DROPS Extra / 0-1436

Season Cuddles by DROPS Design

Gehaakte deken in DROPS Andes. Het werk wordt in een vierkanten gebreid. Thema: Kerst.

Trefwoorden: dekens, kerst, vierkant,

DROPS Design: Patroon nr. an-058
Garengroep E of C + C
-------------------------------------------------------

MAAT:
Afmetingen: Breedte: 100 cm. Lengte: 150 cm.

MATERIAAL:
DROPS ANDES van garnstudio (behoort tot garengroep E)
700 g kleur 3620, kerstrood
500 g kleur 3740, koraal
400 g kleur 3755, cerise

STEKENVERHOUDING:
10 stokjes in de breedte en 6 toeren in de hoogte = 10 x 10 cm.

HAAKNAALD:
DROPS HAAKNAALD 7 MM.
De haaknaald is slechts een richtlijn. Als u te veel steken heeft op 10 cm, ga dan verder met een grotere haaknaald. Als u te weinig steken heeft op 10 cm, ga dan verder met een kleinere haaknaald.

Heeft u deze of een van onze andere ontwerpen gemaakt? Tag uw afbeeldingen in social media met #dropsdesign, zodat we ze kunnen zien!

Wilt u een ander garen gebruiken? Probeer de garenvervanger!
Opmerkingen (2)

65% wol, 35% alpaca
vanaf 4.77 € /100g
DROPS Andes uni colour DROPS Andes uni colour 4.77 € /100g
Wolplein.nl
Bestel
DROPS Andes mix DROPS Andes mix 5.04 € /100g
Wolplein.nl
Bestel
Naalden & Haaknaalden
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 76.32€ krijgen. Lees meer.

Instructies voor het patroon

UITLEG VOOR HET PATROON:

-------------------------------------------------------

PATROON:
Zie telpatronen A.1 tot A.3 (A.1 laat zien hoe de toeren beginnen en eindigen).

VIERKANT KLEUREN:
U haakt 8 stuks van vierkant 1; 4 van alle andere vierkanten = in totaal 24 vierkanten.

VIERKANT 1:
Opzetten + toeren 1-4: kerstrood
Toeren 5 en 6: koraal.

VIERKANT 2:
Opzetten + toeren 1-4: koraal
Toeren 5 en 6: cerise

VIERKANT 3:
Opzetten + toeren 1-4: koraal
Toeren 5 en 6: kerstrood

VIERKANT 4:
Opzetten + toeren 1-4: kerstrood
Toeren 5 en 6: cerise

VIERKANT 5:
Opzetten + toeren 1-4: cerise
Toeren 5 en 6: kerstrood.

-------------------------------------------------------

BEGIN HET WERK HIER:

-------------------------------------------------------

DEKEN - KORTE SAMENVATTING VAN HET WERK:
De deken is gemaakt van vierkanten. Haak vierkanten in de 5 verschillende kleurcombinaties. Als alle vierkanten klaar zijn, worden ze samengehaakt en er wordt een rand rondom de deken gehaakt op het einde.

GEHAAKT VIERKANT:
Haak 5 lossen met haaknaald 7 mm en met de opzetkleur - lees VIERKANT KLEUREN. Vorm deze tot een ring met 1 halve vaste in de eerst gehaakte losse. Haak A.1 (laat zien hoe de toeren beginnen en eindigen), A.2 een keer en A.3 in totaal 3 keer op de toer. DENK OM DE STEKENVERHOUDING! Als het hele telpatroon in de hoogte is gehaakt, knip en hecht dan de draad af. Het vierkant meet ongeveer 25 x 25 cm.

AFWERKING:
Leg de vierkanten uit zoals te zien is in de tekening. Zorg ervoor dat alle vierkanten met de goede kant naar boven liggen. De vierkanten worden eerst samengehaakt in de lengte, dan overdwars.
Haak ze samen met kerstrood als volgt: Leg 2 vierkanten samen, met de verkeerde kanten op elkaar en haak door beide lagen. Haak 1 vaste om de hoek, * 3 lossen, 1 vaste om de volgende losse *, haak van *-* tot en met de hoek (= 6 lossenlussen) en haak 3 lossen (= overgang naar de volgende 2 vierkanten). Herhaal op de volgende 2 vierkanten naast de eerste 2 en ga verder over de hele lengte van de deken, tot alle vierkanten op deze 2 toeren samengehaakt zijn. Knip en hecht de draad af. Haak dan deze dubbele toer samen met de volgende toer op dezelfde manier. Als alle toeren in de lengte samengehaakt zijn, worden de vierkanten aan elkaar gezet. Haak nu de deken overdwars op dezelfde manier.

RAND:
Haak nu een rand met kerstrood rondom de hele deken. Hecht de draad aan met 1 halve vaste in het laatste stokje voor een van de hoeklossenlussen en begin de toer met 3 lossen. Haak dan als volgt:
Hoek: Haak 1 losse, 3 stokjes om de hoekruimte, 3 lossen, 3 stokjes om de hoekruimte, en 1 losse.
Zijkant van een vierkant: Haak 1 stokje in elk stokje en 1 losse over elke losse.
In de overgang tussen 2 vierkanten (= 2 hoekruimtes): Haak 1 losse, 1 stokje om de eerste hoekruimte, 1 losse, 1 stokje om de volgende hoekruimte, 1 losse.

Als u om de hele deken heeft gehaakt, eindig dan de toer met 1 halve vaste in de 3e losse op het begin van de toer. Knip en hecht de draad af.

Telpatroon

= Begin hier - deze lossenring is beschreven in de tekst. Ga verder vanaf het symbool over de punt op de cirkel en haak richting links
= de toer begint met 1 losse, haak 1 vaste om de lossenring. De toer eindigt met 1 halve vaste in de eerste losse op het begin van de toer
= vaste om de lossenring/lossenlus
= 1 losse
= 2 lossen
= 4 lossen
= 7 lossen
= haak 4 lossen, 2 dubbele stokjes in de eerste vaste, maar wacht met de laatste omslag en doorhaling op beide van deze dubbele stokjes, maak een omslag en haal het door alle lussen op de haaknaald. De toer eindigt met 1 halve vaste in de 4e losse op het begin van de toer
= HAAK 3 DUBBELE STOKJES SAMEN (in de steek): Haak 3 dubbele stokjes in dezelfde steek, maar wacht met de laatste omslag en doorhaling op elk van deze dubbele stokjes, maak een omslag en haal het door alle lussen op de haaknaald.
= HAAK 3 DUBBELE STOKJES SAMEN (om de lossenlus): haak 3 dubbele stokjes om dezelfde lossenlus, maar wacht met de laatste omslag en doorhaling op elk van deze dubbele stokjes, maak een omslag en haal het door alle lussen op haaknaald.
= haak 3 lossen, 1 stokje om de lossenlus. De toer eindigt met 1 halve vaste in de 3e losse op het begin van de toer
= HAAK 2 STOKJES SAMEN: Haak 2 stokjes om dezelfde lossenlus, maar wacht met de laatste omslag en doorhaling op beide van deze stokjes, maak een omslag en haal het door alle lussen op de haaknaald.
= de toer begint als volgt: Hecht de draad aan met 1 halve vaste om de lossenlus met de volgende kleur en haak 2 lossen, haak dan 1 half stokje om dezelfde lossenlus. De toer eindigt met 1 halve vaste in de 2e losse op het begin van de toer
= HAAK 2 HALVE STOKJES SAMEN: Haak 2 halve stokjes om dezelfde lossenlus, maar wacht met de laatste omslag en doorhaling op beide van deze halve stokjes, maak een omslag en haal het door alle lussen op de haaknaald.
= de toer begint met 3 lossen en eindigt met 1 halve vaste in de 3e losse op het begin van de toer
= 1 stokje om de lossenlus
= de toer begint met 1 losse en eindigt met 1 halve vaste in de eerste losse op het begin van de toer. Knip de draad af en begin de volgende toer met de nieuwe kleur


Sae Saer 10.05.2019 - 19:36:

Habt ihr auch eine corner to corner decke ?ein schwan wäre als motiv toll

Siri Maries Svinsås 05.05.2019 - 17:49:

Det kan se ut som dere har beregnet prisen ut fra at nøstene veier 50 g. Nøstene med Andes veier 100 g.

Laat een opmerking achter voor DROPS Extra 0-1436

Wij horen graag wat u vindt van dit patroon!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.