DROPS Sky

Szuperpuha és könnyű baby alpaka és merinó gyapjú

ár:

1542Ft

/ 50 g

Összetétel: 74% Alpaka, 18% Poliamid, 8% Gyapjú
Fonalcsoport: B (20 - 22 szem) / 8 ply / DK
Súly/hossz: 50 g = kb. 190 méter
Ajánlott tűméret: 4 mm
Kötéspróba: 10 x 10 cm = 21 szem x 28 sor
Kezelés: Kézi mosás, max 30°C vízben / fektetve szárítás / Nemezelhető
Superwash: no

Made in: Peru/EU
Nyersanyag származási helye: Alpaka és gyapjú Dél-Amerikából, poliamid Olaszországból

DROPS Alpaca Party

30% engedmény

érvényes 31.12.2023 -áig!
Fonaltípus
DROPS ár
Kezdő ár
DROPS Sky
uni colour
2203.00 HUF
1542.00 HUF
n/a

Stores selling this yarn online

Kattintson a Rendelés gombra, és egyenesen a DROPD kereskedő webboltjába irányítjuk, ahol leadhatja a rendelését.

Bolt neve Online ár
Nordfonal.hu
Kecskemét
1542.00 HUF
50g
Rendelés
Baba Erka Fonalkuckó
Webstore
1542.00 HUF
50g
Rendelés
Anyafonja Fonalbolt
Webstore
1542.00 HUF
50g
Rendelés

Ellenőrizze, hogy az Ön helyi üzlete tartja-e, itt

DROPS Sky
mix
2203.00 HUF
1542.00 HUF
n/a

Stores selling this yarn online

Kattintson a Rendelés gombra, és egyenesen a DROPD kereskedő webboltjába irányítjuk, ahol leadhatja a rendelését.

Bolt neve Online ár
Nordfonal.hu
Kecskemét
1542.00 HUF
50g
Rendelés
Baba Erka Fonalkuckó
Webstore
1542.00 HUF
50g
Rendelés
Anyafonja Fonalbolt
Webstore
1542.00 HUF
50g
Rendelés

Ellenőrizze, hogy az Ön helyi üzlete tartja-e, itt

24 Színek DROPS Sky

fehér
uni colour 01
new
fehér köd
uni colour 25
new
homok
uni colour 24
mandula
uni colour 22
mogyoró
mix 11
forrócsoki
uni colour 21
acélszürke
mix 04
gyöngyszürke
mix 02
szürke köd
mix 03
curry
mix 17
áfonya
mix 09
barack
uni colour 19
fáradtrózsaszín
uni colour 18
cseresznyeszorbet
mix 10
unikornis
mix 14
fáradt ibolya
mix 08
farmerkék
mix 12
világos farmerkék
mix 13
new
tengerészkék
uni colour 23
akvamarin
mix 15
világos tengerzöld
mix 07
tengerzöld
mix 06
sötét borostyánzöld
uni colour 20
fekete
mix 05

Termékadatok

74 % baby alpaka, 8 % merinói gyapjú és 18 % poliamid összetételből készült DROPS Skye szuperpuha, finom, elegáns, tapintásra a DROPS Air fonalunkra emlékeztet, de még összetetten csőszerű szerkezettel, ami lehetővé teszi, hogy a fonal könnyű, légáteresztő, mégis tartós legyen.

Olyan nagyobb darabokhoz is tökéletes választás, mint a takarók, poncsók, kardigánok és pulóverek, és meleg, kényelmes kiegészítőkhöz, mint pl. kendők, sapkák és sálak. A hagyományos harisnyakötéssel készült, DROPS Skye fonallal kötött daraboknak mutatós textúrája lesz, de struktúra- és csavartmintákkal is remek, mutatós eredményt kapunk.

A termék fenntarthatóságáról itt olvashat többet.


Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott színek monitoronként eltérhetnek hasonlóképp, a színek festésenként is eltérhetnek.

How do I care for this yarn?

yarn wash

Kézi mosás, max 30°C vízben / fektetve szárítás

A symbólumok magyarázatát keresse a táblázatban

Tudjon meg többet a fonalak mosásáról.

Thinking about felting this yarn?

See how this yarn looks before and after felting:

Utána
Minta

Needles: 4.00 mm
Utána: 20 szem x 26 sor
Minta: 22 szem x 34 sor

Read more about felting here

Do you have a question about this yarn?

See a list of frequently asked questions (FAQ) about our yarns.

1) Milyen elemi szálakból készülnek a DROPS fonalak?

Fonalat sokféle természetes és szintetikusúton előállított elemi szálból készíthetünk. DROPS nagyrészben természetes alapanyagokból, gyapjú, pamut, alpaca, len és selyemszálakból készült fonalakat gyárt. Minden elemi száltípusnak megvannak a sajátos tulajdonságai, és gyakran keverjük is őket, hogy mindenből a legjobbat használjuk ki. A durvább fonalak előnye, hogy erősebbek, tartósabbak, a finomabb szálak pedig puhábbak és kényelmesebbek. Az alábbiakban olvashat a legyakrabban használt elemi szálainkról:

Alpaka:
Az alpaca szösz egy természetes elemi szál, amit az alpaca állatról gyűjtenek be, szerkezetében a báránygyapjúhoz hasonló. Puhaságát a szál kis keresztmetszetének köszönheti, amely a merinóhoz hasonló. Puha, ellenálló, elegáns, selymes természetes szál. Az alpaca szálból készült fonalak nemnemezelődnek, és nem bolyhosodnak könnyen, és a sodrástól függően lehetnek könnyű vagy nehéz súlyúak. Miközben hasonlít a gyapjúra, annál melegebb, nem szúr, nem tartalmaz lanolin, ezért hipoallergén. Az alpakák 22 természetes színben léteznek, 300 természetes árnyalatban, a valódi feketéktől a fekete/ barna / szürke árnyalatokon át a fehér, az ezüst és a rózsaszínes-szürkés árnyalatokig. p>

Mohair:
Ez az elemi szál az angórakecskékről származik, és luxus-alapanyagnak számít. A Mohair fonalak olyan melegek, mint a gyapjúból készültek, de sokkal könnyebbek, könnyen festhetőek, de nehezen nemezelődnek. A mohair szálaknak jellegzetes fénye van, ami attól a különleges módtól származik, ahogyan a szálak visszaverik a fényt. Annak ellenére, hogy elemi szélként keményebb, könnyű levegős fonalakat fonnak belőle, amelyekből könnyed, fényes, elegánsdarabok készülnek.

Gyapjú:
A bárány testéről származó gyapjú viszonylag durvább elemi szál. Két jellegzetes tulajdonsága, a hőtárolás, és a nemezelhetősége. A bárány fajtájától függően a gyapjú megjelenése változó lehet.
A merinói bárányról származó gyapjú a legfinomabb, puha, és finoman hullámos felületű. A DROPS minden merinói gyapjúból készült fonala Dél Amerikából származik olyan bárányoktól, amelyeknél nem alkalmazták a “mulesing” technikát..
A tiszta élő gyapjú közvetlenül az élő állatról levágott gyapjúból készül, és nincs benne korábban elkészült ruhadarabokból származó, újrafeldolgozott gyapjúszál. A géppel mosható gyapjúszálakról kémiai úton eltávolítják a mikroszkopikus méretű pikkelyeket, így azok nem tudnak egymásba kapaszkodni, nemezelődni, ezzel a gyapjú alkalmas less a gépben mosásra. (see Superwash).

Selyem:
A selyemszál a selyemhernyóként ismert molyféle gubójából készült letekert, folyamatos hosszú szál. Ugyan a selyemhernyót tenyésztik is, a Tussah-selyem a vadon élő selyemhernyók gubójából készül. A selyemszál az egyik legerősebb természetes szál, és csodás kötőfonal készíthető belőle. Remekül keverhető más fonalakkal, különösen a gyapjúval. A selyemfonalat természetes anyagokkal is nagyon szépen lehet festeni.

Növényi rostok:
Több növényi rost ismert, amit bizonyos növények vagy zöldségek sejtfalában találhatók. Ezek közül kettő a legismertebb, mint a legfontosabb kötő és más textil-alapanyag a pamut és a len.
Pamut a pamutnövény magját körülvevő elemi szálak, s majdnem tisztán cellulózból állnak. A pamut színe általában fehér, de létezik barna és zöld változat is. A pamutszálakat gyakran sodorják puha fonallá vagy cérnává, amiből puha, légáteresztő textíliákat készítenek, amelyek nyári ruhának, kiegészítőknek is alkalmasak. A fonal a selyemnél vagy a lenfonalnál gyengébb, de a gyapjúnál erősebb.
Mercerizált pamut az a pamut, amely átesett a mercerizálás folyamatán. Ez a folyamat a hagyományos pamutnál simább, fényesebb fonalat eredményez, ami a “sima” pamutnál erősebb, könnyebben festhető, ellenál a penésznek, és a bolyhosodásnak, továbbá kevésbé megy össze, és jobban tartja a formáját. br /> Len ezt az elemi szálat a len-növény szárából nyerik, erősebb és tartósabb bármelyik más elemi szálnál. A len-szál viszonylag puha, fényes, és a korral, a mosásokkal egyre puhább és szebb less. A len kényelmesebb viselet a pamutnál, jobban magába szívja a nedvességet és gyorsabban szárad.

A fonalainkban használt egyéb műszálak között olyanokat találhatunk, mint az akril, viszkóz, poliamid (nejlon) és a poliészter. Ezekkel a a szálakkal erősítjük a fonalainkat (például a DROPS Fabel zoknifonalunkat), vagy különleges szerkezetet kölcsönzünk nekik (például a fújt fonalunknak, a DROPS Air fonalnak).

2) Mi a poliamid?

A poliamid szál, közismert nevén a nejlon rendkívül erős, könnyű súlyú, könnyen kezelhető, rugalmas szál (mosógépben is mosható és szárítható), amely tökéletesen alkalmassá teszi arra, hogy más elemi szálakkal összekeverve tartós fonalakat, pl. zoknifonalakat készítsenek belőle.

A poliészterrel összehasonlítva a poliamid lágyabb, puhább, rugalmasabb szál, ugyanakkor jobban magába szívja a nedvességet és lassabban szárad.

3) Milyen információk találhatók a DROPS fonalak címkéjén?

Minden DROPS fonal címkéjén megtalálhatók az információk alapanyagokról (gyapjú, pamut, etc), a gombolyag súlya grammokban és unciákban, a fonal hossza méterben és yardban, a mosási, kezelési útmutatók és szimbólumok (részletesen itt), a szín száma, a festési szám és a fonalcsoportra vonatkozó adatok.

4) Mik azok a DROPS fonalcsoportok?

Minden DROPS fonalat a vastagsága alapján 6 fonalcsoport egyikébe soroltuk. (A-tól F-ig). Az azonos fonalcsoportba sorolt fonalak kötéspróbája hasonló, ezért a mintákban többé-kevésbé egymással behelyettesíthetőek, azonban az egyes típusok hossza eltérhez, ezért behelyettesítéskor minding ellenőrizzük a szükséges fonalmennyiséget!

5) Használhatok a mintában megadottól eltérő fonalat?

Igen, ha a fonal a mintában megadott kötés / horgoláspróbával köthető / horgolható. Mindig készítsünk kötéspróbát, és ellenőrizzük, hogy ugyanannyi szemünk van egymás mellett és ugyanannyi sorunk egymás fölött, mint ami a mintában szerepel.

Ne feledjük, hogy az eltérő fonalak megkötve is eltérő struktúrájúak lesznek, így a darabunk külseje is más lesz. A fonal hossza is eltérhet, így behelyettesítéskor újra kell számolnunk a szükséges fonalmennyiséget.

Többer olvashat többet arról, hogyan kell kiszámolnia a behelyettesítő fonal mennyiségét, és hogyan helyettesíthet 1 szál fonalat 2 másik, vékonyabbal. here.

6) Mit jelent ha egy fonal „Szupermosott”?

A szupermosott gyapjú egy különleges gyapjútermék, amit úgy kezeltek, hogy mosógépben mosható legyen. Sokan félnek a gyapjútól, mert könnyen összemegy a mosásban (bár ezt a tulajdonságot egyesek kihasználják, és szándékosan mossák kisebbre) a szupermosott gyapjú lehetővé teszik, hogy probléma nélkül használják ezeket a remek anyagokat.(Ezen az oldalon többet is olvashat erről.).

7) Mit jelent az, hogy “Oeko-Tex® bizonyítvánnyal rendelkezik?

Az Oeko-Tex® Standard 100 szabványt az 1990-es évek elején vezették be, mert a vásárlóközönség igényelte az olyan textíliákat, amelyek nem jelentenek egészségügyi veszélyt. Az Oeko-Tex® Standard 100 egy globálisan egységes tesztelési és igazolási rendszer a textiekhez és a nyersanyagokhoz, az alapanyagoktól és végtermékekig a termelés minden állomásán. Tartalmazza még, egészségügyi biztonsági szempontból a törvények által tiltott vagy szabályozott károsanyagok jelenlétét vizsgáló teszteket és a paramétereket.

Még több információt talál a következő oldalakon: www.oeko-tex.com

8) Hol gyártják a DROPS fonalait?

Arról, hogy l gyártják a DROPS fonalait, az egyes fonalak színkártyáinál és árlistájánál olvashat többet.

9) Miért olyan olcsók a fonalak?

Mint Észak-Európalegnagyobb kézi-kötőfonal és minta márkája, különleges lehetőségeink vannak arra, hogy a legjobb nyersanyagokkal dolgozzunk, és olyan módon spóroljunk, amelyek önöknek is hasznos. Ezért lehet a DROPS fonalakat a hasonló termékeknél 20-30%-kal olcsóbban megvenni.

10) Mennyire pontosak a weboldalon található színkártyák színei?

Amikor a színkártyákhoz készítjük a képeket, mindent megteszünk azért, hogy azok a lehető legpontosabban adják vissza a színeket. Sajnos, azonban nem tudjuk garantálni, hogyan jelennek meg ezek a képek az ön számítógépének monitorján. Minden monitor másképp adja vissza a színeket, némely szín a valóságnál sötétebben, mások bizonyos képernyőkön telítettebben jelenhetnek meg. Ha azt veszi észre, hogy sok szín tér el attól, amit a monitorján lát, akkor a monitorbeállításain kell változtatnia.

11) Mi az a micron? Mit jelent a superfine / extrafine megjelölés?

A fonalakhoz használt elemi szálak finomságát micronban mérik (a milliméter ezredrésze). A szuperfinom alpaca 26 – 28 micronos, a finom merinói gyapjú 21,5 micronnál vékonyabb, az extrafinom merinó 19,5 micronnál is vékonyabb. Minél kisebb a micron szám, a szálakból készült fonalunk anál finomabb, annál puhább lesz, minél magasabb a micronszám, annál tartósabb lesz a fonal minősége.

Azért fontos a micronszám, mert a fonal alapanyaga, az elemi szálak átalakulnak, (fonal, kötött anyag, szövet, stb. lesz belőlük), és a finomsága meghatározza, mire a legalkalmasabb felhasználni. Ezért ajánljuk, hogy a legfinomabb fonalat (mint pl a DROPS Baby Merino) pl babaruhákhoz használjuk, a vastagabb elemi szálbóől készült, durvább, de tartósabb fonalakat, pl. a DROPS Snow fonalát ülőpárnákhoz vagy lábbelikhez használjuk).

12) Miért térnek el a mintás fonalak gombolyagainak színei?

Ugyanazon színes fonal gombolyagainak a színe eltérő lehet mert 1) a két gombolyag más festésből származik, más a festési száma. 2) a fonalat az úgynevezett „varázsfestés” technikával festettük (a DROPS Delight fonalnál például ezt használjuk), ami egyedi mintázatot, folyamatos színátmenetet eredményez, ugyanakkor egy festésen belül is előfordulhatnak sötétebb vagy világosabb árnyalatok. Ez nem hiba, hanem a fonal jellegzetessége.

13) Mit tehetek, ha abban a boltban, ahol vásárolni szoktam, nem kapható az a szín, mait szeretnék?

Ha abban a DROPS üzletben nem kapható az a szín, amit szeretne, keressen egy DROPS Superstore (az aranypecséttel ellátott üzletek), ők beszerzik azokat a fonalakat is, amiket épp nem tartanak raktáron. A DROPS üzletek listáját keresse itt..

14) Hol találhatok egy bizonyos színt vagy festést?

Először mindig keresse meg azt a DROPS üzletet, ahol vásárolni szokott. Ha nincs náluk az adott szín / festés, kérdezze meg a többi kézimunkázót a FB DROPS Magyarul vagy a DROPS Workshop in Facebook csoportban, vagy Ravelry oldalon, ahol lehetnek olyanok, akik hajlandók megválniuk a készleteikben megbújó gombolyagoktól.

15) Miért szöszök, bolyhosodik a fonalam?

Egy fonal azért szöszöl / bolyhosodik, mert nincs benne elég sodrat, hogy minden elemi szálat összetartson. Minden fonalban van egy kis plusz elemi szál (a gyártásból adódóan), ami szöszölés, bolyhosodás formájában távozik, ennek mennyisége attól függ, hogyan fonták a fonalat. A „brushed” típusú fonalak (a „szöszösebb” fonalak), mint a DROPS Melody, a többi fonalnál többlaza szálat tartalmaznak, és ezért jobban is szöszölnek. A szöszölés attól is függ, hogy mit viselünk a darab alatt vagy fölött, belekapaszkodik-e az anyag a sálakba, kihúzza-e azokat. Ezért nem garantálható, hogy egy fonal egyáltalán ne szöszöljön

Az alábbiakban néhány tanács, ahhoz, hogyan kaphatja a legjobb eredményt a szőrösebb, szöszösebb fonalakat használva:

  • Amikor elkészült a darabbal, (mielőtt kimosnánk) alaposan rázzuk ki, hogy a laza szálak lepotyogjanak. MEGJEGYZÉS: NE HASZNÁLJUNK szösz-hengert, kefét, vagy olyasmit, ami beleakadhat a szálakba.
  • Tegyük a darabot egy nejlon zacskóba és a fagyasztóba, így a szálak kevésbé tapadnak egymáshoz, és a fölösleges szálak könnyebben kipotyognak. Hagyjuk néhány órára a fagyasztóban és rázzuk ki újra.
  • A fonal címkéjén található utasítások szerint, mossuk ki a darabot. A szöszölősebb fonalakkal készült darabokat mosás és száradás után alaposan ki kell ráznunk, hogy a szálak fellazuljanak, és a fölöslegesek kipotyogjanak.

How can I replace this yarn?

If you are looking to replace this yarn with another DROPS yarn, you can use another yarn within the same yarn group, or try our yarn converter!

Have a problem with the DROPS yarn you purchased? When you purchase yarn from the shade cards or patterns on our site, you are not buying directly from DROPS but from one of the hundreds of DROPS stores around the world. It is therefore important that you take contact with the DROPS store where you bought the yarn, and that you save the labels of all the skeins you purchased (they are your warranty). The DROPS store you contact will assist you and escalate the claim if necessary. Find a list of DROPS stores here.

Megjegyzések / Kérdések (125)

country flag Annabell wrote:

Von der Drops Sky wünsche ich mir Farben wie bei der Drops Air.

12.09.2023 - 21:05

country flag Annabell wrote:

Ich liebe Drops Sky. Werden noch mehr Farben kommen? Am besten mixed.

11.09.2023 - 23:25

DROPS Design answered:

Liebe Annabell, keine neue Farbe ist geplannt, aber gerne schreiben Sie Ihre Wüsnche hier, die werden weitergeleitet. Viel Spaß beim stricken!

12.09.2023 kl. 13:25

country flag Alexandra wrote:

Hallo, sind #10 Kirschsorbet und #10 Heidekraut identisch? Evtl. alter Name und neuer Name?

30.04.2023 - 04:36

DROPS Design answered:

Liebe Alexandra, ja genau, die Namen sind manchmal verändert, folgen Sie nur die Farbenummer. Viel Spaß beim stricken!

02.05.2023 kl. 10:08

country flag Kristin wrote:

Heisann! Jeg er på jakt etter 3 nøster med farge 18 (støvrosa), innfanging 307810, om ikke lurer jeg på om dere har et innfargingsnummer som kan ligne! All hjelp mottas med stoooor takk!

22.02.2023 - 20:46

DROPS Design answered:

Hei Kristin. Vi selger bare kilovis til butikker. Men ta kontakt div butikker / en nettbutikk og hør om de har denne innfargingen. Du finner alle butikker under: Finn en butikk! Ellers så anbefaler jeg deg å bruke diverse sosiale medier for håndarbeid (f.eks DROPS Workshop), der er det mange brukere som hjelper hverandre med etterlysning av garn og partinr. mvh DROPS design

27.02.2023 kl. 09:55

country flag Arlette Dufour wrote:

J'ai acheter la laine drops Ski pour faire le pull 224-1 j'ai fait l'echantillon 20 mailles pour 10 cm avec aig 4 1/2 avec 5 je n'ai pas le messure de 10 plutot 9 cm j'ai fait comme vous dite si vous n'avez pas assez de mailles pour 10 cm, essaez avec des aiguilles plus fines ce que j'ai fait avec du 4 et pareil ,encore plus petit 8 cm comment faire tricoter le modele plus grand merci de me ranseigner arlette

18.02.2023 - 11:56

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Dufour, dans votre cas, il vous faut apparemment plus de mailles pour avoir 10 cm puisque les 20 mailles ne mesurent que 9 cm, essayez alors avec des aiguilles plus grosses. Retrouvez plus d'explications sur l'échantillon ici. Bon tricot!

20.02.2023 kl. 10:37

country flag Anja Sjöström wrote:

Ich habe für einen Pullover 500g SKY Colour 06 Dyelot 299191 bestellt. Aber das reicht nicht. Jetzt fehlen mir mindestens 50 g (oder auch 100). Der Pulli ist fast fertig, aber ich kann ihn nicht erfolgreich fertig machen. Habe drei Knäule nachbestellt, aber die Partiennummer stimmt nicht und die Farbe fällt leider total anders aus. Habt ihr irgendeine Lösung für mich? Ich bin verzweifelt!! Ich liebe eure Wolle!!! Herzliche Grüße, Anja

17.02.2023 - 19:24

DROPS Design answered:

Liebe Frau Sjöström, gerne können Sie bei anderen DROPS Händler mal fragen oder auch in unserem DROPS Workshop, vielleicht kann Ihnen eine andere Kundin helfen?

20.02.2023 kl. 10:35

country flag Helene wrote:

Hej Jeg vil gerne i gang med at strikke vesten 212-44 for fjerde gang - den er mine to voksne piger vild med :) denne gang i farven hasselnød, men har holdt udkig længe.. hvornår kommer den igen? Vh Helene

09.01.2023 - 13:20

DROPS Design answered:

Hej Helene, prøv en af vores DROPS Superstores, de med gul pris foran, de har den på lager :)

12.01.2023 kl. 15:41

country flag Pia wrote:

Jättefint garn, lättstickat och mjukt, men tröjan är mycket noppig!

08.11.2022 - 13:55

country flag Josie wrote:

Bonjour, j'aime beaucoup cette laine mais si je tricote en 4 c'est vraiment très lâche. Donc je tricote en 3,5, et là, encore un problème, mon échantillon fait 28 x 35. Si je choisis un modèle avec un échantillon de 14 m et que je double le nombre pour 10 cms j'ai 28 m. Je ferai attention pour les rangs en mesurant régulièrement. Pensez-vous que ce soit possible ? Merci et bon week-end.

28.10.2022 - 18:28

DROPS Design answered:

Bonjour Josie, plus que la taille des aiguilles c'est le nombre de mailles qui est important, pour cette laine, on doit avoir traditionnellement 21 mailles x28 rangs jersey = 10 x 10 cm; si votre tension n'est pas juste, il vous faudra complètement recalculer le modèle, non seulement en largeur (nombre de mailles/cm) mais aussi en hauteur (rangs/cm). Bon tricot!

31.10.2022 kl. 09:56

country flag Elisabeth wrote:

Hva er fargenr på de tre grønnfargene som er avbildet sammen her på denne siden?

09.08.2022 - 19:03

DROPS Design answered:

Hej Elisabeth, du finder farverne i farvekortet når du scroller dig lidt længere ned på siden :)

11.08.2022 kl. 09:28

country flag Helen Engedam wrote:

Trenger : Sky 03 parti 299191 - 3 stk

05.08.2022 - 18:12

country flag Castagna, Claudia wrote:

Ich habe eine Anleitung für einen Pullover mit Lochmuster. Daten der Wolle: Langyans Carina 63%Alpaca, 37% Nylon. 50g= 150m. Maschenprobe 18M und 22R. Nadel 6 Könnte ich die sky gut verwenden? Vielleicht 8 Knl. Für einen Damenpulli? MfG Claudia

02.08.2022 - 16:36

DROPS Design answered:

Liebe Frau Castagna, schauen Sie mal zuerst ob Sie die richtige Maschenprobe behalten, und ob Ihnen die Texture gefällt. Hier wird erklärt, wie man dann die neue Garnmenge kalkuliert. Aber gerne wird Ihnen Ihr DROPS Laden auch damit helfen, auch per Telefon oder E-Mail. Viel Spaß beim stricken!

02.08.2022 kl. 17:38

country flag Lissi Sejbak wrote:

Hej. Jeg er ikke så god til uld, da det let klør og kradser. Er denne Drops sky så blød, at den ikke kradser? Mvh Lissi

10.07.2022 - 20:57

DROPS Design answered:

Hej Lissi. Jag syns den är väldigt blød och ikke kradser. Mvh DROPS Design

12.07.2022 kl. 10:48

country flag Vibeke Helle wrote:

Hei Jeg lurte på om dere har to nøster med Drops Sky farge nr. 06, parti nummer 299191 Mvh Vibeke Helle

25.04.2022 - 15:23

DROPS Design answered:

Hej Vibeke. Ta kontakt direkt med våra återförsäljare för att se om de har det på lager. Du kan också försöka efterlysa det på vår facebookgrupp DROPS Workshop för att se om någon privatperson har det. Mvh DROPS Design

27.04.2022 kl. 09:48

country flag Claudia wrote:

Ein traumhaftes Garn. Was fehlt wäre ein dezenter Beigeton. :) Hoffentlich gibt es den irgend wann...

22.03.2022 - 16:08

country flag Adele wrote:

I am looking for 100%cotton yarn

09.03.2022 - 14:06

DROPS Design answered:

Dear Adele, please find all our cottons here. Happy knitting!

09.03.2022 kl. 19:14

country flag Elizabeth Stuart wrote:

Please can we have more colours in this scrumptious yarn? This is my go to and I crochet and knit things in it all the time, I just love how soft and squishy it is. I have not found anything so beautiful in a yarn for a long time. I Use it solo or mix it with brushed alpaca silk and have made a variety of gorgeous colour combinations. If a pattern doesn't use this yarn, I don't use the pattern! I just love it so much.

02.03.2022 - 13:06

country flag Karin Edwards wrote:

Please, do you actually have 2 or more shades of this Drops Sky yarn that are being lumped together as #10? I love the quality, but was hoping for a vibrant fuchsia as shown in your #10-Cherry Sorbet photo. Elsewhere, eg, on Ravelry, you can see #10-Erika often depicted as a more muted purplish Heather shade, which is what I disappointingly received; nothing like your photo or your Drops Soft Tweed Cherry Sorbet. This is more than a dye lot variation.

20.02.2022 - 13:04

DROPS Design answered:

Dear Mrs Edwards, we will check the picture to make sure it will be the most accurate possible - we only have one shade to this colour. Don't hesitate to contact your DROPS store for any individual assistance choosing the best matching colour/yarn for your project, they will help you even per mail or telephone. Happy knitting!

21.02.2022 kl. 11:46

country flag Christine wrote:

Wie viel Gramm Sky Wolle brauche ich für Große 42 Danke für die Antwort.

01.02.2022 - 17:45

DROPS Design answered:

Liebe Christine, je nach Muster, Schnitt, Maschenprobe wird die Garnmenge unterschiedlich sein; hier finden Sie alle unsere Pullover - im Sky gestrickt, gerne können Sie auch mal die Modellen aus der Garngruppe B schmökern - einfach dann Garnumrechner benutzen. Viel Spaß beim stricken!

02.02.2022 kl. 08:56

country flag Le Moing wrote:

Je viens de feutrer par erreur un beau pull tricoté en sky...; j'ai tout essayé pour rattraper ma bêtise .Impossible que puis-je en faire . Je ne veux pas le jeter. Une idée?

22.12.2021 - 16:42

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Le Moing, nous ne connaissons malheureusement aucune astuce, essayez de contacter votre magasin, peut-être aura-t'il une idée? ou bien demandez conseil dans notre DROPS Workshop si quelqu'un peut vous conseiller une astuce?

03.01.2022 kl. 15:04

country flag Dorte Møller wrote:

Jeg har strikket en lækker trøje i Sky. Den blev vasket i hånden i lunken vand tilsat en lille smule hårshampoo. Blev centrifugeret ved 1000 omdr, og blev desværre fuldstændig filtet og krympet til en lille børne str. Det er så ærgerligt, og trøjen er helt umulig at bløde op igen. Det skal siges at det er 3. gang jeg vaskede den, og der har aldrig været problemer. Hvad er der mon gået galt? Burde jeres garn ikke kunne tåle centrifugering? Mvah Dorte Møller

21.12.2021 - 21:51

DROPS Design answered:

Hej Dorte, Nej hvor synd! Jo alt garn skal kunne vaskes i hånden og ja Sky kan man centrifugere MEN da det er temperaturforskelle og friktion som gør at uld filter, så skal det vaskes SEPARAT, skylles med samme temperatur, centrifugeres forsigtigt og SEPARAT. Håber du kan se ud fra denne information hvad som er gået galt! Glædelig Jul!

22.12.2021 kl. 13:48

country flag Sam wrote:

Hi, I am combining sky in brick with a kid silk for the set sail sweater. Which colour kid silk would best match with sky brick?

19.12.2021 - 18:34

DROPS Design answered:

Dear Sam, please contact your DROPS store - even per mail or telephone - for any assistance choosing the best matching colour. Happy knitting!

20.12.2021 kl. 08:56

country flag Bousrez Michèle wrote:

J'ai réalisé des vestes avec la qualité air et je trouve qu 'elle bouloche est ce que cette qualité fait de même ? MERCI

02.12.2021 - 16:35

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Bousrez, il est assez classique qu'une laine bouloche, et, comme Air est une laine soufflée en tube, elle va donc perdre l'excédent de fibres au début, celles qui sont plus lâches, après tout sera stabilisé, mais les bouloches viennent aussi des frottements etc... N'hésitez pas à contacter votre magasin DROPS pour toute info complémentaire et assistance au choix de votre laine. Cette leçon pourra également vous aider. Bon tricot!

03.12.2021 kl. 09:03

country flag Kumi Kawaji wrote:

Min kompis som köpte färg Blå no.16 men jag kan inte hitta färgen på hemsidan. Jag skulle vilja köpa den blåa färgen. Jag undrar om jag kan köpa sånt?

17.11.2021 - 16:03

DROPS Design answered:

Hej Kumi. Nr 16 är inte blå utan gul (citron). Kan det varit nr 12 eller 13 kanske, de är båda blå färger. Mvh DROPS Design

18.11.2021 kl. 08:01

country flag Inkeri Koski-Lammi wrote:

Can you tell me where I can buy Sky/dark chocolate, color number 21? Some webshop which can send to Finland. Thanks🙏❣️🤎🧶

12.11.2021 - 20:08

DROPS Design answered:

Dear Inkeri, you can see all DROPS stores selling or shipping to Finland in the following link: https://www.garnstudio.com/findastore.php?id=11&cid=19

14.11.2021 kl. 17:58

Leave a comment to DROPS Sky

Örömmel hallanánk véleményét erről a fonalról.

Ha kérdést szeretne feltenni, ügyeljen arra, hogy a megfelelő kategóriát válassza ki, így fegyorsíthatja a válaszadás folyamatát. Það verður að merkja við svæði merktri með *.

DROPS Alpaca 9022, korall
+ DROPS Sky 19, barack
DROPS Kid-Silk 35, csokoládé
+ DROPS Sky 21, forrócsoki
DROPS Baby Merino 43, világos tengerzöld
+ DROPS Sky 15, akvamarin
DROPS Sky 20, sötét borostyánzöld
+ DROPS Brushed Alpaca Silk 11, zöld
DROPS Kid-Silk 19, sötétzöld
+ DROPS Sky 20, sötét borostyánzöld