DROPS Baby Merino

Superwash kezelt extra finom merino gyapjú

 • Product image yarn BabyMerino
 • Product image yarn BabyMerino
 • Product image yarn BabyMerino
 • Product image yarn BabyMerino
 • Product image yarn BabyMerino
 • Product image yarn BabyMerino
 • Product image yarn BabyMerino

A DROPS Baby Merino fonal 100%-ban extra finom merinóból készült fonal, amely különösen puha, amitől a legérzékenyebbek sem viszketnek, kisbabák bőréhez is gyengéd. A fonal nagyszámú, kifejezetten vékony szálból lett fonva, ami extra rugalmasságot nyújt. A DROPS Merinó fonal kötésképe szép, egyenletes öltéseket mutat és a fonal szerkezete miatt rugalmas is. A különleges szerkezete miatt rendkívül fontos, hogy megfelelően kezeljük a belőle készült holmikat, hogy megelőzzük a nyúlásukat, inkább szorosan kössük, mint lazán.

A DROPS Baby Merino fonal szabadon tartott, Dél-Amerikában tartott állatokról származik, akiken nem használják a mulesing technikát, és igazoltan megfelel az Oeko Tex 100 szabványoknak.

A fonalat a szupermosott technikával kezeljük, így gépben mosható és mindennapos használatra megfelel, de mosáskor különös figyelemmel kell eljárnunk, és kövessük a "több információ" alatti utasításokat

Termékadatok

Összetétel: 100% gyapjú
Fonalcsoport: A (23 - 26 szem) / 5 ply / sport
Súly/hossz: 50 g = kb. 175 méter
Ajánlott tűméret: 3 mm
Kötéspróba: 10 x 10 cm = 24 szem x 32 sor
Kezelés: kímélő gépi mosás, max. 40°C / ne használjon öblítőt / fektetve szárítás (Több)

Made in: EU
Nyersanyag származási helye: Gyapjú Dél Amerikából

Ez a fonal rendelkezik Oeko-Tex ® igazolással (az igazolás száma 25.3.0110) Standard 100 Class I. Ez azt jelenti, hogy bevizsgálák, és ártalmas vegyi anyagoktól teljesen mentesnek találták, és emberi felhasználásra teljesen biztonságos. Az I. osztály a legmagasabb szint, és azt jelenti, hogy kisbabáknak való holmikhoz is megfelelő (0-3 hónapos).

A termék fenntarthatóságáról itt olvashat többet.


Több információ: Need help? Print
Fonaltípus
Kezdő ár
DROPS BABY MERINO UNI COLOUR
1252.00 HUF
n/a

Stores selling this yarn online

Kattintson a Rendelés gombra, és egyenesen a DROPD kereskedő webboltjába irányítjuk, ahol leadhatja a rendelését.

Bolt neve Online ár
Baba Erka Fonalkuckó
Webstore
1252.00 HUF
50g
Rendelés
Nordfonal.hu
Webstore
1252.00 HUF
50g
Rendelés

Ellenőrizze, hogy az Ön helyi üzlete tartja-e, itt

DROPS BABY MERINO MIX
1252.00 HUF
n/a

Stores selling this yarn online

Kattintson a Rendelés gombra, és egyenesen a DROPD kereskedő webboltjába irányítjuk, ahol leadhatja a rendelését.

Bolt neve Online ár
Baba Erka Fonalkuckó
Webstore
1252.00 HUF
50g
Rendelés
Nordfonal.hu
Webstore
1252.00 HUF
50g
Rendelés

Ellenőrizze, hogy az Ön helyi üzlete tartja-e, itt

45 Színek DROPS Baby Merino

white
uni colour 01
off white
uni colour 02
light grey
mix 22
grey
mix 19
dark grey
mix 20
chocolate
uni colour 52
beige
mix 17
light beige
mix 23
light yellow
uni colour 03
yellow
uni colour 04
lemon
uni colour 45
orange
uni colour 36
red
uni colour 16
bordeaux
uni colour 51
rose
uni colour 46
blush
mix 48
desert rose
mix 49
powder
uni colour 44
light pink
uni colour 05
powder pink
uni colour 54
light old pink
uni colour 26
old pink
uni colour 27
pink
uni colour 07
cerise
uni colour 08
plum
uni colour 41
heather
uni colour 34
amethyst
mix 40
purple orchid
mix 39
purple
uni colour 14
lavender
uni colour 25
light sky blue
uni colour 24
light lavender
mix 37
electric blue
uni colour 33
blue
uni colour 30
navy blue
uni colour 13
petrol
uni colour 42
ice blue
uni colour 11
dew
uni colour 53
light sea green
uni colour 43
light turquoise
uni colour 10
turquoise
uni colour 32
north sea
uni colour 47
sage green
mix 50
olive
mix 38
black
uni colour 21
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott színek monitoronként eltérhetnek hasonlóképp, a színek festésenként is eltérhetnek.

Találjon mintákat a DROPS Baby Merino

Learn more about this yarn

How do I care for this yarn?

yarn wash

kímélő gépi mosás, max. 40°C / ne használjon öblítőt / fektetve szárítás

DROPS Baby Merino Szupermosott kezeléssel ellátott fonal, mosógépben mosható a kímélő programon. Mindemellett, a fonal kezeléséhez adnánk még néhány tanácsot:

 • Kövessük a fonal címkéjén, és a fonal színkártyáján olvasható mosási tájékoztatót.
 • A merino fonalat 40 fokos / kímélő programon mossuk.
 • Mossuk külön, bőséges vízben.
 • Használjunk kevés gyapjúmosószert (enzym és optikai fehérítő nélkül).
 • Soha ne használjunk öblítőszert (a gyapjúszálak túl puhák lesznek és szétcsúsznak.
 • Soha ne hagyjuk sokáig ázni!
 • Soha ne hagyjuk a darabot sokáig a mosógépben!
 • Soha ne akasszuk fel a nedves darabot, mindig vízszintes felületen szárítsuk.

A symbólumok magyarázatát keresse a táblázatban

Tudjon meg többet a fonalak mosásáról.

Want to get a closer look?

Take a closer look at the yarn and see how a knitted sample looks in this video:

What other yarns can I combine this one with?

Many of our yarns can be combined together to get a different tension, texture or feel. Here's a few combination ideas to inspire you.

Need help?

1) Milyen elemi szálakból készülnek a DROPS fonalak?

Fonalat sokféle természetes és szintetikusúton előállított elemi szálból készíthetünk. DROPS nagyrészben természetes alapanyagokból, gyapjú, pamut, alpaca, len és selyemszálakból készült fonalakat gyárt. Minden elemi száltípusnak megvannak a sajátos tulajdonságai, és gyakran keverjük is őket, hogy mindenből a legjobbat használjuk ki. A durvább fonalak előnye, hogy erősebbek, tartósabbak, a finomabb szálak pedig puhábbak és kényelmesebbek. Az alábbiakban olvashat a legyakrabban használt elemi szálainkról:

Alpaka:
Az alpaca szösz egy természetes elemi szál, amit az alpaca állatról gyűjtenek be, szerkezetében a báránygyapjúhoz hasonló. Puhaságát a szál kis keresztmetszetének köszönheti, amely a merinóhoz hasonló. Puha, ellenálló, elegáns, selymes természetes szál. Az alpaca szálból készült fonalak nemnemezelődnek, és nem bolyhosodnak könnyen, és a sodrástól függően lehetnek könnyű vagy nehéz súlyúak. Miközben hasonlít a gyapjúra, annál melegebb, nem szúr, nem tartalmaz lanolin, ezért hipoallergén. Az alpakák 22 természetes színben léteznek, 300 természetes árnyalatban, a valódi feketéktől a fekete/ barna / szürke árnyalatokon át a fehér, az ezüst és a rózsaszínes-szürkés árnyalatokig. p>

Mohair:
Ez az elemi szál az angórakecskékről származik, és luxus-alapanyagnak számít. A Mohair fonalak olyan melegek, mint a gyapjúból készültek, de sokkal könnyebbek, könnyen festhetőek, de nehezen nemezelődnek. A mohair szálaknak jellegzetes fénye van, ami attól a különleges módtól származik, ahogyan a szálak visszaverik a fényt. Annak ellenére, hogy elemi szélként keményebb, könnyű levegős fonalakat fonnak belőle, amelyekből könnyed, fényes, elegánsdarabok készülnek.

Gyapjú:
A bárány testéről származó gyapjú viszonylag durvább elemi szál. Két jellegzetes tulajdonsága, a hőtárolás, és a nemezelhetősége. A bárány fajtájától függően a gyapjú megjelenése változó lehet.
A merinói bárányról származó gyapjú a legfinomabb, puha, és finoman hullámos felületű. A DROPS minden merinói gyapjúból készült fonala Dél Amerikából származik olyan bárányoktól, amelyeknél nem alkalmazták a “mulesing” technikát..
A tiszta élő gyapjú közvetlenül az élő állatról levágott gyapjúból készül, és nincs benne korábban elkészült ruhadarabokból származó, újrafeldolgozott gyapjúszál. A géppel mosható gyapjúszálakról kémiai úton eltávolítják a mikroszkopikus méretű pikkelyeket, így azok nem tudnak egymásba kapaszkodni, nemezelődni, ezzel a gyapjú alkalmas less a gépben mosásra. (see Superwash).

Selyem:
A selyemszál a selyemhernyóként ismert molyféle gubójából készült letekert, folyamatos hosszú szál. Ugyan a selyemhernyót tenyésztik is, a Tussah-selyem a vadon élő selyemhernyók gubójából készül. A selyemszál az egyik legerősebb természetes szál, és csodás kötőfonal készíthető belőle. Remekül keverhető más fonalakkal, különösen a gyapjúval. A selyemfonalat természetes anyagokkal is nagyon szépen lehet festeni.

Növényi rostok:
Több növényi rost ismert, amit bizonyos növények vagy zöldségek sejtfalában találhatók. Ezek közül kettő a legismertebb, mint a legfontosabb kötő és más textil-alapanyag a pamut és a len.
Pamut a pamutnövény magját körülvevő elemi szálak, s majdnem tisztán cellulózból állnak. A pamut színe általában fehér, de létezik barna és zöld változat is. A pamutszálakat gyakran sodorják puha fonallá vagy cérnává, amiből puha, légáteresztő textíliákat készítenek, amelyek nyári ruhának, kiegészítőknek is alkalmasak. A fonal a selyemnél vagy a lenfonalnál gyengébb, de a gyapjúnál erősebb.
Mercerizált pamut az a pamut, amely átesett a mercerizálás folyamatán. Ez a folyamat a hagyományos pamutnál simább, fényesebb fonalat eredményez, ami a “sima” pamutnál erősebb, könnyebben festhető, ellenál a penésznek, és a bolyhosodásnak, továbbá kevésbé megy össze, és jobban tartja a formáját. br /> Len ezt az elemi szálat a len-növény szárából nyerik, erősebb és tartósabb bármelyik más elemi szálnál. A len-szál viszonylag puha, fényes, és a korral, a mosásokkal egyre puhább és szebb less. A len kényelmesebb viselet a pamutnál, jobban magába szívja a nedvességet és gyorsabban szárad.

A fonalainkban használt egyéb műszálak között olyanokat találhatunk, mint az akril, viszkóz, poliamid (nejlon) és a poliészter. Ezekkel a a szálakkal erősítjük a fonalainkat (például a DROPS Fabel zoknifonalunkat), vagy különleges szerkezetet kölcsönzünk nekik (például a fújt fonalunknak, a DROPS Air fonalnak).

fel

2) Mi a poliamid?

A poliamid szál, közismert nevén a nejlon rendkívül erős, könnyű súlyú, könnyen kezelhető, rugalmas szál (mosógépben is mosható és szárítható), amely tökéletesen alkalmassá teszi arra, hogy más elemi szálakkal összekeverve tartós fonalakat, pl. zoknifonalakat készítsenek belőle.

A poliészterrel összehasonlítva a poliamid lágyabb, puhább, rugalmasabb szál, ugyanakkor jobban magába szívja a nedvességet és lassabban szárad.

fel

3) Milyen információk találhatók a DROPS fonalak címkéjén?

Minden DROPS fonal címkéjén megtalálhatók az információk alapanyagokról (gyapjú, pamut, etc), a gombolyag súlya grammokban és unciákban, a fonal hossza méterben és yardban, a mosási, kezelési útmutatók és szimbólumok (részletesen itt), a szín száma, a festési szám és a fonalcsoportra vonatkozó adatok.

fel

4) Mik azok a DROPS fonalcsoportok?

Minden DROPS fonalat a vastagsága alapján 6 fonalcsoport egyikébe soroltuk. (A-tól F-ig). Az azonos fonalcsoportba sorolt fonalak kötéspróbája hasonló, ezért a mintákban többé-kevésbé egymással behelyettesíthetőek, azonban az egyes típusok hossza eltérhez, ezért behelyettesítéskor minding ellenőrizzük a szükséges fonalmennyiséget!

fel

5) Használhatok a mintában megadottól eltérő fonalat?

Igen, ha a fonal a mintában megadott kötés / horgoláspróbával köthető / horgolható. Mindig készítsünk kötéspróbát, és ellenőrizzük, hogy ugyanannyi szemünk van egymás mellett és ugyanannyi sorunk egymás fölött, mint ami a mintában szerepel.

Ne feledjük, hogy az eltérő fonalak megkötve is eltérő struktúrájúak lesznek, így a darabunk külseje is más lesz. A fonal hossza is eltérhet, így behelyettesítéskor újra kell számolnunk a szükséges fonalmennyiséget.

Többer olvashat többet arról, hogyan kell kiszámolnia a behelyettesítő fonal mennyiségét, és hogyan helyettesíthet 1 szál fonalat 2 másik, vékonyabbal. here.

fel

6) Mit jelent ha egy fonal „Szupermosott”?

A szupermosott gyapjú egy különleges gyapjútermék, amit úgy kezeltek, hogy mosógépben mosható legyen. Sokan félnek a gyapjútól, mert könnyen összemegy a mosásban (bár ezt a tulajdonságot egyesek kihasználják, és szándékosan mossák kisebbre) a szupermosott gyapjú lehetővé teszik, hogy probléma nélkül használják ezeket a remek anyagokat.(Ezen az oldalon többet is olvashat erről.).

fel

7) Mit jelent az, hogy “Oeko-Tex® bizonyítvánnyal rendelkezik?

Az Oeko-Tex® Standard 100 szabványt az 1990-es évek elején vezették be, mert a vásárlóközönség igényelte az olyan textíliákat, amelyek nem jelentenek egészségügyi veszélyt. Az Oeko-Tex® Standard 100 egy globálisan egységes tesztelési és igazolási rendszer a textiekhez és a nyersanyagokhoz, az alapanyagoktól és végtermékekig a termelés minden állomásán. Tartalmazza még, egészségügyi biztonsági szempontból a törvények által tiltott vagy szabályozott károsanyagok jelenlétét vizsgáló teszteket és a paramétereket.

Még több információt talál a következő oldalakon: www.oeko-tex.com

fel

8) Hol gyártják a DROPS fonalait?

Arról, hogy l gyártják a DROPS fonalait, az egyes fonalak színkártyáinál és árlistájánál olvashat többet.

fel

9) Miért olyan olcsók a fonalak?

Mint Észak-Európalegnagyobb kézi-kötőfonal és minta márkája, különleges lehetőségeink vannak arra, hogy a legjobb nyersanyagokkal dolgozzunk, és olyan módon spóroljunk, amelyek önöknek is hasznos. Ezért lehet a DROPS fonalakat a hasonló termékeknél 20-30%-kal olcsóbban megvenni.

fel

10) Mennyire pontosak a weboldalon található színkártyák színei?

Amikor a színkártyákhoz készítjük a képeket, mindent megteszünk azért, hogy azok a lehető legpontosabban adják vissza a színeket. Sajnos, azonban nem tudjuk garantálni, hogyan jelennek meg ezek a képek az ön számítógépének monitorján. Minden monitor másképp adja vissza a színeket, némely szín a valóságnál sötétebben, mások bizonyos képernyőkön telítettebben jelenhetnek meg. Ha azt veszi észre, hogy sok szín tér el attól, amit a monitorján lát, akkor a monitorbeállításain kell változtatnia.

fel

11) Mi az a micron? Mit jelent a superfine / extrafine megjelölés?

A fonalakhoz használt elemi szálak finomságát micronban mérik (a milliméter ezredrésze). A szuperfinom alpaca 26 – 28 micronos, a finom merinói gyapjú 21,5 micronnál vékonyabb, az extrafinom merinó 19,5 micronnál is vékonyabb. Minél kisebb a micron szám, a szálakból készült fonalunk anál finomabb, annál puhább lesz, minél magasabb a micronszám, annál tartósabb lesz a fonal minősége.

Azért fontos a micronszám, mert a fonal alapanyaga, az elemi szálak átalakulnak, (fonal, kötött anyag, szövet, stb. lesz belőlük), és a finomsága meghatározza, mire a legalkalmasabb felhasználni. Ezért ajánljuk, hogy a legfinomabb fonalat (mint pl a DROPS Baby Merino) pl babaruhákhoz használjuk, a vastagabb elemi szálbóől készült, durvább, de tartósabb fonalakat, pl. a DROPS Snow fonalát ülőpárnákhoz vagy lábbelikhez használjuk).

fel

12) Miért térnek el a mintás fonalak gombolyagainak színei?

Ugyanazon színes fonal gombolyagainak a színe eltérő lehet mert 1) a két gombolyag más festésből származik, más a festési száma. 2) a fonalat az úgynevezett „varázsfestés” technikával festettük (a DROPS Delight fonalnál például ezt használjuk), ami egyedi mintázatot, folyamatos színátmenetet eredményez, ugyanakkor egy festésen belül is előfordulhatnak sötétebb vagy világosabb árnyalatok. Ez nem hiba, hanem a fonal jellegzetessége.

fel

13) Mit tehetek, ha abban a boltban, ahol vásárolni szoktam, nem kapható az a szín, mait szeretnék?

Ha abban a DROPS üzletben nem kapható az a szín, amit szeretne, keressen egy DROPS Superstore (az aranypecséttel ellátott üzletek), ők beszerzik azokat a fonalakat is, amiket épp nem tartanak raktáron. A DROPS üzletek listáját keresse itt..

fel

14) Hol találhatok egy bizonyos színt vagy festést?

Először mindig keresse meg azt a DROPS üzletet, ahol vásárolni szokott. Ha nincs náluk az adott szín / festés, kérdezze meg a többi kézimunkázót a FB DROPS Magyarul vagy a DROPS Workshop in Facebook csoportban, vagy Ravelry oldalon, ahol lehetnek olyanok, akik hajlandók megválniuk a készleteikben megbújó gombolyagoktól.

fel

15) Miért szöszök, bolyhosodik a fonalam?

Egy fonal azért szöszöl / bolyhosodik, mert nincs benne elég sodrat, hogy minden elemi szálat összetartson. Minden fonalban van egy kis plusz elemi szál (a gyártásból adódóan), ami szöszölés, bolyhosodás formájában távozik, ennek mennyisége attól függ, hogyan fonták a fonalat. A „brushed” típusú fonalak (a „szöszösebb” fonalak), mint a DROPS Melody, a többi fonalnál többlaza szálat tartalmaznak, és ezért jobban is szöszölnek. A szöszölés attól is függ, hogy mit viselünk a darab alatt vagy fölött, belekapaszkodik-e az anyag a sálakba, kihúzza-e azokat. Ezért nem garantálható, hogy egy fonal egyáltalán ne szöszöljön

Az alábbiakban néhány tanács, ahhoz, hogyan kaphatja a legjobb eredményt a szőrösebb, szöszösebb fonalakat használva:

 • Amikor elkészült a darabbal, (mielőtt kimosnánk) alaposan rázzuk ki, hogy a laza szálak lepotyogjanak. MEGJEGYZÉS: NE HASZNÁLJUNK szösz-hengert, kefét, vagy olyasmit, ami beleakadhat a szálakba.
 • Tegyük a darabot egy nejlon zacskóba és a fagyasztóba, így a szálak kevésbé tapadnak egymáshoz, és a fölösleges szálak könnyebben kipotyognak. Hagyjuk néhány órára a fagyasztóban és rázzuk ki újra.
 • A fonal címkéjén található utasítások szerint, mossuk ki a darabot. A szöszölősebb fonalakkal készült darabokat mosás és száradás után alaposan ki kell ráznunk, hogy a szálak fellazuljanak, és a fölöslegesek kipotyogjanak.

fel

Megjegyzések / Kérdések (423)

country flag IngMarie Håkansson wrote:

Hej ! Finns garnet Drops Baby Merino Mix? 20kr per 50 gr. Mvh

25.05.2022 - 16:17:

country flag Majbritt Ritter wrote:

Hej er jeg heldig at i har et eller 2 nøgler, baby merino uni colour, colour 02 Dyelot 63971 Mvh

09.05.2022 - 18:22:

DROPS Design answered:

Hej Majbritt, skriv dit spørgsmål ind på DROPS Workshop på Facebook, her er man ofte heldig med at andre DROPS entusiaster kan hjælpe :)

11.05.2022 kl. 08:28:

country flag Lotte Veber wrote:

Jeg er ved at sende to nye strikdesigns, strikket i baby merino, til teststrikning, i den forbindelse vil jeg høre om jeg kan få rabat på garnet, da det jo er det garn, jeg anbefaler i mine opskrifter? Har I evt. et garn alternativ, der er økologisk? I kan se flere af mine designs på instagram : designogstrik mvh Lotte Veber

09.05.2022 - 11:14:

DROPS Design answered:

Hej Lotte, du laver nogle rigtig søde modeller :) Hvis du går ind på farvekortet og klikker på bestil: DROPS BabyMerino så kan du se hvor du kan købe garnet til en fantastisk god rabat :)

17.05.2022 kl. 09:19:

country flag Lilja Astvaldsdottir wrote:

I am knitting a sweater with Drops Baby wool mic nr 48. The DYELOT is 88699. I need one more of the Yarn? Do you have it? I am form Iceland, but I my son lives in Norway, so he could pick it up or have it sent to his address in Oslo.

03.05.2022 - 12:30:

DROPS Design answered:

Dear Mrs Astvaldsdottir, you will find a list of DROPS Stores in Iceland here they might be able to help you - or you can maybe ask other knitters in our DROPS Workshop. Happy knitting!

03.05.2022 kl. 16:31:

country flag Nidia wrote:

Where can I buy Baby Merino yarn in Mexico?

02.05.2022 - 17:23:

DROPS Design answered:

Dear Nidia, you will find the list of DROPS stores shipping worldwide here. Do not hesitate to visit their website for any further information. Happy knitting!

03.05.2022 kl. 11:02:

country flag Lilja Astvaldsdottir wrote:

I am looking for Drops Baby Merino mix 48. Dyelot 88699. I need two, do you have it?

02.05.2022 - 17:21:

DROPS Design answered:

Dear Mrs Astvaldsdottir, you are welcome to contact your favorite DROPS store or any other in your country to ask them for this dyelot - you can even try asking other customers in our DROPS Workshop. Happy knitting!

03.05.2022 kl. 11:02:

country flag Daiga wrote:

Hello! What was happened with light beige 23 yarn from dyelot 36357? It is much thinner than previously, I knit to order and my buyers love this color, but now is problem with this yarn, because, I need to recalculate all of my often used patterns, so I need to use smaller needles. And it is impossible combine this light beige with other colors, because of tension. I love this yarn, but now I'm very disappointed... Will this problem be solved someday?

28.04.2022 - 13:19:

DROPS Design answered:

Dear Daiga, we are sorry to hear that you have some issues with one of our yarn, please contact your DROPS store so that they can forward us all informations. Thanks for your comprehension. Happy knitting!

28.04.2022 kl. 13:45:

country flag Susanne Gregersen wrote:

Jeg ville rigtig gerne strikke jeres Lemon Cross bolero i baby merino, men kan ikke finde ud af at omregne. Hvor mange nøgler, tråde og pinde? Kan I hjælpe?

24.04.2022 - 13:28:

DROPS Design answered:

Hei Susanne. Boleroen Lemon Cross i DROPS 170-5 er strikket i DROPS Muskat (tilhører garngrupp B), som er et tykkere garn enn DROPS Baby Merino (tilhører garngruppe A). Om du ønsker å bytte ut DROPS Muskat, må du velge et annet garn i samme garngruppe, f.eks DROPS Merino Extra Fine eller Cotton Merino. Ikke fra garngruppe A. Om du bruker vår garn omregner og fyller inn garnmengden på Muskat i den str. du strikker vil garnalternativ og garnmengde komme opp. Pinne str. må du velge ut fra hva du får med den oppgitte strikkefasthetten i oppskriften. mvh DROPS Design

25.04.2022 kl. 07:31:

country flag Sam wrote:

I was wondering id the off white color is undyed? If not, do DROPS yarn have an undyed wool available?

22.04.2022 - 14:32:

DROPS Design answered:

Dear Sam, Baby Merino off white is dyed, but DROPS Puna colour 02, beige natural mix is undyed. Happy knitting!

25.04.2022 kl. 11:57:

country flag Chantal Ducharme wrote:

Bonjour. J’ai acheté de là Drop baby merino. Sur l’étiquette c’est écrit de ne jamais laisser tremper. Si je veux bloquer mon pull est ce que je peux le laisser tremper un peu? Et pour le lavage à la main c’est écrit sur le savon Eucalan de laisser tremper 15 minutes… J’aimerais savoir ce que je dois faire alors merci pour votre réponse.

22.04.2022 - 13:52:

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Ducharme, DROPS Baby Merino est traitée superwash, et peut ainsi être lavée en machine, en sélectionnant un programme dit "délicat". Retrouvez d'autres conseils sur l'entretien notamment des laines mérinos ici, votre magasin saura également vous renseigner, même par mail ou téléphone. Bon tricot!

22.04.2022 kl. 14:05:

How can I replace this yarn? If you are looking to replace this yarn with another DROPS yarn, you can use another yarn within the same yarn group, or try our yarn converter!

Have a problem with the DROPS yarn you purchased? When you purchase yarn from the shade cards or patterns on our site, you are not buying directly from DROPS but from one of the hundreds of DROPS stores around the world. It is therefore important that you take contact with the DROPS store where you bought the yarn, and that you save the labels of all the skeins you purchased (they are your warranty). The DROPS store you contact will assist you and escalate the claim if necessary. Find a list of DROPS stores here.
Still can't find the answer you need? Then scroll down and leave your question so one of our experts can try to help you. This will be done normally within 5 to 10 working days.

Leave a comment to DROPS Baby Merino

We would love to hear what you have to say about this yarn!

Ha kérdést szeretne feltenni, ügyeljen arra, hogy a megfelelő kategóriát válassza ki, így fegyorsíthatja a válaszadás folyamatát. Það verður að merkja við svæði merktri með *.

A #dropsfan galériából

Cecilie

Enni / Tänkimäätein, Finland

Pink Peony Cardigan

Ekaterina Parnevova, Russian Federation

Több