Clue #4 - Laten we de trui af maken!

Het is tijd om de trui in elkaar te naaien en de kerstman een gezicht te geven! Volg onze tips voor het gezicht - of ontwerp uw eigen kerstman - er bestaat geen verkeerde manier om dit te doen!

Vergeet niet dat, als u twijfels heeft, er een bronnenlijst onderaan de clue te vinden is en dat u tevens uw vragen kwijt kunt aan onze experts met het formulier onderaan de pagina.

We hopen dat u ervan genoten heeft om deze trui met ons te breien, en we zijn heel benieuwd hoe uw resultaat eruit ziet. Dus vergeet niet om afbeeldingen naar de #dropsfan galerij te sturen!


Laten we beginnen!

AFWERKING:
Naai de raglannaden dicht van boven naar beneden tot midden onder de mouw – naai aan de binnenkant van de 1 kantsteek.
Naai de zijnaden dicht aan de binnenkant de 1 kantsteek.

HALS:
Neem aan de goede kant ongeveer 67-71-75-68-68-72 steken op rondom de hals (inclusief de steken op de hulpdraad aan de voorkant) met een korte rondbreinaald 4.5 mm en medium grijs Air of grijs Nepal. Brei 1 naald recht terwijl u verdeeld mindert naar 60-60-64-64-68-68 steken. Brei dan boordsteek in de rondte (= 2 recht/ 2 averecht) voor 2 cm. Ga verder met framboos Air of diep rood Nepal en brei boordsteek in de rondte voor 1 cm. Kant dan losjes af met recht boven recht en averecht boven averecht. De trui meet ongeveer 36-40-44-48-52-56 cm vanaf de schouder naar beneden.

POMPON (voor de muts):
Maak een pompon met naturel van ongeveer 5-6 cm in diameter; laat 2 draadeinden over om de pompon mee aan te hechten. Hecht de pompon aan het einde van de losse muts op het voorpand.

BAARD:
1 franje = knip 1 draad van 30 cm met naturel. Breng het draadeinde om een averechte steek op de hals van de kerstman (dus in de 2e naald met naturel). Maak een knoop. Hecht gelijke franjes aan elk van de overgebleven 17 averechte steken. Knoop dan alle draden samen met een losse knoop in het midden van de draden. Knip de baard tot de gewenste lengte.

SNOR:
1 franje = knip 1 draad van 20 cm met naturel. Rijg het draadeinde om een steek onder een averechte steek op het gezicht van de kerstman (dus in de 5e naald met naturel). Maak een knoop. Hecht gelijke franjes in elk van de overgebleven 7 averechte steken. Knip de snor tot de gewenste lengte.

OGEN:
Naai met een restant van zwart maassteken over 3 steken en naai 1 steek over de volgende steek richting het midden.


Klaar

De trui is nu helemaal klaar! En we kunnen niet wachten om te zien hoe die van u eruit ziet :)

Deel afbeeldingen van uw kersttrui op social media met hashtags #DROPSChristmasKAL en #SleepySantaSweater – en vergeet niet om afbeeldingen naar de #dropsfan galerij te sturen!

Zoekt u het patroon om ook die leuke kerstmuts te breien? U vindt deze in: kindermaten and babymaten.


Heeft u hulp nodig?

Hier vindt u een lijst met bronnen om u te helpen met de trui!

Opmerkingen (3)

Elisabeth Peperkamp 01.12.2019 - 07:37:

De kerstkado'tjes zijn bijna klaar ben al aan de derde bezig met merino , basis groen, hartelijk dank voor het leuke patroon

Csákvári Zsuzsanna 27.11.2019 - 16:56:

How can I make a face on the Jumpers backside ? Make a mustach and eyes or do just a long hair for Santa?

DROPS Design 28.11.2019 - 10:26:

Dear Mrs Csákvári, you can make a face on the jumper's back piece as we show on the front piece, or create your own, there is no bad way to make the face, just follow your inspiration. Happy knitting!

Tina 26.11.2019 - 22:07:

Vielen Dank für einen weiteren tollen Pullover - es hat wie immer riesigen Spaß gemacht, bei einem KAL von Drops dabei zu sein :D

Laat een opmerking of vraag achter voor deze clue

Uw e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *