DROPS / 178 / 72

Vanina by DROPS Design

Bikinioverdel med hekleruter. Arbeidet er heklet i DROPS Safran. Størrelse S/M – XL/XXL.

DROPS Design: Modell e-249
Garngruppe A
-----------------------------------------------------------
Størrelse: S/M - L – XL/XXL
Materialer:
DROPS SAFRAN fra Garnstudio (tilhører garngruppe A)
50 g av hver av fargene under:
farge 18, naturhvit
farge 04, grønn
farge 12, fersken
farge 13, korall
farge 50, isblå
farge 11, sterk gul

Arbeidet kan også strikkes med garn fra:
"Alternative garn (Garngruppe A)" – se linken under.

DROPS HEKLENÅL NR 2,5 – eller den nålen du må bruke for å få 28 staver og 16 rader på 10 cm i bredden og 10 cm i høyden.
1 heklerute måler 7½-8-8½ cm i bredden og høyden.
----------------------------------------------------------

Er du usikker på hvilken størrelse du skal velge? Da hjelper det kanskje å vite at modellen på bildet er ca 170 cm høy og bruker størrelse S eller M. Om du lager en genser, jakke, kjole eller lignende, kan du finne en målskisse av det ferdige plagget (i cm) nederst i oppskriften.

(Fortsett til oppskrift...)

Stikkord: bestemorrute, bikinier, rute,
Garntype
Deals fra

Tips & Hjelp

Takk for at du velger DROPS Design!

Vi gjør vårt beste for at våre oppskrifter skal være lette å forstå.

Du finner derfor instruksjonsvideoer nederst på siden i hver oppskrift.

Vi har også steg-for-steg leksjoner der du kan lære de ulike teknikkene som blir brukt i oppskriftene. Du finner dem her!

INFORMASJON TIL OPPSKRIFT:

MØNSTER:
Se diagram A.1. Velg diagram for din størrelse.

FARGER:
FARGE 1:
Opplegg + 1.OMG: grønn
2.OMG: fersken
3.OMG: korall
4.-5.OMG: isblå

FARGE 2:
Opplegg + 1.OMG: isblå
2.OMG: korall
3.OMG: fersken
4.-5.OMG: sterk gul

FARGE 3:
Opplegg + 1.OMG: sterk gul
2.OMG: isblå
3.OMG: grønn
4.-5.OMG: fersken

FARGEBYTTE:
For å få penest overgang ved fargebytte hekles siste maske (= kjedemasken) på omgangen slik: Stikk nålen inn i luftmasken fra begynnelsen av omgangen, lag et kast med den nye fargen og trekk tråden gjennom masken på nålen.

----------------------------------------------------------

BIKINIOVERDEL:
Det hekles først 6 hekleruter som sys sammen til 2 brystcuper. Deretter hekles det en kant rundt hver av brystcupene før de hekles sammen.

HEKLERUTE:
Start med nål 2,5 og hekle diagram A.1 og FARGER – les MØNSTER og FARGER over. Les FARGEBYTTE for en pen overgang mellom fargene.
HUSK PÅ HEKLEFASTHETEN!
1 heklerute måler 7½-8-8½ cm i bredden og høyden.
Hekle totalt 6 hekleruter: 2 hekleruter med hver farge (dvs, FARGE 1, FARGE 2 og FARGE 3).

MONTERING:
Monteringen gjøres med naturhvit.
Sy 1 heklerute i hver fargekombinasjon (= 3 hekleruter) sammen kant i kant slik at de danner en trekant. Sy en og en maske bortover.
Sy de 3 siste heklerutene sammen på samme måte, men speilvendt, slik at de to trekantene på bikinioverdelen blir symmetrisk.

KANTER:
Kantene hekles med naturhvit.
Fest tråden med 1 fastmaske i hjørnet på den ene trekanten. Hekle 1 fastmaske i hver maske/om hver luftmaske rundt hele trekanten, men om luftmaskebuen i hjørnene hekles det (1 fastmaske, 3 luftmasker, 1 fastmaske). Klipp tråden. Gjenta rundt den andre trekanten.
Nå hekles de to trekantene sammen langs nedkanten slik:
Fest tråden med en fastmaske om luftmaskebuen i det ene hjørnet på trekanten. Hekle 1 fastmaske om den samme luftmaskebuen, * 2 luftmasker, hopp over 2 masker, 1 fastmaske i hver av de neste 2 maskene *, gjenta fra *-* 4 ganger til. Hekle 2 luftmasker, hopp over 1 maske, 2 fastmasker om luftmaskebuen i hjørnet. Hekle 2 fastmasker om luftmaskebuen i hjørnet på den andre trekanten. Hekle deretter på samme måte langs nedkanten på denne trekanten (dvs hekle fra *-* 4 ganger og avslutt med 2 luftmasker og 2 fastmasker om den siste luftmaskebuen). Snu og hekle tilbake med 1 fastmaske i hver maske/om hver luftmaske. Klipp og fest tråden.

TVUNNET SNOR:
Klipp 1 tråd sterk gul, 1 tråd fersken og 1 tråd korall (= 3 tråder) á 3 meter. Tvinn de sammen til de gjør motstand. Legg snoren dobbelt og den vil tvinne seg igjen. Knyt en knute i hver ende og klipp til tråden. Start midt foran på bikinioverdelen og tre snoren opp og ned i hullraden. Snoren knytes midt foran på bikinioverdelen.
Klipp 1 tråd sterk gul, 1 tråd fersken og 1 tråd korall (= 3 tråder) á 1,5 meter. Tvinn de sammen til de gjør motstand. Legg snoren dobbelt og den vil tvinne seg igjen. Knyt en knute i hver ende og klipp til tråden. Fest snoren i hjørnet øverst på bikinioverdelen. Lag en snor til og fest den på samme måte. Snorene knytes i nakken.

Diagram

= Hekle 4 luftmasker og sett de til en ring med 1 kjedemaske i første luftmaske
= 1 luftmaske
= Hekle 2 staver sammen slik: Hekle 1 stav, men vent med siste kast og gjennomtrekning (= 2 løkker på nålen), hekle deretter neste stav, men ved siste gjennomtrekning trekkes tråden gjennom alle 3 løkkene på nålen
= Hekle 3 staver sammen slik: Hekle 1 stav men vent med siste kast og gjennomtrekning (= 2 løkker på nålen), hekle en stav til på samme måte (= 3 løkker på nålen), hekle deretter neste stav, men ved siste gjennomtrekning trekkes tråden gjennom alle de 4 løkkene på nålen
= 1 stav om luftmaske-buen
= 1 halvstav om luftmaske-buen
= 1 fastmaske om luftmaske-buen
= 1 fastmaske i maske
= Omgangen begynner med 1 luftmaske og avsluttes med 1 kjedemaske i 1.luftmaske på starten av omgangen
= Omgangen begynner med 3 luftmasker og avsluttes med 1 kjedemaske i 3.luftmaske på starten av omgangen
= Omgangen begynner med 1 luftmaske og avsluttes med 1 kjedemaske i 1.luftmaske på starten av omgangen, deretter hekles det 1 kjedemaske i de 2 neste maskene på starten av forrige omgang. NB: Fargebyttet gjøres når den siste kjedemasken hekles!
= Omgangen begynner med 2 luftmasker og avsluttes med 1 kjedemaske i 2.luftmaske på starten av omgangenTrenger du hjelp? Her er instruksjonsvideoer som kan hjelpe deg!

For ytterligere hjelp med en oppskrift, vennligst kontakt butikken der du kjøpte garnet. Har du kjøpt DROPS garn, er du garantert kvalifisert hjelp fra en forhandler spesialisert på DROPS oppskrifter.

Alle oppskrifter er nøye gjennomgått og korrekturlest, men vi må ta forbehold for eventuelle feil eller mangler.

Hvis du mener å ha funnet en feil i en oppskrift, vennligst legg inn kommentarer eller spørsmål i vårt kommentarfelt.