DROPS Karisma

Szupermosott klasszikus

ár:

1020Ft

/ 50 g

Összetétel: 100% gyapjú
Fonalcsoport: B (20 - 22 szem) / 8 ply / DK / worsted
Súly/hossz: 50 g = kb. 100 méter
Ajánlott tűméret: 4 mm
Kötéspróba: 10 x 10 cm = 21 szem x 28 sor
Kezelés: kímélő gépi mosás, max. 40°C / ne használjon öblítőt / fektetve szárítás
Superwash: yes

Made in: EU
Nyersanyag származási helye: Gyapjú Dél-Amerikából

Ez a fonal rendelkezik Oeko-Tex ® igazolással (az igazolás száma 25.3.0110), Standard 100 Class I. az INNOVATEXT TEXTILE ENGINEERING AND TESTING, HUNGARY. Ez azt jelenti, hogy bevizsgálák, és ártalmas vegyi anyagoktól teljesen mentesnek találták, és emberi felhasználásra teljesen biztonságos. Az I. osztály a legmagasabb szint, és azt jelenti, hogy kisbabáknak való holmikhoz is megfelelő (0-3 hónapos).

Fonaltípus
DROPS ár
Kezdő ár
DROPS Karisma
uni colour
1020.00 HUF
n/a

Stores selling this yarn online

Kattintson a Rendelés gombra, és egyenesen a DROPD kereskedő webboltjába irányítjuk, ahol leadhatja a rendelését.

Bolt neve Online ár
Nordfonal.hu
Kecskemét
1020.00 HUF
50g
Rendelés
Baba Erka Fonalkuckó
Webstore
1020.00 HUF
50g
Rendelés

Ellenőrizze, hogy az Ön helyi üzlete tartja-e, itt

DROPS Karisma
mix
1020.00 HUF
n/a

Stores selling this yarn online

Kattintson a Rendelés gombra, és egyenesen a DROPD kereskedő webboltjába irányítjuk, ahol leadhatja a rendelését.

Bolt neve Online ár
Nordfonal.hu
Kecskemét
1020.00 HUF
50g
Rendelés
Baba Erka Fonalkuckó
Webstore
1020.00 HUF
50g
Rendelés

Ellenőrizze, hogy az Ön helyi üzlete tartja-e, itt

48 Színek DROPS Karisma

fehér
uni colour 19
törtfehér
uni colour 01
világos bézs
uni colour 85
világos tölgy
mix 77
világos bézsbarna
mix 55
bézsbarna
mix 54
csokoládébarna
uni colour 04
sötétbarna
mix 56
antracit
mix 53
sötétszürke
mix 16
középszürke
mix 21
világos szürke
mix 44
világos gyöngyszürke
mix 72
citrom
uni colour 79
sötét mustár
uni colour 52
narancs
uni colour 11
piros
uni colour 18
borvörös
uni colour 48
gesztenye
uni colour 82
fáradtrózsaszín
uni colour 81
rózsaszín
uni colour 80
sivatagi rózsa
uni colour 84
ezüstrózsaszín
uni colour 71
világos fakórózsaszín
uni colour 66
középrózsaszín
uni colour 33
világos fáradtrózsaszín
uni colour 40
cseresznye
uni colour 13
sötét fáradtrózsaszín
uni colour 39
szőlő
uni colour 83
sötétlila
uni colour 76
levendula
mix 74
petrolcseresznye
mix 75
farmerkék
uni colour 65
világos égszínkék
uni colour 68
világos farmerkék
uni colour 30
kobaltkék
uni colour 07
tengerészkék
uni colour 17
sötét szürkéskék
uni colour 37
petrol
mix 73
türkizkék
uni colour 60
tengerzöld
mix 50
világos szürkészöld
uni colour 69
babérzöld
uni colour 86
mohazöld
uni colour 87
olíva
uni colour 57
erdőzöld
uni colour 47
világos olíva
uni colour 45
fekete
uni colour 05

Termékadatok

DROPS Karisma 4 ágú sportfonal, amely nagyszerűen tartja a formáját, és szupermosott, ami azt jelenti, hogy mosógépben is mosható, és tökéletes választás a mindennapi használathoz.
Puha, és kényelmes, a DROPS Karisma az egyik legnépszerűbb fonalunk a klasszikus gyapjúfonalak közül már azóta, hogy Skandináviában a 80-as években bemutattuk. Nagy választékban találhat a fonalhoz tervezett mintákat is.

A termék fenntarthatóságáról itt olvashat többet.


Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott színek monitoronként eltérhetnek hasonlóképp, a színek festésenként is eltérhetnek.

How do I care for this yarn?

yarn wash

kímélő gépi mosás, max. 40°C / ne használjon öblítőt / fektetve szárítás

A symbólumok magyarázatát keresse a táblázatban

Tudjon meg többet a fonalak mosásáról.

Do you have a question about this yarn?

See a list of frequently asked questions (FAQ) about our yarns.

1) Milyen elemi szálakból készülnek a DROPS fonalak?

Fonalat sokféle természetes és szintetikusúton előállított elemi szálból készíthetünk. DROPS nagyrészben természetes alapanyagokból, gyapjú, pamut, alpaca, len és selyemszálakból készült fonalakat gyárt. Minden elemi száltípusnak megvannak a sajátos tulajdonságai, és gyakran keverjük is őket, hogy mindenből a legjobbat használjuk ki. A durvább fonalak előnye, hogy erősebbek, tartósabbak, a finomabb szálak pedig puhábbak és kényelmesebbek. Az alábbiakban olvashat a legyakrabban használt elemi szálainkról:

Alpaka:
Az alpaca szösz egy természetes elemi szál, amit az alpaca állatról gyűjtenek be, szerkezetében a báránygyapjúhoz hasonló. Puhaságát a szál kis keresztmetszetének köszönheti, amely a merinóhoz hasonló. Puha, ellenálló, elegáns, selymes természetes szál. Az alpaca szálból készült fonalak nemnemezelődnek, és nem bolyhosodnak könnyen, és a sodrástól függően lehetnek könnyű vagy nehéz súlyúak. Miközben hasonlít a gyapjúra, annál melegebb, nem szúr, nem tartalmaz lanolin, ezért hipoallergén. Az alpakák 22 természetes színben léteznek, 300 természetes árnyalatban, a valódi feketéktől a fekete/ barna / szürke árnyalatokon át a fehér, az ezüst és a rózsaszínes-szürkés árnyalatokig. p>

Mohair:
Ez az elemi szál az angórakecskékről származik, és luxus-alapanyagnak számít. A Mohair fonalak olyan melegek, mint a gyapjúból készültek, de sokkal könnyebbek, könnyen festhetőek, de nehezen nemezelődnek. A mohair szálaknak jellegzetes fénye van, ami attól a különleges módtól származik, ahogyan a szálak visszaverik a fényt. Annak ellenére, hogy elemi szélként keményebb, könnyű levegős fonalakat fonnak belőle, amelyekből könnyed, fényes, elegánsdarabok készülnek.

Gyapjú:
A bárány testéről származó gyapjú viszonylag durvább elemi szál. Két jellegzetes tulajdonsága, a hőtárolás, és a nemezelhetősége. A bárány fajtájától függően a gyapjú megjelenése változó lehet.
A merinói bárányról származó gyapjú a legfinomabb, puha, és finoman hullámos felületű. A DROPS minden merinói gyapjúból készült fonala Dél Amerikából származik olyan bárányoktól, amelyeknél nem alkalmazták a “mulesing” technikát..
A tiszta élő gyapjú közvetlenül az élő állatról levágott gyapjúból készül, és nincs benne korábban elkészült ruhadarabokból származó, újrafeldolgozott gyapjúszál. A géppel mosható gyapjúszálakról kémiai úton eltávolítják a mikroszkopikus méretű pikkelyeket, így azok nem tudnak egymásba kapaszkodni, nemezelődni, ezzel a gyapjú alkalmas less a gépben mosásra. (see Superwash).

Selyem:
A selyemszál a selyemhernyóként ismert molyféle gubójából készült letekert, folyamatos hosszú szál. Ugyan a selyemhernyót tenyésztik is, a Tussah-selyem a vadon élő selyemhernyók gubójából készül. A selyemszál az egyik legerősebb természetes szál, és csodás kötőfonal készíthető belőle. Remekül keverhető más fonalakkal, különösen a gyapjúval. A selyemfonalat természetes anyagokkal is nagyon szépen lehet festeni.

Növényi rostok:
Több növényi rost ismert, amit bizonyos növények vagy zöldségek sejtfalában találhatók. Ezek közül kettő a legismertebb, mint a legfontosabb kötő és más textil-alapanyag a pamut és a len.
Pamut a pamutnövény magját körülvevő elemi szálak, s majdnem tisztán cellulózból állnak. A pamut színe általában fehér, de létezik barna és zöld változat is. A pamutszálakat gyakran sodorják puha fonallá vagy cérnává, amiből puha, légáteresztő textíliákat készítenek, amelyek nyári ruhának, kiegészítőknek is alkalmasak. A fonal a selyemnél vagy a lenfonalnál gyengébb, de a gyapjúnál erősebb.
Mercerizált pamut az a pamut, amely átesett a mercerizálás folyamatán. Ez a folyamat a hagyományos pamutnál simább, fényesebb fonalat eredményez, ami a “sima” pamutnál erősebb, könnyebben festhető, ellenál a penésznek, és a bolyhosodásnak, továbbá kevésbé megy össze, és jobban tartja a formáját. br /> Len ezt az elemi szálat a len-növény szárából nyerik, erősebb és tartósabb bármelyik más elemi szálnál. A len-szál viszonylag puha, fényes, és a korral, a mosásokkal egyre puhább és szebb less. A len kényelmesebb viselet a pamutnál, jobban magába szívja a nedvességet és gyorsabban szárad.

A fonalainkban használt egyéb műszálak között olyanokat találhatunk, mint az akril, viszkóz, poliamid (nejlon) és a poliészter. Ezekkel a a szálakkal erősítjük a fonalainkat (például a DROPS Fabel zoknifonalunkat), vagy különleges szerkezetet kölcsönzünk nekik (például a fújt fonalunknak, a DROPS Air fonalnak).

2) Mi a poliamid?

A poliamid szál, közismert nevén a nejlon rendkívül erős, könnyű súlyú, könnyen kezelhető, rugalmas szál (mosógépben is mosható és szárítható), amely tökéletesen alkalmassá teszi arra, hogy más elemi szálakkal összekeverve tartós fonalakat, pl. zoknifonalakat készítsenek belőle.

A poliészterrel összehasonlítva a poliamid lágyabb, puhább, rugalmasabb szál, ugyanakkor jobban magába szívja a nedvességet és lassabban szárad.

3) Milyen információk találhatók a DROPS fonalak címkéjén?

Minden DROPS fonal címkéjén megtalálhatók az információk alapanyagokról (gyapjú, pamut, etc), a gombolyag súlya grammokban és unciákban, a fonal hossza méterben és yardban, a mosási, kezelési útmutatók és szimbólumok (részletesen itt), a szín száma, a festési szám és a fonalcsoportra vonatkozó adatok.

4) Mik azok a DROPS fonalcsoportok?

Minden DROPS fonalat a vastagsága alapján 6 fonalcsoport egyikébe soroltuk. (A-tól F-ig). Az azonos fonalcsoportba sorolt fonalak kötéspróbája hasonló, ezért a mintákban többé-kevésbé egymással behelyettesíthetőek, azonban az egyes típusok hossza eltérhez, ezért behelyettesítéskor minding ellenőrizzük a szükséges fonalmennyiséget!

5) Használhatok a mintában megadottól eltérő fonalat?

Igen, ha a fonal a mintában megadott kötés / horgoláspróbával köthető / horgolható. Mindig készítsünk kötéspróbát, és ellenőrizzük, hogy ugyanannyi szemünk van egymás mellett és ugyanannyi sorunk egymás fölött, mint ami a mintában szerepel.

Ne feledjük, hogy az eltérő fonalak megkötve is eltérő struktúrájúak lesznek, így a darabunk külseje is más lesz. A fonal hossza is eltérhet, így behelyettesítéskor újra kell számolnunk a szükséges fonalmennyiséget.

Többer olvashat többet arról, hogyan kell kiszámolnia a behelyettesítő fonal mennyiségét, és hogyan helyettesíthet 1 szál fonalat 2 másik, vékonyabbal. here.

6) Mit jelent ha egy fonal „Szupermosott”?

A szupermosott gyapjú egy különleges gyapjútermék, amit úgy kezeltek, hogy mosógépben mosható legyen. Sokan félnek a gyapjútól, mert könnyen összemegy a mosásban (bár ezt a tulajdonságot egyesek kihasználják, és szándékosan mossák kisebbre) a szupermosott gyapjú lehetővé teszik, hogy probléma nélkül használják ezeket a remek anyagokat.(Ezen az oldalon többet is olvashat erről.).

7) Mit jelent az, hogy “Oeko-Tex® bizonyítvánnyal rendelkezik?

Az Oeko-Tex® Standard 100 szabványt az 1990-es évek elején vezették be, mert a vásárlóközönség igényelte az olyan textíliákat, amelyek nem jelentenek egészségügyi veszélyt. Az Oeko-Tex® Standard 100 egy globálisan egységes tesztelési és igazolási rendszer a textiekhez és a nyersanyagokhoz, az alapanyagoktól és végtermékekig a termelés minden állomásán. Tartalmazza még, egészségügyi biztonsági szempontból a törvények által tiltott vagy szabályozott károsanyagok jelenlétét vizsgáló teszteket és a paramétereket.

Még több információt talál a következő oldalakon: www.oeko-tex.com

8) Hol gyártják a DROPS fonalait?

Arról, hogy l gyártják a DROPS fonalait, az egyes fonalak színkártyáinál és árlistájánál olvashat többet.

9) Miért olyan olcsók a fonalak?

Mint Észak-Európalegnagyobb kézi-kötőfonal és minta márkája, különleges lehetőségeink vannak arra, hogy a legjobb nyersanyagokkal dolgozzunk, és olyan módon spóroljunk, amelyek önöknek is hasznos. Ezért lehet a DROPS fonalakat a hasonló termékeknél 20-30%-kal olcsóbban megvenni.

10) Mennyire pontosak a weboldalon található színkártyák színei?

Amikor a színkártyákhoz készítjük a képeket, mindent megteszünk azért, hogy azok a lehető legpontosabban adják vissza a színeket. Sajnos, azonban nem tudjuk garantálni, hogyan jelennek meg ezek a képek az ön számítógépének monitorján. Minden monitor másképp adja vissza a színeket, némely szín a valóságnál sötétebben, mások bizonyos képernyőkön telítettebben jelenhetnek meg. Ha azt veszi észre, hogy sok szín tér el attól, amit a monitorján lát, akkor a monitorbeállításain kell változtatnia.

11) Mi az a micron? Mit jelent a superfine / extrafine megjelölés?

A fonalakhoz használt elemi szálak finomságát micronban mérik (a milliméter ezredrésze). A szuperfinom alpaca 26 – 28 micronos, a finom merinói gyapjú 21,5 micronnál vékonyabb, az extrafinom merinó 19,5 micronnál is vékonyabb. Minél kisebb a micron szám, a szálakból készült fonalunk anál finomabb, annál puhább lesz, minél magasabb a micronszám, annál tartósabb lesz a fonal minősége.

Azért fontos a micronszám, mert a fonal alapanyaga, az elemi szálak átalakulnak, (fonal, kötött anyag, szövet, stb. lesz belőlük), és a finomsága meghatározza, mire a legalkalmasabb felhasználni. Ezért ajánljuk, hogy a legfinomabb fonalat (mint pl a DROPS Baby Merino) pl babaruhákhoz használjuk, a vastagabb elemi szálbóől készült, durvább, de tartósabb fonalakat, pl. a DROPS Snow fonalát ülőpárnákhoz vagy lábbelikhez használjuk).

12) Miért térnek el a mintás fonalak gombolyagainak színei?

Ugyanazon színes fonal gombolyagainak a színe eltérő lehet mert 1) a két gombolyag más festésből származik, más a festési száma. 2) a fonalat az úgynevezett „varázsfestés” technikával festettük (a DROPS Delight fonalnál például ezt használjuk), ami egyedi mintázatot, folyamatos színátmenetet eredményez, ugyanakkor egy festésen belül is előfordulhatnak sötétebb vagy világosabb árnyalatok. Ez nem hiba, hanem a fonal jellegzetessége.

13) Mit tehetek, ha abban a boltban, ahol vásárolni szoktam, nem kapható az a szín, mait szeretnék?

Ha abban a DROPS üzletben nem kapható az a szín, amit szeretne, keressen egy DROPS Superstore (az aranypecséttel ellátott üzletek), ők beszerzik azokat a fonalakat is, amiket épp nem tartanak raktáron. A DROPS üzletek listáját keresse itt..

14) Hol találhatok egy bizonyos színt vagy festést?

Először mindig keresse meg azt a DROPS üzletet, ahol vásárolni szokott. Ha nincs náluk az adott szín / festés, kérdezze meg a többi kézimunkázót a FB DROPS Magyarul vagy a DROPS Workshop in Facebook csoportban, vagy Ravelry oldalon, ahol lehetnek olyanok, akik hajlandók megválniuk a készleteikben megbújó gombolyagoktól.

15) Miért szöszök, bolyhosodik a fonalam?

Egy fonal azért szöszöl / bolyhosodik, mert nincs benne elég sodrat, hogy minden elemi szálat összetartson. Minden fonalban van egy kis plusz elemi szál (a gyártásból adódóan), ami szöszölés, bolyhosodás formájában távozik, ennek mennyisége attól függ, hogyan fonták a fonalat. A „brushed” típusú fonalak (a „szöszösebb” fonalak), mint a DROPS Melody, a többi fonalnál többlaza szálat tartalmaznak, és ezért jobban is szöszölnek. A szöszölés attól is függ, hogy mit viselünk a darab alatt vagy fölött, belekapaszkodik-e az anyag a sálakba, kihúzza-e azokat. Ezért nem garantálható, hogy egy fonal egyáltalán ne szöszöljön

Az alábbiakban néhány tanács, ahhoz, hogyan kaphatja a legjobb eredményt a szőrösebb, szöszösebb fonalakat használva:

  • Amikor elkészült a darabbal, (mielőtt kimosnánk) alaposan rázzuk ki, hogy a laza szálak lepotyogjanak. MEGJEGYZÉS: NE HASZNÁLJUNK szösz-hengert, kefét, vagy olyasmit, ami beleakadhat a szálakba.
  • Tegyük a darabot egy nejlon zacskóba és a fagyasztóba, így a szálak kevésbé tapadnak egymáshoz, és a fölösleges szálak könnyebben kipotyognak. Hagyjuk néhány órára a fagyasztóban és rázzuk ki újra.
  • A fonal címkéjén található utasítások szerint, mossuk ki a darabot. A szöszölősebb fonalakkal készült darabokat mosás és száradás után alaposan ki kell ráznunk, hogy a szálak fellazuljanak, és a fölöslegesek kipotyogjanak.

How can I replace this yarn?

If you are looking to replace this yarn with another DROPS yarn, you can use another yarn within the same yarn group, or try our yarn converter!

Have a problem with the DROPS yarn you purchased? When you purchase yarn from the shade cards or patterns on our site, you are not buying directly from DROPS but from one of the hundreds of DROPS stores around the world. It is therefore important that you take contact with the DROPS store where you bought the yarn, and that you save the labels of all the skeins you purchased (they are your warranty). The DROPS store you contact will assist you and escalate the claim if necessary. Find a list of DROPS stores here.

Megjegyzések / Kérdések (388)

country flag Eva wrote:

I have bought 12 balls of Karisma. I have only used 3 balls and 2 of that had 2 knots and 1 had 1 knot in it. I contacted the shop where I bought it and was told 2 knots is acceptable and not called faulty. I bought drops before and it never happened. Is this true and am I to accept 24 knots plus in a jumper? Please advise.

17.11.2023 - 14:27

DROPS Design answered:

Dear Eva, we are sorry to hear that you had some issues, please contact directly the yarn store, where you bought the yarn, we are only able to help if complaints go through our retailers. Thanks for your comprehension.

20.11.2023 kl. 11:42

country flag Karin wrote:

Wo kann ich eine Farbkarte von Drops "Karisma" bestellen,damit ich die verschiedenen Farben besser sehen kann? Vielen Dank!

19.10.2023 - 18:26

DROPS Design answered:

Liebe Karin, sowas haben wir nicht, am besten wenden Sie sich direkt an Ihrem DROPS Händler, sicher kann man mit den Farben weiterhelfen. Viel Spaß beim stricken!

20.10.2023 kl. 08:47

country flag Amelia Taylor wrote:

This knits up well, but it’s incredibly itchy. Is there a way to soften it? I’ve made sweaters for my grandsons, but neither can wear them.

13.10.2023 - 21:41

DROPS Design answered:

Dear Amelia, this is a 100% natural wool yarn, so some people may have high sensitivity to it and find it itchy. You can find many tips online to try to soften the garment: for example using a special wool detergent. For people with such sensitivities it would be better to use a superwash yarn, such as Merino Extra Fine, which has received a special treatment and is softer. Happy knitting!

15.10.2023 kl. 19:32

country flag Francine Verhasselt wrote:

Bonjour,pouvez vous me dire à quelle groupe appartient 3 fils de karisma ensemble? Merci,f V

25.09.2023 - 11:34

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Verhasselt, vous pouvez probablement obtenir un groupe E, mais pensez, comme toujours, à bien tricoter votre échantillon au préalable pour vérifier votre tension mais aussi si la texture vous convient. Bon tricot!

26.09.2023 kl. 11:45

country flag Alexandra Marshall wrote:

I would love to see a caramel colour in Karisma. I’m struggling to find the right colours for a sweater in caramel (that has both light and dark caramel shades) and in worsted weight. This is more DK but I think I can make it work.

01.09.2023 - 17:20

country flag FUTELOT Liliane wrote:

Bonjour, combien me faut il de pelotes pour tricoter une veste avec capuche pour enfant de 5 ans. Merci

28.08.2023 - 20:52

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Futelot, en fonction de la forme et du point utilisé, vous pourrez vous inspirer de ces modèles, n'hésitez pas à utiliser notre convertisseur si besoin. Bon tricot!

29.08.2023 kl. 09:48

country flag Karin Brandt wrote:

Hej, Karisma finns i mix eller uni colour. Vad är skillnaden?

05.08.2023 - 09:49

DROPS Design answered:

Hei Karin Når en farge er "uni" er dette en ren farge, se f.eks Karisma farge nr. 18 rød eller helt blå (farge nr 07), mens når en farge er mix er et flere farger blandet, se f.eks farge 74 lavendel. Der er fargen litt melert/flere fargetoner blandet sammen. mvh DROPS Design

14.08.2023 kl. 10:51

country flag PAZ REDONDO GARCIA wrote:

Buenos días, quisiera hacer el modelo Ulrika 142-9 pero no localizo el ovillo Karisma nº 64 gris/lila. ¿Está descatalogado? Si fuera así ¿por cuál podría sustituirlo?

09.04.2023 - 13:39

DROPS Design answered:

Hola Paz, si el color no está en la lista de colores de la página web entonces está descatalogado. El color más similar de entre los disponibles sería el Karisma mix 74, aunque debido a la mezcla multicolor puede que quede algo más fuerte que el color original.

10.04.2023 kl. 13:09

country flag Gun-Britt Hedemalm wrote:

Ursäkta! Skrev fel mönsternummer . Det är nr 54-3, där Karisma rekommenderas. Vilken färg ersätter nr 49 som ni använder i mönstret? Camelia som ni även rekommenderar finns inte kvar till försäljning.

17.03.2023 - 11:08

DROPS Design answered:

Hei Gun-Britt. Vi har ingen farge som erstatter farge nr. 49, men ta en titt på fargekartet til DROPS Karisma og se på fargene der. Ønsker du å erstatte farge 49 til en mer skarpe rødefargen, se på farge 18. Ønsker du en mer rust/orangefarge, se på farge 11 eller kanskje en mørkere rosa farge, se på farge 81. Et annet alternativ er å se på kvaliteten DROPS Lima og se om det er noen farger der du heller syns vil passe. Begge kvalitetene tilhører garngruppe B og kan brukes om hverandres oppskrifter. Bare husk å følge den oppgitte strikkefastheten. mvh DROPS Design

20.03.2023 kl. 07:43

country flag Gun-Britt Hedemalm wrote:

Skrev och frågade om färgerna på utgången Karisma. Om det inte finns någon ersättningsfärg så vilken föreslår ni? Jag har ingen garnaffär på orten så jag måste köpa via nätet. Färgåtergivningen via fotografier är svåra att se därför behöver jag er hjälp. Vore tacksam för hjälp.

14.03.2023 - 11:47

DROPS Design answered:

Hej Gun-Britt, hvilken model er det du vil strikke? Det behøver vi at vide for at se hvordan farve 49 så ud....

17.03.2023 kl. 10:52

country flag Gun-Britt Hedemalm wrote:

Brådis håller på och beställer garn till mönster 58-3. I det mönstret ingår färg nr 49 vilken har utgått. Vilken färgnr har den som ersätter den? Eller vad föreslår ni? Tacksam för snabbt svar.

14.03.2023 - 11:10

DROPS Design answered:

Hej Gun-Britt Mönster 58-3 är inte stickad i Karisma, är det ett annat mönster du menar? Mvh DROPS Design

16.03.2023 kl. 11:24

country flag Anne Petäjäjärvi wrote:

Olisin neulomassa kirjoneulepuseroa. Hakisin semmoista lankaa jossa on paljon väri vaihto ehtoja. Kyseessä olevassa puserossa on käytetty florica lankaa jota ei saa enään ja siinä tulisi 17 eri väri lankaa. Terveisin Anne Petäjäjärvi

06.02.2023 - 09:35

DROPS Design answered:

Hei, tällöin suosittelisin, että käyt katsomassa lankaryhmän A lankojamme. Esim. DROPS Alpaca- ja DROP Baby Merino -lankojen värikartoista löytyy runsaasti erilaisia värejä.

06.02.2023 kl. 19:01

country flag András wrote:

Hello, is it possible to order yarn in one single long strand? I'm looking for one large ball of yarn, roughly 1000-1500 meters in length, as the project I'm working on requires that length, and joining individual skeins is a difficult process.

29.12.2022 - 15:02

DROPS Design answered:

Dear András, our DROPS Karisma is only available on balls 50 g - sorry. There are different way to join balls together, your DROPS store might be able to help you finding the best matching way. Happy knitting!

02.01.2023 kl. 15:28

country flag Mc wrote:

Bonjour, J'ai de la laine Karisma, avec laquelle je vais tricoter un pull. Je voudrais y mettre une bande tricotée en fabel. Puis je doubler le fil fabel pour obtenir la même épaisseur de fil ? merci

04.12.2022 - 11:54

DROPS Design answered:

Bonjour Mc, normalement, 2 fils du groupe A comme Fabel correspondent à l'épaisseur d'un groupe de fil C alors que Karisma est plus fine, ceci dit, en fonction de la texture souhaitée, vous pouvez faire un échantillon pour voir si le résultat vous convient. Bon tricot!

06.12.2022 kl. 11:59

country flag Julia wrote:

Hallo liebes Drops Team Können Sie mir bitte sagen, welche Farben auf dem Karisma Produktbild mit den Blau- und Grüntönen sind? Vielen Dank!

02.12.2022 - 18:39

DROPS Design answered:

Liebe Julia, auf diesem Foto sieht man Farben 45-69-50-73. Viel Spaß beim stricken!

08.12.2022 kl. 10:18

country flag Marta wrote:

Dzień dobry, widzę, że ta włóczka jest bezpieczna nawet dla małych dzieci, ale czy to też oznacza, że nie "gryzie", czy jest łagodna? Drugie pytanie to czy się nie "mechaci"? Nigdy jej nie miałam, a zależy mi na dobrej jakości swetrów, które sobie dziergam :) Pozdrawiam serdecznie cały zespół i dziękuję za świetną witrynę

19.10.2022 - 09:06

DROPS Design answered:

Witam Marto, gryzienie to sprawa bardzo indywidualna. Może Karisma nie jest tak miękka i delikatna jak merynos, ale zyskuje po upraniu. Ubranie z niej wykonane jest miękkie i nadaje się na sweterek dla dziecka. Najlepiej zrób próbkę, namocz i wysusz i dopiero po tym podejmij decyzję. Każda naturalna przędza z czasem ulega mechaceniu, szczególnie na bokach, czy pod spodem rękawów. Łatwo usunąć supełki za pomocą grzebyka do dzianin. Ja osobiście bardzo tą włóczkę lubię, gdyż jest trwała, a ubrania z niej wykonane nie tracą swojego kształtu. Powodzenia!

25.10.2022 kl. 13:16

country flag Anita Flemmos wrote:

Hei Jeg strikker i Karisma og reagerer på at garnet ikke henger sammen. Har til sammen 14 nøster og har testet flere da jeg var usikker på hva problemet var. Så langt har jeg hatt problemer med rød og grå mens den hvite har vært helt grei. Enkelte omganger har jeg opp til 4 festepunktet, da tråden enten ikke henger fast eller er veldig tynnslitt ( strikker kofte til voksen) Har testet 6 nøster. Alle er like dårlige. Hvorfor er det slik?

30.09.2022 - 08:42

DROPS Design answered:

Hei Anita. DROPS Karisma er et av våre mest populære klassiske garn og sjelden å høre en slik tilbakemelding på dette garnet (skal jo ikke være slik). Anbefaler deg å vise frem garnet i butikken du har kjøpt garnet i. Husk å med etiketten, slik at de kan gi tilbakemelding på hvilken farge og partinr det gjelder. mvh DROPS Design

09.10.2022 kl. 12:48

country flag Marlene Karel-Jong wrote:

Hallo, Ik zou graag weten of de Karisma wol prikt? Alvast bedankt! Groetjes Marlene

06.09.2022 - 21:44

DROPS Design answered:

Dag Marlen,

Vergeleken met andere garens zoals alpaca, prikt karisma vrijwel niet, maar als je hier heel erg gevoelig voor bent, kun je beter merinowol of katoen nemen.

14.09.2022 kl. 20:18

country flag Christin Marita Iréne Svensson wrote:

Hej! Har ni Karisma färg 01, färgbad 32239?? Behöver fem nystan till en påbörjad tröja. Nya färgbadet i min butik skiljde mycket åt! Vänligen Christin

02.09.2022 - 17:58

DROPS Design answered:

Hei Christin. Vi selger bare kilovis til butikker. Men ta kontakt med en annen butikk / en nettbutikk og hør om de har denne innfargingen. Ellers så anbefaler jeg deg å bruke diverse sosiale medier for håndarbeid (f.eks DROPS Workshop), der er det mange brukere som hjelper hverandre med etterlysning av garn og partinr. mvh DROPS design

05.09.2022 kl. 08:33

country flag Marijke wrote:

Fantastisch garen! Breit fijn en splijt niet. Mooie, warme kleuren. Echt een aanrader.

30.08.2022 - 18:48

country flag Doria wrote:

Guten Tag. Ich möchte einen Teppich häkeln. Welches Garn eignet sich am besten? Karisma, Nepal oder Lima? Danke und freundliche Grüsse

18.07.2022 - 09:32

DROPS Design answered:

Liebe Doria, Nepal ist die beste Option, um einen Teppich zu stricken, Karisma und Lima sind dünnere Garne.

24.07.2022 kl. 19:39

country flag Brith Spidsø wrote:

Jeg sitter og strikker på herregenser "Drops 185-9 i garnet Drops Karisma, uni colour i fargenr. 30, Dyelot 88873. Det kan se ut som at jeg vil komme til å få litt for lite garn. Er det mulig å få bestilt flere nøster av samme type? På forhånd takk. Mvh. Brith Spidsø

13.07.2022 - 07:30

DROPS Design answered:

Hej. Ta kontakt med den butikk du köpte garnet av (se på orderbekräftelse/ kvittering) för att se om de har mer av det på lager. Annars kan du ta kontakt med andra forhandlere för att se vad de har på lager (vi har dessvärre inte översikt på detta). Mvh DROPS Design

13.07.2022 kl. 14:36

country flag Anne BERNARD wrote:

Bonjour J'ai commandé de la laine karisma et quand je flashes le qr code de la pelote il me dirige vers de la laine Alaska. Pouvez-vous m'aider à comprendre ? Merci

30.06.2022 - 17:18

country flag Anne BERNARD wrote:

Bonjour J'ai acheté de la laine karisma et quand je flashe le qr code il met va sur la fiche de la laine Alaska. Pourquoi ?

30.06.2022 - 10:57

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Bernard, merci pour votre retour, nous allons vérifier cela. Bon tricot!

30.06.2022 kl. 16:59

country flag Doris wrote:

Welche Farbe ist im Video zu sehen? Altrosa hell? Liebe Grüße Doris

24.06.2022 - 20:03

DROPS Design answered:

Libe Doris, im Video ist es Farbe 71silberrosa und bei der Kleidung Farbe 55, hellbraun meliert. Viel Spaß beim stricken!

27.06.2022 kl. 11:57

Leave a comment to DROPS Karisma

Örömmel hallanánk véleményét erről a fonalról.

Ha kérdést szeretne feltenni, ügyeljen arra, hogy a megfelelő kategóriát válassza ki, így fegyorsíthatja a válaszadás folyamatát. Það verður að merkja við svæði merktri með *.

DROPS Karisma 05, fekete
+ DROPS Kid-Silk 02, fekete
DROPS Karisma 85, világos bézs
+ DROPS Kid-Silk 56, marcipán
DROPS Karisma 84, sivatagi rózsa
+ DROPS Kid-Silk 53, világos őszibarack