri með *.