DROPS Paris

Könnyen köthető pamut játékos színekben

ár:

510Ft

/ 50 g

Összetétel: 100% pamut
Fonalcsoport: C (16 - 19 szem) / 10 ply / aran / worsted
Súly/hossz: 50 g = kb. 75 méter
Ajánlott tűméret: 5 mm
Kötéspróba: 10 x 10 cm = 17 szem x 22 sor
Kezelés: kímélő gépi mosás, max. 60°C / fektetve szárítás

Made in: EU
Nyersanyag származási helye: Pamut Pakisztánból

Ez a fonal rendelkezik Oeko-Tex ® igazolással (az igazolás száma 09.HBG.68250), Standard 100 Class I. az Hohenstein Institute. Ez azt jelenti, hogy bevizsgálák, és ártalmas vegyi anyagoktól teljesen mentesnek találták, és emberi felhasználásra teljesen biztonságos. Az I. osztály a legmagasabb szint, és azt jelenti, hogy kisbabáknak való holmikhoz is megfelelő (0-3 hónapos).

Fonaltípus
Kezdő ár
DROPS Paris
uni colour
592.00 HUF
n/a

Stores selling this yarn online

Kattintson a Rendelés gombra, és egyenesen a DROPD kereskedő webboltjába irányítjuk, ahol leadhatja a rendelését.

Bolt neve Online ár
Nordfonal.hu
Webstore
592.00 HUF
50g
Rendelés
Baba Erka Fonalkuckó
Webstore
592.00 HUF
50g
Rendelés
Anyafonja Fonalbolt
Webstore
592.00 HUF
50g
Rendelés

Ellenőrizze, hogy az Ön helyi üzlete tartja-e, itt

DROPS Paris
recycled denim
510.00 HUF
n/a

Stores selling this yarn online

Kattintson a Rendelés gombra, és egyenesen a DROPD kereskedő webboltjába irányítjuk, ahol leadhatja a rendelését.

Bolt neve Online ár
Nordfonal.hu
Webstore
510.00 HUF
50g
Rendelés
Baba Erka Fonalkuckó
Webstore
510.00 HUF
50g
Rendelés
Anyafonja Fonalbolt
Webstore
510.00 HUF
50g
Rendelés

Ellenőrizze, hogy az Ön helyi üzlete tartja-e, itt

55 Színek DROPS Paris

fehér
uni colour 16
törtfehér
uni colour 17
búza
uni colour 67
sötét bézs
uni colour 26
mandula
uni colour 68
barna
uni colour 44
világos szürke
uni colour 23
sötétszürke
uni colour 24
világos sárga
uni colour 19
vanília
uni colour 35
élénk sága
uni colour 14
mustár
uni colour 41
narancs
uni colour 13
mandarin
uni colour 71
rozsda
uni colour 65
piros
uni colour 12
Kivonva
málna
uni colour 38
hamvas barack
uni colour 01
barack
uni colour 27
halvány rózsaszín
uni colour 57
világos rózsaszín
uni colour 20
cseresznyevirág
uni colour 70
középrózsaszín
uni colour 33
vadrózsaszín
uni colour 06
rozsdavörös
uni colour 37
szilva
uni colour 66
sötét fáradtrózsaszín
uni colour 60
világos fáradtrózsaszín
uni colour 59
sivatagi rózsa
uni colour 63
ametiszt
uni colour 64
púderrózsaszín
uni colour 58
világos lila
uni colour 05
középlila
uni colour 31
sötétlila
uni colour 08
tengerészkék
uni colour 28
petrol
uni colour 48
sötét koptatott kék
recycled denim 103
szürkéskék
uni colour 30
világos koptatott kék
recycled denim 102
világos kék
recycled denim 101
vízkék
recycled denim 100
jégkék
uni colour 29
kobaltkék
uni colour 09
sötét türkiz
uni colour 10
világos türkiz
uni colour 02
opálzöld
uni colour 11
papagájzöld
uni colour 72
tengerzöld
uni colour 62
világos mentazöld
uni colour 21
pisztácia
uni colour 39
lime
uni colour 61
pisztácia
uni colour 69
mohazöld
uni colour 25
zöld
uni colour 43
fekete
uni colour 15

Termékadatok

A DROPS Paris fonal több vékonyra font tiszta pamutból készült szálat összesodorva készül. Lélegző szál, nagy nedvszívóképességgel, és hűvös, mégis meleg fonalat ad.
A puha tapintású, mégos finoman rusztikus fonal két típusban kapható, a DROPS Paris Uni, 100%-ban fésült pamutból készült, és a DROPS Paros rcycled denim, ami 100-ban újrafelhasznált pamutból.
100%-pamutból amely nagyszerű nedvszívó így a belőle készült darabok hűvösek mégis melegítenek.

Mindkét esetben a fonallal gyorsan halad a munka, és nagyszerű választás kezdőknek, és olyan lakberendezési tárgyakhoz, mint pl az edényfogók, mosogatórongyok, törölközők, előkék. Különösen jó érzékenybőrűeknek, ez a fonal nem szúr, és nem okoz viszketést sem.

A termék fenntarthatóságáról itt olvashat többet.


Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott színek monitoronként eltérhetnek hasonlóképp, a színek festésenként is eltérhetnek.

How do I care for this yarn?

yarn wash

kímélő gépi mosás, max. 60°C / fektetve szárítás

A symbólumok magyarázatát keresse a táblázatban

Tudjon meg többet a fonalak mosásáról.

How can I replace this yarn?

If you are looking to replace this yarn with another DROPS yarn, you can use another yarn within the same yarn group, or try our yarn converter!

Do you have a question about this yarn?

See a list of frequently asked questions (FAQ) about our yarns.

1) Milyen elemi szálakból készülnek a DROPS fonalak?

Fonalat sokféle természetes és szintetikusúton előállított elemi szálból készíthetünk. DROPS nagyrészben természetes alapanyagokból, gyapjú, pamut, alpaca, len és selyemszálakból készült fonalakat gyárt. Minden elemi száltípusnak megvannak a sajátos tulajdonságai, és gyakran keverjük is őket, hogy mindenből a legjobbat használjuk ki. A durvább fonalak előnye, hogy erősebbek, tartósabbak, a finomabb szálak pedig puhábbak és kényelmesebbek. Az alábbiakban olvashat a legyakrabban használt elemi szálainkról:

Alpaka:
Az alpaca szösz egy természetes elemi szál, amit az alpaca állatról gyűjtenek be, szerkezetében a báránygyapjúhoz hasonló. Puhaságát a szál kis keresztmetszetének köszönheti, amely a merinóhoz hasonló. Puha, ellenálló, elegáns, selymes természetes szál. Az alpaca szálból készült fonalak nemnemezelődnek, és nem bolyhosodnak könnyen, és a sodrástól függően lehetnek könnyű vagy nehéz súlyúak. Miközben hasonlít a gyapjúra, annál melegebb, nem szúr, nem tartalmaz lanolin, ezért hipoallergén. Az alpakák 22 természetes színben léteznek, 300 természetes árnyalatban, a valódi feketéktől a fekete/ barna / szürke árnyalatokon át a fehér, az ezüst és a rózsaszínes-szürkés árnyalatokig. p>

Mohair:
Ez az elemi szál az angórakecskékről származik, és luxus-alapanyagnak számít. A Mohair fonalak olyan melegek, mint a gyapjúból készültek, de sokkal könnyebbek, könnyen festhetőek, de nehezen nemezelődnek. A mohair szálaknak jellegzetes fénye van, ami attól a különleges módtól származik, ahogyan a szálak visszaverik a fényt. Annak ellenére, hogy elemi szélként keményebb, könnyű levegős fonalakat fonnak belőle, amelyekből könnyed, fényes, elegánsdarabok készülnek.

Gyapjú:
A bárány testéről származó gyapjú viszonylag durvább elemi szál. Két jellegzetes tulajdonsága, a hőtárolás, és a nemezelhetősége. A bárány fajtájától függően a gyapjú megjelenése változó lehet.
A merinói bárányról származó gyapjú a legfinomabb, puha, és finoman hullámos felületű. A DROPS minden merinói gyapjúból készült fonala Dél Amerikából származik olyan bárányoktól, amelyeknél nem alkalmazták a “mulesing” technikát..
A tiszta élő gyapjú közvetlenül az élő állatról levágott gyapjúból készül, és nincs benne korábban elkészült ruhadarabokból származó, újrafeldolgozott gyapjúszál. A géppel mosható gyapjúszálakról kémiai úton eltávolítják a mikroszkopikus méretű pikkelyeket, így azok nem tudnak egymásba kapaszkodni, nemezelődni, ezzel a gyapjú alkalmas less a gépben mosásra. (see Superwash).

Selyem:
A selyemszál a selyemhernyóként ismert molyféle gubójából készült letekert, folyamatos hosszú szál. Ugyan a selyemhernyót tenyésztik is, a Tussah-selyem a vadon élő selyemhernyók gubójából készül. A selyemszál az egyik legerősebb természetes szál, és csodás kötőfonal készíthető belőle. Remekül keverhető más fonalakkal, különösen a gyapjúval. A selyemfonalat természetes anyagokkal is nagyon szépen lehet festeni.

Növényi rostok:
Több növényi rost ismert, amit bizonyos növények vagy zöldségek sejtfalában találhatók. Ezek közül kettő a legismertebb, mint a legfontosabb kötő és más textil-alapanyag a pamut és a len.
Pamut a pamutnövény magját körülvevő elemi szálak, s majdnem tisztán cellulózból állnak. A pamut színe általában fehér, de létezik barna és zöld változat is. A pamutszálakat gyakran sodorják puha fonallá vagy cérnává, amiből puha, légáteresztő textíliákat készítenek, amelyek nyári ruhának, kiegészítőknek is alkalmasak. A fonal a selyemnél vagy a lenfonalnál gyengébb, de a gyapjúnál erősebb.
Mercerizált pamut az a pamut, amely átesett a mercerizálás folyamatán. Ez a folyamat a hagyományos pamutnál simább, fényesebb fonalat eredményez, ami a “sima” pamutnál erősebb, könnyebben festhető, ellenál a penésznek, és a bolyhosodásnak, továbbá kevésbé megy össze, és jobban tartja a formáját. br /> Len ezt az elemi szálat a len-növény szárából nyerik, erősebb és tartósabb bármelyik más elemi szálnál. A len-szál viszonylag puha, fényes, és a korral, a mosásokkal egyre puhább és szebb less. A len kényelmesebb viselet a pamutnál, jobban magába szívja a nedvességet és gyorsabban szárad.

A fonalainkban használt egyéb műszálak között olyanokat találhatunk, mint az akril, viszkóz, poliamid (nejlon) és a poliészter. Ezekkel a a szálakkal erősítjük a fonalainkat (például a DROPS Fabel zoknifonalunkat), vagy különleges szerkezetet kölcsönzünk nekik (például a fújt fonalunknak, a DROPS Air fonalnak).

2) Mi a poliamid?

A poliamid szál, közismert nevén a nejlon rendkívül erős, könnyű súlyú, könnyen kezelhető, rugalmas szál (mosógépben is mosható és szárítható), amely tökéletesen alkalmassá teszi arra, hogy más elemi szálakkal összekeverve tartós fonalakat, pl. zoknifonalakat készítsenek belőle.

A poliészterrel összehasonlítva a poliamid lágyabb, puhább, rugalmasabb szál, ugyanakkor jobban magába szívja a nedvességet és lassabban szárad.

3) Milyen információk találhatók a DROPS fonalak címkéjén?

Minden DROPS fonal címkéjén megtalálhatók az információk alapanyagokról (gyapjú, pamut, etc), a gombolyag súlya grammokban és unciákban, a fonal hossza méterben és yardban, a mosási, kezelési útmutatók és szimbólumok (részletesen itt), a szín száma, a festési szám és a fonalcsoportra vonatkozó adatok.

4) Mik azok a DROPS fonalcsoportok?

Minden DROPS fonalat a vastagsága alapján 6 fonalcsoport egyikébe soroltuk. (A-tól F-ig). Az azonos fonalcsoportba sorolt fonalak kötéspróbája hasonló, ezért a mintákban többé-kevésbé egymással behelyettesíthetőek, azonban az egyes típusok hossza eltérhez, ezért behelyettesítéskor minding ellenőrizzük a szükséges fonalmennyiséget!

5) Használhatok a mintában megadottól eltérő fonalat?

Igen, ha a fonal a mintában megadott kötés / horgoláspróbával köthető / horgolható. Mindig készítsünk kötéspróbát, és ellenőrizzük, hogy ugyanannyi szemünk van egymás mellett és ugyanannyi sorunk egymás fölött, mint ami a mintában szerepel.

Ne feledjük, hogy az eltérő fonalak megkötve is eltérő struktúrájúak lesznek, így a darabunk külseje is más lesz. A fonal hossza is eltérhet, így behelyettesítéskor újra kell számolnunk a szükséges fonalmennyiséget.

Többer olvashat többet arról, hogyan kell kiszámolnia a behelyettesítő fonal mennyiségét, és hogyan helyettesíthet 1 szál fonalat 2 másik, vékonyabbal. here.

6) Mit jelent ha egy fonal „Szupermosott”?

A szupermosott gyapjú egy különleges gyapjútermék, amit úgy kezeltek, hogy mosógépben mosható legyen. Sokan félnek a gyapjútól, mert könnyen összemegy a mosásban (bár ezt a tulajdonságot egyesek kihasználják, és szándékosan mossák kisebbre) a szupermosott gyapjú lehetővé teszik, hogy probléma nélkül használják ezeket a remek anyagokat.(Ezen az oldalon többet is olvashat erről.).

7) Mit jelent az, hogy “Oeko-Tex® bizonyítvánnyal rendelkezik?

Az Oeko-Tex® Standard 100 szabványt az 1990-es évek elején vezették be, mert a vásárlóközönség igényelte az olyan textíliákat, amelyek nem jelentenek egészségügyi veszélyt. Az Oeko-Tex® Standard 100 egy globálisan egységes tesztelési és igazolási rendszer a textiekhez és a nyersanyagokhoz, az alapanyagoktól és végtermékekig a termelés minden állomásán. Tartalmazza még, egészségügyi biztonsági szempontból a törvények által tiltott vagy szabályozott károsanyagok jelenlétét vizsgáló teszteket és a paramétereket.

Még több információt talál a következő oldalakon: www.oeko-tex.com

8) Hol gyártják a DROPS fonalait?

Arról, hogy l gyártják a DROPS fonalait, az egyes fonalak színkártyáinál és árlistájánál olvashat többet.

9) Miért olyan olcsók a fonalak?

Mint Észak-Európalegnagyobb kézi-kötőfonal és minta márkája, különleges lehetőségeink vannak arra, hogy a legjobb nyersanyagokkal dolgozzunk, és olyan módon spóroljunk, amelyek önöknek is hasznos. Ezért lehet a DROPS fonalakat a hasonló termékeknél 20-30%-kal olcsóbban megvenni.

10) Mennyire pontosak a weboldalon található színkártyák színei?

Amikor a színkártyákhoz készítjük a képeket, mindent megteszünk azért, hogy azok a lehető legpontosabban adják vissza a színeket. Sajnos, azonban nem tudjuk garantálni, hogyan jelennek meg ezek a képek az ön számítógépének monitorján. Minden monitor másképp adja vissza a színeket, némely szín a valóságnál sötétebben, mások bizonyos képernyőkön telítettebben jelenhetnek meg. Ha azt veszi észre, hogy sok szín tér el attól, amit a monitorján lát, akkor a monitorbeállításain kell változtatnia.

11) Mi az a micron? Mit jelent a superfine / extrafine megjelölés?

A fonalakhoz használt elemi szálak finomságát micronban mérik (a milliméter ezredrésze). A szuperfinom alpaca 26 – 28 micronos, a finom merinói gyapjú 21,5 micronnál vékonyabb, az extrafinom merinó 19,5 micronnál is vékonyabb. Minél kisebb a micron szám, a szálakból készült fonalunk anál finomabb, annál puhább lesz, minél magasabb a micronszám, annál tartósabb lesz a fonal minősége.

Azért fontos a micronszám, mert a fonal alapanyaga, az elemi szálak átalakulnak, (fonal, kötött anyag, szövet, stb. lesz belőlük), és a finomsága meghatározza, mire a legalkalmasabb felhasználni. Ezért ajánljuk, hogy a legfinomabb fonalat (mint pl a DROPS Baby Merino) pl babaruhákhoz használjuk, a vastagabb elemi szálbóől készült, durvább, de tartósabb fonalakat, pl. a DROPS Snow fonalát ülőpárnákhoz vagy lábbelikhez használjuk).

12) Miért térnek el a mintás fonalak gombolyagainak színei?

Ugyanazon színes fonal gombolyagainak a színe eltérő lehet mert 1) a két gombolyag más festésből származik, más a festési száma. 2) a fonalat az úgynevezett „varázsfestés” technikával festettük (a DROPS Delight fonalnál például ezt használjuk), ami egyedi mintázatot, folyamatos színátmenetet eredményez, ugyanakkor egy festésen belül is előfordulhatnak sötétebb vagy világosabb árnyalatok. Ez nem hiba, hanem a fonal jellegzetessége.

13) Mit tehetek, ha abban a boltban, ahol vásárolni szoktam, nem kapható az a szín, mait szeretnék?

Ha abban a DROPS üzletben nem kapható az a szín, amit szeretne, keressen egy DROPS Superstore (az aranypecséttel ellátott üzletek), ők beszerzik azokat a fonalakat is, amiket épp nem tartanak raktáron. A DROPS üzletek listáját keresse itt..

14) Hol találhatok egy bizonyos színt vagy festést?

Először mindig keresse meg azt a DROPS üzletet, ahol vásárolni szokott. Ha nincs náluk az adott szín / festés, kérdezze meg a többi kézimunkázót a FB DROPS Magyarul vagy a DROPS Workshop in Facebook csoportban, vagy Ravelry oldalon, ahol lehetnek olyanok, akik hajlandók megválniuk a készleteikben megbújó gombolyagoktól.

15) Miért szöszök, bolyhosodik a fonalam?

Egy fonal azért szöszöl / bolyhosodik, mert nincs benne elég sodrat, hogy minden elemi szálat összetartson. Minden fonalban van egy kis plusz elemi szál (a gyártásból adódóan), ami szöszölés, bolyhosodás formájában távozik, ennek mennyisége attól függ, hogyan fonták a fonalat. A „brushed” típusú fonalak (a „szöszösebb” fonalak), mint a DROPS Melody, a többi fonalnál többlaza szálat tartalmaznak, és ezért jobban is szöszölnek. A szöszölés attól is függ, hogy mit viselünk a darab alatt vagy fölött, belekapaszkodik-e az anyag a sálakba, kihúzza-e azokat. Ezért nem garantálható, hogy egy fonal egyáltalán ne szöszöljön

Az alábbiakban néhány tanács, ahhoz, hogyan kaphatja a legjobb eredményt a szőrösebb, szöszösebb fonalakat használva:

  • Amikor elkészült a darabbal, (mielőtt kimosnánk) alaposan rázzuk ki, hogy a laza szálak lepotyogjanak. MEGJEGYZÉS: NE HASZNÁLJUNK szösz-hengert, kefét, vagy olyasmit, ami beleakadhat a szálakba.
  • Tegyük a darabot egy nejlon zacskóba és a fagyasztóba, így a szálak kevésbé tapadnak egymáshoz, és a fölösleges szálak könnyebben kipotyognak. Hagyjuk néhány órára a fagyasztóban és rázzuk ki újra.
  • A fonal címkéjén található utasítások szerint, mossuk ki a darabot. A szöszölősebb fonalakkal készült darabokat mosás és száradás után alaposan ki kell ráznunk, hogy a szálak fellazuljanak, és a fölöslegesek kipotyogjanak.
Have a problem with the DROPS yarn you purchased? When you purchase yarn from the shade cards or patterns on our site, you are not buying directly from DROPS but from one of the hundreds of DROPS stores around the world. It is therefore important that you take contact with the DROPS store where you bought the yarn, and that you save the labels of all the skeins you purchased (they are your warranty). The DROPS store you contact will assist you and escalate the claim if necessary. Find a list of DROPS stores here.

Megjegyzések / Kérdések (320)

country flag TIna NIchols wrote:

I need to obtain an EN71-3 certificate how can I do this please?

06.05.2023 - 19:24:

DROPS Design answered:

Dear Mrs Nichols, our DROPS Paris has only Oeko-Tex certification - see shadecard for the certification number. Happy knitting!

08.05.2023 kl. 10:21:

country flag Gemma wrote:

Could you please tell me what dyes are used for this yarn? Many thanks

03.05.2023 - 11:54:

DROPS Design answered:

Dear Gemma, this yarn has an Oeko-Tex® certification (certificate number 09.HBG.68250), Standard 100, Class I from the Hohenstein Institute. This means that is has been tested for harmful substances and is considered safe in human-ecological terms. Class I is the highest level, and it means the yarn is suitable for baby articles (ages 0-3). Hope it can help. Happy knitting!

03.05.2023 kl. 13:43:

country flag Phedra wrote:

Hi could you please confirm Drops Paris does not contain any flame retardant (TCEP/TCPP/TDCP) and therefore meets Appendix C Annex II Toy Safety Regulations 2011? Oeko-tex certification does not cover these substances. Thanks in advance.

30.04.2023 - 22:04:

DROPS Design answered:

Dear Phedra, we do not have more informations than the one listed under qualities + Oeko-Tex certification. Happy knitting!

03.05.2023 kl. 13:43:

country flag Anna-Karin Rosenqvist wrote:

Hej! Besviken på garnet Drops Paris recycled denim då koftan jag stickat krympte drygt 10 cm på längden och ärmarna 8 cm efter första tvätten i 40 grader. Jag försökte forma koftan efter tvätt, men den gick inte att sträcka mer än så. //Anna-Karin

21.04.2023 - 19:42:

country flag Vivian wrote:

I have knitted a top using Drops Paris recycled denim colour 103, dyelot 737. The washing instructions on the yarn label said to wash at 60 C. Your website says to wash at 40C. Which temperature should I use? Thanks for your help.

24.03.2023 - 22:58:

DROPS Design answered:

Dear Vivian, the DROPS Paris recycled denim yarns are a specially made group of Paris yarns that can resist higher temperatures when washing, while the usual Paris yarns can only be washed at 40ºC maximum. It's not recommended to wash the yarn at the 60ºC maximum temperature, but you can wash the garment at any temperature betweeen 40ºC and 60ºC with no problem. Happy knitting!

26.03.2023 kl. 18:39:

country flag Sylvia Koot wrote:

Goedendag, Ik heb een klacht. Heb een mooi vest gebreid met drops paris op 30 graden gewassen plat gedroogd en het vest is heel erg gekrompen wel zeker meer dan 10%. Zo erg dat het lange vest dat ik over mijn kleding aan kan doen als het koud is nu een kindervest is. Zonde van het geld en het werk. Vind dat het wel vermeld kan worden als iets zo erg krimpt. Geen drops meer voor mij.

18.03.2023 - 08:16:

country flag Marie wrote:

Welche Farbe kommt dem Ton "Nude" am nächsten? (weißer Hautfarbe)

15.03.2023 - 16:50:

DROPS Design answered:

Liebe Marie, Ihr DROPS Händler wird Ihnen damit gerne - auch per Telefon oder per E-Mail, die besten passenden Farben empfehlen. Viel Spaß beim stricken!

16.03.2023 kl. 09:34:

country flag Alexandra Alida Maria Bes wrote:

Ik heb een trui gebreid met paris recycled denim spray blauw, kleur 102. Maar helaas is deze trui na een was op 30 graden in een mini truitje veranderd, extreem gekrompen dus. Zonde van al de moeite! Met andere Paris kleuren heb ik dit gelukkig nog niet meegemaakt. Ik schrijf dit hier om andere kopers te waarschuwen want ik vind het zo sneu

14.03.2023 - 15:04:

country flag Pirjo wrote:

Bonjour, J'aimerais faire un panier avec le coton Paris, mais j'hésite entre deux couleurs. Pourriez vous me dire quelles sont les couleurs dur la première photo de présentation de cette laine? Merci 😊

14.03.2023 - 11:38:

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Pirjo, bien volontiers, les voici: 35-14-27-13-01-38. Bon tricot!

15.03.2023 kl. 13:53:

country flag Sophie wrote:

Ist das Garn in der Farbe Natur uni colour 17 ungefärbt, also naturbelassen, oder gefärbt?

19.02.2023 - 17:08:

DROPS Design answered:

Liebe Sophie, uni colour 17 ist ungefärbt . Viel Spaß beim stricken!

19.02.2023 kl. 19:16:

country flag Lise Malene Fjeldsrud wrote:

Hei, et par ganger når jeg har strikket glattstrikk med Paris så viser det seg at hele plagget blir skråstilt. Hva kommer dette av? Ønsker å strikke mer I dette garnet, men vet ikke om jeg vil bruke penger på det i tilfelle det samme skjer igjen.

14.02.2023 - 22:00:

DROPS Design answered:

Hei Lise. Det kan komme av pga spinningen av garnet. Du ser det kanskje best om du strikker rundt i forhold til om det strikkes frem og tilbake. Litt vanskelig å forklare, men prøv å trekk ut ca 1 m tråd av garnet og hold det som en U og om du holder trådene tett, vil trådene snurre seg sammen? Prøv da å dra litt i trådene slik at de ikke tvinner seg så godt sammen, og så kan du prøve å nøste opp et nøste til et nytt nøste (til en rund ball) og se om det vil hjelpe. mvh DROPS Design

27.02.2023 kl. 09:53:

country flag Caron French wrote:

Hello, please can you confirm drops paris and muskat do not contain any of the following chemicals and therefore meet APPENDIX C Annex II of the Toy Safety Regulations 2011 UK TCEP/TCPP/TDCP Bisphenol A Formamide CMI: Phenol and Formaldehyde Thanks

21.01.2023 - 14:21:

DROPS Design answered:

Dear Mrs French, our Paris and Muskat have both Oeko-Tex certification - see the certificate number under each of the shadecard - This means that is has been tested for harmful substances and is considered safe in human-ecological terms. Class I is the highest level, and it means the yarn is suitable for baby articles (ages 0-3).. Happy knitting!

23.01.2023 kl. 10:56:

country flag Agatha wrote:

Drops recycled denim, my project shrank immensely in de washing proces. Too small for me now. Also in the band it says 60 degrees max temp on the website 40 degrees. I washed by hand max 30 degrees and it shrunk. I am very disappointed. Help!

06.11.2022 - 10:50:

DROPS Design answered:

Dear Agatha, we are sorry to hear that, please contact the stor where you bought the yarn.

08.11.2022 kl. 09:28:

country flag Karla wrote:

Hi, I want to purchase the DROPS Paris yarn to use for crochet. What's the recommended hook size for this?

28.08.2022 - 14:36:

DROPS Design answered:

Dear Karla, depending on the desired fabric, you can use a crochet hook size 4 mm, 4,5 mm or 5 mm - as examples you cand find all our patterns crocheted in Paris here. Happy crocheting!

29.08.2022 kl. 09:34:

country flag Patricia Lang wrote:

I try order yarn i cant get through it plm with online how can i order it very difficity to order

27.07.2022 - 23:19:

DROPS Design answered:

Dear Mrs Lang, when you are on the shadecard, click on the button "Order" with the small caddy: a list of store that carry this yarn will appear, choose your store (yellow labels are for DROPS Superstores) and click on "order" on the right side of the line, a new windo will open so that you can place your order. For any further information and assistance ordering online, feel free to contact the stores (click on their name to read more). Happy knitting!

02.08.2022 kl. 09:10:

country flag Patricia Lang wrote:

I try order yarn i cant get through it plm with online

27.07.2022 - 23:18:

country flag Gerd Andersen wrote:

Jeg kan ikke finde en opskrift på en trøje strikket med drops Paris unicolar 09

26.07.2022 - 18:42:

DROPS Design answered:

Hej Gerd, her ser du alt hvad vi har i blå Paris: Blå - DROPS Paris

05.08.2022 kl. 15:32:

country flag Laila Nehls wrote:

Jeg søger op opskrift der har været i Femina, det er en trøje i hulmønster og strikket i Paris bomuldsgarn venlig hilsen Laila Nehls

21.07.2022 - 11:30:

DROPS Design answered:

Hej Laila, det må være denne: Long Beach - DROPS Paris

05.08.2022 kl. 15:41:

country flag Mieke Sanders wrote:

Kom tekort 20 bollen Drops Parijs , kleur 26 - verfbad 1541, kunt u deze leveren?

15.07.2022 - 22:13:

DROPS Design answered:

Dag Mieke,

Voor vragen over kleurnummers en verfbaden kun je het beste terecht bij een van onze verkooppunten. Zij kunnen je wellicht verder helpen om het juiste kleurbad en/of kleurnummer te vinden. Via deze link vind je een lijst met verkooppunten.

24.07.2022 kl. 13:14:

country flag Silvana Piancastelli wrote:

Please, the Sun Saze hat pattern recommends 3.5mm needle when the Drop Paris label says 3.5mm. Is that ok to go for smaller needle for hats??

13.07.2022 - 13:24:

DROPS Design answered:

Dear Silvana, yes, depending on the necessary texture of the garment you may need to use needles different than the recommended ones, whether smaller or bigger. Happy crocheting!

15.07.2022 kl. 12:36:

country flag Rebecca Coster wrote:

Could you let me know if your Paris yarn could be certified as vegan? Do you have a statement I can use regarding the dyes used and their sustainability.

13.07.2022 - 09:27:

DROPS Design answered:

Dear Rebbeca, you can easily find all these informations in th shadecard of each of our yarns - see under the header . DROPS Paris yarn has an Oeko-Tex® certification (certificate number 951032), Standard 100, Class I. Class I is the highest level, and it means the yarn is suitable for baby articles (ages 0-3). Read also more about our products' sustainability here

17.07.2022 kl. 08:06:

country flag Melody Copp wrote:

Hi do you post to new Zealand. I cannot fin drops Paris in my country. What ply Cotton is it. Thanks Mel

12.07.2022 - 05:56:

DROPS Design answered:

Dear Mrs Copp, you will find the list of DROPS Stores shipping wordlwide, including to New Zealand here. Visit their website and contact them for any further informations. Happy knitting!

12.07.2022 kl. 09:19:

country flag Hanne Olsen wrote:

Har I 3 nøgler Paris nr 41, sennep i indfarvning 0150 Håber I ka hjælpe mig Vh Hanne Olsen

28.06.2022 - 14:57:

DROPS Design answered:

Hei Hanne. Vi selger bare kilovis til butikker. Men ta kontakt med butikk / en nettbutikk og hør om de har denne innfargingen. Ellers så anbefaler jeg deg å bruke diverse sosiale medier for håndarbeid (f.eks DROPS Workshop), der er det mange brukere som hjelper hverandre med etterlysning av garn og partinr. mvh DROPS design

04.07.2022 kl. 09:37:

country flag Lauren Ramsay wrote:

Hi, I use your yarn to make crocheted items for my small business. However, to continue doing so, I need declaration of conformity for fire and chemical safety. Do you have these available? The yarns I use are Drops Paris, Cotton Light, Muskat, Safran and Lima. Thanks in advance, Lauren Ramsay

25.06.2022 - 19:06:

DROPS Design answered:

Dear Lauren, you can see our Oeko tex certification and all other available information in the product information section.

26.06.2022 kl. 13:39:

country flag Carol Martin wrote:

Has #17 sand been discontinued in the Drops Paris Unicolor yarn. If it has, I’m looking for a substitute that would match it as closely as possible. Thank you!

23.06.2022 - 01:36:

DROPS Design answered:

Dear Mrs Martin, colour 17 in Paris is off-white, maybe the name has been changed since your pattern has been edited - for any assistance choosing the colour, feel free to contact your DROPS Store, it will be easier for them to help you individually. Happy knitting!

23.06.2022 kl. 08:55:

Leave a comment to DROPS Paris

Örömmel hallanánk véleményét erről a fonalról.

Ha kérdést szeretne feltenni, ügyeljen arra, hogy a megfelelő kategóriát válassza ki, így fegyorsíthatja a válaszadás folyamatát. Það verður að merkja við svæði merktri með *.