DROPS / 178 / 72

Vanina by DROPS Design

Bikini top met gehaakte vierkanten. Het werk wordt gehaakt in DROPS Safran. Maten S/M – XL/XXL.

Trefwoorden: bikinis, omavierkant, vierkant,

DROPS Design: Patroon nr. e-249
Garengroep A
-----------------------------------------------------------
Maten: S/M - L – XL/XXL
Materiaal:
DROPS SAFRAN van garnstudio (behoort tot garengroep A)
50 g van elk van de kleuren hieronder:
kleur 18, naturel
kleur 04, groen
kleur 12, perzik
kleur 13, koraal
kleur 50, ijsblauw
kleur 11, zonnebloem

Het werk kan ook gehaakt worden met garen van:
"Alternatief garen (Garengroep A)" – zie de link hieronder.

DROPS HAAKNAALD 2.5 MM – of de maat die u nodig heeft voor een stekenverhouding van 28 stokjes en 16 toeren is 10 cm breed en 10 cm hoog.
1 gehaakt vierkant meet 7½-8-8½ cm in de breedte en de hoogte.
----------------------------------------------------------

Heeft u deze of een van onze andere ontwerpen gemaakt? Tag uw afbeeldingen in social media met #dropsdesign, zodat we ze kunnen zien!

Wilt u een ander garen gebruiken? Probeer de garenvervanger!
Weet u niet zeker welke maat u moet kiezen? Dan is het misschien zinvol om te weten dat het model in de afbeelding ongeveer 170 cm is en maat S of M heeft. Wanneer u een trui, vest, jurk of vergelijkbaar kledingstuk maakt, dan kunt u onderaan het patroon een schema vinden met de afmetingen van het uiteindelijke kledingstuk (in cm).
Opmerkingen (1)

100% katoen
vanaf 1.40 € /50g
DROPS Safran uni colour DROPS Safran uni colour 1.40 € /50g
Wolplein.nl
Bestel
Naalden & Haaknaalden
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 8.40€ krijgen. Lees meer.

Instructies voor het patroon

INFORMATIE VOOR HET PATROON:

PATROON:
Zie telpatroon A.1. Kies het telpatroon voor uw maat.

KLEUREN:
KLEUR 1:
Opzetten + TOER 1: groen
TOER 2: perzik
TOER 3: koraal
TOEREN 4-5: ijsblauw

KLEUR 2:
Opzetten + TOER 1: ijsblauw
TOER 2: koraal
TOER 3: perzik
TOEREN 4-5: zonnebloem

KLEUR 3:
Opzetten + TOER 1: zonnebloem
TOER 2: ijsblauw
TOER 3: groen
TOEREN 4-5: perzik

WISSELEN VAN KLEUR:
Voor een mooie kleurovergang, haak de laatste steek (= halve vaste) op de toer als volgt: Voeg de haaknaald in de losse aan het begin van de toer, maak een omslag met de nieuwe kleur en haal de draad door de steek op de haaknaald.

----------------------------------------------------------

BIKINI TOP:
U haakt eerst 6 gehaakte vierkanten welke samen worden genaaid om twee cups te maken. Dan haakt u een rand om elke cup voordat ze samengehaakt worden.

GEHAAKT VIERKANT:
Begin met haaknaald 2.5 mm en haak volgens telpatroon A.1 en KLEUREN – lees PATROON en KLEUREN hierboven. Lees KLEUR Ga verder met een mooie overgang tussen de kleuren.
DENK OM DE STEKENVERHOUDING!
1 gehaakt vierkant meet 7½-8-8½ cm in de breedte en de hoogte.
Haak in totaal 6 gehaakte vierkanten: 2 gehaakte vierkanten met elke kleurcombinatie (dus KLEUR 1, KLEUR 2 en KLEUR 3).

AFWERKING:
De afwerking wordt met naturel gedaan.
Naai 1 gehaakt vierkant in elke kleurcombinatie (= 3 gehaakte vierkanten) samen, rand tot rand zodat ze een triangel vormen. Naai een steek in elke steek.
Naai de 3 andere gehaakte vierkanten op dezelfde manier samen, maar dan omgekeerd, zodat de twee triangels van de bikini top symmetrisch worden.

RANDEN:
De randen worden gehaakt in naturel.
Hecht de draad af met 1 vaste in de hoek van een van de triangels. Haak 1 vaste in elke steek/om elk losse om de hele triangel, maar haak om de lossenlus in de hoeken (1 vaste, 3 lossen, 1 vaste). Knip de draad af. Herhaal om de andere triangel.
Haak nu de twee triangels samen langs de onderrand als volgt:
Hecht de draad af met een vaste om de lossenlus in een hoek van de triangel. Haak 1 vaste om dezelfde lossenlus, * 2 lossen, sla 2 steken over, 1 vaste in elk van de volgende 2 steken *, herhaal vanaf *-* 4 keer. Haak 2 lossen, sla 1 steek over, 2 vasten om de lossenlus in de hoek. Haak 2 vasten om de lossenlus in de hoek van de tweede triangel. Haak dan op dezelfde manier over de onderrand van deze triangel (dus haak vanaf *-* 4 keer en eindig met 2 lossen en 2 vasten om de laatste lossenlus). Keer het werk en haak terug met 1 vaste in elke steek/om elke losse. Knip en hecht de draad af.

GEDRAAID KOORD:
Knip 1 draad van zonnebloem, 1 draad van perzik en 1 draad van koraal (= 3 draden) elk van 3 meter. Draai ze samen tot ze beginnen te krullen. Vouw het koord dubbel zodat het uit zichzelf verder gaat draaien. Maak een knoop in ieder einde en maak de uiteinden even lang. Begin middenvoor van de bikini top en rijg het koord op en neer in de toer van gaatjes. Het koord wordt middenvoor van de bikini top vastgeknoopt.
Knip 1 draad van zonnebloem, 1 draad van perzik en 1 draad van koraal (= 3 draden) elk van 1.5 meter. Draai ze samen tot ze beginnen te krullen. Vouw het koord dubbel zodat het uit zichzelf verder gaat draaien. Maak een knoop in ieder einde en maak de uiteinden even lang. Hecht het koord af in de hoek op de bovenkant van de bikini top. Maak een ander koord en hecht deze af op dezelfde manier. De koorden worden vastgeknoopt op de achterkant van de hals.

Telpatroon

= Haak 4 lossen en vorm deze tot een ring met 1 halve vaste in de eerste losse
= 1 losse
= Haak 2 stokjes samen als volgt: Haak 1 stokje, maar wacht met de laatste omslag en doorhaling (= 2 lussen op de haaknaald), haak dan het volgende stokje, maar haal op de laatste doorhaling de draad door alle 3 lussen op de haaknaald
= Haak 3 stokjes samen als volgt: Haak 1 stokje maar wacht met de laatste omslag en doorhaling (= 2 lussen op de haaknaald), haak nog een stokje op dezelfde manier (= 3 lussen op de haaknaald), haak dan het volgende stokje, maar haal op de laatste doorhaling de draad door alle 4 lussen op de haaknaald
= 1 stokje om de lossenlus
= 1 half stokje om de lossenlus
= 1 vaste om de lossenlus
= 1 vaste in de steek
= De toer begint met 1 losse en stopt met 1 halve vaste in de eerste losse op het begin van de toer
= De toer begint met 3 lossen en stopt met 1 halve vaste in de 3e losse op het begin van de toer
= De toer begint met 1 losse en stopt met 1 halve vaste in de eerste losse op het begin van de toer, haak dan 1 halve vaste in de 2 volgende steken vanaf het begin van de vorige toer. LET OP: Het wisselen van kleur gebeurt als u de laatste halve vaste haakt!
= De toer begint met 2 lossen en stopt met 1 halve vaste in de 2e losse op het begin van de toerOpmerkingen (1)

Tiziana 21.07.2017 - 14:36:

Buongiorno volevo sapere se le coppe sono cucite insieme sul davanti o sono separate perche dalla spiegazione del bordo inferiore non riesco a capire bene . grazie

DROPS Design 21.07.2017 kl. 15:35:

Buongiorno Tiziana, la confezione delle coppe è spiegata nella sezione bordi: dopo aver fatto i due triangoli, viene lavorato un bordo con il bianco e i triangoli vengono uniti; poi verrà fatto il cordino che si allaccerà sul davanti. Buon lavoro!

Laat een opmerking achter voor DROPS 178-72

Wij horen graag wat u vindt van dit patroon!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen.

Uw e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.