DROPS Nord

Puha, mégis tartós, strapabíró fonal alpakából, gyapjúból és poliamidból keverve

ár:

1204Ft

/ 50 g

Összetétel: 45% Alpaka, 30% Poliamid, 25% Gyapjú
Fonalcsoport: A (23 - 26 szem) / 4 ply / fingering
Súly/hossz: 50 g = kb. 170 méter
Ajánlott tűméret: 3 mm
Kötéspróba: 10 x 10 cm = 24 szem x 32 sor
Kezelés: Kézi mosás, legfeljebb 30°-on, fektetve szárítsuk!

Made in: Peru
Nyersanyag származási helye: Alpaka és gyapjú Dél-Amerikából, poliamid Németországból

Fonaltípus
Kezdő ár
DROPS Nord
uni colour
1204.00 HUF
n/a

Stores selling this yarn online

Kattintson a Rendelés gombra, és egyenesen a DROPD kereskedő webboltjába irányítjuk, ahol leadhatja a rendelését.

Bolt neve Online ár
Nordfonal.hu
Webstore
1204.00 HUF
50g
Rendelés
Baba Erka Fonalkuckó
Webstore
1204.00 HUF
50g
Rendelés

Ellenőrizze, hogy az Ön helyi üzlete tartja-e, itt

DROPS Nord
mix
1224.00 HUF
n/a

Stores selling this yarn online

Kattintson a Rendelés gombra, és egyenesen a DROPD kereskedő webboltjába irányítjuk, ahol leadhatja a rendelését.

Bolt neve Online ár
Nordfonal.hu
Webstore
1224.00 HUF
50g
Rendelés
Baba Erka Fonalkuckó
Webstore
1224.00 HUF
50g
Rendelés

Ellenőrizze, hogy az Ön helyi üzlete tartja-e, itt

23 Színek DROPS Nord

off white
uni colour 01
light beige
mix 07
chestnut
uni colour 22
new
caramel
uni colour 23
pearl grey
mix 03
light grey
mix 04
grey
mix 05
goldenrod
uni colour 18
rust
mix 11
red
uni colour 14
brick red
uni colour 21
blush
mix 20
powder pink
uni colour 12
old pink
uni colour 13
Kivonva
plum
uni colour 17
fog
mix 08
jeans blue
uni colour 16
navy blue
uni colour 15
deep ocean
mix 09
lemongrass
mix 10
forest green
uni colour 19
dark grey
mix 06
black
uni colour 02

Termékadatok

A hagyományos 4 ágú zoknifonalként font DROPS Nord fonalban 45 % szuperfinom alpaka szálat adtunk, a puhaságot, 25 % perui magasföldi gyapjút, ami a melegséget és a formatartást, és a 30% poliamidot, ami pedig az erőt és a tartósságot biztosítja ebben az új és nagyszerű fonalban.
Könnyen köthető / horgolható fonal, ami tökéletes az olyan mindennapi darabokhoz, mint a pulóverek, zoknik, sapkák kesztyűk, és társak!
A DROPS Nord fonal az A fonalcsoportba tartozik, és így különösen alkalmas azokhoz a mintákhoz, amit a DROPS Alpaca, a Baby Merino, a Fabel és a Flora fonalra íródtak.

A termék fenntarthatóságáról itt olvashat többet.


Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott színek monitoronként eltérhetnek hasonlóképp, a színek festésenként is eltérhetnek.

How do I care for this yarn?

yarn wash

Kézi mosás, legfeljebb 30°-on, fektetve szárítsuk!

A symbólumok magyarázatát keresse a táblázatban

Tudjon meg többet a fonalak mosásáról.

How can I replace this yarn?

If you are looking to replace this yarn with another DROPS yarn, you can use another yarn within the same yarn group, or try our yarn converter!

Want to get a closer look?

Take a closer look at the yarn and see how a knitted sample looks in this video:

What other yarns can I combine this one with?

Many of our yarns can be combined together to get a different tension, texture or feel. Here's a few combination ideas to inspire you.

DROPS Nord 03, pearl grey + DROPS Kid-Silk 44, moonlight
DROPS Melody 15 sz. bézs szín + DROPS Nord, 7 sz. világos bézs szín

Do you have a question about this yarn?

See a list of frequently asked questions (FAQ) about our yarns.

1) Milyen elemi szálakból készülnek a DROPS fonalak?

Fonalat sokféle természetes és szintetikusúton előállított elemi szálból készíthetünk. DROPS nagyrészben természetes alapanyagokból, gyapjú, pamut, alpaca, len és selyemszálakból készült fonalakat gyárt. Minden elemi száltípusnak megvannak a sajátos tulajdonságai, és gyakran keverjük is őket, hogy mindenből a legjobbat használjuk ki. A durvább fonalak előnye, hogy erősebbek, tartósabbak, a finomabb szálak pedig puhábbak és kényelmesebbek. Az alábbiakban olvashat a legyakrabban használt elemi szálainkról:

Alpaka:
Az alpaca szösz egy természetes elemi szál, amit az alpaca állatról gyűjtenek be, szerkezetében a báránygyapjúhoz hasonló. Puhaságát a szál kis keresztmetszetének köszönheti, amely a merinóhoz hasonló. Puha, ellenálló, elegáns, selymes természetes szál. Az alpaca szálból készült fonalak nemnemezelődnek, és nem bolyhosodnak könnyen, és a sodrástól függően lehetnek könnyű vagy nehéz súlyúak. Miközben hasonlít a gyapjúra, annál melegebb, nem szúr, nem tartalmaz lanolin, ezért hipoallergén. Az alpakák 22 természetes színben léteznek, 300 természetes árnyalatban, a valódi feketéktől a fekete/ barna / szürke árnyalatokon át a fehér, az ezüst és a rózsaszínes-szürkés árnyalatokig. p>

Mohair:
Ez az elemi szál az angórakecskékről származik, és luxus-alapanyagnak számít. A Mohair fonalak olyan melegek, mint a gyapjúból készültek, de sokkal könnyebbek, könnyen festhetőek, de nehezen nemezelődnek. A mohair szálaknak jellegzetes fénye van, ami attól a különleges módtól származik, ahogyan a szálak visszaverik a fényt. Annak ellenére, hogy elemi szélként keményebb, könnyű levegős fonalakat fonnak belőle, amelyekből könnyed, fényes, elegánsdarabok készülnek.

Gyapjú:
A bárány testéről származó gyapjú viszonylag durvább elemi szál. Két jellegzetes tulajdonsága, a hőtárolás, és a nemezelhetősége. A bárány fajtájától függően a gyapjú megjelenése változó lehet.
A merinói bárányról származó gyapjú a legfinomabb, puha, és finoman hullámos felületű. A DROPS minden merinói gyapjúból készült fonala Dél Amerikából származik olyan bárányoktól, amelyeknél nem alkalmazták a “mulesing” technikát..
A tiszta élő gyapjú közvetlenül az élő állatról levágott gyapjúból készül, és nincs benne korábban elkészült ruhadarabokból származó, újrafeldolgozott gyapjúszál. A géppel mosható gyapjúszálakról kémiai úton eltávolítják a mikroszkopikus méretű pikkelyeket, így azok nem tudnak egymásba kapaszkodni, nemezelődni, ezzel a gyapjú alkalmas less a gépben mosásra. (see Superwash).

Selyem:
A selyemszál a selyemhernyóként ismert molyféle gubójából készült letekert, folyamatos hosszú szál. Ugyan a selyemhernyót tenyésztik is, a Tussah-selyem a vadon élő selyemhernyók gubójából készül. A selyemszál az egyik legerősebb természetes szál, és csodás kötőfonal készíthető belőle. Remekül keverhető más fonalakkal, különösen a gyapjúval. A selyemfonalat természetes anyagokkal is nagyon szépen lehet festeni.

Növényi rostok:
Több növényi rost ismert, amit bizonyos növények vagy zöldségek sejtfalában találhatók. Ezek közül kettő a legismertebb, mint a legfontosabb kötő és más textil-alapanyag a pamut és a len.
Pamut a pamutnövény magját körülvevő elemi szálak, s majdnem tisztán cellulózból állnak. A pamut színe általában fehér, de létezik barna és zöld változat is. A pamutszálakat gyakran sodorják puha fonallá vagy cérnává, amiből puha, légáteresztő textíliákat készítenek, amelyek nyári ruhának, kiegészítőknek is alkalmasak. A fonal a selyemnél vagy a lenfonalnál gyengébb, de a gyapjúnál erősebb.
Mercerizált pamut az a pamut, amely átesett a mercerizálás folyamatán. Ez a folyamat a hagyományos pamutnál simább, fényesebb fonalat eredményez, ami a “sima” pamutnál erősebb, könnyebben festhető, ellenál a penésznek, és a bolyhosodásnak, továbbá kevésbé megy össze, és jobban tartja a formáját. br /> Len ezt az elemi szálat a len-növény szárából nyerik, erősebb és tartósabb bármelyik más elemi szálnál. A len-szál viszonylag puha, fényes, és a korral, a mosásokkal egyre puhább és szebb less. A len kényelmesebb viselet a pamutnál, jobban magába szívja a nedvességet és gyorsabban szárad.

A fonalainkban használt egyéb műszálak között olyanokat találhatunk, mint az akril, viszkóz, poliamid (nejlon) és a poliészter. Ezekkel a a szálakkal erősítjük a fonalainkat (például a DROPS Fabel zoknifonalunkat), vagy különleges szerkezetet kölcsönzünk nekik (például a fújt fonalunknak, a DROPS Air fonalnak).

2) Mi a poliamid?

A poliamid szál, közismert nevén a nejlon rendkívül erős, könnyű súlyú, könnyen kezelhető, rugalmas szál (mosógépben is mosható és szárítható), amely tökéletesen alkalmassá teszi arra, hogy más elemi szálakkal összekeverve tartós fonalakat, pl. zoknifonalakat készítsenek belőle.

A poliészterrel összehasonlítva a poliamid lágyabb, puhább, rugalmasabb szál, ugyanakkor jobban magába szívja a nedvességet és lassabban szárad.

3) Milyen információk találhatók a DROPS fonalak címkéjén?

Minden DROPS fonal címkéjén megtalálhatók az információk alapanyagokról (gyapjú, pamut, etc), a gombolyag súlya grammokban és unciákban, a fonal hossza méterben és yardban, a mosási, kezelési útmutatók és szimbólumok (részletesen itt), a szín száma, a festési szám és a fonalcsoportra vonatkozó adatok.

4) Mik azok a DROPS fonalcsoportok?

Minden DROPS fonalat a vastagsága alapján 6 fonalcsoport egyikébe soroltuk. (A-tól F-ig). Az azonos fonalcsoportba sorolt fonalak kötéspróbája hasonló, ezért a mintákban többé-kevésbé egymással behelyettesíthetőek, azonban az egyes típusok hossza eltérhez, ezért behelyettesítéskor minding ellenőrizzük a szükséges fonalmennyiséget!

5) Használhatok a mintában megadottól eltérő fonalat?

Igen, ha a fonal a mintában megadott kötés / horgoláspróbával köthető / horgolható. Mindig készítsünk kötéspróbát, és ellenőrizzük, hogy ugyanannyi szemünk van egymás mellett és ugyanannyi sorunk egymás fölött, mint ami a mintában szerepel.

Ne feledjük, hogy az eltérő fonalak megkötve is eltérő struktúrájúak lesznek, így a darabunk külseje is más lesz. A fonal hossza is eltérhet, így behelyettesítéskor újra kell számolnunk a szükséges fonalmennyiséget.

Többer olvashat többet arról, hogyan kell kiszámolnia a behelyettesítő fonal mennyiségét, és hogyan helyettesíthet 1 szál fonalat 2 másik, vékonyabbal. here.

6) Mit jelent ha egy fonal „Szupermosott”?

A szupermosott gyapjú egy különleges gyapjútermék, amit úgy kezeltek, hogy mosógépben mosható legyen. Sokan félnek a gyapjútól, mert könnyen összemegy a mosásban (bár ezt a tulajdonságot egyesek kihasználják, és szándékosan mossák kisebbre) a szupermosott gyapjú lehetővé teszik, hogy probléma nélkül használják ezeket a remek anyagokat.(Ezen az oldalon többet is olvashat erről.).

7) Mit jelent az, hogy “Oeko-Tex® bizonyítvánnyal rendelkezik?

Az Oeko-Tex® Standard 100 szabványt az 1990-es évek elején vezették be, mert a vásárlóközönség igényelte az olyan textíliákat, amelyek nem jelentenek egészségügyi veszélyt. Az Oeko-Tex® Standard 100 egy globálisan egységes tesztelési és igazolási rendszer a textiekhez és a nyersanyagokhoz, az alapanyagoktól és végtermékekig a termelés minden állomásán. Tartalmazza még, egészségügyi biztonsági szempontból a törvények által tiltott vagy szabályozott károsanyagok jelenlétét vizsgáló teszteket és a paramétereket.

Még több információt talál a következő oldalakon: www.oeko-tex.com

8) Hol gyártják a DROPS fonalait?

Arról, hogy l gyártják a DROPS fonalait, az egyes fonalak színkártyáinál és árlistájánál olvashat többet.

9) Miért olyan olcsók a fonalak?

Mint Észak-Európalegnagyobb kézi-kötőfonal és minta márkája, különleges lehetőségeink vannak arra, hogy a legjobb nyersanyagokkal dolgozzunk, és olyan módon spóroljunk, amelyek önöknek is hasznos. Ezért lehet a DROPS fonalakat a hasonló termékeknél 20-30%-kal olcsóbban megvenni.

10) Mennyire pontosak a weboldalon található színkártyák színei?

Amikor a színkártyákhoz készítjük a képeket, mindent megteszünk azért, hogy azok a lehető legpontosabban adják vissza a színeket. Sajnos, azonban nem tudjuk garantálni, hogyan jelennek meg ezek a képek az ön számítógépének monitorján. Minden monitor másképp adja vissza a színeket, némely szín a valóságnál sötétebben, mások bizonyos képernyőkön telítettebben jelenhetnek meg. Ha azt veszi észre, hogy sok szín tér el attól, amit a monitorján lát, akkor a monitorbeállításain kell változtatnia.

11) Mi az a micron? Mit jelent a superfine / extrafine megjelölés?

A fonalakhoz használt elemi szálak finomságát micronban mérik (a milliméter ezredrésze). A szuperfinom alpaca 26 – 28 micronos, a finom merinói gyapjú 21,5 micronnál vékonyabb, az extrafinom merinó 19,5 micronnál is vékonyabb. Minél kisebb a micron szám, a szálakból készült fonalunk anál finomabb, annál puhább lesz, minél magasabb a micronszám, annál tartósabb lesz a fonal minősége.

Azért fontos a micronszám, mert a fonal alapanyaga, az elemi szálak átalakulnak, (fonal, kötött anyag, szövet, stb. lesz belőlük), és a finomsága meghatározza, mire a legalkalmasabb felhasználni. Ezért ajánljuk, hogy a legfinomabb fonalat (mint pl a DROPS Baby Merino) pl babaruhákhoz használjuk, a vastagabb elemi szálbóől készült, durvább, de tartósabb fonalakat, pl. a DROPS Snow fonalát ülőpárnákhoz vagy lábbelikhez használjuk).

12) Miért térnek el a mintás fonalak gombolyagainak színei?

Ugyanazon színes fonal gombolyagainak a színe eltérő lehet mert 1) a két gombolyag más festésből származik, más a festési száma. 2) a fonalat az úgynevezett „varázsfestés” technikával festettük (a DROPS Delight fonalnál például ezt használjuk), ami egyedi mintázatot, folyamatos színátmenetet eredményez, ugyanakkor egy festésen belül is előfordulhatnak sötétebb vagy világosabb árnyalatok. Ez nem hiba, hanem a fonal jellegzetessége.

13) Mit tehetek, ha abban a boltban, ahol vásárolni szoktam, nem kapható az a szín, mait szeretnék?

Ha abban a DROPS üzletben nem kapható az a szín, amit szeretne, keressen egy DROPS Superstore (az aranypecséttel ellátott üzletek), ők beszerzik azokat a fonalakat is, amiket épp nem tartanak raktáron. A DROPS üzletek listáját keresse itt..

14) Hol találhatok egy bizonyos színt vagy festést?

Először mindig keresse meg azt a DROPS üzletet, ahol vásárolni szokott. Ha nincs náluk az adott szín / festés, kérdezze meg a többi kézimunkázót a FB DROPS Magyarul vagy a DROPS Workshop in Facebook csoportban, vagy Ravelry oldalon, ahol lehetnek olyanok, akik hajlandók megválniuk a készleteikben megbújó gombolyagoktól.

15) Miért szöszök, bolyhosodik a fonalam?

Egy fonal azért szöszöl / bolyhosodik, mert nincs benne elég sodrat, hogy minden elemi szálat összetartson. Minden fonalban van egy kis plusz elemi szál (a gyártásból adódóan), ami szöszölés, bolyhosodás formájában távozik, ennek mennyisége attól függ, hogyan fonták a fonalat. A „brushed” típusú fonalak (a „szöszösebb” fonalak), mint a DROPS Melody, a többi fonalnál többlaza szálat tartalmaznak, és ezért jobban is szöszölnek. A szöszölés attól is függ, hogy mit viselünk a darab alatt vagy fölött, belekapaszkodik-e az anyag a sálakba, kihúzza-e azokat. Ezért nem garantálható, hogy egy fonal egyáltalán ne szöszöljön

Az alábbiakban néhány tanács, ahhoz, hogyan kaphatja a legjobb eredményt a szőrösebb, szöszösebb fonalakat használva:

  • Amikor elkészült a darabbal, (mielőtt kimosnánk) alaposan rázzuk ki, hogy a laza szálak lepotyogjanak. MEGJEGYZÉS: NE HASZNÁLJUNK szösz-hengert, kefét, vagy olyasmit, ami beleakadhat a szálakba.
  • Tegyük a darabot egy nejlon zacskóba és a fagyasztóba, így a szálak kevésbé tapadnak egymáshoz, és a fölösleges szálak könnyebben kipotyognak. Hagyjuk néhány órára a fagyasztóban és rázzuk ki újra.
  • A fonal címkéjén található utasítások szerint, mossuk ki a darabot. A szöszölősebb fonalakkal készült darabokat mosás és száradás után alaposan ki kell ráznunk, hogy a szálak fellazuljanak, és a fölöslegesek kipotyogjanak.
Have a problem with the DROPS yarn you purchased? When you purchase yarn from the shade cards or patterns on our site, you are not buying directly from DROPS but from one of the hundreds of DROPS stores around the world. It is therefore important that you take contact with the DROPS store where you bought the yarn, and that you save the labels of all the skeins you purchased (they are your warranty). The DROPS store you contact will assist you and escalate the claim if necessary. Find a list of DROPS stores here.

Megjegyzések / Kérdések (100)

country flag Helen wrote:

I'd like to compare blue yarns, but I can't find an option for 'blue' in your colours box, only turquoise, which misses most blues. I tried in Danish too, in case it was just the English site, but no blå offered there either. Please can you help.

18.10.2022 - 17:24:

country flag Tiia Wessman wrote:

Ostin 3kpl Drops Nord lankaa. Niistä yksikään kerä ei avaudu kauniisti, vaan kerän keskellä on lankasotkuja sekä pitkiä solmuja. Käsittämätöntä, että jokaisessa kerässä! Eränro 504687, väri 19. Tänäänkin selvitin sotkua 45min, ja jouduin silti katkaisemaan langan. Odotan yhteydenottoanne,

04.08.2022 - 12:14:

country flag Tiia Wessman wrote:

Ostin 3kpl Drops Nord lankaa. Niistä yksikään kerä ei avaudu kauniisti, vaan kerän keskellä on lankasotkuja sekä pitkiä solmuja. Käsittämätöntä, että jokaisessa kerässä! Eränro 504687, väri 19. Tänäänkin selvitin sotkua 45min, ja jouduin silti katkaisemaan langan. Odotan yhteydenottoanne, Tiia Wessman Suitsikatu 15 a 1 15830 Lahti

04.08.2022 - 12:13:

country flag Nancy Castro wrote:

Estou no Brasil, São Paulo. Gostaria de saber se fazem remessa para cá. Quanto tempo demora, em média.\r\ngostei de algumas lãs e tenho interesse\r\ngrata\r\nNancy

22.06.2022 - 14:36:

country flag Branca Santanna wrote:

Onde vende estes produtos no Brasil

15.06.2022 - 22:58:

country flag MARIA JOSE BREVAL CALA wrote:

Buenas noches Quiero comprar esta lana NORD y no veo quien me la puede enviar, las que he encontrado no estan los colores que necesito, vosotros no podeis enviarme los ovillos que necesito?

02.06.2022 - 20:48:

DROPS Design answered:

Hola Maria Jose, nosotros no envíamos ovillos, esta página es para consultar los patrones y las características de los hilos. Tampoco tenemos información de la disponibilidad en stock del almacén, tienes que ponerte en contacto con las tiendas para que te puedan confirmar el stock de los colores que necesitas. Puedes ver las tiendas con envío a España en el siguiente link: https://www.garnstudio.com/findastore.php?id=23&cid=23

04.06.2022 kl. 16:37:

country flag Marta Sánchez wrote:

Hello! I'm planning a project with Drops Nord 13 (old pink) and I want to pair it with Drop Kid-Silk. I was wondering what Kid-Silk color matches Drops Nord 13 the most? Hope you can help and thank you in advance!

25.05.2022 - 15:16:

DROPS Design answered:

Dear Marta, since Kid-Silk has an old pink color as well this should be the most similar color. However, it's difficult to compare the yarns when looking through a computer screen, with varying brightness and photo quality; and there is a difference between the lots as well. We recommend contacting your usual DROPS store so that they may have the yarn balls in hand and compare them better.

25.05.2022 kl. 20:43:

country flag Jacqueline wrote:

Is er een winkel in de buurt van Alkmaar waar ik drops Nord kan zien en voelen. Geen webshop svp Met vriendelijke groet Jacqueline

05.04.2022 - 12:34:

DROPS Design answered:

Dag Jacqueline,

Via deze link vind je alle fysieke winkels in Nederland. Helaas niet echt in de buurt van Alkmaar. Je kunt vaak wel extra garen bestellen en dan terug sturen. Misschien is dat een optie?

07.04.2022 kl. 23:13:

country flag Micheline wrote:

Bonjour\r\nEst ce que cette laine convient aux bébés naissant?\r\nMerci et bonne journée !\r\nMicheline

10.03.2022 - 14:57:

DROPS Design answered:

Bonjour Micheline, vous pouvez l'utiliser, mais nous préférons DROPS Baby Merino. Bon tricot!

11.03.2022 kl. 10:04:

country flag Monika wrote:

What is the micron count of this yarn (Nord)?

02.03.2022 - 15:06:

DROPS Design answered:

Dear Monika, Nord ist 26 micron. Happy knitting!

04.03.2022 kl. 14:29:

country flag Elina Kurki wrote:

Mistä voin tilata kyseistä lankaa niin että tulee läheiseen postiin? Mitä ovat postikulut? Kiitos. T. Elina

28.02.2022 - 20:48:

DROPS Design answered:

Hei, esim. Tapion kauppa ja Menita ovat nopeita toimittamaan langat. Voit tilata paketin postitse.

07.04.2022 kl. 17:41:

country flag Candee wrote:

Can I order directly online?

21.02.2022 - 16:39:

DROPS Design answered:

Dear Candee, sure, please find the list of DROPS Stores shipping to USA here. Happy knitting!

22.02.2022 kl. 10:04:

country flag Yolande Mercure wrote:

Combien ca me couterait 21 balles de laine de nord avec transport et taxe et tous merci canada

07.01.2022 - 21:47:

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Mercure, retrouvez ici tous les magasins DROPS expédiant au Canada, ou bien contactez Nordic Yarn (sur cette même liste) pour avoir celle des magasins DROPS au Canada. Bon tricot!

10.01.2022 kl. 09:45:

country flag Yolande Mercure wrote:

Je commande 21 balles de laine nord combien ca me couterait en canadian et transport imclus merci

07.01.2022 - 21:45:

country flag Lucia wrote:

Salve, sono alla ricerca di un filato 100% polyamide per dei lavori in Crochet in grandi quantità.

22.12.2021 - 22:04:

DROPS Design answered:

Buonasera Lucia, non esistono filati DROPS con il 100 di acrilico, ma i nostri filati hanno tutti un ottimo rapporto qualità/prezzo. Buon lavoro!

26.12.2021 kl. 22:36:

country flag Danielle wrote:

I live in Florida, United States. How do I buy Drops yarn? All of your yarn is beautiful and affordable and I would love to purchase it but I’m having trouble.

20.12.2021 - 19:25:

DROPS Design answered:

Dear Danielle, please find the list of DROPS stores shipping to USA here. Happy knitting!

21.12.2021 kl. 07:42:

country flag Caiin wrote:

Hey, I have recently bought some the drops alpaca yarn for a sweater, it's working great and I love it. I was wondering about how the yarn is made and if the wool is from smaller farms/free range farms. I would like to find out if it is cruelty free wool. Any insight on this would be greatly appreciated. Thank you so much for your time.

15.11.2021 - 01:45:

country flag Paula Ohland wrote:

I would like to make the Chasing Moonlight #049 and would like your help in choosing the two yarns that match. Which of these Kids Silk yarns Old Pink 04 or Light Pink 03 matches best with the following yarns? Nord Old Pink 13 or Powder Pink 12 Flora Pink 21 or Merino Light Pink 05 or Light Old PInk 26? Or please make a suggestion for a pinkish yarn that will match. Thank you for your help.

29.10.2021 - 18:29:

DROPS Design answered:

Dear Paula, you could combinate Kild Silk 04 - Nord 13. Both colours of Baby Merino could be combinated with Kid silk 03, depending on whether you want it unicolor or mixed. You could also combinate Flora Pink with this colour of Kid silk. Since the liking of the combination of colours is different in each person, it's difficult to assess which one would be the best combination. If you have access to a local DROPS store, where you can see each combination of yarns in person, they should be able to help you in making this decission. Happy knitting!

31.10.2021 kl. 19:25:

country flag Susan Olufsen wrote:

How many balls of wool do I need in the primary colour? Do I just need one ball of the other three colours

19.10.2021 - 14:53:

DROPS Design answered:

Dear Mrs Olufsen, you will find the amount of required yarn in grams in the header of the pattern - you can also ask your question under the pattern you want to work so that we can check together. Happy knitting!

20.10.2021 kl. 08:16:

country flag Kelle wrote:

Greetings, I do believe your website could be having browser compatibility problems. Whenever I look at your site in Safari, it looks fine but when opening in IE, it's got some overlapping issues. I merely wanted to provide you with a quick heads up! Apart from that, great website! dq (squareblogs.net)

16.10.2021 - 20:22:

country flag Steve wrote:

Hello, Is the polyamide in this yarn made from natural or artificial sources? Thanks, Steve

13.10.2021 - 12:26:

DROPS Design answered:

Dear Steve, the polyamide is artificial - happy knitting!

14.10.2021 kl. 13:06:

country flag Bossard wrote:

Bonjour Est il possible de tricoter la drop nord avec une machine "singer" merci de me repondre Mme Bossard

28.09.2021 - 14:37:

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Bossard, fort probablement car Nord est une laine fine acceptée généralement par les machines, l'idéal est de faire un essai auparavant avant de mieux vous rendre compte. Votre magasin saura peut-être vous aider ou bien n'hésitez pas à consulter un forum machine à tricoter si besoin. Bon tricot!

29.09.2021 kl. 08:05:

country flag Schulz Gisela wrote:

Welche Nadelstärke soll ich nehmen wenn ich die Wolle doppelt verwende

27.09.2021 - 00:15:

DROPS Design answered:

Liebe Frau Schultz, 2 Fäden Garngrupe A = 1 Faden Garngruppe C (siehe hier, dh die Maschenprobe werden ca 16 bis 19 M je nach gewünschte Textur - hier finden Sie alle gestrickten Modellen mit einem Garn der Garngruppe C. Viel Spaß beim stricken!

27.09.2021 kl. 09:22:

country flag BRIGITTE PELGRIMS wrote:

Beste, hoeveel bollen heb ik ongeveer nodig voor een herenpull maat Large van de kwaliteit Drops Nord? alvast bedankt voor uw antwoord. Groetjes Brigitte

23.04.2021 - 08:47:

DROPS Design answered:

Dag Brigitte,

Bekijk deze link voor een lijst met herentruien uit garencategorie A voor een indicatie hoeveel garen je nodig hebt.

26.04.2021 kl. 08:45:

country flag Marilyn wrote:

In your opinion, would doubling NORD create a DK gauge? Thank you.

20.04.2021 - 17:40:

DROPS Design answered:

Dear Marilyn, 2 strands yarn group A (such as Nord) can replace a yarn group C - see this lesson - however, depending on the requested fabric and tension, you might have to check knitting a gauge so that you can be sure if it can work for you or not. Remember your DROPS store will also assist you - even per mail or telephone - choosing the best matching yarn. Happy knitting!

21.04.2021 kl. 08:14:

Leave a comment to DROPS Nord

Örömmel hallanánk véleményét erről a fonalról.

Ha kérdést szeretne feltenni, ügyeljen arra, hogy a megfelelő kategóriát válassza ki, így fegyorsíthatja a válaszadás folyamatát. Það verður að merkja við svæði merktri með *.