Sage Dream by DROPS Design

Omslagdoek met kantpatroon, van boven naar beneden gebreid. Het werk wordt gebreid in DROPS BabyAlpaca Silk.

DROPS 180-5
DROPS design: Patroon bs-125
Garengroep A
----------------------------------------------------------
Afmetingen: Hoogte in het midden: ongeveer 72 cm Breedte: ongeveer 144 cm
Materiaal:
DROPS BABYALPACA SILK van garnstudio (behoort tot garengroep A)
250 g kleur 7820, groen

Het werk kan tevens gebreid worden met garen van:
“Alternatief garen (garengroep A)” - zie link hieronder.

DROPS RONDBREINAALD (80 cm) MAAT 3 mm – of de maat die u nodig heeft voor een stekenverhouding van 24 steken en 32 naalden in tricotsteek = breedte 10 cm en 10 cm in de hoogte.
----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

Stekenverhouding – Kijk hier hoe u deze moet opmeten en waarom
Alternatief garen – Bekijk hier hoe u een ander garen kiest
Garengroep A tot F – Bekijk hier hoe u hetzelfde patroon gebruikt met een ander garen
Garenverbruik als u een alternatief garen kiest – Gebruik onze garenvervanger

-------------------------------------------------------

DROPS BabyAlpaca Silk DROPS BabyAlpaca Silk
70% alpaca, 30% zijde
Uit het assortiment
find alternatives
needles Naalden & Haaknaalden

Instructies voor het patroon

INFORMATIE VOOR HET PATROON:

RIBBELS/RIBBELSTEEK (heen en weer gebreid):
1 ribbel = 2 naalden recht.

PATROON:
Zie telpatronen A.1 tot A.8. De telpatronen laten alle naalden in het patroon aan de goede kant zien. Naald 1 = aan de goede kant.

TIP VOOR HET AFKANTEN:
Om een strakke afkantrand te voorkomen kunt u een naald gebruiken van een ½ maat groter.
----------------------------------------------------------

OMSLAGDOEK:
Wordt heen en weer gebreid op de rondbreinaald, van boven naar beneden.
Zet 5 steken op de rondbreinaald 3 mm met BabyAlpaca Silk.
Brei het patroon volgens telpatroon A.1 - lees PATROON hierboven. Als telpatroon A.1 is gebreid in de hoogte, zijn er 17 steken op de naald.

BREI TELPATROON A.2 ALS VOLGT:
Brei 3 kantsteken in RIBBELSTEEK - zie uitleg hierboven, A.2 over 5 steken, 1 steek in tricotsteek (= middelste steek), A.2 over 5 steken en 3 kantsteken in ribbelsteek. DENK OM DE STEKENVERHOUDING! Als het telpatroon in de hoogte is gebreid, zijn er 73 steken op de naald.

BREI TELPATRONEN A.3-A.5 ALS VOLGT:
Brei 3 kantsteken in ribbelsteek, A.3 over 2 steken, A.4 over 28 steken (= 2 herhalingen van 14 steken), A.5 over 3 steken, 1 steek in tricotsteek (= middelste steek), A.3 over 2 steken, A.4 over 28 steken (= 2 herhalingen van 14 steken), A.5 over 3 steken en 3 kantsteken in ribbelsteek. Als de telpatronen zijn gebreid in de hoogte, zijn er 129 steken op de naald.
Ga verder met breien volgens de telpatronen met 3 kantsteken in ribbelsteek aan elke kant (er is ruimte voor nog 1 herhaling van A.4 volgend op A.3 en A.5). Herhaal de telpatronen als volgt:
2e keer: A.3, A.4 x 4, A.5, middelste steek, A.3, A.4 x 4, A.5 = 185 steken.
3e keer: A.3, A.4 x 6, A.5, middelste steek, A.3, A.4 x 6, A.5 = 241 steken.
4e keer: A.3, A.4 x 8, A.5, middelste steek, A.3, A.4 x 8, A.5 = 297 steken.
Ga zo verder op dezelfde manier (dus meerder 56 steken iedere keer als A.3 tot A.5 zijn gebreid in de hoogte) totdat de omslagdoek ongeveer 67 cm meet, gemeten over de middelste steek – pas aan na 1 hele herhaling in de hoogte.

BREI TELPATRONEN A.6-A.8 ALS VOLGT:
Brei de volgende naald als volgt: 3 kantsteken in ribbelsteek, A.6 over 2 steken, herhaal A.7 tot er 3 steken over zijn voor de middelste steek, A.8 over 3 steken, middelste steek, A.6 over 2 steken, herhaal A.7 tot er 6 steken over zijn op de naald, A.8 over 3 steken en 3 kantsteken in ribbelsteek. Ga verder tot de telpatronen in de hoogte zijn gebreid. Brei 2 ribbels en kant af - lees TIP VOOR HET AFKANTEN hierboven.

Telpatroon

symbols = recht aan de goede kant, averecht aan de verkeerde kant
symbols = averecht aan de goede kant, recht aan de verkeerde kant
symbols = 2 recht samen
symbols = 1 steek recht afhalen, 1 recht, haal de afgehaalde steek over de gebreide steek
symbols = maak 1 omslag tussen 2 steken, de omslagen zorgen voor gaatjes op de volgende naald
symbols = haal 1 steek recht af, brei 2 steken recht samen, haal de afgehaalde steek over de samengebreide steken.
diagram
diagram

Heeft u hulp nodig voor dit patroon?

Bedankt dat u een patroon van DROPS Design kiest. We zijn er trots op dat we patronen aanbieden die correct en makkelijk te volgen zijn. Alle patronen zijn uit het Noors vertaald en u kunt altijd het origineel patroon controleren (DROPS 180-5) voor de afmetingen en de berekiningen.

Heeft u moeite met het volgen van het patroon? Hieronder vindt u een lijst met bronnen die u kunnen helpen om uw project vlot af te maken - of om eenvoudig iets nieuws te leren.

signature-image signature

Heeft u moeite met het volgen van het patroon? Hieronder vindt u een lijst met bronnen die u kunnen helpen om uw project vlot af te maken - of om eenvoudig iets nieuws te leren.

Elk van onze patronen hebben specifieke instructievideo's om u te helpen.

We hebben tevens een stap-voor-stap uitleg voor verschillende technieken, welke u hier kunt vinden.

1) Waarom is de stekenverhouding zo belangrijk?

De stekenverhouding bepaalt de uiteindelijke afmetingen van uw werkstuk en wordt normaliter aangegeven in 10 x 10 cm. Het wordt als volgt aangegeven: het aantal steken in de breedte x het aantal naalden in de hoogte - dus: 19 steken x 26 naalden = 10 x 10 cm.

De stekenverhouding is heel erg individueel; sommige mensen breien/haken heel losjes, terwijl anderen vrij strak werken. De stekenverhouding past u aan met de naalddikte, wat de reden is waarom we slechts een suggestie voor de naalddikte geven! U moet deze aanpassen (naar boven of beneden) om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding overeenkomt met de stekenverhouding die aangegeven staat in het patroon. Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan zal het garenverbruik anders zijn, en zal uw werkstuk andere afmetingen krijgen dan het patroon aangeeft.

De stekenverhouding geeft tevens aan welk garen als vervanging kan dienen. U kunt verschillende garens met elkaar vervangen, zolang de stekenverhouding maar hetzelfde is.

Bekijk de DROPS les: Hoe u de stekenverhouding opmeet

Bekijk de DROPS video: Hoe u een proeflapje maakt

naar boven

2) Wat zijn de garengroepen?

Al onze garens zijn ondergebracht in garengroepen (van A tot F) volgens dikte en stekenverhouding – groep A bevat de dunste garens en groep F de dikste. Dit maakt het makkelijker voor u om alternatieve garens te vinden voor onze patronen, indien u graag ander garen wilt gebruiken. Alle garens binnen dezelfde groep hebben ongeveer eenzelfde stekenverhouding en kunnen elkaar vervangen. Het is wel zo dat verschillende garenkwaliteiten verschillende structuren en eigenschappen hebben, wat het uiteindelijke werkstuk een unieke 'look en feel' geeft.

Klik hier voor een overzicht van de garens in elke garengroep

naar boven

3) Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

Bij het kiezen van een ander garen is het belangrijk dat de stekenverhouding hetzelfde blijft. De afmetingen van het uiteindelijke werk zijn dan hetzelfde als aangegeven in de tekening bij het patroon. Het is makkelijker om dezelfde stekenverhouding te krijgen als u garen gebruikt uit dezelfde garengroep. Het is ook mogelijk om meerdere draden van een dunner garen te gebruiken om de stekenverhouding van een dikker garen te krijgen. Probeer onze garenvervanger. We raden u aan om altijd een proeflapje te maken.

LET OP: als u een ander garen neemt, kan het kledingstuk een andere 'look en feel' krijgen dan het kledingstuk op de foto, vanwege individuele eigenschappen en kwaliteiten van elk garen.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

naar boven

4) Hoe gebruik ik de garenvervanger?

Bovenaan al onze patronen vindt u een link naar onze garenvervanger, welke handig kan zijn als u een ander garen wilt gebruiken dan staat aangegeven in het patroon. Door het garen in te vullen dat u wilt vervangen, de hoeveelheid (in uw maat) en het aantal draden, stelt de vervanger geschikte alternatieven voor met dezelfde stekenverhouding. Daarnaast wordt aangegeven hoeveel u nodig heeft in de nieuwe kwaliteiten en of u met meerdere draden moet werken. De meeste bollen zijn 50 gram (sommige zijn 25 gram of 100 gram).

Als het patroon met meerdere kleuren wordt gebreid/gehaakt, moet elke kleur apart worden vervangen. Dit geldt ook als het patroon met verschillende draden van verschillende garens wordt gemaakt (bijvoorbeeld 1 draad Alpaca en 1 draad Kid-Silk) dan zult u voor elk individueel alternatieven moeten vinden.

Klik hier voor de garenvervanger

naar boven

5) Waarom krijg ik de verkeerde stekenverhouding met de aangegeven naalddikte?

De naalddikte die aangegeven is in het patroon geldt slechts als een richtlijn, het is van belang dat de stekenverhouding klopt. En omdat de stekenverhouding per persoon nogal verschillend is, zult u de naalddikte aan moeten passen om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding hetzelfde is als in het patroon – misschien is het nodig dat u 1 of zelfs 2 naalddiktes naar beneden of naar boven moet om de juiste stekenverhouding te krijgen. Daarom raden we ook aan om een proeflapje te maken.

Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan kunnen de afmetingen van het werkstuk afwijken van de afmetingen volgens de tekening.

Bekijk de DROPS les: Hoe meet u de stekenverhouding

Bekijk de DROPS video: Hoe maakt u een proeflapje voor de stekenverhouding

naar boven

6) Waarom wordt het patroon van boven naar beneden gereid?

Als u een kledingstuk van boven naar beneden breit, dan geeft dit meer flexibiliteit en mogelijkheden voor persoonlijke aanpassingen. Het is bijvoorbeeld makkelijker om het kledingstuk te passen terwijl u er mee bezig bent. U kunt ook makkelijker de lengte van de pas en de schouderkoppen aanpassen.

In de uitleg worden alle stappen zorgvuldig uitgelegd in de juiste volgorde. De telpatronen zijn aangepast aan de breirichting en worden zoals gebruikelijk gebreid.

naar boven

7) Waarom zijn de mouwen korter in de grotere maten?

De totale breedte van het kledingstuk (van pols tot pols) is groter in de grotere maten, ondanks dat de eigenlijke mouwen korter zijn. De grotere maten hebben langere mouwkoppen en bredere schouders, dus er is een goede pasvorm in alle maten.

naar boven

8) Wat is een herhaling?

Telpatronen worden vaak herhaald in de breedte op de naald en/of in de hoogte. 1 herhaling van het telpatroon is hoe het te zien is in het telpatroon. Als er staat dat u 5 herhalingen van A.1 op de naald moet breien, dan breit u het patroon in totaal 5 keer achter/na elkaar op de naald. Als er staat dat u 2 herhalingen van A.1 in de hoogte moet breien, dan breit u het hele telpatroon (dus alle naalden van het telpatroon) een keer en begint u opnieuw onderaan bij het begin en breit u het telpatroon nog een keer.

naar boven

9) Hoe brei ik volgens een telpatroon?

Het telpatroon laat alle naalden en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt gelezen van onder naar boven, van rechts naar links. 1 vierkant = 1 steek.

Als u heen en weer breit, wordt elke andere naald aan de goede kant gebreid en elke andere naald wordt aan de verkeerde kant gebreid. Als u aan de verkeerde kant breit, moet u het telpatroon omgekeerd breien, dus van links naar rechts. rechte steken worden dan averecht gebreid en averechte steken recht, etc.

Als u in de rondte breit wordt elke naald aan de goede kant gebreid en het telpatroon wordt dan van rechts naar links gebreid op alle naalden.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees ik de teltekening bij de patronen?

naar boven

10) Hoe haak ik volgens een telpatroon?

Het telpatroon laat alle toeren en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt van onder naar boven gehaakt en van rechts naar links.

Als u heen en weer haakt, wordt elke andere toer aan de goede kant gehaakt: van rechts naar links en elke andere toer wordt aan de verkeerde kant gehaakt: vank links naar rechts.

Als u in de rondte haakt, wordt elke toer in het telpatroon aan de goede kant gehaakt, van rechts naar links.

Als u een cirkelvormig telpatroon haakt, dan begint u in het midden en haakt u naar buiten toe, tegen de klok in, toer na toer.

Meestal beginnen de toeren met een opgegeven aantal lossen (overeenkomend met de hoogte van de volgende steek), deze zijn of in het telpatroon opgenomen, of uitgelegd in het patroon.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees je telpatronen voor haken

naar boven

11) Hoe brei/haak je verschillende telpatronen tegelijkertijd op dezelfde naald/toer

Instructies om verschillende telpatronen achter elkaar op dezelfde naald/toer te breien/haken, worden meestal als volgt beschreven: “brei/haak A.1, A.2, A.3 in totaal 0-0-2-3-4 keer". Dit betekent dat u A.1 een keer breit/haakt, daarna wordt A.2 een keer gebreid/gehaakt, en A.3 wordt het aantal aangegeven keren (in de breedte) in uw maat gebreid/gehaakt – in dit geval als volgt: S = 0 keer, M = 0 keer, L=2 keer, XL= 3 keer en XXL = 4 keer.

De telpatronen worden zoals gebruikelijk gebreid/gehaakt: begin met de eerste naald/toer in A.1, brei/haak dan de volgende naald/toer in A.2 etc.

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor breien leest

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor haken leest

naar boven

12) Waarom begint het werk met meer lossen dan waarmee gehaakt wordt?

Lossen zijn ietsje smaller dan andere steken en om te voorkomen dat de opzetrand te strak wordt, haken we eenvoudigweg meer lossen om mee te beginnen. Het aantal steken wordt in de volgende toer aangepast zodat het overeenkomt met het patroon en de afmetingen in de tekening.

naar boven

13) Waarom meerderen voor de boord als het werk van boven naar beneden gebreid wordt?

De rand in ribbelsteek is elastischer en zal ietwat samentrekken vergeleken met bijvoorbeeld tricotsteek. Door te meerderen voor de rand in ribbelsteek, voorkomt u een zichtbaar verschil in breedte tussen de rand in ribbelsteek en de rest van het lijf.

naar boven

14) Waarom meerderen in de afkantrand?

Het gebeurt vrij makkelijk dat u te strak afkant, en door omslagen te maken tijdens het afkanten (terwijl u deze tegelijkertijd afkant) voorkomt u dat de afkantrand te strak wordt.

Bekijk de DROPS video: Hoe kant u af met omslagen

naar boven

15) Hoe meerder/minder je afwisselend op elke 3e en 4e naald/toer?

Om gelijkmatig te meerderen (of te minderen) kunt u meerderen op, bijvoorbeeld: afwisselend elke 3e en 4e naald, als volgt: brei 2 naalden en meerder op de 3e naald, brei 3 naalden en meerder op de 4e naald. Herhaal dit tot het meerderen klaar is.

Bekijk de DROPS les: Meerder of minder 1 st afwisselend

naar boven

16) Waarom is het patroon een beetje anders dan wat ik op de foto zie?

Herhalingen van het patroon kunnen een beetje anders zijn in de verschillende maten, om de juiste verhoudingen te krijgen. Als u niet dezelfde maat maakt als het kledingstuk op de foto, wijkt uw werkstuk wellicht ietsje af. Dit is met zorg ontwikkeld en aangepaste zodat het totale beeld van het kledingstuk hetzelfde is in alle maten.

Zorg ervoor dat u de instructies en de telpatronen voor uw maat volgt!

naar boven

17) Hoe kan ik een vest in de rondte breien, in plaats van heen en weer?

Als u liever in de rondte breit dan heen en weer, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen. U moet dan steken midden voor toevoegen (meestal 5 steken) en de instructies volgen. Als u normaal het werk keert en aan de verkeerde kant breit, breit u nu over de extra steken en gaat u verder in de rondte. Aan het einde knipt u het werk open. Neem steken op voor de biezen en werk de afgeknipte randen af.

Bekijk de DROPS video: Hoe breit u knipbiezen en openknippen

naar boven

18) Kan ik een trui heen en weer breien in plaats van in de rondte?

Als u liever heen en weer breit dan in de rondt, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen zodat u de panden apart van elkaar breit en aan het eind aan elkaar naait. Deel de steken voor het lijf in tweeën en voeg 1 kantsteek toe aan elke kant (voor het in elkaar naaien) en brei het voor- en achterpand apart van elkaar.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een patroon aanpassen van rondbreinaalden naar rechte naalden?

naar boven

19) Waarom staan er garens in de patronen die niet meer leverbaar zijn?

Omdat de verschillende garens verschillende kwaliteiten en verschillend texturen hebben, hebben we ervoor gekozen om het originele garen in het patroon te laten staan. Maar u kunt vrij makkelijk andere opties vinden tussen de beschikbare garenkwaliteiten door onze garenvervanger te gebruiken, of door een garen uit dezelfde garengroep uit te kiezen.

Het is mogelijk dat sommige verkooppunten nog bollen op voorraad hebben van garens die niet meer leverbaar zijn, of dat iemand thuis nog een paar bollen heeft liggen en hier een patroon bij zoekt.

Degarenvervanger laat alternatieve garens zien en de hoeveelheid die u nodig heeft in de nieuwe kwaliteit.

naar boven

20) Hoe verander ik een kledingstuk voor dames in eentje voor heren?

Als u een patroon heeft gevonden doe alleen beschikbaar is in damesmaten, dan hoeft het niet heel moeilijk te zijn om deze aan te passen naar een herenmaat. Het grootste verschil is de lengte van de mouwen en het lijf. Begin met breien in de damesmaat die overeenkomt met de borstwijdte. De lengte die erbij komt wordt namelijk gebreid voordat u begint met afkanten voor de armsgaten. Als het patroon van boven naar beneden wordt gebreid, kunt u lengte toevoegen vlak na de armsgaten of voor de eerste mindering op de mouw.

Wat betreft de extra hoeveelheid garen wat u nodig heeft: dit hangt heel erg af van hoeveel lengte u toevoegt, maar het is vaak meter dat u een bol te veel hebt dan te weinig.

naar boven

21) Hoe voorkom ik dat een harig kledingstuk gaat pillen of pluizen?

Alle garens hebben vezels die uitsteken (door de productie) waardoor een kledingstuk gaat pluizen of pillen. Geborstelde garens (dus meer harige garens) hebben meer van deze losse, uitstekende vezels waardoor het eerder gaat pluizen of pillen.

Hoewel het niet mogelijk is om te garanderen dat geborsteld garen 100% pluisvrij is, is het wel mogelijk om dit drastisch af te laten nemen, door de volgende stappen te ondernemen:

1. Als het kledingstuk klaar is (voordat u het gaat wassen) schudt u het kledingstuk flink uit, zodat de losse haartjes eruit komen. LET OP: gebruik GEEN roller, borstel of andere methode, waardoor aan het kledingstuk getrokken wordt

2. Plaats het kledingstuk in een plastic zak en leg het in de vriezer - de temperatuur zorgt ervoor dat de vezels minder aan elkaar blijven zitten, en uitstekende vezels komen makkelijker los.

3. Laat een paar uur in de vriezer liggen, voordat u het eruit haalt en schudt het kledingstuk dan opnieuw uit.

4. Was het kledingstuk volgens de instructies op het garenlabel.

naar boven

22) Waar op het kledingstuk wordt de lengte gemeten??

De tekening/ het schema met de afmetingen geeft informatie over de volledige lengte van het kledingstuk. Als het een trui of een vest betreft, dan wordt deze vanaf het hoogste punt op de schouder gemeten (meestal het dichtst bij de halslijn), en recht naar beneden tot de onderkant van het kledingstuk. Het wordt NIET gemeten vanaf de punt van de schouder. Op gelijke wijze wordt ook de lengte van de pas gemeten, vanaf het hoogste punt op de schouder en naar beneden tot waar de pas gesplitst wordt voor het lijf en de mouwen.

Op een vest worden de afmetingen nooit over de biezen genomen, tenzij anders aangegeven. Meet altijd binnen de biessteken als u de lengte opmeet.

Bekijk de DROPS les: Maattekeningen lezen

naar boven

23) Hoe weet ik hoeveel bollen ik nodig heb?

De benodigde hoeveelheid garen wordt aangegeven in grammen, dus bijvoorbeeld: 450 g. Om uit te rekenen hoeveel bollen u nodig heeft, moet u eerst weten hoeveel gram er in 1 bol gaat (25 g, 50 g, of 100 g). Deze informatie vindt u door op de individuele garenkwaliteit te klikken op onze site. Deel de hoeveelheid benodigde garen door de hoeveelheid per bol. Bijvoorbeeld, als de bollen 50 gram wegen (de meest gebruikelijke hoeveelheid), ziet de berekening er als volgt uit: 450 / 50 = 9 bollen.

naar boven

Heeft u DROPS garen besteld om dit patroon te maken? Dan heeft u recht op hulp van de winkel waar u het garen gekocht heeft. Vind hier een lijst van DROPS winkels!
Kunt u het antwoord op uw vraag nog steeds niet vinden? Scroll dan naar beneden en laat een vraag achter zodat een van onze experts kan proberen u te helpen. Dit wordt normaal tussen 5 tot 10 werkdagen gedaan.. In de tussentijd kunt u de vragen en antwoorden lezen die anderen bij dit patroon achter hebben gelaten of doe mee met de DROPS Workshop op Facebook om hulp te krijgen van mede breisters en haaksters!

Opmerkingen / Vragen (30)

country flag Karina Møller wrote:

Getting to diagrag 6,7 and 8. All the x's at the top, is that as in the other parts of the pattern, pearl on the right side, knit from the wrong side?

25.01.2022 - 11:04

DROPS Design answered:

Dear Mrs Møller, correct, these stitches are worked in reversed stocking stitch - see 2nd symbol under diagram key, just as the 2nd st in A.6 and the next to last st in A.8 (and in previous diagrams). Happy knitting!

25.01.2022 kl. 13:23

country flag Marion wrote:

Hallo, habe gerade das Tuch Sage Dream fertiggestrickt. Ich habe es etwas groesser gestrickt. Es ist wunderbar geworden, danke fuer die schoene Anleitung. marion

04.11.2021 - 22:21

country flag Agnieszka wrote:

Szkoda, że nie ma automatycznego tłumaczenia zarówno pytań jak i odpowiedzi.

01.10.2021 - 22:28

DROPS Design answered:

Witaj Agnieszko, automatyczne tłumaczenie niestety nie jest wystarczająco dokładne/wiarygodne. Jeżeli masz jakieś pytania, śmiało zadawaj. Postaramy się na wszystkie odpowiedzieć. Pozdrawiam!

04.10.2021 kl. 13:25

country flag Mette wrote:

J ai eu un coup de foudre pour ce modèle. Le motif est très joli. J ai hâte de le terminer pour le porter

06.04.2021 - 13:17

country flag Mette wrote:

Bonjour, Je ne comprends pas les explications. Je suis arrivée au 297 mailles. Faut il reprendre A3 A4 et A5 ? On s arrête lorsque l on a combien de mailles? Quand doit on tricoter selon les motifs A6 A7 et A8. Je vous remercie par avance Bien cordialement Sylvie

06.04.2021 - 13:16

DROPS Design answered:

Bonjour Sylvie, on répète A.3-4-5 jusqu'à ce que le châle mesure 6 cm le long de la maille centrale (arrêtez après un diagramme complet en hauteur); puis on tricote A.6-7.8 comme on a fait pour A.4-5-6. Bon tricot!

06.04.2021 kl. 15:02

country flag Jane wrote:

Hej. Jeg sidder og strikker jeres dejlige sjal 180-5. Jeg kan desværre ikke finde ud af fra diagram A6 hvordan den skal strikkes. Har i en video/film hvordan den skal strikkes?

10.03.2021 - 17:45

DROPS Design answered:

Hej Jane, vi har en video som viser de første pinde i sjalet, når du kommer til A.6, så skal det strikkes på samme måde som de første masker i A.2 og selve mønsteret er det samme som tidligere... Vi har desværre ikke flere videoer til denne opskrift. Vi håber at du løser det!

17.03.2021 kl. 15:29

country flag Franziska wrote:

Hallo, Ich bin in den letzten Zügen des Tuchs und ich glaube ich stehe einfach auf dem Schlauch.. Sobald ich die ca 67 cm in der Höhe, gemessen an der Mittelmasche, erreicht habe, beginne ich mit den Diagrammen A6 - A8. Um die Spitze des Tuchs zu erhalten müsste ich dich Maschen abnehmen? Halte ich mich an die Diagramme nehme ich doch weiter Mädchen auf?

10.11.2020 - 21:57

DROPS Design answered:

Liebe Franziska, Diagramme A.6, A.7 und A.8 werden genauso gestrickt, wie Sie früher A.3, A.4 und A.5 gestrickt haben, dh 3 Maschen kraus re., A.6, A.7 wiederholen, A.8, die mittere Masche, A.6, A.7 wiederholen, A.8, 3 Maschen kraus rechts. (wie zuvor enthalten die Diagramme die Zunahmen). Viel Spaß beim stricken!

11.11.2020 kl. 08:48

country flag Doris wrote:

Ich möchte dieses Tuch stricken und wollte mir die Anleitung ausdrucken. Leider zeigt die Druckversion die Musterdiagramme nicht. Was kann man da tun?

19.09.2020 - 17:06

DROPS Design answered:

Liebe Doris, prüfen Sie mal die Druckereinstellungen, damit alle Seiten einbegriffen sind. Viel Spaß beim stricken!

21.09.2020 kl. 09:04

country flag Monika wrote:

Ich bekomme die angegebene maschenprobe nur mit 4er Nadeln hin, möchte aber nicht so grobe Maschen stricken. Kann man dieses Modell einfach vergrößern und wie?

20.04.2020 - 18:43

DROPS Design answered:

Liebe Monika, hier lesen Sie mehr über Maschenprobe - wenn Sie Ihre Maschenprobe gestrickt haben, waschen Sie sie und lassen Sie sie trocknen (gespannt wenn Sie so möchten), dann messen Sie sie wieder und so sehen Sie ob, Sie die Nadelgrösse ändern sollen. Ihr DROPS Laden hat sicher noch mehr Tippss für Sie, gerne werden sie mit Ihnen weiteres empfehlen. Viel Spaß beim stricken!

21.04.2020 kl. 09:29

country flag Marilena wrote:

Salve,si può realizzare con i ferri tradizionali e non con i circolari ? Grazie

06.02.2020 - 15:12

DROPS Design answered:

Buongiorno Marilena. La lavorazione è in ferri di andata e ritorno, quindi potrebbe usare ferri dritti. Vengono però consigliati i ferri circolari per via del numero elevato di maglie, che non riescono a stare tutte sui ferri dritti. Buon lavoro!

06.02.2020 kl. 16:57

Laat een opmerking achter voor DROPS 180-5

Wij horen graag wat u vindt van dit patroon!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.