DROPS Lima

A tökéletes fonal a mindennapokhoz!

ár:

849Ft

/ 50 g

Összetétel: 65% gyapjú, 35% alpaka
Fonalcsoport: B (20 - 22 szem) / 8 ply / DK / worsted
Súly/hossz: 50 g = kb. 100 méter
Ajánlott tűméret: 4 mm
Kötéspróba: 10 x 10 cm = 21 szem x 28 sor
Kezelés: kézi mosás, max. 30°C / fektetve szárítás / Nemezelhető

Made in: Peru
Nyersanyag származási helye: Alpaka és gyapjú Dél-Amerikából

Fonaltípus
Kezdő ár
DROPS Lima
uni colour
1061.00 HUF
849.00 HUF

Stores selling this yarn online

Kattintson a Rendelés gombra, és egyenesen a DROPD kereskedő webboltjába irányítjuk, ahol leadhatja a rendelését.

Bolt neve Online ár
Nordfonal.hu
Webstore
849.00 HUF
50g
Rendelés
Baba Erka Fonalkuckó
Webstore
1061.00 HUF
50g
Rendelés
Kis kos műhely
Webstore
1061.00 HUF
50g
Rendelés

Ellenőrizze, hogy az Ön helyi üzlete tartja-e, itt

DROPS Lima
mix
1122.00 HUF
898.00 HUF

Stores selling this yarn online

Kattintson a Rendelés gombra, és egyenesen a DROPD kereskedő webboltjába irányítjuk, ahol leadhatja a rendelését.

Bolt neve Online ár
Nordfonal.hu
Webstore
898.00 HUF
50g
Rendelés
Baba Erka Fonalkuckó
Webstore
1122.00 HUF
50g
Rendelés
Kis kos műhely
Webstore
1122.00 HUF
50g
Rendelés

Ellenőrizze, hogy az Ön helyi üzlete tartja-e, itt

32 Színek DROPS Lima

white
uni colour 1101
off white
uni colour 0100
chalk
uni colour 9025
pearl grey
mix 9020
grey
mix 9015
dark grey
mix 0519
deep taupe
uni colour 5610
taupe grey
uni colour 5310
almond
mix 9024
beige
mix 0619
wheat
mix 0206
goldenrod
uni colour 2923
rust
mix 0707
red
uni colour 3609
maroon
uni colour 9023
brick red
uni colour 9021
blush
mix 9022
powder pink
uni colour 3145
ruby wine
uni colour 5820
orchid
uni colour 4088
purple
mix 4434
navy blue
uni colour 9016
blue indigo
uni colour 4305
quarry grey
uni colour 8465
ash grey
uni colour 9010
ice blue
uni colour 8112
jeans blue
uni colour 6235
petrol
mix 0701
sea green
mix 9018
khaki
uni colour 7810
olive
mix 0705
black
uni colour 8903

Termékadatok

A DROPS Lima egy 4 ágú sportfonal, ami a DROPS Nepal egyedülálló sikere nyomán született. Mind a juh, mind az alpaka gyapja kezeletlen, ami azt jelenti, hogy a lenyírt gyapjat megmossák, de vegyi kezelésnek nem vetik alá a festés előtt. Ez kiemeli a gyapjú természetes tulajdonságait, ugyanakkor jobb formát és szebb textúrát eredményez.

A Limát különösen ajánljuk olyan kültéri holmikhoz, mint például a klasszikus norvégmintás pulóverek és egyéb kiegészítők, amelyeket általában szorosan kötnek a formatartósság érdekében. Az ellenálló és strapabíró gyapjú a puha és kellemes tulajdonságokkal rendelkező alpaka gyapjúval. Egy sportfonal, ami egy kis luxust nyújt!

A termék fenntarthatóságáról itt olvashat többet.


Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott színek monitoronként eltérhetnek hasonlóképp, a színek festésenként is eltérhetnek.

How do I care for this yarn?

yarn wash

kézi mosás, max. 30°C / fektetve szárítás

A symbólumok magyarázatát keresse a táblázatban

Tudjon meg többet a fonalak mosásáról.

How can I replace this yarn?

If you are looking to replace this yarn with another DROPS yarn, you can use another yarn within the same yarn group, or try our yarn converter!

Want to get a closer look?

Take a closer look at the yarn and see how a knitted sample looks in this video:

What other yarns can I combine this one with?

Many of our yarns can be combined together to get a different tension, texture or feel. Here's a few combination ideas to inspire you.

DROPS Lima 0707, rozsda + DROPS Kid-Silk 33, rozsda

Thinking about felting this yarn?

See how this yarn looks before and after felting:

Utána
Minta

Needles: 4.00 mm
Utána: 20 szem x 26 sor
Minta: 22 szem x 34 sor

Read more about felting here

Do you have a question about this yarn?

See a list of frequently asked questions (FAQ) about our yarns.

1) Milyen elemi szálakból készülnek a DROPS fonalak?

Fonalat sokféle természetes és szintetikusúton előállított elemi szálból készíthetünk. DROPS nagyrészben természetes alapanyagokból, gyapjú, pamut, alpaca, len és selyemszálakból készült fonalakat gyárt. Minden elemi száltípusnak megvannak a sajátos tulajdonságai, és gyakran keverjük is őket, hogy mindenből a legjobbat használjuk ki. A durvább fonalak előnye, hogy erősebbek, tartósabbak, a finomabb szálak pedig puhábbak és kényelmesebbek. Az alábbiakban olvashat a legyakrabban használt elemi szálainkról:

Alpaka:
Az alpaca szösz egy természetes elemi szál, amit az alpaca állatról gyűjtenek be, szerkezetében a báránygyapjúhoz hasonló. Puhaságát a szál kis keresztmetszetének köszönheti, amely a merinóhoz hasonló. Puha, ellenálló, elegáns, selymes természetes szál. Az alpaca szálból készült fonalak nemnemezelődnek, és nem bolyhosodnak könnyen, és a sodrástól függően lehetnek könnyű vagy nehéz súlyúak. Miközben hasonlít a gyapjúra, annál melegebb, nem szúr, nem tartalmaz lanolin, ezért hipoallergén. Az alpakák 22 természetes színben léteznek, 300 természetes árnyalatban, a valódi feketéktől a fekete/ barna / szürke árnyalatokon át a fehér, az ezüst és a rózsaszínes-szürkés árnyalatokig. p>

Mohair:
Ez az elemi szál az angórakecskékről származik, és luxus-alapanyagnak számít. A Mohair fonalak olyan melegek, mint a gyapjúból készültek, de sokkal könnyebbek, könnyen festhetőek, de nehezen nemezelődnek. A mohair szálaknak jellegzetes fénye van, ami attól a különleges módtól származik, ahogyan a szálak visszaverik a fényt. Annak ellenére, hogy elemi szélként keményebb, könnyű levegős fonalakat fonnak belőle, amelyekből könnyed, fényes, elegánsdarabok készülnek.

Gyapjú:
A bárány testéről származó gyapjú viszonylag durvább elemi szál. Két jellegzetes tulajdonsága, a hőtárolás, és a nemezelhetősége. A bárány fajtájától függően a gyapjú megjelenése változó lehet.
A merinói bárányról származó gyapjú a legfinomabb, puha, és finoman hullámos felületű. A DROPS minden merinói gyapjúból készült fonala Dél Amerikából származik olyan bárányoktól, amelyeknél nem alkalmazták a “mulesing” technikát..
A tiszta élő gyapjú közvetlenül az élő állatról levágott gyapjúból készül, és nincs benne korábban elkészült ruhadarabokból származó, újrafeldolgozott gyapjúszál. A géppel mosható gyapjúszálakról kémiai úton eltávolítják a mikroszkopikus méretű pikkelyeket, így azok nem tudnak egymásba kapaszkodni, nemezelődni, ezzel a gyapjú alkalmas less a gépben mosásra. (see Superwash).

Selyem:
A selyemszál a selyemhernyóként ismert molyféle gubójából készült letekert, folyamatos hosszú szál. Ugyan a selyemhernyót tenyésztik is, a Tussah-selyem a vadon élő selyemhernyók gubójából készül. A selyemszál az egyik legerősebb természetes szál, és csodás kötőfonal készíthető belőle. Remekül keverhető más fonalakkal, különösen a gyapjúval. A selyemfonalat természetes anyagokkal is nagyon szépen lehet festeni.

Növényi rostok:
Több növényi rost ismert, amit bizonyos növények vagy zöldségek sejtfalában találhatók. Ezek közül kettő a legismertebb, mint a legfontosabb kötő és más textil-alapanyag a pamut és a len.
Pamut a pamutnövény magját körülvevő elemi szálak, s majdnem tisztán cellulózból állnak. A pamut színe általában fehér, de létezik barna és zöld változat is. A pamutszálakat gyakran sodorják puha fonallá vagy cérnává, amiből puha, légáteresztő textíliákat készítenek, amelyek nyári ruhának, kiegészítőknek is alkalmasak. A fonal a selyemnél vagy a lenfonalnál gyengébb, de a gyapjúnál erősebb.
Mercerizált pamut az a pamut, amely átesett a mercerizálás folyamatán. Ez a folyamat a hagyományos pamutnál simább, fényesebb fonalat eredményez, ami a “sima” pamutnál erősebb, könnyebben festhető, ellenál a penésznek, és a bolyhosodásnak, továbbá kevésbé megy össze, és jobban tartja a formáját. br /> Len ezt az elemi szálat a len-növény szárából nyerik, erősebb és tartósabb bármelyik más elemi szálnál. A len-szál viszonylag puha, fényes, és a korral, a mosásokkal egyre puhább és szebb less. A len kényelmesebb viselet a pamutnál, jobban magába szívja a nedvességet és gyorsabban szárad.

A fonalainkban használt egyéb műszálak között olyanokat találhatunk, mint az akril, viszkóz, poliamid (nejlon) és a poliészter. Ezekkel a a szálakkal erősítjük a fonalainkat (például a DROPS Fabel zoknifonalunkat), vagy különleges szerkezetet kölcsönzünk nekik (például a fújt fonalunknak, a DROPS Air fonalnak).

2) Mi a poliamid?

A poliamid szál, közismert nevén a nejlon rendkívül erős, könnyű súlyú, könnyen kezelhető, rugalmas szál (mosógépben is mosható és szárítható), amely tökéletesen alkalmassá teszi arra, hogy más elemi szálakkal összekeverve tartós fonalakat, pl. zoknifonalakat készítsenek belőle.

A poliészterrel összehasonlítva a poliamid lágyabb, puhább, rugalmasabb szál, ugyanakkor jobban magába szívja a nedvességet és lassabban szárad.

3) Milyen információk találhatók a DROPS fonalak címkéjén?

Minden DROPS fonal címkéjén megtalálhatók az információk alapanyagokról (gyapjú, pamut, etc), a gombolyag súlya grammokban és unciákban, a fonal hossza méterben és yardban, a mosási, kezelési útmutatók és szimbólumok (részletesen itt), a szín száma, a festési szám és a fonalcsoportra vonatkozó adatok.

4) Mik azok a DROPS fonalcsoportok?

Minden DROPS fonalat a vastagsága alapján 6 fonalcsoport egyikébe soroltuk. (A-tól F-ig). Az azonos fonalcsoportba sorolt fonalak kötéspróbája hasonló, ezért a mintákban többé-kevésbé egymással behelyettesíthetőek, azonban az egyes típusok hossza eltérhez, ezért behelyettesítéskor minding ellenőrizzük a szükséges fonalmennyiséget!

5) Használhatok a mintában megadottól eltérő fonalat?

Igen, ha a fonal a mintában megadott kötés / horgoláspróbával köthető / horgolható. Mindig készítsünk kötéspróbát, és ellenőrizzük, hogy ugyanannyi szemünk van egymás mellett és ugyanannyi sorunk egymás fölött, mint ami a mintában szerepel.

Ne feledjük, hogy az eltérő fonalak megkötve is eltérő struktúrájúak lesznek, így a darabunk külseje is más lesz. A fonal hossza is eltérhet, így behelyettesítéskor újra kell számolnunk a szükséges fonalmennyiséget.

Többer olvashat többet arról, hogyan kell kiszámolnia a behelyettesítő fonal mennyiségét, és hogyan helyettesíthet 1 szál fonalat 2 másik, vékonyabbal. here.

6) Mit jelent ha egy fonal „Szupermosott”?

A szupermosott gyapjú egy különleges gyapjútermék, amit úgy kezeltek, hogy mosógépben mosható legyen. Sokan félnek a gyapjútól, mert könnyen összemegy a mosásban (bár ezt a tulajdonságot egyesek kihasználják, és szándékosan mossák kisebbre) a szupermosott gyapjú lehetővé teszik, hogy probléma nélkül használják ezeket a remek anyagokat.(Ezen az oldalon többet is olvashat erről.).

7) Mit jelent az, hogy “Oeko-Tex® bizonyítvánnyal rendelkezik?

Az Oeko-Tex® Standard 100 szabványt az 1990-es évek elején vezették be, mert a vásárlóközönség igényelte az olyan textíliákat, amelyek nem jelentenek egészségügyi veszélyt. Az Oeko-Tex® Standard 100 egy globálisan egységes tesztelési és igazolási rendszer a textiekhez és a nyersanyagokhoz, az alapanyagoktól és végtermékekig a termelés minden állomásán. Tartalmazza még, egészségügyi biztonsági szempontból a törvények által tiltott vagy szabályozott károsanyagok jelenlétét vizsgáló teszteket és a paramétereket.

Még több információt talál a következő oldalakon: www.oeko-tex.com

8) Hol gyártják a DROPS fonalait?

Arról, hogy l gyártják a DROPS fonalait, az egyes fonalak színkártyáinál és árlistájánál olvashat többet.

9) Miért olyan olcsók a fonalak?

Mint Észak-Európalegnagyobb kézi-kötőfonal és minta márkája, különleges lehetőségeink vannak arra, hogy a legjobb nyersanyagokkal dolgozzunk, és olyan módon spóroljunk, amelyek önöknek is hasznos. Ezért lehet a DROPS fonalakat a hasonló termékeknél 20-30%-kal olcsóbban megvenni.

10) Mennyire pontosak a weboldalon található színkártyák színei?

Amikor a színkártyákhoz készítjük a képeket, mindent megteszünk azért, hogy azok a lehető legpontosabban adják vissza a színeket. Sajnos, azonban nem tudjuk garantálni, hogyan jelennek meg ezek a képek az ön számítógépének monitorján. Minden monitor másképp adja vissza a színeket, némely szín a valóságnál sötétebben, mások bizonyos képernyőkön telítettebben jelenhetnek meg. Ha azt veszi észre, hogy sok szín tér el attól, amit a monitorján lát, akkor a monitorbeállításain kell változtatnia.

11) Mi az a micron? Mit jelent a superfine / extrafine megjelölés?

A fonalakhoz használt elemi szálak finomságát micronban mérik (a milliméter ezredrésze). A szuperfinom alpaca 26 – 28 micronos, a finom merinói gyapjú 21,5 micronnál vékonyabb, az extrafinom merinó 19,5 micronnál is vékonyabb. Minél kisebb a micron szám, a szálakból készült fonalunk anál finomabb, annál puhább lesz, minél magasabb a micronszám, annál tartósabb lesz a fonal minősége.

Azért fontos a micronszám, mert a fonal alapanyaga, az elemi szálak átalakulnak, (fonal, kötött anyag, szövet, stb. lesz belőlük), és a finomsága meghatározza, mire a legalkalmasabb felhasználni. Ezért ajánljuk, hogy a legfinomabb fonalat (mint pl a DROPS Baby Merino) pl babaruhákhoz használjuk, a vastagabb elemi szálbóől készült, durvább, de tartósabb fonalakat, pl. a DROPS Snow fonalát ülőpárnákhoz vagy lábbelikhez használjuk).

12) Miért térnek el a mintás fonalak gombolyagainak színei?

Ugyanazon színes fonal gombolyagainak a színe eltérő lehet mert 1) a két gombolyag más festésből származik, más a festési száma. 2) a fonalat az úgynevezett „varázsfestés” technikával festettük (a DROPS Delight fonalnál például ezt használjuk), ami egyedi mintázatot, folyamatos színátmenetet eredményez, ugyanakkor egy festésen belül is előfordulhatnak sötétebb vagy világosabb árnyalatok. Ez nem hiba, hanem a fonal jellegzetessége.

13) Mit tehetek, ha abban a boltban, ahol vásárolni szoktam, nem kapható az a szín, mait szeretnék?

Ha abban a DROPS üzletben nem kapható az a szín, amit szeretne, keressen egy DROPS Superstore (az aranypecséttel ellátott üzletek), ők beszerzik azokat a fonalakat is, amiket épp nem tartanak raktáron. A DROPS üzletek listáját keresse itt..

14) Hol találhatok egy bizonyos színt vagy festést?

Először mindig keresse meg azt a DROPS üzletet, ahol vásárolni szokott. Ha nincs náluk az adott szín / festés, kérdezze meg a többi kézimunkázót a FB DROPS Magyarul vagy a DROPS Workshop in Facebook csoportban, vagy Ravelry oldalon, ahol lehetnek olyanok, akik hajlandók megválniuk a készleteikben megbújó gombolyagoktól.

15) Miért szöszök, bolyhosodik a fonalam?

Egy fonal azért szöszöl / bolyhosodik, mert nincs benne elég sodrat, hogy minden elemi szálat összetartson. Minden fonalban van egy kis plusz elemi szál (a gyártásból adódóan), ami szöszölés, bolyhosodás formájában távozik, ennek mennyisége attól függ, hogyan fonták a fonalat. A „brushed” típusú fonalak (a „szöszösebb” fonalak), mint a DROPS Melody, a többi fonalnál többlaza szálat tartalmaznak, és ezért jobban is szöszölnek. A szöszölés attól is függ, hogy mit viselünk a darab alatt vagy fölött, belekapaszkodik-e az anyag a sálakba, kihúzza-e azokat. Ezért nem garantálható, hogy egy fonal egyáltalán ne szöszöljön

Az alábbiakban néhány tanács, ahhoz, hogyan kaphatja a legjobb eredményt a szőrösebb, szöszösebb fonalakat használva:

  • Amikor elkészült a darabbal, (mielőtt kimosnánk) alaposan rázzuk ki, hogy a laza szálak lepotyogjanak. MEGJEGYZÉS: NE HASZNÁLJUNK szösz-hengert, kefét, vagy olyasmit, ami beleakadhat a szálakba.
  • Tegyük a darabot egy nejlon zacskóba és a fagyasztóba, így a szálak kevésbé tapadnak egymáshoz, és a fölösleges szálak könnyebben kipotyognak. Hagyjuk néhány órára a fagyasztóban és rázzuk ki újra.
  • A fonal címkéjén található utasítások szerint, mossuk ki a darabot. A szöszölősebb fonalakkal készült darabokat mosás és száradás után alaposan ki kell ráznunk, hogy a szálak fellazuljanak, és a fölöslegesek kipotyogjanak.
Have a problem with the DROPS yarn you purchased? When you purchase yarn from the shade cards or patterns on our site, you are not buying directly from DROPS but from one of the hundreds of DROPS stores around the world. It is therefore important that you take contact with the DROPS store where you bought the yarn, and that you save the labels of all the skeins you purchased (they are your warranty). The DROPS store you contact will assist you and escalate the claim if necessary. Find a list of DROPS stores here.

Megjegyzések / Kérdések (224)

country flag Sabine Glock wrote:

Ich benötige dringend noch 5 Knäuel Lima in der Farbe 9020 Perlgrau Mix, da ich leider nicht genug bestellt habe und ich jetzt die Ärmel nicht stricken kann. Wann wird 9020 Perlgrau Mix wieder lieferbar sein? Vielen Dank im Voraus für Eure Antwort

22.01.2023 - 21:21:

DROPS Design answered:

Liebe Frau Glock, diese Farbe erwarten wir leider erst ab 8. Woche des Jahres dh ca 20. Februar - aber fragen Sie mal die verschieden DROPS Händler oder versuchen Sie mal andere Kundinnen in unserem DROPS Worskhop zu fragen. Viel Spaß beim stricken!

23.01.2023 kl. 10:59:

country flag Valerie wrote:

Good day, Can you tell me whether Lima yarn is soft enough for next to skin wear? If possible, can you tell me what type of wool makes up the wool portion of the yarn? Thank you, Val

01.08.2022 - 14:29:

DROPS Design answered:

Dear Valerie, find content under "Product Information" above - DROPS Lima is soft, but if you are extra sensitive you might prefer DROPS Merino Extra Fine - please contact your DROPS store for any individual assistance choosing the best matching yarn, they will help you even per mail or telephone. Happy knitting!

01.08.2022 kl. 16:22:

country flag Lucia Gerritsen wrote:

Ik heb voor mijn dochter een trui gebreid met Lima uni colour4305 donker blauw. Nu heb ik wol over en wil ik hiervan voor mijn kleizoon ook een trui breien met patroon cable road maar ik kom dan 2 bollen tekort. Ik kan deze kleur niet meer vinden in de bestellijst en wil vragen of ik er toch nog 2 kan kopen die misschien bij jullie over zijn. Alvast bedankt

24.07.2022 - 13:24:

DROPS Design answered:

Dag Lucia,

Voor vragen over kleurnummers en verfbaden kun je het beste terecht bij je verkooppunt. Zij kunnen je wellicht verder helpen om het juiste kleurbad en/of kleurnummer te vinden.

16.08.2022 kl. 21:50:

country flag Lucia Gerritsen wrote:

Ik heb gisteren een vraag gesteld over de LIMA wol in donkerblauw maar ik vergeten om mijn mailadres door te geven dus kan ik geen antwoord verwachten

15.07.2022 - 15:20:

DROPS Design answered:

Dag Lucia,

Inderdaad denk ik dat je vraag niet bij ons is aangekomen. Misschien kun je de vraag nog eens plaatsen met je e-mailadres erbij? Overigens kun je voor vragen over de beschikbaarheid van kleurnummers en verfbaden het beste terecht bij onze verkooppunten. Via deze link vind je een lijst met verkooppunten.

24.07.2022 kl. 13:17:

country flag Lucia Gerritsen wrote:

Voor mijn dochter heb ik de trui \"Lofoten\" gemaakt met garen LIMA in de kleuren 4305, donkerblauw en 0100, naturel. Van het garen wat over is wil ik graag een trui breien voor mijn kleinzoon NL Cable Road. Ik heb alleen net niet genoeg donkerblauw 4305 en wil graag nog 2 bolletjes bestellen maar kan de kleur niet vinden op de site. Is het mogelijk om hier nog aan te komen?

14.07.2022 - 15:58:

country flag Pellenaars wrote:

Frops Lima wol.Fjord Mosaic model. De naald-dikte klopt niet helemaal. Ik zit nu al op 5,5 om 10cm breedte te krijgen. Dan kloppen de verhoudingen met de naalden die je moet breien niet meer. Heeft u een reden waarom naald 4 niet klopt bij mijn patroon? Ik heb al verschillende keren een proeflapje gemaakt. Graag een oplossing. dank u wel. Anne

13.07.2022 - 19:05:

DROPS Design answered:

Dag Pellenaars,

Ieder persoon breit anders en daarom kan de naalddikte van persoon tot persoon nogal verschillen. Je hebt wellicht nog een grotere naalddikte nodig voor de juiste stekenverhouding, waarbij het aantal steken in de breedte meestal maatgevend is. (Voor de hoogte kun je vaak de aangegeven centimeters in de patronen aanhouden.)

16.08.2022 kl. 21:53:

country flag Fint Garn wrote:

Superfint

19.05.2022 - 07:38:

country flag Елена Каранец wrote:

√4305 -2шт.

13.05.2022 - 14:10:

country flag Kirsti Hirvonen wrote:

Hei Saako harmaata 9015 milloin lisää? Kirsti Hirvonen

02.05.2022 - 18:39:

country flag Maria wrote:

Ile włoczki DROPS Lima potrzeba na zpinany akrdiganw rozmiarze L

01.04.2022 - 20:13:

DROPS Design answered:

Witaj Mario, zależy to od kroju. Na niezbyt dopasowany, o długości za tyłek, będziesz potrzebowała ok. 700 g (14 motków). Przejrzyj sobie proszę różne fasony TUTAJ i na górze każdego wzoru znajdziesz ilość potrzebnej włóczki dla wykonywanego rozmiaru. Pozdrawiamy!

26.04.2022 kl. 10:23:

country flag Aldaba wrote:

Buongiorno potrei sapere la quantità del filato drops Lima necessario per un plaid misura 120x180 da lavore ai ferri. Grazie

31.03.2022 - 07:54:

DROPS Design answered:

Buongiorno Aldaba, per calcolare la quantità di filato deve prima scegliere un modello e fare un campione con il filato scelto. In ogni caso per un'assistenza così personalizzata può rivolgersi al suo rivenditore DROPS di fiducia. Buon lavoro!

05.04.2022 kl. 08:08:

country flag Yolanda wrote:

Qué raza de oveja se utiliza para la parte de lana utilizada en Lima? Gracias

21.03.2022 - 20:15:

country flag Kristbjorg Einarsdottir wrote:

How many balls do I need to knit a long sleeve and open sweater size L from Lima please?

11.03.2022 - 12:41:

DROPS Design answered:

Dear Kristbjorg, you would need at least 12-13 balls of Lima, but you can check the following link to see different sweaters worked with Lima, and choose the one more similar to your project: https://www.garnstudio.com/search.php?action=browse&y=96&lang=es. Happy knitting!

11.03.2022 kl. 18:00:

country flag Sab wrote:

Bonjour, J'ai un reste de Lima violet couleur 4377 et j'aurai aimé en recommander mais je ne le trouve plus dans l'assortiment. Aurez-vous à nouveau cette couleur ? Merci

23.02.2022 - 01:16:

DROPS Design answered:

Bonjour Sab, cette couleur ne fait plus partie du nuancier, je suis désolée; vous pouvez éventuellement demander sur notre DROPS Workshop si une tricoteuse en a encore quelques pelotes. Bon tricot!

23.02.2022 kl. 08:46:

country flag Bjørg Evy Fagervik wrote:

Er det mulig og erstatte Lima 0100/4tråds garn til noe annet garn?

07.02.2022 - 18:21:

DROPS Design answered:

Hej Bjørg, ja du kan erstatte DROPS Lima med vore andre kvaliteter fra garngruppe B - (feks Karisma, Merino Extra fine, Puna, Sky, Soft Tweed, Cotton-Merino m.fl) :)

09.02.2022 kl. 13:27:

country flag Rekha Gupta wrote:

My pattern requires - Drops Lima from Garnstudio - yarn group -B Where can I buy this in Toronto Ontario, Canada. Thank you

21.01.2022 - 22:28:

DROPS Design answered:

Dear Rekha Gupta, you can find the list of DROPS Stores in Canada or shipping worldwide here. Happy knitting!

22.01.2022 kl. 21:10:

country flag Stephanie Boogaerts wrote:

Bonjour, J'aimerais associer la kid silk au coloris blush (mix9022) de la Lima mais je ne parviens pas à savoir quel coloris s'associerait le mieux. Pourriez-vous m'aider? D'avance merci. Bien à vous, Stéphanie

17.01.2022 - 10:57:

DROPS Design answered:

Bonjour Stéphanie, le plus simple est de contacter votre magasin, même par mail ou téléphone, on saura vous conseiller les meilleures alternatives possibles. Bon tricot!

17.01.2022 kl. 16:36:

country flag Linda Grassbaugh wrote:

I ordered 10:skeins of DROPS Lima Olive Mix (0705). I have never received them. How can I find the store where I ordered?

17.01.2022 - 01:12:

country flag Linda Grassbaugh wrote:

I thought I ordered 10 of the Olive Mix (0795) a while ago, and have never received it. I can’t remember the store I ordered from because they are all from the UK. How do I find out?\r\nThank you so much!

17.01.2022 - 01:09:

DROPS Design answered:

Dear Mrs Grassbaugh, you might have ordered from one of these stores shipping in US, maybe try to check your emails/confirmation. Happy knitting!

17.01.2022 kl. 10:06:

country flag Grönlund Ann-Sofie wrote:

Hur många nystan behöver jag till socka tema jul 214-63 storlek 38/40 mörkgrå? natur?

11.01.2022 - 07:49:

DROPS Design answered:

Hej Ann-Sofie Du behöver 2 nystan natur och 2 nystan mörkgrå. Mvh DROPS Design

11.01.2022 kl. 14:07:

country flag Pia Prehn wrote:

Hej , jeg har desperat forsøgt at finde et nøgle Drops Lima 9015 grå i mange butikker, men får desværre den besked at forhandlere ikke ønsker at handle dette garn. jeg sidder midt i strikketøj og mgl et nøgle, men bestiller jeg det på nettet koster det 39 kr i porto, hvilket jeg finder fjollet. Jeg bor i præstø, og der er som sagt ingen forhandlere i nærheden. Kan i hjælpe mig? Hilsen Pia Prehn, Bønsvigvej 1 a ,, 4720 præstø mobil 51326526

09.01.2022 - 17:43:

DROPS Design answered:

Hei Pia. Vi selger bare kilovis til butikker. Siden du ikke har en butikk i nærheten kan du prøve deg å bruke diverse sosiale medier for håndarbeid (f.eks DROPS Workshop), der er det mange brukere som hjelper hverandre med etterlysning av garn og partinr. Kanskje det er noen i nærheten av deg som har et nøste til overs. mvh DROPS design

14.01.2022 kl. 09:41:

country flag Anna Schulz wrote:

Hallo, welche Farbe von dem Garn KidSilk passt als Kombination zu "Lima" farbe 9010, oder können sie mir ein anderes passendes Garn als Mitlauffaden empfehlen. Herzliche Grüße Anna

06.01.2022 - 09:35:

country flag Anna Onorati wrote:

Buonasera, devo completare un lavoro ed ho bisogno di n. 2 gomitoli da 50 gr di filato LIMA blu indigo uni colour 4305. Non riesco a trovarlo nei negozi indicati sul vs. sito. potete aiutarmi? grazie molte anna onorati

03.01.2022 - 23:34:

DROPS Design answered:

Buonasera Anna, l'acquisto è possibile solo attraverso i nostri rivenditori: ha provato a scrivere per sapere se l'articolo è in riassortimento? I superstore hanno tutte le qualità di filati in tutti i colori. Buon lavoro!

05.01.2022 kl. 13:29:

country flag Asta Heikkinen wrote:

Miten onnistuu drops lima langan tilaus. Voiko maksaa tilauksen yhteydessä pankkikortilla tai lankoja noudettaessa postissa? En halua käyttää mitään muita maksujärjestelmiä,

01.01.2022 - 22:25:

DROPS Design answered:

Useimmiten, kun tilaat verkkokaupasta, voit maksaa antamalla pankkikorttisi tiedot tai verkkopankin kautta. Joissakin tapauksissa voit saada paketin mukana laskun, tai voit maksaa postiennakolla.

14.04.2022 kl. 17:36:

country flag Zuzanna wrote:

Ile motków Drops Lima Uni Colour potrzeba na sweter o dł.74cm / szer.54cm, rękaw długi. Jakiej grubości druty? (w miarę zwarte oczka)

16.12.2021 - 13:37:

DROPS Design answered:

Witaj Zuzanno, ok. 700 g, ale to wszystko zależy od fasonu i zastosowanych ściegów. Przejrzyj jeszcze swetry z tej włóczki na naszej stronie, aby to ostatecznie ustalić. Pozdrawiamy!

17.12.2021 kl. 17:56:

Leave a comment to DROPS Lima

Örömmel hallanánk véleményét erről a fonalról.

Ha kérdést szeretne feltenni, ügyeljen arra, hogy a megfelelő kategóriát válassza ki, így fegyorsíthatja a válaszadás folyamatát. Það verður að merkja við svæði merktri með *.