Stopa #4 - Pojďme to dokončit!

Nastal čas spojit díly dohromady, udělat z nich svetr a dát Santovi tvář! Při tom se můžete řídit našimi tipy a nebo vytvořit obličej podle vlastních představ o Santovi - tím rozhodně nemůžete nic pokazit!

Nezapomeňte, že pokud jste na pochybách, najdete dole pod návodem seznam odkazů na užitečné video-ukázky a také můžete poslat dotaz prostřednictvím formuláře na konci stránky - naši mistři jehlic se vám pokusí poradit!

Doufáme, že vám výprava líbila a rádi jste pletli společně s námi. Jsme vážně moc zvědaví na vaše hotové svetry - nezapomeňte poslat fotky do #dropsfan galerie!


Pusťme se do toho!

DOKONČENÍ:
Sešijeme raglánové průramky - šev vedeme shora dolů k podpaží, vedle 1 krajového oka.
Sešijeme postranní švy.

LEM PRŮKRČNÍKU:
Z lícové strany nabereme krátkou kruhovou jehlicí č.4,5 z okraje průkrčníku šedou přízí Air nebo světle šedou přízí Nepal (barva a) asi 67-71-75-68-68-72 ok (včetně odložených ok na předním dílu). Upleteme 1 kruhovou řadu hladce a SOUČASNĚ ujmeme rovnoměrně potřebný počet ok na výsledných 60-60-64-64-68-68 ok. Pak pleteme v kruhových řadách pružným vzorem 2/2 (tj. střídáme 2 oka hladce, 2 obrace). Když je lem vysoký 2 cm, změníme přízi na malinovou Air nebo vínovou Nepal (barva b) a upleteme pružným vzorem další 1 cm výšky. Pak všechna oka volně dle vzoru uzavřeme. Pulovr měří asi 36-40-44-48-52-56 cm (od ramene).

BAMBULE (na čepici):
Ze smetanové příze (barva c) vyrobíme bambuli o průměru asi 5-6 cm; ponecháme si 2 vlákna na přivázání. Bambuli přivážeme na volnou špičku Santovy čepice na předním dílu.

VOUSY:
1 vous = 1 vlákno smetanové příze (barva c) dlouhé 45 cm. Nastříháme si 18 vousů.
Každý vous připevníme nad obrácené oko na krku Santy. Vous přeložíme napolovic a vzniklou smyčku provlečeme kolem oka, smyčkou pak protáhneme konce příze a stáhneme. Takto navážeme vousy do každého ze 17 zbylých ok nad obrácenými oky. Pak všechny vousy svážeme volným uzlem; uzel uvážeme zhruba v polovině délky vousů. Konce zastřihneme.

KNÍR:
1 vous = 1 vlákno smetanové příze (barva c) dlouhé 7 cm. Nastříháme si 8 vousů.
Každý vous přeložíme napolovic a vzniklou smyčku provlečeme kolem oka pod obráceným okem na Santově obličeji, smyčkou pak protáhneme konce příze a stáhneme. Takto navážeme vousy pod každé obrácené oko. Knírek pak zastřihneme na požadovanou délku.

OČI:
Ze zbytku černé příze (barva e) vyšijeme pletacím stehem oči = steh přes 3 oka a 1 steh napříč následujícím okem směrem ke středu obličeje.


Hotovo.

Náš svetr je teď kompletní! A my už se nemůžeme dočkat až uvidíme ty vaše kousky! 😁 Sdílejte s námi fotky svých dokončených Vánočních svetrů na sociálních sítích pomocí hashtagů #DROPSChristmasKAL a #SleepySantaSweater – a nezapomeňte je také poslat do galerie #dropsfan!

Hledáte návod taky na pěknou pletenou Santovskou čepici? Najdete ho tady: dětské velikosti a baby velikosti.


Potřebujete radu?

Tady je seznam užitečných odkazů, které vám s dokončením svetru pomohou!

Komentáře (3)

Elisabeth Peperkamp wrote:

De kerstkado'tjes zijn bijna klaar ben al aan de derde bezig met merino , basis groen, hartelijk dank voor het leuke patroon

01.12.2019 - 07:37

Csákvári Zsuzsanna wrote:

How can I make a face on the Jumpers backside ? Make a mustach and eyes or do just a long hair for Santa?

27.11.2019 - 16:56

DROPS Design answered:

Dear Mrs Csákvári, you can make a face on the jumper's back piece as we show on the front piece, or create your own, there is no bad way to make the face, just follow your inspiration. Happy knitting!

28.11.2019 - 10:26

Tina wrote:

Vielen Dank für einen weiteren tollen Pullover - es hat wie immer riesigen Spaß gemacht, bei einem KAL von Drops dabei zu sein :D

26.11.2019 - 22:07

Přidejte svůj komentář či dotaz k této stopě

Vaši emailovou adresu nezveřejníme. Povinná pole jsou označena *.