DROPS Puna

Az alpaka tiszta puhasága

ár:

1448Ft

/ 50 g

Összetétel: 100% Alpaka
Fonalcsoport: B (20 - 22 szem) / 8 ply / DK / worsted
Súly/hossz: 50 g = kb. 110 méter
Ajánlott tűméret: 4 mm
Kötéspróba: 10 x 10 cm = 21 szem x 28 sor
Kezelés: Kézi mosás, hideg, max 30°C vízben / fektetve szárítás / Nemezelhető

Made in: Peru
Nyersanyag származási helye: Alpaka Peruból

Fonaltípus
Kezdő ár
DROPS Puna
natural
1448.00 HUF
n/a

Stores selling this yarn online

Kattintson a Rendelés gombra, és egyenesen a DROPD kereskedő webboltjába irányítjuk, ahol leadhatja a rendelését.

Bolt neve Online ár
Nordfonal.hu
Webstore
1448.00 HUF
50g
Rendelés
Baba Erka Fonalkuckó
Webstore
1448.00 HUF
50g
Rendelés

Ellenőrizze, hogy az Ön helyi üzlete tartja-e, itt

DROPS Puna
natural mix
1448.00 HUF
n/a

Stores selling this yarn online

Kattintson a Rendelés gombra, és egyenesen a DROPD kereskedő webboltjába irányítjuk, ahol leadhatja a rendelését.

Bolt neve Online ár
Nordfonal.hu
Webstore
1448.00 HUF
50g
Rendelés
Baba Erka Fonalkuckó
Webstore
1448.00 HUF
50g
Rendelés

Ellenőrizze, hogy az Ön helyi üzlete tartja-e, itt

9 Színek DROPS Puna

törtfehér
natural 01
világosszürke
natural mix 07
szürke
natural mix 06
sötétszürke
natural mix 05
barna
natural mix 03
nugát
natural mix 17
bézs
natural mix 02
barnás-bézs
natural mix 04
fekete
natural mix 08

Termékadatok

A DROPS Puna puha, lágy, finoman meleg fonala 100% szuperfinom alpaka szálakból készült, ami szinte minden ruhadarabhoz tökéletes választás - akár közvetlenül a bőrhoz érve is csonálatos tapintású. A fonalat 4 szál olyan szuperfinom alpakából font szálból sodortuk, ami csak mosva volt, más vegyi kezelésnek nem volt kitéve. Mindez kiemeli a szálak természetes tulajdonságait, miközben jobb struktúrát és formát kölcsönöz.

Természetes színekben kapható Ez a luxus finomságú, mégis változatosan felhasználható fonal a B fonalcsoporthoz tartozik, így tökéletes választás a DROPS Karisma és a DROPS Merino Extra Fine fonalakhoz írt munkákhoz is. Akár kötéshez, akár horgoláshoz használja, az eredményt kényelmes, könnyű és csodálatos lesz nézni és viselni is.

A termék fenntarthatóságáról itt olvashat többet.


Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott színek monitoronként eltérhetnek hasonlóképp, a színek festésenként is eltérhetnek.

How do I care for this yarn?

yarn wash

Kézi mosás, hideg, max 30°C vízben / fektetve szárítás

A symbólumok magyarázatát keresse a táblázatban

Tudjon meg többet a fonalak mosásáról.

How can I replace this yarn?

If you are looking to replace this yarn with another DROPS yarn, you can use another yarn within the same yarn group, or try our yarn converter!

Want to get a closer look?

Take a closer look at the yarn and see how a knitted sample looks in this video:

What other yarns can I combine this one with?

Many of our yarns can be combined together to get a different tension, texture or feel. Here's a few combination ideas to inspire you.

DROPS Puna 07, világos szürke + DROPS Kid-Silk 01, törtfehér

Thinking about felting this yarn?

See how this yarn looks before and after felting:

Utána
Minta

Needles: 4.00 mm
Utána: 20 szem x 26 sor
Minta: 22 szem x 34 sor

Read more about felting here

Do you have a question about this yarn?

See a list of frequently asked questions (FAQ) about our yarns.

1) Milyen elemi szálakból készülnek a DROPS fonalak?

Fonalat sokféle természetes és szintetikusúton előállított elemi szálból készíthetünk. DROPS nagyrészben természetes alapanyagokból, gyapjú, pamut, alpaca, len és selyemszálakból készült fonalakat gyárt. Minden elemi száltípusnak megvannak a sajátos tulajdonságai, és gyakran keverjük is őket, hogy mindenből a legjobbat használjuk ki. A durvább fonalak előnye, hogy erősebbek, tartósabbak, a finomabb szálak pedig puhábbak és kényelmesebbek. Az alábbiakban olvashat a legyakrabban használt elemi szálainkról:

Alpaka:
Az alpaca szösz egy természetes elemi szál, amit az alpaca állatról gyűjtenek be, szerkezetében a báránygyapjúhoz hasonló. Puhaságát a szál kis keresztmetszetének köszönheti, amely a merinóhoz hasonló. Puha, ellenálló, elegáns, selymes természetes szál. Az alpaca szálból készült fonalak nemnemezelődnek, és nem bolyhosodnak könnyen, és a sodrástól függően lehetnek könnyű vagy nehéz súlyúak. Miközben hasonlít a gyapjúra, annál melegebb, nem szúr, nem tartalmaz lanolin, ezért hipoallergén. Az alpakák 22 természetes színben léteznek, 300 természetes árnyalatban, a valódi feketéktől a fekete/ barna / szürke árnyalatokon át a fehér, az ezüst és a rózsaszínes-szürkés árnyalatokig. p>

Mohair:
Ez az elemi szál az angórakecskékről származik, és luxus-alapanyagnak számít. A Mohair fonalak olyan melegek, mint a gyapjúból készültek, de sokkal könnyebbek, könnyen festhetőek, de nehezen nemezelődnek. A mohair szálaknak jellegzetes fénye van, ami attól a különleges módtól származik, ahogyan a szálak visszaverik a fényt. Annak ellenére, hogy elemi szélként keményebb, könnyű levegős fonalakat fonnak belőle, amelyekből könnyed, fényes, elegánsdarabok készülnek.

Gyapjú:
A bárány testéről származó gyapjú viszonylag durvább elemi szál. Két jellegzetes tulajdonsága, a hőtárolás, és a nemezelhetősége. A bárány fajtájától függően a gyapjú megjelenése változó lehet.
A merinói bárányról származó gyapjú a legfinomabb, puha, és finoman hullámos felületű. A DROPS minden merinói gyapjúból készült fonala Dél Amerikából származik olyan bárányoktól, amelyeknél nem alkalmazták a “mulesing” technikát..
A tiszta élő gyapjú közvetlenül az élő állatról levágott gyapjúból készül, és nincs benne korábban elkészült ruhadarabokból származó, újrafeldolgozott gyapjúszál. A géppel mosható gyapjúszálakról kémiai úton eltávolítják a mikroszkopikus méretű pikkelyeket, így azok nem tudnak egymásba kapaszkodni, nemezelődni, ezzel a gyapjú alkalmas less a gépben mosásra. (see Superwash).

Selyem:
A selyemszál a selyemhernyóként ismert molyféle gubójából készült letekert, folyamatos hosszú szál. Ugyan a selyemhernyót tenyésztik is, a Tussah-selyem a vadon élő selyemhernyók gubójából készül. A selyemszál az egyik legerősebb természetes szál, és csodás kötőfonal készíthető belőle. Remekül keverhető más fonalakkal, különösen a gyapjúval. A selyemfonalat természetes anyagokkal is nagyon szépen lehet festeni.

Növényi rostok:
Több növényi rost ismert, amit bizonyos növények vagy zöldségek sejtfalában találhatók. Ezek közül kettő a legismertebb, mint a legfontosabb kötő és más textil-alapanyag a pamut és a len.
Pamut a pamutnövény magját körülvevő elemi szálak, s majdnem tisztán cellulózból állnak. A pamut színe általában fehér, de létezik barna és zöld változat is. A pamutszálakat gyakran sodorják puha fonallá vagy cérnává, amiből puha, légáteresztő textíliákat készítenek, amelyek nyári ruhának, kiegészítőknek is alkalmasak. A fonal a selyemnél vagy a lenfonalnál gyengébb, de a gyapjúnál erősebb.
Mercerizált pamut az a pamut, amely átesett a mercerizálás folyamatán. Ez a folyamat a hagyományos pamutnál simább, fényesebb fonalat eredményez, ami a “sima” pamutnál erősebb, könnyebben festhető, ellenál a penésznek, és a bolyhosodásnak, továbbá kevésbé megy össze, és jobban tartja a formáját. br /> Len ezt az elemi szálat a len-növény szárából nyerik, erősebb és tartósabb bármelyik más elemi szálnál. A len-szál viszonylag puha, fényes, és a korral, a mosásokkal egyre puhább és szebb less. A len kényelmesebb viselet a pamutnál, jobban magába szívja a nedvességet és gyorsabban szárad.

A fonalainkban használt egyéb műszálak között olyanokat találhatunk, mint az akril, viszkóz, poliamid (nejlon) és a poliészter. Ezekkel a a szálakkal erősítjük a fonalainkat (például a DROPS Fabel zoknifonalunkat), vagy különleges szerkezetet kölcsönzünk nekik (például a fújt fonalunknak, a DROPS Air fonalnak).

2) Mi a poliamid?

A poliamid szál, közismert nevén a nejlon rendkívül erős, könnyű súlyú, könnyen kezelhető, rugalmas szál (mosógépben is mosható és szárítható), amely tökéletesen alkalmassá teszi arra, hogy más elemi szálakkal összekeverve tartós fonalakat, pl. zoknifonalakat készítsenek belőle.

A poliészterrel összehasonlítva a poliamid lágyabb, puhább, rugalmasabb szál, ugyanakkor jobban magába szívja a nedvességet és lassabban szárad.

3) Milyen információk találhatók a DROPS fonalak címkéjén?

Minden DROPS fonal címkéjén megtalálhatók az információk alapanyagokról (gyapjú, pamut, etc), a gombolyag súlya grammokban és unciákban, a fonal hossza méterben és yardban, a mosási, kezelési útmutatók és szimbólumok (részletesen itt), a szín száma, a festési szám és a fonalcsoportra vonatkozó adatok.

4) Mik azok a DROPS fonalcsoportok?

Minden DROPS fonalat a vastagsága alapján 6 fonalcsoport egyikébe soroltuk. (A-tól F-ig). Az azonos fonalcsoportba sorolt fonalak kötéspróbája hasonló, ezért a mintákban többé-kevésbé egymással behelyettesíthetőek, azonban az egyes típusok hossza eltérhez, ezért behelyettesítéskor minding ellenőrizzük a szükséges fonalmennyiséget!

5) Használhatok a mintában megadottól eltérő fonalat?

Igen, ha a fonal a mintában megadott kötés / horgoláspróbával köthető / horgolható. Mindig készítsünk kötéspróbát, és ellenőrizzük, hogy ugyanannyi szemünk van egymás mellett és ugyanannyi sorunk egymás fölött, mint ami a mintában szerepel.

Ne feledjük, hogy az eltérő fonalak megkötve is eltérő struktúrájúak lesznek, így a darabunk külseje is más lesz. A fonal hossza is eltérhet, így behelyettesítéskor újra kell számolnunk a szükséges fonalmennyiséget.

Többer olvashat többet arról, hogyan kell kiszámolnia a behelyettesítő fonal mennyiségét, és hogyan helyettesíthet 1 szál fonalat 2 másik, vékonyabbal. here.

6) Mit jelent ha egy fonal „Szupermosott”?

A szupermosott gyapjú egy különleges gyapjútermék, amit úgy kezeltek, hogy mosógépben mosható legyen. Sokan félnek a gyapjútól, mert könnyen összemegy a mosásban (bár ezt a tulajdonságot egyesek kihasználják, és szándékosan mossák kisebbre) a szupermosott gyapjú lehetővé teszik, hogy probléma nélkül használják ezeket a remek anyagokat.(Ezen az oldalon többet is olvashat erről.).

7) Mit jelent az, hogy “Oeko-Tex® bizonyítvánnyal rendelkezik?

Az Oeko-Tex® Standard 100 szabványt az 1990-es évek elején vezették be, mert a vásárlóközönség igényelte az olyan textíliákat, amelyek nem jelentenek egészségügyi veszélyt. Az Oeko-Tex® Standard 100 egy globálisan egységes tesztelési és igazolási rendszer a textiekhez és a nyersanyagokhoz, az alapanyagoktól és végtermékekig a termelés minden állomásán. Tartalmazza még, egészségügyi biztonsági szempontból a törvények által tiltott vagy szabályozott károsanyagok jelenlétét vizsgáló teszteket és a paramétereket.

Még több információt talál a következő oldalakon: www.oeko-tex.com

8) Hol gyártják a DROPS fonalait?

Arról, hogy l gyártják a DROPS fonalait, az egyes fonalak színkártyáinál és árlistájánál olvashat többet.

9) Miért olyan olcsók a fonalak?

Mint Észak-Európalegnagyobb kézi-kötőfonal és minta márkája, különleges lehetőségeink vannak arra, hogy a legjobb nyersanyagokkal dolgozzunk, és olyan módon spóroljunk, amelyek önöknek is hasznos. Ezért lehet a DROPS fonalakat a hasonló termékeknél 20-30%-kal olcsóbban megvenni.

10) Mennyire pontosak a weboldalon található színkártyák színei?

Amikor a színkártyákhoz készítjük a képeket, mindent megteszünk azért, hogy azok a lehető legpontosabban adják vissza a színeket. Sajnos, azonban nem tudjuk garantálni, hogyan jelennek meg ezek a képek az ön számítógépének monitorján. Minden monitor másképp adja vissza a színeket, némely szín a valóságnál sötétebben, mások bizonyos képernyőkön telítettebben jelenhetnek meg. Ha azt veszi észre, hogy sok szín tér el attól, amit a monitorján lát, akkor a monitorbeállításain kell változtatnia.

11) Mi az a micron? Mit jelent a superfine / extrafine megjelölés?

A fonalakhoz használt elemi szálak finomságát micronban mérik (a milliméter ezredrésze). A szuperfinom alpaca 26 – 28 micronos, a finom merinói gyapjú 21,5 micronnál vékonyabb, az extrafinom merinó 19,5 micronnál is vékonyabb. Minél kisebb a micron szám, a szálakból készült fonalunk anál finomabb, annál puhább lesz, minél magasabb a micronszám, annál tartósabb lesz a fonal minősége.

Azért fontos a micronszám, mert a fonal alapanyaga, az elemi szálak átalakulnak, (fonal, kötött anyag, szövet, stb. lesz belőlük), és a finomsága meghatározza, mire a legalkalmasabb felhasználni. Ezért ajánljuk, hogy a legfinomabb fonalat (mint pl a DROPS Baby Merino) pl babaruhákhoz használjuk, a vastagabb elemi szálbóől készült, durvább, de tartósabb fonalakat, pl. a DROPS Snow fonalát ülőpárnákhoz vagy lábbelikhez használjuk).

12) Miért térnek el a mintás fonalak gombolyagainak színei?

Ugyanazon színes fonal gombolyagainak a színe eltérő lehet mert 1) a két gombolyag más festésből származik, más a festési száma. 2) a fonalat az úgynevezett „varázsfestés” technikával festettük (a DROPS Delight fonalnál például ezt használjuk), ami egyedi mintázatot, folyamatos színátmenetet eredményez, ugyanakkor egy festésen belül is előfordulhatnak sötétebb vagy világosabb árnyalatok. Ez nem hiba, hanem a fonal jellegzetessége.

13) Mit tehetek, ha abban a boltban, ahol vásárolni szoktam, nem kapható az a szín, mait szeretnék?

Ha abban a DROPS üzletben nem kapható az a szín, amit szeretne, keressen egy DROPS Superstore (az aranypecséttel ellátott üzletek), ők beszerzik azokat a fonalakat is, amiket épp nem tartanak raktáron. A DROPS üzletek listáját keresse itt..

14) Hol találhatok egy bizonyos színt vagy festést?

Először mindig keresse meg azt a DROPS üzletet, ahol vásárolni szokott. Ha nincs náluk az adott szín / festés, kérdezze meg a többi kézimunkázót a FB DROPS Magyarul vagy a DROPS Workshop in Facebook csoportban, vagy Ravelry oldalon, ahol lehetnek olyanok, akik hajlandók megválniuk a készleteikben megbújó gombolyagoktól.

15) Miért szöszök, bolyhosodik a fonalam?

Egy fonal azért szöszöl / bolyhosodik, mert nincs benne elég sodrat, hogy minden elemi szálat összetartson. Minden fonalban van egy kis plusz elemi szál (a gyártásból adódóan), ami szöszölés, bolyhosodás formájában távozik, ennek mennyisége attól függ, hogyan fonták a fonalat. A „brushed” típusú fonalak (a „szöszösebb” fonalak), mint a DROPS Melody, a többi fonalnál többlaza szálat tartalmaznak, és ezért jobban is szöszölnek. A szöszölés attól is függ, hogy mit viselünk a darab alatt vagy fölött, belekapaszkodik-e az anyag a sálakba, kihúzza-e azokat. Ezért nem garantálható, hogy egy fonal egyáltalán ne szöszöljön

Az alábbiakban néhány tanács, ahhoz, hogyan kaphatja a legjobb eredményt a szőrösebb, szöszösebb fonalakat használva:

  • Amikor elkészült a darabbal, (mielőtt kimosnánk) alaposan rázzuk ki, hogy a laza szálak lepotyogjanak. MEGJEGYZÉS: NE HASZNÁLJUNK szösz-hengert, kefét, vagy olyasmit, ami beleakadhat a szálakba.
  • Tegyük a darabot egy nejlon zacskóba és a fagyasztóba, így a szálak kevésbé tapadnak egymáshoz, és a fölösleges szálak könnyebben kipotyognak. Hagyjuk néhány órára a fagyasztóban és rázzuk ki újra.
  • A fonal címkéjén található utasítások szerint, mossuk ki a darabot. A szöszölősebb fonalakkal készült darabokat mosás és száradás után alaposan ki kell ráznunk, hogy a szálak fellazuljanak, és a fölöslegesek kipotyogjanak.
Have a problem with the DROPS yarn you purchased? When you purchase yarn from the shade cards or patterns on our site, you are not buying directly from DROPS but from one of the hundreds of DROPS stores around the world. It is therefore important that you take contact with the DROPS store where you bought the yarn, and that you save the labels of all the skeins you purchased (they are your warranty). The DROPS store you contact will assist you and escalate the claim if necessary. Find a list of DROPS stores here.

Megjegyzések / Kérdések (149)

country flag Lindsay Robinson wrote:

When you say the yarn is only washed and untreated, does this relate to the processing only. Are these yarns dyed after processing?

22.03.2023 - 10:40:

DROPS Design answered:

Dear Lindsay Robinson! DROPS Puna yarns are not dyed, they are all natural colours. A sentence about yarn lot is an automated sentence on every colour card.

27.03.2023 kl. 13:42:

country flag Christiane wrote:

Pourquoi avez-vous arrêté les coloris de Puna (rose, violet,...) et prevoyez-vous de les remettre dans la gamme ? Ces coloris étaient très jolis !

15.02.2023 - 10:07:

country flag Anna wrote:

Hei, Onko tämä Puna-lanka poistumassa valikoimasta? Sitä on todella vaikea löytää enää mistään, onko uusia eriä tulossa kauppoihin jossain vaiheessa?

27.12.2022 - 13:12:

DROPS Design answered:

Hei, lanka ei ole poistumassa valikoimasta. Alpakkalankojemme alekampanjan yhteydessä lanka myytiin loppuun, mutta sitä on nyt saatu lisää varastoon ja uusia eriä on saapumassa kauppoihin.

13.01.2023 kl. 13:18:

country flag Luis wrote:

Ho acquistato tempo fa il filato Puna, che molto apprezzo per la sua morbidezza. Con disappunto, tuttavia, nel bel mezzo di un gomitolo, esso ha cambiato colore! Da verde petrolio a verde chiaro!!! Non è stata una sorpresa gradita!

02.09.2022 - 08:45:

DROPS Design answered:

Buongiorno Luis, ci dispiace per il problema che ha riscontrato con DROPS Puna: contatti il rivenditore da cui ha acquistato il filato che provvederà a fare l'opportuna segnalazione. Buon lavoro!

06.09.2022 kl. 16:33:

country flag Wollfühlladen wrote:

Ich habe noch fast alle bunten Farben von Puna vorrätig. Auf meiner honepage kann man sie sehen. Einfach bei Wollfühlladen bestellen.

21.08.2022 - 00:48:

country flag Lhardy Nathalie wrote:

Bonjour j'aimerais savoir si il vous resterait 1 à 2 pelotes de laines Puna colori 2 natural mix bain 7C9481 ? Si non a qui je peux m'adresser ? Merci beaucoup

31.07.2022 - 11:44:

DROPS Design answered:

Bonjour, nous n'avons pas d'informations sur le stock de lots spécifiques. Vous devez contacter votre magasin habituel ou tout magasin DROPS qui expédie en France, vous pouvez trouver une liste ici :https://www.garnstudio.com/findastore.php?id=8&cid=8. Bon tricot!

31.07.2022 kl. 20:32:

country flag Giulia wrote:

Cosa significa la dicitura “puó essere infeltrito”,in riferimento ad un filato?

27.07.2022 - 15:25:

DROPS Design answered:

Buongiorno Giulia, quando c'è quella dicitura vuol dire che il filato può essere utilizzato per capi che poi verranno infeltriti, come borse, pantofole, decorazioni...Buon lavoro!

28.07.2022 kl. 15:59:

country flag Hansson wrote:

Hej, Finns inte längre färgen Puna nr 16 till salu?

13.07.2022 - 15:56:

DROPS Design answered:

Hej. Nej den har dessvärre utgått ur sortimentet, men det kan hända att vissa återförsäljare fortfarande har den kvar. Mvh DROPS Design

14.07.2022 kl. 13:26:

country flag Kristbjörg Kemp wrote:

Get ég pantað hjá ykkur Drops puna natural 01. Mig vantar 750 gr.

04.07.2022 - 19:57:

DROPS Design answered:

Blessuð Kristbjörg. Efst á síðunni okkar finnur þú hlekk sem vísar á DROPS verslanir á Íslandi. Endilega hafðu samband við þær. Margar þeirra eru með netverslun. Gangi þér vel.

18.07.2022 kl. 14:34:

country flag Anique wrote:

Zo jammer dat jullie de mooiste kleuren uit het assortiment hebben gehaald. De naturel kleuren staan niet iedereen. Dit was mijn favoriete garen. Nu moet ik bij een ander merk een vergelijkbaar garen gaan zoeken

27.06.2022 - 19:06:

country flag Mascha wrote:

Moin! Ich möchte handgefärbtes Garn (100 % Merino mit wildem Farbwechsel) in einem Fair-Isle-Pullover verwenden. Dazu brauche ich ein neutrales Kontrastgarn. Ist Drops Puna dafür geeignet? Oder sollte ich lieber Drops Soft Tweed wählen? Oder besser ein anderes Garn?

07.06.2022 - 09:22:

DROPS Design answered:

Liebe Mascha, je nach der gewüschten Ergebnis können alle Garne der Garngruppe B alternative sein, am besten wenden Sie sich an Ihrem DROPS Laden, dort kann man Ihnen besser und persönnlicher - auch telefonisch oder per E-Mail - weiterhelfen. Viel Spaß beim stricken!

07.06.2022 kl. 10:52:

country flag Ann Engdahl wrote:

Var har den vackra rosa färgen i Puna tagit vägen? Jag önskar se den igen och gärna nån blå nyans också. Ett underbart garn 🙂

06.06.2022 - 20:20:

DROPS Design answered:

Hej Anne, naturfarverne i DROPS Puna er de absolut mest populære. Har du ønsker, så må du gerne referere til en rosa eller blå fra en anden DROPS kvalitet

08.06.2022 kl. 15:26:

country flag Anne-Mette wrote:

Når der står "Tøjet kan med fordel få en enkel vask" menes der da i vaskemaskinen eller?

27.05.2022 - 13:38:

DROPS Design answered:

Hej Anne-Mette. Vi anbefaller håndvask, koldt vand max 30°C till detta garn. Mvh DROPS Design

27.05.2022 kl. 14:15:

country flag Paula Perez wrote:

Buenos dias, para acabar una labor necesito dos ovillos drops puna color 09 (rosa clarito). Volvereis a tener? Lo puedo encargar? Gracias de antemano

22.04.2022 - 10:34:

DROPS Design answered:

Hola Paula, este color está ya descontinuado hace tiempo, por lo que ya no está disponible en el almacén. Pero puedes contactar directamente con las tiendas DROPS para ver si les quedan unidades de este color. Puedes ver aquí las tiendas con envío a España: https://www.garnstudio.com/findastore.php?id=23&cid=19

23.04.2022 kl. 16:57:

country flag Victoria Kaldager wrote:

Dette er et fantastisk garn for oss som tåler dårlig ullgarn !!! Mykt og godt mot huden og det klør IKKE. Godt å strikke med og har brukt Karisma oppskrifter med hell. Ser nå at flere farger utgår og det er synd. Har alltid håpet på flere fargevalg. Hva skjer nå med Puna???

17.02.2022 - 16:42:

DROPS Design answered:

Hei Victoria. Skulle ønske at flere delte din glede for garnet, slik at vi kunne ha mange fantastiske farge i denne kvaliteten. Men dessverre er det ikke det og nå satses det kun på "jord/natur" farger i DROPS Puna. mvh DROPS Design

21.02.2022 kl. 08:17:

country flag Lieve wrote:

Ik vind het spijtig dat de mooiste kleuren uit het assortiment zijn. Zeker om iets te breien voor meisjes. Ik vind het garen super.

01.02.2022 - 11:29:

country flag SRoth wrote:

Liebes Garnstudio Team, es ist so schade, dass die Punawolle nicht mehr in bunt angeboten wird! Ich habe noch Reste, je 2 Knäuel, in Pflaume (Farbnr. 11) und blau (Nr. 14) - damit komme ich leider nicht weit. Jetzt wollte ich für ein neues Projekt nachbestellen und sehe, dass es die Farben gar nicht mehr gibt. Ich liebe die Qualität dieses Garns, ist denn geplant, die Farbpalette irgendwann wieder zu erweitern? Viele Grüße!

31.01.2022 - 16:50:

country flag Bettina Lukoschewitz wrote:

Hej jeg vil gerne bruge jeres drops puna som alternativ garn . Det garn produkt som anbefales til min opskrift er puna garn fra gepard garn men har lidt svært ved at regne ud om det er brugbart og hvor meget jeg skal bruge . Af puna fra gepard garn skulle jeg bruge 15 gange 50 gram . Kan i hjælpe mig 🙏🏼🙏🏼

29.01.2022 - 17:06:

DROPS Design answered:

Hei Bettina Selv om de har neste samme navn betyr det ikke at de er like. Dette er et garn jeg ikke kjenner til. Om det er blowgarnet Puna fra Gepard, passe nok DROPS Air (også et blowgarn) bedre enn DROPS Puna. (15 nøster med blowgarnet Puna fra Gepard = 1650 meter. For å få 1650 meter med DROPS Air trenger du 11 nøster og med DROPS Puna trenger du 15 nøster). DROPS Air og DROPS Puna har forskjellige tykkelse og strikkefasthet, så sjekk hva som passer best til Puna fra Gepard. mvh DROPS Design

31.01.2022 kl. 12:29:

country flag Christiane Klenke wrote:

In meinem Laden sind die Farben alle noch vorrätig. Bestellen Sie bei Wollfühlladen.

26.01.2022 - 01:32:

country flag Tuija wrote:

Olisin kysynyt mitkä on nuo ruskean värit puna langasta ensimmäisessä kuvassa?

23.01.2022 - 13:01:

country flag Andrea Ludewig wrote:

Guten Morgen an das DROPS-Team, Geht die DROPS-Puna aus dem Sortiment, oder haben Sie nur die Fraben reduziert? Sind neue Farben zu erwarten? Liebe Grüße Andrea

17.01.2022 - 08:57:

country flag Julia wrote:

Witam.wykonalam sweter z wloczki drops puna 03 z jednej partii. Po pierwszym praniu połowa robótki miała jaśniejszy odcień. Dla czego tak się dzieje ? Nie wiem co mam robić, bo sweter zepsuty i nie wiem czy sięgać znów po tą samą wloczke czy wybrać inna firmę.

14.01.2022 - 12:13:

DROPS Design answered:

Witaj Julio, pierwszy raz spotykam podobny problem. Jeżeli włóczka jest z jednej partii nie powinno być żadnej różnicy w odcieniu. Problem nastąpił podczas prania: która część jest jaśniejsza? Napisz jak prałaś sweter. Pozdrawiamy!

17.01.2022 kl. 15:15:

country flag Suzan Den Boon wrote:

Dear Sir/Madam, For a sweater I would like to use the Drops Puna Yarn. I would like to know where the alpaca wool comes from. Is there a name of a producer or a certain city where the wool comes from? And is there a certain standard in terms of the way the animals are being cared for? Thank you in advance. With kind regards, Suzan.

03.01.2022 - 10:45:

country flag Louise Barton-Warner wrote:

Iam looking for Puna colour 09 pink and 16 blue/grey, I cannot find anywhere that has stock of these colours, could you help please, Regards, Louise Barton-Warner

02.01.2022 - 22:22:

DROPS Design answered:

Dear Mrs Barton-Warner, these colours are not available anymore, you can ask more store if they do have some still in stock or ask other customers in our DROPS Workshop if someone can help you. Happy knitting!

03.01.2022 kl. 14:55:

country flag Sofia wrote:

Hi! I purchased drops Puna to replace Karisma in one sweater. Based on the information provided here I thought it would be same thickness as Karisma but it's clearly thinner and it makes my knit look much less dense and see through as well. Is it supposed to be like this? I purchased 10 skeins and feel a bit sad now...

31.12.2021 - 17:28:

DROPS Design answered:

Dear Sofia, indeed, DROPS Puna is thinner and softer than Karisma, since Puna is 100% Alpaca while Karisma is 100% Wool. So, even though they have the same yardage, the result is very different. We would recommend working with a smaller needle and a bit more tightly so that the result is slightly more similar. Happy knitting!

31.12.2021 kl. 19:02:

Leave a comment to DROPS Puna

Örömmel hallanánk véleményét erről a fonalról.

Ha kérdést szeretne feltenni, ügyeljen arra, hogy a megfelelő kategóriát válassza ki, így fegyorsíthatja a válaszadás folyamatát. Það verður að merkja við svæði merktri með *.