DROPS Air

Közepesen vastag, fújt fonal bébi alpaka és merinó szálakból

ár:

1730Ft

/ 50 g

Összetétel: 65% Alpaka, 28% Poliamid, 7% Gyapjú
Fonalcsoport: C (16 - 19 szem) / 10 ply / aran / worsted
Súly/hossz: 50 g = kb. 150 méter
Ajánlott tűméret: 5 mm
Kötéspróba: 10 x 10 cm = 17 szem x 22 sor
Kezelés: kézi mosás, max. 30°C / fektetve szárítás / Nemezelhető

Made in: Peru/EU
Nyersanyag származási helye: Alpaka és gyapjú Dél-Amerikából, poliamid Németországból

Fonaltípus
Kezdő ár
DROPS Air
mix
2162.00 HUF
1730.00 HUF

Stores selling this yarn online

Kattintson a Rendelés gombra, és egyenesen a DROPD kereskedő webboltjába irányítjuk, ahol leadhatja a rendelését.

Bolt neve Online ár
Nordfonal.hu
Webstore
1730.00 HUF
50g
Rendelés
Baba Erka Fonalkuckó
Webstore
2162.00 HUF
50g
Rendelés

Ellenőrizze, hogy az Ön helyi üzlete tartja-e, itt

DROPS Air
uni colour
2162.00 HUF
1730.00 HUF

Stores selling this yarn online

Kattintson a Rendelés gombra, és egyenesen a DROPD kereskedő webboltjába irányítjuk, ahol leadhatja a rendelését.

Bolt neve Online ár
Nordfonal.hu
Webstore
1730.00 HUF
50g
Rendelés
Baba Erka Fonalkuckó
Webstore
2162.00 HUF
50g
Rendelés

Ellenőrizze, hogy az Ön helyi üzlete tartja-e, itt

41 Színek DROPS Air

törtfehér
uni colour 01
búza
mix 02
beige
mix 26
barna
mix 05
középszürke
mix 04
gyöngyszürke
mix 03
new
lemonade
mix 40
yellow
uni colour 22
new
electric orange
mix 38
orange
mix 13
raspberry
uni colour 25
Kivonva
coral reef
uni colour 23
blush
mix 32
clay
uni colour 35
mauve
uni colour 29
pink marble
uni colour 34
pink sand
uni colour 33
pink
uni colour 24
világos rózsaszín
mix 08
new
sweet orchid
mix 41
purple haze
mix 15
heather
uni colour 14
new
magenta
mix 39
rubinvörös
mix 07
tengerészkék
mix 09
new
bluebird
mix 37
denim blue
uni colour 17
blue
uni colour 16
pávakék
mix 11
sea blue
uni colour 21
new
light blue
mix 36
köd
mix 10
Morning mist
uni colour 18
new
pistachio ice cream
mix 42
sea green
mix 27
sage green
uni colour 30
mohazöld
mix 12
new
parrot green
mix 43
forest green
uni colour 19
fekete
mix 06
black
uni colour 31

Termékadatok

Új, és különleges "fújt" fonal puha bébi alpaka és kényelmes merinó szálakból. A szerkezete különleges, fonás helyett egy csőbe belefújjuk az alpaca és merino szálakat, így az ilyen fonalból készült ruhadarabok körülbelül 30-35%-kal könnyebbek, mint a hagyományos, hasonló vastagságú hagyományos fonású fonalakból kötöttek.

A DROPS Air könnyű, légies fonal, kellemes a bőrön, így tökéletes választás kiegészítőkhöz, pulóverekhez, kardigánokhoz és kiegészítőkhöz, akár csavart, akár struktúra mintával. A DROPS Air-ből készült ruhadarabok egyáltalán nem szúrnak, így bárki viselheti őket.

A termék fenntarthatóságáról itt olvashat többet.


Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott színek monitoronként eltérhetnek hasonlóképp, a színek festésenként is eltérhetnek.

How do I care for this yarn?

yarn wash

kézi mosás, max. 30°C / fektetve szárítás

A symbólumok magyarázatát keresse a táblázatban

Tudjon meg többet a fonalak mosásáról.

How can I replace this yarn?

If you are looking to replace this yarn with another DROPS yarn, you can use another yarn within the same yarn group, or try our yarn converter!

Want to get a closer look?

Take a closer look at the yarn and see how a knitted sample looks in this video:

What other yarns can I combine this one with?

Many of our yarns can be combined together to get a different tension, texture or feel. Here's a few combination ideas to inspire you.

Air 35, agyag+ Kid-Silk 42, mandula
DROPS Air, 01 sz. törtfehér szín + DROPS brushed Alpaca Silk 20 sz. rózsaszín homok szín

Thinking about felting this yarn?

See how this yarn looks before and after felting:

Utána
Minta

Needles: 5.00 mm
Utána: 17 szem x 22 sor
Minta: 24 szem x 38 sor

Read more about felting here

Do you have a question about this yarn?

See a list of frequently asked questions (FAQ) about our yarns.

1) Milyen elemi szálakból készülnek a DROPS fonalak?

Fonalat sokféle természetes és szintetikusúton előállított elemi szálból készíthetünk. DROPS nagyrészben természetes alapanyagokból, gyapjú, pamut, alpaca, len és selyemszálakból készült fonalakat gyárt. Minden elemi száltípusnak megvannak a sajátos tulajdonságai, és gyakran keverjük is őket, hogy mindenből a legjobbat használjuk ki. A durvább fonalak előnye, hogy erősebbek, tartósabbak, a finomabb szálak pedig puhábbak és kényelmesebbek. Az alábbiakban olvashat a legyakrabban használt elemi szálainkról:

Alpaka:
Az alpaca szösz egy természetes elemi szál, amit az alpaca állatról gyűjtenek be, szerkezetében a báránygyapjúhoz hasonló. Puhaságát a szál kis keresztmetszetének köszönheti, amely a merinóhoz hasonló. Puha, ellenálló, elegáns, selymes természetes szál. Az alpaca szálból készült fonalak nemnemezelődnek, és nem bolyhosodnak könnyen, és a sodrástól függően lehetnek könnyű vagy nehéz súlyúak. Miközben hasonlít a gyapjúra, annál melegebb, nem szúr, nem tartalmaz lanolin, ezért hipoallergén. Az alpakák 22 természetes színben léteznek, 300 természetes árnyalatban, a valódi feketéktől a fekete/ barna / szürke árnyalatokon át a fehér, az ezüst és a rózsaszínes-szürkés árnyalatokig. p>

Mohair:
Ez az elemi szál az angórakecskékről származik, és luxus-alapanyagnak számít. A Mohair fonalak olyan melegek, mint a gyapjúból készültek, de sokkal könnyebbek, könnyen festhetőek, de nehezen nemezelődnek. A mohair szálaknak jellegzetes fénye van, ami attól a különleges módtól származik, ahogyan a szálak visszaverik a fényt. Annak ellenére, hogy elemi szélként keményebb, könnyű levegős fonalakat fonnak belőle, amelyekből könnyed, fényes, elegánsdarabok készülnek.

Gyapjú:
A bárány testéről származó gyapjú viszonylag durvább elemi szál. Két jellegzetes tulajdonsága, a hőtárolás, és a nemezelhetősége. A bárány fajtájától függően a gyapjú megjelenése változó lehet.
A merinói bárányról származó gyapjú a legfinomabb, puha, és finoman hullámos felületű. A DROPS minden merinói gyapjúból készült fonala Dél Amerikából származik olyan bárányoktól, amelyeknél nem alkalmazták a “mulesing” technikát..
A tiszta élő gyapjú közvetlenül az élő állatról levágott gyapjúból készül, és nincs benne korábban elkészült ruhadarabokból származó, újrafeldolgozott gyapjúszál. A géppel mosható gyapjúszálakról kémiai úton eltávolítják a mikroszkopikus méretű pikkelyeket, így azok nem tudnak egymásba kapaszkodni, nemezelődni, ezzel a gyapjú alkalmas less a gépben mosásra. (see Superwash).

Selyem:
A selyemszál a selyemhernyóként ismert molyféle gubójából készült letekert, folyamatos hosszú szál. Ugyan a selyemhernyót tenyésztik is, a Tussah-selyem a vadon élő selyemhernyók gubójából készül. A selyemszál az egyik legerősebb természetes szál, és csodás kötőfonal készíthető belőle. Remekül keverhető más fonalakkal, különösen a gyapjúval. A selyemfonalat természetes anyagokkal is nagyon szépen lehet festeni.

Növényi rostok:
Több növényi rost ismert, amit bizonyos növények vagy zöldségek sejtfalában találhatók. Ezek közül kettő a legismertebb, mint a legfontosabb kötő és más textil-alapanyag a pamut és a len.
Pamut a pamutnövény magját körülvevő elemi szálak, s majdnem tisztán cellulózból állnak. A pamut színe általában fehér, de létezik barna és zöld változat is. A pamutszálakat gyakran sodorják puha fonallá vagy cérnává, amiből puha, légáteresztő textíliákat készítenek, amelyek nyári ruhának, kiegészítőknek is alkalmasak. A fonal a selyemnél vagy a lenfonalnál gyengébb, de a gyapjúnál erősebb.
Mercerizált pamut az a pamut, amely átesett a mercerizálás folyamatán. Ez a folyamat a hagyományos pamutnál simább, fényesebb fonalat eredményez, ami a “sima” pamutnál erősebb, könnyebben festhető, ellenál a penésznek, és a bolyhosodásnak, továbbá kevésbé megy össze, és jobban tartja a formáját. br /> Len ezt az elemi szálat a len-növény szárából nyerik, erősebb és tartósabb bármelyik más elemi szálnál. A len-szál viszonylag puha, fényes, és a korral, a mosásokkal egyre puhább és szebb less. A len kényelmesebb viselet a pamutnál, jobban magába szívja a nedvességet és gyorsabban szárad.

A fonalainkban használt egyéb műszálak között olyanokat találhatunk, mint az akril, viszkóz, poliamid (nejlon) és a poliészter. Ezekkel a a szálakkal erősítjük a fonalainkat (például a DROPS Fabel zoknifonalunkat), vagy különleges szerkezetet kölcsönzünk nekik (például a fújt fonalunknak, a DROPS Air fonalnak).

2) Mi a poliamid?

A poliamid szál, közismert nevén a nejlon rendkívül erős, könnyű súlyú, könnyen kezelhető, rugalmas szál (mosógépben is mosható és szárítható), amely tökéletesen alkalmassá teszi arra, hogy más elemi szálakkal összekeverve tartós fonalakat, pl. zoknifonalakat készítsenek belőle.

A poliészterrel összehasonlítva a poliamid lágyabb, puhább, rugalmasabb szál, ugyanakkor jobban magába szívja a nedvességet és lassabban szárad.

3) Milyen információk találhatók a DROPS fonalak címkéjén?

Minden DROPS fonal címkéjén megtalálhatók az információk alapanyagokról (gyapjú, pamut, etc), a gombolyag súlya grammokban és unciákban, a fonal hossza méterben és yardban, a mosási, kezelési útmutatók és szimbólumok (részletesen itt), a szín száma, a festési szám és a fonalcsoportra vonatkozó adatok.

4) Mik azok a DROPS fonalcsoportok?

Minden DROPS fonalat a vastagsága alapján 6 fonalcsoport egyikébe soroltuk. (A-tól F-ig). Az azonos fonalcsoportba sorolt fonalak kötéspróbája hasonló, ezért a mintákban többé-kevésbé egymással behelyettesíthetőek, azonban az egyes típusok hossza eltérhez, ezért behelyettesítéskor minding ellenőrizzük a szükséges fonalmennyiséget!

5) Használhatok a mintában megadottól eltérő fonalat?

Igen, ha a fonal a mintában megadott kötés / horgoláspróbával köthető / horgolható. Mindig készítsünk kötéspróbát, és ellenőrizzük, hogy ugyanannyi szemünk van egymás mellett és ugyanannyi sorunk egymás fölött, mint ami a mintában szerepel.

Ne feledjük, hogy az eltérő fonalak megkötve is eltérő struktúrájúak lesznek, így a darabunk külseje is más lesz. A fonal hossza is eltérhet, így behelyettesítéskor újra kell számolnunk a szükséges fonalmennyiséget.

Többer olvashat többet arról, hogyan kell kiszámolnia a behelyettesítő fonal mennyiségét, és hogyan helyettesíthet 1 szál fonalat 2 másik, vékonyabbal. here.

6) Mit jelent ha egy fonal „Szupermosott”?

A szupermosott gyapjú egy különleges gyapjútermék, amit úgy kezeltek, hogy mosógépben mosható legyen. Sokan félnek a gyapjútól, mert könnyen összemegy a mosásban (bár ezt a tulajdonságot egyesek kihasználják, és szándékosan mossák kisebbre) a szupermosott gyapjú lehetővé teszik, hogy probléma nélkül használják ezeket a remek anyagokat.(Ezen az oldalon többet is olvashat erről.).

7) Mit jelent az, hogy “Oeko-Tex® bizonyítvánnyal rendelkezik?

Az Oeko-Tex® Standard 100 szabványt az 1990-es évek elején vezették be, mert a vásárlóközönség igényelte az olyan textíliákat, amelyek nem jelentenek egészségügyi veszélyt. Az Oeko-Tex® Standard 100 egy globálisan egységes tesztelési és igazolási rendszer a textiekhez és a nyersanyagokhoz, az alapanyagoktól és végtermékekig a termelés minden állomásán. Tartalmazza még, egészségügyi biztonsági szempontból a törvények által tiltott vagy szabályozott károsanyagok jelenlétét vizsgáló teszteket és a paramétereket.

Még több információt talál a következő oldalakon: www.oeko-tex.com

8) Hol gyártják a DROPS fonalait?

Arról, hogy l gyártják a DROPS fonalait, az egyes fonalak színkártyáinál és árlistájánál olvashat többet.

9) Miért olyan olcsók a fonalak?

Mint Észak-Európalegnagyobb kézi-kötőfonal és minta márkája, különleges lehetőségeink vannak arra, hogy a legjobb nyersanyagokkal dolgozzunk, és olyan módon spóroljunk, amelyek önöknek is hasznos. Ezért lehet a DROPS fonalakat a hasonló termékeknél 20-30%-kal olcsóbban megvenni.

10) Mennyire pontosak a weboldalon található színkártyák színei?

Amikor a színkártyákhoz készítjük a képeket, mindent megteszünk azért, hogy azok a lehető legpontosabban adják vissza a színeket. Sajnos, azonban nem tudjuk garantálni, hogyan jelennek meg ezek a képek az ön számítógépének monitorján. Minden monitor másképp adja vissza a színeket, némely szín a valóságnál sötétebben, mások bizonyos képernyőkön telítettebben jelenhetnek meg. Ha azt veszi észre, hogy sok szín tér el attól, amit a monitorján lát, akkor a monitorbeállításain kell változtatnia.

11) Mi az a micron? Mit jelent a superfine / extrafine megjelölés?

A fonalakhoz használt elemi szálak finomságát micronban mérik (a milliméter ezredrésze). A szuperfinom alpaca 26 – 28 micronos, a finom merinói gyapjú 21,5 micronnál vékonyabb, az extrafinom merinó 19,5 micronnál is vékonyabb. Minél kisebb a micron szám, a szálakból készült fonalunk anál finomabb, annál puhább lesz, minél magasabb a micronszám, annál tartósabb lesz a fonal minősége.

Azért fontos a micronszám, mert a fonal alapanyaga, az elemi szálak átalakulnak, (fonal, kötött anyag, szövet, stb. lesz belőlük), és a finomsága meghatározza, mire a legalkalmasabb felhasználni. Ezért ajánljuk, hogy a legfinomabb fonalat (mint pl a DROPS Baby Merino) pl babaruhákhoz használjuk, a vastagabb elemi szálbóől készült, durvább, de tartósabb fonalakat, pl. a DROPS Snow fonalát ülőpárnákhoz vagy lábbelikhez használjuk).

12) Miért térnek el a mintás fonalak gombolyagainak színei?

Ugyanazon színes fonal gombolyagainak a színe eltérő lehet mert 1) a két gombolyag más festésből származik, más a festési száma. 2) a fonalat az úgynevezett „varázsfestés” technikával festettük (a DROPS Delight fonalnál például ezt használjuk), ami egyedi mintázatot, folyamatos színátmenetet eredményez, ugyanakkor egy festésen belül is előfordulhatnak sötétebb vagy világosabb árnyalatok. Ez nem hiba, hanem a fonal jellegzetessége.

13) Mit tehetek, ha abban a boltban, ahol vásárolni szoktam, nem kapható az a szín, mait szeretnék?

Ha abban a DROPS üzletben nem kapható az a szín, amit szeretne, keressen egy DROPS Superstore (az aranypecséttel ellátott üzletek), ők beszerzik azokat a fonalakat is, amiket épp nem tartanak raktáron. A DROPS üzletek listáját keresse itt..

14) Hol találhatok egy bizonyos színt vagy festést?

Először mindig keresse meg azt a DROPS üzletet, ahol vásárolni szokott. Ha nincs náluk az adott szín / festés, kérdezze meg a többi kézimunkázót a FB DROPS Magyarul vagy a DROPS Workshop in Facebook csoportban, vagy Ravelry oldalon, ahol lehetnek olyanok, akik hajlandók megválniuk a készleteikben megbújó gombolyagoktól.

15) Miért szöszök, bolyhosodik a fonalam?

Egy fonal azért szöszöl / bolyhosodik, mert nincs benne elég sodrat, hogy minden elemi szálat összetartson. Minden fonalban van egy kis plusz elemi szál (a gyártásból adódóan), ami szöszölés, bolyhosodás formájában távozik, ennek mennyisége attól függ, hogyan fonták a fonalat. A „brushed” típusú fonalak (a „szöszösebb” fonalak), mint a DROPS Melody, a többi fonalnál többlaza szálat tartalmaznak, és ezért jobban is szöszölnek. A szöszölés attól is függ, hogy mit viselünk a darab alatt vagy fölött, belekapaszkodik-e az anyag a sálakba, kihúzza-e azokat. Ezért nem garantálható, hogy egy fonal egyáltalán ne szöszöljön

Az alábbiakban néhány tanács, ahhoz, hogyan kaphatja a legjobb eredményt a szőrösebb, szöszösebb fonalakat használva:

  • Amikor elkészült a darabbal, (mielőtt kimosnánk) alaposan rázzuk ki, hogy a laza szálak lepotyogjanak. MEGJEGYZÉS: NE HASZNÁLJUNK szösz-hengert, kefét, vagy olyasmit, ami beleakadhat a szálakba.
  • Tegyük a darabot egy nejlon zacskóba és a fagyasztóba, így a szálak kevésbé tapadnak egymáshoz, és a fölösleges szálak könnyebben kipotyognak. Hagyjuk néhány órára a fagyasztóban és rázzuk ki újra.
  • A fonal címkéjén található utasítások szerint, mossuk ki a darabot. A szöszölősebb fonalakkal készült darabokat mosás és száradás után alaposan ki kell ráznunk, hogy a szálak fellazuljanak, és a fölöslegesek kipotyogjanak.
Have a problem with the DROPS yarn you purchased? When you purchase yarn from the shade cards or patterns on our site, you are not buying directly from DROPS but from one of the hundreds of DROPS stores around the world. It is therefore important that you take contact with the DROPS store where you bought the yarn, and that you save the labels of all the skeins you purchased (they are your warranty). The DROPS store you contact will assist you and escalate the claim if necessary. Find a list of DROPS stores here.

Megjegyzések / Kérdések (434)

country flag MARTIN wrote:

Bonjour, j'ai tricoté un bonnet en Rose Magenta pour une cliente. Il se trouve que le bonnet s'est complètement détendu, allongé. Elle ne peut plus le porter. J'ai pourtant tricoté de manière serrée (3) en côtes 1/1. Cela peut-il venir d'un défaut de la laine, comme le coloris est nouveau ? Je vous remercie.

25.01.2023 - 14:12:

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Martin, vérifiez qu'elle l'a bien lavé en respectant les consignes d'entretien de l'étiquette + ces conseils généraux (type, on ne doit pas mettre à sécher un tricot détrempé, il s'allongerait. Et, n'hésitez pas à contacter votre magasin, on saura vous renseigner (mais la couleur ne joue pas sur l'entretien, c'est le même pour toutes les couleurs). Bon tricot!

25.01.2023 kl. 17:02:

country flag Kuluk Heilmann wrote:

Kan jeg bestille Drops Air hos jer?

11.01.2023 - 16:49:

country flag Brigittte Diderich wrote:

Ik heb een orachtig vest gebreid met dit garen, maar nu gaat het steeds meer pluizen en wordt daardoor lelijk. Wat kan ik hier tegen doen?

01.01.2023 - 11:29:

country flag Kerstin wrote:

Ich erkenne Air nicht wieder, auch der fertige Pullunder ist nicht so weich wie gewohnt, und er hat aufgrund des unregelmäßigen Fadens eine unruhige Struktur. Ich bin sehr enttäuscht und werde bis auf weiteres kein Air mehr kaufen. Ich hoffe Sie bekommen die Probleme in den Griff und es gibt zukünftig wieder Air in der ursprünglichen Qualität.

10.12.2022 - 18:03:

DROPS Design answered:

Liebe Kerstin, es tut uns leid, wenn Sie einen fehlerhaften Knäuel erhalten haben. Bitte nehmen Sie mit Ihrem DROPS Laden Kontakt auf.

12.12.2022 kl. 12:53:

country flag Kerstin wrote:

Hej! Was ist mit Air passiert? Haben Sie die Zusammensetzung geändert oder ist die Maschine, mit der die Wolle in den Schlauch geblasen wird, defekt? Air war eines meiner Lieblingsgarne; gleichmäßiges Strickbild, herrlich weich mit leichtem Flaum. Ganz anders das Garn, das ich vor zwei Wochen erhalten habe, völlig unregelmäßig „gesponnen“, teilweiser ist der Faden so dünn, dass ich Sorge habe, dass er reißt, , teilweise enthält der Faden Knubbel, die ich rausschneiden muss.

10.12.2022 - 18:01:

country flag Tone wrote:

Ok. Sånn det ser ut for meg HAR allerede garnet mistet elastisitet. Er det irreversibelt? Eller er det noe jeg kan gjøre for å forbedre resultatet?

09.10.2022 - 21:14:

country flag Tone wrote:

Jeg strikket en genser i Air, vasket den og tørket den flatt, men den ble så lang. Jeg har prøvd å ha den i vaskemaskinen på kort sentrifugering en gang. Den ble kanskje bittelitt kortere. Kan jeg tørre å kjøre den litt hardere, eller blir den ødelagt da?

28.09.2022 - 22:25:

DROPS Design answered:

Hei Tone. Anbefaler deg å følge vaskeanvisninger. Beveg plagget forsiktig rundt, ikke gni/vri, skyll plagget godt. Og når det skal tørkes legger du genseren i den formen den skal ha og tørkes liggende. Unngå å tørke plagget på underlag som suger til seg fuktighet, som for eksempel frottéhåndklær. I begge tilfeller kan plagget misfarges eller miste sin naturlige elastisitet. Vask i vaskemaskin kan vi ikke garantere utfallet, uansett lett eller litt hardere sentrifugering. mvh DROPS Design

09.10.2022 kl. 12:40:

country flag Karin wrote:

Zum ersten Mal eine " uni" farbe ( erika) bestellt. Strickt und fühlt sich ganz anders an , als z.b lila Nebel . Da es eine Blockstreifen Jacke wird , bin ich auch mit dem Maschenbild nicht zufrieden. Schaut aus wie wenn die Maschen Anzahl nicht mehr passt und der "erika" Streifen sich in der Breite zusammen zieht.

23.09.2022 - 09:29:

country flag Marie Jonsson Modin wrote:

Den rosa tröjan med falsk fläta som finns med i reklamen till garnet Air på Facebook, vilket mönster är det?

04.09.2022 - 11:20:

DROPS Design answered:

Hei Marie. Litt vanskelig å vite hvilken reklame du har sett på , da det byttes ofte / nye poster på FB. Om du mener den rosa genseren som viser DROPS Air i garnpresentasjons videoen er det Strawberry Mousse genseren i DROPS 220-16. Du kan også filtrere søket ditt. Klikk på GRATIS OPPSKRIFTER, deretter Gensere under DAME, så DROPS Air under Garn, deretter Flette under Struktur og til slutt Rosa under Farge. Lykke til. mvh DROPS Design

05.09.2022 kl. 08:46:

country flag Ina wrote:

Jeg skal hækle en halsedisse fra en af jeres opskrifter, hvor der står jeg skal bruge Drops air. I en garnbutik sagde de at merino fungerede bedre ift. at det trak sig tilbage til formen og var svedabsorberende og vandafvisende. Så nu ved jeg ikke om jeg skal bruge alpaca i Air drops eller om jeg skal bruge merino uld. For jeg vil helst gerne have at halsen trækker sig tilbage til formen efter brug så den ikke gaber hver gang. Og jeg ikke bliver helt våd på halsen.

26.08.2022 - 08:43:

DROPS Design answered:

Hei Ina. Du kan fint brukt DROPS Big Merino på en oppskrift som er strikket med DROPS Air. Bare husk å overholde strikkefastheten (og når det gjelder merino garn er det bedre å strikke for stramt enn løst, da den holder seg bedre i form). Og husk ved vask, følg vaskeanvisningen på etikketten (må ikke vaskes ved ullprogram, men 40`C finvask). mvh DROPS Design

29.08.2022 kl. 07:50:

country flag Tatyana De Keyser wrote:

Hallo. Ik overweeg een babydekentje te haken met dit garen. Is dit garen hiervoor geschikt of raden jullie eerder een ander garen aan?

17.08.2022 - 09:48:

DROPS Design answered:

Dag Tatyana,

Persoonlijk zou ik eerder kiezen voor een merinowol omdat het niet kriebelt en geschikter is voor mensen met een wolallergie, dus ook voor de gevoelige babyhuid. DROPS Air is wat 'pluiziger' en kriebelt sneller.

17.08.2022 kl. 16:51:

country flag Audhild Sørensen wrote:

Hei. Garnet dere bruker i mønster i hjemmet blå med hvit stjerner. Hva type air. Tenkte å strikke to gensere. Det er vel tilbud på garn. Håper å høre fra deg. Å hvordan gjør jeg når jeg bestiller. Hilsen Audhild Sørensen 93612707 i Bodø

28.07.2022 - 13:54:

DROPS Design answered:

Hei Audhild. Ta en titt på DROPS nr. 228-49, er det den du tenker på? Det er brukt DROPS Air. Du må evnt ta kontakt med en butikk og høre om de har tilbud på dette garnet nå. Alle butikker som selger DROP Air garn vil ha tilbud på all Alpaca garn (inkl DROPS Air) fra 15. august. Vi selger ikke garn til privatpersoner, men du kan bestille fra vår nettsiden, men du blir videreformidlet til en butikk (Strikkenett) og legger inn din ordre der. Ellers så kan du se på oversikten under "Finn en butikk" og velg derfra. mvh DROPS Design

08.08.2022 kl. 13:21:

country flag Hanneke Van Der Aa wrote:

Hoeveel garen zou ik ongeveer nodig hebben voor een trui maat 140?

22.07.2022 - 20:22:

DROPS Design answered:

Dag Hanneke,

Dat hangt een beetje af van het patroon. Bij al onze patronen staat aangegeven hoeveel garen je nodig hebt voor elke maat. Ook bij de kinderpatronen.

24.07.2022 kl. 13:12:

country flag Gill Van Gulik wrote:

Could you tell me the make of the colour of the top blue ball from the Air range please. There are two blue balls in the front and 2 pink balls at the back in the photo. Thanks.

09.07.2022 - 03:56:

DROPS Design answered:

Dear Gill, it seems to be nº 18, from the colors now available (it could be a previously discontinued color). However, the actual color may vary, since the lightning in a photo or a screen won't be like the color of the actual yarn.

09.07.2022 kl. 18:29:

country flag Linnea Söderström wrote:

Hej! Har beställt drops air natur i två omgångar med väldigt olika nyans. Jag undrar om ni har dyelot 7G2125 för drops air natur på lager och om det finns möjlighet att specificera det i en bestsällning? Tack på förhand! Med vänliga hälsningar, Linnea

28.06.2022 - 11:19:

DROPS Design answered:

Hej Linnea. Vi har tyvärr inte översikt på vad våra återförsäljare har på lager, men ta gärna kontakt direkt med våra återförsäljare så kan de hjälpa dig. Mvh DROPS Design

30.06.2022 kl. 12:13:

country flag Mary wrote:

Should a sweater made with Drops Air be blocked? How if yarn should not soak? Thank you

23.06.2022 - 18:02:

DROPS Design answered:

Dear Mary, it's not necessary to block the garment. Happy knitting!

23.06.2022 kl. 20:07:

country flag Tracy wrote:

Do you ship directly to Canada ? What are the shipping charges ?

23.06.2022 - 13:39:

DROPS Design answered:

Dear Tracy, please find the list of DROPS Stores for the Canada here - note that you can contact Nordic Yarn for the list of the stores in Canada. Happy knitting!

23.06.2022 kl. 16:19:

country flag Mcath wrote:

Je voudrais tricoter le modèle 226 28 en Cotton mérinos ou Cotton Light et non pas Drops air. Est-ce possible? et si oui, quelle quantité? merci.

22.06.2022 - 18:09:

DROPS Design answered:

Bonjour Mcath, utilisez notre convertisseur pour voir les possibilités proposées pour remplacer Air (= soit 1 autre fil du groupe C, soit 2 fils du groupe A, mais vous pouvez aussi essayer avec 1 fil du groupe B + 1 fil du groupe A, il faudra cependant bien réaliser votre échantillon pour vérifier si vous avez les bonnes mesures et surtout si vous aimez la texture obtenue). Votre magasin saura vous conseiller, même par mail ou téléphone. Bon tricot!

23.06.2022 kl. 08:54:

country flag Mette Budtz wrote:

Hej. Elsker Drops Air og Drops Air Mix. Lige nu vil jeg gerne strikke en bluse med netop Air Mix - men opskriften er med kidmohair, akryl og nylon. Jeg kan ikke tåle mohair. Skal jeg evt. strikke på nogle større pinde ? Håber på hurtigt svar, da jeg rigtig gerne vil igang. DBH Mette Budtz

22.06.2022 - 16:41:

DROPS Design answered:

Hei Mette. Er oppskriften du har funnet strikket i en kvalitet som heter Kidmohair? I så fall er ikke det DROPS garn og har ikke kunnskap om den kvaliteten. Men sjekk strikkefastheten som står på etiketten og sammenligne den med DROPS Air, da kan du se om disse kvalitetene kan brukes om hverandre. mvh DROPS Design

27.06.2022 kl. 08:08:

country flag Seija wrote:

Ihanan pehmeä ja kevyt lanka. Kauniit värit ja kiva kutoa.

08.06.2022 - 08:55:

country flag Seija wrote:

Lanka air ja malli nro ai-014 ja koko M. Miten kavennan kohdan 3 kavennukset? Silmukoita 180 ja pitää kaventaa 42. Minulla kierroksen alkamiskohta on takakappaleen alku. Saisinko vastauksen mahdollisimman pian? Kiitos.

08.06.2022 - 08:53:

country flag G*****a W********g P*******t wrote:

Hej jag har köpt Drops Air färg dimma 10 i färgbad 4417 hos er, har ni kvar av det? Behöver 3-4 nystan till.

02.06.2022 - 14:53:

DROPS Design answered:

Hej, Nej tyvärr, fråga i DROPS Workshop på Facebook, her findes gode chancer for at få fat i det :)

03.06.2022 kl. 12:58:

country flag Kosova Nura wrote:

Hi there I ordered almost 20kg of drops air yarn in many different colours. 3 of the colours are not the same thickness, some areas are thick other parts are thin which is causing my knitwear to look uneven. Please tell me what I can do about this and whether I can have a new batch sent to me or changed with another colour that is all one thickness.

24.05.2022 - 03:48:

DROPS Design answered:

Dear Mrs Kosova, please contact the store where you bought the yarn from sending them pictures and all relevant informations. Thanks for your help. Happy knitting!

24.05.2022 kl. 08:38:

country flag Susanne Mänttäri wrote:

Haluan neuloa neuleen jossa pohjavärin on Metsänvihreä ja siinä on isoja luonnonvalkoisia kukkia samasta langasta. Miten käy pesussa? Värjäytyykö luonnonvalkoinen osuus vihreästä langasta? Pitäisikö valita vaaleampi vihreä?

02.05.2022 - 13:21:

country flag Hanne Gustum wrote:

Hei! Har dere drops air i fargen 17 jeansblå med innfarging 7F8630? Mvh Hanne Gustum.

29.04.2022 - 19:52:

DROPS Design answered:

Hei Hanne. Vi selger bare kilovis til butikker. Men ta kontakt med din butikk / en nettbutikk og hør om de har denne innfargingen. Ellers så anbefaler jeg deg å bruke diverse sosiale medier for håndarbeid (f.eks DROPS Workshop), der er det mange brukere som hjelper hverandre med etterlysning av garn og partinr. mvh DROPS design

02.05.2022 kl. 09:33:

Leave a comment to DROPS Air

Örömmel hallanánk véleményét erről a fonalról.

Ha kérdést szeretne feltenni, ügyeljen arra, hogy a megfelelő kategóriát válassza ki, így fegyorsíthatja a válaszadás folyamatát. Það verður að merkja við svæði merktri með *.