DROPS Bomull-Lin

Rusztikus elegancia lenből és pamutból

ár:

1163Ft

/ 50 g

Összetétel: 53% pamut, 47% len
Fonalcsoport: C (16 - 19 szem) / 10 ply / aran / worsted
Súly/hossz: 50 g = kb. 85 méter
Ajánlott tűméret: 5 mm
Kötéspróba: 10 x 10 cm = 17 szem x 22 sor
Kezelés: kímélő gépi mosás, max. 40°C / fektetve szárítás

Made in: EU
Nyersanyag származási helye: Pamut Pakisztánból, len Lengyelországból

Fonaltípus
Kezdő ár
DROPS Bomull-Lin
uni colour
1163.00 HUF
n/a

Stores selling this yarn online

Kattintson a Rendelés gombra, és egyenesen a DROPD kereskedő webboltjába irányítjuk, ahol leadhatja a rendelését.

Bolt neve Online ár
Nordfonal.hu
Webstore
1163.00 HUF
50g
Rendelés
Baba Erka Fonalkuckó
Webstore
1163.00 HUF
50g
Rendelés
Anyafonja Fonalbolt
Webstore
1163.00 HUF
50g
Rendelés

Ellenőrizze, hogy az Ön helyi üzlete tartja-e, itt

9 Színek DROPS Bomull-Lin

fehér
uni colour 01
törtfehér
uni colour 02
homok
uni colour 03
bézs
uni colour 11
barna
uni colour 05
világosszürke
uni colour 15
kékesszürke
uni colour 20
sötétkék
uni colour 21
fekete
uni colour 16

Termékadatok

A pamut és a len természetes és rusztikus együttese. A törékeny szerkezetű len és a finom pamut ötvözése egy nagyon tartós, strapabíró anyagot eredményez.

A színskálát a len betakarítás utáni színei ihlették. A DROPS Bomull-Lin fonalhoz DROPS minták széles skálája tartozik, többek között tunikák, felsők és más alapdarabok. Ebből a fonalból készült holmiknak különleges lenes érzete van, és egy kis finom fénye. A DROPS Bomull-Lin ideális könnyű nyári ruhadarabok készítésére.

A termék fenntarthatóságáról itt olvashat többet.


Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott színek monitoronként eltérhetnek hasonlóképp, a színek festésenként is eltérhetnek.

How do I care for this yarn?

yarn wash

kímélő gépi mosás, max. 40°C / fektetve szárítás

A symbólumok magyarázatát keresse a táblázatban

Tudjon meg többet a fonalak mosásáról.

How can I replace this yarn?

If you are looking to replace this yarn with another DROPS yarn, you can use another yarn within the same yarn group, or try our yarn converter!

Do you have a question about this yarn?

See a list of frequently asked questions (FAQ) about our yarns.

1) Milyen elemi szálakból készülnek a DROPS fonalak?

Fonalat sokféle természetes és szintetikusúton előállított elemi szálból készíthetünk. DROPS nagyrészben természetes alapanyagokból, gyapjú, pamut, alpaca, len és selyemszálakból készült fonalakat gyárt. Minden elemi száltípusnak megvannak a sajátos tulajdonságai, és gyakran keverjük is őket, hogy mindenből a legjobbat használjuk ki. A durvább fonalak előnye, hogy erősebbek, tartósabbak, a finomabb szálak pedig puhábbak és kényelmesebbek. Az alábbiakban olvashat a legyakrabban használt elemi szálainkról:

Alpaka:
Az alpaca szösz egy természetes elemi szál, amit az alpaca állatról gyűjtenek be, szerkezetében a báránygyapjúhoz hasonló. Puhaságát a szál kis keresztmetszetének köszönheti, amely a merinóhoz hasonló. Puha, ellenálló, elegáns, selymes természetes szál. Az alpaca szálból készült fonalak nemnemezelődnek, és nem bolyhosodnak könnyen, és a sodrástól függően lehetnek könnyű vagy nehéz súlyúak. Miközben hasonlít a gyapjúra, annál melegebb, nem szúr, nem tartalmaz lanolin, ezért hipoallergén. Az alpakák 22 természetes színben léteznek, 300 természetes árnyalatban, a valódi feketéktől a fekete/ barna / szürke árnyalatokon át a fehér, az ezüst és a rózsaszínes-szürkés árnyalatokig. p>

Mohair:
Ez az elemi szál az angórakecskékről származik, és luxus-alapanyagnak számít. A Mohair fonalak olyan melegek, mint a gyapjúból készültek, de sokkal könnyebbek, könnyen festhetőek, de nehezen nemezelődnek. A mohair szálaknak jellegzetes fénye van, ami attól a különleges módtól származik, ahogyan a szálak visszaverik a fényt. Annak ellenére, hogy elemi szélként keményebb, könnyű levegős fonalakat fonnak belőle, amelyekből könnyed, fényes, elegánsdarabok készülnek.

Gyapjú:
A bárány testéről származó gyapjú viszonylag durvább elemi szál. Két jellegzetes tulajdonsága, a hőtárolás, és a nemezelhetősége. A bárány fajtájától függően a gyapjú megjelenése változó lehet.
A merinói bárányról származó gyapjú a legfinomabb, puha, és finoman hullámos felületű. A DROPS minden merinói gyapjúból készült fonala Dél Amerikából származik olyan bárányoktól, amelyeknél nem alkalmazták a “mulesing” technikát..
A tiszta élő gyapjú közvetlenül az élő állatról levágott gyapjúból készül, és nincs benne korábban elkészült ruhadarabokból származó, újrafeldolgozott gyapjúszál. A géppel mosható gyapjúszálakról kémiai úton eltávolítják a mikroszkopikus méretű pikkelyeket, így azok nem tudnak egymásba kapaszkodni, nemezelődni, ezzel a gyapjú alkalmas less a gépben mosásra. (see Superwash).

Selyem:
A selyemszál a selyemhernyóként ismert molyféle gubójából készült letekert, folyamatos hosszú szál. Ugyan a selyemhernyót tenyésztik is, a Tussah-selyem a vadon élő selyemhernyók gubójából készül. A selyemszál az egyik legerősebb természetes szál, és csodás kötőfonal készíthető belőle. Remekül keverhető más fonalakkal, különösen a gyapjúval. A selyemfonalat természetes anyagokkal is nagyon szépen lehet festeni.

Növényi rostok:
Több növényi rost ismert, amit bizonyos növények vagy zöldségek sejtfalában találhatók. Ezek közül kettő a legismertebb, mint a legfontosabb kötő és más textil-alapanyag a pamut és a len.
Pamut a pamutnövény magját körülvevő elemi szálak, s majdnem tisztán cellulózból állnak. A pamut színe általában fehér, de létezik barna és zöld változat is. A pamutszálakat gyakran sodorják puha fonallá vagy cérnává, amiből puha, légáteresztő textíliákat készítenek, amelyek nyári ruhának, kiegészítőknek is alkalmasak. A fonal a selyemnél vagy a lenfonalnál gyengébb, de a gyapjúnál erősebb.
Mercerizált pamut az a pamut, amely átesett a mercerizálás folyamatán. Ez a folyamat a hagyományos pamutnál simább, fényesebb fonalat eredményez, ami a “sima” pamutnál erősebb, könnyebben festhető, ellenál a penésznek, és a bolyhosodásnak, továbbá kevésbé megy össze, és jobban tartja a formáját. br /> Len ezt az elemi szálat a len-növény szárából nyerik, erősebb és tartósabb bármelyik más elemi szálnál. A len-szál viszonylag puha, fényes, és a korral, a mosásokkal egyre puhább és szebb less. A len kényelmesebb viselet a pamutnál, jobban magába szívja a nedvességet és gyorsabban szárad.

A fonalainkban használt egyéb műszálak között olyanokat találhatunk, mint az akril, viszkóz, poliamid (nejlon) és a poliészter. Ezekkel a a szálakkal erősítjük a fonalainkat (például a DROPS Fabel zoknifonalunkat), vagy különleges szerkezetet kölcsönzünk nekik (például a fújt fonalunknak, a DROPS Air fonalnak).

2) Mi a poliamid?

A poliamid szál, közismert nevén a nejlon rendkívül erős, könnyű súlyú, könnyen kezelhető, rugalmas szál (mosógépben is mosható és szárítható), amely tökéletesen alkalmassá teszi arra, hogy más elemi szálakkal összekeverve tartós fonalakat, pl. zoknifonalakat készítsenek belőle.

A poliészterrel összehasonlítva a poliamid lágyabb, puhább, rugalmasabb szál, ugyanakkor jobban magába szívja a nedvességet és lassabban szárad.

3) Milyen információk találhatók a DROPS fonalak címkéjén?

Minden DROPS fonal címkéjén megtalálhatók az információk alapanyagokról (gyapjú, pamut, etc), a gombolyag súlya grammokban és unciákban, a fonal hossza méterben és yardban, a mosási, kezelési útmutatók és szimbólumok (részletesen itt), a szín száma, a festési szám és a fonalcsoportra vonatkozó adatok.

4) Mik azok a DROPS fonalcsoportok?

Minden DROPS fonalat a vastagsága alapján 6 fonalcsoport egyikébe soroltuk. (A-tól F-ig). Az azonos fonalcsoportba sorolt fonalak kötéspróbája hasonló, ezért a mintákban többé-kevésbé egymással behelyettesíthetőek, azonban az egyes típusok hossza eltérhez, ezért behelyettesítéskor minding ellenőrizzük a szükséges fonalmennyiséget!

5) Használhatok a mintában megadottól eltérő fonalat?

Igen, ha a fonal a mintában megadott kötés / horgoláspróbával köthető / horgolható. Mindig készítsünk kötéspróbát, és ellenőrizzük, hogy ugyanannyi szemünk van egymás mellett és ugyanannyi sorunk egymás fölött, mint ami a mintában szerepel.

Ne feledjük, hogy az eltérő fonalak megkötve is eltérő struktúrájúak lesznek, így a darabunk külseje is más lesz. A fonal hossza is eltérhet, így behelyettesítéskor újra kell számolnunk a szükséges fonalmennyiséget.

Többer olvashat többet arról, hogyan kell kiszámolnia a behelyettesítő fonal mennyiségét, és hogyan helyettesíthet 1 szál fonalat 2 másik, vékonyabbal. here.

6) Mit jelent ha egy fonal „Szupermosott”?

A szupermosott gyapjú egy különleges gyapjútermék, amit úgy kezeltek, hogy mosógépben mosható legyen. Sokan félnek a gyapjútól, mert könnyen összemegy a mosásban (bár ezt a tulajdonságot egyesek kihasználják, és szándékosan mossák kisebbre) a szupermosott gyapjú lehetővé teszik, hogy probléma nélkül használják ezeket a remek anyagokat.(Ezen az oldalon többet is olvashat erről.).

7) Mit jelent az, hogy “Oeko-Tex® bizonyítvánnyal rendelkezik?

Az Oeko-Tex® Standard 100 szabványt az 1990-es évek elején vezették be, mert a vásárlóközönség igényelte az olyan textíliákat, amelyek nem jelentenek egészségügyi veszélyt. Az Oeko-Tex® Standard 100 egy globálisan egységes tesztelési és igazolási rendszer a textiekhez és a nyersanyagokhoz, az alapanyagoktól és végtermékekig a termelés minden állomásán. Tartalmazza még, egészségügyi biztonsági szempontból a törvények által tiltott vagy szabályozott károsanyagok jelenlétét vizsgáló teszteket és a paramétereket.

Még több információt talál a következő oldalakon: www.oeko-tex.com

8) Hol gyártják a DROPS fonalait?

Arról, hogy l gyártják a DROPS fonalait, az egyes fonalak színkártyáinál és árlistájánál olvashat többet.

9) Miért olyan olcsók a fonalak?

Mint Észak-Európalegnagyobb kézi-kötőfonal és minta márkája, különleges lehetőségeink vannak arra, hogy a legjobb nyersanyagokkal dolgozzunk, és olyan módon spóroljunk, amelyek önöknek is hasznos. Ezért lehet a DROPS fonalakat a hasonló termékeknél 20-30%-kal olcsóbban megvenni.

10) Mennyire pontosak a weboldalon található színkártyák színei?

Amikor a színkártyákhoz készítjük a képeket, mindent megteszünk azért, hogy azok a lehető legpontosabban adják vissza a színeket. Sajnos, azonban nem tudjuk garantálni, hogyan jelennek meg ezek a képek az ön számítógépének monitorján. Minden monitor másképp adja vissza a színeket, némely szín a valóságnál sötétebben, mások bizonyos képernyőkön telítettebben jelenhetnek meg. Ha azt veszi észre, hogy sok szín tér el attól, amit a monitorján lát, akkor a monitorbeállításain kell változtatnia.

11) Mi az a micron? Mit jelent a superfine / extrafine megjelölés?

A fonalakhoz használt elemi szálak finomságát micronban mérik (a milliméter ezredrésze). A szuperfinom alpaca 26 – 28 micronos, a finom merinói gyapjú 21,5 micronnál vékonyabb, az extrafinom merinó 19,5 micronnál is vékonyabb. Minél kisebb a micron szám, a szálakból készült fonalunk anál finomabb, annál puhább lesz, minél magasabb a micronszám, annál tartósabb lesz a fonal minősége.

Azért fontos a micronszám, mert a fonal alapanyaga, az elemi szálak átalakulnak, (fonal, kötött anyag, szövet, stb. lesz belőlük), és a finomsága meghatározza, mire a legalkalmasabb felhasználni. Ezért ajánljuk, hogy a legfinomabb fonalat (mint pl a DROPS Baby Merino) pl babaruhákhoz használjuk, a vastagabb elemi szálbóől készült, durvább, de tartósabb fonalakat, pl. a DROPS Snow fonalát ülőpárnákhoz vagy lábbelikhez használjuk).

12) Miért térnek el a mintás fonalak gombolyagainak színei?

Ugyanazon színes fonal gombolyagainak a színe eltérő lehet mert 1) a két gombolyag más festésből származik, más a festési száma. 2) a fonalat az úgynevezett „varázsfestés” technikával festettük (a DROPS Delight fonalnál például ezt használjuk), ami egyedi mintázatot, folyamatos színátmenetet eredményez, ugyanakkor egy festésen belül is előfordulhatnak sötétebb vagy világosabb árnyalatok. Ez nem hiba, hanem a fonal jellegzetessége.

13) Mit tehetek, ha abban a boltban, ahol vásárolni szoktam, nem kapható az a szín, mait szeretnék?

Ha abban a DROPS üzletben nem kapható az a szín, amit szeretne, keressen egy DROPS Superstore (az aranypecséttel ellátott üzletek), ők beszerzik azokat a fonalakat is, amiket épp nem tartanak raktáron. A DROPS üzletek listáját keresse itt..

14) Hol találhatok egy bizonyos színt vagy festést?

Először mindig keresse meg azt a DROPS üzletet, ahol vásárolni szokott. Ha nincs náluk az adott szín / festés, kérdezze meg a többi kézimunkázót a FB DROPS Magyarul vagy a DROPS Workshop in Facebook csoportban, vagy Ravelry oldalon, ahol lehetnek olyanok, akik hajlandók megválniuk a készleteikben megbújó gombolyagoktól.

15) Miért szöszök, bolyhosodik a fonalam?

Egy fonal azért szöszöl / bolyhosodik, mert nincs benne elég sodrat, hogy minden elemi szálat összetartson. Minden fonalban van egy kis plusz elemi szál (a gyártásból adódóan), ami szöszölés, bolyhosodás formájában távozik, ennek mennyisége attól függ, hogyan fonták a fonalat. A „brushed” típusú fonalak (a „szöszösebb” fonalak), mint a DROPS Melody, a többi fonalnál többlaza szálat tartalmaznak, és ezért jobban is szöszölnek. A szöszölés attól is függ, hogy mit viselünk a darab alatt vagy fölött, belekapaszkodik-e az anyag a sálakba, kihúzza-e azokat. Ezért nem garantálható, hogy egy fonal egyáltalán ne szöszöljön

Az alábbiakban néhány tanács, ahhoz, hogyan kaphatja a legjobb eredményt a szőrösebb, szöszösebb fonalakat használva:

  • Amikor elkészült a darabbal, (mielőtt kimosnánk) alaposan rázzuk ki, hogy a laza szálak lepotyogjanak. MEGJEGYZÉS: NE HASZNÁLJUNK szösz-hengert, kefét, vagy olyasmit, ami beleakadhat a szálakba.
  • Tegyük a darabot egy nejlon zacskóba és a fagyasztóba, így a szálak kevésbé tapadnak egymáshoz, és a fölösleges szálak könnyebben kipotyognak. Hagyjuk néhány órára a fagyasztóban és rázzuk ki újra.
  • A fonal címkéjén található utasítások szerint, mossuk ki a darabot. A szöszölősebb fonalakkal készült darabokat mosás és száradás után alaposan ki kell ráznunk, hogy a szálak fellazuljanak, és a fölöslegesek kipotyogjanak.
Have a problem with the DROPS yarn you purchased? When you purchase yarn from the shade cards or patterns on our site, you are not buying directly from DROPS but from one of the hundreds of DROPS stores around the world. It is therefore important that you take contact with the DROPS store where you bought the yarn, and that you save the labels of all the skeins you purchased (they are your warranty). The DROPS store you contact will assist you and escalate the claim if necessary. Find a list of DROPS stores here.

Megjegyzések / Kérdések (113)

country flag Daniela wrote:

Buongiorno,è possibile se è prevista una promozione in Italia per questo filato? Grazie

12.05.2023 - 17:47:

DROPS Design answered:

Buonasera Daniela, non ci è possibile conoscere in anticipo le promozioni per i filati DROPS, in ogni caso se clicca su "ordinare" nella cartella colori può vedere i prezzi dei vari rivenditori, e magari individuare delle offerte. Buon lavoro!

18.05.2023 kl. 21:36:

country flag Ute wrote:

Schönen guten Tag , würden sie auch nach Italien liefern ?

21.07.2022 - 17:42:

DROPS Design answered:

Liebe Ute, Hier finden Sie Geschäfte, die nach Italien verkaufen: https://www.garnstudio.com/findastore.php?id=4&cid=9

24.07.2022 kl. 19:31:

country flag Ellinor Jonasson wrote:

Jag har köpt Drops garn på nätet. Kommer inte ihåg varifrån. Behöver komplettera 1 nystan Bomull-Lin färg 03 Deylot 0420 och 1 nystan delight print färg 05 och dyelot 945 hjälp hur/ var kan jag beställa detta?

12.07.2022 - 14:11:

DROPS Design answered:

Hej Ellinor. Vi har dessvärre inte översikt på vilka partier våra återförsäljare har på lager så du måste själv ta kontakt med återförsäljarna för att se om någon av de har det på lager. Mvh DROPS Design

13.07.2022 kl. 14:37:

country flag Rosalyn wrote:

I want to make Hat DROPS 209-8 how many skeins of Bomull-Lin would i need..ans what is the yardage I would need? Thank you.

08.07.2022 - 23:40:

DROPS Design answered:

Dear Rosalyn, you need 3 balls (150gr in total) of Bomull-Lin. Since each ball has 85m, you need 255m of yarn. Happy crocheting!

09.07.2022 kl. 18:26:

country flag Birgit Gass wrote:

Jeg vil starte på en bluse fra Susanne-Gustafsson.dk Der står, jeg skal bl.a. skal bruge Drops Bomull/Linn i hørfarve, men jeg kan ikke finde den på bestillingslisten

01.07.2022 - 10:15:

DROPS Design answered:

Hei Birgit. Anbefaler deg å kontakte Susanne-Gustafsson.dk for å få vite hvilken fargenr det er brukt til den blusen du skal strikke, slik at du får den riktige fargen. mvh DROPS Design

04.07.2022 kl. 09:42:

country flag Y Jacobs wrote:

Ik heb het vorig jaar gekocht om een trui te haken maar ik kan nergens de patronen voor dit garen vinden voor een trui?

01.07.2022 - 00:17:

DROPS Design answered:

Dag Y Jacobs,

Geen idee welk patroon je had gevonden, maar misschien zit hij hier tussen?

03.07.2022 kl. 19:40:

country flag Rosy wrote:

Bonjour, ce fil est vraiment très agréable à tricoter, mais est-il prévu de créer d'autres couleurs : bleu ciel, rose blush, vert mousse, etc... Les vêtements en lin seul ou mélangé arborent souvent de très belles couleurs, pourquoi pas le fil "lin coton" ?

12.06.2022 - 17:23:

country flag Patty Walk wrote:

How can I order some of the Bomull Lin beige yarn? I'm not able to pull up the order category.

28.05.2022 - 16:52:

DROPS Design answered:

Dear Patty, if you press order, you can find a list of stores shipping this yarn to your country. You can also press "find a store!" and select your country to see all our stores shipping to your country; but maybe some of them won't have Bomull Lin. You need to check with each store if they have your colour available, we don't have any information regarding stock.

29.05.2022 kl. 22:07:

country flag Mascha wrote:

Die Farbe Graublau (20) sollte besser Graugrau heißen - es ist ein wunderbares Grau ohne jedes Blau. :-/ Aber es strickt sich gut und fühlt sich angenehm weich an. Ich verwende Nadeln Nr. 3,5 und bekomme ein einigermaßen dichtes Gestrick. Meines Erachtens sollte das Garn in die Garngruppe A oder B eingeordnet werden.

20.05.2022 - 14:08:

country flag Mascha wrote:

Mir erscheint es sehr kompliziert, dass völlig verschiedene Farben gleich heißen. "Graublau" z. B. sieht bei Alaska, Merino Extra Fine und Bomull-Lin ganz unterschiedlich aus. Könnte das nicht etwas vergleichbarer gemacht werden?

06.05.2022 - 23:56:

DROPS Design answered:

Liebe Mascha, wenn Sie Hilfe brauchen, Ihre Farben zu wählen, können Sie sich gerne an Ihrem DROPS Laden wenden, dort wird man auch telefonisch oder per E-Mail gerne weiterhelfen. Viel Spaß beim stricken!

09.05.2022 kl. 09:06:

country flag Mascha wrote:

Danke für die schnelle Antwort (auch wenn sie mir nicht weiterhilft). Noch eine Frage: Ist \"Graublau\" (Farbe 20) tatsächlich blau? Auf dem Bildschirm kann ich das nicht erkennen.

04.05.2022 - 21:23:

DROPS Design answered:

Liebe Mascha, Graublau ist mehr grau aber mit etwas blau - Ihr DROPS Laden kann Ihnen damit besser helfen, auch telefonisch oder per E-Mail, die besten passenden Farben zu wählen. Viel Spaß beim stricken!

05.05.2022 kl. 09:25:

country flag Mascha wrote:

Moin! Erhält man mit diesem Garn und 5er-Nadeln ein dichtes Gestrick, oder wird es eher locker, so dass der Wind durchpfeifen kann?

02.05.2022 - 21:17:

DROPS Design answered:

Liebe Mascha, es hängt von jeder eigenen Maschenprobe ab - hier finden Sie alle unsere gestrickte Anleitungen mit Bomull-Lin. Gerne wird Ihnen Ihr DROPS Laden noch weiter - auch telefonisch oder per E-Mail- helfen. Viel Spaß beim stricken!

03.05.2022 kl. 11:04:

country flag Lorraine Bruce wrote:

I am confused with the instructions for Drops 60-7. This pattern says Bomull-Lin should be knitted on 4mm needles at a gauge of 21 sts. However in the instructions for the yarn on this page it says the yarn should be knitted on 5mm needles at a gauge of 16-17 sts. There is a big difference in the finished fabric. Which is correct?

27.02.2022 - 02:04:

DROPS Design answered:

Dear Lorraine, the most important thing is not the needle size, but rather the gauge. The texture of this jacket is quite tight, to keep its shape. So it needs to be worked more tightly, with a higher than usual gauge. That is why it's different from the one stated in general for the yarn. In any case, when in doubt, you should follow the gauge indicated in the pattern always. Happy knitting!

27.02.2022 kl. 16:23:

country flag Sissel Merete Horn wrote:

Får ikke bestilt! Når jeg trykker på det aktuelle garnet kommer det bare bilde av det og ikke mulig å trykke antall og legge i handlekurven!

13.02.2022 - 10:19:

DROPS Design answered:

Hei Sissel. Da er det mulig at den nettbutikken du bestiller fra ikke har den aktuelle fargen. Prøv en annen nettbutikk og se om det da fungerer og bestille. mvh DROPS Design

14.02.2022 kl. 07:16:

country flag Karen_2006 wrote:

Ich habe mir einen Pulli mit Bomull Lin gestrickt und im Wollwaschgang bei 30 ° gewaschen. Nun ist er 2 Nummern kleiner und ich kann ihn direkt in die Tonne treten. Sehr ärgerlich um Geld und die ganze Arbeit.

31.01.2022 - 17:30:

DROPS Design answered:

Liebe Karen, beachten Sie, Schleudergang muss auch als Feinwäsche/Schonwaschgang sein, hier lesen Sie noch weitere Tipps.

01.02.2022 kl. 15:07:

country flag Outi Muranen wrote:

Paljonkohan tarvitsen Drops Bomull-Lin lankaa liiviin, jossa kaulus. Koko M. Etukappaleen pituus 57 cm ja takakappaleen pituus 62 cm. Kappaleiden helman leveys 52-54cm. Sileää neuletta, ehkä helmassa resori

30.01.2022 - 22:07:

country flag Yvonne wrote:

Goedemorgen, Heb 17 bollen Bomull Lin gekocht en wil graag vest Drops 60-3 breien. Nu zie ik dat, alhoewel er op de label van Bomull-lin steekverhouding van17stx 22 rows vermeld staat, er in het patroon 21st x 28 staat. Dit vind ik erg verwarrend. Ben nog geen ervaren breister. Hebben jullie een patroon van een soortgelijk vest, maar dan in de dezelfde stekenverhouding als op de label? Alvast bedankt.

24.11.2021 - 09:53:

DROPS Design answered:

Dag Yvonne,

De stekenverhouding in het patroon kan soms afwijken van de stekenverhouding op het label, om een bepaald effect (bewust losser of strakker) te creëren.

Met een zoekactie op Bomull-Lin vind je vast patronen in een stekenverhouding die meer overeenkomt met wat er op het label staat.

06.01.2022 kl. 12:01:

country flag Michaëlle wrote:

Bonjour. Je vais tricoter avec le bomull-lin dont l'échantillon est fait. Mais sachant que c'est un melabge de fibres végétales, dois-je le bloquer ou puis-je déjà le mesurer tel quel ? Merci

08.11.2021 - 13:41:

DROPS Design answered:

Bonjour Michaelle, je vous recommande toujours bloquer un echantillon avant de commencer l'ouvrage. Bon tricot!

08.11.2021 kl. 13:45:

country flag Bellmaus wrote:

Guten Tag, würden Sie dieses Garn auch für ein Patentmuster empfehlen? Vielen Dank!

08.10.2021 - 19:54:

DROPS Design answered:

Liebe Bellmaus, wahrscheinlich, am besten stricken Sie immer eine Mascheprobe zuerst, so können Sie die gewüsnchte Textur testen/prüfen. Viel Spaß beim stricken!

12.10.2021 kl. 09:18:

country flag Drops Bomull-lin wrote:

Finns det färgprover på garnet?

12.09.2021 - 17:31:

DROPS Design answered:

Hei. Nei, vi har ingen fargeprøve vi sender ut. Ta kontakt med din nærmeste butikk og hør om de har dette garnet inne og den fargen du ønsker å se. mvh DROPS design

13.09.2021 kl. 09:32:

country flag Sharon wrote:

I just pulled a few metres in half and worked a crochet sample . Its beautiful . Please make it thinner, people can always work 2 strands to get the original thickness, this is loosely plied anyway.

17.06.2021 - 09:11:

country flag Sharon wrote:

I'd like this better if it were thinner. 120m instead of 85 would allow for more detailed crochet and knit stitches and be thinner for summer clothing. This is perfect for bags and hats though.

17.06.2021 - 08:15:

country flag Robyn wrote:

Dear DROPS, Is it possible to have your yarns posted to Australia?

08.06.2021 - 02:33:

DROPS Design answered:

Dear Robyn, please find list of DROPS stores shipping worldwide here. Happy knitting!

08.06.2021 kl. 08:55:

country flag Jane Cheeseman wrote:

I am still relatively new to crocheting but i really like the look of this yarn. Could it be used to make a summer blanket?

31.05.2021 - 11:52:

DROPS Design answered:

Dear Mrs Cheeseman, you can but it wouldn't be as soft as Cotton - see a selection of blankets in Cotton yarns here. Happy crocheting!

01.06.2021 kl. 09:42:

country flag Diana wrote:

Jammer dat het resultaat tegenvalt. Deze draad breit vlotjes, maar het eindresultaat valt wel tegen. Elke fout (knoop) in de draad zie je, overal waar je een nieuw bolletje begonnen bent lijkt het of je fouten maakte. Als je de tuniek (die ik maakte) een keer droeg, moet je hem wassen om opnieuw in model te krijgen. Erg jammer, het enthousiasme bij het beginnen breien met deze draad (die hoewel aangenaam breit) is nu wel erg bekoeld.

15.05.2021 - 10:44:

Leave a comment to DROPS Bomull-Lin

Örömmel hallanánk véleményét erről a fonalról.

Ha kérdést szeretne feltenni, ügyeljen arra, hogy a megfelelő kategóriát válassza ki, így fegyorsíthatja a válaszadás folyamatát. Það verður að merkja við svæði merktri með *.