DROPS Daisy

Mindennapi puhaság, tiszta merinó-gyapjúból

ár:

1530Ft

/ 50 g

Összetétel: 100% gyapjú
Fonalcsoport: B (20 - 22 szem) / 8 ply / DK
Súly/hossz: 50 g = kb. 110 méter
Ajánlott tűméret: 4 mm
Kötéspróba: 10 x 10 cm = 21 szem x 28 sor
Kezelés: Kézi Mosás, max 30°C /Fektetve szárítsuk / Nemezelhető
Superwash: no

Made in: Peru
Nyersanyag származási helye: Gyapjú, Dél-Amerikából

Ez a fonal rendelkezik Oeko-Tex ® igazolással (az igazolás száma 23.HPE.36896), Standard 100 Class II. az Hohenstein Institute. Ez azt jelenti, hogy bevizsgálák, és ártalmas vegyi anyagoktól teljesen mentesnek találták, és emberi felhasználásra teljesen biztonságos. A Class II azt jelenti, ogy a fonal megfelelő arra, hogy közvetlenül érintkezzez a bőrrel, akár olyan nagyobb felületeken is, mint a béúzok, felsk, matracok, stb.

Fonaltípus
DROPS ár
Kezdő ár
DROPS Daisy
uni colour
1530.00 HUF
n/a

Stores selling this yarn online

Kattintson a Rendelés gombra, és egyenesen a DROPD kereskedő webboltjába irányítjuk, ahol leadhatja a rendelését.

Bolt neve Online ár
Nordfonal.hu
Kecskemét
1530.00 HUF
50g
Rendelés

Ellenőrizze, hogy az Ön helyi üzlete tartja-e, itt

DROPS Daisy
mix
1530.00 HUF
n/a

Stores selling this yarn online

Kattintson a Rendelés gombra, és egyenesen a DROPD kereskedő webboltjába irányítjuk, ahol leadhatja a rendelését.

Bolt neve Online ár
Nordfonal.hu
Kecskemét
1530.00 HUF
50g
Rendelés

Ellenőrizze, hogy az Ön helyi üzlete tartja-e, itt

25 Színek DROPS Daisy

new
törtfehér
uni colour 01
new
marcipán
uni colour 02
new
világos nugát
mix 11
new
mandula
mix 13
new
karamell
uni colour 12
new
barna
mix 14
new
középszürke
mix 05
new
világos szürke
mix 04
new
limonádé
uni colour 16
new
narancs
uni colour 23
new
piros
uni colour 20
new
karmazsin
uni colour 21
new
magenta
uni colour 22
new
púderrózsaszín
uni colour 06
new
édes orchidea
uni colour 07
new
világos levendula
uni colour 15
new
világoskék
uni colour 10
new
kobaltkék
uni colour 24
new
tengerészkék
uni colour 19
new
sötét kékeszöld
uni colour 18
new
jégkék
uni colour 09
new
pisztáciafagyi
uni colour 08
new
papagájzöld
uni colour 25
new
mohazöld
uni colour 17
new
fekete
uni colour 03

Termékadatok

A DROPS Daisy olyan puha fonal, ami nem szupermosott, és 100%-ban extra finom merinói gyapjúból fontuk. a fonalhoz használt elemi szálakat nem kezeltük, ami azt jelenti, a festés előtt csak mostuk, kémiai kezelésnek azonban nem vetettük alá. Ez kihangsúlyozza a fonal természetes tulajdonságait, a fonal légáteresztőbb, formatartóbb és jobb, stabilabb szerkezetű lesz.

A Drops Daisy fonalat 4 szálból cérnáztuk ezért rendkívül rugalmas, a kötésképe szép, a szemeket kihangsúlyozza, így különösen alkalmas csavart-, struktúra és rizsminták kötésére. A fonal remekül illik a DROPS Karisma, DROPS Lima, DROPS Cotton Merino és DROPS Merino Extra Fine fonalainkhoz (vagyis a B fonalcsoporthoz) írt mintáinkhoz. A fonal különleges szerkezete miatt rendkívül fontos, hogy megfelelően kezeljük az elkészült darabot, vagyis jó kötéspróbát használjunk, a kötéspróbánk a szokásosnál inkább valamivel szorosabb legyen, mint lazább, és kövessük a fonal kezelési/mosási utasításait.

Mint minden merinó fonalunk a DROPS Daisy is Dél-Amerikából származik, szabadon tartott, mulesing eljárással nem kezelet állatokról.

A termék fenntarthatóságáról itt olvashat többet.


Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott színek monitoronként eltérhetnek hasonlóképp, a színek festésenként is eltérhetnek.

How do I care for this yarn?

yarn wash

Kézi Mosás, max 30°C /Fektetve szárítsuk

DROPS Daisy fonalat nem kezeltük a szupermosott technlógiával, ami azt jelenti, csak kézzel mossuk. Mindemellett van még néhány fontos ajánlás, a fonal kezeléséhez:

 • Kövessük a fonal címkéjén és a színkártyán megadott mosási és kezelési útmutatót..
 • A merinó gyapjúból készült fonalat kézzel, 30ºC-on mossuk.
 • Szükség esetén kímélő, vízmentes centrifugáló-programot használjunk.
 • Elkülönítve mossuk, sok vízben.
 • Kevés gyapjúmosószert használjunk (enzimek és optikai fehérítők, színélénkítők nélkül).
 • SOHA ne használjunk öblítőszert (a gyapjúszálak felpuhulnak és szétcsúszhatnak).
 • SOHA ne áztassuk!
 • SOHA ne hagyjuk a mosógépben hosszú ideig!
 • SOHA ne szárítsuk felakasztva, hanem vízszintes felületen kifektetve és formára igazítva.

A symbólumok magyarázatát keresse a táblázatban

Tudjon meg többet a fonalak mosásáról.

Do you have a question about this yarn?

See a list of frequently asked questions (FAQ) about our yarns.

1) Milyen elemi szálakból készülnek a DROPS fonalak?

Fonalat sokféle természetes és szintetikusúton előállított elemi szálból készíthetünk. DROPS nagyrészben természetes alapanyagokból, gyapjú, pamut, alpaca, len és selyemszálakból készült fonalakat gyárt. Minden elemi száltípusnak megvannak a sajátos tulajdonságai, és gyakran keverjük is őket, hogy mindenből a legjobbat használjuk ki. A durvább fonalak előnye, hogy erősebbek, tartósabbak, a finomabb szálak pedig puhábbak és kényelmesebbek. Az alábbiakban olvashat a legyakrabban használt elemi szálainkról:

Alpaka:
Az alpaca szösz egy természetes elemi szál, amit az alpaca állatról gyűjtenek be, szerkezetében a báránygyapjúhoz hasonló. Puhaságát a szál kis keresztmetszetének köszönheti, amely a merinóhoz hasonló. Puha, ellenálló, elegáns, selymes természetes szál. Az alpaca szálból készült fonalak nemnemezelődnek, és nem bolyhosodnak könnyen, és a sodrástól függően lehetnek könnyű vagy nehéz súlyúak. Miközben hasonlít a gyapjúra, annál melegebb, nem szúr, nem tartalmaz lanolin, ezért hipoallergén. Az alpakák 22 természetes színben léteznek, 300 természetes árnyalatban, a valódi feketéktől a fekete/ barna / szürke árnyalatokon át a fehér, az ezüst és a rózsaszínes-szürkés árnyalatokig. p>

Mohair:
Ez az elemi szál az angórakecskékről származik, és luxus-alapanyagnak számít. A Mohair fonalak olyan melegek, mint a gyapjúból készültek, de sokkal könnyebbek, könnyen festhetőek, de nehezen nemezelődnek. A mohair szálaknak jellegzetes fénye van, ami attól a különleges módtól származik, ahogyan a szálak visszaverik a fényt. Annak ellenére, hogy elemi szélként keményebb, könnyű levegős fonalakat fonnak belőle, amelyekből könnyed, fényes, elegánsdarabok készülnek.

Gyapjú:
A bárány testéről származó gyapjú viszonylag durvább elemi szál. Két jellegzetes tulajdonsága, a hőtárolás, és a nemezelhetősége. A bárány fajtájától függően a gyapjú megjelenése változó lehet.
A merinói bárányról származó gyapjú a legfinomabb, puha, és finoman hullámos felületű. A DROPS minden merinói gyapjúból készült fonala Dél Amerikából származik olyan bárányoktól, amelyeknél nem alkalmazták a “mulesing” technikát..
A tiszta élő gyapjú közvetlenül az élő állatról levágott gyapjúból készül, és nincs benne korábban elkészült ruhadarabokból származó, újrafeldolgozott gyapjúszál. A géppel mosható gyapjúszálakról kémiai úton eltávolítják a mikroszkopikus méretű pikkelyeket, így azok nem tudnak egymásba kapaszkodni, nemezelődni, ezzel a gyapjú alkalmas less a gépben mosásra. (see Superwash).

Selyem:
A selyemszál a selyemhernyóként ismert molyféle gubójából készült letekert, folyamatos hosszú szál. Ugyan a selyemhernyót tenyésztik is, a Tussah-selyem a vadon élő selyemhernyók gubójából készül. A selyemszál az egyik legerősebb természetes szál, és csodás kötőfonal készíthető belőle. Remekül keverhető más fonalakkal, különösen a gyapjúval. A selyemfonalat természetes anyagokkal is nagyon szépen lehet festeni.

Növényi rostok:
Több növényi rost ismert, amit bizonyos növények vagy zöldségek sejtfalában találhatók. Ezek közül kettő a legismertebb, mint a legfontosabb kötő és más textil-alapanyag a pamut és a len.
Pamut a pamutnövény magját körülvevő elemi szálak, s majdnem tisztán cellulózból állnak. A pamut színe általában fehér, de létezik barna és zöld változat is. A pamutszálakat gyakran sodorják puha fonallá vagy cérnává, amiből puha, légáteresztő textíliákat készítenek, amelyek nyári ruhának, kiegészítőknek is alkalmasak. A fonal a selyemnél vagy a lenfonalnál gyengébb, de a gyapjúnál erősebb.
Mercerizált pamut az a pamut, amely átesett a mercerizálás folyamatán. Ez a folyamat a hagyományos pamutnál simább, fényesebb fonalat eredményez, ami a “sima” pamutnál erősebb, könnyebben festhető, ellenál a penésznek, és a bolyhosodásnak, továbbá kevésbé megy össze, és jobban tartja a formáját. br /> Len ezt az elemi szálat a len-növény szárából nyerik, erősebb és tartósabb bármelyik más elemi szálnál. A len-szál viszonylag puha, fényes, és a korral, a mosásokkal egyre puhább és szebb less. A len kényelmesebb viselet a pamutnál, jobban magába szívja a nedvességet és gyorsabban szárad.

A fonalainkban használt egyéb műszálak között olyanokat találhatunk, mint az akril, viszkóz, poliamid (nejlon) és a poliészter. Ezekkel a a szálakkal erősítjük a fonalainkat (például a DROPS Fabel zoknifonalunkat), vagy különleges szerkezetet kölcsönzünk nekik (például a fújt fonalunknak, a DROPS Air fonalnak).

2) Mi a poliamid?

A poliamid szál, közismert nevén a nejlon rendkívül erős, könnyű súlyú, könnyen kezelhető, rugalmas szál (mosógépben is mosható és szárítható), amely tökéletesen alkalmassá teszi arra, hogy más elemi szálakkal összekeverve tartós fonalakat, pl. zoknifonalakat készítsenek belőle.

A poliészterrel összehasonlítva a poliamid lágyabb, puhább, rugalmasabb szál, ugyanakkor jobban magába szívja a nedvességet és lassabban szárad.

3) Milyen információk találhatók a DROPS fonalak címkéjén?

Minden DROPS fonal címkéjén megtalálhatók az információk alapanyagokról (gyapjú, pamut, etc), a gombolyag súlya grammokban és unciákban, a fonal hossza méterben és yardban, a mosási, kezelési útmutatók és szimbólumok (részletesen itt), a szín száma, a festési szám és a fonalcsoportra vonatkozó adatok.

4) Mik azok a DROPS fonalcsoportok?

Minden DROPS fonalat a vastagsága alapján 6 fonalcsoport egyikébe soroltuk. (A-tól F-ig). Az azonos fonalcsoportba sorolt fonalak kötéspróbája hasonló, ezért a mintákban többé-kevésbé egymással behelyettesíthetőek, azonban az egyes típusok hossza eltérhez, ezért behelyettesítéskor minding ellenőrizzük a szükséges fonalmennyiséget!

5) Használhatok a mintában megadottól eltérő fonalat?

Igen, ha a fonal a mintában megadott kötés / horgoláspróbával köthető / horgolható. Mindig készítsünk kötéspróbát, és ellenőrizzük, hogy ugyanannyi szemünk van egymás mellett és ugyanannyi sorunk egymás fölött, mint ami a mintában szerepel.

Ne feledjük, hogy az eltérő fonalak megkötve is eltérő struktúrájúak lesznek, így a darabunk külseje is más lesz. A fonal hossza is eltérhet, így behelyettesítéskor újra kell számolnunk a szükséges fonalmennyiséget.

Többer olvashat többet arról, hogyan kell kiszámolnia a behelyettesítő fonal mennyiségét, és hogyan helyettesíthet 1 szál fonalat 2 másik, vékonyabbal. here.

6) Mit jelent ha egy fonal „Szupermosott”?

A szupermosott gyapjú egy különleges gyapjútermék, amit úgy kezeltek, hogy mosógépben mosható legyen. Sokan félnek a gyapjútól, mert könnyen összemegy a mosásban (bár ezt a tulajdonságot egyesek kihasználják, és szándékosan mossák kisebbre) a szupermosott gyapjú lehetővé teszik, hogy probléma nélkül használják ezeket a remek anyagokat.(Ezen az oldalon többet is olvashat erről.).

7) Mit jelent az, hogy “Oeko-Tex® bizonyítvánnyal rendelkezik?

Az Oeko-Tex® Standard 100 szabványt az 1990-es évek elején vezették be, mert a vásárlóközönség igényelte az olyan textíliákat, amelyek nem jelentenek egészségügyi veszélyt. Az Oeko-Tex® Standard 100 egy globálisan egységes tesztelési és igazolási rendszer a textiekhez és a nyersanyagokhoz, az alapanyagoktól és végtermékekig a termelés minden állomásán. Tartalmazza még, egészségügyi biztonsági szempontból a törvények által tiltott vagy szabályozott károsanyagok jelenlétét vizsgáló teszteket és a paramétereket.

Még több információt talál a következő oldalakon: www.oeko-tex.com

8) Hol gyártják a DROPS fonalait?

Arról, hogy l gyártják a DROPS fonalait, az egyes fonalak színkártyáinál és árlistájánál olvashat többet.

9) Miért olyan olcsók a fonalak?

Mint Észak-Európalegnagyobb kézi-kötőfonal és minta márkája, különleges lehetőségeink vannak arra, hogy a legjobb nyersanyagokkal dolgozzunk, és olyan módon spóroljunk, amelyek önöknek is hasznos. Ezért lehet a DROPS fonalakat a hasonló termékeknél 20-30%-kal olcsóbban megvenni.

10) Mennyire pontosak a weboldalon található színkártyák színei?

Amikor a színkártyákhoz készítjük a képeket, mindent megteszünk azért, hogy azok a lehető legpontosabban adják vissza a színeket. Sajnos, azonban nem tudjuk garantálni, hogyan jelennek meg ezek a képek az ön számítógépének monitorján. Minden monitor másképp adja vissza a színeket, némely szín a valóságnál sötétebben, mások bizonyos képernyőkön telítettebben jelenhetnek meg. Ha azt veszi észre, hogy sok szín tér el attól, amit a monitorján lát, akkor a monitorbeállításain kell változtatnia.

11) Mi az a micron? Mit jelent a superfine / extrafine megjelölés?

A fonalakhoz használt elemi szálak finomságát micronban mérik (a milliméter ezredrésze). A szuperfinom alpaca 26 – 28 micronos, a finom merinói gyapjú 21,5 micronnál vékonyabb, az extrafinom merinó 19,5 micronnál is vékonyabb. Minél kisebb a micron szám, a szálakból készült fonalunk anál finomabb, annál puhább lesz, minél magasabb a micronszám, annál tartósabb lesz a fonal minősége.

Azért fontos a micronszám, mert a fonal alapanyaga, az elemi szálak átalakulnak, (fonal, kötött anyag, szövet, stb. lesz belőlük), és a finomsága meghatározza, mire a legalkalmasabb felhasználni. Ezért ajánljuk, hogy a legfinomabb fonalat (mint pl a DROPS Baby Merino) pl babaruhákhoz használjuk, a vastagabb elemi szálbóől készült, durvább, de tartósabb fonalakat, pl. a DROPS Snow fonalát ülőpárnákhoz vagy lábbelikhez használjuk).

12) Miért térnek el a mintás fonalak gombolyagainak színei?

Ugyanazon színes fonal gombolyagainak a színe eltérő lehet mert 1) a két gombolyag más festésből származik, más a festési száma. 2) a fonalat az úgynevezett „varázsfestés” technikával festettük (a DROPS Delight fonalnál például ezt használjuk), ami egyedi mintázatot, folyamatos színátmenetet eredményez, ugyanakkor egy festésen belül is előfordulhatnak sötétebb vagy világosabb árnyalatok. Ez nem hiba, hanem a fonal jellegzetessége.

13) Mit tehetek, ha abban a boltban, ahol vásárolni szoktam, nem kapható az a szín, mait szeretnék?

Ha abban a DROPS üzletben nem kapható az a szín, amit szeretne, keressen egy DROPS Superstore (az aranypecséttel ellátott üzletek), ők beszerzik azokat a fonalakat is, amiket épp nem tartanak raktáron. A DROPS üzletek listáját keresse itt..

14) Hol találhatok egy bizonyos színt vagy festést?

Először mindig keresse meg azt a DROPS üzletet, ahol vásárolni szokott. Ha nincs náluk az adott szín / festés, kérdezze meg a többi kézimunkázót a FB DROPS Magyarul vagy a DROPS Workshop in Facebook csoportban, vagy Ravelry oldalon, ahol lehetnek olyanok, akik hajlandók megválniuk a készleteikben megbújó gombolyagoktól.

15) Miért szöszök, bolyhosodik a fonalam?

Egy fonal azért szöszöl / bolyhosodik, mert nincs benne elég sodrat, hogy minden elemi szálat összetartson. Minden fonalban van egy kis plusz elemi szál (a gyártásból adódóan), ami szöszölés, bolyhosodás formájában távozik, ennek mennyisége attól függ, hogyan fonták a fonalat. A „brushed” típusú fonalak (a „szöszösebb” fonalak), mint a DROPS Melody, a többi fonalnál többlaza szálat tartalmaznak, és ezért jobban is szöszölnek. A szöszölés attól is függ, hogy mit viselünk a darab alatt vagy fölött, belekapaszkodik-e az anyag a sálakba, kihúzza-e azokat. Ezért nem garantálható, hogy egy fonal egyáltalán ne szöszöljön

Az alábbiakban néhány tanács, ahhoz, hogyan kaphatja a legjobb eredményt a szőrösebb, szöszösebb fonalakat használva:

 • Amikor elkészült a darabbal, (mielőtt kimosnánk) alaposan rázzuk ki, hogy a laza szálak lepotyogjanak. MEGJEGYZÉS: NE HASZNÁLJUNK szösz-hengert, kefét, vagy olyasmit, ami beleakadhat a szálakba.
 • Tegyük a darabot egy nejlon zacskóba és a fagyasztóba, így a szálak kevésbé tapadnak egymáshoz, és a fölösleges szálak könnyebben kipotyognak. Hagyjuk néhány órára a fagyasztóban és rázzuk ki újra.
 • A fonal címkéjén található utasítások szerint, mossuk ki a darabot. A szöszölősebb fonalakkal készült darabokat mosás és száradás után alaposan ki kell ráznunk, hogy a szálak fellazuljanak, és a fölöslegesek kipotyogjanak.

How can I replace this yarn?

If you are looking to replace this yarn with another DROPS yarn, you can use another yarn within the same yarn group, or try our yarn converter!

Have a problem with the DROPS yarn you purchased? When you purchase yarn from the shade cards or patterns on our site, you are not buying directly from DROPS but from one of the hundreds of DROPS stores around the world. It is therefore important that you take contact with the DROPS store where you bought the yarn, and that you save the labels of all the skeins you purchased (they are your warranty). The DROPS store you contact will assist you and escalate the claim if necessary. Find a list of DROPS stores here.

Megjegyzések / Kérdések (8)

country flag MARTIN wrote:

Bonjour, prévoyez-vous une laine non Superwash comme Daisy mais de catégorie A ? Ce serait si bien ! Merci

16.09.2023 - 09:12:

country flag LAETITIA SURIRAY wrote:

Bonjour, combien faut il de pelotes pour un pull femme xxl? Merci

13.09.2023 - 18:09:

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Suriray, tout va dépendre de la forme du pull, de son ampleur, du point utilisé, de la tension, etc..; retrouvez ici tous les modèles de pulls femme du groupe de fils B que vous pouvez également réaliser en Daisy - pensez à utiliser le convertisseur pour calculer la nouvelle quantité pour votre taille. Bon tricot!

14.09.2023 kl. 10:04:

country flag Susanne wrote:

Das neue Daisy ist in Pastellfarben gelb, ros und hellblau abgebildet. Welche Farbnummern sind das genau. Wieviel brauche ich bei 3 Farben für einen Blockstreifenpulli in Gr. 42 lang. Danke Susanne

10.09.2023 - 13:53:

DROPS Design answered:

Liebe Susanne, es sind Farben Nr 06-16-09. Viel Spaß beim stricken!

12.09.2023 kl. 11:51:

country flag Katja wrote:

Ich habe Drops sky oder air verstrickt, da diese wirklich nicht kratzt. Ist das bei daisy auch der Fall?

08.09.2023 - 17:11:

DROPS Design answered:

Liebe Katja, Unser DROPS Daisy ist weich aber jede empfinchkeit ist anders, am besten lassen Sie ich von Ihrem DROPS Händler (auch per E-Mail oder Telefon) beraten. Viel Spaß beim stricken!

11.09.2023 kl. 10:28:

country flag Susi wrote:

Mir ist auch nicht klar, was Daisy ohne Superwash für eine Alternative zu Merino Extra Fine sein soll ? Die Vorteile und die Unterschiede werden im Text so nicht klar... Der Unterschied ist nur, daß ich sie nicht in der Maschine waschen kann. Was ja eher ein Nachteil gegenüber Merino Extra Fine ist...

07.09.2023 - 10:53:

country flag Sylvie wrote:

Bonjour, Quelle différence entre Daisy et Merinos extra fine ?

30.08.2023 - 23:10:

DROPS Design answered:

Bonjour Sylvie, DROPS Daisy n'est pas traitée Superwash comme l'est Merino Extra Fine, et elle est filée à partir de 4 fils, comme Karisma. Bon tricot!

31.08.2023 kl. 16:09:

country flag Anette wrote:

Glæder mig til at strikke med dette garn. Vides det, hvornår det kommer i handelen?

29.08.2023 - 15:35:

DROPS Design answered:

Hej Anette. Vi har börjat skicka ut det till våra forhandlere så inom några dagar ska du kunna köpa det. Mvh DROPS Design

30.08.2023 kl. 12:01:

country flag Emma wrote:

Such pretty colours!

28.08.2023 - 14:04:

Leave a comment to DROPS Daisy

Örömmel hallanánk véleményét erről a fonalról.

Ha kérdést szeretne feltenni, ügyeljen arra, hogy a megfelelő kategóriát válassza ki, így fegyorsíthatja a válaszadás folyamatát. Það verður að merkja við svæði merktri með *.

DROPS Daisy 08, pisztáciafagyi
+ DROPS Kid-Silk 47, pisztáciafagyi
DROPS Daisy 06, púderrózsaszín
+ DROPS Kid-Silk 53, világos őszibarack
DROPS Daisy 20, piros
+ DROPS Kid-Silk 49, élénk narancs
DROPS Daisy 16, limonádé
+ DROPS Kid-Silk 52, limonádé