DROPS / 182 / 16

Winter Comfy by DROPS Design

Gevilte sloffen met ribbelsteek en tricotsteek, gebreid vanaf de teen naar achteren. Maten 35 - 42. Het werk wordt gebreid in DROPS Lima.

DROPS Design: Patroon nr. li-089
Garengroep B
----------------------------------------------------------
Maten: 35/37 - 38/40 - 41/42
Voetlengte: ongeveer 22 - 24 - 27 cm
Materiaal:
DROPS LIMA van garnstudio (behoort tot garengroep B)
100-100-150 g kleur 5820, robijnrood

Het werk kan tevens gebreid worden met garen van:
"Alternatief garen (Garengroep B)" – zie link hieronder.

DROPS NAALDEN ZONDER KNOP MAAT 4 MM – of de maat die u nodig heeft voor een stekenverhouding van 21 steken en 28 naalden tricotsteek op 10 cm in de breedte en 10 cm in de hoogte vóór het vilten.
Na het vilten: 23 steken 32 naalden tricotsteek is 10 cm breed en 10 cm hoog.
----------------------------------------------------------

Heeft u deze of een van onze andere ontwerpen gemaakt? Tag uw afbeeldingen in social media met #dropsdesign, zodat we ze kunnen zien!

Wilt u een ander garen gebruiken? Probeer de garenvervanger!
Weet u niet zeker welke maat u moet kiezen? Dan is het misschien zinvol om te weten dat het model in de afbeelding ongeveer 170 cm is en maat S of M heeft. Wanneer u een trui, vest, jurk of vergelijkbaar kledingstuk maakt, dan kunt u onderaan het patroon een schema vinden met de afmetingen van het uiteindelijke kledingstuk (in cm).
Opmerkingen (1)

65% wol, 35% alpaca
vanaf 1.85 € /50g
DROPS Lima uni colour DROPS Lima uni colour 1.85 € /50g
Wolplein.nl
Bestel
DROPS Lima mix DROPS Lima mix 1.95 € /50g
Wolplein.nl
Bestel
Naalden & Haaknaalden
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 3.70€ krijgen. Lees meer.

Instructies voor het patroon

INFORMATIE VOOR HET PATROON:

RIBBEL/RIBBELSTEEK (wordt in de rondte gebreid):
1 ribbel = 2 naalden. Brei 1 naald recht en 1 naald averecht.

RIBBEL/RIBBELSTEEK (heen en weer gebreid):
1 ribbel = 2 naalden recht.

TIP VOOR HET MEERDEREN:
Meerder 1 steek door 1 omslag te maken. Brei op de volgende naald de omslag gedraaid recht om een gaatje te voorkomen.
----------------------------------------------------------

SLOF:
Het werk wordt in de rondte gebreid, vanaf de teen naar achteren en daarna heen en weer gebreid over de hiel. Het werk wordt op het einde midden achter en midden voor samen genaaid vanaf de teen.

Zet 28 steken op met breinaalden zonder knop maat 4 mm en Lima. Brei 1 naald recht en voeg 1 markeerdraad in, in de eerste en 15e steek (= de zijkanten). Ga verder met tricotsteek Meerder TEGELIJKERTIJD op de volgende naald 1 steek aan elke kant van beide markeerdraden (= 4 steken gemeerderd op de naald) - lees TIP VOOR HET MEERDEREN! Herhaal het meerderen aan elke kant iedere 2e naald 3-4-4 keer, meerder dan 1 steek voor elke markeerdraad (= 2 steken gemeerderd op de naald) 0-0-1 keer = 44-48-50 steken. DENK OM DE STEKENVERHOUDING! Ga verder met tricotsteek tot het werk 13-14-15½ cm meet.
Brei nu 2 RIBBELS in de rondte - zie uitleg hierboven, terwijl u TEGELIJKERTIJD een markeerdraad invoegt in het midden van de bovenkant van de voet na de eerste 11-12-13 steken. Knip de draad af.
Begin na de markeerdraad en brei RIBBELSTEEK heen en weer gebreid - zie uitleg hierboven. Kant af als het werk ongeveer 26-28½-31½ cm meet (laat een draadeinde van ongeveer 20 cm over, dit wordt gebruikt voor de afwerking).

AFWERKING:
Vouw de afkantrand dubbel en naai deze samen midden achter - naai in de buitenste lus van de buitenste steek zodat de naad niet dik is. Naai het gaatje op de voorkant van de teen samen met de maassteken - naai de 14 steken op de bovenkant van de voet aan de 14 steken onder de voet.

Brei een andere slof op dezelfde manier.

VILTEN:
Stop de sloffen in de wasmachine met een wasmiddel zonder enzymen of optische bleekmiddelen. Was op 40 graden met normale centrifuge, maar zonder voorwas. Trek na het wassen de sloffen aan en vorm ze tot de juiste afmetingen terwijl ze nog nat zijn. Was ze later als een normaal wollen kledingstuk.

Opmerkingen (1)

Freja 04.09.2018 - 16:02:

Skal tåen stikkes i glatstrik, som der står i opskriften, eller skal hele tøflen strikkes i retstrik inden inden den filtes?

DROPS Design 05.09.2018 kl. 15:54:

Hej Freja, ja vi har strikket tåen i glatstrik, du kan se det på billedet. Men vælger du at strikke hele tøflen i retstrik så gør du bare det. God fornøjelse!

Laat een opmerking achter voor DROPS 182-16

Wij horen graag wat u vindt van dit patroon!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen.

Uw e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.