DROPS Alaska

Egy gyapjú klasszikus!

ár:

877Ft

/ 50 g

Összetétel: 100% gyapjú
Fonalcsoport: C (16 - 19 szem) / 10 ply / aran / worsted
Súly/hossz: 50 g = kb. 70 méter
Ajánlott tűméret: 5 mm
Kötéspróba: 10 x 10 cm = 17 szem x 22 sor
Kezelés: kézi mosás, max. 30°C / fektetve szárítás / Nemezelhető

Made in: EU
Nyersanyag származási helye: Gyapjú Dél-Amerikából

Ez a fonal rendelkezik Oeko-Tex ® igazolással (az igazolás száma 25.3.0099) Standard 100 Class I. az INNOVATEXT TEXTILE ENGINEERING AND TESTING, HUNGARY.Ez azt jelenti, hogy bevizsgálák, és ártalmas vegyi anyagoktól teljesen mentesnek találták, és emberi felhasználásra teljesen biztonságos. Az I. osztály a legmagasabb szint, és azt jelenti, hogy kisbabáknak való holmikhoz is megfelelő (0-3 hónapos).

Fonaltípus
Kezdő ár
DROPS Alaska
uni colour
877.00 HUF
n/a

Stores selling this yarn online

Kattintson a Rendelés gombra, és egyenesen a DROPD kereskedő webboltjába irányítjuk, ahol leadhatja a rendelését.

Bolt neve Online ár
Nordfonal.hu
Webstore
877.00 HUF
50g
Rendelés
Baba Erka Fonalkuckó
Webstore
877.00 HUF
50g
Rendelés
Kis kos műhely
Webstore
877.00 HUF
50g
Rendelés

Ellenőrizze, hogy az Ön helyi üzlete tartja-e, itt

DROPS Alaska
mix
877.00 HUF
n/a

Stores selling this yarn online

Kattintson a Rendelés gombra, és egyenesen a DROPD kereskedő webboltjába irányítjuk, ahol leadhatja a rendelését.

Bolt neve Online ár
Nordfonal.hu
Webstore
877.00 HUF
50g
Rendelés
Baba Erka Fonalkuckó
Webstore
877.00 HUF
50g
Rendelés
Kis kos műhely
Webstore
877.00 HUF
50g
Rendelés

Ellenőrizze, hogy az Ön helyi üzlete tartja-e, itt

31 Színek DROPS Alaska

törtfehér
uni colour 02
pearl white
uni colour 69
pearl grey
mix 63
világosszürke
mix 03
szürke
mix 04
sötétszürke
mix 05
sötét barna
mix 50
bézs
mix 55
világos barna
mix 49
wheat
uni colour 61
peanut
uni colour 68
toffee
mix 66
chocolate
uni colour 70
mustár
uni colour 58
lemon
uni colour 59
piros
uni colour 10
sötét piros
uni colour 11
maroon
mix 67
szürkésrózsaszín
mix 40
Kivonva
lila
mix 54
farmerkék
uni colour 57
sötétkék
uni colour 37
tengerészkék
uni colour 12
kobaltkék
uni colour 15
türkizkék
uni colour 52
fog
mix 62
light sea green
mix 65
north sea
mix 64
olíva
uni colour 45
sötét olajzöld
uni colour 51
fekete
uni colour 06

Termékadatok

Egy klasszikus sodrású, kezeletlen, 100% gyapjútartalmú fonal. A kezeletlen gyapjú azt jelenti, hogy a lenyírt gyapjat megmossák, de vegyi kezelésnek nem vetik alá a festés előtt. Ez kiemeli a gyapjú legjobb tulajdonságait, ugyanakkor jobb formát és szebb textúrát eredményez.

A DROPS Alaska egy háromágú fonal, amely már bizonyított. A DROPS kollekció klasszikusaként ugyanolyan népszerű, mint a 80-as évek közepén történt bevezetésekor. A fonal széles színpalettával, és számtalan női, férfi, gyermek és kiegészítőkre vonatkozó kötésmintával áll rendelkezésre.

A termék fenntarthatóságáról itt olvashat többet.


Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott színek monitoronként eltérhetnek hasonlóképp, a színek festésenként is eltérhetnek.

How do I care for this yarn?

yarn wash

kézi mosás, max. 30°C / fektetve szárítás

A symbólumok magyarázatát keresse a táblázatban

Tudjon meg többet a fonalak mosásáról.

How can I replace this yarn?

If you are looking to replace this yarn with another DROPS yarn, you can use another yarn within the same yarn group, or try our yarn converter!

Want to get a closer look?

Take a closer look at the yarn and see how a knitted sample looks in this video:

Thinking about felting this yarn?

See how this yarn looks before and after felting:

Utána
Minta

Needles: 5.00 mm
Utána: 17 szem x 22 sor
Minta: 24 szem x 38 sor

Read more about felting here

Do you have a question about this yarn?

See a list of frequently asked questions (FAQ) about our yarns.

1) Milyen elemi szálakból készülnek a DROPS fonalak?

Fonalat sokféle természetes és szintetikusúton előállított elemi szálból készíthetünk. DROPS nagyrészben természetes alapanyagokból, gyapjú, pamut, alpaca, len és selyemszálakból készült fonalakat gyárt. Minden elemi száltípusnak megvannak a sajátos tulajdonságai, és gyakran keverjük is őket, hogy mindenből a legjobbat használjuk ki. A durvább fonalak előnye, hogy erősebbek, tartósabbak, a finomabb szálak pedig puhábbak és kényelmesebbek. Az alábbiakban olvashat a legyakrabban használt elemi szálainkról:

Alpaka:
Az alpaca szösz egy természetes elemi szál, amit az alpaca állatról gyűjtenek be, szerkezetében a báránygyapjúhoz hasonló. Puhaságát a szál kis keresztmetszetének köszönheti, amely a merinóhoz hasonló. Puha, ellenálló, elegáns, selymes természetes szál. Az alpaca szálból készült fonalak nemnemezelődnek, és nem bolyhosodnak könnyen, és a sodrástól függően lehetnek könnyű vagy nehéz súlyúak. Miközben hasonlít a gyapjúra, annál melegebb, nem szúr, nem tartalmaz lanolin, ezért hipoallergén. Az alpakák 22 természetes színben léteznek, 300 természetes árnyalatban, a valódi feketéktől a fekete/ barna / szürke árnyalatokon át a fehér, az ezüst és a rózsaszínes-szürkés árnyalatokig. p>

Mohair:
Ez az elemi szál az angórakecskékről származik, és luxus-alapanyagnak számít. A Mohair fonalak olyan melegek, mint a gyapjúból készültek, de sokkal könnyebbek, könnyen festhetőek, de nehezen nemezelődnek. A mohair szálaknak jellegzetes fénye van, ami attól a különleges módtól származik, ahogyan a szálak visszaverik a fényt. Annak ellenére, hogy elemi szélként keményebb, könnyű levegős fonalakat fonnak belőle, amelyekből könnyed, fényes, elegánsdarabok készülnek.

Gyapjú:
A bárány testéről származó gyapjú viszonylag durvább elemi szál. Két jellegzetes tulajdonsága, a hőtárolás, és a nemezelhetősége. A bárány fajtájától függően a gyapjú megjelenése változó lehet.
A merinói bárányról származó gyapjú a legfinomabb, puha, és finoman hullámos felületű. A DROPS minden merinói gyapjúból készült fonala Dél Amerikából származik olyan bárányoktól, amelyeknél nem alkalmazták a “mulesing” technikát..
A tiszta élő gyapjú közvetlenül az élő állatról levágott gyapjúból készül, és nincs benne korábban elkészült ruhadarabokból származó, újrafeldolgozott gyapjúszál. A géppel mosható gyapjúszálakról kémiai úton eltávolítják a mikroszkopikus méretű pikkelyeket, így azok nem tudnak egymásba kapaszkodni, nemezelődni, ezzel a gyapjú alkalmas less a gépben mosásra. (see Superwash).

Selyem:
A selyemszál a selyemhernyóként ismert molyféle gubójából készült letekert, folyamatos hosszú szál. Ugyan a selyemhernyót tenyésztik is, a Tussah-selyem a vadon élő selyemhernyók gubójából készül. A selyemszál az egyik legerősebb természetes szál, és csodás kötőfonal készíthető belőle. Remekül keverhető más fonalakkal, különösen a gyapjúval. A selyemfonalat természetes anyagokkal is nagyon szépen lehet festeni.

Növényi rostok:
Több növényi rost ismert, amit bizonyos növények vagy zöldségek sejtfalában találhatók. Ezek közül kettő a legismertebb, mint a legfontosabb kötő és más textil-alapanyag a pamut és a len.
Pamut a pamutnövény magját körülvevő elemi szálak, s majdnem tisztán cellulózból állnak. A pamut színe általában fehér, de létezik barna és zöld változat is. A pamutszálakat gyakran sodorják puha fonallá vagy cérnává, amiből puha, légáteresztő textíliákat készítenek, amelyek nyári ruhának, kiegészítőknek is alkalmasak. A fonal a selyemnél vagy a lenfonalnál gyengébb, de a gyapjúnál erősebb.
Mercerizált pamut az a pamut, amely átesett a mercerizálás folyamatán. Ez a folyamat a hagyományos pamutnál simább, fényesebb fonalat eredményez, ami a “sima” pamutnál erősebb, könnyebben festhető, ellenál a penésznek, és a bolyhosodásnak, továbbá kevésbé megy össze, és jobban tartja a formáját. br /> Len ezt az elemi szálat a len-növény szárából nyerik, erősebb és tartósabb bármelyik más elemi szálnál. A len-szál viszonylag puha, fényes, és a korral, a mosásokkal egyre puhább és szebb less. A len kényelmesebb viselet a pamutnál, jobban magába szívja a nedvességet és gyorsabban szárad.

A fonalainkban használt egyéb műszálak között olyanokat találhatunk, mint az akril, viszkóz, poliamid (nejlon) és a poliészter. Ezekkel a a szálakkal erősítjük a fonalainkat (például a DROPS Fabel zoknifonalunkat), vagy különleges szerkezetet kölcsönzünk nekik (például a fújt fonalunknak, a DROPS Air fonalnak).

2) Mi a poliamid?

A poliamid szál, közismert nevén a nejlon rendkívül erős, könnyű súlyú, könnyen kezelhető, rugalmas szál (mosógépben is mosható és szárítható), amely tökéletesen alkalmassá teszi arra, hogy más elemi szálakkal összekeverve tartós fonalakat, pl. zoknifonalakat készítsenek belőle.

A poliészterrel összehasonlítva a poliamid lágyabb, puhább, rugalmasabb szál, ugyanakkor jobban magába szívja a nedvességet és lassabban szárad.

3) Milyen információk találhatók a DROPS fonalak címkéjén?

Minden DROPS fonal címkéjén megtalálhatók az információk alapanyagokról (gyapjú, pamut, etc), a gombolyag súlya grammokban és unciákban, a fonal hossza méterben és yardban, a mosási, kezelési útmutatók és szimbólumok (részletesen itt), a szín száma, a festési szám és a fonalcsoportra vonatkozó adatok.

4) Mik azok a DROPS fonalcsoportok?

Minden DROPS fonalat a vastagsága alapján 6 fonalcsoport egyikébe soroltuk. (A-tól F-ig). Az azonos fonalcsoportba sorolt fonalak kötéspróbája hasonló, ezért a mintákban többé-kevésbé egymással behelyettesíthetőek, azonban az egyes típusok hossza eltérhez, ezért behelyettesítéskor minding ellenőrizzük a szükséges fonalmennyiséget!

5) Használhatok a mintában megadottól eltérő fonalat?

Igen, ha a fonal a mintában megadott kötés / horgoláspróbával köthető / horgolható. Mindig készítsünk kötéspróbát, és ellenőrizzük, hogy ugyanannyi szemünk van egymás mellett és ugyanannyi sorunk egymás fölött, mint ami a mintában szerepel.

Ne feledjük, hogy az eltérő fonalak megkötve is eltérő struktúrájúak lesznek, így a darabunk külseje is más lesz. A fonal hossza is eltérhet, így behelyettesítéskor újra kell számolnunk a szükséges fonalmennyiséget.

Többer olvashat többet arról, hogyan kell kiszámolnia a behelyettesítő fonal mennyiségét, és hogyan helyettesíthet 1 szál fonalat 2 másik, vékonyabbal. here.

6) Mit jelent ha egy fonal „Szupermosott”?

A szupermosott gyapjú egy különleges gyapjútermék, amit úgy kezeltek, hogy mosógépben mosható legyen. Sokan félnek a gyapjútól, mert könnyen összemegy a mosásban (bár ezt a tulajdonságot egyesek kihasználják, és szándékosan mossák kisebbre) a szupermosott gyapjú lehetővé teszik, hogy probléma nélkül használják ezeket a remek anyagokat.(Ezen az oldalon többet is olvashat erről.).

7) Mit jelent az, hogy “Oeko-Tex® bizonyítvánnyal rendelkezik?

Az Oeko-Tex® Standard 100 szabványt az 1990-es évek elején vezették be, mert a vásárlóközönség igényelte az olyan textíliákat, amelyek nem jelentenek egészségügyi veszélyt. Az Oeko-Tex® Standard 100 egy globálisan egységes tesztelési és igazolási rendszer a textiekhez és a nyersanyagokhoz, az alapanyagoktól és végtermékekig a termelés minden állomásán. Tartalmazza még, egészségügyi biztonsági szempontból a törvények által tiltott vagy szabályozott károsanyagok jelenlétét vizsgáló teszteket és a paramétereket.

Még több információt talál a következő oldalakon: www.oeko-tex.com

8) Hol gyártják a DROPS fonalait?

Arról, hogy l gyártják a DROPS fonalait, az egyes fonalak színkártyáinál és árlistájánál olvashat többet.

9) Miért olyan olcsók a fonalak?

Mint Észak-Európalegnagyobb kézi-kötőfonal és minta márkája, különleges lehetőségeink vannak arra, hogy a legjobb nyersanyagokkal dolgozzunk, és olyan módon spóroljunk, amelyek önöknek is hasznos. Ezért lehet a DROPS fonalakat a hasonló termékeknél 20-30%-kal olcsóbban megvenni.

10) Mennyire pontosak a weboldalon található színkártyák színei?

Amikor a színkártyákhoz készítjük a képeket, mindent megteszünk azért, hogy azok a lehető legpontosabban adják vissza a színeket. Sajnos, azonban nem tudjuk garantálni, hogyan jelennek meg ezek a képek az ön számítógépének monitorján. Minden monitor másképp adja vissza a színeket, némely szín a valóságnál sötétebben, mások bizonyos képernyőkön telítettebben jelenhetnek meg. Ha azt veszi észre, hogy sok szín tér el attól, amit a monitorján lát, akkor a monitorbeállításain kell változtatnia.

11) Mi az a micron? Mit jelent a superfine / extrafine megjelölés?

A fonalakhoz használt elemi szálak finomságát micronban mérik (a milliméter ezredrésze). A szuperfinom alpaca 26 – 28 micronos, a finom merinói gyapjú 21,5 micronnál vékonyabb, az extrafinom merinó 19,5 micronnál is vékonyabb. Minél kisebb a micron szám, a szálakból készült fonalunk anál finomabb, annál puhább lesz, minél magasabb a micronszám, annál tartósabb lesz a fonal minősége.

Azért fontos a micronszám, mert a fonal alapanyaga, az elemi szálak átalakulnak, (fonal, kötött anyag, szövet, stb. lesz belőlük), és a finomsága meghatározza, mire a legalkalmasabb felhasználni. Ezért ajánljuk, hogy a legfinomabb fonalat (mint pl a DROPS Baby Merino) pl babaruhákhoz használjuk, a vastagabb elemi szálbóől készült, durvább, de tartósabb fonalakat, pl. a DROPS Snow fonalát ülőpárnákhoz vagy lábbelikhez használjuk).

12) Miért térnek el a mintás fonalak gombolyagainak színei?

Ugyanazon színes fonal gombolyagainak a színe eltérő lehet mert 1) a két gombolyag más festésből származik, más a festési száma. 2) a fonalat az úgynevezett „varázsfestés” technikával festettük (a DROPS Delight fonalnál például ezt használjuk), ami egyedi mintázatot, folyamatos színátmenetet eredményez, ugyanakkor egy festésen belül is előfordulhatnak sötétebb vagy világosabb árnyalatok. Ez nem hiba, hanem a fonal jellegzetessége.

13) Mit tehetek, ha abban a boltban, ahol vásárolni szoktam, nem kapható az a szín, mait szeretnék?

Ha abban a DROPS üzletben nem kapható az a szín, amit szeretne, keressen egy DROPS Superstore (az aranypecséttel ellátott üzletek), ők beszerzik azokat a fonalakat is, amiket épp nem tartanak raktáron. A DROPS üzletek listáját keresse itt..

14) Hol találhatok egy bizonyos színt vagy festést?

Először mindig keresse meg azt a DROPS üzletet, ahol vásárolni szokott. Ha nincs náluk az adott szín / festés, kérdezze meg a többi kézimunkázót a FB DROPS Magyarul vagy a DROPS Workshop in Facebook csoportban, vagy Ravelry oldalon, ahol lehetnek olyanok, akik hajlandók megválniuk a készleteikben megbújó gombolyagoktól.

15) Miért szöszök, bolyhosodik a fonalam?

Egy fonal azért szöszöl / bolyhosodik, mert nincs benne elég sodrat, hogy minden elemi szálat összetartson. Minden fonalban van egy kis plusz elemi szál (a gyártásból adódóan), ami szöszölés, bolyhosodás formájában távozik, ennek mennyisége attól függ, hogyan fonták a fonalat. A „brushed” típusú fonalak (a „szöszösebb” fonalak), mint a DROPS Melody, a többi fonalnál többlaza szálat tartalmaznak, és ezért jobban is szöszölnek. A szöszölés attól is függ, hogy mit viselünk a darab alatt vagy fölött, belekapaszkodik-e az anyag a sálakba, kihúzza-e azokat. Ezért nem garantálható, hogy egy fonal egyáltalán ne szöszöljön

Az alábbiakban néhány tanács, ahhoz, hogyan kaphatja a legjobb eredményt a szőrösebb, szöszösebb fonalakat használva:

  • Amikor elkészült a darabbal, (mielőtt kimosnánk) alaposan rázzuk ki, hogy a laza szálak lepotyogjanak. MEGJEGYZÉS: NE HASZNÁLJUNK szösz-hengert, kefét, vagy olyasmit, ami beleakadhat a szálakba.
  • Tegyük a darabot egy nejlon zacskóba és a fagyasztóba, így a szálak kevésbé tapadnak egymáshoz, és a fölösleges szálak könnyebben kipotyognak. Hagyjuk néhány órára a fagyasztóban és rázzuk ki újra.
  • A fonal címkéjén található utasítások szerint, mossuk ki a darabot. A szöszölősebb fonalakkal készült darabokat mosás és száradás után alaposan ki kell ráznunk, hogy a szálak fellazuljanak, és a fölöslegesek kipotyogjanak.
Have a problem with the DROPS yarn you purchased? When you purchase yarn from the shade cards or patterns on our site, you are not buying directly from DROPS but from one of the hundreds of DROPS stores around the world. It is therefore important that you take contact with the DROPS store where you bought the yarn, and that you save the labels of all the skeins you purchased (they are your warranty). The DROPS store you contact will assist you and escalate the claim if necessary. Find a list of DROPS stores here.

Megjegyzések / Kérdések (163)

country flag Ilona wrote:

Hallo, ich frage nochmal wegen der Anleitung zu Drops 79-24 Alaska mit V Hals. Ich komme mit der Erklärung wie der Hals gestrickt wird nicht klar. Es ist so verwirrend. Gibt es ein Video dazu? Oder welche Möglichkeit gibt es noch den Hals zu stricken? Liebe Grüße Ilona

06.08.2022 - 13:26:

DROPS Design answered:

Liebe Ilona, wenn Sie die Arbeit geteilt haben, stricken Sie zuerst die 1. Seite mit Zunahmen für den Kragen (bis 8 M glatt links sind) und Abnahmen für den Hals (7-8 M). Viel Spaß beim stricken!

08.08.2022 kl. 08:33:

country flag Julie Van Driel wrote:

Does garn studio ship to Australia

15.07.2022 - 12:41:

DROPS Design answered:

Dear Julie, you can check out our shops with international shipping at the following link: https://www.garnstudio.com/findastore.php?id=19&w=1&cid=19

15.07.2022 kl. 13:08:

country flag Dany wrote:

Sorry, I would ask to include in my previous message Merino extra fine denim blue 13 (comparing it to Alaska 57 denim blue)....

28.06.2022 - 11:03:

country flag Dany wrote:

I'd like to substitute Alaska denim blue 57 which I love with a lighter yarn. Which is more similar to it - Lima blue indigo 4305 or Karisma denim blue 65? It is difficult to tell online! Thank you for your help!

28.06.2022 - 10:46:

DROPS Design answered:

Dear Dany, please contact your DROPS Store for any further assistance choosing the best matching colours, it will be much easier for them to help you, even per mail or telephone. Happy knitting!

29.06.2022 kl. 09:31:

country flag Habibah Eroje wrote:

Hi, I am a pretty new knitter and came across your beautiful knitted wears on pinterest. So here I am on your website trying to order some drops Alaska yarns on sale but could not find my country NIGERIA 🇳🇬. How can you help?🙏 Thanks. Your truly, Habibah 😊

16.05.2022 - 07:44:

DROPS Design answered:

Dear Habibah, we do not have stores in Nigeria yet, but you will find the list of DROPS stores shipping worldwide there. Visit their website and don't hesitate to contact them for any further information. Happy knitting!

16.05.2022 kl. 09:40:

country flag Christel wrote:

Bonjour, J'adore les couleurs vives et lumineuses de vos laines. Pensez-vous bientôt proposer à nouveau le coloris "rouge rubis 53" qui est magnifique ! Merci d'avance, cordialement, Christel

06.05.2022 - 16:03:

DROPS Design answered:

Bonjour Christel et merci pour votre retour, votre requête a été transmise et enregistrée. Merci. Bon tricot!

06.05.2022 kl. 16:15:

country flag Annegrete Kampmann wrote:

Jeg vil gerne bestille garn til model X-214b str. L, samt X-214 str. L. Jeg kan ikke finde bestillingsmulighed. vh Annegrete

05.05.2022 - 17:04:

DROPS Design answered:

Hej Annegrethe, jo inde på opskriften klikker du på knappen hvor der står bestil og så er det bare at vælge farve og antal nøgler :)

06.05.2022 kl. 14:28:

country flag Nadja Kostow wrote:

Hejsa, jeg håber i kan hjælpe mig. Jeg har forsøgt at købe Alaska 55 - Beige meleret og kid slik 12 Beige, men jeg synes ikke de passer så godt, kid silken er for lys - ved i hvilke farver der passer bedst af Alaska og Kid silk? 😄 Tak på forhånd

02.04.2022 - 09:15:

DROPS Design answered:

Hei Nadja. Fargevalg er vanskelig å gi, da det er ganske så personlig. Vil du at fargene skal gå ton-i-ton, eller få en litt melert effekt. F.eks så er DROPS Alaska farge nr. 55 melert, da vil DROPS Kid-Silk nr. 12 gå ton-i-ton med den lys fargen i Alaska 55, men bli for lys for den mørke fargen. For at du skal bli 100% fornøyd anbefaler jeg deg å se fargene fysisk sammen i en butikk før du bestemmer deg. mvh DROPS Design

04.04.2022 kl. 09:00:

country flag Louise Egede wrote:

Gerne bestil drops Alaska nr:49\r\n8 stk\r\n0.6 sort 4 stk\r\n\r\nVenlig hilsen Louise egede

03.03.2022 - 23:56:

country flag Laura Ferrero wrote:

Buongiorno,\r\ndovrei fare un cappottino da donna. il filato Alaska potrebbe andare bene?\r\ngrazie mille\r\nlaura Ferrero

11.02.2022 - 09:24:

DROPS Design answered:

Buonasera Laura, si, il filato Alaska va bene per un cappottino. Buon lavoro!

14.02.2022 kl. 19:12:

country flag Gail wrote:

Is Drops Alaska yarn itchy. I found a sweater pattern that suggests this yarn but it’s for my 5 yr old granddaughter and I want to make sure it is not itchy. Appreciate your help.

09.02.2022 - 20:51:

DROPS Design answered:

Dear Gail, please contact your DROPS store for any individual assistance choosing the best matching yarn, they will help you even per mail or telephone. Happy knitting!

10.02.2022 kl. 09:36:

country flag Joke De Vries wrote:

Ik heb interesse in patroon School Run Spencer. 228-35. Ik heb het gedownload, maar als ik het afdruk dan wordt de tekening en het telpatroon niet afgedrukt.

08.02.2022 - 21:19:

DROPS Design answered:

Dag Joke,

Dat zou normaliter niet moeten gebeuren, misschien lukt het als je het patroon herlaadt en misschien is het ook nodig om even naar je printinstellingen te kijken?

13.02.2022 kl. 10:24:

country flag Luana Fernandes wrote:

Hello do you deliver to Malta pls?

03.02.2022 - 15:21:

DROPS Design answered:

Dear Mrs Fernandes, you will find the list of DROPS stores shipping worldwide here, don't hesitate to contact them for any further information. Happy knitting!

03.02.2022 kl. 16:35:

country flag SHERRY GILLIES wrote:

Luv yr patterns but I am Australian and have trouble with needle sizes and yarn ply. Tell me are yr patterns using US size needles or mm every time and if in mm are we able to use a wool that is suited to mm eg: 8 ply wool use 4mm needles. Thanks for your help

03.02.2022 - 11:50:

DROPS Design answered:

Dear Mrs Gillies, you can edit the yarn page into US-english by choosing the language USA and edit the language of the patterns into US-English/inch - or find conversion chart here. For any further assitance, you can write your DROPS store - see the list of DROPS stores shipping worldwide here. Happy knitting!

03.02.2022 kl. 16:34:

country flag Jill Carnelid wrote:

Känns ullgarnet stickit som viss ull kan kännas?

02.02.2022 - 11:39:

DROPS Design answered:

Hei Jill. Om ullgarn stikker eller ikke er ganske personlig og vanskelig å gi et 100% riktig svar til deg. Personlig syns jeg det ikke stikker slik mange andre ullkvaliteter. mvh DROPS Design

07.02.2022 kl. 09:11:

country flag Marianne Maurath wrote:

Hallo, ich habe im Internet eine Anleitung gefunden.\r\nDazu würde ich gerne Wolle bei ihnen erwerben.\r\nKönnen Sie mir bitte welche empfehlen? Sodass\r\nes mit der Größe passt, da ich genau nach der\r\nAnleitung stricken will, weil ich Anfängerin \r\nbin.\r\nMischung 80% Acryl 20% Wolle\r\nStricknadeln 6,50mm\r\nGewicht 100g\r\nLauflänge 109m\r\nMaschenprobe 12 Maschen, 16 Reihen pro 10cm\r\n

17.01.2022 - 13:09:

DROPS Design answered:

Liebe Frau Maurath, am besten fragen Sie Ihren DROPS Handler, gerne wird man Ihnen dort weiterhelfen. Hier finden Sie Anleitungen mit einer Maschenprobe von 15-12 Maschen, es kann sicher Ihnen inspirieren. Viel Spaß beim stricken!

17.01.2022 kl. 16:35:

country flag France Boudreau wrote:

What is the invoiced price for a delivery to Quebec Canada? thank you

09.01.2022 - 22:10:

DROPS Design answered:

Dear Mrs Boudreau, please find the list of DROPS stores in/shipping to Canada here - contact Nordic Yarns for the list of DROPS stores in Canada. Happy knitting!

10.01.2022 kl. 09:37:

country flag Jaana wrote:

Hello, I try to find information about the origin of the wool that you use in your yarns but I didn't find any information. Only information was where the yarns where manufactured. Could you please tell where does the wool come from? I don't want to use a yarn whose origin I don't know.

09.01.2022 - 19:54:

country flag Cornelia Thurecht wrote:

Hallo, ich habe eine Anleitung für die Jacke und würde gern Drops Alaska nutzen. In der Anleitung wird das Garn mit LL 140 Meter/100 gr angegeben, Nadelstärke 6,5. Maschenprobe Halbpatent 10x10 cm entspricht 15Mx30R. Passt das auch für Drops Alaska? Wenn nicht: Welches Drops-Garn empfehlen Sie? Herzliche Grüße, Cornelia Thurecht

30.12.2021 - 11:53:

country flag Anna Mårtensson wrote:

Det finns inga fysiska garnaffärer inom rimligt avstånd och jag skulle vilja se garnets färger i verkligheten. Går det att beställa garnprover av "Alaska"?

29.12.2021 - 10:26:

DROPS Design answered:

Hei Anna. Vi har ingen fargekart med garnprøver, det er mange år siden vi sluttet med det. Nå har vi kun det du ser over nett. mvh DROPS Design

04.01.2022 kl. 09:51:

country flag Jeannie wrote:

Is this yarn moth proof?

26.12.2021 - 17:36:

DROPS Design answered:

Dear Jeannie, unfortunately, we don't have this information. This is 100% untreated wool.

31.12.2021 kl. 19:12:

country flag Anna wrote:

Witam serdecznie, jestem zainteresowana kupnem wełny na skarpetki. Proszę o informację, która wełna będzie do tego najlepsza?

20.12.2021 - 12:18:

DROPS Design answered:

Witaj Aniu, najlepsze będą DROPS Fabel lub DROPS Nord. Miłej pracy!

20.12.2021 kl. 15:13:

country flag Jane Cureton wrote:

Please can you tell me where your wool comes from? Do your yarns include any wool sourced from the Faroe Islands? Thank you & kind regards Jane

15.12.2021 - 10:01:

country flag Hellen Trägård wrote:

Alaska mix ull 15_. Går inte att beställa vad är felet?

03.12.2021 - 17:55:

DROPS Design answered:

Hei Hellen DROPS Alaska 100% ull, farge nr 15 er en ensfarget farge (uni colour, ikke mix). Har du har prøvd å bestille fargen fra en nettbutikk som ikke har denne fargen? Prøv en annen nettbutikk, du finner oversikt over nettbutikker under "HITTA EN BUTIK!" mvh DROPS Design

07.12.2021 kl. 08:39:

country flag Hellen Trägård wrote:

Alaska mix ull 15-. Går inte att beställa vad är felet? Socklarna till jul

03.12.2021 - 17:52:

Leave a comment to DROPS Alaska

Örömmel hallanánk véleményét erről a fonalról.

Ha kérdést szeretne feltenni, ügyeljen arra, hogy a megfelelő kategóriát válassza ki, így fegyorsíthatja a válaszadás folyamatát. Það verður að merkja við svæði merktri með *.