Christmas Claps by DROPS Design

Gebreide wanten met Scandinavisch patroon voor Kerst in DROPS Karisma. Thema: Kerst.

DROPS Extra 0-1460
DROPS Design: Patroon nr. u-879
Garengroep B
-------------------------------------------------------

MATEN: S/M – L/XL
Afmetingen: Omtrek: ongeveer 21-23 cm. Lengte: ongeveer 24-24 cm met de boord omgevouwen

MATERIALEN:
DROPS KARISMA van garnstudio (behoort tot garengroep B)
50-50 g kleur 01, naturel
100-100 g kleur 18, rood (achtergrondkleur)
Of gebruik kleur 73 petrol, 55 beige, 52 mosterdgeel, 45 licht olijfgroen.

STEKENVERHOUDING:
23 steken in de breedte en 32 naalden in de hoogte met tricotsteek = 10 x 10 cm.

NAALDEN:
DROPS NAALDEN ZONDER KNOP MAAT 3 MM.
De naalddikte is slechts een richtlijn. Als u te veel steken heeft op 10 cm, ga dan verder met een grotere naald. Als u te weinig steken heeft op 10 cm, ga dan verder met een kleinere naald.

-------------------------------------------------------

Stekenverhouding – Kijk hier hoe u deze moet opmeten en waarom
Alternatief garen – Bekijk hier hoe u een ander garen kiest
Garengroep A tot F – Bekijk hier hoe u hetzelfde patroon gebruikt met een ander garen
Garenverbruik als u een alternatief garen kiest – Gebruik onze garenvervanger

-------------------------------------------------------


100% wol
vanaf 1.80 € /50g
DROPS Karisma uni colour DROPS Karisma uni colour 1.80 € /50g
Hobbydoos.nl
Bestel
DROPS Karisma mix DROPS Karisma mix 1.80 € /50g
Hobbydoos.nl
Bestel
needles Naalden & Haaknaalden
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 5.40€ krijgen. Lees meer.

Instructies voor het patroon

UITLEG VOOR HET PATROON:

-------------------------------------------------------

PATROON:
Zie telpatronen A.1, A.2, A.3 en A.x. Kies de telpatronen voor uw maat.
Telpatroon A.x geeft aan waar de duim gepositioneerd wordt op de rechter want. De telpatronen laten alle naalden in het patroon aan de goede kant zien.

-------------------------------------------------------

BEGIN HET WERK HIER:

-------------------------------------------------------

WANTEN – KORTE SAMENVATTING VAN HET WERK:
Het werk wordt gebreid van onder naar boven met meerderingen voor de duim. Als deze meerderingen klaar zijn, worden de duimsteken op een hulpdraad geplaatst voordat u de hand verder af breit. De duim wordt op het einde gebreid.

LINKER WANT:
Zet 48-48 steken op met breinaalden zonder knop maat 3 mm en de achtergrondkleur. Brei boordsteek in de rondte met 2 recht, 2 averecht, voor 12 cm. Brei 1 naald in tricotsteek terwijl u 0-4 steken verdeeld meerdert = 48-52 steken.

Brei telpatroon A.1 – als u de zwarte vierkanten in het telpatroon heeft gebreid, brei dan A.2 over deze 3 steken. Brei verder volgens telpatronen A.1 en A.2 (u meerdert steken in A.2). Na de laatste naald in A.2 zijn er 11 steken in A.2 – plaats deze steken op een hulpdraad. Zet op de volgende naald 3 steken op achter de steken op de hulpdraad = 48-52 steken op de naald. Brei verder in A.1 over alle steken. Als het telpatroon klaar is zijn er 8 steken over op de naald. Knip de draad af, rijg het door de steken en hecht goed af.

DUIM:
Plaats de 11 steken van de hulpdraad op breinaalden zonder knop maat 3 mm en begin de naald door 9 steken op te nemen aan de achterkant van de duim (neem 2 steken op aan elke kant en 5 steken in de 3 opzetsteken) = 20 steken. Brei telpatroon A.3. Als het telpatroon klaar is zijn er 4 steken over op de naald. Knip de draad af, rijg het door de steken en hecht goed af.

RECHTER WANT: Brei zoals de linker want, maar de duim wordt gebreid op de tegenovergestelde kant – zie telpatroon A.x welke aangeeft waar de duim gepositioneerd wordt in het patroon.

Dit patroon is gecorrigeerd. .

Gewijzigd online: 05.12.2019
Nieuw telpatroon A.2: naald 3,6 en 7.

Telpatroon

symbols = naturel
symbols = achtergrondkleur
symbols = maak 1 omslag tussen 2 steken met de achtergrondkleur.
symbols = 1 steek recht afhalen in naturel, 1 recht met naturel en haal de afgehaalde steek over de gebreide steek.
symbols = 2 recht samen met naturel.
symbols = 1 steek recht afhalen in naturel, 2 recht samen met naturel en haal de afgehaalde steek over de samengebreide steken.
diagram
diagram
diagram
diagram
diagram

Heeft u hulp nodig voor dit patroon?

Bedankt dat u een patroon van DROPS Design kiest. We zijn er trots op dat we patronen aanbieden die correct en makkelijk te volgen zijn. Alle patronen zijn uit het Noors vertaald en u kunt altijd het origineel patroon controleren (DROPS Extra 0-1460) voor de afmetingen en de berekiningen.

Heeft u moeite met het volgen van het patroon? Hieronder vindt u een lijst met bronnen die u kunnen helpen om uw project vlot af te maken - of om eenvoudig iets nieuws te leren.

signature-image signature

Heeft u moeite met het volgen van het patroon? Hieronder vindt u een lijst met bronnen die u kunnen helpen om uw project vlot af te maken - of om eenvoudig iets nieuws te leren.

Elk van onze patronen hebben specifieke instructievideo's om u te helpen.

We hebben tevens een stap-voor-stap uitleg voor verschillende technieken, welke u hier kunt vinden.

1) Waarom is de stekenverhouding zo belangrijk?

De stekenverhouding bepaalt de uiteindelijke afmetingen van uw werkstuk en wordt normaliter aangegeven in 10 x 10 cm. Het wordt als volgt aangegeven: het aantal steken in de breedte x het aantal naalden in de hoogte - dus: 19 steken x 26 naalden = 10 x 10 cm.

De stekenverhouding is heel erg individueel; sommige mensen breien/haken heel losjes, terwijl anderen vrij strak werken. De stekenverhouding past u aan met de naalddikte, wat de reden is waarom we slechts een suggestie voor de naalddikte geven! U moet deze aanpassen (naar boven of beneden) om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding overeenkomt met de stekenverhouding die aangegeven staat in het patroon. Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan zal het garenverbruik anders zijn, en zal uw werkstuk andere afmetingen krijgen dan het patroon aangeeft.

De stekenverhouding geeft tevens aan welk garen als vervanging kan dienen. U kunt verschillende garens met elkaar vervangen, zolang de stekenverhouding maar hetzelfde is.

Bekijk de DROPS les: Hoe u de stekenverhouding opmeet

Bekijk de DROPS video: Hoe u een proeflapje maakt

naar boven

2) Wat zijn de garengroepen?

Al onze garens zijn ondergebracht in garengroepen (van A tot F) volgens dikte en stekenverhouding – groep A bevat de dunste garens en groep F de dikste. Dit maakt het makkelijker voor u om alternatieve garens te vinden voor onze patronen, indien u graag ander garen wilt gebruiken. Alle garens binnen dezelfde groep hebben ongeveer eenzelfde stekenverhouding en kunnen elkaar vervangen. Het is wel zo dat verschillende garenkwaliteiten verschillende structuren en eigenschappen hebben, wat het uiteindelijke werkstuk een unieke 'look en feel' geeft.

Klik hier voor een overzicht van de garens in elke garengroep

naar boven

3) Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

Bij het kiezen van een ander garen is het belangrijk dat de stekenverhouding hetzelfde blijft. De afmetingen van het uiteindelijke werk zijn dan hetzelfde als aangegeven in de tekening bij het patroon. Het is makkelijker om dezelfde stekenverhouding te krijgen als u garen gebruikt uit dezelfde garengroep. Het is ook mogelijk om meerdere draden van een dunner garen te gebruiken om de stekenverhouding van een dikker garen te krijgen. Probeer onze garenvervanger. We raden u aan om altijd een proeflapje te maken.

LET OP: als u een ander garen neemt, kan het kledingstuk een andere 'look en feel' krijgen dan het kledingstuk op de foto, vanwege individuele eigenschappen en kwaliteiten van elk garen.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

naar boven

4) Hoe gebruik ik de garenvervanger?

Bovenaan al onze patronen vindt u een link naar onze garenvervanger, welke handig kan zijn als u een ander garen wilt gebruiken dan staat aangegeven in het patroon. Door het garen in te vullen dat u wilt vervangen, de hoeveelheid (in uw maat) en het aantal draden, stelt de vervanger geschikte alternatieven voor met dezelfde stekenverhouding. Daarnaast wordt aangegeven hoeveel u nodig heeft in de nieuwe kwaliteiten en of u met meerdere draden moet werken. De meeste bollen zijn 50 gram (sommige zijn 25 gram of 100 gram).

Als het patroon met meerdere kleuren wordt gebreid/gehaakt, moet elke kleur apart worden vervangen. Dit geldt ook als het patroon met verschillende draden van verschillende garens wordt gemaakt (bijvoorbeeld 1 draad Alpaca en 1 draad Kid-Silk) dan zult u voor elk individueel alternatieven moeten vinden.

Klik hier voor de garenvervanger

naar boven

5) Waarom krijg ik de verkeerde stekenverhouding met de aangegeven naalddikte?

De naalddikte die aangegeven is in het patroon geldt slechts als een richtlijn, het is van belang dat de stekenverhouding klopt. En omdat de stekenverhouding per persoon nogal verschillend is, zult u de naalddikte aan moeten passen om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding hetzelfde is als in het patroon – misschien is het nodig dat u 1 of zelfs 2 naalddiktes naar beneden of naar boven moet om de juiste stekenverhouding te krijgen. Daarom raden we ook aan om een proeflapje te maken.

Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan kunnen de afmetingen van het werkstuk afwijken van de afmetingen volgens de tekening.

Bekijk de DROPS les: Hoe meet u de stekenverhouding

Bekijk de DROPS video: Hoe maakt u een proeflapje voor de stekenverhouding

naar boven

6) Waarom wordt het patroon van boven naar beneden gereid?

Als u een kledingstuk van boven naar beneden breit, dan geeft dit meer flexibiliteit en mogelijkheden voor persoonlijke aanpassingen. Het is bijvoorbeeld makkelijker om het kledingstuk te passen terwijl u er mee bezig bent. U kunt ook makkelijker de lengte van de pas en de schouderkoppen aanpassen.

In de uitleg worden alle stappen zorgvuldig uitgelegd in de juiste volgorde. De telpatronen zijn aangepast aan de breirichting en worden zoals gebruikelijk gebreid.

naar boven

7) Waarom zijn de mouwen korter in de grotere maten?

De totale breedte van het kledingstuk (van pols tot pols) is groter in de grotere maten, ondanks dat de eigenlijke mouwen korter zijn. De grotere maten hebben langere mouwkoppen en bredere schouders, dus er is een goede pasvorm in alle maten.

naar boven

8) Wat is een herhaling?

Telpatronen worden vaak herhaald in de breedte op de naald en/of in de hoogte. 1 herhaling van het telpatroon is hoe het te zien is in het telpatroon. Als er staat dat u 5 herhalingen van A.1 op de naald moet breien, dan breit u het patroon in totaal 5 keer achter/na elkaar op de naald. Als er staat dat u 2 herhalingen van A.1 in de hoogte moet breien, dan breit u het hele telpatroon (dus alle naalden van het telpatroon) een keer en begint u opnieuw onderaan bij het begin en breit u het telpatroon nog een keer.

naar boven

9) Hoe brei ik volgens een telpatroon?

Het telpatroon laat alle naalden en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt gelezen van onder naar boven, van rechts naar links. 1 vierkant = 1 steek.

Als u heen en weer breit, wordt elke andere naald aan de goede kant gebreid en elke andere naald wordt aan de verkeerde kant gebreid. Als u aan de verkeerde kant breit, moet u het telpatroon omgekeerd breien, dus van links naar rechts. rechte steken worden dan averecht gebreid en averechte steken recht, etc.

Als u in de rondte breit wordt elke naald aan de goede kant gebreid en het telpatroon wordt dan van rechts naar links gebreid op alle naalden.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees ik de teltekening bij de patronen?

naar boven

10) Hoe haak ik volgens een telpatroon?

Het telpatroon laat alle toeren en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt van onder naar boven gehaakt en van rechts naar links.

Als u heen en weer haakt, wordt elke andere toer aan de goede kant gehaakt: van rechts naar links en elke andere toer wordt aan de verkeerde kant gehaakt: vank links naar rechts.

Als u in de rondte haakt, wordt elke toer in het telpatroon aan de goede kant gehaakt, van rechts naar links.

Als u een cirkelvormig telpatroon haakt, dan begint u in het midden en haakt u naar buiten toe, tegen de klok in, toer na toer.

Meestal beginnen de toeren met een opgegeven aantal lossen (overeenkomend met de hoogte van de volgende steek), deze zijn of in het telpatroon opgenomen, of uitgelegd in het patroon.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees je telpatronen voor haken

naar boven

11) Hoe brei/haak je verschillende telpatronen tegelijkertijd op dezelfde naald/toer

Instructies om verschillende telpatronen achter elkaar op dezelfde naald/toer te breien/haken, worden meestal als volgt beschreven: “brei/haak A.1, A.2, A.3 in totaal 0-0-2-3-4 keer". Dit betekent dat u A.1 een keer breit/haakt, daarna wordt A.2 een keer gebreid/gehaakt, en A.3 wordt het aantal aangegeven keren (in de breedte) in uw maat gebreid/gehaakt – in dit geval als volgt: S = 0 keer, M = 0 keer, L=2 keer, XL= 3 keer en XXL = 4 keer.

De telpatronen worden zoals gebruikelijk gebreid/gehaakt: begin met de eerste naald/toer in A.1, brei/haak dan de volgende naald/toer in A.2 etc.

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor breien leest

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor haken leest

naar boven

12) Waarom begint het werk met meer lossen dan waarmee gehaakt wordt?

Lossen zijn ietsje smaller dan andere steken en om te voorkomen dat de opzetrand te strak wordt, haken we eenvoudigweg meer lossen om mee te beginnen. Het aantal steken wordt in de volgende toer aangepast zodat het overeenkomt met het patroon en de afmetingen in de tekening.

naar boven

13) Waarom meerderen voor de boord als het werk van boven naar beneden gebreid wordt?

De rand in ribbelsteek is elastischer en zal ietwat samentrekken vergeleken met bijvoorbeeld tricotsteek. Door te meerderen voor de rand in ribbelsteek, voorkomt u een zichtbaar verschil in breedte tussen de rand in ribbelsteek en de rest van het lijf.

naar boven

14) Waarom meerderen in de afkantrand?

Het gebeurt vrij makkelijk dat u te strak afkant, en door omslagen te maken tijdens het afkanten (terwijl u deze tegelijkertijd afkant) voorkomt u dat de afkantrand te strak wordt.

Bekijk de DROPS video: Hoe kant u af met omslagen

naar boven

15) Hoe meerder/minder je afwisselend op elke 3e en 4e naald/toer?

Om gelijkmatig te meerderen (of te minderen) kunt u meerderen op, bijvoorbeeld: afwisselend elke 3e en 4e naald, als volgt: brei 2 naalden en meerder op de 3e naald, brei 3 naalden en meerder op de 4e naald. Herhaal dit tot het meerderen klaar is.

Bekijk de DROPS les: Meerder of minder 1 st afwisselend

naar boven

16) Waarom is het patroon een beetje anders dan wat ik op de foto zie?

Herhalingen van het patroon kunnen een beetje anders zijn in de verschillende maten, om de juiste verhoudingen te krijgen. Als u niet dezelfde maat maakt als het kledingstuk op de foto, wijkt uw werkstuk wellicht ietsje af. Dit is met zorg ontwikkeld en aangepaste zodat het totale beeld van het kledingstuk hetzelfde is in alle maten.

Zorg ervoor dat u de instructies en de telpatronen voor uw maat volgt!

naar boven

17) Hoe kan ik een vest in de rondte breien, in plaats van heen en weer?

Als u liever in de rondte breit dan heen en weer, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen. U moet dan steken midden voor toevoegen (meestal 5 steken) en de instructies volgen. Als u normaal het werk keert en aan de verkeerde kant breit, breit u nu over de extra steken en gaat u verder in de rondte. Aan het einde knipt u het werk open. Neem steken op voor de biezen en werk de afgeknipte randen af.

Bekijk de DROPS video: Hoe breit u knipbiezen en openknippen

naar boven

18) Kan ik een trui heen en weer breien in plaats van in de rondte?

Als u liever heen en weer breit dan in de rondt, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen zodat u de panden apart van elkaar breit en aan het eind aan elkaar naait. Deel de steken voor het lijf in tweeën en voeg 1 kantsteek toe aan elke kant (voor het in elkaar naaien) en brei het voor- en achterpand apart van elkaar.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een patroon aanpassen van rondbreinaalden naar rechte naalden?

naar boven

19) Waarom staan er garens in de patronen die niet meer leverbaar zijn?

Omdat de verschillende garens verschillende kwaliteiten en verschillend texturen hebben, hebben we ervoor gekozen om het originele garen in het patroon te laten staan. Maar u kunt vrij makkelijk andere opties vinden tussen de beschikbare garenkwaliteiten door onze garenvervanger te gebruiken, of door een garen uit dezelfde garengroep uit te kiezen.

Het is mogelijk dat sommige verkooppunten nog bollen op voorraad hebben van garens die niet meer leverbaar zijn, of dat iemand thuis nog een paar bollen heeft liggen en hier een patroon bij zoekt.

Degarenvervanger laat alternatieve garens zien en de hoeveelheid die u nodig heeft in de nieuwe kwaliteit.

naar boven

20) Hoe verander ik een kledingstuk voor dames in eentje voor heren?

Als u een patroon heeft gevonden doe alleen beschikbaar is in damesmaten, dan hoeft het niet heel moeilijk te zijn om deze aan te passen naar een herenmaat. Het grootste verschil is de lengte van de mouwen en het lijf. Begin met breien in de damesmaat die overeenkomt met de borstwijdte. De lengte die erbij komt wordt namelijk gebreid voordat u begint met afkanten voor de armsgaten. Als het patroon van boven naar beneden wordt gebreid, kunt u lengte toevoegen vlak na de armsgaten of voor de eerste mindering op de mouw.

Wat betreft de extra hoeveelheid garen wat u nodig heeft: dit hangt heel erg af van hoeveel lengte u toevoegt, maar het is vaak meter dat u een bol te veel hebt dan te weinig.

naar boven

21) Hoe voorkom ik dat een harig kledingstuk gaat pillen of pluizen?

Alle garens hebben vezels die uitsteken (door de productie) waardoor een kledingstuk gaat pluizen of pillen. Geborstelde garens (dus meer harige garens) hebben meer van deze losse, uitstekende vezels waardoor het eerder gaat pluizen of pillen.

Hoewel het niet mogelijk is om te garanderen dat geborsteld garen 100% pluisvrij is, is het wel mogelijk om dit drastisch af te laten nemen, door de volgende stappen te ondernemen:

1. Als het kledingstuk klaar is (voordat u het gaat wassen) schudt u het kledingstuk flink uit, zodat de losse haartjes eruit komen. LET OP: gebruik GEEN roller, borstel of andere methode, waardoor aan het kledingstuk getrokken wordt

2. Plaats het kledingstuk in een plastic zak en leg het in de vriezer - de temperatuur zorgt ervoor dat de vezels minder aan elkaar blijven zitten, en uitstekende vezels komen makkelijker los.

3. Laat een paar uur in de vriezer liggen, voordat u het eruit haalt en schudt het kledingstuk dan opnieuw uit.

4. Was het kledingstuk volgens de instructies op het garenlabel.

naar boven

22) Waar op het kledingstuk wordt de lengte gemeten??

De tekening/ het schema met de afmetingen geeft informatie over de volledige lengte van het kledingstuk. Als het een trui of een vest betreft, dan wordt deze vanaf het hoogste punt op de schouder gemeten (meestal het dichtst bij de halslijn), en recht naar beneden tot de onderkant van het kledingstuk. Het wordt NIET gemeten vanaf de punt van de schouder. Op gelijke wijze wordt ook de lengte van de pas gemeten, vanaf het hoogste punt op de schouder en naar beneden tot waar de pas gesplitst wordt voor het lijf en de mouwen.

Op een vest worden de afmetingen nooit over de biezen genomen, tenzij anders aangegeven. Meet altijd binnen de biessteken als u de lengte opmeet.

Bekijk de DROPS les: Maattekeningen lezen

naar boven

23) Hoe weet ik hoeveel bollen ik nodig heb?

De benodigde hoeveelheid garen wordt aangegeven in grammen, dus bijvoorbeeld: 450 g. Om uit te rekenen hoeveel bollen u nodig heeft, moet u eerst weten hoeveel gram er in 1 bol gaat (25 g, 50 g, of 100 g). Deze informatie vindt u door op de individuele garenkwaliteit te klikken op onze site. Deel de hoeveelheid benodigde garen door de hoeveelheid per bol. Bijvoorbeeld, als de bollen 50 gram wegen (de meest gebruikelijke hoeveelheid), ziet de berekening er als volgt uit: 450 / 50 = 9 bollen.

naar boven

Heeft u DROPS garen besteld om dit patroon te maken? Dan heeft u recht op hulp van de winkel waar u het garen gekocht heeft. Vind hier een lijst van DROPS winkels!
Kunt u het antwoord op uw vraag nog steeds niet vinden? Scroll dan naar beneden en laat een vraag achter zodat een van onze experts kan proberen u te helpen. Dit wordt normaal tussen 5 tot 10 werkdagen gedaan.. In de tussentijd kunt u de vragen en antwoorden lezen die anderen bij dit patroon achter hebben gelaten of doe mee met de DROPS Workshop op Facebook om hulp te krijgen van mede breisters en haaksters!

Opmerkingen / Vragen (39)

country flag Berthe wrote:

Pour la diminution pouvez-vous m'expliquer ceci: j'ai 2 carrés blancs à droite qui comportent une ligne diagonale noire alors comment dois-je tricoter cela, quelle couleurs utiliser et de quelle façon pour que la ligne noire suive? Je suis bloquée. Merci

21.02.2023 - 15:38

DROPS Design answered:

Bonjour Berthe, les diminutions se tricotent en naturel (= cf 4ème et 5ème symboles de la légende des diagrammes). continuez ensuite les diagrammes (sautez les espaces, ils sont dus aux mailles diminuées), vous allez ainsi continuer la maille avec la croix avec la couleur du jacquard pour le dessous, le dessus de la main aussi bien que pour les côtés. Bon tricot!

21.02.2023 kl. 18:04

country flag Berthe wrote:

Vous dites que les diminutions en haut de la mitaine se font avec la laine naturelle que je fasse le surjet à droite ou les 2 ensemble à gauche alors comment se fait-il que ma bordure noire ne suive pas?

16.02.2023 - 00:29

DROPS Design answered:

Bonjour Berthe, je ne suis pas sûre de bien comprendre votre question, comme vous diminuez (en naturel), la maille colorée au milieu des côtés va automatiquement s'incliner, si vous regardez les photos présentées, on voit bien que les diminutions sont faites en naturel, et la maille au milieu des côtés continue comme avant, comme dans le diagramme. Bon tricot!

16.02.2023 kl. 12:14

country flag Berthe wrote:

Quelle couleur de laine utiliser pour faire les surjets et les 2 ensemble dans la diminution au bout de la mitaine ?

14.02.2023 - 22:33

country flag Berthe wrote:

Quand on diminue au bout de la mitaine à droite, on fait un surjet simple et à gauche on tricote 2 mailles ensemble mais quelle couleur de laine est utilisée pour les faire à gauche et à droite afin de continuer la bordure de côté ? Merci

14.02.2023 - 22:31

DROPS Design answered:

Bonjour Berthe, les diminutions du haut de la moufle (et celles du haut du pouce) se tricotent en coloris naturel pour bien conserver les lignes des côtés. Bon tricot!

15.02.2023 kl. 09:49

country flag Andrea wrote:

Har problem med stickfastheten! Såg bra ut på provlappen men när jag stickar mönstret ser jag att jag har rätt bredd men vantarna blir alldeles för långa. På 10x10 cm och st 3,5 får jag 23 m (så det är rätt) men bara 24 v istället för 32. Tips på hur jag kan göra för att få både rätt längd och bredd?

28.12.2022 - 10:51

DROPS Design answered:

Hej Andrea, strikker du med DROPS Karisma, så bør det passe... du kan evt prøve at strikke hver 2.varv med st 3... Sørg for at du ikke strammer trådene bagpå :)

03.01.2023 kl. 12:31

country flag D'jé wrote:

Hello ! I want to knit those gloves but I don't master double-pointed needles. Is it possible to use circular needles instead ? Thanks a lot

21.12.2022 - 23:24

DROPS Design answered:

Hi D'je, There is a technique called magic loop which avoids using double pointed needles. Here is the link to the video: https://www.garnstudio.com/video.php?action=search&k=382&lang=en Merry Christmas!

22.12.2022 kl. 06:49

country flag Cecilia wrote:

Hur gör man följande: "sätt dessa maskorna på en tråd. På nästa varv läggs det upp 3 maskor där det sattes av maskor" Allt jag kan få till är att lägga upp 3 maskor direkt. Är det rätt? Fattar inte.

04.12.2022 - 13:16

DROPS Design answered:

Hei Cecilia. Du strikker A.1 og A.2 samtidig, og når du har strikket siste rad av diagram A.2 setter du A.2 maskene (11 masker på 1 tråd) og fortsetter som før med A.1. Når du har strikket rundt og kommet til der A.2 ble strikket, legger du opp 3 nye masker. Strikk videre etter A.1 over alle masker. mvh DROPS Design

05.12.2022 kl. 13:31

country flag Kati wrote:

Hello, how do I decide which size I need? I think that bit is missing from the pattern. Thanks

02.12.2022 - 13:30

DROPS Design answered:

Dear Kati, you'll find circumference for each side and length in the header, together with the yarn, tension and needle size. Happy knitting!

02.12.2022 kl. 15:11

country flag Théron-Pignoux Veronique wrote:

Bonjour , je voudrais faire la taille L/Xl, je dois monter 52 mailles dès le début , ou bien 48 et avec les augmentations cela fera 52? Je ne comprends pas bien … merci de votre réponse .0

28.09.2022 - 16:12

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Théron-Pignoux, en L/XL, vous montez 48 mailles, vous tricotez ensuite en côtes 2/2 pendant 12 cm. Vous tricotez ensuite 1 tour endroit en augmentant 4 mailles à intervalles réguliers = vous avez 52 mailles et tricotez ensuite le diagramme. Bon tricot!

29.09.2022 kl. 08:13

country flag Hanne Kops wrote:

I forlængelse af Leah Joda - jeg har samme udfordring - men hvis jeg bruger bundfarven brydes kanten jo helt- er der ikke andre teknikker der kan bruges fir at kanten bliver pæn. Mvh

27.06.2022 - 20:18

DROPS Design answered:

Hej Hanne, hvis du tager ind ifølge diagrammet, så vil det se ud som på billedet, hvis du hellere vil tage ind den anden farve, så prøv at se hvordan det kommer til at se ud.. du kan strikke en lille prøve hvor du tager ind i hver side :)

29.06.2022 kl. 10:31

Laat een opmerking achter voor DROPS Extra 0-1460

Wij horen graag wat u vindt van dit patroon!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.

Van de #dropsfan gallery

Christmas Claps

@rowmanah, Netherlands

Christmas Claps

Josi82, Germany

Christmas Claps

Charlotta, Sweden

Zie meer