DROPS Flora

Mindennapi kényelem alpakából és gyapjúból.

ár:

1061Ft

/ 50 g

Összetétel: 65% Gyapjú, 35% Alpaka
Fonalcsoport: A (23 - 26 szem) / 4 ply / fingering
Súly/hossz: 50 g = kb. 210 méter
Ajánlott tűméret: 3 mm
Kötéspróba: 10 x 10 cm = 24 szem x 32 sor
Kezelés: Kézimosás, max 30°-on/ fektetve szárítsuk! / Nemezelhető

Made in: Peru
Nyersanyag származási helye: Gyapjú Dél-Amerikából

Fonaltípus
Kezdő ár
DROPS Flora
uni colour
1061.00 HUF
n/a

Stores selling this yarn online

Kattintson a Rendelés gombra, és egyenesen a DROPD kereskedő webboltjába irányítjuk, ahol leadhatja a rendelését.

Bolt neve Online ár
Nordfonal.hu
Webstore
1061.00 HUF
50g
Rendelés
Baba Erka Fonalkuckó
Webstore
1061.00 HUF
50g
Rendelés

Ellenőrizze, hogy az Ön helyi üzlete tartja-e, itt

DROPS Flora
mix
1122.00 HUF
n/a

Stores selling this yarn online

Kattintson a Rendelés gombra, és egyenesen a DROPD kereskedő webboltjába irányítjuk, ahol leadhatja a rendelését.

Bolt neve Online ár
Nordfonal.hu
Webstore
1122.00 HUF
50g
Rendelés
Baba Erka Fonalkuckó
Webstore
1122.00 HUF
50g
Rendelés

Ellenőrizze, hogy az Ön helyi üzlete tartja-e, itt

28 Színek DROPS Flora

white
uni colour 02
off white
uni colour 01
white fog
uni colour 22
light grey
mix 03
medium grey
mix 04
dark grey
mix 05
beige
mix 07
brown
mix 08
new
caramel
uni colour 25
new
lemonade
uni colour 26
yellow
mix 17
new
tangerine
uni colour 29
red
mix 18
strawberry pink
mix 24
Kivonva
peach pink
uni colour 20
Kivonva
coral
uni colour 19
new
magenta
uni colour 28
pink
uni colour 21
amethyst
uni colour 09
indigo
uni colour 10
denim blue
uni colour 13
ice blue
uni colour 14
petrol
mix 11
new
parrot green
uni colour 27
green
uni colour 15
pistachio
uni colour 16
misty forest
uni colour 23
black
uni colour 06

Termékadatok

35% alpaka és 65% gyapjú keverékéből készül DROPS Flora a közkedvelt DROPS Lima vékonyabb változata, aza tökéletes mindennapi kényelmes fonal.

Meleg, kényelmes, jó formatartó, ez a fonal nagyszerű választás a többszínű mintákhoz (a színek egymás mellett nagyszerűen mutatnak), mint a norvégminták, csíkok, takarók, éppúgy, mint a felsőruházat, a mindennapokra szánt ruhadarabok.

A termék fenntarthatóságáról itt olvashat többet.


Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott színek monitoronként eltérhetnek hasonlóképp, a színek festésenként is eltérhetnek.

How do I care for this yarn?

yarn wash

Kézimosás, max 30°-on/ fektetve szárítsuk!

A symbólumok magyarázatát keresse a táblázatban

Tudjon meg többet a fonalak mosásáról.

How can I replace this yarn?

If you are looking to replace this yarn with another DROPS yarn, you can use another yarn within the same yarn group, or try our yarn converter!

Want to get a closer look?

Take a closer look at the yarn and see how a knitted sample looks in this video:

What other yarns can I combine this one with?

Many of our yarns can be combined together to get a different tension, texture or feel. Here's a few combination ideas to inspire you.

DROPS Kid-Silk 20, világosbézs + DROPS Flora 08, barna
DROPS Kid Silk 16 sz. sötétlila szín + DROPS Flora 09 sz. ametiszt szín

Thinking about felting this yarn?

See how this yarn looks before and after felting:

Utána
Minta

Needles: 3.00 mm
Utána: 24 szem x 32 sor
Minta: 26 szem x 42 sor

Read more about felting here

Do you have a question about this yarn?

See a list of frequently asked questions (FAQ) about our yarns.

1) Milyen elemi szálakból készülnek a DROPS fonalak?

Fonalat sokféle természetes és szintetikusúton előállított elemi szálból készíthetünk. DROPS nagyrészben természetes alapanyagokból, gyapjú, pamut, alpaca, len és selyemszálakból készült fonalakat gyárt. Minden elemi száltípusnak megvannak a sajátos tulajdonságai, és gyakran keverjük is őket, hogy mindenből a legjobbat használjuk ki. A durvább fonalak előnye, hogy erősebbek, tartósabbak, a finomabb szálak pedig puhábbak és kényelmesebbek. Az alábbiakban olvashat a legyakrabban használt elemi szálainkról:

Alpaka:
Az alpaca szösz egy természetes elemi szál, amit az alpaca állatról gyűjtenek be, szerkezetében a báránygyapjúhoz hasonló. Puhaságát a szál kis keresztmetszetének köszönheti, amely a merinóhoz hasonló. Puha, ellenálló, elegáns, selymes természetes szál. Az alpaca szálból készült fonalak nemnemezelődnek, és nem bolyhosodnak könnyen, és a sodrástól függően lehetnek könnyű vagy nehéz súlyúak. Miközben hasonlít a gyapjúra, annál melegebb, nem szúr, nem tartalmaz lanolin, ezért hipoallergén. Az alpakák 22 természetes színben léteznek, 300 természetes árnyalatban, a valódi feketéktől a fekete/ barna / szürke árnyalatokon át a fehér, az ezüst és a rózsaszínes-szürkés árnyalatokig. p>

Mohair:
Ez az elemi szál az angórakecskékről származik, és luxus-alapanyagnak számít. A Mohair fonalak olyan melegek, mint a gyapjúból készültek, de sokkal könnyebbek, könnyen festhetőek, de nehezen nemezelődnek. A mohair szálaknak jellegzetes fénye van, ami attól a különleges módtól származik, ahogyan a szálak visszaverik a fényt. Annak ellenére, hogy elemi szélként keményebb, könnyű levegős fonalakat fonnak belőle, amelyekből könnyed, fényes, elegánsdarabok készülnek.

Gyapjú:
A bárány testéről származó gyapjú viszonylag durvább elemi szál. Két jellegzetes tulajdonsága, a hőtárolás, és a nemezelhetősége. A bárány fajtájától függően a gyapjú megjelenése változó lehet.
A merinói bárányról származó gyapjú a legfinomabb, puha, és finoman hullámos felületű. A DROPS minden merinói gyapjúból készült fonala Dél Amerikából származik olyan bárányoktól, amelyeknél nem alkalmazták a “mulesing” technikát..
A tiszta élő gyapjú közvetlenül az élő állatról levágott gyapjúból készül, és nincs benne korábban elkészült ruhadarabokból származó, újrafeldolgozott gyapjúszál. A géppel mosható gyapjúszálakról kémiai úton eltávolítják a mikroszkopikus méretű pikkelyeket, így azok nem tudnak egymásba kapaszkodni, nemezelődni, ezzel a gyapjú alkalmas less a gépben mosásra. (see Superwash).

Selyem:
A selyemszál a selyemhernyóként ismert molyféle gubójából készült letekert, folyamatos hosszú szál. Ugyan a selyemhernyót tenyésztik is, a Tussah-selyem a vadon élő selyemhernyók gubójából készül. A selyemszál az egyik legerősebb természetes szál, és csodás kötőfonal készíthető belőle. Remekül keverhető más fonalakkal, különösen a gyapjúval. A selyemfonalat természetes anyagokkal is nagyon szépen lehet festeni.

Növényi rostok:
Több növényi rost ismert, amit bizonyos növények vagy zöldségek sejtfalában találhatók. Ezek közül kettő a legismertebb, mint a legfontosabb kötő és más textil-alapanyag a pamut és a len.
Pamut a pamutnövény magját körülvevő elemi szálak, s majdnem tisztán cellulózból állnak. A pamut színe általában fehér, de létezik barna és zöld változat is. A pamutszálakat gyakran sodorják puha fonallá vagy cérnává, amiből puha, légáteresztő textíliákat készítenek, amelyek nyári ruhának, kiegészítőknek is alkalmasak. A fonal a selyemnél vagy a lenfonalnál gyengébb, de a gyapjúnál erősebb.
Mercerizált pamut az a pamut, amely átesett a mercerizálás folyamatán. Ez a folyamat a hagyományos pamutnál simább, fényesebb fonalat eredményez, ami a “sima” pamutnál erősebb, könnyebben festhető, ellenál a penésznek, és a bolyhosodásnak, továbbá kevésbé megy össze, és jobban tartja a formáját. br /> Len ezt az elemi szálat a len-növény szárából nyerik, erősebb és tartósabb bármelyik más elemi szálnál. A len-szál viszonylag puha, fényes, és a korral, a mosásokkal egyre puhább és szebb less. A len kényelmesebb viselet a pamutnál, jobban magába szívja a nedvességet és gyorsabban szárad.

A fonalainkban használt egyéb műszálak között olyanokat találhatunk, mint az akril, viszkóz, poliamid (nejlon) és a poliészter. Ezekkel a a szálakkal erősítjük a fonalainkat (például a DROPS Fabel zoknifonalunkat), vagy különleges szerkezetet kölcsönzünk nekik (például a fújt fonalunknak, a DROPS Air fonalnak).

2) Mi a poliamid?

A poliamid szál, közismert nevén a nejlon rendkívül erős, könnyű súlyú, könnyen kezelhető, rugalmas szál (mosógépben is mosható és szárítható), amely tökéletesen alkalmassá teszi arra, hogy más elemi szálakkal összekeverve tartós fonalakat, pl. zoknifonalakat készítsenek belőle.

A poliészterrel összehasonlítva a poliamid lágyabb, puhább, rugalmasabb szál, ugyanakkor jobban magába szívja a nedvességet és lassabban szárad.

3) Milyen információk találhatók a DROPS fonalak címkéjén?

Minden DROPS fonal címkéjén megtalálhatók az információk alapanyagokról (gyapjú, pamut, etc), a gombolyag súlya grammokban és unciákban, a fonal hossza méterben és yardban, a mosási, kezelési útmutatók és szimbólumok (részletesen itt), a szín száma, a festési szám és a fonalcsoportra vonatkozó adatok.

4) Mik azok a DROPS fonalcsoportok?

Minden DROPS fonalat a vastagsága alapján 6 fonalcsoport egyikébe soroltuk. (A-tól F-ig). Az azonos fonalcsoportba sorolt fonalak kötéspróbája hasonló, ezért a mintákban többé-kevésbé egymással behelyettesíthetőek, azonban az egyes típusok hossza eltérhez, ezért behelyettesítéskor minding ellenőrizzük a szükséges fonalmennyiséget!

5) Használhatok a mintában megadottól eltérő fonalat?

Igen, ha a fonal a mintában megadott kötés / horgoláspróbával köthető / horgolható. Mindig készítsünk kötéspróbát, és ellenőrizzük, hogy ugyanannyi szemünk van egymás mellett és ugyanannyi sorunk egymás fölött, mint ami a mintában szerepel.

Ne feledjük, hogy az eltérő fonalak megkötve is eltérő struktúrájúak lesznek, így a darabunk külseje is más lesz. A fonal hossza is eltérhet, így behelyettesítéskor újra kell számolnunk a szükséges fonalmennyiséget.

Többer olvashat többet arról, hogyan kell kiszámolnia a behelyettesítő fonal mennyiségét, és hogyan helyettesíthet 1 szál fonalat 2 másik, vékonyabbal. here.

6) Mit jelent ha egy fonal „Szupermosott”?

A szupermosott gyapjú egy különleges gyapjútermék, amit úgy kezeltek, hogy mosógépben mosható legyen. Sokan félnek a gyapjútól, mert könnyen összemegy a mosásban (bár ezt a tulajdonságot egyesek kihasználják, és szándékosan mossák kisebbre) a szupermosott gyapjú lehetővé teszik, hogy probléma nélkül használják ezeket a remek anyagokat.(Ezen az oldalon többet is olvashat erről.).

7) Mit jelent az, hogy “Oeko-Tex® bizonyítvánnyal rendelkezik?

Az Oeko-Tex® Standard 100 szabványt az 1990-es évek elején vezették be, mert a vásárlóközönség igényelte az olyan textíliákat, amelyek nem jelentenek egészségügyi veszélyt. Az Oeko-Tex® Standard 100 egy globálisan egységes tesztelési és igazolási rendszer a textiekhez és a nyersanyagokhoz, az alapanyagoktól és végtermékekig a termelés minden állomásán. Tartalmazza még, egészségügyi biztonsági szempontból a törvények által tiltott vagy szabályozott károsanyagok jelenlétét vizsgáló teszteket és a paramétereket.

Még több információt talál a következő oldalakon: www.oeko-tex.com

8) Hol gyártják a DROPS fonalait?

Arról, hogy l gyártják a DROPS fonalait, az egyes fonalak színkártyáinál és árlistájánál olvashat többet.

9) Miért olyan olcsók a fonalak?

Mint Észak-Európalegnagyobb kézi-kötőfonal és minta márkája, különleges lehetőségeink vannak arra, hogy a legjobb nyersanyagokkal dolgozzunk, és olyan módon spóroljunk, amelyek önöknek is hasznos. Ezért lehet a DROPS fonalakat a hasonló termékeknél 20-30%-kal olcsóbban megvenni.

10) Mennyire pontosak a weboldalon található színkártyák színei?

Amikor a színkártyákhoz készítjük a képeket, mindent megteszünk azért, hogy azok a lehető legpontosabban adják vissza a színeket. Sajnos, azonban nem tudjuk garantálni, hogyan jelennek meg ezek a képek az ön számítógépének monitorján. Minden monitor másképp adja vissza a színeket, némely szín a valóságnál sötétebben, mások bizonyos képernyőkön telítettebben jelenhetnek meg. Ha azt veszi észre, hogy sok szín tér el attól, amit a monitorján lát, akkor a monitorbeállításain kell változtatnia.

11) Mi az a micron? Mit jelent a superfine / extrafine megjelölés?

A fonalakhoz használt elemi szálak finomságát micronban mérik (a milliméter ezredrésze). A szuperfinom alpaca 26 – 28 micronos, a finom merinói gyapjú 21,5 micronnál vékonyabb, az extrafinom merinó 19,5 micronnál is vékonyabb. Minél kisebb a micron szám, a szálakból készült fonalunk anál finomabb, annál puhább lesz, minél magasabb a micronszám, annál tartósabb lesz a fonal minősége.

Azért fontos a micronszám, mert a fonal alapanyaga, az elemi szálak átalakulnak, (fonal, kötött anyag, szövet, stb. lesz belőlük), és a finomsága meghatározza, mire a legalkalmasabb felhasználni. Ezért ajánljuk, hogy a legfinomabb fonalat (mint pl a DROPS Baby Merino) pl babaruhákhoz használjuk, a vastagabb elemi szálbóől készült, durvább, de tartósabb fonalakat, pl. a DROPS Snow fonalát ülőpárnákhoz vagy lábbelikhez használjuk).

12) Miért térnek el a mintás fonalak gombolyagainak színei?

Ugyanazon színes fonal gombolyagainak a színe eltérő lehet mert 1) a két gombolyag más festésből származik, más a festési száma. 2) a fonalat az úgynevezett „varázsfestés” technikával festettük (a DROPS Delight fonalnál például ezt használjuk), ami egyedi mintázatot, folyamatos színátmenetet eredményez, ugyanakkor egy festésen belül is előfordulhatnak sötétebb vagy világosabb árnyalatok. Ez nem hiba, hanem a fonal jellegzetessége.

13) Mit tehetek, ha abban a boltban, ahol vásárolni szoktam, nem kapható az a szín, mait szeretnék?

Ha abban a DROPS üzletben nem kapható az a szín, amit szeretne, keressen egy DROPS Superstore (az aranypecséttel ellátott üzletek), ők beszerzik azokat a fonalakat is, amiket épp nem tartanak raktáron. A DROPS üzletek listáját keresse itt..

14) Hol találhatok egy bizonyos színt vagy festést?

Először mindig keresse meg azt a DROPS üzletet, ahol vásárolni szokott. Ha nincs náluk az adott szín / festés, kérdezze meg a többi kézimunkázót a FB DROPS Magyarul vagy a DROPS Workshop in Facebook csoportban, vagy Ravelry oldalon, ahol lehetnek olyanok, akik hajlandók megválniuk a készleteikben megbújó gombolyagoktól.

15) Miért szöszök, bolyhosodik a fonalam?

Egy fonal azért szöszöl / bolyhosodik, mert nincs benne elég sodrat, hogy minden elemi szálat összetartson. Minden fonalban van egy kis plusz elemi szál (a gyártásból adódóan), ami szöszölés, bolyhosodás formájában távozik, ennek mennyisége attól függ, hogyan fonták a fonalat. A „brushed” típusú fonalak (a „szöszösebb” fonalak), mint a DROPS Melody, a többi fonalnál többlaza szálat tartalmaznak, és ezért jobban is szöszölnek. A szöszölés attól is függ, hogy mit viselünk a darab alatt vagy fölött, belekapaszkodik-e az anyag a sálakba, kihúzza-e azokat. Ezért nem garantálható, hogy egy fonal egyáltalán ne szöszöljön

Az alábbiakban néhány tanács, ahhoz, hogyan kaphatja a legjobb eredményt a szőrösebb, szöszösebb fonalakat használva:

  • Amikor elkészült a darabbal, (mielőtt kimosnánk) alaposan rázzuk ki, hogy a laza szálak lepotyogjanak. MEGJEGYZÉS: NE HASZNÁLJUNK szösz-hengert, kefét, vagy olyasmit, ami beleakadhat a szálakba.
  • Tegyük a darabot egy nejlon zacskóba és a fagyasztóba, így a szálak kevésbé tapadnak egymáshoz, és a fölösleges szálak könnyebben kipotyognak. Hagyjuk néhány órára a fagyasztóban és rázzuk ki újra.
  • A fonal címkéjén található utasítások szerint, mossuk ki a darabot. A szöszölősebb fonalakkal készült darabokat mosás és száradás után alaposan ki kell ráznunk, hogy a szálak fellazuljanak, és a fölöslegesek kipotyogjanak.
Have a problem with the DROPS yarn you purchased? When you purchase yarn from the shade cards or patterns on our site, you are not buying directly from DROPS but from one of the hundreds of DROPS stores around the world. It is therefore important that you take contact with the DROPS store where you bought the yarn, and that you save the labels of all the skeins you purchased (they are your warranty). The DROPS store you contact will assist you and escalate the claim if necessary. Find a list of DROPS stores here.

Megjegyzések / Kérdések (154)

country flag Pernille Larsen wrote:

Dejligt med nye farver. Ønsker mig en vinrød eller rødmeleret, ja faktisk alle farverne fra Drops Alpaca, da jeg er lige lidt mere vild med Flora

07.11.2022 - 22:02:

country flag Kerstin wrote:

Hallo, ich möchte gerne die Wolle Nord Jeans blau gegen Flora jeans blau tauschen. Können Sie mir sagen ob die Farben identisch sind? Grüße Kerstin

30.09.2022 - 12:36:

DROPS Design answered:

Liebe Kerstin, wenden Sie sich bitte direkt an Ihrem DROPS Händler, dort wird man die besten passenden Farben auch per Telefon oder per E-Mail empfehlen. Viel Spaß beim stricken!

03.10.2022 kl. 10:29:

country flag Jana Drvotová wrote:

Dobrý den, mohu přízi Drops Flora použít na svetřík pro 6i měsíční miminko? Nekouše? Děkuji za Vaši odpověď Drvotová Jana

24.07.2022 - 20:09:

DROPS Design answered:

Dobrý den, Jano, toto je velmi subjektivní - DROPS Flora patří k jemným vlněným přízím a na svetříky pro miminka se běžně s oblibou používá. Hodně zdaru! Hana

30.10.2022 kl. 08:53:

country flag Martin wrote:

Bonjour, est-ce que la laine Flora est certifiée Oeko-Tex ? Si non,. pour quelle raison ? Est-elle utilisable pour les bébés quand même ? Je vous remercie.

17.05.2022 - 16:41:

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Martin, notre producteur n'a pas encore la certification mais y travaille, retrouvez tous les modèles bébé tricotés en Flora ici. Bon tricot!

18.05.2022 kl. 14:17:

country flag Cindy wrote:

Can I weave this yarn

05.05.2022 - 07:03:

country flag Ineke Riedijk wrote:

Goedemiddag, Ik lees veel over de nare manieren waarop wol geschoren wordt bij angora, mohair, alpaca enz. Kopen jullie alleen wol in die op diervriendelijke wijze verkregen word? Met vriendelijke groet, Ineke Riedijk

04.04.2022 - 15:12:

DROPS Design answered:

Dag Ineke,

DROPS werkt samen met de grootste en serieuze producenten die diervriendelijkheid uiterst serieus nemen en de EU-regelgeving en wetten volgen. Meer over duurzaamheid en diervriendelijkheid vind je via deze link (Tekst staat helaas nog in het Engels)

07.04.2022 kl. 23:19:

country flag Sylvie Renou wrote:

Bonjour, hier je vous ai demandé quel bleu de Flora se rapprochait le plus du bleu de Camelia mais au lieu de me répondre, vous me renvoyez la page sur Flora que je connais déjà, qui plus est en anglais. Merci de répondre enfin à ma question.

25.03.2022 - 09:35:

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Renou, pour vous aider à trouver la couleur exacte en Flora correspondant à vos envies, n'hésitez pas à contacter directement votre magasin, on pourra vous conseiller, même par mail ou téléphone. Merci pour votre compréhension. Bon tricot!

28.03.2022 kl. 10:59:

country flag Sylvie Renou wrote:

Bonjour, je souhaite tricoter votre modèle " Pull de Noël DROPS avec jacquard Bonhomme de neige", en drops CAMELIA. Ce fil n'étant plus disponible, je souhaite le remplacer par le fil FLORA mais j'hésite au niveau des couleurs, du bleu en particulier. Que me conseillez-vous pour rester au plus près du modèle ? En vous remerciant par avance!

24.03.2022 - 18:30:

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Renou, n'hésitez pas à contacter (même par mail ou téléphone) votre magasin DROPS, on pourra là-bas vous aider plus facilement à choisir les couleurs dans les nuances que vous souhaitez en fonction des possibilités; Bon tricot!

25.03.2022 kl. 08:10:

country flag Olga Nese wrote:

Kan eg få bekjed på epost når de har fått drops Flora garn unicolor farge 10 på lager eg skulle hatt 6stk. nøstwer.takk

08.03.2022 - 22:52:

DROPS Design answered:

Hei Olga. Vi har dessverre ikke mulighet til å gi beskjed til alle privat personer når en kvalitet/farge ankommer vårt lager. Vi venter den inn på hovedlagret i uke 11 eller 12. mvh DROPS Design

14.03.2022 kl. 08:42:

country flag AnnieP wrote:

Entre Flora et Nord laquelle est la plus douce sur la peau ? Merci pour vos commentaires.

03.03.2022 - 18:00:

DROPS Design answered:

Bonjour AnnieP, pour toute assistance au choix d'une laine (chaque sensibilité étant différente), contactez votre magasin DROPS, on pourra vous répondre, même par mail ou téléphone. Bon tricot!

04.03.2022 kl. 11:30:

country flag Labrosse wrote:

Bonjour. Comment peut on savoir rapidement la quantité nécessaire (approximative bien sûr) qu’il faut pour un pull femme, homme ou enfant ? Je n’arrive pas à repérer cette information, sauf si bien sûr j’ouvre un modèle. Merci de votre reponse

04.02.2022 - 16:10:

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Labrosse, en fait, la quantité va dépendre de la taille, de la forme, du point employé, de l'échantillon/de la texture, etc.. et même si éventuellement vous le tricotez avec une autre laine ou pas ; l'idéal est donc plutôt de regarder parmi tous les modèles en Flora en utilisant les filtres adaptés, ou bien même tous ceux du tricotés avec une laine du groupe A (utilisez alors le convertisseur). Bon tricot!

04.02.2022 kl. 16:17:

country flag Chartier wrote:

Je dois utiliser la laine floraet la laine kid - silk, pour un pull top down pull raglan. J'aimerais trouver le modèle de pull correspondant, est-ce possible, je vais suvre une vidéo (le Monde de Line) se serait plus facile pour les tailles . Merci

08.01.2022 - 12:09:

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Chartier, vous trouverez ici tous nos modèles tricotés en DROPS Flora dont certains avec Kid-Silk. Bon tricot!

10.01.2022 kl. 09:43:

country flag Patrizia Merlini wrote:

Buongiorno ho una macchina da maglieria titolo 5 e vorrei fare una tuta sportiva con FLORA ma il mio fornitore (dilanaedaltrestorie) abituale di lana Drops non sa se va bene a macchina, poi mancano i colori, da più di un mese, potete aiutarmi. Me ne occorrono credo 30/40gomitoli sulla tonalità dei beige/nocciola, e se la scelta flora va bene per il mio progetto, grazie

06.01.2022 - 14:13:

DROPS Design answered:

Buongiorno Patrizia, i filati DROPS possono essere utilizzati con le macchine da maglieria: in ogni caso provi a fare un campione. Per l'ordine, deve comunque rivolgersi ai rivenditori DROPS. Buon lavoro!

08.01.2022 kl. 13:40:

country flag Patrizia Merlini wrote:

Buongiorno ho una macchina da maglieria titolo 5 e vorrei fare una tuta sportiva con FLORA ma il mio fornitore (dilanaedaltrestorie) abituale di lana Drops non sa se va bene a macchina, poi mancano i colori, da più di un mese, potete aiutarmi. Me ne occorrono credo 30/40gomitoli sulla tonalità dei beige/nocciola, e se la scelta flora va bene per il mio progetto, grazie

06.01.2022 - 14:12:

DROPS Design answered:

Buongiorno Patrizia, i filati DROPS possono essere utilizzati con le macchine da maglieria: in ogni caso provi a fare un campione. Per l'ordine, deve comunque rivolgersi ai rivenditori DROPS. Buon lavoro!

08.01.2022 kl. 13:41:

country flag Bjørg Andersen wrote:

Hei lurte på om dere har Drops Flora uni colour farge 21 og parti 498613? Skulle hatt 4 nøster.

04.01.2022 - 11:24:

DROPS Design answered:

Hei Bjørg. Vi selger bare kilovis til butikker. Men ta kontakt med din butikk / en nettbutikk og hør om de har denne innfargingen. Ellers så anbefaler jeg deg å bruke diverse sosiale medier for håndarbeid (f.eks DROPS Workshop), der er det mange brukere som hjelper hverandre med etterlysning av garn og partinr. mvh DROPS Design

14.01.2022 kl. 08:54:

country flag Mitwollen wrote:

Guten Tag. Kann ich aus der Wolle Flora ohne Probleme Socken für Männerfüsse stricken? Ganz liebe Grüße und ein gesundes Neues Jahr.

01.01.2022 - 14:55:

country flag Gitte wrote:

Jeres Lima, Nepal, Flora samt Kid Silk er fantastiske garner. Hvorfor har i ikke samme farveskala på disse? Og langt flere farver? Det ville være fantastisk for de er en god erstatning for de meget mere dyre originalgarner.…

01.01.2022 - 11:12:

DROPS Design answered:

Hei Gitte. Vi prøver å sette sammen en fin blanding av farger, noen kvaliteter har mange av de samme fargene, men i noen kvalitere selges noen farger dårlig og blir da erstattet av andre farger. Kom gjerne med fargeønsker på de spesifike kvalitetene. mvh DROPS Design

04.01.2022 kl. 10:15:

country flag Elsa Solholt wrote:

Jeg har netop fået 3 kg Drops Flora forærende af min niece. Hun får et lille barnebarn til juni, en lille pige. Nu har hun bedt mig strikke til den lille ny og storebror på 4 år. Hvordan finder jeg opskrifter til garnet.

31.12.2021 - 11:59:

DROPS Design answered:

Hei Elsa. DROPS Flora tilhører garngruppe A. Her har vi mange baby og barne oppskrifter. Klikk på Gratis opskrifter - Velg Barn eller Børn - Velg en underkategori - Under Filter, velg: Garngruppe A (sport, lace, fingering). Da vil mange oppskrifter komme opp. Bare husk å sjekke at din strikkefasthet stemmer med det som står i den oppskriften du velger. mvh DROPS Design

04.01.2022 kl. 10:11:

country flag Jude Dobson wrote:

Are you able to increase the colour range in the Flora to match the clouds in the Alpaca range please ?

28.12.2021 - 01:10:

DROPS Design answered:

Dear Jude, we don't have any information about new colours to be added to the different yarns.

31.12.2021 kl. 19:08:

country flag Christiane Klenke wrote:

In meinem Laden sind noch fast alle Farben vorrätig. Einfach bei Wollfühlladen bestellen.

21.12.2021 - 01:40:

country flag Chris wrote:

Bonjour, après un lavage à la main, mon pull en Flora peut-il être essoré en machine à 400 tours minute ?\r\nPuis-je le laver avec du shampoing bio doux ?

11.12.2021 - 18:17:

DROPS Design answered:

Bonjour Chris, le lavage doit se faire à la main pour éviter tout risque que votre ouvrage rétrécisse - retrouvez ici quelques conseils, votre magasin saura vous en dire davantage, même par mail ou téléphone. Bon tricot!

13.12.2021 kl. 10:47:

country flag Barbara Penner wrote:

I am planning to make Morgans Daughter pillow Having difficulty getting 24 sts to reach 4 inches, my tension for 24 sts stretches to reach about 3.5 inches and 32 rows is under 4 inches using 3mm needle and stocking st Also tried 3.5 mm needle...still doesnt get me to 24sts and 32 rows...more like 36 sts What doI do

07.12.2021 - 15:19:

DROPS Design answered:

Dear Mrs Penter, you can try to wash & block your swatch to check again your tension; to get the required measurements to the pillow you should have this tension, read more about tension here. Happy knitting!

07.12.2021 kl. 15:53:

country flag Maria wrote:

Vorrei lavorarlo con i ferri n 6 (come da modello) . Devo metterlo dopppio? Quanto filato per un maglione taglia 46 (largo) con trecce e trafori? Grazie

20.11.2021 - 08:29:

DROPS Design answered:

Buongiorno Maria, quale modello sta lavorando? Buon lavoro!

20.11.2021 kl. 11:41:

country flag Carmen wrote:

Ik wil graag patroon 181-2 met drops flora breien moet ik dan 1 of 2 maten groter breien?

19.11.2021 - 14:39:

DROPS Design answered:

Dag Carmen,

Je kan niet zomaar 1 of 2 maten groter breien. Maar je kunt dit weel op basis van de stekenverhouding uitrekenen. Dus hoeveel steken er gaan in 10 cm op basis van de stekenverhouding in het patroon en hoeveel steken er gaan in jouw proeflapje. Houd ook rekening met het patroon en de meerderingen en minderingen. Je zult dus het hele patroon om moeten rekenen voordat je begint.

06.01.2022 kl. 12:04:

country flag Agnieszka wrote:

Mam włóczkę flora zamglony las nr23 z jakim kid silk mogę ją połączyć?

18.11.2021 - 14:41:

DROPS Design answered:

Witaj Agnieszko, mi najbardziej pasuje kolor Kid-Silka 37, morze północne, ale jak wiesz kolor może być nieco zniekształcony przez ustawienia monitora. Skonsultuj się jeszcze ze sklepem, w którym kupujesz włóczki, nawet telefonicznie. Często sklepy wysyłają próbki, a jak to ważny projekt to lepiej się upewnić. Pozdrawiamy!

19.11.2021 kl. 09:12:

Leave a comment to DROPS Flora

Örömmel hallanánk véleményét erről a fonalról.

Ha kérdést szeretne feltenni, ügyeljen arra, hogy a megfelelő kategóriát válassza ki, így fegyorsíthatja a válaszadás folyamatát. Það verður að merkja við svæði merktri með *.