DROPS Paris
DROPS Paris
100% katoen
vanaf 0.85 € /50g
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 21.25€ krijgen.

De garenkosten worden berekend op basis van het benodigde materiaal voor de kleinste maat en het goedkoopste producttype. Op zoek naar nog een scherpere prijs? Deze vindt u wellicht bij de DROPS Deals!

DROPS SS24
DROPS 189-5
DROPS design: Patroon w-712
Garengroep C of A + A
----------------------------------------------------------
Afmetingen: Ongeveer 100 x 130 cm
Materiaal:
DROPS PARIS van garnstudio (behoort tot garengroep C)
250 g kleur 102, spray blauw
200 g kleur 17, naturel
150 g kleur 100, light wash
150 g kleur 25, mosgroen
150 g kleur 41, mosterdgeel
150 g kleur 58, pastelroze
100 g kleur 21, mintgroen
100 g kleur nr 60, donker oudroze

Het werk kan tevens gehaakt worden met garen van:
“Alternatief garen (garengroep C)” - zie link hieronder.

DROPS HAAKNAALD 5.5 mm - of de maat die u nodig heeft voor een stekenverhouding van 13 stokjes x 8 toeren = 10 cm in de breedte en 10 cm in de hoogte.
----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

Alternatief garen – Bekijk hier hoe u een ander garen kiest
Garengroep A tot F – Bekijk hier hoe u hetzelfde patroon gebruikt met een ander garen
Garenverbruik als u een alternatief garen kiest – Gebruik onze garenvervanger

-------------------------------------------------------

DROPS Paris
DROPS Paris
100% katoen
vanaf 0.85 € /50g
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 21.25€ krijgen.

De garenkosten worden berekend op basis van het benodigde materiaal voor de kleinste maat en het goedkoopste producttype. Op zoek naar nog een scherpere prijs? Deze vindt u wellicht bij de DROPS Deals!

Instructies voor het patroon

INFORMATIE VOOR HET PATROON:

INFORMATIE VOOR HET HAKEN:
Op het begin van iedere toer met stokjes vervangt u het eerste stokje met 3 lossen. Eindig de toer met 1 stokje in de 3e of 2e losse van het begin van de vorige toer (afhankelijk van of de vorige toer met 3 of 2 lossen begon).
Op iedere toer met vasten vervangt u de eerste vaste met 2 lossen. Eindig de toer met 1 vaste in de 3e of 2e losse van het begin van de vorige toer.

PATROON:
Zie telpatronen A.1 tot A.3.

STREPEN:
De strepen worden hieronder uitgelegd – de toeren worden genummerd in A.1, A.2 en A.3.
1-4: spray blauw
5: pastelroze
6: donker oudroze
7: naturel
8: mosterdgeel
9: mintgroen
10-11: mosgroen
12: naturel
13: pastelroze
14: light wash
15: spray blauw
16: mintgroen
17: mosgroen
18: donker oudroze
19: mosterdgeel
20: pastelroze
21-22: naturel
23: mosgroen
24: mosterdgeel
25-26: light wash
27-30: spray blauw
31: mosgroen
32: donker oudroze
33: mosterdgeel
34: pastelroze
35-36: naturel
37: mosgroen
38: mosterdgeel
39: pastelroze

TIP VOOR HET WISSELEN VAN KLEUR:
Voor een mooie overgang bij het wisselen van kleur haakt u de laatste omslag en doorhaling op de laatste steek voor het wisselen van kleur met de nieuwe kleur, ga dan verder met de nieuwe kleur.

TIP VOOR HET AFWERKEN VAN DE DRADEN:
Om te voorkomen dat u veel draden weg moet werken op het einde, haakt u bij het wisselen van kleur de eerste 2 stokjes/vasten op het begin van iedere toer met de nieuwe kleur met een dubbele draad (in dezelfde kleur). Dit wordt als volgt gedaan: Zorg ervoor dat u een lang draadeinde (ongeveer 20-25 cm) hebt als u van kleur wisselt, haak het draadeinde samen met de draad van de bol. Plaats dan het draadeinde over de steken van de vorige toer en haak eromheen zodat het draadeinde verborgen wordt aan de binnenkant van de steken. Daarnaast zou het draadeinde dat over is aan het einde van de toer ook over de steken heen moeten worden geplaatst bij het keren van het haakwerk. Op deze manier worden de draden weggewerkt zonder dat u een naald hoeft te gebruiken.
----------------------------------------------------------

DEKEN:
Wordt heen en weer gehaakt met strepen en kantpatroon.
Haak 173 lossen op haaknaald 5.5 mm met spray blauw. Haak 1 stokje in de 4e losse van de haaknaald, 1 stokje in de volgende losse, * sla 1 losse over, 1 stokje in elk van de volgende 3 lossen *, herhaal van *-* de hele toer = 129 stokjes.
Lees INFORMATIE VOOR HET HAKEN, TIP VOOR HET WISSELEN VAN KLEUR EN TIP VOOR HET AFWERKEN VAN DE DRADEN! Haak dan STREPEN - zie uitleg hierboven, haak TEGELIJKERTIJD in patroon zoals uitgelegd hieronder:
Eerste toer (haak met spray blauw): Haak A.1A (= 2 steken), haak A.1B over de volgende 120 steken (= 20 herhalingen van 6 steken), haak A.1C (= 7 steken). Ga zo verder met strepen en patroon. DENK OM DE STEKENVERHOUDING!
Als A.1 is gehaakt, ga dan verder als volgt: * Haak A.2A, A.2B en A.2C op dezelfde manier. Als A.2 een keer in de hoogte is gehaakt, haak A.3A, A.3B en A.3C op dezelfde manier *, herhaal van *-* 3 keer in totaal in de hoogte, maar de laatste keer dat A.3 wordt gehaakt, eindigt u na toer 30.
Haak dan de laatste toer als volgt met spray blauw: 1 stokje in elk van de eerste 2 stokje, haak 3 stokjes om iedere lossenlus over de hele toer en eindig met 1 stokje in het laatste stokje. Hecht af. De deken meet ongeveer 100 x 130 cm.

Telpatroon

symbols = 1 losse
symbols = 1 vaste in de steek
symbols = 1 vaste in losse/lossenlus
symbols = 1 stokje in de steek
symbols = 1 stokje om losse/lossenlus
symbols = 3 STOKJES SAMEN IN DE VASTE: Haak 2 stokjes in de volgende vaste maar wacht met laatste omslag en doorhaling op beide van deze stokjes, haak 1 stokje in dezelfde steek en haal de laatste omslag door alle 4 lussen op de haaknaald
symbols = 3 STOKJES SAMEN OM LOSSE/LOSSENLUS: Haak 2 stokjes om de losse/lossenlus maar wacht met de laatste omslag en doorhaling op beide van deze stokjes, haak 1 stokje om dezelfde losse/lossenlus en haal de laatste omslag door alle 4 lussen op de haaknaald
symbols = de eerste toer wordt niet gehaakt, deze is reeds gehaakt en laat alleen zien hoe de volgende toer gehaakt moet worden in de steken
diagram
diagram
diagram
Heeft u een vraag? Bekijk een lijst met vaak gestelde vragen (FAQ)

De stekenverhouding bepaalt de uiteindelijke afmetingen van uw werkstuk en wordt normaliter aangegeven in 10 x 10 cm. Het wordt als volgt aangegeven: het aantal steken in de breedte x het aantal naalden in de hoogte - dus: 19 steken x 26 naalden = 10 x 10 cm.

De stekenverhouding is heel erg individueel; sommige mensen breien/haken heel losjes, terwijl anderen vrij strak werken. De stekenverhouding past u aan met de naalddikte, wat de reden is waarom we slechts een suggestie voor de naalddikte geven! U moet deze aanpassen (naar boven of beneden) om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding overeenkomt met de stekenverhouding die aangegeven staat in het patroon. Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan zal het garenverbruik anders zijn, en zal uw werkstuk andere afmetingen krijgen dan het patroon aangeeft.

De stekenverhouding geeft tevens aan welk garen als vervanging kan dienen. U kunt verschillende garens met elkaar vervangen, zolang de stekenverhouding maar hetzelfde is.

Bekijk de DROPS les: Hoe u de stekenverhouding opmeet

Bekijk de DROPS video: Hoe u een proeflapje maakt

De benodigde hoeveelheid garen wordt aangegeven in grammen, dus bijvoorbeeld: 450 g. Om uit te rekenen hoeveel bollen u nodig heeft, moet u eerst weten hoeveel gram er in 1 bol gaat (25 g, 50 g, of 100 g). Deze informatie vindt u door op de individuele garenkwaliteit te klikken op onze site. Deel de hoeveelheid benodigde garen door de hoeveelheid per bol. Bijvoorbeeld, als de bollen 50 gram wegen (de meest gebruikelijke hoeveelheid), ziet de berekening er als volgt uit: 450 / 50 = 9 bollen.

Bij het kiezen van een ander garen is het belangrijk dat de stekenverhouding hetzelfde blijft. De afmetingen van het uiteindelijke werk zijn dan hetzelfde als aangegeven in de tekening bij het patroon. Het is makkelijker om dezelfde stekenverhouding te krijgen als u garen gebruikt uit dezelfde garengroep. Het is ook mogelijk om meerdere draden van een dunner garen te gebruiken om de stekenverhouding van een dikker garen te krijgen. Probeer onze garenvervanger. We raden u aan om altijd een proeflapje te maken.

LET OP: als u een ander garen neemt, kan het kledingstuk een andere 'look en feel' krijgen dan het kledingstuk op de foto, vanwege individuele eigenschappen en kwaliteiten van elk garen.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

Al onze garens zijn ondergebracht in garengroepen (van A tot F) volgens dikte en stekenverhouding – groep A bevat de dunste garens en groep F de dikste. Dit maakt het makkelijker voor u om alternatieve garens te vinden voor onze patronen, indien u graag ander garen wilt gebruiken. Alle garens binnen dezelfde groep hebben ongeveer eenzelfde stekenverhouding en kunnen elkaar vervangen. Het is wel zo dat verschillende garenkwaliteiten verschillende structuren en eigenschappen hebben, wat het uiteindelijke werkstuk een unieke 'look en feel' geeft.

Klik hier voor een overzicht van de garens in elke garengroep

Bovenaan al onze patronen vindt u een link naar onze garenvervanger, welke handig kan zijn als u een ander garen wilt gebruiken dan staat aangegeven in het patroon. Door het garen in te vullen dat u wilt vervangen, de hoeveelheid (in uw maat) en het aantal draden, stelt de vervanger geschikte alternatieven voor met dezelfde stekenverhouding. Daarnaast wordt aangegeven hoeveel u nodig heeft in de nieuwe kwaliteiten en of u met meerdere draden moet werken. De meeste bollen zijn 50 gram (sommige zijn 25 gram of 100 gram).

Als het patroon met meerdere kleuren wordt gebreid/gehaakt, moet elke kleur apart worden vervangen. Dit geldt ook als het patroon met verschillende draden van verschillende garens wordt gemaakt (bijvoorbeeld 1 draad Alpaca en 1 draad Kid-Silk) dan zult u voor elk individueel alternatieven moeten vinden.

Klik hier voor de garenvervanger

Omdat de verschillende garens verschillende kwaliteiten en verschillend texturen hebben, hebben we ervoor gekozen om het originele garen in het patroon te laten staan. Maar u kunt vrij makkelijk andere opties vinden tussen de beschikbare garenkwaliteiten door onze garenvervanger te gebruiken, of door een garen uit dezelfde garengroep uit te kiezen.

Het is mogelijk dat sommige verkooppunten nog bollen op voorraad hebben van garens die niet meer leverbaar zijn, of dat iemand thuis nog een paar bollen heeft liggen en hier een patroon bij zoekt.

Degarenvervanger laat alternatieve garens zien en de hoeveelheid die u nodig heeft in de nieuwe kwaliteit.

Als u het lastig vindt om te bepalen welke maat u moet maken, dan is het wellicht een goed idee om een bestaand kledingstuk dat goed zit, op te meten. Vervolgens kunt u de maat kiezen door de afmetingen te vergelijken met de afmetingen in de maattekening bij het patroon.

U kunt de maattekening onderaan het patroon vinden.

Bekijk DROPS les: Maattekeningen lezen

De naalddikte die aangegeven is in het patroon geldt slechts als een richtlijn, het is van belang dat de stekenverhouding klopt. En omdat de stekenverhouding per persoon nogal verschillend is, zult u de naalddikte aan moeten passen om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding hetzelfde is als in het patroon – misschien is het nodig dat u 1 of zelfs 2 naalddiktes naar beneden of naar boven moet om de juiste stekenverhouding te krijgen. Daarom raden we ook aan om een proeflapje te maken.

Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan kunnen de afmetingen van het werkstuk afwijken van de afmetingen volgens de tekening.

Bekijk de DROPS les: Hoe meet u de stekenverhouding

Bekijk de DROPS video: Hoe maakt u een proeflapje voor de stekenverhouding

Als u een kledingstuk van boven naar beneden breit, dan geeft dit meer flexibiliteit en mogelijkheden voor persoonlijke aanpassingen. Het is bijvoorbeeld makkelijker om het kledingstuk te passen terwijl u er mee bezig bent. U kunt ook makkelijker de lengte van de pas en de schouderkoppen aanpassen.

In de uitleg worden alle stappen zorgvuldig uitgelegd in de juiste volgorde. De telpatronen zijn aangepast aan de breirichting en worden zoals gebruikelijk gebreid.

Het telpatroon laat alle naalden en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt gelezen van onder naar boven, van rechts naar links. 1 vierkant = 1 steek.

Als u heen en weer breit, wordt elke andere naald aan de goede kant gebreid en elke andere naald wordt aan de verkeerde kant gebreid. Als u aan de verkeerde kant breit, moet u het telpatroon omgekeerd breien, dus van links naar rechts. rechte steken worden dan averecht gebreid en averechte steken recht, etc.

Als u in de rondte breit wordt elke naald aan de goede kant gebreid en het telpatroon wordt dan van rechts naar links gebreid op alle naalden.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees ik de teltekening bij de patronen?

Het telpatroon laat alle toeren en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt van onder naar boven gehaakt en van rechts naar links.

Als u heen en weer haakt, wordt elke andere toer aan de goede kant gehaakt: van rechts naar links en elke andere toer wordt aan de verkeerde kant gehaakt: vank links naar rechts.

Als u in de rondte haakt, wordt elke toer in het telpatroon aan de goede kant gehaakt, van rechts naar links.

Als u een cirkelvormig telpatroon haakt, dan begint u in het midden en haakt u naar buiten toe, tegen de klok in, toer na toer.

Meestal beginnen de toeren met een opgegeven aantal lossen (overeenkomend met de hoogte van de volgende steek), deze zijn of in het telpatroon opgenomen, of uitgelegd in het patroon.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees je telpatronen voor haken

Instructies om verschillende telpatronen achter elkaar op dezelfde naald/toer te breien/haken, worden meestal als volgt beschreven: “brei/haak A.1, A.2, A.3 in totaal 0-0-2-3-4 keer". Dit betekent dat u A.1 een keer breit/haakt, daarna wordt A.2 een keer gebreid/gehaakt, en A.3 wordt het aantal aangegeven keren (in de breedte) in uw maat gebreid/gehaakt – in dit geval als volgt: S = 0 keer, M = 0 keer, L=2 keer, XL= 3 keer en XXL = 4 keer.

De telpatronen worden zoals gebruikelijk gebreid/gehaakt: begin met de eerste naald/toer in A.1, brei/haak dan de volgende naald/toer in A.2 etc.

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor breien leest

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor haken leest

De totale breedte van het kledingstuk (van pols tot pols) is groter in de grotere maten, ondanks dat de eigenlijke mouwen korter zijn. De grotere maten hebben langere mouwkoppen en bredere schouders, dus er is een goede pasvorm in alle maten.

De tekening/ het schema met de afmetingen geeft informatie over de volledige lengte van het kledingstuk. Als het een trui of een vest betreft, dan wordt deze vanaf het hoogste punt op de schouder gemeten (meestal het dichtst bij de halslijn), en recht naar beneden tot de onderkant van het kledingstuk. Het wordt NIET gemeten vanaf de punt van de schouder. Op gelijke wijze wordt ook de lengte van de pas gemeten, vanaf het hoogste punt op de schouder en naar beneden tot waar de pas gesplitst wordt voor het lijf en de mouwen.

Op een vest worden de afmetingen nooit over de biezen genomen, tenzij anders aangegeven. Meet altijd binnen de biessteken als u de lengte opmeet.

Bekijk de DROPS les: Maattekeningen lezen

Telpatronen worden vaak herhaald in de breedte op de naald en/of in de hoogte. 1 herhaling van het telpatroon is hoe het te zien is in het telpatroon. Als er staat dat u 5 herhalingen van A.1 op de naald moet breien, dan breit u het patroon in totaal 5 keer achter/na elkaar op de naald. Als er staat dat u 2 herhalingen van A.1 in de hoogte moet breien, dan breit u het hele telpatroon (dus alle naalden van het telpatroon) een keer en begint u opnieuw onderaan bij het begin en breit u het telpatroon nog een keer.

Lossen zijn ietsje smaller dan andere steken en om te voorkomen dat de opzetrand te strak wordt, haken we eenvoudigweg meer lossen om mee te beginnen. Het aantal steken wordt in de volgende toer aangepast zodat het overeenkomt met het patroon en de afmetingen in de tekening.

De rand in ribbelsteek is elastischer en zal ietwat samentrekken vergeleken met bijvoorbeeld tricotsteek. Door te meerderen voor de rand in ribbelsteek, voorkomt u een zichtbaar verschil in breedte tussen de rand in ribbelsteek en de rest van het lijf.

Het gebeurt vrij makkelijk dat u te strak afkant, en door omslagen te maken tijdens het afkanten (terwijl u deze tegelijkertijd afkant) voorkomt u dat de afkantrand te strak wordt.

Bekijk de DROPS video: Hoe kant u af met omslagen

Om gelijkmatig te meerderen (of te minderen) kunt u meerderen op, bijvoorbeeld: afwisselend elke 3e en 4e naald, als volgt: brei 2 naalden en meerder op de 3e naald, brei 3 naalden en meerder op de 4e naald. Herhaal dit tot het meerderen klaar is.

Bekijk de DROPS les: Meerder of minder 1 st afwisselend

Als u liever in de rondte breit dan heen en weer, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen. U moet dan steken midden voor toevoegen (meestal 5 steken) en de instructies volgen. Als u normaal het werk keert en aan de verkeerde kant breit, breit u nu over de extra steken en gaat u verder in de rondte. Aan het einde knipt u het werk open. Neem steken op voor de biezen en werk de afgeknipte randen af.

Bekijk de DROPS video: Hoe breit u knipbiezen en openknippen

Als u liever heen en weer breit dan in de rondt, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen zodat u de panden apart van elkaar breit en aan het eind aan elkaar naait. Deel de steken voor het lijf in tweeën en voeg 1 kantsteek toe aan elke kant (voor het in elkaar naaien) en brei het voor- en achterpand apart van elkaar.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een patroon aanpassen van rondbreinaalden naar rechte naalden?

Herhalingen van het patroon kunnen een beetje anders zijn in de verschillende maten, om de juiste verhoudingen te krijgen. Als u niet dezelfde maat maakt als het kledingstuk op de foto, wijkt uw werkstuk wellicht ietsje af. Dit is met zorg ontwikkeld en aangepaste zodat het totale beeld van het kledingstuk hetzelfde is in alle maten.

Zorg ervoor dat u de instructies en de telpatronen voor uw maat volgt!

Als u een patroon heeft gevonden doe alleen beschikbaar is in damesmaten, dan hoeft het niet heel moeilijk te zijn om deze aan te passen naar een herenmaat. Het grootste verschil is de lengte van de mouwen en het lijf. Begin met breien in de damesmaat die overeenkomt met de borstwijdte. De lengte die erbij komt wordt namelijk gebreid voordat u begint met afkanten voor de armsgaten. Als het patroon van boven naar beneden wordt gebreid, kunt u lengte toevoegen vlak na de armsgaten of voor de eerste mindering op de mouw.

Wat betreft de extra hoeveelheid garen wat u nodig heeft: dit hangt heel erg af van hoeveel lengte u toevoegt, maar het is vaak meter dat u een bol te veel hebt dan te weinig.

Alle garens hebben vezels die uitsteken (door de productie) waardoor een kledingstuk gaat pluizen of pillen. Geborstelde garens (dus meer harige garens) hebben meer van deze losse, uitstekende vezels waardoor het eerder gaat pluizen of pillen.

Hoewel het niet mogelijk is om te garanderen dat geborsteld garen 100% pluisvrij is, is het wel mogelijk om dit drastisch af te laten nemen, door de volgende stappen te ondernemen:

1. Als het kledingstuk klaar is (voordat u het gaat wassen) schudt u het kledingstuk flink uit, zodat de losse haartjes eruit komen. LET OP: gebruik GEEN roller, borstel of andere methode, waardoor aan het kledingstuk getrokken wordt

2. Plaats het kledingstuk in een plastic zak en leg het in de vriezer - de temperatuur zorgt ervoor dat de vezels minder aan elkaar blijven zitten, en uitstekende vezels komen makkelijker los.

3. Laat een paar uur in de vriezer liggen, voordat u het eruit haalt en schudt het kledingstuk dan opnieuw uit.

4. Was het kledingstuk volgens de instructies op het garenlabel.

Pillen is een natuurlijk proces dat zelfs bij de meest exclusieve vezels voorkomt. Het is een natuurlijk teken van dragen dat lastig is te voorkomen en het meest zichtbaar is in gebieden waar de meeste wrijving optreedt, zoals bij de mouwen en de manchetten.

U kunt uw kledingstuk er als nieuw uit laten zien door het pillen te verwijderen met een pluizenkam of pillenverwijderaar.

Kunt u het antwoord op uw vraag nog steeds niet vinden? Scroll dan naar beneden en laat een vraag achter zodat een van onze experts kan proberen u te helpen. Dit wordt normaal tussen 5 tot 10 werkdagen gedaan..
In de tussentijd kunt u de vragen en antwoorden lezen die anderen bij dit patroon achter hebben gelaten of doe mee met de DROPS Workshop op Facebook om hulp te krijgen van mede breisters en haaksters!

Misschien vindt u deze ook leuk...

Laat een opmerking achter voor DROPS 189-5

Wij horen graag wat u vindt van dit patroon!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.

Opmerkingen / Vragen (6)

country flag Gassa Ingrid wrote:

Es sollen 173 lm angeschlagen werden. wenn in der ersten reihe eine Luftmasche übersprungen werden soll, soll dann auch eine luftmasche gemacht werden zum überspringen der Luftmasche? Ich denke ja, denn sonst zieht sich ja die Luftmaschenkette zusammen. Vielen Dank für eine Antwort. Ingrid Gassa

15.11.2019 - 19:18

DROPS Design answered:

Liebe Frau Gassa, es wird bei der 1. Reihe regelmäßig Luftmaschen übersprungen, und es sind nur noch 129 Maschen (= Stäbchen) am Ende der 1. Reihe - hier lesen Sie mehr. Viel Spaß beim häkeln!

18.11.2019 - 08:17

country flag Ulrike wrote:

Hallo und guten Tag, ich würde die Decke gerne breiter machen. Habe ich richtig gerechnet, dass die Maschenzahl teilbar durch 12 sein muss plus 5? Vielen Dank für die Antwort

09.05.2019 - 13:24

DROPS Design answered:

Liebe Ulrike, wenn Sie die Decker breiter möchten, sollen Sie dann mehrmals A.2B/A.3B häkeln = 6 Maschen mehr für je 1 Rapport mehr in der Breite, so können Sie dann einfacher kalkulieren. Viel Spaß beim häkeln!

09.05.2019 - 14:20

country flag Margo Molenaar wrote:

Ik lees in de eerste toer als laatste A.1c (=7 steken). Ik tel 6 stokjes en 3 stippelstreepjes boven elkaar. In de uitleg van het telpatroon zie ik die stippelstreepjes (die ook vaker voorkomen) niet uitgelegd. Wat is daarvan de bedoeling?

16.04.2019 - 17:26

DROPS Design answered:

Dag Margo,

Deze stippelstreepje zijn 3 lossen als er 3 streepjes staan, 2 lossen als er 2 streepje staan, enz. (m.a.w.: het streepje dat staat oor 1 losse, zoals uitgelegd bij de symbolen, kan zowel horizontaal als verticaal staan.)

21.04.2019 - 17:41

country flag Grethe Orluff wrote:

Hej. Har i et godt på et alternativt garn til dette tæppe, hvor man kan få tilsvarende farver? Jeg tænker ikke ren uld, men måske et blandingsprodukt eller evt. akryl. Prismæssigt gør det ikke noget hvis det bliver en smule dyrere, men det må da stadig gerne ligge i det leje i beskriver for dette produkt :-) Venlig hilsen Grethe

02.03.2019 - 16:18

DROPS Design answered:

Hei Grethe. Om du ikke vil ha 100% ull eller ull-alpaca balnding kna du feks se på Air eller Brushed Alpaca silk. Vær obs på at de begge har en ganske annerledes struktur enn Paris (Air er et veldig luftig garn, mens Brushed Alpaca Silk er et børste garn og derfor "hårete"). God fornøyelse

04.03.2019 - 14:14

country flag Federica wrote:

Vi ringrazio per aver messo gli schemi, che trovo molto più semplici da seguire rispetto alle descrizioni,purtroppo però non riesco a trovare nella legenda alcuni simboli presenti nello schema, tipo l’ellisse tutto nero. Inoltre nella legenda compare per 3 volte un quadratino vuoto con 3 significati diversi. Potreste per cortesia dirmi a quali simboli corrispondono. Grazie.

30.08.2018 - 17:18

DROPS Design answered:

Buonasera Federica.L’ellisse nero corrisponde a 3 maglie alte lavorate insieme in una maglia alta. Per gli altri simboli, potrebbero essere un problema di visualizzazione del suo browser. Verifichi che non ci siano aggiornamenti da installare oppure provi a svuotare la cache o a navigare con un browser diverso. Buon lavoro!

30.08.2018 - 18:44

country flag Annamaria wrote:

Questa coperta é bellissima. Vorrei farla di dimensioni maggiori 130x170. Potreste indicarmi le quantità di filato necessarie? Grazie mille!

06.07.2018 - 12:45

DROPS Design answered:

Buongiorno Annamaria. Per un aiuto così personalizzato, le consigliamo di rivolgersi al suo rivenditore Drops di fiducia. Buon lavoro!

06.07.2018 - 12:54