DROPS Baby Merino

Superwash kezelt extra finom merino gyapjú

ár:

1071Ft

/ 50 g

Összetétel: 100% gyapjú
Fonalcsoport: A (23 - 26 szem) / 5 ply / sport
Súly/hossz: 50 g = kb. 175 méter
Ajánlott tűméret: 3 mm
Kötéspróba: 10 x 10 cm = 24 szem x 32 sor
Kezelés: kímélő gépi mosás, max. 40°C / ne használjon öblítőt / fektetve szárítás

Made in: EU
Nyersanyag származási helye: Gyapjú Dél Amerikából

Ez a fonal rendelkezik Oeko-Tex ® igazolással (az igazolás száma 25.3.0110) Standard 100 Class I. az INNOVATEXT TEXTILE ENGINEERING AND TESTING, HUNGARY.Ez azt jelenti, hogy bevizsgálák, és ártalmas vegyi anyagoktól teljesen mentesnek találták, és emberi felhasználásra teljesen biztonságos. Az I. osztály a legmagasabb szint, és azt jelenti, hogy kisbabáknak való holmikhoz is megfelelő (0-3 hónapos).

Fonaltípus
Kezdő ár
DROPS Baby Merino
uni colour
1530.00 HUF
1071.00 HUF
n/a

Stores selling this yarn online

Kattintson a Rendelés gombra, és egyenesen a DROPD kereskedő webboltjába irányítjuk, ahol leadhatja a rendelését.

Bolt neve Online ár
Nordfonal.hu
Webstore
1071.00 HUF
50g
Rendelés
Baba Erka Fonalkuckó
Webstore
1071.00 HUF
50g
Rendelés

Ellenőrizze, hogy az Ön helyi üzlete tartja-e, itt

DROPS Baby Merino
mix
1530.00 HUF
1071.00 HUF
n/a

Stores selling this yarn online

Kattintson a Rendelés gombra, és egyenesen a DROPD kereskedő webboltjába irányítjuk, ahol leadhatja a rendelését.

Bolt neve Online ár
Nordfonal.hu
Webstore
1071.00 HUF
50g
Rendelés
Baba Erka Fonalkuckó
Webstore
1071.00 HUF
50g
Rendelés

Ellenőrizze, hogy az Ön helyi üzlete tartja-e, itt

48 Színek DROPS Baby Merino

fehér
uni colour 01
törtfehér
uni colour 02
világos szürke
mix 22
szürke
mix 19
sötétszürke
mix 20
csokoládé
uni colour 52
mogyoró
uni colour 55
bézs
mix 17
világosbézs
mix 23
világossárga
uni colour 03
sárga
uni colour 04
citrom
uni colour 45
narancs
uni colour 36
mandarin
uni colour 56
piros
uni colour 16
bordó
uni colour 51
rózsa
uni colour 46
pír
mix 48
sivatagi rózsa
mix 49
púder
uni colour 44
világos rózsaszín
uni colour 05
púderrózsaszín
uni colour 54
világos fáradtrózsaszín
uni colour 26
fáradtrózsaszín
uni colour 27
rózsaszín
uni colour 07
cseresznye
uni colour 08
szilva
uni colour 41
hanga
uni colour 34
ametiszt
mix 40
lila orchidea
mix 39
lila
uni colour 14
levendula
uni colour 25
világos égszínkék
uni colour 24
világos levendulakék
mix 37
elektromoskék
uni colour 33
kék
uni colour 30
tengerészkék
uni colour 13
petrol
uni colour 42
jégkék
uni colour 11
harmat
uni colour 53
világos tengerzöld
uni colour 43
világos türkiz
uni colour 10
türkiz
uni colour 32
északi tenger
uni colour 47
élénkzöld
uni colour 31
olíva
mix 38
zsályazöld
mix 50
fekete
uni colour 21

Termékadatok

A DROPS Baby Merino fonal 100%-ban extra finom merinóból készült fonal, amely különösen puha, amitől a legérzékenyebbek sem viszketnek, kisbabák bőréhez is gyengéd. A fonal nagyszámú, kifejezetten vékony szálból lett fonva, ami extra rugalmasságot nyújt. A DROPS Merinó fonal kötésképe szép, egyenletes öltéseket mutat és a fonal szerkezete miatt rugalmas is. A különleges szerkezete miatt rendkívül fontos, hogy megfelelően kezeljük a belőle készült holmikat, hogy megelőzzük a nyúlásukat, inkább szorosan kössük, mint lazán.

A DROPS Baby Merino fonal szabadon tartott, Dél-Amerikában tartott állatokról származik, akiken nem használják a mulesing technikát, és igazoltan megfelel az Oeko Tex 100 szabványoknak.
A fonalat a szupermosott technikával kezeljük, így gépben mosható és mindennapos használatra megfelel, de mosáskor különös figyelemmel kell eljárnunk, és kövessük a "több információ" alatti utasításokat

A termék fenntarthatóságáról itt olvashat többet.


Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott színek monitoronként eltérhetnek hasonlóképp, a színek festésenként is eltérhetnek.

How do I care for this yarn?

yarn wash

kímélő gépi mosás, max. 40°C / ne használjon öblítőt / fektetve szárítás

DROPS Baby Merino Szupermosott kezeléssel ellátott fonal, mosógépben mosható a kímélő programon. Mindemellett, a fonal kezeléséhez adnánk még néhány tanácsot:

 • Kövessük a fonal címkéjén, és a fonal színkártyáján olvasható mosási tájékoztatót.
 • A merino fonalat 40 fokos / kímélő programon mossuk.
 • Mossuk külön, bőséges vízben.
 • Használjunk kevés gyapjúmosószert (enzym és optikai fehérítő nélkül).
 • Soha ne használjunk öblítőszert (a gyapjúszálak túl puhák lesznek és szétcsúsznak.
 • Soha ne hagyjuk sokáig ázni!
 • Soha ne hagyjuk a darabot sokáig a mosógépben!
 • Soha ne akasszuk fel a nedves darabot, mindig vízszintes felületen szárítsuk.

A symbólumok magyarázatát keresse a táblázatban

Tudjon meg többet a fonalak mosásáról.

How can I replace this yarn?

If you are looking to replace this yarn with another DROPS yarn, you can use another yarn within the same yarn group, or try our yarn converter!

What other yarns can I combine this one with?

Many of our yarns can be combined together to get a different tension, texture or feel. Here's a few combination ideas to inspire you.

DROPS Baby Merino 33, electric blue + DROPS Kid-Silk 21, cobalt blue
DROPS Baby Merino 50, zsályazöld + DROPS Kid-Silk 34, zsályazöld
DROPS Baby Merino 03, világos sárga + DROPS Kid-Silk 29, vanília

Do you have a question about this yarn?

See a list of frequently asked questions (FAQ) about our yarns.

1) Milyen elemi szálakból készülnek a DROPS fonalak?

Fonalat sokféle természetes és szintetikusúton előállított elemi szálból készíthetünk. DROPS nagyrészben természetes alapanyagokból, gyapjú, pamut, alpaca, len és selyemszálakból készült fonalakat gyárt. Minden elemi száltípusnak megvannak a sajátos tulajdonságai, és gyakran keverjük is őket, hogy mindenből a legjobbat használjuk ki. A durvább fonalak előnye, hogy erősebbek, tartósabbak, a finomabb szálak pedig puhábbak és kényelmesebbek. Az alábbiakban olvashat a legyakrabban használt elemi szálainkról:

Alpaka:
Az alpaca szösz egy természetes elemi szál, amit az alpaca állatról gyűjtenek be, szerkezetében a báránygyapjúhoz hasonló. Puhaságát a szál kis keresztmetszetének köszönheti, amely a merinóhoz hasonló. Puha, ellenálló, elegáns, selymes természetes szál. Az alpaca szálból készült fonalak nemnemezelődnek, és nem bolyhosodnak könnyen, és a sodrástól függően lehetnek könnyű vagy nehéz súlyúak. Miközben hasonlít a gyapjúra, annál melegebb, nem szúr, nem tartalmaz lanolin, ezért hipoallergén. Az alpakák 22 természetes színben léteznek, 300 természetes árnyalatban, a valódi feketéktől a fekete/ barna / szürke árnyalatokon át a fehér, az ezüst és a rózsaszínes-szürkés árnyalatokig. p>

Mohair:
Ez az elemi szál az angórakecskékről származik, és luxus-alapanyagnak számít. A Mohair fonalak olyan melegek, mint a gyapjúból készültek, de sokkal könnyebbek, könnyen festhetőek, de nehezen nemezelődnek. A mohair szálaknak jellegzetes fénye van, ami attól a különleges módtól származik, ahogyan a szálak visszaverik a fényt. Annak ellenére, hogy elemi szélként keményebb, könnyű levegős fonalakat fonnak belőle, amelyekből könnyed, fényes, elegánsdarabok készülnek.

Gyapjú:
A bárány testéről származó gyapjú viszonylag durvább elemi szál. Két jellegzetes tulajdonsága, a hőtárolás, és a nemezelhetősége. A bárány fajtájától függően a gyapjú megjelenése változó lehet.
A merinói bárányról származó gyapjú a legfinomabb, puha, és finoman hullámos felületű. A DROPS minden merinói gyapjúból készült fonala Dél Amerikából származik olyan bárányoktól, amelyeknél nem alkalmazták a “mulesing” technikát..
A tiszta élő gyapjú közvetlenül az élő állatról levágott gyapjúból készül, és nincs benne korábban elkészült ruhadarabokból származó, újrafeldolgozott gyapjúszál. A géppel mosható gyapjúszálakról kémiai úton eltávolítják a mikroszkopikus méretű pikkelyeket, így azok nem tudnak egymásba kapaszkodni, nemezelődni, ezzel a gyapjú alkalmas less a gépben mosásra. (see Superwash).

Selyem:
A selyemszál a selyemhernyóként ismert molyféle gubójából készült letekert, folyamatos hosszú szál. Ugyan a selyemhernyót tenyésztik is, a Tussah-selyem a vadon élő selyemhernyók gubójából készül. A selyemszál az egyik legerősebb természetes szál, és csodás kötőfonal készíthető belőle. Remekül keverhető más fonalakkal, különösen a gyapjúval. A selyemfonalat természetes anyagokkal is nagyon szépen lehet festeni.

Növényi rostok:
Több növényi rost ismert, amit bizonyos növények vagy zöldségek sejtfalában találhatók. Ezek közül kettő a legismertebb, mint a legfontosabb kötő és más textil-alapanyag a pamut és a len.
Pamut a pamutnövény magját körülvevő elemi szálak, s majdnem tisztán cellulózból állnak. A pamut színe általában fehér, de létezik barna és zöld változat is. A pamutszálakat gyakran sodorják puha fonallá vagy cérnává, amiből puha, légáteresztő textíliákat készítenek, amelyek nyári ruhának, kiegészítőknek is alkalmasak. A fonal a selyemnél vagy a lenfonalnál gyengébb, de a gyapjúnál erősebb.
Mercerizált pamut az a pamut, amely átesett a mercerizálás folyamatán. Ez a folyamat a hagyományos pamutnál simább, fényesebb fonalat eredményez, ami a “sima” pamutnál erősebb, könnyebben festhető, ellenál a penésznek, és a bolyhosodásnak, továbbá kevésbé megy össze, és jobban tartja a formáját. br /> Len ezt az elemi szálat a len-növény szárából nyerik, erősebb és tartósabb bármelyik más elemi szálnál. A len-szál viszonylag puha, fényes, és a korral, a mosásokkal egyre puhább és szebb less. A len kényelmesebb viselet a pamutnál, jobban magába szívja a nedvességet és gyorsabban szárad.

A fonalainkban használt egyéb műszálak között olyanokat találhatunk, mint az akril, viszkóz, poliamid (nejlon) és a poliészter. Ezekkel a a szálakkal erősítjük a fonalainkat (például a DROPS Fabel zoknifonalunkat), vagy különleges szerkezetet kölcsönzünk nekik (például a fújt fonalunknak, a DROPS Air fonalnak).

2) Mi a poliamid?

A poliamid szál, közismert nevén a nejlon rendkívül erős, könnyű súlyú, könnyen kezelhető, rugalmas szál (mosógépben is mosható és szárítható), amely tökéletesen alkalmassá teszi arra, hogy más elemi szálakkal összekeverve tartós fonalakat, pl. zoknifonalakat készítsenek belőle.

A poliészterrel összehasonlítva a poliamid lágyabb, puhább, rugalmasabb szál, ugyanakkor jobban magába szívja a nedvességet és lassabban szárad.

3) Milyen információk találhatók a DROPS fonalak címkéjén?

Minden DROPS fonal címkéjén megtalálhatók az információk alapanyagokról (gyapjú, pamut, etc), a gombolyag súlya grammokban és unciákban, a fonal hossza méterben és yardban, a mosási, kezelési útmutatók és szimbólumok (részletesen itt), a szín száma, a festési szám és a fonalcsoportra vonatkozó adatok.

4) Mik azok a DROPS fonalcsoportok?

Minden DROPS fonalat a vastagsága alapján 6 fonalcsoport egyikébe soroltuk. (A-tól F-ig). Az azonos fonalcsoportba sorolt fonalak kötéspróbája hasonló, ezért a mintákban többé-kevésbé egymással behelyettesíthetőek, azonban az egyes típusok hossza eltérhez, ezért behelyettesítéskor minding ellenőrizzük a szükséges fonalmennyiséget!

5) Használhatok a mintában megadottól eltérő fonalat?

Igen, ha a fonal a mintában megadott kötés / horgoláspróbával köthető / horgolható. Mindig készítsünk kötéspróbát, és ellenőrizzük, hogy ugyanannyi szemünk van egymás mellett és ugyanannyi sorunk egymás fölött, mint ami a mintában szerepel.

Ne feledjük, hogy az eltérő fonalak megkötve is eltérő struktúrájúak lesznek, így a darabunk külseje is más lesz. A fonal hossza is eltérhet, így behelyettesítéskor újra kell számolnunk a szükséges fonalmennyiséget.

Többer olvashat többet arról, hogyan kell kiszámolnia a behelyettesítő fonal mennyiségét, és hogyan helyettesíthet 1 szál fonalat 2 másik, vékonyabbal. here.

6) Mit jelent ha egy fonal „Szupermosott”?

A szupermosott gyapjú egy különleges gyapjútermék, amit úgy kezeltek, hogy mosógépben mosható legyen. Sokan félnek a gyapjútól, mert könnyen összemegy a mosásban (bár ezt a tulajdonságot egyesek kihasználják, és szándékosan mossák kisebbre) a szupermosott gyapjú lehetővé teszik, hogy probléma nélkül használják ezeket a remek anyagokat.(Ezen az oldalon többet is olvashat erről.).

7) Mit jelent az, hogy “Oeko-Tex® bizonyítvánnyal rendelkezik?

Az Oeko-Tex® Standard 100 szabványt az 1990-es évek elején vezették be, mert a vásárlóközönség igényelte az olyan textíliákat, amelyek nem jelentenek egészségügyi veszélyt. Az Oeko-Tex® Standard 100 egy globálisan egységes tesztelési és igazolási rendszer a textiekhez és a nyersanyagokhoz, az alapanyagoktól és végtermékekig a termelés minden állomásán. Tartalmazza még, egészségügyi biztonsági szempontból a törvények által tiltott vagy szabályozott károsanyagok jelenlétét vizsgáló teszteket és a paramétereket.

Még több információt talál a következő oldalakon: www.oeko-tex.com

8) Hol gyártják a DROPS fonalait?

Arról, hogy l gyártják a DROPS fonalait, az egyes fonalak színkártyáinál és árlistájánál olvashat többet.

9) Miért olyan olcsók a fonalak?

Mint Észak-Európalegnagyobb kézi-kötőfonal és minta márkája, különleges lehetőségeink vannak arra, hogy a legjobb nyersanyagokkal dolgozzunk, és olyan módon spóroljunk, amelyek önöknek is hasznos. Ezért lehet a DROPS fonalakat a hasonló termékeknél 20-30%-kal olcsóbban megvenni.

10) Mennyire pontosak a weboldalon található színkártyák színei?

Amikor a színkártyákhoz készítjük a képeket, mindent megteszünk azért, hogy azok a lehető legpontosabban adják vissza a színeket. Sajnos, azonban nem tudjuk garantálni, hogyan jelennek meg ezek a képek az ön számítógépének monitorján. Minden monitor másképp adja vissza a színeket, némely szín a valóságnál sötétebben, mások bizonyos képernyőkön telítettebben jelenhetnek meg. Ha azt veszi észre, hogy sok szín tér el attól, amit a monitorján lát, akkor a monitorbeállításain kell változtatnia.

11) Mi az a micron? Mit jelent a superfine / extrafine megjelölés?

A fonalakhoz használt elemi szálak finomságát micronban mérik (a milliméter ezredrésze). A szuperfinom alpaca 26 – 28 micronos, a finom merinói gyapjú 21,5 micronnál vékonyabb, az extrafinom merinó 19,5 micronnál is vékonyabb. Minél kisebb a micron szám, a szálakból készült fonalunk anál finomabb, annál puhább lesz, minél magasabb a micronszám, annál tartósabb lesz a fonal minősége.

Azért fontos a micronszám, mert a fonal alapanyaga, az elemi szálak átalakulnak, (fonal, kötött anyag, szövet, stb. lesz belőlük), és a finomsága meghatározza, mire a legalkalmasabb felhasználni. Ezért ajánljuk, hogy a legfinomabb fonalat (mint pl a DROPS Baby Merino) pl babaruhákhoz használjuk, a vastagabb elemi szálbóől készült, durvább, de tartósabb fonalakat, pl. a DROPS Snow fonalát ülőpárnákhoz vagy lábbelikhez használjuk).

12) Miért térnek el a mintás fonalak gombolyagainak színei?

Ugyanazon színes fonal gombolyagainak a színe eltérő lehet mert 1) a két gombolyag más festésből származik, más a festési száma. 2) a fonalat az úgynevezett „varázsfestés” technikával festettük (a DROPS Delight fonalnál például ezt használjuk), ami egyedi mintázatot, folyamatos színátmenetet eredményez, ugyanakkor egy festésen belül is előfordulhatnak sötétebb vagy világosabb árnyalatok. Ez nem hiba, hanem a fonal jellegzetessége.

13) Mit tehetek, ha abban a boltban, ahol vásárolni szoktam, nem kapható az a szín, mait szeretnék?

Ha abban a DROPS üzletben nem kapható az a szín, amit szeretne, keressen egy DROPS Superstore (az aranypecséttel ellátott üzletek), ők beszerzik azokat a fonalakat is, amiket épp nem tartanak raktáron. A DROPS üzletek listáját keresse itt..

14) Hol találhatok egy bizonyos színt vagy festést?

Először mindig keresse meg azt a DROPS üzletet, ahol vásárolni szokott. Ha nincs náluk az adott szín / festés, kérdezze meg a többi kézimunkázót a FB DROPS Magyarul vagy a DROPS Workshop in Facebook csoportban, vagy Ravelry oldalon, ahol lehetnek olyanok, akik hajlandók megválniuk a készleteikben megbújó gombolyagoktól.

15) Miért szöszök, bolyhosodik a fonalam?

Egy fonal azért szöszöl / bolyhosodik, mert nincs benne elég sodrat, hogy minden elemi szálat összetartson. Minden fonalban van egy kis plusz elemi szál (a gyártásból adódóan), ami szöszölés, bolyhosodás formájában távozik, ennek mennyisége attól függ, hogyan fonták a fonalat. A „brushed” típusú fonalak (a „szöszösebb” fonalak), mint a DROPS Melody, a többi fonalnál többlaza szálat tartalmaznak, és ezért jobban is szöszölnek. A szöszölés attól is függ, hogy mit viselünk a darab alatt vagy fölött, belekapaszkodik-e az anyag a sálakba, kihúzza-e azokat. Ezért nem garantálható, hogy egy fonal egyáltalán ne szöszöljön

Az alábbiakban néhány tanács, ahhoz, hogyan kaphatja a legjobb eredményt a szőrösebb, szöszösebb fonalakat használva:

 • Amikor elkészült a darabbal, (mielőtt kimosnánk) alaposan rázzuk ki, hogy a laza szálak lepotyogjanak. MEGJEGYZÉS: NE HASZNÁLJUNK szösz-hengert, kefét, vagy olyasmit, ami beleakadhat a szálakba.
 • Tegyük a darabot egy nejlon zacskóba és a fagyasztóba, így a szálak kevésbé tapadnak egymáshoz, és a fölösleges szálak könnyebben kipotyognak. Hagyjuk néhány órára a fagyasztóban és rázzuk ki újra.
 • A fonal címkéjén található utasítások szerint, mossuk ki a darabot. A szöszölősebb fonalakkal készült darabokat mosás és száradás után alaposan ki kell ráznunk, hogy a szálak fellazuljanak, és a fölöslegesek kipotyogjanak.
Have a problem with the DROPS yarn you purchased? When you purchase yarn from the shade cards or patterns on our site, you are not buying directly from DROPS but from one of the hundreds of DROPS stores around the world. It is therefore important that you take contact with the DROPS store where you bought the yarn, and that you save the labels of all the skeins you purchased (they are your warranty). The DROPS store you contact will assist you and escalate the claim if necessary. Find a list of DROPS stores here.

Megjegyzések / Kérdések (451)

country flag Hiiroki wrote:

Bonjour, Je souhaite réaliser un doudou pour un nouveau né en crochet. N'étant pas habituée à ce genre de projet j'ai peur de mal choisir la laine... Cette laine baby merinos est elle sans risques pour bébé, qu'il puisse mettre à la bouche, le cas échéant, sans aucune crainte, est elle lavable ? Si ce n'est pas le cas, auriez vous d'autres laines à me conseiller ? Merci par avance de votre réponse :)

30.04.2023 - 12:47:

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Hiiroki, notre Baby Merino est certifiée Oeko-Tex, standard 100. Cela signifie qu'il a été testé et qu'il est totalement exempt de substances dangereuses et qu'il est considéré comme sûr pour l'homme et au niveau écologique. La classe I est le niveau le plus élevé, ce qui signifie que le fil convient aux bébés (de 0 à 3 ans). Bon crochet!

02.05.2023 kl. 10:10:

country flag Anna wrote:

Hej! Min väninna gjorde mig medveten om att det är inte alla garn man kan klippa upp till kofta.....fungerar baby merino?

30.04.2023 - 00:17:

DROPS Design answered:

Hei Anna. Ikke alle kvaliteter egner seg like godt. Ved ubehandlet ull vil trådene tove seg mer sammen enn ved kvalitet som f.eks er superwash behandlet / glattere tråder. DROPS Baby Merino er superwashbehandlet, så syr du sikk-sakk med maskin, pass på at den syr godt over alle trådene. mvh DROPS Design

02.05.2023 kl. 07:57:

country flag SOPHIE ROCHE wrote:

Bonjour Il y a t'il un coloris qui se rapproche de celui merino extrafine bleu gris clair uni colour 19 ? Merci

18.04.2023 - 12:29:

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Roche, pour toute assistance au choix d'une couleur, n'hésitez pas à contacter directement votre magasin DROPS, on pourra vous répondre, même par mail ou téléphone. Bon tricot!

18.04.2023 kl. 16:50:

country flag Marita wrote:

Kann man die weisse Wolle unbedenklich mit der knallblauen mischen ohne dass sie färbt

14.04.2023 - 14:51:

DROPS Design answered:

Liebe Marita, ja beachten Sie nur daß dunkle Farben separat gewaschen werden sollen. Dunkle Farben enthalten anfangs oft zusätzliche Farbe, daher ist es wichtig, dass das Kleidungsstück so lange ausgespült wird, bis das Wasser klar ist. Damit vermeidet man, dass die überschüssige Farbe andere Farben des Strickstücks beeinträchtigt. Viel Spaß beim stricken!

18.04.2023 kl. 10:41:

country flag Birgit wrote:

Hej, jeg har strikket en version af Lake Autumn med baby merino garn. Desværre snor ærmer og krop sig. Jeg har fundet info at enkelttrådet garn kan give denne effekt når man strikker på rundpind,, men som jeg forstår beskrivelsen af garnet er det flertrådet. Er det jeres erfaring at baby merino ikke egner sig til at strikke rundt, eller er det mon patentmønsteret eller min strikkestil der er skyld i problemet?

10.04.2023 - 20:01:

DROPS Design answered:

Hei Birgit Vi har mange oppskrifter på f.eks gensere som er strikket i Baby Merino og denne kvaliteten skal ikke gi et resultat der plagget snur /vrir seg. Vi har dog ingen oppskrifter i patentstrikk (bortsett fra noen i Baby og Barn), der vi har fått tilbakemeldiger på dette. Så veldig usikker på hva som kan ha skjedd hos deg. Om du har garnrester, prøv å hold ca 1 m. tråd som en U, og før trådene mot hverandre og se om de vil snurre seg sammen. Bare for å sjekke om det er mye "snurr/tvinning" i garnet. Du kan også la din lokale garnbutikk som selger DROPS garn ta en titt på genseren og hør hva de mener når de ser genseren. mvh DROPS Design

14.04.2023 kl. 10:10:

country flag Magret Rademacher wrote:

In einem Strickvideo werden Baby Merino und Kid Silk zusammen in einer Maschenprobe verstrickt. Das Strickstück ist in Rosa. Können Sie mir sagen, um welche Rosas es bei dem Video geht, welche Farbnummer von beiden Garnen?

05.03.2023 - 00:01:

DROPS Design answered:

Liebe Frau Rademacher, meinen Sie im Instagram? Dann waren Baby Merino 54 + Kid-Silk 03 zusammen gestrickt. Viel Spaß beim stricken!

06.03.2023 kl. 10:59:

country flag Eva Karlsson wrote:

Hej, vad är skillnaden på Baby Merino uni colour och mix? Färgskillnad? Kvalitén? Jag ska beställa i färg marinblå.

14.02.2023 - 16:50:

DROPS Design answered:

Hei Eva. Farge uni er ensfarget, mens mix kan ha litt fargenyanser i tråden. Se f.eks på farge 01 som er en helt ren hvit farge og se på farge 38 mix oliven, så ser du godt forskjell på uni farge og mix farge. Ingen forskjell på kvaliteten. mvh DROPS Design

27.02.2023 kl. 09:41:

country flag Agnes Holst Kazuhara wrote:

Hvad er forskellen på Baby Merino og Merino Extra Fine ?

28.01.2023 - 12:04:

DROPS Design answered:

Hei Agnes. Tykkelsen. DROPS Merion Extra Fine har en veiledende strikkefasthet på 21 masker x 28 pinner på 10 x 10 cm på pinne 4 og tilhører garngruppe B. Mens DROPS Baby Merino har en veiledende strikkefasthet på 24 masker x 32 pinner på 10 x 10 cm på pinne 3 og tilhører garngruppe A. Begge kvalitetene er laget av 100% extra fine merinoullgarn. mvh DROPS Design

30.01.2023 kl. 08:44:

country flag Ada wrote:

Dzień dobry! W marcu 2019 kupiłam tę włóczkę w kolorze 37, który był sprzedawany wtedy jako "jasny jeans". Teraz chciałabym ponownie kupić ten kolor, ale widzę, że numer 37 ma teraz nazwę "jasna lawenda". Czy mimo zmiany nazwy jest to nadal ten sam kolor? Dziękuję za odpowiedź.

08.01.2023 - 09:26:

DROPS Design answered:

Witaj Ado, czasem włóczki zmieniają nazwę, ale kolor pozostaje ten sam. Jednak jeżeli dokupisz włóczkę teraz, będzie to z pewnością inna partia niż w 2019, więc odcień będzie nieco inny. Skontaktuj się ze sklepem, w którym kupujesz włóczki po więcej informacji. Pozdrawiamy!

09.01.2023 kl. 09:42:

country flag Le Calvez wrote:

Bonjour, j'aimerai connaitre le nom du traitement superwash appliqué à la laine . Car se ne sont pas des traitements anodins pour d'environnement. Merci

08.10.2022 - 15:01:

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Le Calvez, pour toute information sur la durabilité et la protection de l'environnement, nous vous invitons à lire ces informations. Bon tricot!

11.10.2022 kl. 15:56:

country flag Marjo wrote:

En löytänyt muuta kanavaa. Olen kutonut vajaa puolet Baby Merinon 50g kerästä ja langassa on ollut tähän asti jo kolme kohtaa, josta menee poikki. Eli säikeitä on valmiiksi poikki. Edellinen kerä samaa erää, ei mitään moitteita. Harmittaa aika vietävästi.

02.10.2022 - 09:08:

country flag Magnhild wrote:

Jeg ønsker å kjøpe garn til en oppskrift, og trenger garn i forskjellig tykkelse men i samme farge. Jeg har sett meg ut drops Baby Merino og drops Merino Extra Fine. Begge disse garnene har  farger som heter Lyng, Amethyst, Ørkenrose og Burgunder. Er dette helt like farger i de to garntypene? Usikker, da det ser ut som f.eks Burgunder i Baby Merino og Burgunder i Merino Extra Fine er forskjellige på bildene her på nettsiden deres.

20.09.2022 - 12:15:

DROPS Design answered:

Hei Magnhild. Farge ørkenrose og burgunder er ganske like hverandre, mens lyng og amethyst er mer ulike, når nøste mot nøste sammenlignes. mvh DROPS Design

26.09.2022 kl. 08:26:

country flag Marta wrote:

Chciałbym zrobić dla małego dziecka koc z kwadratów babuni. Która włóczka lepiej się sprawdzi baby merino czy merino extra fine? Autorka pracuje na włóczce akrylowej dk/light (baby bee sweet delight). Dziękuję za podpowiedź

09.09.2022 - 16:05:

DROPS Design answered:

Witaj Marto, bardziej będzie pasować Marino Extra Fine. Rozmiar kocyka zawsze możesz dopasować wykonując więcej czy mniej kwadratów babuni :) Miłej pracy!

12.09.2022 kl. 09:12:

country flag Marina wrote:

Hallo, gibt es eine Farbkarte zum Garn? Ich möchte einen Fair Isle Pullover stricken, der aus 14 verschiedenen Farben besteht. Die am Bildschirm zu vergleichen und auszusuchen wird sehr mühsam. Viele Grüße, Marina

14.08.2022 - 15:50:

DROPS Design answered:

Liebe Marina, wenden Sie sich an Ihrem DROPS Laden, dort wird man Ihnen helfen die besten passenden Farben zu finden (auch per Telefon oder per E-Mail). Viel Spaß beim stricken!

15.08.2022 kl. 09:08:

country flag Daria Dahlgren wrote:

Hi team Garn Studio! Recently I purchased online first few skeins of your yarn, including baby Merino. I choose your company because Oeko certification is very important for me, but unfortunately, I have not find any marks of such certification on the packages. May you, please, explain why so? I have some other yarn of another producer and it has oeko-certification marks on the packaging. With best wishes, Daria

03.08.2022 - 17:12:

DROPS Design answered:

Hi Daria. The DROPS Baby Merino label is smal, and we cant have all information written there. But if you read the information in our web side and under YARN&NEEDLES and DROPS Baby Merino, you will find where the raw material origin land is and where it is made. You will also find the Oeko-Tex® certification and certificate number and you can read more under More info. Drops Design

08.08.2022 kl. 13:38:

country flag Britt Nylin wrote:

Köpte detta garn för ett par år sedan. Har nu på flera ställen gått hål på den pläd som stickades. Garn i den bit av ett nystan som är över är mycket skört. Är detta känt problem med detta garn? Har haft andra garner och ullprodukter på samma ställe, men inget annat som blivit skört/gått hål. Är garnet behandlat, tex mot mal? Är det vanligt att ullgarnet generellt är behandlade? Köpt detta garn till andra projekt, men då inte märkt av några problem.

01.08.2022 - 11:35:

DROPS Design answered:

Hei Britt. Nei, dette er første gang jeg vi hører om et slikt problem. Garnet er ikke behandlet, for eksempel mot møll, kun superwash-behandlet. mvh DROPS Design

08.08.2022 kl. 13:30:

country flag Merethe wrote:

Hej. Jeg søger med lys og lygte baby merino i stærk grøn - nummer 31. Er den mon helt udgået, eller er der håb om den kommer igen. Jeg skal blot bruge 10 nøgler. Bedste hilsner Merethe Børgart Olesen

21.07.2022 - 10:19:

DROPS Design answered:

Hei Merethe. Vi selger bare kilovis til butikker. Men ta kontakt med butikker / nettbutikker og hør om de har denne fargen. Ellers så anbefaler jeg deg å bruke diverse sosiale medier for håndarbeid (f.eks DROPS Workshop), der er det mange brukere som hjelper hverandre med etterlysning av garn / bestemte fargenr. mvh DROPS Design

08.08.2022 kl. 13:10:

country flag Linnea Pekkala wrote:

Tilasin Kärkkäinen Oy baby merinoa värissä 54 kaksi kerää. Lanka on ollut aivan hirveää neuloa, en ole ikinä ennen törmännyt vastaavaan. Aivan kuin langassa olisi jotain likaa pinnassa. Olin yhteydessä myyjään ja toivoin hyvitystä. Heidän vastaus oli vain että Eri erien/värien välillä saattaa olla huomattavia laatueroja. Ei mitään hyvitystä. Onko todella näin? Osa langoista vaan voi olla huonoja? En ole ennen tällaisiin laatueroihin teidän langoissa törmännyt.

20.07.2022 - 14:27:

country flag EB wrote:

Hi, We are looking for a merino wool supplier for clothing manufacturing. Wondering if you supply your product for this kind. Regards,

17.07.2022 - 19:03:

DROPS Design answered:

Dear EB, for these consultations, it's better to fill out the following form and contact the sales department directly: https://www.garnstudio.com/wholesale.php?cid=19

20.07.2022 kl. 13:43:

country flag Susan Del Carlo wrote:

How do I order yarn/. baby merino dark gray 20 and white 01.

15.07.2022 - 21:04:

DROPS Design answered:

Dear Susan, you can check out our shops with international shipping through the following link: https://www.garnstudio.com/findastore.php?id=19&w=1&cid=19 . There you can also check which retailer has the yarn you want in stock, or arrange with them to order it for you. Happy knitting!

17.07.2022 kl. 07:57:

country flag Doris wrote:

Liebes Drops-Team, ist die Farbe "Kreide" auch für die Baby Merino geplant? Stricke sie gerade mit der Safran, kommt wunderschön heraus. Liebe Grüße Doris

14.07.2022 - 17:12:

DROPS Design answered:

Liebe Doris, Leider haben wir keine Informationen über die Veröffentlichung neuer Farben.

24.07.2022 kl. 19:41:

country flag Berit Halset wrote:

Hei Jeg lurer på om det er noen erfaringer med garnet gulner? Har strikket verdens vakkreste dåpskjole i fargen natur,den er blitt ødelagt da den har blitt gul. Jeg har strikker mye med drops babu merino,men aldri opplevd dette før . Den ble vasket på ullprogram 40 gr,med bittelitt milo. Den lå flatt til tørk innendørs. Det er så trist det ble sånn. Har lagt ned mange timer for å strikke den MVH Berit Halset

04.07.2022 - 11:36:

DROPS Design answered:

Hej Berit, nej hvor synd!! Nej det har vi absolut ikke hørt før. Vi ved at sollys (også igennem et vindue) kan gulne tøj i hvid/natur, men absolut ikke ved selve vasken... Hvis du vil reklamere skal du gøre det i butikken hvor du har købt garnet. Vi skal bruge farvenummer og partinummer for at gå videre med det! Beklager meget!

05.07.2022 kl. 09:25:

country flag Christiane Broockmann wrote:

Hallo, ich möchte ein Tuch aus dem Harry Potter Strickbuch stricken. dort wird Hazel Knits Artisan Sock 366m/120g 3 Stränge empfohlen. da ich sehr gerne mit der Dropswolle stricke, würde ich diese bevorzugen. Was empfehlen sie mir? Ob die Baby Merino Superwash sich eignet? Vielen Dank im Voraus. LG Christiane

25.06.2022 - 14:01:

DROPS Design answered:

Liebe Christiane, am besten fragen Sie mal Ihren DROPS Laden, dort kann man Ihnen die bestmögliche persönnliche Unterstützung - auch per E-Mail oder Telefon- geben. Viel Spaß beim stricken!

27.06.2022 kl. 09:28:

country flag Lene Christiansen wrote:

Kan I hjælpe mig med Drops Baby merino uld i colour 09. To STK a 50 gram. Og Baby merino uld i colour 38. Kun 50 gram. Med venlig hilsen Lene Christiansen

16.06.2022 - 13:59:

DROPS Design answered:

Hei Lene. Vi selger bare kilovis til butikker. Men ta kontakt med din butikk og hør om de har disse fargene.. mvh DROPS Design

20.06.2022 kl. 07:49:

country flag RAPHAELLE HORAIST wrote:

Bonjour, Puis-je tricoter Baby Merinos avecc des aiguilles 2.5 ? Merci

10.06.2022 - 18:31:

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Horaist, tout à fait, pensez toujours à bien vérifier votre échantillon pour obtenir les mêmes mesures que pour votre modèle. Bon tricot!

13.06.2022 kl. 12:15:

Leave a comment to DROPS Baby Merino

Örömmel hallanánk véleményét erről a fonalról.

Ha kérdést szeretne feltenni, ügyeljen arra, hogy a megfelelő kategóriát válassza ki, így fegyorsíthatja a válaszadás folyamatát. Það verður að merkja við svæði merktri með *.