DROPS Fabel

Szupermosott zoknifonal

ár:

1020Ft

/ 50 g

Összetétel: 75% gyapjú, 25% poliamid
Fonalcsoport: A (23 - 26 szem) / 4 ply / fingering
Súly/hossz: 50 g = kb. 205 méter
Ajánlott tűméret: 3 mm
Kötéspróba: 10 x 10 cm = 24 szem x 32 sor
Kezelés: kímélő gépi mosás, max. 40°C / ne használjon öblítőt / fektetve szárítás

Made in: EU
Nyersanyag származási helye: Gyapjú Dél-Amerikából, poliamid Olaszországból

Ez a fonal rendelkezik Oeko-Tex ® igazolással (az igazolás száma 25.3.0099), Standard 100 Class I. az INNOVATEXT TEXTILE ENGINEERING AND TESTING, HUNGARY. Ez azt jelenti, hogy bevizsgálák, és ártalmas vegyi anyagoktól teljesen mentesnek találták, és emberi felhasználásra teljesen biztonságos. Az I. osztály a legmagasabb szint, és azt jelenti, hogy kisbabáknak való holmikhoz is megfelelő (0-3 hónapos).

Fonaltípus
Kezdő ár
DROPS Fabel
uni colour
1020.00 HUF
n/a

Stores selling this yarn online

Kattintson a Rendelés gombra, és egyenesen a DROPD kereskedő webboltjába irányítjuk, ahol leadhatja a rendelését.

Bolt neve Online ár
Nordfonal.hu
Webstore
1020.00 HUF
50g
Rendelés
Baba Erka Fonalkuckó
Webstore
1020.00 HUF
50g
Rendelés

Ellenőrizze, hogy az Ön helyi üzlete tartja-e, itt

DROPS Fabel
print
1102.00 HUF
n/a

Stores selling this yarn online

Kattintson a Rendelés gombra, és egyenesen a DROPD kereskedő webboltjába irányítjuk, ahol leadhatja a rendelését.

Bolt neve Online ár
Nordfonal.hu
Webstore
1102.00 HUF
50g
Rendelés
Baba Erka Fonalkuckó
Webstore
1102.00 HUF
50g
Rendelés

Ellenőrizze, hogy az Ön helyi üzlete tartja-e, itt

DROPS Fabel
long print
1183.00 HUF
n/a

Stores selling this yarn online

Kattintson a Rendelés gombra, és egyenesen a DROPD kereskedő webboltjába irányítjuk, ahol leadhatja a rendelését.

Bolt neve Online ár
Nordfonal.hu
Webstore
1183.00 HUF
50g
Rendelés
Baba Erka Fonalkuckó
Webstore
1183.00 HUF
50g
Rendelés

Ellenőrizze, hogy az Ön helyi üzlete tartja-e, itt

48 Színek DROPS Fabel

tex-mex
print 153
naplemente
print 310
piknik
print 911
rózsaszín álom
print 161
unikornis parti
print 921
vidéki vásár
print 923
levendula
print 904
bogyós gyümölcs álom
print 330
zöld/türkiz
print 677
tengerpart
print 914
türkiz / kék
print 522
kék lagúna
print 340
kék tenger
print 162
cukorka
print 901
tengeri köd
print 910
avokádókrém
print 151
zöld
print 542
fantáziaország
print 920
gyümölcsös
print 922
lágy csoki
print 912
mákostészta
print 905
tél
print 913
rózsaköd
long print 623
rózsafa
long print 655
tengeri kilátás
long print 604
tőserdő
long print 650
ezüstróka
long print 602
mélytenger
long print 917
smaragdváros
long print 918
törtfehér
uni colour 100
világos gyöngyszürke
uni colour 114
világos szürke
uni colour 115
szürke
uni colour 200
bézs
uni colour 101
barna
uni colour 300
mustár
uni colour 111
rozsda
uni colour 110
piros
uni colour 106
sötétrózsaszín
uni colour 109
rózsaszín
uni colour 102
rubintvörös
uni colour 113
lila
uni colour 104
kék
uni colour 107
királykék
uni colour 108
szürkéskék
uni colour 103
türkiz
uni colour 105
almazöld
uni colour 112
fekete
uni colour 400

Termékadatok

Olyan tartós, amilyen csak egy zoknifonal lehet! A DROPS Fabel fonala 4 ágú, szupermosott technikával kezelt fonalígy mosógépben is mosható, könnyen kezelhető. A kevésbé finom gyapjúból font zoknifonalakhoz képest a DROPS Fabel finomabb gyapjúból készítjük. Így nagyszerű, minden célra megfelelő fonalat kapunk, amelyből a zokniknál sokkal több mindenre alkalmas- csak próbálja ki gyerekruhákhoz!

A PRINT és a LONG PRINT fonalakat "fancy" módszerrel festettünk, ami eltér a más festési módszerektől, és minden festés kissé eltér, akár mintájában, akár árnyalataiban. Ez nem hiba, hanem a fonal tulajdonsága.

Ne feledje, hogy az alább látható kötött színmintákon láthatja, milyen mintát kap, ha kevesebb szemen köt, mondjuk annyival, amennyit egy zoknihoz használ. NE FELEDJE AZONBAN, ha szélesebb darabot köt, több szemmel, a minta megváltozik.

A termék fenntarthatóságáról itt olvashat többet.


Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott színek monitoronként eltérhetnek hasonlóképp, a színek festésenként is eltérhetnek.

How do I care for this yarn?

yarn wash

kímélő gépi mosás, max. 40°C / ne használjon öblítőt / fektetve szárítás

A symbólumok magyarázatát keresse a táblázatban

Tudjon meg többet a fonalak mosásáról.

How can I replace this yarn?

If you are looking to replace this yarn with another DROPS yarn, you can use another yarn within the same yarn group, or try our yarn converter!

What other yarns can I combine this one with?

Many of our yarns can be combined together to get a different tension, texture or feel. Here's a few combination ideas to inspire you.

DROPS Fabel 623 sz. rózsaköd szín + DROPS Brushed Alpaca Silk 1,. sz. törtfehér szín
DROPS Fabel 542, zöld + DROPS Brushed Alpaca Silk 1, törtfehér
DROPS Fabel 917, mélytenger + DROPS Brushed Alpaca Silk 13, farmerkék
DROPS Fabel 903, sárga/rózsaszín+ DROPS Brushed Alpaca Silk 19, curry
DROPS Fabel 330, bogyós álmok + DROPS Brushed Alpaca Silk 10, bolya

Do you have a question about this yarn?

See a list of frequently asked questions (FAQ) about our yarns.

1) Milyen elemi szálakból készülnek a DROPS fonalak?

Fonalat sokféle természetes és szintetikusúton előállított elemi szálból készíthetünk. DROPS nagyrészben természetes alapanyagokból, gyapjú, pamut, alpaca, len és selyemszálakból készült fonalakat gyárt. Minden elemi száltípusnak megvannak a sajátos tulajdonságai, és gyakran keverjük is őket, hogy mindenből a legjobbat használjuk ki. A durvább fonalak előnye, hogy erősebbek, tartósabbak, a finomabb szálak pedig puhábbak és kényelmesebbek. Az alábbiakban olvashat a legyakrabban használt elemi szálainkról:

Alpaka:
Az alpaca szösz egy természetes elemi szál, amit az alpaca állatról gyűjtenek be, szerkezetében a báránygyapjúhoz hasonló. Puhaságát a szál kis keresztmetszetének köszönheti, amely a merinóhoz hasonló. Puha, ellenálló, elegáns, selymes természetes szál. Az alpaca szálból készült fonalak nemnemezelődnek, és nem bolyhosodnak könnyen, és a sodrástól függően lehetnek könnyű vagy nehéz súlyúak. Miközben hasonlít a gyapjúra, annál melegebb, nem szúr, nem tartalmaz lanolin, ezért hipoallergén. Az alpakák 22 természetes színben léteznek, 300 természetes árnyalatban, a valódi feketéktől a fekete/ barna / szürke árnyalatokon át a fehér, az ezüst és a rózsaszínes-szürkés árnyalatokig. p>

Mohair:
Ez az elemi szál az angórakecskékről származik, és luxus-alapanyagnak számít. A Mohair fonalak olyan melegek, mint a gyapjúból készültek, de sokkal könnyebbek, könnyen festhetőek, de nehezen nemezelődnek. A mohair szálaknak jellegzetes fénye van, ami attól a különleges módtól származik, ahogyan a szálak visszaverik a fényt. Annak ellenére, hogy elemi szélként keményebb, könnyű levegős fonalakat fonnak belőle, amelyekből könnyed, fényes, elegánsdarabok készülnek.

Gyapjú:
A bárány testéről származó gyapjú viszonylag durvább elemi szál. Két jellegzetes tulajdonsága, a hőtárolás, és a nemezelhetősége. A bárány fajtájától függően a gyapjú megjelenése változó lehet.
A merinói bárányról származó gyapjú a legfinomabb, puha, és finoman hullámos felületű. A DROPS minden merinói gyapjúból készült fonala Dél Amerikából származik olyan bárányoktól, amelyeknél nem alkalmazták a “mulesing” technikát..
A tiszta élő gyapjú közvetlenül az élő állatról levágott gyapjúból készül, és nincs benne korábban elkészült ruhadarabokból származó, újrafeldolgozott gyapjúszál. A géppel mosható gyapjúszálakról kémiai úton eltávolítják a mikroszkopikus méretű pikkelyeket, így azok nem tudnak egymásba kapaszkodni, nemezelődni, ezzel a gyapjú alkalmas less a gépben mosásra. (see Superwash).

Selyem:
A selyemszál a selyemhernyóként ismert molyféle gubójából készült letekert, folyamatos hosszú szál. Ugyan a selyemhernyót tenyésztik is, a Tussah-selyem a vadon élő selyemhernyók gubójából készül. A selyemszál az egyik legerősebb természetes szál, és csodás kötőfonal készíthető belőle. Remekül keverhető más fonalakkal, különösen a gyapjúval. A selyemfonalat természetes anyagokkal is nagyon szépen lehet festeni.

Növényi rostok:
Több növényi rost ismert, amit bizonyos növények vagy zöldségek sejtfalában találhatók. Ezek közül kettő a legismertebb, mint a legfontosabb kötő és más textil-alapanyag a pamut és a len.
Pamut a pamutnövény magját körülvevő elemi szálak, s majdnem tisztán cellulózból állnak. A pamut színe általában fehér, de létezik barna és zöld változat is. A pamutszálakat gyakran sodorják puha fonallá vagy cérnává, amiből puha, légáteresztő textíliákat készítenek, amelyek nyári ruhának, kiegészítőknek is alkalmasak. A fonal a selyemnél vagy a lenfonalnál gyengébb, de a gyapjúnál erősebb.
Mercerizált pamut az a pamut, amely átesett a mercerizálás folyamatán. Ez a folyamat a hagyományos pamutnál simább, fényesebb fonalat eredményez, ami a “sima” pamutnál erősebb, könnyebben festhető, ellenál a penésznek, és a bolyhosodásnak, továbbá kevésbé megy össze, és jobban tartja a formáját. br /> Len ezt az elemi szálat a len-növény szárából nyerik, erősebb és tartósabb bármelyik más elemi szálnál. A len-szál viszonylag puha, fényes, és a korral, a mosásokkal egyre puhább és szebb less. A len kényelmesebb viselet a pamutnál, jobban magába szívja a nedvességet és gyorsabban szárad.

A fonalainkban használt egyéb műszálak között olyanokat találhatunk, mint az akril, viszkóz, poliamid (nejlon) és a poliészter. Ezekkel a a szálakkal erősítjük a fonalainkat (például a DROPS Fabel zoknifonalunkat), vagy különleges szerkezetet kölcsönzünk nekik (például a fújt fonalunknak, a DROPS Air fonalnak).

2) Mi a poliamid?

A poliamid szál, közismert nevén a nejlon rendkívül erős, könnyű súlyú, könnyen kezelhető, rugalmas szál (mosógépben is mosható és szárítható), amely tökéletesen alkalmassá teszi arra, hogy más elemi szálakkal összekeverve tartós fonalakat, pl. zoknifonalakat készítsenek belőle.

A poliészterrel összehasonlítva a poliamid lágyabb, puhább, rugalmasabb szál, ugyanakkor jobban magába szívja a nedvességet és lassabban szárad.

3) Milyen információk találhatók a DROPS fonalak címkéjén?

Minden DROPS fonal címkéjén megtalálhatók az információk alapanyagokról (gyapjú, pamut, etc), a gombolyag súlya grammokban és unciákban, a fonal hossza méterben és yardban, a mosási, kezelési útmutatók és szimbólumok (részletesen itt), a szín száma, a festési szám és a fonalcsoportra vonatkozó adatok.

4) Mik azok a DROPS fonalcsoportok?

Minden DROPS fonalat a vastagsága alapján 6 fonalcsoport egyikébe soroltuk. (A-tól F-ig). Az azonos fonalcsoportba sorolt fonalak kötéspróbája hasonló, ezért a mintákban többé-kevésbé egymással behelyettesíthetőek, azonban az egyes típusok hossza eltérhez, ezért behelyettesítéskor minding ellenőrizzük a szükséges fonalmennyiséget!

5) Használhatok a mintában megadottól eltérő fonalat?

Igen, ha a fonal a mintában megadott kötés / horgoláspróbával köthető / horgolható. Mindig készítsünk kötéspróbát, és ellenőrizzük, hogy ugyanannyi szemünk van egymás mellett és ugyanannyi sorunk egymás fölött, mint ami a mintában szerepel.

Ne feledjük, hogy az eltérő fonalak megkötve is eltérő struktúrájúak lesznek, így a darabunk külseje is más lesz. A fonal hossza is eltérhet, így behelyettesítéskor újra kell számolnunk a szükséges fonalmennyiséget.

Többer olvashat többet arról, hogyan kell kiszámolnia a behelyettesítő fonal mennyiségét, és hogyan helyettesíthet 1 szál fonalat 2 másik, vékonyabbal. here.

6) Mit jelent ha egy fonal „Szupermosott”?

A szupermosott gyapjú egy különleges gyapjútermék, amit úgy kezeltek, hogy mosógépben mosható legyen. Sokan félnek a gyapjútól, mert könnyen összemegy a mosásban (bár ezt a tulajdonságot egyesek kihasználják, és szándékosan mossák kisebbre) a szupermosott gyapjú lehetővé teszik, hogy probléma nélkül használják ezeket a remek anyagokat.(Ezen az oldalon többet is olvashat erről.).

7) Mit jelent az, hogy “Oeko-Tex® bizonyítvánnyal rendelkezik?

Az Oeko-Tex® Standard 100 szabványt az 1990-es évek elején vezették be, mert a vásárlóközönség igényelte az olyan textíliákat, amelyek nem jelentenek egészségügyi veszélyt. Az Oeko-Tex® Standard 100 egy globálisan egységes tesztelési és igazolási rendszer a textiekhez és a nyersanyagokhoz, az alapanyagoktól és végtermékekig a termelés minden állomásán. Tartalmazza még, egészségügyi biztonsági szempontból a törvények által tiltott vagy szabályozott károsanyagok jelenlétét vizsgáló teszteket és a paramétereket.

Még több információt talál a következő oldalakon: www.oeko-tex.com

8) Hol gyártják a DROPS fonalait?

Arról, hogy l gyártják a DROPS fonalait, az egyes fonalak színkártyáinál és árlistájánál olvashat többet.

9) Miért olyan olcsók a fonalak?

Mint Észak-Európalegnagyobb kézi-kötőfonal és minta márkája, különleges lehetőségeink vannak arra, hogy a legjobb nyersanyagokkal dolgozzunk, és olyan módon spóroljunk, amelyek önöknek is hasznos. Ezért lehet a DROPS fonalakat a hasonló termékeknél 20-30%-kal olcsóbban megvenni.

10) Mennyire pontosak a weboldalon található színkártyák színei?

Amikor a színkártyákhoz készítjük a képeket, mindent megteszünk azért, hogy azok a lehető legpontosabban adják vissza a színeket. Sajnos, azonban nem tudjuk garantálni, hogyan jelennek meg ezek a képek az ön számítógépének monitorján. Minden monitor másképp adja vissza a színeket, némely szín a valóságnál sötétebben, mások bizonyos képernyőkön telítettebben jelenhetnek meg. Ha azt veszi észre, hogy sok szín tér el attól, amit a monitorján lát, akkor a monitorbeállításain kell változtatnia.

11) Mi az a micron? Mit jelent a superfine / extrafine megjelölés?

A fonalakhoz használt elemi szálak finomságát micronban mérik (a milliméter ezredrésze). A szuperfinom alpaca 26 – 28 micronos, a finom merinói gyapjú 21,5 micronnál vékonyabb, az extrafinom merinó 19,5 micronnál is vékonyabb. Minél kisebb a micron szám, a szálakból készült fonalunk anál finomabb, annál puhább lesz, minél magasabb a micronszám, annál tartósabb lesz a fonal minősége.

Azért fontos a micronszám, mert a fonal alapanyaga, az elemi szálak átalakulnak, (fonal, kötött anyag, szövet, stb. lesz belőlük), és a finomsága meghatározza, mire a legalkalmasabb felhasználni. Ezért ajánljuk, hogy a legfinomabb fonalat (mint pl a DROPS Baby Merino) pl babaruhákhoz használjuk, a vastagabb elemi szálbóől készült, durvább, de tartósabb fonalakat, pl. a DROPS Snow fonalát ülőpárnákhoz vagy lábbelikhez használjuk).

12) Miért térnek el a mintás fonalak gombolyagainak színei?

Ugyanazon színes fonal gombolyagainak a színe eltérő lehet mert 1) a két gombolyag más festésből származik, más a festési száma. 2) a fonalat az úgynevezett „varázsfestés” technikával festettük (a DROPS Delight fonalnál például ezt használjuk), ami egyedi mintázatot, folyamatos színátmenetet eredményez, ugyanakkor egy festésen belül is előfordulhatnak sötétebb vagy világosabb árnyalatok. Ez nem hiba, hanem a fonal jellegzetessége.

13) Mit tehetek, ha abban a boltban, ahol vásárolni szoktam, nem kapható az a szín, mait szeretnék?

Ha abban a DROPS üzletben nem kapható az a szín, amit szeretne, keressen egy DROPS Superstore (az aranypecséttel ellátott üzletek), ők beszerzik azokat a fonalakat is, amiket épp nem tartanak raktáron. A DROPS üzletek listáját keresse itt..

14) Hol találhatok egy bizonyos színt vagy festést?

Először mindig keresse meg azt a DROPS üzletet, ahol vásárolni szokott. Ha nincs náluk az adott szín / festés, kérdezze meg a többi kézimunkázót a FB DROPS Magyarul vagy a DROPS Workshop in Facebook csoportban, vagy Ravelry oldalon, ahol lehetnek olyanok, akik hajlandók megválniuk a készleteikben megbújó gombolyagoktól.

15) Miért szöszök, bolyhosodik a fonalam?

Egy fonal azért szöszöl / bolyhosodik, mert nincs benne elég sodrat, hogy minden elemi szálat összetartson. Minden fonalban van egy kis plusz elemi szál (a gyártásból adódóan), ami szöszölés, bolyhosodás formájában távozik, ennek mennyisége attól függ, hogyan fonták a fonalat. A „brushed” típusú fonalak (a „szöszösebb” fonalak), mint a DROPS Melody, a többi fonalnál többlaza szálat tartalmaznak, és ezért jobban is szöszölnek. A szöszölés attól is függ, hogy mit viselünk a darab alatt vagy fölött, belekapaszkodik-e az anyag a sálakba, kihúzza-e azokat. Ezért nem garantálható, hogy egy fonal egyáltalán ne szöszöljön

Az alábbiakban néhány tanács, ahhoz, hogyan kaphatja a legjobb eredményt a szőrösebb, szöszösebb fonalakat használva:

  • Amikor elkészült a darabbal, (mielőtt kimosnánk) alaposan rázzuk ki, hogy a laza szálak lepotyogjanak. MEGJEGYZÉS: NE HASZNÁLJUNK szösz-hengert, kefét, vagy olyasmit, ami beleakadhat a szálakba.
  • Tegyük a darabot egy nejlon zacskóba és a fagyasztóba, így a szálak kevésbé tapadnak egymáshoz, és a fölösleges szálak könnyebben kipotyognak. Hagyjuk néhány órára a fagyasztóban és rázzuk ki újra.
  • A fonal címkéjén található utasítások szerint, mossuk ki a darabot. A szöszölősebb fonalakkal készült darabokat mosás és száradás után alaposan ki kell ráznunk, hogy a szálak fellazuljanak, és a fölöslegesek kipotyogjanak.
Have a problem with the DROPS yarn you purchased? When you purchase yarn from the shade cards or patterns on our site, you are not buying directly from DROPS but from one of the hundreds of DROPS stores around the world. It is therefore important that you take contact with the DROPS store where you bought the yarn, and that you save the labels of all the skeins you purchased (they are your warranty). The DROPS store you contact will assist you and escalate the claim if necessary. Find a list of DROPS stores here.

Megjegyzések / Kérdések (297)

country flag Anne wrote:

Ett underbart garn, kommer det att finnas fler gröna färger tillgängliga framöver?

23.02.2023 - 13:52:

DROPS Design answered:

Hei Anne. Tusen takk for tilbakemeldingen. Vi har ingen nye grønnfargen som er på vei inn nå i vinter, men ditt ønsket er videreformidlet. mvh DROPS Design

27.02.2023 kl. 10:02:

country flag Dominique Lang wrote:

Ich möchte Ihre Jacke 151-44 Oseberg mit dem Garn nachstricken. Bei der Auswahl der Farbe bin ich mir nicht ganz sicher - auf einem der Fotos auf der Garnseite, sind zwei Knäul in grün print und uni grün abgebildet - das Print-Garn dürfte 151 guacamole sein, aber welches unifarbene Garn ist das, 112 apfelgrün? Falls das nicht stimmt, welches unifarbene Garn könnte ich damit für die Jacke kombinieren? Vielen Dank!

08.01.2023 - 11:07:

DROPS Design answered:

Liebe Frau Lang, für jede Hilfe bei der Auswahl der richtigen passenden Farben, wenden Sie sich bitte direkt an Ihrem DROPS Händler, dort wird man Ihnen am besten - auch per Telefon oder per E-Mail weiterhelfen. Danke im voraus für Ihr Verständnis. Viel Spaß beim stricken!

09.01.2023 kl. 12:09:

country flag Katie W wrote:

Hi! I was wondering if you had any advice about blocking a jumper that’s been knitted with Fabel? I’ve read on Ravelry that others who have used it have found that when they block their project it grows quite considerably. My jumper is already quite boxy and I don’t want to ruin it! Thanks 😊

22.12.2022 - 17:25:

DROPS Design answered:

Dear Katie W, you can just wash it and let it dry flat to the finished measurements - follow wash instructions on the label and find more tips here. Your store might have even more tips for you that they will share even per mail or telephone. Happy knitting!

23.12.2022 kl. 09:16:

country flag Alison Chapman wrote:

Half way through knitting the second sock of a pair only to find a join in the yarn ruining the pattern…grrr.. Hugely frustrating and disappointing. What am I supposed to do? 😭

22.11.2022 - 21:30:

country flag Mitsy Rae wrote:

Please tell me why Drops Fabel sock yarn washing instructions say "Do not use fabric softener"? What happens when fabric softener is used on socks knit from Drops Fabel? Thank you.

21.10.2022 - 15:59:

DROPS Design answered:

Dear Mrs Rae, you shouldn't use fabric softener at all on any wool yarns. For wool it is recommended to use detergent that is meant for wool. So no fabric softener at all on wool yarns. Fabric softener destroys the wool fibres and ruins the shape stability. Happy knitting!

21.10.2022 kl. 16:41:

country flag Rigmor Helen Grøttjord wrote:

Hei,jeg skal strikke sokker 143-33 og tenkte bruke fargen som står oppgitt ,820 karneval,men kan ikke finne den i fargekartet.Har den fått nytt navn eller er en gått ut

19.10.2022 - 17:45:

country flag Inger Ahlberg wrote:

Köpt garnet och mönster drops fa-276. Stämmer inte alls. Blir otroligt stora och håller inte alls vad där står Otroligt besviken då jag skulle sticka 5 par. Vill gärna veta hur ni ställer er till detta.

28.07.2022 - 11:45:

country flag Tohvri Anne wrote:

Kuidas tellida? Sooviks A soki lõnga lillat 20tk hinnaga 1.75 oli vist nii.

25.07.2022 - 21:08:

country flag Nina wrote:

Hallo. Gibt es für die Fabel eine Sockentabelle, damit man bei Eigenkreationen die richtige Größe strickt? Vielen Dank.

25.07.2022 - 16:23:

DROPS Design answered:

Liebe Nina, Es gibt keine Sockentabelle, aber Sie können mit Fable ein Muster für Socken überprüfen und es als Richtlinie verwenden. Zum Beispiel dieses hier: https://www.garnstudio.com/pattern.php?id=10694&cid=19

31.07.2022 kl. 23:06:

country flag Foulon Catherine wrote:

J'adore cette laine ni trop épaisse ni trop fine j'ai réalisé mes premières chaussettes avec ce fil ainsi qu'une écharpe avec les reste de laine j'aimerais plus de couleurs en coloris unis

08.07.2022 - 16:59:

country flag Marianne Midtgaard wrote:

Ved bruk av dette garnet i sokker holder du deg varm på føttene og det er enkelt å vaske.

03.07.2022 - 11:39:

country flag Anette Kirkegaard wrote:

Er farven: salt/peber nr 900 udgået af fabel? Alternativer?

27.06.2022 - 15:54:

DROPS Design answered:

Hei Anette. Farge 900 har vi ikke, men farge 905 Salt & Pepper har vi fremdeles i DROPS Fabel. For lignende farger, ta en titt på farge nr. 913 vinter og farge nr. 602 sølvrev (men denne er longprint). mvh DROPS Design

04.07.2022 kl. 09:36:

country flag Anne Rehrmann wrote:

Hallo,ich habe gerade 2Muster gestrickt für die Anleitung fa-456. Mit 3,5 mm habe ich 28 Maschen und 36 Reihen, bei 4,5 mm habe ich die passenden Maschen, aber zu locker. Was nun? Ich möchte diesen Pulli stricken!\r\nLiebe Grüsse Anne Rehrmann

26.06.2022 - 21:20:

DROPS Design answered:

Liebe Frau Rehrmann, Sie können vielleicht zuerst Ihre erste Maschenprobe blocken/spannen und mal schauen ob es hilft oder nicht. Manchmal kann auch das Material von Nadeln die Maschenprobe ändern, versuchen Sie mit anderen Nadeln - Ihr DROPS Laden hat sicher noch weitere Tipps für Sie. Viel Spaß beim stricken!

27.06.2022 kl. 09:30:

country flag Nelly Hilton wrote:

I want to crochet SKY LOVE in 4 ply cotton How to adjust the pattern

17.06.2022 - 07:02:

DROPS Design answered:

Dear Mrs Hilton, we are unfortunately not able to adjust every pattern to every single request, you can recalculate depending on your own tension - feel free to request help from you yarn store or any knitting forum. Thanks for your comprehension. Happy crocheting!

17.06.2022 kl. 08:19:

country flag Pamela Mawbey wrote:

Where or how can i buy your yarns in Australia?

12.06.2022 - 18:44:

DROPS Design answered:

Dear Mrs Mawbey, you will find the list of DROPS Stores shipping to Australia here. Happy knitting!

13.06.2022 kl. 12:14:

country flag Ewa Brith Carlen Löberg wrote:

Jag undrar varför ni slutat med färg 672 i Fabel, älskar den färgen och saknar den väldigt mycket

10.06.2022 - 17:53:

DROPS Design answered:

Hei. Ewa Birth. Ja, det var en veldig flott farge. Det var ikke nok salg/etterspørslene på denne fargen, og da utgår den dessverre. mvh DROPS Design

13.06.2022 kl. 08:04:

country flag Esther wrote:

Should you start knitting from the outside or the inside of the ball of yard ?

09.06.2022 - 03:42:

DROPS Design answered:

Dear Esther, there might be different school of starting balls, some rather take the yarn from the outside while other rather the yarn from the inside. Happy knitting!

09.06.2022 kl. 08:46:

country flag Sandra Gray wrote:

Hi, Do you ship to Australia? I looked at 'Fabel' but could not see how to order on line.

01.06.2022 - 09:41:

DROPS Design answered:

Dear Mrs Gray, sure, you will find the list of DROPS Stores shipping worldwide here - visit their webiste and feel free to contact them for any further information. Happy knitting!

02.06.2022 kl. 09:04:

country flag Marilyn Shaw wrote:

I want the Fable wool in Carnival number 820

13.05.2022 - 17:23:

DROPS Design answered:

Dear Marilyn, unfortunately, this color has been discontinued, so it may not be available at any store. You can contact stores in the UK to see if they have any stock left; here is a list of DROPS shops that ship to the UK: https://www.garnstudio.com/findastore.php?id=19&cid=19

15.05.2022 kl. 22:28:

country flag Marilyn Shaw wrote:

I have a pattern for Fabel sock yarn in Carnival but can't find the yarn please help

13.05.2022 - 13:54:

DROPS Design answered:

Dear Mrs Shaw, this colour is now discontinued, please feel free to contact your DROPS store for any assistance choosing an alternative. Happy knitting!

13.05.2022 kl. 15:02:

country flag Marie wrote:

Jag blir så ledsen. Stickade strumpor i fabel. Båda 2 nystanen tog jag inifrån o fick ändå randningen åt olika håll??? Nu stickar jag i annan färg o försöker göra dem lika...vad händer då...jo mitt i är det en Knut och det mörkblåapartiet försvann o blev helt plötsligt turkos. Har gjort mer än halva sockorna. Blir så besviken o förbannad. Så kan man inte göra!!!!

05.04.2022 - 09:50:

country flag A Snowden wrote:

When will the new Fabel shades 920- 923 be available in the UK, please?

31.03.2022 - 15:03:

DROPS Design answered:

Dear Mrs Snowden, please contact your favorite DROPS store, they will be able to let you know when they are expecting these new colours. Happy knitting!

31.03.2022 kl. 15:35:

country flag Marian Ericson wrote:

Can we order yarn from the U.S. ? What are the shipping charges?

25.03.2022 - 18:22:

DROPS Design answered:

Dear Marian, you can find the DROPS stores that ship to the US at the following link: https://www.garnstudio.com/findastore.php?id=17&cid=19

26.03.2022 kl. 19:11:

country flag Annie Schönberg Axelsson wrote:

Hej, jag undrar om de nya färgerna, drops fabel print nr 920 och 922 kommer att kunna köpas någonstans? Ingen garnbutik verkar ha dem.\r\nMvh Annie Schönverg Axelsson

24.03.2022 - 12:40:

DROPS Design answered:

Hej Annie. Du kan köpa de hos t.ex. Yll & tyll. Mvh DROPS Design

25.03.2022 kl. 13:49:

country flag Liz McClelland wrote:

When making socks, is there an easy way to ensure they are both the same re the colour and find the right place to start the second one ?

14.03.2022 - 18:51:

DROPS Design answered:

Dear Mrs McClelland, this might not be systematically possible and it is due to the Fancy dyeing - read more in the description of the yarn above. Happy knitting!

15.03.2022 kl. 10:45:

Leave a comment to DROPS Fabel

Örömmel hallanánk véleményét erről a fonalról.

Ha kérdést szeretne feltenni, ügyeljen arra, hogy a megfelelő kategóriát válassza ki, így fegyorsíthatja a válaszadás folyamatát. Það verður að merkja við svæði merktri með *.