DROPS Soft Tweed

ár:

1775Ft

/ 50 g

Összetétel:
Fonalcsoport: B (20 - 22 szem) / 8 ply / DK
Súly/hossz: 50 g = kb. 130 méter
Ajánlott tűméret: 4 mm
Kötéspróba: 10 x 10 cm = 21 szem x 28 sor
Kezelés: / Nemezelhető

Made in: EU
Nyersanyag származási helye: Alpaka és gyapjú Dél-Amerikából, viszkóz Ausztriából

Fonaltípus
Kezdő ár
DROPS Soft Tweed
uni colour
1775.00 HUF
n/a

Stores selling this yarn online

Kattintson a Rendelés gombra, és egyenesen a DROPD kereskedő webboltjába irányítjuk, ahol leadhatja a rendelését.

Bolt neve Online ár
Nordfonal.hu
Webstore
1775.00 HUF
50g
Rendelés
Baba Erka Fonalkuckó
Webstore
1775.00 HUF
50g
Rendelés
Anyafonja Fonalbolt
Webstore
1775.00 HUF
50g
Rendelés

Ellenőrizze, hogy az Ön helyi üzlete tartja-e, itt

DROPS Soft Tweed
mix
1775.00 HUF
n/a

Stores selling this yarn online

Kattintson a Rendelés gombra, és egyenesen a DROPD kereskedő webboltjába irányítjuk, ahol leadhatja a rendelését.

Bolt neve Online ár
Nordfonal.hu
Webstore
1775.00 HUF
50g
Rendelés
Baba Erka Fonalkuckó
Webstore
1775.00 HUF
50g
Rendelés
Anyafonja Fonalbolt
Webstore
1775.00 HUF
50g
Rendelés

Ellenőrizze, hogy az Ön helyi üzlete tartja-e, itt

18 Színek DROPS Soft Tweed

törtfehér
uni colour 01
marcipán
mix 02
homok
mix 03
süti
mix 04
grizzly medve
mix 05
kavics
mix 06
kockakő
mix 07
bors
mix 08
holló
mix 09
citrompite
mix 13
répatorta
mix 18
eperkrém
mix 12
cseresznyeszorbet
mix 14
lila zuhatag
mix 15
farmerkék
mix 10
akvamarine
mix 11
avokádókrém
mix 16
spenót
mix 17

Termékadatok

A SROPS Soft Tweed fonala, ahogy azt a neve is mutatja, a merinó fonal, az alpaca és viszkóz szálak keverékből készül. A fonal készítéséhez ezeket a szálakat apró nemez szöszökkel kártoljuk össze, ami meghatározza ennek a típusnak a jellegzetességét. Kártolt fonalként a DROPS SoftTweed könnyebb, és jobban átengedi a fonalat hasonló, fésült gyapjúból készült társainál, és különlegesen alkalmas a kézikötésre.
Rusztikus és elegáns, könnyű kötve, és mutatós egyenletes kötésképet eredményeu. Remek választás mellényekhez, pulóverekhez és kardigánokhoz. A DROPS Soft Tweed remekül illik a DROPS Karisma, DROPS Lima és DROPS Merino Extra Fine (vagyis a B fonalcsoport) fonalakhoz tervezett mintákhoz.

A termék fenntarthatóságáról itt olvashat többet.


Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott színek monitoronként eltérhetnek hasonlóképp, a színek festésenként is eltérhetnek.

How can I replace this yarn?

If you are looking to replace this yarn with another DROPS yarn, you can use another yarn within the same yarn group, or try our yarn converter!

What other yarns can I combine this one with?

Many of our yarns can be combined together to get a different tension, texture or feel. Here's a few combination ideas to inspire you.

DROPS Soft Tweed 12, strawberry cream + DROPS Kid-Silk 38, chalk
Soft Tweed 08, bors + Kid-Silk 12, bézs

Thinking about felting this yarn?

See how this yarn looks before and after felting:

Utána
Minta

Needles: 4.00 mm
Utána: 20 szem x 26 sor
Minta: 22 szem x 34 sor

Read more about felting here

Do you have a question about this yarn?

See a list of frequently asked questions (FAQ) about our yarns.

1) Milyen elemi szálakból készülnek a DROPS fonalak?

Fonalat sokféle természetes és szintetikusúton előállított elemi szálból készíthetünk. DROPS nagyrészben természetes alapanyagokból, gyapjú, pamut, alpaca, len és selyemszálakból készült fonalakat gyárt. Minden elemi száltípusnak megvannak a sajátos tulajdonságai, és gyakran keverjük is őket, hogy mindenből a legjobbat használjuk ki. A durvább fonalak előnye, hogy erősebbek, tartósabbak, a finomabb szálak pedig puhábbak és kényelmesebbek. Az alábbiakban olvashat a legyakrabban használt elemi szálainkról:

Alpaka:
Az alpaca szösz egy természetes elemi szál, amit az alpaca állatról gyűjtenek be, szerkezetében a báránygyapjúhoz hasonló. Puhaságát a szál kis keresztmetszetének köszönheti, amely a merinóhoz hasonló. Puha, ellenálló, elegáns, selymes természetes szál. Az alpaca szálból készült fonalak nemnemezelődnek, és nem bolyhosodnak könnyen, és a sodrástól függően lehetnek könnyű vagy nehéz súlyúak. Miközben hasonlít a gyapjúra, annál melegebb, nem szúr, nem tartalmaz lanolin, ezért hipoallergén. Az alpakák 22 természetes színben léteznek, 300 természetes árnyalatban, a valódi feketéktől a fekete/ barna / szürke árnyalatokon át a fehér, az ezüst és a rózsaszínes-szürkés árnyalatokig. p>

Mohair:
Ez az elemi szál az angórakecskékről származik, és luxus-alapanyagnak számít. A Mohair fonalak olyan melegek, mint a gyapjúból készültek, de sokkal könnyebbek, könnyen festhetőek, de nehezen nemezelődnek. A mohair szálaknak jellegzetes fénye van, ami attól a különleges módtól származik, ahogyan a szálak visszaverik a fényt. Annak ellenére, hogy elemi szélként keményebb, könnyű levegős fonalakat fonnak belőle, amelyekből könnyed, fényes, elegánsdarabok készülnek.

Gyapjú:
A bárány testéről származó gyapjú viszonylag durvább elemi szál. Két jellegzetes tulajdonsága, a hőtárolás, és a nemezelhetősége. A bárány fajtájától függően a gyapjú megjelenése változó lehet.
A merinói bárányról származó gyapjú a legfinomabb, puha, és finoman hullámos felületű. A DROPS minden merinói gyapjúból készült fonala Dél Amerikából származik olyan bárányoktól, amelyeknél nem alkalmazták a “mulesing” technikát..
A tiszta élő gyapjú közvetlenül az élő állatról levágott gyapjúból készül, és nincs benne korábban elkészült ruhadarabokból származó, újrafeldolgozott gyapjúszál. A géppel mosható gyapjúszálakról kémiai úton eltávolítják a mikroszkopikus méretű pikkelyeket, így azok nem tudnak egymásba kapaszkodni, nemezelődni, ezzel a gyapjú alkalmas less a gépben mosásra. (see Superwash).

Selyem:
A selyemszál a selyemhernyóként ismert molyféle gubójából készült letekert, folyamatos hosszú szál. Ugyan a selyemhernyót tenyésztik is, a Tussah-selyem a vadon élő selyemhernyók gubójából készül. A selyemszál az egyik legerősebb természetes szál, és csodás kötőfonal készíthető belőle. Remekül keverhető más fonalakkal, különösen a gyapjúval. A selyemfonalat természetes anyagokkal is nagyon szépen lehet festeni.

Növényi rostok:
Több növényi rost ismert, amit bizonyos növények vagy zöldségek sejtfalában találhatók. Ezek közül kettő a legismertebb, mint a legfontosabb kötő és más textil-alapanyag a pamut és a len.
Pamut a pamutnövény magját körülvevő elemi szálak, s majdnem tisztán cellulózból állnak. A pamut színe általában fehér, de létezik barna és zöld változat is. A pamutszálakat gyakran sodorják puha fonallá vagy cérnává, amiből puha, légáteresztő textíliákat készítenek, amelyek nyári ruhának, kiegészítőknek is alkalmasak. A fonal a selyemnél vagy a lenfonalnál gyengébb, de a gyapjúnál erősebb.
Mercerizált pamut az a pamut, amely átesett a mercerizálás folyamatán. Ez a folyamat a hagyományos pamutnál simább, fényesebb fonalat eredményez, ami a “sima” pamutnál erősebb, könnyebben festhető, ellenál a penésznek, és a bolyhosodásnak, továbbá kevésbé megy össze, és jobban tartja a formáját. br /> Len ezt az elemi szálat a len-növény szárából nyerik, erősebb és tartósabb bármelyik más elemi szálnál. A len-szál viszonylag puha, fényes, és a korral, a mosásokkal egyre puhább és szebb less. A len kényelmesebb viselet a pamutnál, jobban magába szívja a nedvességet és gyorsabban szárad.

A fonalainkban használt egyéb műszálak között olyanokat találhatunk, mint az akril, viszkóz, poliamid (nejlon) és a poliészter. Ezekkel a a szálakkal erősítjük a fonalainkat (például a DROPS Fabel zoknifonalunkat), vagy különleges szerkezetet kölcsönzünk nekik (például a fújt fonalunknak, a DROPS Air fonalnak).

2) Mi a poliamid?

A poliamid szál, közismert nevén a nejlon rendkívül erős, könnyű súlyú, könnyen kezelhető, rugalmas szál (mosógépben is mosható és szárítható), amely tökéletesen alkalmassá teszi arra, hogy más elemi szálakkal összekeverve tartós fonalakat, pl. zoknifonalakat készítsenek belőle.

A poliészterrel összehasonlítva a poliamid lágyabb, puhább, rugalmasabb szál, ugyanakkor jobban magába szívja a nedvességet és lassabban szárad.

3) Milyen információk találhatók a DROPS fonalak címkéjén?

Minden DROPS fonal címkéjén megtalálhatók az információk alapanyagokról (gyapjú, pamut, etc), a gombolyag súlya grammokban és unciákban, a fonal hossza méterben és yardban, a mosási, kezelési útmutatók és szimbólumok (részletesen itt), a szín száma, a festési szám és a fonalcsoportra vonatkozó adatok.

4) Mik azok a DROPS fonalcsoportok?

Minden DROPS fonalat a vastagsága alapján 6 fonalcsoport egyikébe soroltuk. (A-tól F-ig). Az azonos fonalcsoportba sorolt fonalak kötéspróbája hasonló, ezért a mintákban többé-kevésbé egymással behelyettesíthetőek, azonban az egyes típusok hossza eltérhez, ezért behelyettesítéskor minding ellenőrizzük a szükséges fonalmennyiséget!

5) Használhatok a mintában megadottól eltérő fonalat?

Igen, ha a fonal a mintában megadott kötés / horgoláspróbával köthető / horgolható. Mindig készítsünk kötéspróbát, és ellenőrizzük, hogy ugyanannyi szemünk van egymás mellett és ugyanannyi sorunk egymás fölött, mint ami a mintában szerepel.

Ne feledjük, hogy az eltérő fonalak megkötve is eltérő struktúrájúak lesznek, így a darabunk külseje is más lesz. A fonal hossza is eltérhet, így behelyettesítéskor újra kell számolnunk a szükséges fonalmennyiséget.

Többer olvashat többet arról, hogyan kell kiszámolnia a behelyettesítő fonal mennyiségét, és hogyan helyettesíthet 1 szál fonalat 2 másik, vékonyabbal. here.

6) Mit jelent ha egy fonal „Szupermosott”?

A szupermosott gyapjú egy különleges gyapjútermék, amit úgy kezeltek, hogy mosógépben mosható legyen. Sokan félnek a gyapjútól, mert könnyen összemegy a mosásban (bár ezt a tulajdonságot egyesek kihasználják, és szándékosan mossák kisebbre) a szupermosott gyapjú lehetővé teszik, hogy probléma nélkül használják ezeket a remek anyagokat.(Ezen az oldalon többet is olvashat erről.).

7) Mit jelent az, hogy “Oeko-Tex® bizonyítvánnyal rendelkezik?

Az Oeko-Tex® Standard 100 szabványt az 1990-es évek elején vezették be, mert a vásárlóközönség igényelte az olyan textíliákat, amelyek nem jelentenek egészségügyi veszélyt. Az Oeko-Tex® Standard 100 egy globálisan egységes tesztelési és igazolási rendszer a textiekhez és a nyersanyagokhoz, az alapanyagoktól és végtermékekig a termelés minden állomásán. Tartalmazza még, egészségügyi biztonsági szempontból a törvények által tiltott vagy szabályozott károsanyagok jelenlétét vizsgáló teszteket és a paramétereket.

Még több információt talál a következő oldalakon: www.oeko-tex.com

8) Hol gyártják a DROPS fonalait?

Arról, hogy l gyártják a DROPS fonalait, az egyes fonalak színkártyáinál és árlistájánál olvashat többet.

9) Miért olyan olcsók a fonalak?

Mint Észak-Európalegnagyobb kézi-kötőfonal és minta márkája, különleges lehetőségeink vannak arra, hogy a legjobb nyersanyagokkal dolgozzunk, és olyan módon spóroljunk, amelyek önöknek is hasznos. Ezért lehet a DROPS fonalakat a hasonló termékeknél 20-30%-kal olcsóbban megvenni.

10) Mennyire pontosak a weboldalon található színkártyák színei?

Amikor a színkártyákhoz készítjük a képeket, mindent megteszünk azért, hogy azok a lehető legpontosabban adják vissza a színeket. Sajnos, azonban nem tudjuk garantálni, hogyan jelennek meg ezek a képek az ön számítógépének monitorján. Minden monitor másképp adja vissza a színeket, némely szín a valóságnál sötétebben, mások bizonyos képernyőkön telítettebben jelenhetnek meg. Ha azt veszi észre, hogy sok szín tér el attól, amit a monitorján lát, akkor a monitorbeállításain kell változtatnia.

11) Mi az a micron? Mit jelent a superfine / extrafine megjelölés?

A fonalakhoz használt elemi szálak finomságát micronban mérik (a milliméter ezredrésze). A szuperfinom alpaca 26 – 28 micronos, a finom merinói gyapjú 21,5 micronnál vékonyabb, az extrafinom merinó 19,5 micronnál is vékonyabb. Minél kisebb a micron szám, a szálakból készült fonalunk anál finomabb, annál puhább lesz, minél magasabb a micronszám, annál tartósabb lesz a fonal minősége.

Azért fontos a micronszám, mert a fonal alapanyaga, az elemi szálak átalakulnak, (fonal, kötött anyag, szövet, stb. lesz belőlük), és a finomsága meghatározza, mire a legalkalmasabb felhasználni. Ezért ajánljuk, hogy a legfinomabb fonalat (mint pl a DROPS Baby Merino) pl babaruhákhoz használjuk, a vastagabb elemi szálbóől készült, durvább, de tartósabb fonalakat, pl. a DROPS Snow fonalát ülőpárnákhoz vagy lábbelikhez használjuk).

12) Miért térnek el a mintás fonalak gombolyagainak színei?

Ugyanazon színes fonal gombolyagainak a színe eltérő lehet mert 1) a két gombolyag más festésből származik, más a festési száma. 2) a fonalat az úgynevezett „varázsfestés” technikával festettük (a DROPS Delight fonalnál például ezt használjuk), ami egyedi mintázatot, folyamatos színátmenetet eredményez, ugyanakkor egy festésen belül is előfordulhatnak sötétebb vagy világosabb árnyalatok. Ez nem hiba, hanem a fonal jellegzetessége.

13) Mit tehetek, ha abban a boltban, ahol vásárolni szoktam, nem kapható az a szín, mait szeretnék?

Ha abban a DROPS üzletben nem kapható az a szín, amit szeretne, keressen egy DROPS Superstore (az aranypecséttel ellátott üzletek), ők beszerzik azokat a fonalakat is, amiket épp nem tartanak raktáron. A DROPS üzletek listáját keresse itt..

14) Hol találhatok egy bizonyos színt vagy festést?

Először mindig keresse meg azt a DROPS üzletet, ahol vásárolni szokott. Ha nincs náluk az adott szín / festés, kérdezze meg a többi kézimunkázót a FB DROPS Magyarul vagy a DROPS Workshop in Facebook csoportban, vagy Ravelry oldalon, ahol lehetnek olyanok, akik hajlandók megválniuk a készleteikben megbújó gombolyagoktól.

15) Miért szöszök, bolyhosodik a fonalam?

Egy fonal azért szöszöl / bolyhosodik, mert nincs benne elég sodrat, hogy minden elemi szálat összetartson. Minden fonalban van egy kis plusz elemi szál (a gyártásból adódóan), ami szöszölés, bolyhosodás formájában távozik, ennek mennyisége attól függ, hogyan fonták a fonalat. A „brushed” típusú fonalak (a „szöszösebb” fonalak), mint a DROPS Melody, a többi fonalnál többlaza szálat tartalmaznak, és ezért jobban is szöszölnek. A szöszölés attól is függ, hogy mit viselünk a darab alatt vagy fölött, belekapaszkodik-e az anyag a sálakba, kihúzza-e azokat. Ezért nem garantálható, hogy egy fonal egyáltalán ne szöszöljön

Az alábbiakban néhány tanács, ahhoz, hogyan kaphatja a legjobb eredményt a szőrösebb, szöszösebb fonalakat használva:

  • Amikor elkészült a darabbal, (mielőtt kimosnánk) alaposan rázzuk ki, hogy a laza szálak lepotyogjanak. MEGJEGYZÉS: NE HASZNÁLJUNK szösz-hengert, kefét, vagy olyasmit, ami beleakadhat a szálakba.
  • Tegyük a darabot egy nejlon zacskóba és a fagyasztóba, így a szálak kevésbé tapadnak egymáshoz, és a fölösleges szálak könnyebben kipotyognak. Hagyjuk néhány órára a fagyasztóban és rázzuk ki újra.
  • A fonal címkéjén található utasítások szerint, mossuk ki a darabot. A szöszölősebb fonalakkal készült darabokat mosás és száradás után alaposan ki kell ráznunk, hogy a szálak fellazuljanak, és a fölöslegesek kipotyogjanak.
Have a problem with the DROPS yarn you purchased? When you purchase yarn from the shade cards or patterns on our site, you are not buying directly from DROPS but from one of the hundreds of DROPS stores around the world. It is therefore important that you take contact with the DROPS store where you bought the yarn, and that you save the labels of all the skeins you purchased (they are your warranty). The DROPS store you contact will assist you and escalate the claim if necessary. Find a list of DROPS stores here.

Megjegyzések / Kérdések (63)

country flag Patricia Olivia Fuchs wrote:

Beim Stricken ist Soft Tweed relativ starr und ich hatte schon Sorge, aber gewaschen sieht es einfach toll aus und wird auch weicher. Aber was ich mir einfach nicht vorstellen kann ist, wie sie mit 4er-Nadeln auf 21 M in der Breite kommen. Ich habe mit 4er-Nadeln 18 Maschen und so eng kann doch unmöglich einer stricken, dass er/sie gleich 3 Maschen auf 10 cm mehr rausbekommt??? Da müsste man das Garn schon filzen?!?? Wie ist das möglich?

13.04.2023 - 19:31:

country flag Monique SAVIN-MIQUEL wrote:

Est ce qu'il serait possible d'avoir le modèle 219-3 pour modèle feutré ?m

02.04.2023 - 21:36:

DROPS Design answered:

Bonjour, Nous ne faisons pas de modèles personnalisés. Il faut augmenter les mesures du modèle pour que les mesures après feutrage soient appropriées. Bon tricot!

09.04.2023 kl. 12:33:

country flag Claudine wrote:

Bonjour, Je souhaite une laine à tricoter en 4/4,5 qui ne bouloche pas. Pouvez-vous me renseigner à ce sujet sur cette qualité Soft Tweed ? D'avance merci.

16.03.2023 - 06:53:

DROPS Design answered:

Bonjour Claudine, pour toute assistance au choix d'une laine, contactez votre magasin DROPS, il saura vous orienter (même par mail ou téléphone) vers celle qu'il vous faut en fonction de vos envies et besoins. Bon tricot!

16.03.2023 kl. 09:33:

country flag Livia wrote:

Fidèle et heureuse cliente Drops. En train de finir le beau modèle " Sailor's knots" en coloris 10 bleu jean. Inquiète moi aussi comme d'autres sur la solidité de l'ouvrage ,car j'ai eu des casses de fil. Cela ne m'était jamais arrivée en 40 ans de tricot. Je ne le rachèterai pas.

12.01.2023 - 16:33:

DROPS Design answered:

Bonjour Livia, nous sommes désolés d'apprendre votre expérience, lorsque vous avez un souci avec une laine, n'hésitez pas à contacter votre magasin DROPS directement, il pourra alors vous aider et vous conseiller. Merci pour votre compréhension.

13.01.2023 kl. 09:17:

country flag Amalia Andersson wrote:

Hej, Är soft tweed mjuk nog att ha direkt på huden? /Amalia

05.11.2022 - 16:03:

DROPS Design answered:

Hei Amalia. Om et garn føles mykt direkte på huden er ganske personlig. Noen har en ømfintlig hud og reagerer på neste alt av ull, mens andre ikke. Så her må du nesten kjenne på garnet og oppleve hvordan det kjennes mot din hud. mvh DROPS Design

07.11.2022 kl. 07:14:

country flag Ofelia Alcalde wrote:

Estoy finalizando un jersey con este hilo y me pasa que al coserlo, se rompe continuamente el hilo, con lo desagradable que esto es. Y al hacer el cuello y probarmelo para ver si estaba bien. Me quedó un poco justo y al sacarlo por la cabeza, se ha rasgado todo el tejido. He tenido que rehacerlo totalmente. Es un hilo endeble, que no da seguridad a la hora de confeccionar una prenda. Nunca me habia pasado algo parecido. No volvere a comprarlo.

11.10.2022 - 07:26:

country flag Alexa wrote:

Optisch sehr schön. ABER Garnqualität finde ich nicht empfehlenswert- das Garn reißt schnell beim Stricken.

08.10.2022 - 06:54:

country flag Xuli Liu wrote:

Sehr geehrte Damen und Herren, könnten Sie mir bitte informieren, ob man mit DROPS Soft Tweed einen Schal stricken kann? Vielen Dank im Voraus! Mit freundlichen Grüßen Xuli Liu

31.07.2022 - 12:12:

DROPS Design answered:

Liebe Xuli, Dieses Garn eignet sich gut für Pullover und Jacken, aber es ist nicht sehr verbreitet für Schals.

31.07.2022 kl. 23:10:

country flag Louise Armstrong wrote:

I want to buy yarn using the House of Colour system. My colour is Spring. How can I know which yarns are spring colours? Interested in soft tweed right now.

28.07.2022 - 22:31:

DROPS Design answered:

Dear Louise, we recommend you consult your usual or closest DROPS store for more personal assistance.

31.07.2022 kl. 17:10:

country flag Mieszczak wrote:

Quand je suis sur une qualité de laine je ne trouve plus comme auparavant tous les modèles exécutés avec cette laine

13.07.2022 - 10:34:

DROPS Design answered:

Bonjour Mieszczak, si vous ouvrez la page Web sur votre ordinateur, les modèles se trouvent à gauche de la rubrique "en savoir plus sur ce fil". Vous pouvez également filtrer les résultats de la recherche dans le moteur de recherche en sélectionnant le fil souhaité. Bon tricot!

24.07.2022 kl. 19:29:

country flag Carmen wrote:

Man bekommt in den Geschäften die Sievorschlagen nur 2 Farben und zwar immer die selben Farben Also kann ich meine Farbe nicht kaufen DANKE

06.07.2022 - 21:00:

DROPS Design answered:

Liebe Carmen, fragen Sie mal Ihr DROPS Laden, wann sie die gewünschten Farben bekommen werden, oder versuchen Sie bei einem DROPS Superstore zu bestellen. Viel Spaß beim stricken!

07.07.2022 kl. 09:06:

country flag BOISSEAU CATHERINE wrote:

Bonjour Ce fil peut il etre tricoté à la machine ? MERCI

05.06.2022 - 10:53:

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Boisseau, tout dépend de votre machine à tricoter, consultez votre notice, un forum tricot machine ou même votre magasin DROPS - bon tricot!

07.06.2022 kl. 10:50:

country flag Lisbeth Steinmann wrote:

Er dette garn overhovedet værd at strikke af?brudstyrken er så lav, at jeg kan knække tråden med 2 fingre - normalt uldgarn vikler jeg om hånden hvorefter det skærer sig i huden før Tråden knækker. Kan det betale sig at strikke en trøje til min søn af dette? Går den ikke bare itu når han bevæger sig eller nogen tager fat i han/trøjen?? Jeg er næsten færdig med trøjen men vil ikke give ham den hvis den er så skrøbelig, for han vil blive ked af det hvis den går itu.

06.05.2022 - 07:53:

DROPS Design answered:

Hej Lisbeth, ja absolut! Den største belastning er faktisk når man strikker. Vi har aldrig fået reklamationer på at garnet går fra hinanden ved brug. Men sørg for at hvis du vasker trøjen, så skal den vaskes i uldvaskemiddel uden enzymer så fibrene ikke går i stykker, du skal heller ikke bruge skyllemiddel. Jeg er sikker på at din søn bliver glad for trøjen. God fornøjelse!

13.05.2022 kl. 13:44:

country flag Sonja Wiklund wrote:

Hej! Är så besviken då jag har stickat en hel långkofta i Drops Soft Tweed och den hårar/fäller av sig i såna mängder att jag inte kan använda den! Har provat att tvätta den i 40 grader med bara lite tvättmedel men inget hjälper! :/ Vad gör jag? Mvh

05.05.2022 - 10:31:

DROPS Design answered:

Hej Sonja, tag en snak med butikken hvor du har købt garnet, så vil hun hjælpe dig. (Butikker tager på et senere tidspunkt kontakt med os) Husk at vise alle banderolerne, da de er dit garantibevis. Held og lykke!

06.05.2022 kl. 14:51:

country flag Sabrina Bellucci wrote:

Vorrei ordinare 10 gomitoli torta di carota colore 18 e 10 gomitoli torta di spinaci colore 17

02.05.2022 - 17:53:

DROPS Design answered:

Buongiorno Sabrina, a questa pagina può trovare l'elenco dei rivenditori DROPS da cui può fare l'ordine. Buon lavoro!

07.05.2022 kl. 16:56:

country flag Lynn Cribler wrote:

Can you use any double knitting pattern with drops wool thankyou.

24.04.2022 - 09:04:

DROPS Design answered:

Dear Lynn, DROPS Soft Tweed is a DK (double knitting) yarn, so you can use it for most patterns where you require a DK yarn. Happy knitting!

24.04.2022 kl. 21:41:

country flag Sara Cova wrote:

Filato rustico, caldo, bellissimo, facile da lavorare. Morbido, confortevole ed avvolgente sulla pelle . I colori sono stupendi, dalle calde tonalità ed i puntini di colorazione diversa che si aggiungono al filo lo rendono ancora più speciale e caratteristico donando al tessuto finale movimento e dinamicità . Ho fatto un cardigan color biscotto ed il risultato è stato così entusiasmante che ne ho confezionato subito un altro color carrot cake.. Semplicemente magnifico.

20.03.2022 - 09:09:

DROPS Design answered:

Grazie Sara per la sua precisissima recensione. Buon lavoro!

20.03.2022 kl. 15:27:

country flag Undine wrote:

Mein Pulli aus dem Tweedgarn ist trotz gewaschener Maschenprobe nach der Wäsche so riesig geworden, daß ich ihn komplett aufribbeln und in kleinerer Größe mit kleineren Nadeln komplett neu stricken musste. Nun ist er erträglich groß, leiert aber beim Tragen sehr stark aus. Ich kann ihn nur als Kuschelteil zuhause tragen. Schade um den Aufwand. Was kann ich noch tun? In den Trockner damit? Was ist falsch an dem Garn oder was habe ich falsch gemacht?

24.02.2022 - 17:18:

DROPS Design answered:

Liebe Undine, versuchen Sie den Pullover noch einmal zu waschen, (siehe Farbkarte + mehr Tipps hier) und damit versuchen, den Pullover wieder in From zu bringen, wenn er zum Trocknen flach liegt. Ihr DROPS Laden hat sicher noch mehr Tipps für Sie. Viel Spaß beim stricken!

25.02.2022 kl. 12:44:

country flag Dóri Krasznai wrote:

Hi. I've been looking forward to trying this yarn for a long time and it's finally on sale in the UK but I cannot find the majority of the colours in stock anywhere, definitely not the usual places I get Drops yarn from like Wool Warehouse. Can you please advise on where in the UK this yarn is available? Thank you

23.02.2022 - 18:45:

DROPS Design answered:

Dear Mrs Krasznai, please feel free to ask the stores when they are expecting these colours back in stock, you can contact them either per mail or telephone. Happy knitting!

24.02.2022 kl. 11:02:

country flag Charlene wrote:

Will you be selling your yarn within the US anytime soon! Post is much to high for mail from other countries . Love your yarns but can’t afford the postage.

23.02.2022 - 16:25:

DROPS Design answered:

Dear Charlene, while it happens, you will find the list of DROPS stores shipping to US here. Happy knitting!

25.02.2022 kl. 13:07:

country flag Teresa wrote:

Organizzato un bellissimo modello è in Nepal e adesso vorrei farlo uguale usando soft tweed. Sono filati di due gruppi diversi e vorrei sapere se è possibile e come fare a sostituirle senza dover fare tutti i calcoli

18.02.2022 - 09:39:

DROPS Design answered:

Buonasera Teresa, sono due filati con spessore diverso, quindi il modello va rivisto per essere adattato. Buon lavoro!

24.02.2022 kl. 19:23:

country flag Marit wrote:

It is a soft yarn, nice colours too, but as I finished my project it turns out the yarn is so stretchy that my jumper became almost twice as wide as it should be after wearing it for a day! I’m really disappointed.

11.02.2022 - 21:53:

country flag Stella wrote:

Soft tweed indeholder 25% viscose. Gør det garnet stærkt, så det kan bruges som garn til sokker? Sokkegarner har almindeligvis polyamid eller nylon som forstærkning, så det bedre holder til sliddet.

28.01.2022 - 07:49:

DROPS Design answered:

Hei Stella. Vil ikke anbefale garnet til sokker om du er ute etter et slitesterk garn til sokker. mvh DROPS Design

31.01.2022 kl. 12:06:

country flag Debobani Sengupta wrote:

Do you ship your yarns to India

19.01.2022 - 06:28:

DROPS Design answered:

Dear Mrs Sengupta, sure, you will find the list of DROPS Stores shipping worldwide here. Happy knitting!

19.01.2022 kl. 09:13:

country flag Claudia Carolina wrote:

Spett.le Drops, grazie anche per questo nuovo filato, posso usare l'ammorbidente dopo il lavaggio? Grazie ancora

14.12.2021 - 16:27:

DROPS Design answered:

Buonasera Claudia, solitamente l'ammorbidente non si usa con i capi in lana, in quanto appesantirebbe le fibre. Buon lavoro!

15.12.2021 kl. 22:11:

Leave a comment to DROPS Soft Tweed

Örömmel hallanánk véleményét erről a fonalról.

Ha kérdést szeretne feltenni, ügyeljen arra, hogy a megfelelő kategóriát válassza ki, így fegyorsíthatja a válaszadás folyamatát. Það verður að merkja við svæði merktri með *.