DROPS Extra / 0-1436

Season Cuddles by DROPS Design

Horgolt takaró, DROPS Andes fonalból. A darabot négyzetekből készítjük Téma: Karácsony

DROPS design: an-058 jelű minta
E vagy C+C fonalcsoport
-------------------------------------------------------

MÉRET
Méretek: Szélesség: 100 cm, Hossz: 150 cm

Alapanyagok:
DROPS ANDES fonal a Garnstudiótól (az E fonalcsoporthoz tartozik)
700 gramm a 3620 sz. karácsonyi piros színből
500 gramm a 3740 sz. korall színből
350 gramm a 3755 sz. cseresznye színből

HORGOLÁSPRÓBA:
10 erp egymás mellett és 6 sor egymás fölött = kb 10 x 10 cm.

HORGOLÓTŰ:
DROPS HORGOLÓTŰ: 7 mm vastag,
Ne feledkezzünk meg arról, hogy a megadott tű-méretek csak javaslatok, mindig készítsünk próbadarabot! Ha a 10 cm-n túl sok szemünk van, váltsunk nagyobb horgolótűre. Ha a 10 cm-n túl kevés szemünk van, váltsunk kisebb horgolótűre.

Elkészítette ezt, vagy egy másik mintánkat? Zegyen #dropsdesign taget a képekre a szoliális médiában, hogy mi is láthassuk.

Másik fonalat szeretne használni? Próbálja ki a fonal-átváltónkat!
Megjegyzések (0)

65% gyapjú, 35% alpaka
minimum 1609.00 Ft /100g
DROPS Andes uni colour DROPS Andes uni colour 1609.00 Ft /100g
Kacskaringó Fonalbolt
Rendelés
DROPS Andes mix DROPS Andes mix 1723.00 Ft /100g
Kacskaringó Fonalbolt
Rendelés
Kötőtűk & Horgolótűk
Ehhez a darabhoz, megvásárolhatja a fonalat már 49879Ft. Olvasson tovább.
-------------------------------------------------------

TANÁCSOK A MINTA ELKÉSZÍTÉSÉHEZ:

-------------------------------------------------------

MINTA:
Lásd az A.1 - A.3 jelű diagramokat (az A.1 azt mutatja a kör hogyan kezdődik, és hogyan fejeződik be).

A NÉGYZETEK SZÍNEI:
Az 1. négyzetből 8 darabot készítünk, az összes többiből 4-4 db-t = összesen 24 négyzet.

1. NÉGYZET:
Kezdés és 1-4. kör: karácsonyi piros
5. és 6.kör: korall

2. NÉGYZET:
KEZDÉS ÉS 1. KÖR: korall
5. és 6.kör: cseresznye

3. NÉGYZET:
KEZDÉS ÉS 1-4. KÖR = korall
5. és 6.kör: karácsonyi piros

4. NÉGYZET:
Kezdés és 1-4. kör: karácsonyi piros
5. és 6.kör: cseresznye

5. NÉGYZET:
Kezdés és 1-4. kör: cseresznye
5. és 6.kör: karácsonyi piros

-------------------------------------------------------

A MINTALEÍRÁS ITT KEZDŐDIK:

-------------------------------------------------------

TAKARÓ: RÖVID ÖSSZEFOGLALÓ
A takaró négyzetekből áll. A négyzeteke 5 eltérő színkombinációban készítjük el. Amikor minden négyzetet elkészítettünk, összedolgozzuk őket, és a teljes takaró köré szegélyt horgolunk befejezésül.

HORGOLT NÉGYZET
A 7 mm vastag horgolótűvel, a kezdőszínnel (Olvassuk el a fenti magyarázatot a négyzetek színeiről) horgoljunk 5 lsz-t. Az 1. lsz-be öltött kúszószemmel zárjuk a kört. Készítsük az A.1 jelű mintát (azt mutatja, a kör hogyan kezdődik és fejeződik be), az A.2 jelű minta 1 alkalommal, és az A.2 jelű minta a körben egymás mellett összesen 3 alkalommal egymás mellett. NE FELEDKEZZÜNK MEG A MEGFELELŐ HORGOLÁSPRÓBA BETARTÁSÁRÓL! Amikor a teljes diagram mintájának minden sorát elkészítettük, vágjuk el a fonalat, és rögzítsük a szálat. A négyzet körülbelül 25 x 25 cm-es.

ÖSSZEÁLLÍTÁS:
A képen ábrázolt módon fektessük egymás mellé a négyzeteket. Ügyeljünk arra, hogy minden négyzetet a SZO-val felfelé fektetünk ki. A négyzeteket először hosszában, csíkokká varrjuk össze, majd a csíkokat varrjuk össze keresztben, egymás mellett.
A karácsonyi piros fonallal horgoljuk őket össze, a következő módon. A fonákoldalukkal szemben fektessük a négyzeteket egymásra, és a SZO felől, mindkét rétegen átöltve a SZ felől horgoljuk össze a következő módon: 1 rp a négyzet sarkába. * 3 lsz, 1 rp a következő lsz-ívbe. * Ismételjük a *-* közötti részt a sarokig (= 6 lsz-ív), 3 lsz (= az átmenet a következő 2 négyzethez). Ismételjük meg az első 2 négyzet mellett a következő 2 négyzeten, és folytassuk a takaró teljes hosszában, amíg ezt a 2 sort összedolgoztuk. Vágjuk el a fonalat, és a fonákoldalon dolgozzuk el a szálat. Most ezt a dupla sort, ugyanilyen módon dolgozzuk össze a következő sorral. Miután minden sort összedolgoztunk a négyzetekből hosszú csíkokat alakítottunk ki. Most a takarón keresztben ugyanígy haladjunk a csíkokkal.

SZEGÉLY:
Most a karácsonyi piros színű fonallal az egész takaró köré szegélyt horgolunk. Rögzítsük a szálat 1 ksz, az egyik sarok előtti utolsó lsz-ívbe, és a kört 3 lsz-mel kezdjük. Haladjunk a következő módon:
Sarok: Horgoljunk 1 lsz-t, 3 erp-t a sarok lsz-íve körül, 3 lsz, 3 erp a sarok lsz-íve körül, 1 lsz.
A négyzet oldala: 1 erp minden erp-ba, és 1lsz minden lsz fölött.
2 négyzet közötti átmenetben (= 2 sarok lsz-íve között): Horgoljunk 1 lsz-t, 1 erp-t az 1. sarok lsz-íve körül, 1 lsz, 1 erp a 2. sarok lsz-íve körül, 1 lsz.

Amikor a takarót teljesen körben horgoltuk, a kör elején, a 3. lsz-be öltött kúszószemmel végződik. Vágjuk el a fonalat, és dolgozzuk el a szálat.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Diagram

= Itt kezdünk = lsz-gyűrű- ezt a szövegben magyarázzuk el. Folytassuk a kör fölötti pontnál található szimbólummal, és balra haladjunk.
= a kör / sor 1 lsz-mel kezdődik. Horgoljunk 1 rp-t a lsz-gyűrűbe. A kört a kör kezdeténél a 3. lsz-be öltött 1 kúszószemmel fejezzük be.
= rövidpálca (rp) lsz-iv / lsz-gyűrű köré
= 1 lsz (láncszem)
= 2 lsz
= 4 lsz
= 7 lsz
= Horgoljunk 4 lsz-t, 2 krp-t horgolunk a következő 3 szem köré, de minden erp utolsó áthúzásával várunk, 1 rh, majd a szemet a horgolótűn lévő összes hurkon áthúzzuk. A kört a kör kezdeténél a 4. lsz-be öltött 1 kúszószemmel fejezzük be.
= 3 HRP ÖSSZEDOLGOZÁSA: (egy szembe) 3 krp-t horgolunk a következő lsz köré, de minden krp utolsó áthúzásával várunk, 1 rh, majd a szemet a horgolótűn lévő összes hurkon áthúzzuk.
= 3 krp-t a köv módon dolgozunk össze: 3 krp-t horgolunk a a lsz-ív köré, de minden krp utolsó áthúzásával várunk, 1 rh, majd a szemet a horgolótűn lévő összes hurkon áthúzzuk.
= 3 lsz-t, majd 1 erp-t horgolunk a lsz-ív köré A kört a kör kezdeténél a 3. lsz-be öltött 1 kúszószemmel fejezzük be.
= 2 ERP ÖSSZEDOLGOZÁSA: 2 erp-t horgolunk a lsz-ív köré, de minden erp utolsó áthúzásával várunk, 1 rh, majd a szemet a horgolótűn lévő összes hurkon áthúzzuk.
= A kört a köv módon kezdjük: Rögzítsük a köv színű szálat a lsz-ív körül 1 ksz-mel. Horgoljunk 2 lsz-t, majd 1 fp-t ugyanazon lsz-ív köré. A kört a kör kezdeténél a 3. lsz-be öltött 1 kúszószemmel fejezzük be.
= 2 FP ÖSSZEDOLGOZÁSA: 2 fp-t horgolunk a lsz-ív köré, de minden erp utolsó áthúzásával várunk, 1 rh, majd a szemet a horgolótűn lévő összes hurkon áthúzzuk.
= a kört 3 lsz-mel kezdjük, és a kör elején a 3. lsz-be öltött ksz-mel fejezzük be a kört.
= egyráhajtásos pálca (erp) a lsz-ív körül
= a kört 1 lsz-mel kezdjük, és a kör elején a 2. lsz-be öltött ksz-mel fejezzük be a kört. Vágjuk el a fonalat, és a köv kört az új színnel kezdjük el.


Megjegyzések (0)

Ehhez a mintához még senki nem hagyott megjegyzést.Adja hozzá az Ön megjegyzését!

Post a comment to pattern DROPS Extra 0-1436

Szívesen vesszük, ha megosztja velünk gondolatait erről a mintáról.

Ha kérdést szeretne feltenni, ügyeljen arra, hogy a megfelelő kategóriát válassza ki, így fegyorsíthatja a válaszadás folyamatát.

Netfangið þitt verður ekki birt. Það verður að merkja við svæði merktri með *.