DROPS Big Merino

Superwash kezelt extra finom merino gyapjú

ár:

1530Ft

/ 50 g

Összetétel: 100% gyapjú
Fonalcsoport: C (16 - 19 szem) / 10 ply / aran / worsted
Súly/hossz: 50 g = kb. 75 méter
Ajánlott tűméret: 5 mm
Kötéspróba: 10 x 10 cm = 17 szem x 22 sor
Kezelés: kímélő gépi mosás, max. 40°C / ne használjon öblítőt / fektetve szárítás

Made in: EU
Nyersanyag származási helye: Gyapjú Dél Amerikából

Ez a fonal rendelkezik Oeko-Tex ® igazolással (az igazolás száma 25.3.0110), Standard 100 Class I. az INNOVATEXT TEXTILE ENGINEERING AND TESTING, HUNGARY. Ez azt jelenti, hogy bevizsgálák, és ártalmas vegyi anyagoktól teljesen mentesnek találták, és emberi felhasználásra teljesen biztonságos. Az I. osztály a legmagasabb szint, és azt jelenti, hogy kisbabáknak való holmikhoz is megfelelő (0-3 hónapos).

Fonaltípus
Kezdő ár
DROPS Big Merino
mix
1530.00 HUF
n/a

Stores selling this yarn online

Kattintson a Rendelés gombra, és egyenesen a DROPD kereskedő webboltjába irányítjuk, ahol leadhatja a rendelését.

Bolt neve Online ár
Nordfonal.hu
Webstore
1530.00 HUF
50g
Rendelés
Baba Erka Fonalkuckó
Webstore
1530.00 HUF
50g
Rendelés

Ellenőrizze, hogy az Ön helyi üzlete tartja-e, itt

DROPS Big Merino
uni colour
1530.00 HUF
n/a

Stores selling this yarn online

Kattintson a Rendelés gombra, és egyenesen a DROPD kereskedő webboltjába irányítjuk, ahol leadhatja a rendelését.

Bolt neve Online ár
Nordfonal.hu
Webstore
1530.00 HUF
50g
Rendelés
Baba Erka Fonalkuckó
Webstore
1530.00 HUF
50g
Rendelés

Ellenőrizze, hogy az Ön helyi üzlete tartja-e, itt

17 Színek DROPS Big Merino

törtfehér
uni colour 01
bézs
uni colour 19
szürkésbézs
mix 21
mokka
uni colour 05
antracit
mix 03
szürke
mix 02
márvány
mix 08
levendula
mix 09
bordó
mix 12
púderrózsaszín
uni colour 22
jégkék
uni colour 23
nefelejcs
mix 06
farmerkék
uni colour 07
tengerészkék
uni colour 17
erdőzöld
uni colour 14
olíva
uni colour 13
fekete
uni colour 04

Termékadatok

A DROPS Big Merino a csodás, 100% gyapjúból készült fonal. A DROPS Big Merino legfontosabb tulajdonságai a puhaság, habosság, rugalmasság és egyenletes kötéskép, ami ideálissá teszi struktúra-minták kötésére, mint például a csavart minták is.

A különleges szerkezete miatt rendkívül fontos, hogy megfelelően kezeljük a belőle készült holmikat, hogy megelőzzük a nyúlásukat: a kötéspróbánk legyen inkább kicsit szorosabb mint túl laza . A fonal superwash kezelt, azaz mosógépben mosható, ez ideálissá teszi a mindennapi használatra is akár, de a darabok mosásánál különös figyelemmel járjunk el, és kövessük a "Több információ" alatti utasításokat.

A fonalat Dél-Amerikában, szabadon tartott merino juhok gyapjából készül, amelyeknél nem használják a mulesing technikát, és megfelel az Oeako Tex 100 szabványoknak.

A termék fenntarthatóságáról itt olvashat többet.


Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott színek monitoronként eltérhetnek hasonlóképp, a színek festésenként is eltérhetnek.

How do I care for this yarn?

yarn wash

kímélő gépi mosás, max. 40°C / ne használjon öblítőt / fektetve szárítás

DROPS Big Merino Szupermosott kezeléssel ellátott fonal, mosógépben mosható a kímélő programon. Mindemellett, a fonal kezeléséhez adnánk még néhány tanácsot:

 • Kövessük a fonal címkéjén, és a fonal színkártyáján olvasható mosási tájékoztatót.
 • A merino fonalat 40 fokos / kímélő programon mossuk.
 • Mossuk külön, bőséges vízben.
 • Használjunk kevés gyapjúmosószert (enzym és optikai fehérítő nélkül).
 • Soha ne használjunk öblítőszert (a gyapjúszálak túl puhák lesznek és szétcsúsznak.
 • Soha ne hagyjuk sokáig ázni!
 • Soha ne hagyjuk a darabot sokáig a mosógépben!
 • Soha ne akasszuk fel a nedves darabot, mindig vízszintes felületen szárítsuk.

A symbólumok magyarázatát keresse a táblázatban

Tudjon meg többet a fonalak mosásáról.

How can I replace this yarn?

If you are looking to replace this yarn with another DROPS yarn, you can use another yarn within the same yarn group, or try our yarn converter!

What other yarns can I combine this one with?

Many of our yarns can be combined together to get a different tension, texture or feel. Here's a few combination ideas to inspire you.

DROPS Brushed Alpaca Silk 02 sz. világos szürke + DROPS Big Merino 08. sz. márvány

Do you have a question about this yarn?

See a list of frequently asked questions (FAQ) about our yarns.

1) Milyen elemi szálakból készülnek a DROPS fonalak?

Fonalat sokféle természetes és szintetikusúton előállított elemi szálból készíthetünk. DROPS nagyrészben természetes alapanyagokból, gyapjú, pamut, alpaca, len és selyemszálakból készült fonalakat gyárt. Minden elemi száltípusnak megvannak a sajátos tulajdonságai, és gyakran keverjük is őket, hogy mindenből a legjobbat használjuk ki. A durvább fonalak előnye, hogy erősebbek, tartósabbak, a finomabb szálak pedig puhábbak és kényelmesebbek. Az alábbiakban olvashat a legyakrabban használt elemi szálainkról:

Alpaka:
Az alpaca szösz egy természetes elemi szál, amit az alpaca állatról gyűjtenek be, szerkezetében a báránygyapjúhoz hasonló. Puhaságát a szál kis keresztmetszetének köszönheti, amely a merinóhoz hasonló. Puha, ellenálló, elegáns, selymes természetes szál. Az alpaca szálból készült fonalak nemnemezelődnek, és nem bolyhosodnak könnyen, és a sodrástól függően lehetnek könnyű vagy nehéz súlyúak. Miközben hasonlít a gyapjúra, annál melegebb, nem szúr, nem tartalmaz lanolin, ezért hipoallergén. Az alpakák 22 természetes színben léteznek, 300 természetes árnyalatban, a valódi feketéktől a fekete/ barna / szürke árnyalatokon át a fehér, az ezüst és a rózsaszínes-szürkés árnyalatokig. p>

Mohair:
Ez az elemi szál az angórakecskékről származik, és luxus-alapanyagnak számít. A Mohair fonalak olyan melegek, mint a gyapjúból készültek, de sokkal könnyebbek, könnyen festhetőek, de nehezen nemezelődnek. A mohair szálaknak jellegzetes fénye van, ami attól a különleges módtól származik, ahogyan a szálak visszaverik a fényt. Annak ellenére, hogy elemi szélként keményebb, könnyű levegős fonalakat fonnak belőle, amelyekből könnyed, fényes, elegánsdarabok készülnek.

Gyapjú:
A bárány testéről származó gyapjú viszonylag durvább elemi szál. Két jellegzetes tulajdonsága, a hőtárolás, és a nemezelhetősége. A bárány fajtájától függően a gyapjú megjelenése változó lehet.
A merinói bárányról származó gyapjú a legfinomabb, puha, és finoman hullámos felületű. A DROPS minden merinói gyapjúból készült fonala Dél Amerikából származik olyan bárányoktól, amelyeknél nem alkalmazták a “mulesing” technikát..
A tiszta élő gyapjú közvetlenül az élő állatról levágott gyapjúból készül, és nincs benne korábban elkészült ruhadarabokból származó, újrafeldolgozott gyapjúszál. A géppel mosható gyapjúszálakról kémiai úton eltávolítják a mikroszkopikus méretű pikkelyeket, így azok nem tudnak egymásba kapaszkodni, nemezelődni, ezzel a gyapjú alkalmas less a gépben mosásra. (see Superwash).

Selyem:
A selyemszál a selyemhernyóként ismert molyféle gubójából készült letekert, folyamatos hosszú szál. Ugyan a selyemhernyót tenyésztik is, a Tussah-selyem a vadon élő selyemhernyók gubójából készül. A selyemszál az egyik legerősebb természetes szál, és csodás kötőfonal készíthető belőle. Remekül keverhető más fonalakkal, különösen a gyapjúval. A selyemfonalat természetes anyagokkal is nagyon szépen lehet festeni.

Növényi rostok:
Több növényi rost ismert, amit bizonyos növények vagy zöldségek sejtfalában találhatók. Ezek közül kettő a legismertebb, mint a legfontosabb kötő és más textil-alapanyag a pamut és a len.
Pamut a pamutnövény magját körülvevő elemi szálak, s majdnem tisztán cellulózból állnak. A pamut színe általában fehér, de létezik barna és zöld változat is. A pamutszálakat gyakran sodorják puha fonallá vagy cérnává, amiből puha, légáteresztő textíliákat készítenek, amelyek nyári ruhának, kiegészítőknek is alkalmasak. A fonal a selyemnél vagy a lenfonalnál gyengébb, de a gyapjúnál erősebb.
Mercerizált pamut az a pamut, amely átesett a mercerizálás folyamatán. Ez a folyamat a hagyományos pamutnál simább, fényesebb fonalat eredményez, ami a “sima” pamutnál erősebb, könnyebben festhető, ellenál a penésznek, és a bolyhosodásnak, továbbá kevésbé megy össze, és jobban tartja a formáját. br /> Len ezt az elemi szálat a len-növény szárából nyerik, erősebb és tartósabb bármelyik más elemi szálnál. A len-szál viszonylag puha, fényes, és a korral, a mosásokkal egyre puhább és szebb less. A len kényelmesebb viselet a pamutnál, jobban magába szívja a nedvességet és gyorsabban szárad.

A fonalainkban használt egyéb műszálak között olyanokat találhatunk, mint az akril, viszkóz, poliamid (nejlon) és a poliészter. Ezekkel a a szálakkal erősítjük a fonalainkat (például a DROPS Fabel zoknifonalunkat), vagy különleges szerkezetet kölcsönzünk nekik (például a fújt fonalunknak, a DROPS Air fonalnak).

2) Mi a poliamid?

A poliamid szál, közismert nevén a nejlon rendkívül erős, könnyű súlyú, könnyen kezelhető, rugalmas szál (mosógépben is mosható és szárítható), amely tökéletesen alkalmassá teszi arra, hogy más elemi szálakkal összekeverve tartós fonalakat, pl. zoknifonalakat készítsenek belőle.

A poliészterrel összehasonlítva a poliamid lágyabb, puhább, rugalmasabb szál, ugyanakkor jobban magába szívja a nedvességet és lassabban szárad.

3) Milyen információk találhatók a DROPS fonalak címkéjén?

Minden DROPS fonal címkéjén megtalálhatók az információk alapanyagokról (gyapjú, pamut, etc), a gombolyag súlya grammokban és unciákban, a fonal hossza méterben és yardban, a mosási, kezelési útmutatók és szimbólumok (részletesen itt), a szín száma, a festési szám és a fonalcsoportra vonatkozó adatok.

4) Mik azok a DROPS fonalcsoportok?

Minden DROPS fonalat a vastagsága alapján 6 fonalcsoport egyikébe soroltuk. (A-tól F-ig). Az azonos fonalcsoportba sorolt fonalak kötéspróbája hasonló, ezért a mintákban többé-kevésbé egymással behelyettesíthetőek, azonban az egyes típusok hossza eltérhez, ezért behelyettesítéskor minding ellenőrizzük a szükséges fonalmennyiséget!

5) Használhatok a mintában megadottól eltérő fonalat?

Igen, ha a fonal a mintában megadott kötés / horgoláspróbával köthető / horgolható. Mindig készítsünk kötéspróbát, és ellenőrizzük, hogy ugyanannyi szemünk van egymás mellett és ugyanannyi sorunk egymás fölött, mint ami a mintában szerepel.

Ne feledjük, hogy az eltérő fonalak megkötve is eltérő struktúrájúak lesznek, így a darabunk külseje is más lesz. A fonal hossza is eltérhet, így behelyettesítéskor újra kell számolnunk a szükséges fonalmennyiséget.

Többer olvashat többet arról, hogyan kell kiszámolnia a behelyettesítő fonal mennyiségét, és hogyan helyettesíthet 1 szál fonalat 2 másik, vékonyabbal. here.

6) Mit jelent ha egy fonal „Szupermosott”?

A szupermosott gyapjú egy különleges gyapjútermék, amit úgy kezeltek, hogy mosógépben mosható legyen. Sokan félnek a gyapjútól, mert könnyen összemegy a mosásban (bár ezt a tulajdonságot egyesek kihasználják, és szándékosan mossák kisebbre) a szupermosott gyapjú lehetővé teszik, hogy probléma nélkül használják ezeket a remek anyagokat.(Ezen az oldalon többet is olvashat erről.).

7) Mit jelent az, hogy “Oeko-Tex® bizonyítvánnyal rendelkezik?

Az Oeko-Tex® Standard 100 szabványt az 1990-es évek elején vezették be, mert a vásárlóközönség igényelte az olyan textíliákat, amelyek nem jelentenek egészségügyi veszélyt. Az Oeko-Tex® Standard 100 egy globálisan egységes tesztelési és igazolási rendszer a textiekhez és a nyersanyagokhoz, az alapanyagoktól és végtermékekig a termelés minden állomásán. Tartalmazza még, egészségügyi biztonsági szempontból a törvények által tiltott vagy szabályozott károsanyagok jelenlétét vizsgáló teszteket és a paramétereket.

Még több információt talál a következő oldalakon: www.oeko-tex.com

8) Hol gyártják a DROPS fonalait?

Arról, hogy l gyártják a DROPS fonalait, az egyes fonalak színkártyáinál és árlistájánál olvashat többet.

9) Miért olyan olcsók a fonalak?

Mint Észak-Európalegnagyobb kézi-kötőfonal és minta márkája, különleges lehetőségeink vannak arra, hogy a legjobb nyersanyagokkal dolgozzunk, és olyan módon spóroljunk, amelyek önöknek is hasznos. Ezért lehet a DROPS fonalakat a hasonló termékeknél 20-30%-kal olcsóbban megvenni.

10) Mennyire pontosak a weboldalon található színkártyák színei?

Amikor a színkártyákhoz készítjük a képeket, mindent megteszünk azért, hogy azok a lehető legpontosabban adják vissza a színeket. Sajnos, azonban nem tudjuk garantálni, hogyan jelennek meg ezek a képek az ön számítógépének monitorján. Minden monitor másképp adja vissza a színeket, némely szín a valóságnál sötétebben, mások bizonyos képernyőkön telítettebben jelenhetnek meg. Ha azt veszi észre, hogy sok szín tér el attól, amit a monitorján lát, akkor a monitorbeállításain kell változtatnia.

11) Mi az a micron? Mit jelent a superfine / extrafine megjelölés?

A fonalakhoz használt elemi szálak finomságát micronban mérik (a milliméter ezredrésze). A szuperfinom alpaca 26 – 28 micronos, a finom merinói gyapjú 21,5 micronnál vékonyabb, az extrafinom merinó 19,5 micronnál is vékonyabb. Minél kisebb a micron szám, a szálakból készült fonalunk anál finomabb, annál puhább lesz, minél magasabb a micronszám, annál tartósabb lesz a fonal minősége.

Azért fontos a micronszám, mert a fonal alapanyaga, az elemi szálak átalakulnak, (fonal, kötött anyag, szövet, stb. lesz belőlük), és a finomsága meghatározza, mire a legalkalmasabb felhasználni. Ezért ajánljuk, hogy a legfinomabb fonalat (mint pl a DROPS Baby Merino) pl babaruhákhoz használjuk, a vastagabb elemi szálbóől készült, durvább, de tartósabb fonalakat, pl. a DROPS Snow fonalát ülőpárnákhoz vagy lábbelikhez használjuk).

12) Miért térnek el a mintás fonalak gombolyagainak színei?

Ugyanazon színes fonal gombolyagainak a színe eltérő lehet mert 1) a két gombolyag más festésből származik, más a festési száma. 2) a fonalat az úgynevezett „varázsfestés” technikával festettük (a DROPS Delight fonalnál például ezt használjuk), ami egyedi mintázatot, folyamatos színátmenetet eredményez, ugyanakkor egy festésen belül is előfordulhatnak sötétebb vagy világosabb árnyalatok. Ez nem hiba, hanem a fonal jellegzetessége.

13) Mit tehetek, ha abban a boltban, ahol vásárolni szoktam, nem kapható az a szín, mait szeretnék?

Ha abban a DROPS üzletben nem kapható az a szín, amit szeretne, keressen egy DROPS Superstore (az aranypecséttel ellátott üzletek), ők beszerzik azokat a fonalakat is, amiket épp nem tartanak raktáron. A DROPS üzletek listáját keresse itt..

14) Hol találhatok egy bizonyos színt vagy festést?

Először mindig keresse meg azt a DROPS üzletet, ahol vásárolni szokott. Ha nincs náluk az adott szín / festés, kérdezze meg a többi kézimunkázót a FB DROPS Magyarul vagy a DROPS Workshop in Facebook csoportban, vagy Ravelry oldalon, ahol lehetnek olyanok, akik hajlandók megválniuk a készleteikben megbújó gombolyagoktól.

15) Miért szöszök, bolyhosodik a fonalam?

Egy fonal azért szöszöl / bolyhosodik, mert nincs benne elég sodrat, hogy minden elemi szálat összetartson. Minden fonalban van egy kis plusz elemi szál (a gyártásból adódóan), ami szöszölés, bolyhosodás formájában távozik, ennek mennyisége attól függ, hogyan fonták a fonalat. A „brushed” típusú fonalak (a „szöszösebb” fonalak), mint a DROPS Melody, a többi fonalnál többlaza szálat tartalmaznak, és ezért jobban is szöszölnek. A szöszölés attól is függ, hogy mit viselünk a darab alatt vagy fölött, belekapaszkodik-e az anyag a sálakba, kihúzza-e azokat. Ezért nem garantálható, hogy egy fonal egyáltalán ne szöszöljön

Az alábbiakban néhány tanács, ahhoz, hogyan kaphatja a legjobb eredményt a szőrösebb, szöszösebb fonalakat használva:

 • Amikor elkészült a darabbal, (mielőtt kimosnánk) alaposan rázzuk ki, hogy a laza szálak lepotyogjanak. MEGJEGYZÉS: NE HASZNÁLJUNK szösz-hengert, kefét, vagy olyasmit, ami beleakadhat a szálakba.
 • Tegyük a darabot egy nejlon zacskóba és a fagyasztóba, így a szálak kevésbé tapadnak egymáshoz, és a fölösleges szálak könnyebben kipotyognak. Hagyjuk néhány órára a fagyasztóban és rázzuk ki újra.
 • A fonal címkéjén található utasítások szerint, mossuk ki a darabot. A szöszölősebb fonalakkal készült darabokat mosás és száradás után alaposan ki kell ráznunk, hogy a szálak fellazuljanak, és a fölöslegesek kipotyogjanak.
Have a problem with the DROPS yarn you purchased? When you purchase yarn from the shade cards or patterns on our site, you are not buying directly from DROPS but from one of the hundreds of DROPS stores around the world. It is therefore important that you take contact with the DROPS store where you bought the yarn, and that you save the labels of all the skeins you purchased (they are your warranty). The DROPS store you contact will assist you and escalate the claim if necessary. Find a list of DROPS stores here.

Megjegyzések / Kérdések (217)

country flag Gideon wrote:

Is there any chance you provide a system where we can view our choice of colours together in one screen to help us compare which colours suit our project please?

07.05.2023 - 13:54:

DROPS Design answered:

Dear Gideon, we don't have such a function planned for now. You can try searching for external apps which may help you coordinate colours.

07.05.2023 kl. 15:27:

country flag Dottie wrote:

What is the American yarn weight -ie #4 worsted/Aran?

16.04.2023 - 01:49:

DROPS Design answered:

Dear Dottie, you can find all of our yarns with their thickness indicated in different terms here:https://www.garnstudio.com/yarn-groups.php?cid=19. In the case of Big Merino, it's 10ply or Aran/Worsted. Happy knitting!

16.04.2023 kl. 17:45:

country flag Renata wrote:

Salve, vorrei fare una sciarpa per mio marito. Non so orientarmi bene tra i vari filati in merino o alpaca. Avevo preso Drops Nepal ma dice che pizzica. Quale mi consigliate perchè sia soffice e non pizzichi? Grazie

14.03.2023 - 18:26:

DROPS Design answered:

Buonasera Renata, può provare con Baby Alpaca Silk, Cotton Merino o un filato in lana merino. Buon lavoro!

15.03.2023 kl. 17:14:

country flag Eimear King wrote:

Hi, I see that 3 of the colours in Big Merino have been discontinued .Are you phasing out the entire line or just decreasing the number of colours? Will you be doing more new colours in Big Merino? Thanks, Eimear

31.01.2023 - 14:53:

DROPS Design answered:

Dear Eimear, we don't have any information about Big Merino being discontinued yet, so it should still last for a while. We are constantly renovating the color palettes and yarns; trying to make replacements for those that get discontinued. As of now, we don't have any details on new colours of Big Merino. Happy knitting!

31.01.2023 kl. 22:38:

country flag Gabriele Schödl wrote:

Leider ist bei den angegebenen Modellen für die Garngruppe C nicht ein Modell für ein Herrencardigan dabei.

09.12.2022 - 16:44:

DROPS Design answered:

Liebe Frau Schödl, hier finden Sie alle unsere Anleitungen für Herrenjacken mit einem Garn der Garngruppe C. Viel Spaß beim stricken!

12.12.2022 kl. 10:46:

country flag Gabriele Schödl wrote:

Wie viel Gramm benötige ich für einen Herrencardigan in Größe 54 mit der Big Merino? Danke

09.12.2022 - 15:25:

DROPS Design answered:

Liebe Frau Schödl, je nach Schnitt, Maschenprobe, Muster, usw kann es unterschiedlich sein - hier finden Sie alle unsere Modellen für Jacken, die mit einem Garn der Garngruppe C wie Big Merino gestrickt werden können - benutzen Sie den Garnumrechner wenn nötig ist. Viel Spaß beim stricken!

09.12.2022 kl. 16:21:

country flag Anna Viikinkoski wrote:

Big merino on yksi lempilangoistani ja olen käyttänyt sitä paljon! Tein paidan, jossa päävärinä oli harmaa numero 02. Olin pettynyt langan laatuun. Käytin 9 kerää harmaata lankaa erää 36788 ja kaikissa kerissä oli sotkuisia ja solmuisia kohtia. Solmuja ja katkenneita pätkiä oli yhdessä tai kahdessa säikeessä ja muu lanka oli normaalia. Kerät sai käytettyä ja paita valmistui, mutta huonolaatuisen langan kanssa joutui kikkailemaan, että sai siistin lopputuloksen.

05.12.2022 - 14:04:

DROPS Design answered:

Hei, olemme pahoillamme siitä, että kyseisessä erässä esiintyi paljon solmuja. Voit halutessasi ottaa yhteyttä liikkeeseen, josta ostit langat ja tehdä reklamaation.

13.01.2023 kl. 13:22:

country flag Mascha wrote:

Moin! Wie unterscheiden sich "mix" und "uni color"?

08.05.2022 - 21:46:

DROPS Design answered:

Liebe Mascha, die Farben "uni color" sind echte einfarbig, und die "mix" haben Farbtöne. Viel Spaß beim stricken!

09.05.2022 kl. 09:02:

country flag Gaelle Bozec wrote:

Hei, Jeg har brukt ufattelig mye tid på en genser til min sønn (10). Den er i Big Merino. Han har brukt den en del, men favorittgenseren måtte vaskes. Den ble vasket i maskin, alene, på ullprogram, med Milo. Den er blitt nå altfor stor for meg!!! Ø-de-lagt!!! Hvordan er det mulig? Jeg føler at det er mange timer og penger som er gått i vasken. Vet dere om dere hadde kanskje et parti som ikke var som det skulle? Farge 02, dyelot 42906. Mvh

04.04.2022 - 11:06:

DROPS Design answered:

Hej, nej hvor kedeligt. Du kan prøve at vaske en gang til ifølge vores vaskeanvisning, som du finder inde på farvekortet: DROPS Big Merino

11.05.2022 kl. 15:29:

country flag Danuta wrote:

Ile wełny Drops Big Merino potrzeba na kocyk o wymiarach 80cm x 100cm

19.03.2022 - 17:33:

DROPS Design answered:

Witaj Danusiu, to zależy jaki to ma być kocyk, bardziej ażurowy, na drutach czy szydełku. Myślę, że będziesz potrzebować około kilograma tej włóczki. Pozdrawiamy!

21.03.2022 kl. 09:00:

country flag Katarzyna wrote:

Czy będzie w najbliższym czasie dostępny uni colour nr 15 (pomarańczowy)?

07.03.2022 - 23:13:

DROPS Design answered:

Witaj Kasiu, w karcie kolorów DROPS Big Merino nie istnieje taki kolor. Może chodzi o inną włóczkę? Pozdrawiamy!

10.03.2022 kl. 09:25:

country flag Guul Vullers wrote:

Ik zoek big merino, kleur 01, verfbad 55889 7 bollen zo dicht mogelijk bij dit nummer.

05.03.2022 - 13:16:

DROPS Design answered:

Dag Guul,

Het bestellen van garens gaat via een van de verkooppunten die onze artikelen verkopen; wij verkopen geen garens via de site. Hopelijk kunnen zij je verder helpen met het juiste verfbad/kleurnummer Via deze link vind je een lijst met verkooppunten.

24.03.2022 kl. 15:15:

country flag Priscila Nolasco wrote:

It says that the yarn should not be soaked, does this mean that it cannot be wet blocked? If it can’t what methods of blocking can be used for this yarn?

04.02.2022 - 05:28:

DROPS Design answered:

Dear Priscila, you can wet block it, by spraying a bit of water on it, so that it's not too wet; similar to when you take it out of a centrifuge. Soaking in this case means leaving it in water for a longer period of time.

05.02.2022 kl. 18:05:

country flag Gianna wrote:

Il filato big merino va bene per fare un gilet con cappuccio per un bimbo di 3 -6 mesi?

02.02.2022 - 19:14:

DROPS Design answered:

Buonasera Gianna, per dei lavori per neonati può utilizzare Baby Merino o Merino Extra Fine, o ancora Cotton Merino. Big Merino potrebbe risultare troppo pesante per un utilizzo su un neonato. Buon lavoro!

05.02.2022 kl. 18:54:

country flag Pavlína Hájková wrote:

Dobrý den, který odstín příze Kid Silk je nejbližší odstínu Big Merino 09 levandulová prosím? Chci použít při pletení oběma přízemi zároveň. Děkuji Pavlína Hájková

02.02.2022 - 09:41:

DROPS Design answered:

Dobrý den, Pavlíno, k Big Merinu 09 se nejvíc hodí DROPS Kid-Silk 09, světlá levandulová. Hodně zdaru! Hana

25.04.2022 kl. 22:55:

country flag Rignault wrote:

Bonjour, je vous contacte car j'ai acheté de la laine big merinos couleur myosotis, la couleur ne me convient pas vraiment, j'aurais aimé pourvoir l'améliorer, en y ajoutant un autres fil, qui puisse lui donner du peps, mais c'est difficile d'imaginer le résultat. Pourriez vous me conseiller un autre fil ? Et sinon avez vous des catalogues avec des échantillons. J'aime beaucoup votre laine. Et mes copines sont conquisent aussi . En vous remerciant amicalement

31.01.2022 - 10:48:

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Rignault, vous pouvez lui associer un autre fil d'une couleur similaire, mais vous changerez automatiquement la tension requise, ou bien tricoter une autre laine en jacquard/rayures qui pourra la mettre en valeur. Pour toute assistance complémentaire, n'hésitez pas à contacter votre magasin DROPS, même par mail ou téléphone, on pourra vous conseiller personnellement. Bon tricot!

31.01.2022 kl. 11:34:

country flag Brigitte Schüller wrote:

Sehr geehrte Damen und Herren Woher stammt Ihre Merinowolle bzw. ist sie mulesing-frei? Für Ihre Antwort bedanke ich mich. Freundliche Grüsse Brigitte Schüller

29.01.2022 - 14:21:

DROPS Design answered:

Liebe Frau Schüller, ja genau: Das Garn stammt von der Wolle freilaufender, mulesingfreier Tiere aus Südamerika. Viel Spaß beim stricken!

31.01.2022 kl. 11:31:

country flag Sio Juliana wrote:

How can i order this yarn? And how can i pay this yarn?

26.01.2022 - 06:47:

DROPS Design answered:

Dera Juliana, find the list of DROPS stores shipping worldwide here if you can't find a DROPS store in your country. You can then order online, choose your Online store and check their conditions for more informations. Happy knitting!

26.01.2022 kl. 09:41:

country flag Riccardo Conti wrote:

Di quanta lana drops alpaca ho bisogno per fare un maglione da uomo taglia M?

16.01.2022 - 03:15:

DROPS Design answered:

Buonasera Riccardo, per un'assistenza così personalizzata può rivolgersi al suo rivenditore DROPS di fiducia. Buon lavoro!

16.01.2022 kl. 18:35:

country flag Riccardo Conti wrote:

Dove posso acquistare la lana colore blu ghiaccio? non la trovo nei siti indicati. Che misura dei ferri consigliate?

13.01.2022 - 12:25:

DROPS Design answered:

Buonasera Riccardo,, può acquistare i filati DROPS sono nei rivenditori: provi a mandare una mail ai superstore, loro hanno tutto l'assortimento DROPS di colori e filati. Buon lavoro!

15.01.2022 kl. 22:36:

country flag France Boudreau wrote:

Hello, I am from Quebec Canada, I have a good order to place in the Big Merino: 25 mix02 6 navy and 2 red. I would like to know where I should send my order since Canada does not appear in your country choices and I would like to know the cost of shipping to Canada, A quick response would be appreciated. Thank you

10.01.2022 - 03:47:

DROPS Design answered:

Dear Mrs Boudreau, please find the list of DROPS stores in/shipping to Canada here - contact Nordic Yarns for the list of DROPS stores in Canada. Happy knitting!

10.01.2022 kl. 09:38:

country flag Yvona Myslivcová wrote:

Dobrý den, dá se prosím už někde objednat nový odstín pudrová růžová? Děkuji

03.01.2022 - 13:15:

DROPS Design answered:

Dobrý den, Yvono, projděte si, prosím nabídku našich jednotlivých prodejců, některý ji budeme mít určitě už skladem, ppř. vám ji "ten váš" prodejce jistě rád objedná - seznam najdete ZDE . Hodně zdaru! Hana

16.01.2022 kl. 22:31:

country flag Tina wrote:

Hvor i dk kan jeg købe Big merino isblå uni colour 23 jeg skal nok bruge 8 stk

22.12.2021 - 23:44:

DROPS Design answered:

Hej Tina. En leverans av garnet är på väg till Yarnliving så du bör snart kunna köpa det av dem. Mvh DROPS Design

23.12.2021 kl. 10:16:

country flag Bodil Westerlund wrote:

Skulle vilja ha drops BigMerino isblå nr 23. Nytt och jag hittar inte vem som säljer. Kan ni här ge mig den upplysningen. Tackar!

08.12.2021 - 16:42:

DROPS Design answered:

Hej Bodil. Vi har precis fått in den på lager så det är inte så många återförsäljare som har beställt den än. Men snart bör våra superstore butiker få in den på lager så du kan beställa den. Mvh DROPS Design

09.12.2021 kl. 14:36:

country flag Barbora wrote:

Dobrý den, mohla bych se prosím informovat, kolik klubek vlny Drops Big Merino je potřeba objednat na novorozeneckou čepičku a svetřík? Velikost cca 0 - 3 měsíce. Moc děkuji.

04.12.2021 - 17:50:

DROPS Design answered:

Dobrý den, Barboro, nepíšete, zda budete plést či háčkovat, ale na takovou soupravičku by vám měla stačit 4 klubíčka (200 g) příze DROPS Big Merino, i s rezervou. Hodně zdaru! Hana

16.01.2022 kl. 22:42:

Leave a comment to DROPS Big Merino

Örömmel hallanánk véleményét erről a fonalról.

Ha kérdést szeretne feltenni, ügyeljen arra, hogy a megfelelő kategóriát válassza ki, így fegyorsíthatja a válaszadás folyamatát. Það verður að merkja við svæði merktri með *.