DROPS / 203 / 1

Celtic Comfort by DROPS Design

Gehaakte deken in DROPS Air. Het werk wordt in een vierkant gehaakt met kabels en reliëfsteken.

Trefwoorden: dekens, kabel, vierkant,
DROPS Design: Patroon nr. ai-232
Garengroep C of A + A
-------------------------------------------------------

MAAT:
Het werk meet ongeveer: Breedte = 96 cm. Lengte = 122 cm.
1 vierkant meet ongeveer 24 x 24 cm.

MATERIAAL:
DROPS AIR van garnstudio (behoort tot garengroep C)
650 g kleur 03, parelgrijs

STEKENVERHOUDING:
13 stokjes in de breedte en 10 toeren in de hoogte (met patroon) = 10 x 10 cm.

HAAKNAALD:
DROPS HAAKNAALD 5.5 MM.
De haaknaald is slechts een richtlijn. Als u te veel steken heeft op 10 cm, ga dan verder met een grotere haaknaald. Als u te weinig steken heeft op 10 cm, ga dan verder met een kleinere haaknaald.

Heeft u deze of een van onze andere ontwerpen gemaakt? Tag uw afbeeldingen in social media met #dropsdesign, zodat we ze kunnen zien!

Wilt u een ander garen gebruiken? Probeer de garenvervanger!

65% alpaca, 28% polyamide, 7% Wool
vanaf 5.60 € /50g
DROPS Air mix DROPS Air mix 5.60 € /50g
Wolplein.nl
Bestel
DROPS Air uni colour DROPS Air uni colour 5.60 € /50g
Wolplein.nl
Bestel
Naalden & Haaknaalden
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 72.80€ krijgen. Lees meer.

Instructies voor het patroon

UITLEG VOOR HET PATROON:

-------------------------------------------------------

LOSSE:
Als u aan het uiteinde van de haaknaald haakt, is de losse vaak te strak; 1 losse moet zo lang zijn als 1 vaste breed is.

INFORMATIE VOOR HET HAKEN:
Op het begin van elke toer van vasten haakt u 1 losse (aanvullend op de eerste vaste).
Op het begin van elke toer van stokjes vervangt u het eerste stokje met 3 lossen.

PATROON:
Zie telpatronen A.1 tot A.5.

VIERKANTEN:
Haak 4 van elk van de volgende vierkanten:
VIERKANT 1: Zie telpatroon A.1.
VIERKANT 2: Zie telpatroon A.2.
VIERKANT 3: Zie telpatroon A.3.
VIERKANT 4: Zie telpatroon A.4.
VIERKANT 5: Zie telpatroon A.5.

VIERDUBBEL STOKJE:
Maak 4 omslagen, voeg de haaknaald in om de steek, neem de draad op, maak 1 omslag en haal de draad door de eerste 2 lussen op de haaknaald *, herhaal van *-* in totaal 5 keer = 1 steek.

-------------------------------------------------------

BEGIN HET WERK HIER:

-------------------------------------------------------

DEKEN – KORTE SAMENVATTING VAN HET WERK:
De deken wordt gemaakt van 20 vierkanten. Haak 4 van elk van de 5 verschillende vierkanten. Haak alle vierkanten eerst voordat u ze samen haakt en haak tot slot een rand langs beide korte kanten van de deken.

GEHAAKT VIERKANT:
Haak 33 lossen (inclusief 3 lossen om het werk mee te keren) met haaknaald 5.5 mm en Air – lees LOSSE. Keer het werk en haak 1 stokje in de 4e losse vanaf de haaknaald (= 2 stokjes) – lees INFORMATIE VOOR HET HAKEN, haak 1 stokje in elke losse tot het einde van de toer = 31 stokjes.
Haak dan heen en weer volgens het telpatroon – lees VIERKANTEN en VIERDUBBEL STOKJE. DENK OM DE STEKENVERHOUDING! Als het telpatroon klaar is, knip en hecht dan de draad af. Het vierkant meet ongeveer 24 x 24 cm.

AFWERKING:
Leg de vierkanten uit met de nummers van de vierkanten overeenkomend met de nummers in de afbeelding (4 vierkanten in de breedte en 5 in de lengte). Zorg ervoor dat alle vierkanten met de goede kant naar boven liggen en met dezelfde haakrichting. De vierkanten worden in de lengte samengehaakt, daarna worden deze lengtes in de breedte samengehaakt.
Haak samen als volgt:
Leg 2 vierkanten samen, met de verkeerde kanten op elkaar. Haak door beide lagen als volgt: ** 1 vaste in de hoek, * 3 lossen, sla ongeveer 1½-2 cm over, haak 1 vaste in de volgende steek *. Haak van *-* tot en met de volgende hoek en haak 3 lossen (= overgang tot de volgende 2 vierkanten) **. Herhaal van **-** over de hele lengte en eindig met 1 vaste in de laatste hoek. Knip en hecht de draad af. Haak alle lengtes samen, haak dan de lengtes samen in de breedte op dezelfde manier.

RAND:
Haak nu een rand over de ene korte kant van de deken als volgt: Hecht de draad aan met 1 halve vaste in de eerste steek in de hoek en haak dan 3 lossen (= 1 stokje), haak 1 stokje in elk van de overgebleven stokjes over deze kant (= 4 vierkanten van 31 steken) = 124 stokjes. Knip en hecht de draad af. Haak eenzelfde rand over de andere korte kant.

Telpatroon

= toer is reeds gehaakt! Begin op de pijl
= begin hier
= vaste in de steek
= stokje in de steek
= 2 vasten in dezelfde steek
= 2 VASTEN SAMENGEHAAKT: * Voeg de haaknaald in de volgende steek, neem de draad op *, herhaal van *-* een keer, maak een omslag en haal het door alle 3 lussen op de haaknaald (= 1 vaste geminderd)
= RELIËF-DRIEDUBBEL-STOKJE (wordt alleen op de toer van stokjes gehaakt): Haak 1 driedubbel-stokje om het stokje van de vorige toer van stokjes (haak niet in de lus, maar om het stokje zelf). Begin van de lijn = toer waar dit reliëf-driedubbel-stokje begint. De cirkel aan het einde van het reliëf-driedubbel-stokje = laat zien om welk stokje van de vorige stokje toer u moet haken.
= RELIËF-DRIEDUBBEL-STOKJE (wordt alleen gehaakt op de toer van stokjes): Haak 1 driedubbel-stokje om 1 driedubbel-stokje /vierdubbel-stokje van de vorige toer van stokjes (haak niet in de lussen, maar om het driedubbel-stokje /vierdubbel-stokje zelf). Begin van de lijn = toer waar dit reliëf-driedubbel-stokje begint. De punt aan het einde van het reliëf-stokje = laat zien om welk driedubbel-stokje /vierdubbel-stokje van de vorige toer van stokjes u moet haken.
= RELIËF-VIERDUBBEL-STOKJE (alleen gehaakt op de toer van stokjes): Haak 1 vierdubbel-stokje om 1 driedubbel-stokje /vierdubbel-stokje vanaf de vorige stokje toer (haak niet in de lussen, maar om het driedubbele-stokje /vierdubbele-stokje zelf. Begin van de lijn = toer waar dit reliëf-vierdubbel-stokje begint. Het vierkant aan het einde van het reliëf-vierdubbel-stokje = laat zien in welk driedubbel-stokje /vierdubbel-stokje van de vorige stokjestoer u om moet haken


Heeft u hulp nodig voor dit patroon?

Bedankt dat u een patroon van DROPS Design kiest. We zijn er trots op dat we patronen aanbieden die correct en makkelijk te volgen zijn. Alle patronen zijn uit het Noors vertaald en u kunt altijd het origineel patroon controleren (DROPS 203-1) voor de afmetingen en de berekiningen.

Heeft u moeite met het volgen van het patroon? Hieronder vindt u een lijst met bronnen die u kunnen helpen om uw project vlot af te maken - of om eenvoudig iets nieuws te leren.

1) Waarom is de stekenverhouding zo belangrijk?

De stekenverhouding bepaalt de uiteindelijke afmetingen van uw werkstuk en wordt normaliter aangegeven in 10 x 10 cm. Het wordt als volgt aangegeven: het aantal steken in de breedte x het aantal naalden in de hoogte - dus: 19 steken x 26 naalden = 10 x 10 cm.

De stekenverhouding is heel erg individueel; sommige mensen breien/haken heel losjes, terwijl anderen vrij strak werken. De stekenverhouding past u aan met de naalddikte, wat de reden is waarom we slechts een suggestie voor de naalddikte geven! U moet deze aanpassen (naar boven of beneden) om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding overeenkomt met de stekenverhouding die aangegeven staat in het patroon. Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan zal het garenverbruik anders zijn, en zal uw werkstuk andere afmetingen krijgen dan het patroon aangeeft.

De stekenverhouding geeft tevens aan welk garen als vervanging kan dienen. U kunt verschillende garens met elkaar vervangen, zolang de stekenverhouding maar hetzelfde is.

Bekijk de DROPS les: Hoe u de stekenverhouding opmeet

Bekijk de DROPS video: Hoe u een proeflapje maakt

naar boven

2) Wat zijn de garengroepen?

Al onze garens zijn ondergebracht in garengroepen (van A tot F) volgens dikte en stekenverhouding – groep A bevat de dunste garens en groep F de dikste. Dit maakt het makkelijker voor u om alternatieve garens te vinden voor onze patronen, indien u graag ander garen wilt gebruiken. Alle garens binnen dezelfde groep hebben ongeveer eenzelfde stekenverhouding en kunnen elkaar vervangen. Het is wel zo dat verschillende garenkwaliteiten verschillende structuren en eigenschappen hebben, wat het uiteindelijke werkstuk een unieke 'look en feel' geeft.

Klik hier voor een overzicht van de garens in elke garengroep

naar boven

3) Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

Bij het kiezen van een ander garen is het belangrijk dat de stekenverhouding hetzelfde blijft. De afmetingen van het uiteindelijke werk zijn dan hetzelfde als aangegeven in de tekening bij het patroon. Het is makkelijker om dezelfde stekenverhouding te krijgen als u garen gebruikt uit dezelfde garengroep. Het is ook mogelijk om meerdere draden van een dunner garen te gebruiken om de stekenverhouding van een dikker garen te krijgen. Probeer onze garenvervanger. We raden u aan om altijd een proeflapje te maken.

LET OP: als u een ander garen neemt, kan het kledingstuk een andere 'look en feel' krijgen dan het kledingstuk op de foto, vanwege individuele eigenschappen en kwaliteiten van elk garen.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

naar boven

4) Hoe gebruik ik de garenvervanger?

Bovenaan al onze patronen vindt u een link naar onze garenvervanger, welke handig kan zijn als u een ander garen wilt gebruiken dan staat aangegeven in het patroon. Door het garen in te vullen dat u wilt vervangen, de hoeveelheid (in uw maat) en het aantal draden, stelt de vervanger geschikte alternatieven voor met dezelfde stekenverhouding. Daarnaast wordt aangegeven hoeveel u nodig heeft in de nieuwe kwaliteiten en of u met meerdere draden moet werken. De meeste bollen zijn 50 gram (sommige zijn 25 gram of 100 gram).

Als het patroon met meerdere kleuren wordt gebreid/gehaakt, moet elke kleur apart worden vervangen. Dit geldt ook als het patroon met verschillende draden van verschillende garens wordt gemaakt (bijvoorbeeld 1 draad Alpaca en 1 draad Kid-Silk) dan zult u voor elk individueel alternatieven moeten vinden.

Klik hier voor de garenvervanger

naar boven

5) Waarom krijg ik de verkeerde stekenverhouding met de aangegeven naalddikte?

De naalddikte die aangegeven is in het patroon geldt slechts als een richtlijn, het is van belang dat de stekenverhouding klopt. En omdat de stekenverhouding per persoon nogal verschillend is, zult u de naalddikte aan moeten passen om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding hetzelfde is als in het patroon – misschien is het nodig dat u 1 of zelfs 2 naalddiktes naar beneden of naar boven moet om de juiste stekenverhouding te krijgen. Daarom raden we ook aan om een proeflapje te maken.

Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan kunnen de afmetingen van het werkstuk afwijken van de afmetingen volgens de tekening.

Bekijk de DROPS les: Hoe meet u de stekenverhouding

Bekijk de DROPS video: Hoe maakt u een proeflapje voor de stekenverhouding

naar boven

6) Waarom wordt het patroon van boven naar beneden gereid?

Als u een kledingstuk van boven naar beneden breit, dan geeft dit meer flexibiliteit en mogelijkheden voor persoonlijke aanpassingen. Het is bijvoorbeeld makkelijker om het kledingstuk te passen terwijl u er mee bezig bent. U kunt ook makkelijker de lengte van de pas en de schouderkoppen aanpassen.

In de uitleg worden alle stappen zorgvuldig uitgelegd in de juiste volgorde. De telpatronen zijn aangepast aan de breirichting en worden zoals gebruikelijk gebreid.

naar boven

7) Waarom zijn de mouwen korter in de grotere maten?

De totale breedte van het kledingstuk (van pols tot pols) is groter in de grotere maten, ondanks dat de eigenlijke mouwen korter zijn. De grotere maten hebben langere mouwkoppen en bredere schouders, dus er is een goede pasvorm in alle maten.

naar boven

8) Wat is een herhaling?

Telpatronen worden vaak herhaald in de breedte op de naald en/of in de hoogte. 1 herhaling van het telpatroon is hoe het te zien is in het telpatroon. Als er staat dat u 5 herhalingen van A.1 op de naald moet breien, dan breit u het patroon in totaal 5 keer achter/na elkaar op de naald. Als er staat dat u 2 herhalingen van A.1 in de hoogte moet breien, dan breit u het hele telpatroon (dus alle naalden van het telpatroon) een keer en begint u opnieuw onderaan bij het begin en breit u het telpatroon nog een keer.

naar boven

9) Hoe brei ik volgens een telpatroon?

Het telpatroon laat alle naalden en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt gelezen van onder naar boven, van rechts naar links. 1 vierkant = 1 steek.

Als u heen en weer breit, wordt elke andere naald aan de goede kant gebreid en elke andere naald wordt aan de verkeerde kant gebreid. Als u aan de verkeerde kant breit, moet u het telpatroon omgekeerd breien, dus van links naar rechts. rechte steken worden dan averecht gebreid en averechte steken recht, etc.

Als u in de rondte breit wordt elke naald aan de goede kant gebreid en het telpatroon wordt dan van rechts naar links gebreid op alle naalden.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees ik de teltekening bij de patronen?

naar boven

10) Hoe haak ik volgens een telpatroon?

Het telpatroon laat alle toeren en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt van onder naar boven gehaakt en van rechts naar links.

Als u heen en weer haakt, wordt elke andere toer aan de goede kant gehaakt: van rechts naar links en elke andere toer wordt aan de verkeerde kant gehaakt: vank links naar rechts.

Als u in de rondte haakt, wordt elke toer in het telpatroon aan de goede kant gehaakt, van rechts naar links.

Als u een cirkelvormig telpatroon haakt, dan begint u in het midden en haakt u naar buiten toe, tegen de klok in, toer na toer.

Meestal beginnen de toeren met een opgegeven aantal lossen (overeenkomend met de hoogte van de volgende steek), deze zijn of in het telpatroon opgenomen, of uitgelegd in het patroon.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees je telpatronen voor haken

naar boven

11) Hoe brei/haak je verschillende telpatronen tegelijkertijd op dezelfde naald/toer

Instructies om verschillende telpatronen achter elkaar op dezelfde naald/toer te breien/haken, worden meestal als volgt beschreven: “brei/haak A.1, A.2, A.3 in totaal 0-0-2-3-4 keer". Dit betekent dat u A.1 een keer breit/haakt, daarna wordt A.2 een keer gebreid/gehaakt, en A.3 wordt het aantal aangegeven keren (in de breedte) in uw maat gebreid/gehaakt – in dit geval als volgt: S = 0 keer, M = 0 keer, L=2 keer, XL= 3 keer en XXL = 4 keer.

De telpatronen worden zoals gebruikelijk gebreid/gehaakt: begin met de eerste naald/toer in A.1, brei/haak dan de volgende naald/toer in A.2 etc.

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor breien leest

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor haken leest

naar boven

12) Waarom begint het werk met meer lossen dan waarmee gehaakt wordt?

Lossen zijn ietsje smaller dan andere steken en om te voorkomen dat de opzetrand te strak wordt, haken we eenvoudigweg meer lossen om mee te beginnen. Het aantal steken wordt in de volgende toer aangepast zodat het overeenkomt met het patroon en de afmetingen in de tekening.

naar boven

13) Waarom meerderen voor de boord als het werk van boven naar beneden gebreid wordt?

De rand in ribbelsteek is elastischer en zal ietwat samentrekken vergeleken met bijvoorbeeld tricotsteek. Door te meerderen voor de rand in ribbelsteek, voorkomt u een zichtbaar verschil in breedte tussen de rand in ribbelsteek en de rest van het lijf.

naar boven

14) Waarom meerderen in de afkantrand?

Het gebeurt vrij makkelijk dat u te strak afkant, en door omslagen te maken tijdens het afkanten (terwijl u deze tegelijkertijd afkant) voorkomt u dat de afkantrand te strak wordt.

Bekijk de DROPS video: Hoe kant u af met omslagen

naar boven

15) Hoe meerder/minder je afwisselend op elke 3e en 4e naald/toer?

Om gelijkmatig te meerderen (of te minderen) kunt u meerderen op, bijvoorbeeld: afwisselend elke 3e en 4e naald, als volgt: brei 2 naalden en meerder op de 3e naald, brei 3 naalden en meerder op de 4e naald. Herhaal dit tot het meerderen klaar is.

Bekijk de DROPS les: Meerder of minder 1 st afwisselend

naar boven

16) Waarom is het patroon een beetje anders dan wat ik op de foto zie?

Herhalingen van het patroon kunnen een beetje anders zijn in de verschillende maten, om de juiste verhoudingen te krijgen. Als u niet dezelfde maat maakt als het kledingstuk op de foto, wijkt uw werkstuk wellicht ietsje af. Dit is met zorg ontwikkeld en aangepaste zodat het totale beeld van het kledingstuk hetzelfde is in alle maten.

Zorg ervoor dat u de instructies en de telpatronen voor uw maat volgt!

naar boven

17) Hoe kan ik een vest in de rondte breien, in plaats van heen en weer?

Als u liever in de rondte breit dan heen en weer, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen. U moet dan steken midden voor toevoegen (meestal 5 steken) en de instructies volgen. Als u normaal het werk keert en aan de verkeerde kant breit, breit u nu over de extra steken en gaat u verder in de rondte. Aan het einde knipt u het werk open. Neem steken op voor de biezen en werk de afgeknipte randen af.

Bekijk de DROPS video: Hoe breit u knipbiezen en openknippen

naar boven

18) Kan ik een trui heen en weer breien in plaats van in de rondte?

Als u liever heen en weer breit dan in de rondt, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen zodat u de panden apart van elkaar breit en aan het eind aan elkaar naait. Deel de steken voor het lijf in tweeën en voeg 1 kantsteek toe aan elke kant (voor het in elkaar naaien) en brei het voor- en achterpand apart van elkaar.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een patroon aanpassen van rondbreinaalden naar rechte naalden?

naar boven

19) Waarom staan er garens in de patronen die niet meer leverbaar zijn?

Omdat de verschillende garens verschillende kwaliteiten en verschillend texturen hebben, hebben we ervoor gekozen om het originele garen in het patroon te laten staan. Maar u kunt vrij makkelijk andere opties vinden tussen de beschikbare garenkwaliteiten door onze garenvervanger te gebruiken, of door een garen uit dezelfde garengroep uit te kiezen.

Het is mogelijk dat sommige verkooppunten nog bollen op voorraad hebben van garens die niet meer leverbaar zijn, of dat iemand thuis nog een paar bollen heeft liggen en hier een patroon bij zoekt.

Degarenvervanger laat alternatieve garens zien en de hoeveelheid die u nodig heeft in de nieuwe kwaliteit.

naar boven

20) Hoe verander ik een kledingstuk voor dames in eentje voor heren?

Als u een patroon heeft gevonden doe alleen beschikbaar is in damesmaten, dan hoeft het niet heel moeilijk te zijn om deze aan te passen naar een herenmaat. Het grootste verschil is de lengte van de mouwen en het lijf. Begin met breien in de damesmaat die overeenkomt met de borstwijdte. De lengte die erbij komt wordt namelijk gebreid voordat u begint met afkanten voor de armsgaten. Als het patroon van boven naar beneden wordt gebreid, kunt u lengte toevoegen vlak na de armsgaten of voor de eerste mindering op de mouw.

Wat betreft de extra hoeveelheid garen wat u nodig heeft: dit hangt heel erg af van hoeveel lengte u toevoegt, maar het is vaak meter dat u een bol te veel hebt dan te weinig.

naar boven

21) Hoe voorkom ik dat een harig kledingstuk gaat pillen of pluizen?

Alle garens hebben vezels die uitsteken (door de productie) waardoor een kledingstuk gaat pluizen of pillen. Geborstelde garens (dus meer harige garens) hebben meer van deze losse, uitstekende vezels waardoor het eerder gaat pluizen of pillen.

Hoewel het niet mogelijk is om te garanderen dat geborsteld garen 100% pluisvrij is, is het wel mogelijk om dit drastisch af te laten nemen, door de volgende stappen te ondernemen:

1. Als het kledingstuk klaar is (voordat u het gaat wassen) schudt u het kledingstuk flink uit, zodat de losse haartjes eruit komen. LET OP: gebruik GEEN roller, borstel of andere methode, waardoor aan het kledingstuk getrokken wordt

2. Plaats het kledingstuk in een plastic zak en leg het in de vriezer - de temperatuur zorgt ervoor dat de vezels minder aan elkaar blijven zitten, en uitstekende vezels komen makkelijker los.

3. Laat een paar uur in de vriezer liggen, voordat u het eruit haalt en schudt het kledingstuk dan opnieuw uit.

4. Was het kledingstuk volgens de instructies op het garenlabel.

naar boven

22) Waar op het kledingstuk wordt de lengte gemeten??

De tekening/ het schema met de afmetingen geeft informatie over de volledige lengte van het kledingstuk. Als het een trui of een vest betreft, dan wordt deze vanaf het hoogste punt op de schouder gemeten (meestal het dichtst bij de halslijn), en recht naar beneden tot de onderkant van het kledingstuk. Het wordt NIET gemeten vanaf de punt van de schouder. Op gelijke wijze wordt ook de lengte van de pas gemeten, vanaf het hoogste punt op de schouder en naar beneden tot waar de pas gesplitst wordt voor het lijf en de mouwen.

Op een vest worden de afmetingen nooit over de biezen genomen, tenzij anders aangegeven. Meet altijd binnen de biessteken als u de lengte opmeet.

Bekijk de DROPS les: Maattekeningen lezen

naar boven

23) Hoe weet ik hoeveel bollen ik nodig heb?

De benodigde hoeveelheid garen wordt aangegeven in grammen, dus bijvoorbeeld: 450 g. Om uit te rekenen hoeveel bollen u nodig heeft, moet u eerst weten hoeveel gram er in 1 bol gaat (25 g, 50 g, of 100 g). Deze informatie vindt u door op de individuele garenkwaliteit te klikken op onze site. Deel de hoeveelheid benodigde garen door de hoeveelheid per bol. Bijvoorbeeld, als de bollen 50 gram wegen (de meest gebruikelijke hoeveelheid), ziet de berekening er als volgt uit: 450 / 50 = 9 bollen.

naar boven

Heeft u DROPS garen besteld om dit patroon te maken? Dan heeft u recht op hulp van de winkel waar u het garen gekocht heeft. Vind hier een lijst van DROPS winkels!
Kunt u het antwoord op uw vraag nog steeds niet vinden? Scroll dan naar beneden en laat een vraag achter zodat een van onze experts kan proberen u te helpen. Dit wordt normaal tussen 5 tot 10 werkdagen gedaan.. In de tussentijd kunt u de vragen en antwoorden lezen die anderen bij dit patroon achter hebben gelaten of doe mee met de DROPS Workshop op Facebook om hulp te krijgen van mede breisters en haaksters!

Opmerkingen / Vragen (26)

Lien Merens 06.02.2020 - 13:03:

Ik had graag een langer en breder deken gehad, hoe kan ik dat best aanpakken? Welk (getallen) patroon kan ik dan best aanhouden bij ‘t samenhaken?

DROPS Design 09.02.2020 kl. 10:57:

Dag Lien,

Als je naar de indeling onderaan kijkt, zie je dat de cijfers die in de blokjes staan, diagonaal lopen. Dit patroon kun je in de breedte en de lengte voortzetten om de deken groter te maken.

Leonor Wielgosz 03.02.2020 - 10:19:

Bonjour, Mon carre A1 est beaucoup plus petit que les autres, alors que c'est la meme laine, et meme crochet?? Savez vous pourquoi?

DROPS Design 03.02.2020 kl. 10:38:

Bonjour Mme Wielgosz, avez-vous bien conservé la même tension que pour votre échantillon et la même que celle des autres carrés? Avec les torsades, on peut aisément serrer davantage. Chaque carré doit mesurer 24 x 24 cm. Bon crochet!

Magali 31.01.2020 - 18:58:

Combien de pelotes avons nous besoin pour faire cette ouvrage

DROPS Design 03.02.2020 kl. 09:17:

Bonjour Magali, vous trouverez la quantité nécessaire à la réalisation de nos modèles sous l'en-tête (et dans l'ordre des tailles quand il y en a). Vous trouverez ici plus d'infos. Bon tricot!

Rita Snoeren 26.01.2020 - 17:31:

Ik wil deze deken haken in de kleur aubergine. Welk garen kan ik dan nemen en hoeveel heb ik dan nodig

DROPS Design 01.02.2020 kl. 19:48:

Dag Rita,

Je kan ieder garen nemen uit garengroep C (of 2 draden van garengroep A), maar ik zou niet kiezen voor katoen, anders wordt het een zwaardere deken. In deze link een overzicht van alle garencategorieën.

Angela 04.01.2020 - 03:47:

Beautiful

Carly 25.11.2019 - 15:06:

Hi just getting to the assembly point, however I don't quite understand the instructions. I have done one but it is incredibly 'gappy'....help

DROPS Design 25.11.2019 kl. 15:32:

Dear Carly, work the squares together 2 by 2, from WS working in both pieces: 1 dc in the corner, *3 chains, skip approx. 1,5/2 cm (= as wide as the 3 chains); 1 dc in next dc*, repeat from *-* to the next corner, then continue with next 2 squares: 3 chains (transition between squares) and repeat along next 2 squares. When 2 rows of squares have been crocheted together, work the next row the same way to the 2nd row. Then crochet them together in the other direction so that they are all crocheted together. Happy crocheting!

NL 01.11.2019 - 14:44:

Zou verder met haken van de deken, echter patroon voor vierkant nummer 5 wordt niet meer getoond op de webpagina e.d.

Blondel 24.09.2019 - 13:54:

Dans l esprit des carreaux de ciment, ces motifs variés sont élégants et donnent envie de réaliser ce plaid

MJ 12.09.2019 - 11:41:

J\'adore se modèle, je suis entrain de le faire. Laine très agréable et douce.

Grete Helle 21.08.2019 - 08:18:

Hipp hurra! Jeg får det til nå👍 Blir utrolig fint.

Laat een opmerking achter voor DROPS 203-1

Wij horen graag wat u vindt van dit patroon!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.